Dodaj do ulubionych

Miliard dla Ku...zji

25.10.17, 19:05
Jest taka poprawka do budżetu. Tymczasem zasiłek dla rodziny wychowującej niepełnosprawne dziecko do 5 lat to 100zł/mc od listopada. Kryterium dochodowe 844 zł. Brawo!
Obserwuj wątek
    • hansgrubber Re: Miliard dla Ku...zji 25.10.17, 19:06
      Dlaczego wycina Ku.wiz.je?
      • baltycki Re: Miliard dla Ku...zji 25.10.17, 19:42
        KUkropkaWI nie powinni wycinac?
        A "Jestes kawal ch.ja" tez nie powinni wyciac?
        • baltycki Re: Miliard dla Ku...zji 25.10.17, 19:45
          Zaskoczonym.
          Bardzo.
        • hansgrubber Re: Miliard dla Ku...zji 25.10.17, 23:28
          Jest różnica.
    • sumire Re: Miliard dla Ku...zji 25.10.17, 19:15
      Ciekawe, na co dokładnie ma pójść. Kolejne podwyżki dla pseudodziennikarzy, bo tych dobrych wywalili, a z innych stacji nikt się nie pcha na ochotnika? Nowe, lepsze badania telemetryczne, które udowodnią 100% oglądalności? Kampanię propagandową?
      To jest taka żenua, że słów naprawdę brak. Niby to rekompensata za brak wpływów z abonamentu - tja, bo uwierzę.
    • skat_0 Re: Miliard dla Ku...zji 25.10.17, 19:56
      Hans to ten brat doktorka z alpejskiej wioski ?
    • zofijkamyjka Re: Miliard dla Ku...zji 25.10.17, 20:08
      żenada, tego naprawde nie idzie ogladać. To jest tak prymitywna propaganda że szok. Ja nieraz cos tam ogladam, żeby chociaz wiedziec co oni tam maja na tapecie ale naprawde ciężko to znoszę. Jest taki program w niedziele wieczorem "Bez retuszu". Kiedys tam były jesczze jako takie dyskusje ale ostatnio dno i jeszcze ta publiczność, wciąż ta sama zadająca wcześniej przygotowane pytania...., albo "W tyle wizji" z panią Ogórek albo z Wolskim i jego prymitywnymi wierszykami. Poziom tego wszystkiego jest naprawdę niski.
      • hansgrubber Re: Miliard dla Ku...zji 25.10.17, 23:31
        Im gorzej tym lepiej tylko dlaczego za taką kasę? Wcześniej dostali 800 milionów! Gdy LOT dostawał taką kwotę rzecz oparła się o Komisję Europejską.
        • sumire Re: Miliard dla Ku...zji 26.10.17, 07:51
          Bo inaczej to padnie. Oglądalność leci na pysk, reklamodawców coraz mniej. Władza potrzebuje tuby - i to bardzo - a Kurski zamiast wyciągnąć wnioski z tego, czemu prywatne media prześcigają go bez szczególnego wysiłku, ciągnie tę swoją żałosną szopkę.
      • maniaczytania Re: Miliard dla Ku...zji 26.10.17, 07:44
        TVP to nie tylko publicystyka, a wszystko kosztuje. Teatr tv- premierowe spektakle to niezła kasa, a są w tej chwili raz w miesiącu, a zaraz będą dwa razy.
        • sumire Re: Miliard dla Ku...zji 26.10.17, 07:55
          Patrz, a taki teatr (nie tv, normalny) wystawia spektakl raz dziennie, a czasem dwa. A dotacje im obcinają.
          • maniaczytania Re: Miliard dla Ku...zji 26.10.17, 08:03
            Widzę, że pojęcie o produkcji masz
            • sumire Re: Miliard dla Ku...zji 26.10.17, 08:08
              Może i nie mam, ale wiem, ile potrafi kosztować wystawienie pojedynczego spektaklu. Plus,
              masa przedstawień już jest nagrana. Dlatego mówienie o straszliwych kosztach teatru tv dwa razy w miesiącu, nawet gdyby dodać produkcję, jest słabe. Poza tym uwierzę, jak zobaczę. Oh wait. Nie oglądam.
              • maniaczytania Re: Miliard dla Ku...zji 26.10.17, 08:23
                Premiera to nie to, co już jest nagrane.
                • maniaczytania Re: Miliard dla Ku...zji 26.10.17, 08:25
                  A obejrzyj choćby takie "Listy z Rosji , to zobaczysz, o czym jest mowa.
                  • sumire Re: Miliard dla Ku...zji 26.10.17, 09:08
                    To akurat oglądałam. Nie uważam, by było warte miliarda złotych prawie.
                  • spanish_fly Re: Miliard dla Ku...zji 26.10.17, 09:17
                    Mania, skoro już tu jesteś, to może wrócimy do Twojej poprzedniej specjalizacji i wytłumaczysz nam dlaczego Zalewska mimo wyroku sądu odmawia ujawnienia autorów podstaw programowych, które mają wpływ na edukację każdego dziecka w tym kraju?

Ministerstwo Edukacji Narodowej podpisało podobno umowy ze 170 osobami, które zarobiły od 500 do 10 tys. zł za stworzenie nowych podstaw programowych. W sumie wydało na to ponad 800 tys. zł. Nie uważasz, że to baaaardzo podejrzane, że nie chcą ujawnić ich nazwisk? Dlaczego autorzy tych wspaniałych opracowań nie ujawnią się sami, czyż nie są dumnie z tej doskonałej roboty, jaką podobno wykonali na rzecz polskiej edukacji?
                    • maniaczytania Re: Miliard dla Ku...zji 26.10.17, 09:31
                      Nie mam żadnej specjalizacji, bo nie jestem trollem wbrew temu, co się tu próbuje mi wcisnąć.

Może Cię zaskoczę, ale też uważam, że twórcy podstawy powinni być ujawnieni .
                      • spanish_fly Re: Miliard dla Ku...zji 26.10.17, 09:37
                        Nic dziwnego, że tak uważasz, ale ja nie o to pytam. Pytam dlaczego wbrew zdrowemu rozsądkowi i wyrokowi sądu Zalewska odmawia ujawnienia tych nazwisk. Masz jakieś hipotezy?
                        • maniaczytania Re: Miliard dla Ku...zji 26.10.17, 09:48
                          A skąd mam to wiedzieć?
                          • spanish_fly Re: Miliard dla Ku...zji 26.10.17, 09:54
                            No patrz, jak przychodzi do wytłumaczenia dlaczego do TVP Kurskiego trzeba dorzucić miliard złotych to masz wiele pomysłów, a tutaj żadnych?

Moim zdaniem tych autorów nie było 170, tylko 17 albo 7, a ta wielka liczba została wymieniona tylko po to, żeby uzasadnić wielką sumę jaka powędrowała na konto jakiejś prywatnej osoby/osób. Skoro ich nie było, to ciężko teraz ujawnić ich nazwiska.

Jakie konsekwencje powinny spotkać panią minister za tak bezczelne ignorowanie wyroku sądu? Moim zdaniem powinna wylecieć ze stanowiska w trybie natychmiastowym, co najmniej.
                            • maniaczytania Re: Miliard dla Ku...zji 26.10.17, 10:02
                              Nie mam wielu pomysłów, tylko wiem, że TVP to nie są tylko Wiadomości, czy programy publicystyczne, a wiele innych rzeczy, kanałów (chociażby Kultura, czy ABC ) , czy ośrodki regionalne również.
                              • iwles Re: Miliard dla Ku...zji 26.10.17, 10:04

stacje komercyjne (np. Polsat to też nie jest tylko jeden kanał uncertain i jakby policzyć, to ma chyba zdecydowanie więcej programów niż tvpubliczna)
                              • spanish_fly Re: Miliard dla Ku...zji 26.10.17, 10:06
                                A nie wiesz, że te inne kanały i ośrodki regionalne funkcjonują od dawna i jeszcze się nie zdarzyło, żeby trzeba było do nich dosypywać tyle kasy, co pod rządami PIS?

Ale wracając do drugiej sprawy - zgadzasz się, że Zalewska powinna wylecieć ze stanowiska? Czy to już nowy standard i mamy się przyzwyczajać, że wyroki sądów pisowskich aparatczyków nie obowiązują?
        • iwles Re: Miliard dla Ku...zji 26.10.17, 07:56

wiesz co? taniej jest wybrać się do teatru na żywo, nawet gdybyś miała przejechać w jedną stronę 100 km.
          Więc nie chrzań, że teatr tv tak dużo pożera pieniędzy. Lepiej zorientuj się, ile ci "pseudodziennikarze" zarabiają. A nazywanie programów z Ogórek i Wolskim publicystyką, to spore nadużycie tongue_out
        • antyideal Re: Miliard dla Ku...zji 26.10.17, 08:10
          maniaczytania napisała:
          > TVP to nie tylko publicystyka, a wszystko kosztuje. Teatr tv- premierowe spekt
          > akle to niezła kasa, a są w tej chwili raz w miesiącu, a zaraz będą dwa razy.
          >

Niestety, to łajno, które serwuje tvp na co dzień, skutecznie zniecheca do poszukiwań w jej ofercie czegos, co dałoby się obejrzeć bez odruchu wymiotnego.
          • maniaczytania Re: Miliard dla Ku...zji 26.10.17, 08:22
            Wystarczy prześledzić program i włączać tylko na określone rzeczy.
            Polecam zwłaszcza pasmo filmowe w niedzielne wieczory (ok. 22:00) - kino bez granic.
            • spanish_fly Re: Miliard dla Ku...zji 26.10.17, 09:01
              Przerzucili z odcinka edukacja na odcinek kultura?
              • conena Re: Miliard dla Ku...zji 26.10.17, 09:56
                spanish_fly napisała:

> Przerzucili z odcinka edukacja na odcinek kultura?

już jakieś pół roku temu uncertain
                • maniaczytania Re: Miliard dla Ku...zji 26.10.17, 09:59
                  Bardzo śmieszne, hahaha
                  • spanish_fly Re: Miliard dla Ku...zji 26.10.17, 10:02
                    Przeciwnie, w ogóle nie śmieszne. Jeśli nie zauważyłaś to nikt się tu nie śmieje. To jest bardzo smutne, że ludzie tacy jak Ty bronią władzy, która nas po prostu ordynarnie okrada i oszukuje.
                    • maniaczytania Re: Miliard dla Ku...zji 26.10.17, 10:03
                      Gdzie bronię?
                      • spanish_fly Re: Miliard dla Ku...zji 26.10.17, 10:06
                        Wszędzie, każdym jednym swoim wpisem.
                      • iwles Re: Miliard dla Ku...zji 26.10.17, 10:07

bronisz tvpis, bo dla oglądania raz w miesiącu teatru, czy 1 filmu w tygodniu jesteś gotowa opłacać ordynarną kłamliwą propagandę. I jeszcze naganiasz innych, że powinni płacić.

To się nazywa przekupstwo, dałaś się przekupić i tyle. Wstyd.
                        • maniaczytania Re: Miliard dla Ku...zji 26.10.17, 10:26
                          iwles napisała:

> bronisz tvpis, bo dla oglądania raz w miesiącu teatru, czy 1 filmu w tygodniu

No błagam, dlaczego mam nie oglądać czegoś, na co mam ochotę?

> I jeszcze naganiasz innych, że powinni płacić.

Kłamiesz.
                          • iwles Re: Miliard dla Ku...zji 26.10.17, 10:30

czyli co? namawiasz nas do oglądania tvpis przy jednoczesnym niepłaceniu abonamentu ?
                            • maniaczytania Re: Miliard dla Ku...zji 26.10.17, 10:39
                              Nie namawiam. Polecilam to, co sama lubię.
                          • spanish_fly Re: Miliard dla Ku...zji 26.10.17, 10:39
                            A czym są niby uzasadnienia dla tego miliarda, które serwujesz w tym wątku? To jest właśnie to naganianie. Uważasz, że im się należy i starasz się przekonywać do tego innych.

Nie, nie należy się. To drastyczne marnotrawienie publicznych funduszy, za które można by np. uratować zdrowie wielu dzieci. Porównaj sobie te 800 milionów, które już Kurski dostał, plus zapisany w budżecie miliard np. ze zbiórkami na WOŚP (ostatni finał to ok. 100 milionów) i z tym, co za te pieniądze dało się zrobić. Może to Ci zobrazuje na jaką kasę nas ta szajka okrada.
        • spanish_fly Re: Miliard dla Ku...zji 26.10.17, 09:00
          Jak to możliwe, że poprzednie zarządy TVP dawały radę jakoś bez miliardowych dotacji z budżetu???
          • maniaczytania Re: Miliard dla Ku...zji 26.10.17, 09:01
            Może tak, że właśnie dlatego są teraz potrzebne.
            • spanish_fly Re: Miliard dla Ku...zji 26.10.17, 09:07
              Nie kłam.
            • sumire Re: Miliard dla Ku...zji 26.10.17, 09:07
              A jakim cudem prywatne media dają radę?...
              • maniaczytania Re: Miliard dla Ku...zji 26.10.17, 09:29
                Serio pytasz?
                • sumire Re: Miliard dla Ku...zji 26.10.17, 09:36
                  Owszem, serio. Jakim cudem dają radę utrzymywać się tylko z reklam, produkując dużo droższe programy, wykupując dużo droższe licencje, organizując dużo droższe imprezy niż Opole?
                  Pomijam już fakt, że kwestia pobierania abonamentu przy jednoczesnym emitowaniu reklam jest mocno dyskusyjna etycznie. BBC, na którego standardy Kurski lubi się powoływać, tego drugiego nie robi. A porównaj sobie jakość.
    • werdipurke Re: Miliard dla Ku...zji 25.10.17, 23:32
      zasilek na niepelnosprawne dziecko to 156 zl plus 1300 miesiecznie dla opiekuna.

skad to 100 zl? mowa o jakims dodatku w ramach rodzinnego?
      • joa66 Re: Miliard dla Ku...zji 25.10.17, 23:36
        Pod warunkiem, że ten opiekun nie dorobi sobie nawet złotówki. A teraz wyobraź sobie utrzymanie 2 osób, w tym niepełnosprawnej wymagającej leczenia, rehabilitacji, sprzętu itd za +/- 1500 pln.
        • werdipurke Re: Miliard dla Ku...zji 25.10.17, 23:41
          ja nie twoerdze ze to sluszne czy nie. ja pytam skąd te 100 zl miesiecznie?
    • spanish_fly Re: Miliard dla Ku...zji 26.10.17, 08:56
      To są pieniądze na kampanie wyborcze PIS po prostu. Daje im to taką przewagę medialną, że ciężko będzie komukolwiek im zagrozić. Szczególnie jak się do tego dorzuci jeszcze fundację narodową, i resztę dziwnych organizacji, przy pomocy których wyciągają publiczne pieniądze na swoje cele.

Przypominam, że w poprzednich wyborach tak biedowali, że Zalewska aż Czerwony Krzyż musiała okradać, żeby wypromować swój nowy ceramiczny uśmiech.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka