Dodaj do ulubionych

Podoba się...?

04.11.17, 18:32
torbs.pl/p/1/370/torebka-skorzana-raportowka-zamsz-nat-w-atrakcyjnej-cenie-ziemista-torebki-skorzane.html?utm_source=allani&utm_medium=cpc&utm_campaign=allani&utm_term=393651525&atid=393651525&ath=a2a4e77333176a1b48f5476c5d2b5b6c
Obserwuj wątek
    • jednorazowy22 Re: Podoba się...? 04.11.17, 18:55
      nie
      • jednorazowy22 Re: Podoba się...? 04.11.17, 18:58
        nie lubię takich długich torebek
    • miss_fahrenheit Re: Podoba się...? 04.11.17, 18:58
      Niespecjalnie.
    • magia Re: Podoba się...? 04.11.17, 18:59
      Wyjątkowo brzydka. Ma zaburzone proporcje. Zbyt wysoka, te ciemne wstawki jeszcze potęgują ten efekt.
      • laruara Re: Podoba się...? 04.11.17, 19:01
        magia napisała:

> Wyjątkowo brzydka. Ma zaburzone proporcje. Zbyt wysoka, te ciemne wstawki jeszc
        > ze potęgują ten efekt.

Kolory do wyboru.
        • jednorazowy22 Re: Podoba się...? 04.11.17, 19:06
          szara i czerwona wyglądają zdecydowanie lepiej
    • jednorazowy22 Re: Podoba się...? 04.11.17, 19:00
      O, ale cena bardzo mi się podoba.
      • laruara Re: Podoba się...? 04.11.17, 19:02
        jednorazowy22 napisał(a):

> O, ale cena bardzo mi się podoba.

Prawda big_grin
    • juuuu7 Re: Podoba się...? 04.11.17, 19:01
      Nie podoba
    • aerra Re: Podoba się...? 04.11.17, 19:02
      Nie bardzo. Nie podoba mi się połączenie kolorów zamszu i skóry, raz, że samo w sobie, a dwa - niepotrzebnie podkreśla zaburzone proporcje.
      • laruara Re: Podoba się...? 04.11.17, 19:04
        aerra napisał(a):

> Nie bardzo. Nie podoba mi się połączenie kolorów zamszu i skóry, raz, że samo w
        > sobie, a dwa - niepotrzebnie podkreśla zaburzone proporcje.

Nie rozumiem określenia " zaburzone proporcje "... Co jest nie tak ...?
        • jednorazowy22 Re: Podoba się...? 04.11.17, 19:07
          Ona pewnie ma tak, jak ja.
          Dla mnie torebka MUSI być szersza niż dłuższa.
          • jednorazowy22 Re: Podoba się...? 04.11.17, 19:08
            dłuższa znaczy wyższa
            • jednorazowy22 Re: Podoba się...? 04.11.17, 19:11
              Jak tobie się podoba, to kupuj, co się będziesz głupich bab pytać, co wydziwiają, że proporcje nie takie!
              • laruara Re: Podoba się...? 04.11.17, 19:15
                No właśnie biję się z myślami... Podoba mi się i cenowo przystępna.
                Ale zapytać nie zawadzi smile
                • taki-sobie-nick Re: Podoba się...? 04.11.17, 19:33
                  laruara napisała:

> No właśnie biję się z myślami... Podoba mi się i cenowo przystępna.

Za tę cenę to z pewnością nie jest zamsz.
                  • laruara Re: Podoba się...? 04.11.17, 20:00
                    taki-sobie-nick napisała:

> laruara napisała:
                    >
                    > > No właśnie biję się z myślami... Podoba mi się i cenowo przystępna.
                    >
                    > Za tę cenę to z pewnością nie jest zamsz.

Nad tym właśnie się zastanawiałam... Czy za te cenę to zamsz...? Wy wiecie lepiej.
                    • butch_cassidy Re: Podoba się...? 04.11.17, 20:06
                      Może być. Za swoją dałam też ok. 100. Skóra zdecydowanie. Potem kupiłam takiego producenta jeszcze jedną w innym fasonie za 130 chyba, też skóra. Moim zdaniem to może być zamsz. Przywykłyśmy po prostu do firm, dla których cena nie ma wiele wspólnego z użytymi materiałami, a jest elementem strategii marketingowej...
                      Torebki tego typu nie mają może tyle gracji smile co te "lepsze", ale moim zdaniem są ok, przyzwoicie wykonane, nie niszczą się... Tyle że moje są ze skóry licowej, wiadomo, że zamsz jest ogólnie bardziej wymagający... Mam w sumie trzy różne tego rodzaju i noszą się świetnie (jako jedne z wielu).
                      • laruara Re: Podoba się...? 04.11.17, 20:07
                        butch_cassidy napisała:

> Może być. Za swoją dałam też ok. 100. Skóra zdecydowanie. Potem kupiłam takiego
                        > producenta jeszcze jedną w innym fasonie za 130 chyba, też skóra. Moim zdaniem
                        > to może być zamsz. Przywykłyśmy po prostu do firm, dla których cena nie ma wie
                        > le wspólnego z użytymi materiałami, a jest elementem strategii marketingowej...
                        >
                        > Torebki tego typu nie mają może tyle gracji smile co te "lepsze", ale moim zdaniem
                        > są ok, przyzwoicie wykonane, nie niszczą się... Tyle że moje są ze skóry licow
                        > ej, wiadomo, że zamsz jest ogólnie bardziej wymagający... Mam w sumie trzy różn
                        > e tego rodzaju i noszą się świetnie (jako jedne z wielu).

Dzięki za opinię smile
                      • lauren6 Re: Podoba się...? 04.11.17, 22:51
                        > Przywykłyśmy po prostu do firm, dla których cena nie ma wiele wspólnego z użytymi materiałami, a jest elementem strategii marketingowej...

Powiedzmy sobie wprost: płaci się za jakość. Nie ma co się oszukiwać, że torebka za 100 zł niczym się nie różni od torebki za 500 zł. I piszę to z perspektywy torebkoholiczki, która ma w domu torebki w bardzo dużym przedziale cenowym. Nie przekreślam tanich torebek, bo czesto mają fajne wzornictwo itd. ale mając w ręku tanią i drogą skórzaną torebkę nie da się ich ze sobą pomylić. Jakość skóry, jej kolor, wnętrze torebki, wykończenie - to są detale, za które się płaci dodatkowo.
                        • butch_cassidy Re: Podoba się...? 04.11.17, 23:37
                          Nie napisałam, że jakość jest ta sama. Tylko że cena za całokształt (łącznie z logo) a cena za skórę czy zamsz do zrobienia torebki to są dwie kompletnie inne sprawy... To było nawiązanie do stwierdzenia, że za tę cenę zamsz jest niemożliwy.
                          I jeszcze jest pytanie, na ile ta jakość za kilka stów (co najmniej) jest Ci osobiście potrzebna, czy Cię cieszy. Sama mam snobistyczne torebki także i po pierwszym okresie fascynacji nimi używam ich rzadziej niż np. tej granatowej, zwykłej, o której pisałam niżej. Tak że to indywidualne wink
                          • butch_cassidy Re: Podoba się...? 04.11.17, 23:52
                            Pomyliłam Cię z Autorką wątku. Tak czy owak smile
    • annajustyna Re: Podoba się...? 04.11.17, 19:02
      B fajna
    • mary_lu Re: Podoba się...? 04.11.17, 19:09
      Podoba/nie podoba, nie kupuj i tak. Kiedyś wyczytałam, źe taki fason większej torebki jest dobry dla małych i grubych (bzdura, swoją drogą) i jednego dnia kupiłam dwie torebki o tym kształcie, bo jakaś promocja była. Tragedia zupełna, w takiej torebce nic nie moźna znaleźć. Wszystko spada daleko w wąskie dno i grzebie się tam kompletnie po omacku. Niby to duże, a jak wrzucisz apaszkę zwiniętą w kłębek, to już ręki nawet nie wsadzisz. Kompletny niewypał.
      • butch_cassidy Re: Podoba się...? 04.11.17, 20:01
        To ja mam zupełnie inne wrażenia - fason idealny smile
      • lauren6 Re: Podoba się...? 04.11.17, 22:45
        Potwierdzam, nieznoszę tego typu fasonu. Też nie jestem w stanie nic znaleźć w takiej torebce, choć generalnie torebki worki i listonoszki bardzo lubię.
        Dodatkowo w opisie pisze, że jest tam tylko jedna komora, więc bajzel w torebce i problemy ze znalezieniem czegokolwiek murowane. Szczególnie, że jest to miękka skora, która nie utrzyma zawartości torebki tak jak to sie poukładało.
    • simply_z Re: Podoba się...? 04.11.17, 19:13
      Nie podoba mi się, bo nigdy niczego nie mogę znaleźć w takiej torebce..przez to, że jest głeboka i na ogół ma mało przegródek.
      • laruara Re: Podoba się...? 04.11.17, 19:16
        Ja lubię torebki bez przegródek. Poza tym ma przegródki czy nie i tak w żadnej nic nie mogę znaleźć.
        • mary_lu Re: Podoba się...? 04.11.17, 19:20
          W tej nie będziesz mogła dwa razy bardziej. Rozpacz przy każdym szukaniu kluczy lub portfela.
        • simply_z Re: Podoba się...? 04.11.17, 19:21
          Fajne jeśli często nosisz teczki, zeszyty A4 ale i tak..
    • majenkir Re: Podoba się...? 04.11.17, 19:19
      Cena super wink, ale torebka brzydka.
    • capa_negra Re: Podoba się...? 04.11.17, 19:30
      nie
    • butch_cassidy Re: Podoba się...? 04.11.17, 19:59
      Ujdzie, taka na co dzień, ja się człowiekowi nie chce myśleć, w co się spakować. Cena fantastyczna. Jeśli bym potrzebowała podobnej, to bym wzięła.

Mam zbliżoną krojem, też polską, prostą, ale granatową. Kupiłam właśnie bo cena niezła (choć bez obniżki) z myślą, że będę miała od czasu do czasu, jak inne nie będą pasować, a okazało się, że pasuje nad wyraz często big_grin Bardzo praktyczny rozmiar jak dla mnie.
    • anika772 Re: Podoba się...? 04.11.17, 20:10
      Nie.
    • daisy Re: Podoba się...? 04.11.17, 20:11
      Mało ciekawa, bidna taka.
      • laruara Re: Podoba się...? 04.11.17, 20:13
        Ja bidna to i torebka bidna big_grin
        • pade Re: Podoba się...? 06.11.17, 15:47
          Jak jesteś bidna, to odłóż sobie te 50 zł, za miesiąc znowu i znowu i kup sobie coś na wyprzedaży.
          Coś, co nie będzie krzyczało z daleka : jestem tania! Ta torebka tak krzyczy, serio.
          • laruara Re: Podoba się...? 06.11.17, 20:16
            pade napisała:

> Jak jesteś bidna, to odłóż sobie te 50 zł, za miesiąc znowu i znowu i kup sobie
            > coś na wyprzedaży.

Dzięki, celna uwaga smile
    • czarniejszaalineczka Re: Podoba się...? 04.11.17, 20:29
      nie
    • kota_marcowa Re: Podoba się...? 04.11.17, 20:36
      O matko, nie!
      • laruara Re: Podoba się...? 04.11.17, 20:37
        kota_marcowa napisała:

> O matko, nie!

O matko, dlaczego ?
        • kota_marcowa Re: Podoba się...? 04.11.17, 21:59
          Bo ta torebka jest wyjątkowo paskudna, zapewne stąd dwukrotna przecena i ostateczna cena bazarowej torebki z dermy wink
    • jeziorowa Re: Podoba się...? 04.11.17, 22:11
      Laruara, moim zdaniem nie kupuj. Nie zamierzam oceniać jej urody, bo to kwestia gustu. Ta torba jest bardzo, naprawdę bardzo niepraktyczna. Jest miękka, duża i zupełnie płaska (grubość 2 cm, czyli w środku około 1,5 cm). Wystarczy, że włożysz do niej portfel i paczkę chusteczek i już będzie zdeformowana.
      • laruara Re: Podoba się...? 06.11.17, 20:14
        jeziorowa napisała:

> Laruara, moim zdaniem nie kupuj. Nie zamierzam oceniać jej urody, bo to kwestia
        > gustu. Ta torba jest bardzo, naprawdę bardzo niepraktyczna. Jest miękka, duża
        > i zupełnie płaska (grubość 2 cm, czyli w środku około 1,5 cm). Wystarczy, że wł
        > ożysz do niej portfel i paczkę chusteczek i już będzie zdeformowana.

Dzięki, przekonałaś mnie smile
        Nie biorę.
    • barbibarbi Re: Podoba się...? 04.11.17, 22:58
      Babcina, jak koniecznie chcesz się postarzyć to kup.
    • princesswhitewolf Re: Podoba się...? 05.11.17, 00:11
      niestety nie. ale wiesz jak to jest z gustami....

• bergamotka77 Re: Podoba się...? 05.11.17, 00:16
        Dla mnie tez dramat. Nie moj styl.
    • anorektycznazdzira Re: Podoba się...? 06.11.17, 20:13
      fajna
      • laruara To jeszcze zaputam o tę... 06.11.17, 20:24
        torbs.pl/p/1/1339/torebka-skorzana-vittoria-gotti-made-in-italy-torebki-skorzane.html
        • laruara Re: To jeszcze zaputam o tę... 06.11.17, 20:27
          Zapytam...
        • 1st.world.problems Re: To jeszcze zaputam o tę... 06.11.17, 20:36
          No ta to już bardziej pojemna niż poprzednia (zakładam ze nie jesteś uczennica która nosi tylko teczkę z kserowkami, kartę płatniczą i smartfona).
          dopytaj tylko czy dołączają ten dlugi odpinany pasek (na zdjęciach ma zaczepy do takiego długiego paska jak do listonoszki, paska brak. Za 250zl szału nie robi, na allegro mają podobne za mniej niż pół tej kwoty.
          • laruara Re: To jeszcze zaputam o tę... 06.11.17, 20:40
            Dzięki za radę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka