taka_sobie_mama 08.11.17, 10:54 Stoję przed kupnem płyty indukcyjnej i piekarnika. Cenowo i wizulanie wpadł mi w oko sprzęt CANDY, natomiast nie znam nikogo kto taki sprzęt posiada. Czy może któras z Was użytkowała, macie jakąś opinie na temat tych urządzeń? Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anerka Re: Sprzęt kuchenny CANDY 08.11.17, 16:32 Miałam piekarnik i płytę gazową. Sprzęt kupiłam, bo bardzo mi się podobał wizualnie, a parametry były porównywalne z innymi z tej półki cenowej. Płyta bardzo szybko się popsuła i to definitywnie. Piekarnik przerdzewial wewnątrz od spodu po około 3-4 latach. Nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
muchy_w_nosie Re: Sprzęt kuchenny CANDY 08.11.17, 17:00 A ja mam candy pralkę od 7 lat, zaraz bedzie 8. Moj mąż miał wielki opór jak kupowalismy, ale ona była taka piękna i przez ten czas nic jej nie było, pół roku temu rozwaliło mi posuszkę z pierza w bębnie, wyciagnęłam, nastawiłam płukanie kilka razy i śmiga do dziś. Jak kupowalam to szukalam na forach opini i byly pozytywnev+ dopiski, że sprzęt wizualnie piękny. Odpowiedz Link Zgłoś
muchy_w_nosie Re: Sprzęt kuchenny CANDY 08.11.17, 17:01 A mąż zadzwonił nawet do serwisu i wypytał się fachowo o konkretne modele i mamy Candy Odpowiedz Link Zgłoś
babcia.stefa Re: Sprzęt kuchenny CANDY 09.11.17, 10:19 Jaaasne, bo jak zadzwonisz do serwisu, to na pewno Ci powiedzą szczerze "paaanie, nie kupuj pan tego, psuje się". Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: Sprzęt kuchenny CANDY 08.11.17, 19:06 Pralkę też mogę polecić. Teściowie mieli swoją kupę lat, my za ich namową też kupiliśmy Candy i też już 7 rok działa bez zarzutu. Ale sprzętu kuchennego nie mamy, więc nic nie podpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
zefirkowapola Re: Sprzęt kuchenny CANDY 08.11.17, 20:19 My kupiliśmy pralkę candy w lipcu, w sierpniu odebrali i zwrócili kasę po 2 naprawach serwisowych. Głośna, drzwiczki nie chciały się otwierać, bęben raz na 10 prań ustawił się w pozycji otwarcia. Nie polecam teraz mamy elektroluxa, jak wstawiłam pranie to zapomniałam że pralka chodzi jest taka cicha. Przy candy nie szło rozmawiać (pralkę mam w kuchni). Ta sama półka cenowa. Odpowiedz Link Zgłoś
klerjeser Re: Sprzęt kuchenny CANDY 08.11.17, 21:58 Teścowie z uporem kupują sprzęt Candy, który notorycznie się psuje. Pralkę mają już chyba trzecią przez 15 lat, lodówka padła po dwóch latach, na siłę wcisnęliśmy im lodówkę Gorenje, która działa bez awarii już 5 lat. O dziwo do grupy Candy należy Hoover, mamy pralkę tej firmy, chodzi jak żyleta już prawie 10 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
klerjeser Re: Sprzęt kuchenny CANDY 08.11.17, 22:05 Chociaż dzisiaj to jak w filmie Armageddon: "amerykańskie komputery, ruskie komputery, a w środku wszystko made in Taiwan" Mamy zmywarkę Miele, po 2 latach trzeba było wymieniać smigło, bo się rozszczelniło, a w mikrofali Electroluxa po roku do wymiany była jakaś membrana w ścianie komory. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia.stefa Re: Sprzęt kuchenny CANDY 09.11.17, 10:18 "Nie polecam teraz mamy elektroluxa" Nie polecasz elektroluxa Twojej mamy?! (Taaaa, strumień świadomości). Odpowiedz Link Zgłoś
hugo43 Re: Sprzęt kuchenny CANDY 09.11.17, 10:41 Ja miałam pralkę candy 8 lat,oddaliśmy dalej i kupiliśmy większa whirpoola.tez dobra.z wynalazków to mam lodówkę ardo,chodzi bezawaryjnie 11 lat.rodzice maja zmywarkę ardo 19 lat,bez jakichkolwiek napraw, myje lepiej niż mój electrolux.ponoc candy ma dobre pralki i zmywarki ,innych sprzętów nie polecają zbytnio użytkownicy. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Sprzęt kuchenny CANDY 09.11.17, 10:46 U szwagrostwa żywot pralki skończył się po sześciu latach- używali ja rzadko bo nie dopierala (szczęściem mieli jeszcze drugą) . Zanim padła bydła naprawiana. Moja koleżanka tez narzeka- jej pralka ma cztery lata i nic dobrego o niej nie powie. Odpowiedz Link Zgłoś