Dodaj do ulubionych

Matka Boska w Sejmie

23.11.17, 08:07
www.rp.pl/Spoleczenstwo/171129545-Boze-cos-Polske-na-komisji-sejmowej.html
Co następne?
Obserwuj wątek
    • milka_milka Re: Matka Boska w Sejmie 23.11.17, 08:13
      Widziałam. Wstyd. No chyba że ta pani jest chora psychicznie, to można jej wybaczyć i współczuć.
      • joa66 Re: Matka Boska w Sejmie 23.11.17, 08:24
        W pewnym momencie obecna na sali obrad kobieta zaapelowała do posłów, by się określili, "czy służą Bogu, czy mamonie, Polakom czy szatanowi". Kilka osób zaintonowało "Boże, coś Polskę". Najprawdopodobniej nie byli to posłowie, a jedynie osoby postronne obserwujące obrady.
        Wspomniana kobieta przekonywała posłów, że jest Matką Boską, co potwierdzili księża. Zapewniała również, że Polacy są potomkami Gryfitów, cesarzy rzymskich, króla Dawida i Jezusa.
        - Więc to przesłanie, iskra która miała być z Polski, jestem ja tą osobą. Księża powiedzieli, że jestem Matką Boską, wszystko się zgadza - zapewniała kobieta.

Masz wątpliwości?
        • antyideal Re: Matka Boska w Sejmie 23.11.17, 08:43
          > - Więc to przesłanie, iskra która miała być z Polski, jestem ja tą osobą. Księż
          > a powiedzieli, że jestem Matką Boską, wszystko się zgadza - zapewniała kobieta.
          > [/i]

Księża pewnie powiedzieli, gdy ją usłyszeli, "omatkoboska", a ona zrozumiała po swojemu;D
      • maadzik3 Re: Matka Boska w Sejmie 23.11.17, 08:29
        jest zapewne. i jej współczuję. ale kwestia co robiła na komisji (gdy dostęp nawet na plenarne jest coraz bardziej odcinany) pozostaje. Plus oczywiście takie osoby (z zaburzeniami na tle religijnym) przyciągają specyficzne miejsca. Do niedawna nie był to chyba sejm i jego komisje. do niedawna...
        • joa66 Re: Matka Boska w Sejmie 23.11.17, 08:30
          nie chcę Cię martwić maadzik, ale zawsze miejsca "władzy" przyciągały świrów.
      • 1elka26 Re: Matka Boska w Sejmie 23.11.17, 08:30
        Zawsze w Sejmie, a zwłaszcza na komisjach sejmowych potrafia pojawić się różne dziwne osoby, i niekoniecznie są to parlamentarzyści. Zamiast zajmować się bzdetami radzę zastanowić się nad stanem umysłu posłów "totalnej opozycji". To, co wyprawiał wczoraj znany z tego, ze jest tylko znany, poseł Szczerba to był dopiero cyrk. A pośle Nitrasie z litości nie będe nawet wspominać, podobnie jak o hamletyzującym pośle Budce.
        Posłowie tzw. opozycji zadali w sumie ponad 100 pytań i okazało się, że poza może kilkoma osobami, nawet nie wiedzą o czym mówią. Po prostu odklepują to, co im przekazano do przeczytania, czyli jak to jest źle, i jak procedowane ustawy zagrażają trójpodziałowi władzy, gdyż uwaga, członkowie KRS będa wybierani niezgodnie z Konstytucją.
        Szkoda tylko, ze zajmują się wymachiwaniem tekstem Konstytucji, ale już jej nie czytają, a zwłaszcza art. 187 Konstytucji. Zajmują sie natomiast pewnego rodzaju ekwilibrystyką prawną, za pomoca której mówiąc o potrzebie reformy tak naprawdę chca zachować istniejące status quo - czyli najważniejsze jest to, żeby było tak jak było.
        Ale tak już nie będzie - na szczęście.

A nad stanem zdrowia co najmniej kilku przedstawicieli "opozycji totalnej" naprawdę warto zastanowić się.
        • krejzimama Re: Matka Boska w Sejmie 23.11.17, 08:43
          "A nad stanem zdrowia co najmniej kilku przedstawicieli "opozycji totalnej" naprawdę warto zastanowić się."
          Czy tak napisze Polka?
          • milka_milka Re: Matka Boska w Sejmie 23.11.17, 08:45
            Wiesz, moja babcia, która była polską szlachcianką, tak właśnie mówiła. Nie jest to typowy rusycyzm.
            • tanebo2.0 Re: Matka Boska w Sejmie 23.11.17, 09:00
              Ale wśród szlachty sporo ruskich było...
              • milka_milka Re: Matka Boska w Sejmie 23.11.17, 10:21
                Ale moja babcia akurat była z polskiej szlachty.
            • iwi.k1 Re: Matka Boska w Sejmie 23.11.17, 10:48
              Elka to chyba raczej nie szlachta...
              • krejzimama Re: Matka Boska w Sejmie 23.11.17, 11:10
                Tja, szlachta walonkowa spod Czelabinska.
            • aerra Re: Matka Boska w Sejmie 23.11.17, 11:16
              Milka: to, że Twoja babcia była polską szlachcianką nie znaczy, że nie używała rusycyzmów i w żaden sposób tychże rusycyzmów nie legitymizuje.
              • milka_milka Re: Matka Boska w Sejmie 23.11.17, 13:31
                Wiem, źle sformułowałem wypowiedź. Chodziło mi tylko o to ( nie broniąc elki), że samo użycie rusycyzmu nie określa pochodzenia.
        • tanebo2.0 Re: Matka Boska w Sejmie 23.11.17, 08:59
          natemat.pl/223551,posel-tarczynski-znow-pojawil-sie-w-tvn-ie-a-internet-szaleje bardziej mnie martwią posłowie władzy totalnej...
        • sumire Re: Matka Boska w Sejmie 23.11.17, 09:19
          "warto zastanowić się".
          Jaka piękna składnia.
        • iwles Re: Matka Boska w Sejmie 23.11.17, 10:03

Elka, a co to ma wspólnego z Matką Boską ? big_grin
          • anetapzn3 Re: Matka Boska w Sejmie 23.11.17, 11:20
            iwles napisała:

>
            > Elka, a co to ma wspólnego z Matką Boską ? big_grin
            >

50 gr. które to na tym wpisie zarobiło big_grin
            • 1elka26 Re: Matka Boska w Sejmie 23.11.17, 13:05
              Tak marnie wam płacą?? oo to faktycznie. Rozumiem że puszki mateuszki skończyły się? No cóż, w końcu wasz tak uwielbiany do niedawna zbawca, przyznał się, że jedna z jego specjalności jest krojenie.Jaka opozycja - tacy liderzy.

Wracając do tematu - wiem, że macie problem z rozumieniem podobnie jak poseł Nitras, on to chociaż potrafił do tego przyznać się, ale już w pierwszym zdaniu napisałam, że zamiast zajmowac się bzdetami, lepiej zajmijcie się stanem zdrowia posłów "totalnej opozycji", bo to jest naprawdę poważny problem.
              Aha, fajnie was poczytać - naprawdę potraficie poprawic humor. Szukajcie dalej tych rosyjskich trolli, szukajcie - smile))
              • nathasha Re: Matka Boska w Sejmie 23.11.17, 13:22
                A jaki jest wasz lider Elunia? Czym sie moze pochwalic? big_grin i nie, nie mowimy o putinie
    • sumire Re: Matka Boska w Sejmie 23.11.17, 08:21
      Ponownie dziękuję tutejszym wyborczyniom PiS za zrobienie z szybko rozwijającego się kraju w środku Europy zdewociały cyrk na jej obrzeżach.
      • butch_cassidy Re: Matka Boska w Sejmie 23.11.17, 08:24
        Celne... Przyłączam się do "podziękowań"... sad
    • butch_cassidy Re: Matka Boska w Sejmie 23.11.17, 08:25
      To się kwalifikuje psychiatrycznie...
      • anetapzn3 Przeklejone 23.11.17, 09:13

zawsze-w-drodze 22.11.17, 22:31
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,22683216,obled-na-komisji-poslowie-spiewaja-boze-cos-polske-kobieta.html#Prze
        Niech ktoś wreszcie przegłosuje obligatoryjne badania psychiatryczne kandydatów na posłów.
        A nie. Czekaj. Sami sobie tego nie zrobią. No nic. Przynajmniej mozna sie pośmiać.

anorektycznazdzira 22.11.17, 22:34
        Matko, ja się zastrzelę.
        To są nasi posłowie!!!!
        My też płacimy tym debilom.
        Oni nas reprezentują jako delegaci społeczeństwa.
        Tego się nie da skomentować, to jest jakiś pie...ny matrix.

krejzimama 22.11.17, 22:37
        To jest pisowska strategia. Obrzydzić ludziom politykę jakimiś szalencami. Po to żeby normalni zostali w domach a wtedy pisowska hałastra karnie stawi się przy urnach i wybierze im większość konstytucyjną.
        Na forach natomiast ich strategię realizują trolle które udają tzw symetrystów.

lodomeria 22.11.17, 22:44
        I obrzydzić nam płacenie na nich - o niczym tak nie marzą, jak o otwarciu wrót do systemu lobbingowego.

krejzimama 22.11.17, 22:35
        Dlaczego Lubnauer, Gasiuk-Pichowicz czy Budka albo Nitras mieliby się badać?
        Tu też nie ma symetrii.

zawsze-w-drodze I22.11.17, 22:39
        Z tego samego powodu, z którego badają sie psychiatrycznie obligatoryjnie WSZYSCY kandydaci na zawodowych kierowców. A na nosicielstwo salmonelli wszyscy, którzy chcą pracować w gastronomii. Na wszelki wypadek. Normalnym nie ubędzie, za to psychicznych ubędzie.

krejzimama 22.11.17, 22:42
        Czyli dla ciebie Lubnauer niczym się nie różni od Pawłowicz a Nitras od Jenota Tarczynskiego.
        Nie odzywaj się do mnie więcej.

mdro 22.11.17, 22:44
        O, widzę że się spóźniłam z wątkiem.

Chciałabym więc powtórnie zwrócić uwagę, że "Boże coś Polskę" śpiewali jacyś wrogowie dobrej zmiany, bo domagali się zwrotu wolnej ojczyzny.
      • anetapzn3 Re: Matka Boska w Sejmie 23.11.17, 10:14
        Wiecie, żebym to oglądała w kontekście, że to sejm z innego kraju, to bym ryczała ze śmiechu. Ale to dot. Polski, nas i jest to po prostu tragiczne i z każdym dniem głupsze.
    • wies-baden Re: Matka Boska w Sejmie 23.11.17, 10:21
      ...a modlitwy o deszcz? Nie mogę uwierzyć, że takie rzeczy dzieją się w sejmie. Czy można poznać z imienia i nazwiska tę, która mianowała się matką boską?
    • anetapzn3 Re: Matka Boska w Sejmie 23.11.17, 10:53
      Nie wiem, czy ktoś link z filmikiem zamieścił, zamieszczę...

Filmik w linku jest sad
    • woman_in_love no ale Salwador 2 się Polsce uda 23.11.17, 12:03
      miała być druga Japonia, druga Irlandia, drugie coś tam.
      I w końcu udało się! Będzie drugi Salwador czy też tam Meksyk.
      • annajustyna Re: no ale Salwador 2 się Polsce uda 23.11.17, 13:24
        Drugi San Escobar wink.
    • anika772 Re: Matka Boska w Sejmie 23.11.17, 14:16
      Ale cyrksad
    • olena.s Re: Matka Boska w Sejmie 23.11.17, 17:04
      Na przyszłość: popracuj nad odwroconym szykiem.
      • dyzurny_troll_forum Re: Matka Boska w Sejmie 23.11.17, 17:06
        olena.s napisała:

> Na przyszłość: popracuj nad odwroconym szykiem.

Nie zmieniaj tematu, bo wychodzi, że za szyk wywalają posty.
    • sumire Re: Matka Boska w Sejmie 23.11.17, 17:17
      Trolliszcze, wobec ciebie nikt nie udaje tolerancyjnego. My po prostu cię NIE tolerujemy. Ani ciebie, ani tego, co przydoopasy twojego idola robią z parlamentu. Teraz rozumiesz? Jeśli nie, wrzuć sobie w translator.
      • dyzurny_troll_forum Re: Matka Boska w Sejmie 23.11.17, 17:30
        sumire napisała:

> Trolliszcze, wobec ciebie nikt nie udaje tolerancyjnego. My po prostu cię NIE t
        > olerujemy.

Mów za siebie! Ja elkę toleruję (i tiszantula także)...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka