Dodaj do ulubionych

Keyboard - możecie jakiś podlecić?

02.12.17, 10:06
Albo "odlecić", jesli nabylyscie cos, co akurat nie spelnilo Waszych oczekiwan?
Mysle o czyms w stylu Yamahy NP 12B (w sensie polki produktowej, ale moge zweryfikowac to podejscie, licze na sugestie), nie mam rozeznania. Sprzet mialby byc do nauki gry, dla poczatkujacych, ale wazny jest dobry , przyjemny dzwiek.
Z gory dziekuje.
Obserwuj wątek
    • tanebo2.0 Re: Keyboard - możecie jakiś podlecić? 02.12.17, 10:12
      Ale jaka cena bo tak to można zahaczyć nawet o hammonda i mooga...
    • edelstein Re: Keyboard - możecie jakiś podlecić? 02.12.17, 10:17
      Genosy mamy aktualnie i polecam😂
      A na serio jesli celujesz w yamahe to polecam Yamaha Tyros.Z tym ze to juz troche wyzszy budzet.Zalezy czy uczacy sie to dziecko 8letnie czy nastolatek czy osoba dorosla.
    • quesuerte Re: Keyboard - możecie jakiś podlecić? 02.12.17, 10:24
      Chcemy sie uczyc wszyscy. Do 1200 pln +/-
      • pelissa81 Re: Keyboard - możecie jakiś podlecić? 02.12.17, 13:06
        Patrzę na OLX to Yamaha Tyros polecana wyżej to 0 więcej!
        • danaide Re: Keyboard - możecie jakiś podlecić? 02.12.17, 19:29
          Znajomi mieli yamahę dobrej jakości, ok. 4 tys. Szczegółów nie znam, ale i tak nie mieszczę się w Twoim budżecie.
    • bo1 Re: Keyboard - możecie jakiś podlecić? 02.12.17, 12:02
      Znaczy się szukasz nie tyle keyboardu (z pierdylionem instrumentów) tylko pianina cyfrowego, tak? Yamaha będzie dobrym wyborem, bo fortepian "podrabia" dość dobrze. Ale ten NP 12B to niekoniecznie dobry wybór. Ma słabiuśkie głośniki (2x2,5 W), a w miarę przyzwoicie przeniosą dźwięk tylko głośniki mocniejsze. Mój instrument ma 2x6 W, a szału nie ma. Zresztą i tak będziesz musiała dokupić porządne, dobre słuchawki. Poza tym myślę, że 61 klawiszy to trochę za mało. Celuj w trochę dłuższą klawiaturę, bo dość prędko zetkniecie się z utworami, które lepiej będą brzmiały w dużym "rozrzucie". Przydaje się spora pamięć do nagrywania. Ja np. mogę zmieścić tylko 5 utworów, a to stanowczo za mało. Ważne też jest, by klawisze miały możliwie dużą dynamikę. Tu akurat Yamaha nie bryluje, chociaż może ostatnio lepiej się do tego przykłada. Trzeba by sprawdzić to "nausznie" w salonie stacjonarnym. W ogóle uważam, że instrumentów przed zakupem trzeba posłuchać na żywo, więc wyprawa do sklepu jest nieodzowna.
      • quesuerte Re: Keyboard - możecie jakiś podlecić? 02.12.17, 17:01
        Hej, super, dzieki Ci za te analize, juz wiem, na co zwracac uwage. Masz racje, chcialabym cos w rodzaju cyfrowego pianina.
        Zadnego swojego typu (konkretnie) nie podrzucisz?
        • lucyjkama Re: Keyboard - możecie jakiś podlecić? 02.12.17, 17:14
          Za 1200 to nic porządnego z dynamiczną, pełnowymiarową klawiaturą nie kupisz. Jak dołożysz drugie tyle to na casio (polecane dla uczniów szkół muzycznych którzy mają inny instrument główny niż fortepian) powinno starczyć.
          www.fan.com.pl/pl/p/Pianino-Casio-Privia-PX-160-WE/20145?gclid=EAIaIQobChMI04Wh6tvr1wIVFSjTCh2-2AHwEAQYBCABEgL8XfD_BwE
          • quesuerte Re: Keyboard - możecie jakiś podlecić? 02.12.17, 19:22
            Bardzo ciekawy sprzet (i to co piszesz o szkole muzycznej), zastanawiam sie czy to nie za wysokie progi... Ale na pewno wezme pod uwage.
            Yamaha do swojego sprzetu dolacza apke, "kurs" nauki, mysle, ze to tez przyciaga wielu amatorow
            • edelstein Re: Keyboard - możecie jakiś podlecić? 02.12.17, 21:54
              Yamaha PSR 770
        • bo1 Re: Keyboard - możecie jakiś podlecić? 02.12.17, 19:40
          Nie jest łatwo ot tak, podrzucić. Lucyjkama pisząca poniżej ma rację. Za te pieniądze, które przeznaczasz, nie da się kupić porządnego pianina. Jeżeli macie zamiar wytrwać w postanowieniu, uczyć się i faktycznie grać, trzeba by dołożyć, i to nie mało. Nie warto kupować byle czego. Początkujący chwalili niegdyś nieprodukowany już model yamaha DGX 650. Następcą jest DGX 660. Może ten rozważycie? No ale cena pewnie Ci się nie spodoba...
          • quesuerte Re: Keyboard - możecie jakiś podlecić? 02.12.17, 22:37
            Faktycznie, to kwestia przemyslenia. Po obejrzeniu tych modeli mam oczywiscie ochote na wiecej. W poprzednich latach podobnie bylo z aparatem foto, komputerem...i wizja poczatkowa zdecydowanie sie zmieniala. Teraz tez tego nie wykluczam.
            Dzieki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka