Dodaj do ulubionych

co Was ostatnio fajnego spotkalo?

04.12.17, 21:44
... jakos ponuro na forum, wiec moze cos "ku pokrzepieniu serc"? jakies fajne, nawet niewielkie, zdarzenia?

ja zaczne smile

rok temu bylam na konferencji na wegrzech. poniewaz lubie wina i uwielbiam tokaj, po konferencji pojechalam na dwa "wine tasting" - do dwoch winnic - tokaj wlasnie i wina czerwone. swietne to bylo! do dzis pamietam - i jedzenie i napitki. opowiadalam o tym moim studentom, bo tez byli na tej konferencji, ale na wycieczke z winem nie pojechali.
no i i ci sami studenci w zeszlym tygodniu byli na (innej) konferencjie na wegrzech ...
... i dzis u mnie w biurze pojawily sie 3 butelki wina - tokaj i dwa egri bikaver ... patrze i patrze - tokaj z tej samej winnicy, w ktorej bylam rok temu! (nazwa charakterystyczna). usmiechnelam sie pod nosem. a czerwone wina oba z jednej winnicy ...
... w domu sprawdzilam - ta sama, w ktorej ja bylam wczesniej smile w niej wlasnie kupilam dwa wina z rocznikow, w ktorych urodzily sie moje dzieci i ktore chcemy z nimi wypic na 18 urodziny - wlascicielka, Eva, zapewniala, ze na pewno wytrzymaja i beda pyszne smile

... no i od razu mi to humor poprawilo, mimo watku ciastowego, a teraz pije jedno z tych czerwonych win - i swietne jest!
Obserwuj wątek
    • zona_mi Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 04.12.17, 21:47
      Miałam fantastyczny weekend - w sobotę spotkałam się z kilkoma przyjaciółkami na "andrzejko-mikołajkach", w niezwykłym, klimatycznym domku, a w niedzielę poznałam nowe-stare znajome z forum, z którymi świetnie spędziłam czas.
      I przejechałam się metrem, za czym przepadam smile
      • kura17 Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 04.12.17, 21:49
        a wrozylyscie sobie przyszlosc? pamieta, ze bardzo to lubilam, nawet jako dorosla (oczywiscie bez wierzenia w przepowiednie wink )
        • zona_mi Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 04.12.17, 22:33
          Miałyśmy lać wosk, ale ostatecznie lałyśmy w siebie wino wink
          • kura17 Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 04.12.17, 22:51
            lane wino jest najlepsza wrozba na przyszlosc!!!
            • zona_mi Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 04.12.17, 23:28
              Tak big_grin
            • rosapulchra-0 Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 05.12.17, 17:30
              kura17 napisała:

> lane wino jest najlepsza wrozba na przyszlosc!!!
              >
              >

Wątrobianka się nazywa big_grin
              • kura17 Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 05.12.17, 18:00
                > Wątrobianka się nazywa big_grin

u nas w domu "watrobianka" mowilo sie na pasztetowa smile
                • rosapulchra-0 Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 05.12.17, 20:15
                  Może na winie była robiona? wink
          • anika772 Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 05.12.17, 07:13
            Założę się że wróżby z wina pokazały jasną i piękną przyszłośćsmile
            • zona_mi Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 05.12.17, 10:01
              Tak, wszystko rysowało się jasno i pięknie!
              • aerra Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 05.12.17, 10:12
                A wyraźnie? wink
                • zona_mi Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 05.12.17, 10:34
                  Na swój sposób wyraźnie wink
                  • anika772 Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 05.12.17, 14:12
                    "In vino veritas" smile
    • tereska.z.bombaju Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 04.12.17, 21:58
      Ostatnio wszyscy mi mówią, że schudłam ( faktycznie 7 kg poleciało) i jest to dla mnie bardzo miłe i ogromnie motywujące. A do tego musiałam sobie kupić spodnie o rozmiar mniejsze więc już wogóle bajka 😊
      • kura17 Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 04.12.17, 22:06
        Tereska, fajnie - co jadlas na kolacje?
        lubisz takie owsiankowe breje na sniadanie - to jedna z moich ulubionych ... tylko ja nie dodaje marantusa, bo mi zgnila gleba smierdzi wink

www.mynewroots.org/site/2015/01/seriously-super-cereal/
        • tereska.z.bombaju Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 04.12.17, 22:16
          kura17 napisała:

> Tereska, fajnie - co jadlas na kolacje?
          > lubisz takie owsiankowe breje na sniadanie - to jedna z moich ulubionych ... t
          > ylko ja nie dodaje marantusa, bo mi zgnila gleba smierdzi
          >
          >

Dziś na kolację był pomidor, chuda wędlina i jajka na twardo.
          Owsiankę uwielbiam ale nie mogę jeść- za dużo błonnika i brzuch mnie boli.
          • kura17 Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 04.12.17, 22:22
            > Dziś na kolację był pomidor, chuda wędlina i jajka na twardo.

brzmi ok smile

> Owsiankę uwielbiam ale nie mogę jeść- za dużo błonnika i brzuch mnie boli.

Terska, w tym przepisie nie ma owsianki! jest amarant, chia, gryka, kasza jaglana, komosa ryzowa i ziarna slonecznika - i kazdy ze skadnikow mozna pominac. moze sprobujesz? ja sie tym naprawde najadam (zawsze dodaje lyzke masla) i mi to smakuje, zwlaszcza z ulubionymi owocami lub mlekiem kokosowym smile
            • tereska.z.bombaju Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 04.12.17, 22:25
              Brzmi fajnie ale mój angielski nie jest aż na takim poziomie, żebym dobrze zrozumiała ten tekst 😕😕
              • kura17 Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 04.12.17, 22:28
                > Brzmi fajnie ale mój angielski nie jest aż na takim poziomie, żebym dobrze zroz
                > umiała ten tekst 😕😕

jesli chcesz sprobowac, to Ci przetlumacze (ta kobieta duzo pisze "ogolnie", przepis jest bardzo prosty!). tlumaczyc?
                • tereska.z.bombaju Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 04.12.17, 22:30
                  Jeśli to nie kłopot to bardzo proszę 😙
                  • kura17 Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 04.12.17, 22:43
                    potrzebujesz:
                    kubek gryki (170g)
                    kubek kaszy jaglanej (200g)
                    kubek komosy ryzowej (170g)
                    kubek amarantusa (190g)
                    pol kubka nasion chia (40g)
                    pol kubka nasion slonecznika (70g)

wymieszac, przechowywac szczelnie zamkniete (mozna na poczatku zrobic z mniejszej ilosci skladnikow).

przygotowanie - wieczorem przed jedzeniem rano: porcja to 1/4 lub 1/3 kubka (w zaleznosci od dodatkow) - zalac porcje podwojna iloscia wody z dodatkiem octu jablkowego lub innego lub soku z cytryny. rano odlac wode, przeplukac i zagotowac z podwojna bjetoscia wody (podwojna objetosc ziaren). gotowac ok 10 minut. jesc z ulubionymi dodatkami - owocami, orzechami, mlekiem kokosowym, maslem, przyprawami, miodem, syropem klonowym - musisz sprawdzic, co Ci smakuje smile

mozna bez namaczania na noc, wtedy 2 razy wiecej wody (czyli 4 razy objetosc ziaren) i gotuje sie ok. 20 minut.
                    • tereska.z.bombaju Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 04.12.17, 23:13
                      Bardzo dziękuję 😊 a jaką to ma wartość odżywczą? W sensie ile węgli itp?
                      • kura17 Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 04.12.17, 23:17
                        wiesz co, nie wiem, jaka wartosc odzywcza - ona na blogu nie podaje, pisze tylko, ze daje to 50 porcji po 1/4 kubka - mozna wyszukac w necie i policzyc. jednak mysle, ze taka porcja (1/4-1/3 kubka) na sniadanie powinna byc ok - z dodatkami. ja sie tym bardzo najadam, ale wtedy, gdy dodam troche tluszczu - lyzke masla, mleko kokosowe lub waniliowe, spora garsc orzechow (z pistacjami jest swietne!)
                      • kura17 Tereska 05.12.17, 07:39
                        tutaj masz wyliczenia z "ile wazy" - dla calosci. z tego wychodzi 15-20 porcji, w zaleznosci od wielkosci (cos mi sie wczoraj pomylilo z 50 wink ). trzeba jeszcze doliczyc dodatki, to mozesz zrobic, jak bedziesz wiedziec, co jesz smile

www.ilewazy.pl/dziennik/mojeprodukty/3b2ba6
                        • tereska.z.bombaju Re: Tereska 05.12.17, 18:10
                          Dzięki 😀
                          • kura17 Re: Tereska 05.12.17, 19:39
                            podziekujesz, jak posmakuje smile
                            ja to naprawde lubie, ale - na przyklad - musze sobie troche posolic i "podkrecic" dodatkami (nie lubue jablek, chyba, ze pieczone ... hehe)
    • berdebul Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 04.12.17, 22:00
      Udało mi się dopiąć projekt, w końcu wszystko wyszło. smile
      Moja studentka jest coraz bardziej samodzielna.
      • kura17 Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 04.12.17, 22:07
        oh, sukcesy studentow ... cieszy bardzo smile moj wygral nagrode na najlepszy doktorat w naszym istytucie w ostatnim roku i bardzo dumna z niego jestem!
    • triss_merigold6 Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 04.12.17, 22:08
      - w ciągu 1 dnia udało mi się na NFZ zaliczyć: onkologa, usg i mammografię z opisem wyników oraz dostać zapewnienie, że na 99,9% wszystko jest ok
      - odkryłam, że jeśli bije się ludzi odpowiednio szybko i stanowczo i nie cofa, to oni się cofają
      - dostałam telefon z Bieszczad świadczący, że już należymy do kategorii na wpół lokalesów
      • tereska.z.bombaju Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 04.12.17, 22:17
        triss_merigold6 napisała:

> - w ciągu 1 dnia udało mi się na NFZ zaliczyć: onkologa, usg i mammografię z op
        > isem wyników oraz dostać zapewnienie, że na 99,9% wszystko jest ok
        >

To super, cieszę się razem z tobą
      • kura17 Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 04.12.17, 22:19
        Tris, rozumiem troche, przez co przechodzisz - jak mialam podobna diagnostyke pod koniec lata, tez pozytywna (choc guza mam i musze obserwowac, mozliwe, ze i wyciac, ale zlosliwy nie jest).
        ciesze sie z Toba i gratuluje.

opowiesz o tym biciu? ja w zyciu nikogo nie uderzylam (a troche mnie to fascynuje...)
        • triss_merigold6 Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 05.12.17, 06:20
          Tak naprawdę to nawet nie zdążyłam się zdenerwować. W sobotę poszłam prywatnie na usg w ramach kontroli od czasu do czasu i lekarz stwierdził, że jest coś do dalszej diagnostyki. W poniedziałek rano lekarz pierwszego kontaktu, w sumie chciałam tylko skierowanie do poradni, a miła kobieta dała mi kartę Dilo (czy jak się to nazywa, na szybką ścieżkę onkologiczną) i ze skierowaniem do poradni przyszpitalnej, a tam dali termin na za tydzień. Wczoraj ww. badania, uznali że internista mocno na wyrost kartę wystawił, ale jak już jest to jeszcze mi biopsję zrobią na wszelki wypadek.
      • stephanie.plum Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 04.12.17, 22:25
        komu spuściłaś łomot...?
        • triss_merigold6 Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 05.12.17, 06:24
          Na sparingach zadaniowych. Takie ćwiczenia są, grupowe też np. dwie osoby Cię oklepują a Ty masz coś z tym zrobić (trzymać gardę, bronić, trafiać, co uważasz). To jest w rękawicach więc nie boli, ale odczuwa się dyskomfort. Bolą kopy.
      • chocolatemonster Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 04.12.17, 22:45
        Super, że jesteś zdrowa i Bieszczadzka. Tylko czemu bijesz ludzi?
        • triss_merigold6 Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 05.12.17, 06:33
          Bo tego chcą. Żartuję, to treningi, mam niedostatki masy, wzrostu i zasięgu więc muszę nadrabiać siłą woli.wink
      • anika772 Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 05.12.17, 07:16
        - no to ulga!
        - trenujesz jakąś konkretną sztukę walki czy to kurs samoobrony?
        - co Ci powiedzieli?

- jak się miewa Twój ojciec?
      • drinkit Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 05.12.17, 22:13
        - dostałam telefon z Bieszczad świadczący, że już należymy do kategorii na wpół lokalesów
        No i to jest odjazd zupełny
    • kropkacom Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 04.12.17, 22:12
      Tydzień temu zrobiłam sobie bardzo miłą wycieczkę (nomen omen) na winnicę, gdzie ostatni raz byłam kilka lat temu, wtedy z jeszcze małymi dzieciakami. W każdym razie piękna przyroda i ani żywej duszy. Oprócz mojej oczywiście. big_grin Podładowałam akumulatory.
      • kura17 Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 04.12.17, 22:17
        Kropka, a jakie wino pilas? smile
        • kropkacom Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 04.12.17, 22:19
          Żadnego. smile Tam leją wino tylko w sezonie turystycznym.
          • kura17 Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 04.12.17, 22:24
            pfi wink
            • kropkacom Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 04.12.17, 23:18
              Oj tam... smile
              • kropkacom Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 04.12.17, 23:20
                cs.wikipedia.org/wiki/%C5%A0obes
    • domowapani Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 04.12.17, 22:17
      Założyłam instagrama i zaczęłam mieć kilku obcych followersow.
      Weszłam z nudów do Orsaya, bez torebki. Dla zabawy przymierzylam kiecke i torebkę totalnie nie w moim stylu. Sięgnęłam do kieszeni kurtki po telefon i znalazłam kartę męża 😁
      Uznałam to za znak Boży.
      I mam teraz torebkę, z którą mocno konkuruje czarna meduza 😂 oraz sukienkę, której w normalnych okolicznościach bym nie przymierzyla, a która jest i de a lna.
      • daisy Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 04.12.17, 22:23
        Wrzuć linki. Potrzebuję inspiracji.
        • domowapani Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 04.12.17, 23:10
          Kiecki, torebki, czy karty męża? 😁
          • kura17 Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 04.12.17, 23:14
            > Kiecki, torebki, czy karty męża? 😁

numerem karty meza podziel sie z wszystkimi!!! big_grin
      • zona_mi Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 04.12.17, 22:36
        > Sięgnęłam do kieszeni kurtki po telefon i znalazłam kartę męża 😁
        > Uznałam to za znak Boży.

big_grin
        • domowapani Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 04.12.17, 23:15
          Zona, ty się śmiej, a dzisiaj zajechalam na takie tam przedszkolne zajęcia dzieci i patrząc na nas, "matki polkii zbotoksowane", wysiadajace z naszych suvow, pomyślałam, jakie ty byś miała tu u nas twórcze pole... Sensu stricte 😂
          • zona_mi Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 04.12.17, 23:53
            > pomyślałam, jakie ty byś miała tu u nas twórcze pole...

W jakim sensie?
            • domowapani Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 05.12.17, 07:04
              Historie byś garściami czerpała wink
              • zona_mi Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 05.12.17, 21:48
                A, tak big_grin
    • livia.kalina Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 04.12.17, 22:22
      To oczywiście super miłe, że o tobie pomyśleli, pamiętali, co opowiadałaś ale branie prezentów od swoich studentów to wydaje mi się mocno kontrowersyjne...
      • daisy Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 04.12.17, 22:24
        Bez przesady, to nie pacjenci czekający na operację.
      • kura17 Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 04.12.17, 22:26
        wino za pare euro to prezent? w niemczech nie wolno przyjmowac "podarunkow" ponad 25 euro (na rok) - na pewno tego nie przekraczamy.
        ja tez im drobiazgi daje od czasu do czasu.
        no i jeden z nich to byly studnet, teraz moj wspolpracownik (ciagle nie moge sie przestawic, ze on juz nie "moj student").
    • rosapulchra-0 Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 04.12.17, 22:23
      Nastąpiła nagła rewolucja w naszym życiu i skończyła się ona zamieszkaniem w nowym domu smile Bardzo przyjemna zmiana smile
    • jem.gluten.i.cukier Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 04.12.17, 22:27
      Mnie spotykają ostatnio same fajne rzeczy smile Ten rok jest zdecydowanie jednym z najlepszych w moim dotychczasowym życiu.
      • kura17 Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 04.12.17, 22:29
        no to cos zapodaj smile zeby i nam sie buzia usmiechnela!

... aha, przyszly moje ciuszki z kokoWorld i jestem bardzo zadowolona! chcesz jaksa dokladniejsza recenzje? materialy fajne, solidne, miesiste, kolory - swietne! kroje - ciekawe (nie wszystkie mi pasuja, ale niektore bede zamawiac we wszystkich dostepnych kolorach, huh)
        • jem.gluten.i.cukier Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 04.12.17, 22:35
          To do listy fajnych rzeczy dopiszę sobie zamówienie z koko smile
          A z fajnych rzeczy u mnie:
          - w domu pachnie pierniczkami, uwielbiam
          - moje dziecko od rana do wieczora się śmieje
          - mieliśmy fajny wypad na trampoliny i czuję to w każdym mięśniu
          - mama ugotowała dla mnie rosół
          • kura17 Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 04.12.17, 22:45
            tylko uwazaj na rozmiary - pisalas, ze jestes drobna, siegaj po najmniejsze rozmiary smile
            aha, i sa bardzo szybcy - zamowilam cos i po 4 dniach bylo u mnie w niemczech!
        • bi_scotti Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 04.12.17, 22:36
          Mialam w piatek dostac opieprz od szefowej, oczekiwalam serious reprimand a otrzymalam poklepanie po plecach, complements na temat mojej pracy i zapewnienie, ze tak w ogole to jestem charming & uber professional big_grin Weekend byl perfect! Cheers.
          • kura17 Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 04.12.17, 22:46
            haha, Bi_scotti, ja tez w piatek mialam dostac "opieprz", ale czasu nie bylo i na razie czekam (nie)cierpliwie ... dobrze, ze Tobie sie "upieklo"!
    • folivora Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 04.12.17, 22:46
      Kocham tokaj! Bardzo miła niespodzianka wink

Mnie się dziś nie chciało wychodzić z psem, ale wyszłam, bo co zrobić. W parku trafiłyśmy na młodego psiaka podobnej kundelkowatej urody co moja sunia, spędziłyśmy w sumie godzinę - psy na szalonym ganianiu, ja z przemiłą właścicielką na rozmowie o psach. Taka drobna rzecz, ale wprawiła mnie w dobry nastrój smile
      • kura17 Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 04.12.17, 22:48
        no, tokaj wymiata ... zostawiam go na swieta z rodzina. mam juz kolekcje zagranicznych win-prezentow (niekoniecznie od studentow...) - wegierskie, hiszpanskie, armenskie - z grantow! no i przywieziony przez nas rieslieg znad mozeli ...
        • folivora Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 04.12.17, 23:03
          Moi rodzice od 17 lat jeżdżą w wakacje na Węgry i przywożą pół samochodu wina, właśnie z Egeru i Tokaju. W związku z tym każda uroczystość rodzinna u nas kojarzy mi się z węgierskimi winami wink No, uroczystości tak do Wielkanocy, potem czasami już się kończą zapasy tongue_out
          • kura17 Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 04.12.17, 23:05
            hehe, my na wegry mamy daleko, ale co roku tak wlasnie jezdzimy nad mozele (w pazdzierniku, w niemczech sa wtedy jesienne ferie w szkolach) i przywozimy samochod rieslingow ... ech ... niedawno wrocilismy, haha
    • mid.week Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 04.12.17, 22:47
      Znalazł mnie pies. Szłam sobie do pracy (której nienawidziłam) i coś mokrego trąciło mnie w rękę. To był zimny nosek czarnej kulki, która biegała po ulicy i chciała "lapać" auta. Szukałam jego właścicieli, ale... szkoda gadać. Psia mordka jest ze mną i to najfajniejszy zwierz pod słońcem!

• chocolatemonster Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 04.12.17, 22:55
        Najfajniejszy post (prócz zdrowia Triss) w tym wątku!
        • mid.week Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 04.12.17, 22:58
          to dodam jeszcze, że zabrałam wtedy psa biura a on nasikał mojemu szefowi pod biurko big_grin
          • chocolatemonster Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 04.12.17, 23:01
            Boski pies. Jakie ma imię?
          • ginger.ale Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 04.12.17, 23:14
            Hehe, niezłe psisko.
      • anika772 Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 05.12.17, 07:10
        mid.week, wygrałaś los na loterii. Od tej pory będziesz bezustannie wielbionasmile
        Też mam przybłędę, wybrał nas. Najukochańszy.
        • mid.week Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 05.12.17, 09:13
          Oj tak! Chodzi za mną jak cień, merda ogonkiem tak że czasami boję się ze mu odpadnie! Uwielbiam tę mordkę.
    • chocolatemonster Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 04.12.17, 22:53
      Moja córka (5 lat, asd) jest coraz bardziej samodzielna, ma coraz fajniejsze teksty i staje się dwujezyczna. Jestem z niej niesamowicie dumna. Ja usłyszałam, że mój angielski jest świetny, schudłam po 3 tyg Kangoo jump (wznowienie zajęć ) a mój brat awansował. No i mam po raz pierwszy w życiu piękne rzęsy po TEJ odzywce.
      • jem.gluten.i.cukier Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 04.12.17, 22:58
        TA to rl? Używam od dwóch tygodni. Kiedy pojawiają się efekty?
        • chocolatemonster Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 04.12.17, 23:07
          Tak. U mnie to skomplikowana sprawa bo gdy użyłam po raz pierwszy dostałam koszmarne reakcji alergicznej. Oddałam przyjaciółce. Jakoś w sierpniu koleżanka zamówiła 2 i wzięłam jedna z myślą, że może teraz (wiem,wiem...). Pojechałam na urlop na 3 tygodnie i...żadnego uczulenia. U mnie efekty widać było po tych 3 tygodniach.
    • kkalipso Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 04.12.17, 22:59
      Załatwiłam pewną trudną sprawę, miało być ciężko a poszło jak z płatka.

Młodsza skończyła roczek, wyprawiłam urodziny. Moje maleństwo, kiedy ten rok minął.

Szykuję rodzinkę do podróży i dobrze mi idzie, co potrzebne samo wpada w sklepach w ręce.

W końcu przekonałam się do audiobooków, 3 książkę "przeczytałam" w tym miesiącu. Dużo oszczędzam przy tym czasu. Nie mogę wtedy usiedzieć więc zawsze coś w pożytecznego porobię.
      • korag100 Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 04.12.17, 23:25
        Dowiedziałam się na tym forum, że to ja jestem problemem nie partner. To było 100 razy lepsze od jakiejkolwiek terapii. Jak ja bladzilam. Minęło parę dni i jest naprawdę dobrze. Nic lepszego nie mogło mnie spotkać. Dzięki.
    • vi_san Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 04.12.17, 23:18
      - przypadkiem [bo wcale nie planowałam] spędziłam fantastyczny weekend, do 4:00 nad ranem [z piątku na sobotę] tańcząc szalone kawałki.
      - skończyłam śliczny choć niewielki haft.
      - przyszła paczka z prezentem gwiazdkowym dla męża.
      - kupiłam sobie nieposiadaną dotąd książkę Agathy Christie.
      - dostałam od przyjaciela w prezencie "mikołajkowym' dwie talie przepięknych kart - uwielbiam karty, zarówno gry jak i pasjanse.
      Ale ja w ogóle jestem do tego beznadziejna, bo ja się łatwo cieszę - bo świeci słońce, bo kierowca autobusu zaczekał aż dobiegłam i nie musiałam czekać na następny, bo w tv puścili film, który lubię...
      Natomiast twoja historia - świetna. Gratuluję win. smile
      • kura17 Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 05.12.17, 07:30
        Vi_san, a w co grywasz w karty?? ja gram (raczej gralam) w brydza sportowego smile
        i mialam znajoma, ktora kolekcjonowala talie kart, prawdziwe perelki miala.
        • vi_san Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 05.12.17, 08:51
          W nie wiem co. Znaczy brydż, remi, poker, ale i makao, wojna, garibaldka, "3,5,8", kierki... Zależy do czego uda się zebrać stolik chętnych... big_grin Z tym, że tylko towarzysko, nigdy hazardowo. W pokera na zapałki zwykle. smile
          • kura17 Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 05.12.17, 08:56
            no ja hazardowo tez nigdy nie grywalam, ale sportowo - tak (nawet mistrzynia polski kiedys bylam wink ). teraz nie mam czasu i nie mam tutaj partnera - jednak w brydzu jestem zepsuta, lubie wygrywac i miec stalego partnera - jak w zyciu ... haha
            • vi_san Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 05.12.17, 09:39
              Gratuluję byłego mistrzostwa - to niewątpliwy sukces. W brydżu, nawet towarzyskim, nie sportowym, stały partner, z którym się rozumie bez słów to podstawa. My [ja i mąż] spotykamy się z zaprzyjaźnioną parą i gramy [zawsze "na ukos" z partnerami: czyli ja w parze z mężem przyjaciółki, a mój mąż w parze z żoną przyjaciela]... Czasem do rana. big_grin Ale nie zawsze ma się czwórkę do brydża, wówczas może być remi, mogą być kierki, cokolwiek, byle karcięta. A jeśli nie ma nikogo - to zawsze zostają pasjanse...
              • kura17 Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 05.12.17, 10:08
                alez Wam zazdroszcze tych nocy brydzowych! kierki tez uwielbialam ... teraz malo (bardzo) gram ... czasami z dzieciakami ...
    • yuka12 Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 04.12.17, 23:20
      W tym tygodniu zauwazylam, ze wiekszosc kwiatow cebulowych, ktore posadzilam 2 i 3 miesiace temu, juz powschodzila i powoli wychodza posadzone miesiac temu. Widok zielonych czubkow wylaniajacych sie z ziemi bardzo mnie cieszy, bo ziemie w ogrodzie mam dosc kiepska, miejscami jest bardzo sucho lub wrecz nieco bagnisto, gliniasto-kamienisto, wiec nie wiedzialam, czy cebulki sobie poradza.
      Najfajniesza rzecz- cora przyniosla dyplom za uzyskane punkty z matematyki. Jestem z niej bardzo dumna smile.
    • aurinko Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 04.12.17, 23:26
      Długo zastanawiałam się co wybrać bo wszystkiego nie napiszę i chyba wygrał mój przyjaciel, który zrobił dla mnie coś czego nigdy nikt...smile I chociaż wiem, że wspiera mnie dużo osób, to poczucie, że właśnie na niego zawsze mogę liczyć dało mi ogromne szczęście smile Po prostu dobrze jest wiedzieć, że ma się prawdziwych przyjaciół.
    • sfornarina Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 04.12.17, 23:30
      Dziecie mnie sie urodzilo. Promocyjne smile
      • kkalipso Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 04.12.17, 23:56
        Gratulacje! Kiedy?
      • anika772 Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 05.12.17, 07:08
        O, gratulacje! smile Niech zdrowo rośnie!
      • kura17 Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 05.12.17, 07:28
        o! super! wielkie gratulacje smile
        ... coreczka, czy synek? jak przeczytalam, to od razu pomyslalam o "corci" wink
      • agua_de_coco Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 05.12.17, 07:46
        Gratulacje!
      • eliszka25 Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 05.12.17, 08:53
        sfornarina napisał(a):

> Dziecie mnie sie urodzilo. Promocyjne smile
        >
        gratulacje!!!! duzo zdrowia dla maluszka i dla ciebie smile
    • chicarica Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 04.12.17, 23:37
      Dziś wieczoem widziałam zorzę polarną. Aż nie mogę zasnąć z radości. Mogę umierać szczęśliwa smile
      • bo1 Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 05.12.17, 00:12
        chicarica napisała:

> Dziś wieczoem widziałam zorzę polarną.
        To moje odwieczne i ciągle niespełnione marzenie. Świetnie, że Ci się udało smile.
      • kura17 Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 05.12.17, 07:23
        o kurcze! tez bym chciala! ostatnio dwoch moich dobrych znajomych bylo w "krajach zorzy polarnej" i bardzo im kibicowalam, zeby zobaczyli, ale sie nie udalo...
        • chicarica Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 05.12.17, 19:06
          Ja muszę jeszcze zobaczyć taką porządną, na całe niebo, ale ta wczorajsza to była taka co sięga i do mnie, z tym, że widać te zielone rozblaski na północnym niebie, nie na całym. Podobno wczoraj można było i z Danii i z północnych Niemiec zobaczyć.
          • kura17 Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 05.12.17, 19:42
            > Podobno wczoraj można było i z Danii i z północnych Niemiec zobaczyć.

u nas zachmurzone od tygodni, nie sadze, zeby cos bylo widac sad jakies fotki zrobilas??? pokaz smile
            • chicarica Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 05.12.17, 21:32
              Nie mam sprzętu do tego sad Z telefonu nie wyszło, widać tylko jakieś jasne smugi jak chmury. I tylko chwilkę. Właśnie dlatego że takie ulotne, to tak jestem szczęśliwa - równie dobrze mogłam wtedy spać i nic nie wiedzieć smile
    • milamala Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 05.12.17, 00:52
      A ja tak po matczynemu: nie poslalam corki do szkoly i zbablowalysmy razem caly dzien, bylo fajnie, mialam caly weekend imprez mikolajkowych i jestem z tego powodu nadpobudliwie szczesliwa, corka wygrala w konkursie rysunkowym pierwsza nagrode i to jej pierwsze w zyciu zwyciestwo, jestem dumna,
    • anika772 Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 05.12.17, 07:02
      Miałam cudowny weekend w Krakowie. Trochę jestem niedotleniona, ale i tak warto było.
    • butch_cassidy Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 05.12.17, 07:26
      Mąż mi zrobił prezent.
      Byłam z córką w kinie i na gorącej czekoladzie.
      Przesyłka na Mikołajki zdążyła przyjść smile
      Przyszły też handmadowe drobiazgi z allegro Charytatywni oraz figurka którą sobie wybrałam, przepiękna i dość stara. Okazała się ładniejsza niż na zdjęciu.
      Przyjaciółkę mam świetną, co ostatnio się potwierdziło.
      Zlecenia dostałam, też fajne.
      Po raz pierwszy miałam podpisać ocenę ze sprawdzianu - "A", córka druga w klasie z ang, po dziewczynce, która ma mamę Brytyjkę, a uczy się całkowicie sama, córka znaczy smile
      Itd. itd. Nic spektakularnego, ale w sumie często zdarzają mi się miłe rzeczy, takie drobne.
    • qwirkle Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 05.12.17, 07:38
      Ja byłam na masażu u wspaniałego fizjoterapeuty, wyszlam odmłodzona o jakieś piętnaście latsmile. Magik jakiś, czy coś... wink
    • dziennik-niecodziennik Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 05.12.17, 08:01
      Zadzwoniono z domu opieki ze jest miejsce dla babci. A ona powiedziała ze chetnie pojdzie.
      Nic piekniejszego nie moglo mnie spotkac.
      • pade Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 05.12.17, 11:34
        Super!smile
    • eliszka25 Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 05.12.17, 08:52
      tego tokaju zazdroszcze, bo tez bardzo lubie smile

mnie sie ostatnio w sumie kilka fajnych rzeczy przytrafilo. najfajniejsza to taka, ze dostalam prace. nie jest to wprawdzie moja praca marzen, ale warunki idealnie wpasowujace sie w moje aktualne polozenie i potrzeby, wiec i tak sie ciesze.

poza tym to mamy snieg i zime, co mnie bardzo cieszy. mielismy fajny weekend z procesja mikolajowa i przyszlo moje zamowienie z la redoute. nakupilam sobie fajnych majtek wink
      • kura17 Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 05.12.17, 08:54
        pokaz te majtki, moze tez sobie kupie ... smile
        • aqua48 Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 05.12.17, 09:22
          Byłam w weekend na fajnym spotkaniu ze starymi przyjaciółmi przy winie i dobrym jedzeniu, a potem na obiedzie u własnych dzieci i bardo miło spędziłam czas.
        • eliszka25 Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 05.12.17, 09:52
          kura17 napisała:

> pokaz te majtki, moze tez sobie kupie ... smile
          >

nie sa to moze jakies super seksi "desusy", ale jakis czas temu doszlam do wniosku, ze na moja figure najlepiej pasuja majtki z wysokim stanem. nic mnie wtedy nie pije i ladniej wygladam w spodniach czy sukience. od tamtej pory poluje na rozne fajne majtki konczace sie w okolicy pasa. moje ostatnie zakupy to m.in takie:
          www.laredoute.ch/de/ppdp/prod-350069915.aspx?docid=221917&dim1=1&dim2=1#shoppingtool=lastviewedproducts_listpage
          www.laredoute.ch/de/ppdp/prod-350068763.aspx?docid=221917&dim1=1&dim2=1#shoppingtool=lastviewedproducts_listpage
          kupilam jeszcze inne, ale te mi sie najbardziej podobaja. jedne odeslalam, bo w rzeczywistosci byly dziwne, choc na zdjeciu ladne.
          • kura17 Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 05.12.17, 10:07
            bardzo ladne te majtki! a jak jakosc? ja sie jakis rok temu obkupilam w sliczne majtki (niektore nawet bardzo seksi), ale sie szybko posypaly sad zla bylam, bo pralam poprawnie, sklep dosc "markowy", a jakosc kiepska ...
            • eliszka25 Re: co Was ostatnio fajnego spotkalo? 05.12.17, 10:22
              sprawiaja wrazenie porzadnych, ale jakosc wyjdzie w praniu - doslownie i w przenosni. dopiero co je odebralam i jeszcze nie pralam ani razu, wiec trudno mi cos konkretnego powiedziec. z jakosci ciuchow kupionych w la redoute jestem zwykle zadowolona, wiec mam nadzieje, ze majtki tez sie nie rozpadna po kilku praniach. mam tez slipy z wysokim stanem kupione w bon prix i te sie poki co spisuja bardzo dobrze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka