Dodaj do ulubionych

Potrzebna diagnoza

06.12.17, 05:19
Pierwszy raz w zyciu mam cos takiego. Od jakiegos tygodnia boli mnie gardlo kaszel mokry odkasluje jakies poklady niewiadomoczego i chracze. Mam wrazenie na tym etapie ze gardlo mnie boli od tego odkaslywania nie infekcyjnie.
do tego jeszcze mam ostre zapalenie spojowek.
Zero goraczki zero kataru.
Dziecko ma to samo.
Ktos wie co to? Z ciekawosci pytam.
Obserwuj wątek
    • phantomka Re: Potrzebna diagnoza 06.12.17, 06:02
      Mozesz miec zarowno alergie, jak i lagodnego wirusa, adenowirusy lubia atakowac tez spojowki przy zap.gornych drog oddechowych.
    • nisar Re: Potrzebna diagnoza 06.12.17, 07:08
      Infekcja nosogardła. To, że nie masz kataru to nie znaczy, że nie ma go w Twoim środku. Prawdopodobnie jest, tylko - nie wydostając się na zewnątrz - spływa sobie po tylnej ściance gardła. Z jednej strony ostro to to gardło podrażnia, z drugiej to co spłynie i się nagromadzi musisz odkasłać. Reszta wydobywa się oczami.
      Kluczem do sukcesu jest wydostanie kataru na zewnątrz - maniakalne wręcz płukanie nosa i wielokrotne inhalacje nad miską z gorącą wodą z solą morską. I picie. Parę litrów dziennie. Raczej nie woda, herbatki ziołowe i owocowe.
      Polepszenia.
    • leyre1 Re: Potrzebna diagnoza 06.12.17, 07:27
      Wirus. Nic nadzwyczajnego. Bedziesz zyc. Moze cos na spojowki powinnas stosowac.
    • helka.pentelka Re: Potrzebna diagnoza 06.12.17, 07:30
      Tak wyglądał nasz rodzinny wirus, który przyszedł wraz z dzieckiem z przedszkola. Pediatra mówiła, że taka teraz wirusowa moda. Ja miałam jeszcze do kompletu zatoki. Mija po 2 tygodniach samo. Chyba,że się udusisz w międzyczasie od kaszlu.
    • barefoot_duck Re: Potrzebna diagnoza 06.12.17, 08:42
      Jeżeli kaszel jest tzw. szczekający i męczy okrutnie, zwłaszcza wieczorem i w nocy - to może być też krztusiec. Przebiega bardzo często z zapaleniem spojówek przed samymi objawami głównymi ze strony górnych dróg oddechowych, albo w trakcie.
      Mimo szczepień, krztusiec niestety wraca. Zaliczyłam jakiś czas temu i ja (i tu jeszcze rozumiem, bo szczepienie baaardzo dawno było), i córka - i tu już zaskoczona mocno byłam.
    • lauren6 Re: Potrzebna diagnoza 06.12.17, 09:09
      Przechodziłam przez to 2 tygodnie temu.
      Idź do lekarza po krople do oczu i leki zatrzymujące kaszel.
    • fomica Re: Potrzebna diagnoza 06.12.17, 09:25
      O, ja też to mam, i dziecko. Niby nic, żadnej gorączki, żadnych spojówek, katar niewielki, bezbarwny, apetyt, tryb życia w normie, a tylko odksztuszamy jakieś coś z kaszlu. Podejrzewam podrażnienie dróg oddechowych z winy zanieczyszczenia powietrza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka