Dodaj do ulubionych

Choinka :)

• wrotek0 Re: Choinka :) 09.11.20, 09:48
      Mam dwa świerki kłujące przed tarasem. Wieszamy lampki i robi się ładnie (tylko coraz wyższe się robią, chyba im dobrze). Ale choinka żywa też zawsze była - wolę zwykły świerk, choć się sypie, to ładniej pachnie i nie kłuje tak okropnie przy zdejmowaniu ozdób. W tym roku dzieci pewnie nie przyjadą, ale chyba i tak choinka będzie, nie damy się!
    • enigma81 Re: Choinka :) 09.11.20, 11:49
      Kilka lat z rzędu kupowałam żywą, ciętą. Pachniała pięknie, wyglądała fajnie, ale igły leciały z niej strasznie no i koty moje ją bardzo lubiły.. Zrezygnowałam również dlatego, że było drogo.
      Dwa lata temu kupiłam sztuczną, wygląda fajnie, jest gęsta, może stać bez wkurzania mnie że trzeba ciągle odkurzać wink Polecam. Top faktycznie nie to samo co sztuczna w czasach mojego dzieciństwa wink
    • asfiksja Re: Choinka :) 09.11.20, 12:44
      U mnie w ogrodzie żywe z korzeniami przyjmują się w 80% (a pozostałe 20% to kwestia zbyt późnego wysadzenia lub mocnego zmrożenia ziemi). Potem jak podrosną wycinamy nadmiarowe znowu na choinki. Zdecydowanie wolę w doniczkach - nie osypują się, ładniej pachną niż cięte, nie ma kłopotu z ociosywaniem itp., jest motywacja, żeby szybko po świętach wyekspediować na ogród. A plastiku nie lubię, szczerze mówiąc wolałabym nie mieć wcale dekoracji niż mieć plastikowe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka