butch_cassidy 15.12.17, 15:15 Lubicie? Wierzycie? Zbieracie? A może coś fajnego Wam się z nimi kojarzy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nihiru Re: Anioły :) 15.12.17, 15:22 Nie, ale z wielkim zdziwieniem przyjęłam informację, że chrześcijanie nie powinni wierzyć w anioły, bo to new age czy coś takiego. Nie pamiętam już, w jakim kontekście to usłyszałam i czy to rzeczywiście wytyczne jakiegoś kościoła (na pewno nie był to polski KK - raczej coś z USA) czy coś w rodzaju "teletubisie promują gejostwo, bo jeden z torebką chodzi" Odpowiedz Link Zgłoś
zona_glusia Re: Anioły :) 15.12.17, 15:24 Najlepsze są Gaimanowskie, w "Nigdziebądź" lub w jednym z opowiadań, tytułu teraz sobie nie przypomnę Odpowiedz Link Zgłoś
capa_negra Re: Anioły :) 15.12.17, 15:43 Lubię, mam stojące i płaskie, powieszone na ścianie. Najmniejszy srebrny z kyanitem ma 20m cm (można nosić jak wisior), największy gliniany, szkliwiony 80 cm. Te i 2 inne wiszą , reszta stojąca. Nie mam dużo - 10 sztuk, od roku rozglądam się za kolejnym, ale nie znalazłam żadnego wyjątkowego. Gdzieś tam jest i na mnie czeka. Nie jestem wierząca, ale lubię anioły Odpowiedz Link Zgłoś
izjaa Re: Anioły :) 15.12.17, 15:45 Wierzę, choć kłoci się to z moim rozsądkiem Jestem przekonana o tym, że kilka razy doświadczyłam pomocy anioła. Kiedyś przeprowadził mnie przez obce miasto w określone miejsce - nie znałam drogi, mapa się zawiesiła, samochód się zepsuł, a jednak trafiłam - chyba głośne i nieco histeryczne modlitwy (Aniele Stróżu, co robić?) zostały wysłuchane Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Anioły :) 15.12.17, 15:55 Nie bardzo, elfy mnie bardziej przekonują. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Anioły :) 15.12.17, 16:46 butch_cassidy napisała: > Elfy też są fajne. To fakt 😁 W ogóle idea takich różnych niewielkich stworków co sobie żyją obok człowieka w domostwach na łonie przyrody podoba mi się. Może z nimi człowiek czuje się mniej samotny? Ostatecznie Anioł Stróż też po to. Odpowiedz Link Zgłoś
niennte Re: Anioły :) 15.12.17, 16:04 Prędzej uwierzę w aniołki, niż zacznę je zbierać! To jeden z najczęstszych rodzajów zbieractwa, nuda. Odpowiedz Link Zgłoś