Dodaj do ulubionych

Anioły :)

15.12.17, 15:15
Lubicie? Wierzycie? Zbieracie?
A może coś fajnego Wam się z nimi kojarzy?
Obserwuj wątek
    • nihiru Re: Anioły :) 15.12.17, 15:22
      Nie, ale z wielkim zdziwieniem przyjęłam informację, że chrześcijanie nie powinni wierzyć w anioły, bo to new age czy coś takiego. Nie pamiętam już, w jakim kontekście to usłyszałam i czy to rzeczywiście wytyczne jakiegoś kościoła (na pewno nie był to polski KK - raczej coś z USA) czy coś w rodzaju "teletubisie promują gejostwo, bo jeden z torebką chodzi"smile
    • zona_glusia Re: Anioły :) 15.12.17, 15:24
      Najlepsze są Gaimanowskie, w "Nigdziebądź" lub w jednym z opowiadań, tytułu teraz sobie nie przypomnę smile
    • capa_negra Re: Anioły :) 15.12.17, 15:43
      Lubię, mam stojące i płaskie, powieszone na ścianie. Najmniejszy srebrny z kyanitem ma 20m cm (można nosić jak wisior), największy gliniany, szkliwiony 80 cm. Te i 2 inne wiszą , reszta stojąca.
      Nie mam dużo - 10 sztuk, od roku rozglądam się za kolejnym, ale nie znalazłam żadnego wyjątkowego.
      Gdzieś tam jest i na mnie czeka.
      Nie jestem wierząca, ale lubię anioły
    • izjaa Re: Anioły :) 15.12.17, 15:45
      Wierzę, choć kłoci się to z moim rozsądkiem wink
      Jestem przekonana o tym, że kilka razy doświadczyłam pomocy anioła. Kiedyś przeprowadził mnie przez obce miasto w określone miejsce - nie znałam drogi, mapa się zawiesiła, samochód się zepsuł, a jednak trafiłam - chyba głośne i nieco histeryczne modlitwy (Aniele Stróżu, co robić?) zostały wysłuchane smile
    • aandzia43 Re: Anioły :) 15.12.17, 15:55
      Nie bardzo, elfy mnie bardziej przekonują.
      • butch_cassidy Re: Anioły :) 15.12.17, 16:02
        Elfy też są fajne. To fakt 😁
        • aandzia43 Re: Anioły :) 15.12.17, 16:46
          butch_cassidy napisała:

> Elfy też są fajne. To fakt 😁

W ogóle idea takich różnych niewielkich stworków co sobie żyją obok człowieka w domostwach na łonie przyrody podoba mi się. Może z nimi człowiek czuje się mniej samotny? Ostatecznie Anioł Stróż też po to.
    • niennte Re: Anioły :) 15.12.17, 16:04
      Prędzej uwierzę w aniołki, niż zacznę je zbierać!
      To jeden z najczęstszych rodzajów zbieractwa, nuda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka