joanna266 19.01.18, 19:20 Polećcie proszę jakiś super.Skończyłam wlasnie" The Dark"Bardzo wciągający i nietuzinkowy.Wczesniej zachwycił mnie" Outlander".Jak widac rozpiętość gatunkowa u mnie spora.No co was wciągnęło jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kkalipso Re: Serial na Netflix 19.01.18, 19:22 Wczoraj i przedwczoraj wciągnęłam nosem Grzesznicę. Bardzo mi się podobał. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: Serial na Netflix 19.01.18, 19:32 Na Netflixie chyba nie ma tego serialu . Odpowiedz Link Zgłoś
kaka-llina Re: Serial na Netflix 19.01.18, 20:04 Podobno w pl nie ma, nie wiem dlaczego.. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Serial na Netflix 19.01.18, 20:48 Nie wiem, mi mąż ściąga filmy jakie chcę. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Serial na Netflix 19.01.18, 22:13 Netflix to nie platforma do "ściągania" filmów... Odpowiedz Link Zgłoś
kaka-llina Re: Serial na Netflix 20.01.18, 10:57 Można ściągać też (przynajmniej w UK) Odpowiedz Link Zgłoś
ginger.ale Re: Serial na Netflix 20.01.18, 23:31 Ja sobie na wyjazd ściągałam z netflixa na Ipada "13 reasons why", można odtwarzać bodajże 30 dni, potem plik "wygasa". Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Serial na Netflix 22.01.18, 19:51 O, to mnie teraz zaskoczylyscie! Odpowiedz Link Zgłoś
ginger.ale Re: Serial na Netflix 16.02.18, 20:45 Tylko w sumie mam amerykańskiego netflixa, więc nie zarzekam się jak jest z polskim.. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Serial na Netflix 03.02.21, 11:09 W pl też można ściągnąć Ale raczej to co jest dostępne na polskiej platformie. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Serial na Netflix 30.01.18, 19:44 kkalipso napisała: > Wczoraj i przedwczoraj wciągnęłam nosem Grzesznicę. Bardzo mi się podobał. > Wszystkie odcinki poza ostatnim wciągające, naprawdę chciało się dojść do końca, a tu kupa Końcówka banalna, a wręcz beznadziejna. Buduje się napięcie przez kilka odcinków, by wszystko zakończyć ostatnim Odpowiedz Link Zgłoś
kouda Re: Serial na Netflix 19.01.18, 19:24 powiedzcie w trzech slowach o czym to, koncze orange z wkurzajaca piper i szukam nastepnego Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Serial na Netflix 19.01.18, 19:29 A mnie Orange w końcu znudziło i najnowszego sezonu nie obejrzałam. Warto? Odpowiedz Link Zgłoś
kouda Re: Serial na Netflix 19.01.18, 19:34 nie wiem szczerze powiem jeszcze nie ogladam najnowszego mecze go juz dlugo do sprzatania i do gotowania wlaczam Odpowiedz Link Zgłoś
ira_08 Re: Serial na Netflix 19.01.18, 19:38 Taaak! Im dalej w kas, tym mniej Piper ☺ Odpowiedz Link Zgłoś
lalkaika Re: Serial na Netflix 19.01.18, 20:50 na sile zrobiony ,dotrwalam bo ja sumienna jestem Odpowiedz Link Zgłoś
jollyvonne Re: Serial na Netflix 20.01.18, 22:05 Ostatni Orange jaki ogladalam, byl o buncie w wiezieniu i jak dla mnie to byl jeden z najlepszych sezonow. Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Serial na Netflix 20.01.18, 22:07 No to może jeszcze raz do tego podejdę. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Serial na Netflix 19.01.18, 19:29 Serial oparty na powieści Petry Hammesfahr opowie historię młodej matki, która popełnia publicznie pewien odrażający akt przemocy. Problem w tym, że sama nie wie, dlaczego to zrobiła. Wspólnie z pewnym detektywem będzie musiała dokopać się do najgłębszych pokładów swojej podświadomości i odkryć własną tajemnicę. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Serial na Netflix 19.01.18, 19:50 Polecam, rewelacja szkoda (a może i dobrze) że tylko 8 odcinków. Gra piękna Jessica Biel. Odpowiedz Link Zgłoś
lalkaika Re: Serial na Netflix 19.01.18, 20:44 fajny i ona ta Jessica naprawde pieknieje w latach i gra dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
ginger.ale Re: Serial na Netflix 24.01.18, 23:59 Grzesznica leci obecnie na Canal+, w piątek powtarzają od poerwszego odcinka. Odpowiedz Link Zgłoś
ira_08 Re: Serial na Netflix 19.01.18, 19:35 Dark jak juz 😛 A polecam Ozark, Orange is the new black. Z nienetflixowych a dostepnych The Fall, Top of the Lake, Most nad Sundem, Dexter - te ogladalam w czasach sprzed N. Moze przypadnie Ci do gustu Riverdale. W zwszly weekend wciagnelisny Unabombera. Byla masa watkow o N., poszukaj. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Serial na Netflix 19.01.18, 21:27 "Most" jest na Netfliks, Top of the Lake też. Odpowiedz Link Zgłoś
ira_08 Re: Serial na Netflix 20.01.18, 09:15 Chodzilo mi o produkcje nienetflixowe. Wiem, ze sa, dlatego je wymienilam. Odpowiedz Link Zgłoś
jollyvonne Re: Serial na Netflix 20.01.18, 22:08 Most jest dobry, chociaz troche chyba przeginaja z postacia Sagi w trzeciej czesci. Odpowiedz Link Zgłoś
norra.a Re: Serial na Netflix 19.01.18, 19:40 "Manhunt: unabomber" - rewelacja! Oparty na faktach, trzyma w napięciu od pierwszej minuty. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Serial na Netflix 19.01.18, 19:48 Zobacz sobie Vikings, End of the f* world, The Expanse, Weeds, Mindhunter, Breaking Bad. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Serial na Netflix 19.01.18, 20:16 End of f*** world rzeczywiście warte obejrzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: Serial na Netflix 19.01.18, 22:00 Jest i to bardzo! Nietuzinkowy i świetnie zrobiony, polecam! A całość trwa tyle, co dłuższy film, czyli w jeden wieczor obejrzysz. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Serial na Netflix 19.01.18, 22:34 Obejrzałem 3 odcinki i wydaje się jakieś dziwne, dziwaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Serial na Netflix 20.01.18, 09:00 Na początku jest dziwnoe, ale potem fajnie się rozkręca. Odpowiedz Link Zgłoś
handzia.kaziukowa Re: Serial na Netflix 20.01.18, 09:14 jest dziwnie do końca. To poprawny serial, ale dla młodzieży bardziej, ja w każdym razie żadnych wniosków z niego nie wyciągnęłam, a na guilty pleasure sie nie nadaje. Czyli można sobie darować. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Serial na Netflix 20.01.18, 12:11 Serial jest jak najbardziej uniwersalny. Nadaje się i dla młodzieży, bo mamy nastoletnią pierwszą miłość. I dla dorosłych by pokazać jak zachowania rodziców kształtują osobowość dziecka. Te dzieciaki na początku serialu są okropne, choć niby pochodzą z rodzin, które nie są postrzegane jako patologiczne. Nie ma tam alkoholu, przemocy, molestowania. Jednocześnie w ich rodzinach panują chore stosunki, a w domowych szafach poukrywane są trupy. Odbywają podróż, która w pewnym sensie jest dla nich oczyszczeniem, chociaż po drodze dochodzi do różnych kontrowersyjnych incydentów. Dalej nie będę spoilerować. Myślę, że warto dać temu serialowi szansę i obejrzeć do końca. Szczególnie, że odcinki są krótkie - takie do sobotniej kawy. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Serial na Netflix 20.01.18, 12:13 * Może dodam, że nadaje się dla młodzieży, ale starszej, bo mamy tam kilka krwawych scen. Odpowiedz Link Zgłoś
purchawkapuknieta Re: Serial na Netflix 20.01.18, 11:01 Właśnie dziś sie przymierzam do End of the f* world. Czy to komedia? Czy są tam hm sceny? (no, czy 12latka może się przy nim kręcić) Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Serial na Netflix 20.01.18, 12:13 Momentami są tam dość brutalne, krwawe sceny, więc z 12 latką bym uważała. Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: Serial na Netflix 20.01.18, 13:42 Ja bym tego serialu nie poleciła 12-latkom ani ogólnie młodzieży ze względu na...(nie chce spoilerowac) powiedzmy, skłonności głównego bohatera. W ogóle na samym początku byłam zbulwersowana, ze takie postawy są gloryfikowane. I jako rodzic byłam autentycznie przestraszona, ze moje dziecko może albo na początkującego psychopatę wyrosnąć, albo stać się potencjalna ofiara kogoś takiego. Miałam nawet zamiar symbolicznie rzucić komputerem czy tv, ale sama produkcja jest wciągająca, świetnie zrobiona i robi się ciekawie, gdy główny bohater zmienia nastawienie. Odpowiedz Link Zgłoś
purchawkapuknieta Re: Serial na Netflix 20.01.18, 18:59 Dzięki dziewczyny Obejrzałam 3 odcinki i na razie zrobię przerwę. Może nie mam nastroju albo, choroba, dziadzieję Włączyłam "Atypowy". I jest lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: Serial na Netflix 20.01.18, 21:12 Atypowy polecam, jest super! Odpowiedz Link Zgłoś
panna.z.wilka Re: Serial na Netflix 19.01.18, 19:59 "Dom z papieru" ("La casa de papel") - ośmioro bandytów robi skok na hiszpańską mennicę i przez 15 odcinków grają na nerwach policji, zakładnikom i sobie nawzajem Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Serial na Netflix 19.01.18, 20:25 Jeeeezu, jak ja sie denerwowalam na tym serialu... Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Serial na Netflix 20.01.18, 21:43 To obejrzyj "Gran Hotel" i zobaczysz Berlina... Uj... Jak mnie zdenerwowało to bo obejrzałam w odwrotnej kolejności Stałam się zresztą fanką hiszpańskich seriali. Carramba ! Odpowiedz Link Zgłoś
sanrio Re: Serial na Netflix 22.01.18, 16:17 Ale jak to Berlina w Gran Hotel? Przecież to inna epoka. Nic nie rozumiem 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
quesuerte Re: Serial na Netflix 22.01.18, 16:23 Berlin to postac z "Domu z papieru", podejrzewam, ze chodzi o to, iz ten sam aktor gra w tym drugim serialu. Kurka, ale mnie wciagnela ta "Casa..." Odpowiedz Link Zgłoś
sanrio Re: Serial na Netflix 22.01.18, 20:17 No przecież wiem że Berlin to postać z Domu 😉 baaaaardzo dobrze wiem mrrrr. Ale nie zrozumiałam dlaczego madziulec się wkurzył że obejrzał najpierw Gran Hotel a potem Dom. My obejrzeliśmy w przerwie świątecznej, całe dnie przy stole siedząc myślałam tylko o tym kiedy w końcu będę mogą zasiąść przez Netflixem, tortura 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Serial na Netflix 22.01.18, 20:26 Dobry ten „Dom z papieru”? Obejrzałem 3 odcinki, jakoś na razie bez szału. Odpowiedz Link Zgłoś
quesuerte Re: Serial na Netflix 23.01.18, 11:31 A, ok Moze dlatego wiec, ze Alonso w Gran Hotel gra mniej intensywnie? (chociaz uwaza sie, ze to jedna z jego lepszych rol). Po Berlinie ma rownie dobra i mocna role w serialu "Zdrada". Odpowiedz Link Zgłoś
quesuerte Re: Serial na Netflix 23.01.18, 11:42 P.s. "Zdrady" nie ma na Nerflix, ale mozna ogladac na stronie rtve po hiszpansku (z napisami), rowniez poza krajem. Z Netflixowych (poza wieloma wymienionymi) przypomnialo mi sie, ze podobala mi sie "Rita" Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Serial na Netflix 23.01.18, 12:30 quesuerte napisała: > Z Netflixowych (poza wieloma wymienionymi) przypomnialo mi sie, ze podobala mi > sie "Rita" o, ktoś jeszcze oglądał Ritę Też mi się podobała, tylko ten duński wszystko psuł. Koszmarny język. Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Serial na Netflix 30.01.18, 19:18 Wkurzyłam się, bo Diego to mała szuja i od któregoś odcinka Gran leciały w mojej głowie różne słowa niecenzuralne. I potem Berlin, który .. sama jeszcze nei wiem. Mam mieszane uczucia Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Serial na Netflix 23.01.18, 01:59 Zaczelam dzis ogladac Dom z papieru i jestem zawiedziona, bo widzialam Inside Man (Plan doskonaly) i zmalpowanie pomyslu o jednakowych ubrankach dla zlodzieji i zakladnikow gra mi na nerwach. Oni to robia zle Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Serial na Netflix 23.01.18, 19:39 jak_matrioszka napisała: > Zaczelam dzis ogladac Dom z papieru i jestem zawiedziona, bo widzialam Inside M > an (Plan doskonaly) i zmalpowanie pomyslu o jednakowych ubrankach dla zlodzieji > i zakladnikow gra mi na nerwach. Oni to robia zle Inside Man lepszy od Domu z Papieru? Odpowiedz Link Zgłoś
jollyvonne Re: Serial na Netflix 23.01.18, 19:45 Duzo zalezy od tego, co sie pierwsze oglada. Inside Man jest moim zdaniem bardzo dobry, ale to film, a nie serial. W Domu z papieru od momentu kiedy sie pojawily czerowne kombinezony i maski, to od razu "znalam" rozwiazanie, a co jest gorszego niz taki "spoiler"? Odpowiedz Link Zgłoś
elle-hivernale Re: Serial na Netflix 19.01.18, 20:27 Holistyczna agencja detektywistyczna Dirka Gently'ego Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Serial na Netflix 19.01.18, 22:12 Mam to w kolejce Ale właśnie wszedł nowy sezon Frankie&Grace i wsiąklam... Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: Serial na Netflix 19.01.18, 23:37 The good wife,dla mnie rewelacja.Strangers things,Dark.Obejrzałam pierwszy odcinek Black Mirror bez fajerwerków ale czytałam dobre opinie więc spobuję dalej.Mam w planie Atypical, ktoś oglądał ? Na norweskim Netflix jest Heavy water war bardzo dobry serial o walce o ciężka wodę w Norwegii.Poza tym ja oglądam Star Trek , jest wszystko od TOS do najnowszej produkcji Discovery. Odpowiedz Link Zgłoś
ira_08 Re: Serial na Netflix 20.01.18, 09:17 Atypical jest dobry. A Black Mirror bardzo nierowny dla mnie. Sa odcinki ciekawe i diabelsko nudne. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Serial na Netflix 30.01.18, 16:28 DLACZEGO MNIE NIE OSTRZEGLAS??? Nie będzie 3 sezonu - i Bart na zawsze już zostanie tam, gdzie została w ostatniej scenie Nie mogę się pozbierać ze smutku, jak mogli ją scenariuszowo tak potraktować...? Odpowiedz Link Zgłoś
elle-hivernale Re: Serial na Netflix 31.01.18, 13:38 Bo nie wiedziałam Szkoda, to było coś z zupełnie innej beczki. Odpowiedz Link Zgłoś
kaka-llina Re: Serial na Netflix 20.01.18, 11:01 Frankie & Grace jest nowe???? Lece oglądać! Odpowiedz Link Zgłoś
purchawkapuknieta Re: Serial na Netflix 20.01.18, 11:00 Pierwszy sezon ok, drugi juz słabiutko. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_glusia Re: Serial na Netflix 20.01.18, 12:08 "Holistyczną agencję..." też mam w planach, bo polecano mi ją entuzjastycznie. Skończyłam "Mindhuntera" i oglądam "Good place", co mnie bardzo denerwuję bo na nowy odcinek trwający 20 minut muszę czekać cały tydzień. To komedia o kobiecie, która po śmierci trafiła do nieba i szybko się zorientowała, że nastąpiła pomyłka. Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Serial na Netflix 20.01.18, 21:23 Good place jest świetne! Holstyczną agencję próbowałam oglądać, ale mnie nie wciągnęło. Odpowiedz Link Zgłoś
quelquechose Re: Serial na Netflix 22.01.18, 15:25 Ten serial bardzo mi się podobał - oba sezony Trochę odlecony, ale ja takie lubie Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Serial na Netflix 19.01.18, 20:33 Taki lekki łatwy i przyjemny, na poprawę nastroju - Good witch. Czekam na kolejny sezon niecierpliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
inka40plus Re: Serial na Netflix 19.01.18, 20:39 Też mi się Good Witch podobało Jeśli lubisz bajkowe klimaty polecam Once upon a Time. Z obyczajowych Chesapeake shores Z kryminalnych Most nad sundem Paranoid Orange był nierówny czasem fajny czasem nudny Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Serial na Netflix 19.01.18, 20:49 Once upon a Time znam - czekam na kolejny sezon. Podobnie jak na kolejny sezon Outlandera, Lucyfera czy The Originals. Wiem, że było kilka normalnych filmów z serii Good Witch ( czasy sprzed serialu ), ale nie mogę w necie znaleźć Odpowiedz Link Zgłoś
inka40plus Re: Serial na Netflix 19.01.18, 21:36 Znalazłam 30.01 CBS Europa Będzie jeden z tych sprzed Odpowiedz Link Zgłoś
inka40plus Re: Serial na Netflix 19.01.18, 21:41 Czwartek 01.02. Też inny ale przed południem na CBS Europa Odpowiedz Link Zgłoś
inka40plus Re: Serial na Netflix 21.01.18, 19:55 Chyba 1.02. jest powtórka tego z 30.01 Ale na Youtube są tylko że oryginalne Jak znasz angielski Odpowiedz Link Zgłoś
lalkaika Re: Serial na Netflix 19.01.18, 20:47 the miniaturist / relax i przyjemnosc no i black mirror a to przez was,bo 3 serie wczoraj skonczylam.Podloga sie klei a okna i prasowanie ..... Warto. Odpowiedz Link Zgłoś
lalkaika Re: Serial na Netflix 19.01.18, 20:49 no i oczywiscie <this is us< ale to sie wie Odpowiedz Link Zgłoś
norra.a Re: Serial na Netflix 19.01.18, 21:33 Nie mam "this is us" u siebie juz kilka razy szukałam. Masz polski netflix? Odpowiedz Link Zgłoś
mum2004 Re: Serial na Netflix 19.01.18, 22:34 O w końcu The affair się pojawiło. Myślałam że jestem jedyna Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Serial na Netflix 19.01.18, 23:07 Ale to się z czasem nudne robi. Odpowiedz Link Zgłoś
black-cat Re: Serial na Netflix 19.01.18, 21:39 Stranger things, w dwa dni obejrzałam dwa sezony. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Serial na Netflix 22.01.18, 19:57 Cóż, powiedziałabym, że Star Trek dla dorosłych Czyli również przyszłość, również kosmos, ale wszystko jakby mroczniejsze, mniej cukierkowe. Żadnych klingonow, ludzie walczą sami ze sobą o powietrze, wodę, miejsce do życia (poza Ziemią). Cudowna, wciągająca fabuła, niesamowicie trzyma w napięciu. Jest mocny, ale nie brutalny i krwawy. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: Serial na Netflix 23.01.18, 01:16 memphis90 napisała: > Cóż, powiedziałabym, że Star Trek dla dorosłych Czyli również przyszłość, > również kosmos, ale wszystko jakby mroczniejsze, mniej cukierkowe. Żadnych klin > gonow, ludzie walczą sami ze sobą o powietrze, wodę, miejsce do życia (poza Zie > mią). Cudowna, wciągająca fabuła, niesamowicie trzyma w napięciu. Jest mocny, a > le nie brutalny i krwawy. ————————-> O jakim serialu piszesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
marianna1960 Re: Serial na Netflix 30.01.18, 19:29 The Expanse drugi z kolejności serial science fiction. Najlepszy to oczywiście Battlestar Galactica Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Serial na Netflix 16.02.18, 20:03 Tak przy okazji to obejrzałam częściowo "Solution". Ja nie wiem, jak serial o tym, że do Ziemi zbliża się zabójcza asteroida może być TAK nudny - ale jest. Potwornie nudny. Nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: Serial na Netflix 16.02.18, 20:23 Kończę pierwszy sezon Grace and Frankie,wciągnął mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_glusia Re: Serial na Netflix 20.01.18, 12:06 Alias Grace trzeba koniecznie. Margaret Atwood ma szczęście ostatnio do świetnych ekranizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
pruszynkaaa Re: Serial na Netflix 20.01.18, 02:45 Grace & Franki - przyjemny serial, nie trzyma w napięciu jakoś specjalnie, ale z ciekawym humorem i fajnymi dialogami. 100 - trzeba tylko przebrnąć przez pierwsze 4-5 odcinki a później to już lecisz z rozdziawioną buzią i czekasz w napięciu na "co dalej???" Ozark - cały czas napięcie. ciekawy, dla lubiących klimaty mafijne i takie tam porachunki Outlander - fajny pomysł na film romantyczny z zabarwieniem historycznym. Mi się podobał, gra aktorska bardzo fajna, chociaż niektóre momenty i wątki nieco za bardzo się ciągnął, ale fajną wstawką był pobyt na kontynencie Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Serial na Netflix 20.01.18, 12:22 Outlander świetny, ale jednak książki są dużo lepsze. Ale ma to po prostu związek z ograniczeniami czasowymi serialu. Książki wciągają niesamowicie. Nie wiadomo kiedy 1500 stron przeczytanych. Jestem na 7 części i zaczynam sobie dawkować - bo tylko jeszcze 2,5 przede mną - a ostatnia 10 część wyjdzie chyba za rok czy dwa Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Serial na Netflix 20.01.18, 06:48 Moje ulubione póki co to Stranger Things, Spadajcie hejterzy (ale jest dość kontrowersyjny, trzeba się przekonać), Ania nie Anna, Atypowy, End of the f* world. Odpowiedz Link Zgłoś
naturella Re: Serial na Netflix 20.01.18, 08:07 Grace & Frankie - po House of Cards i Grze o Tron trzeci najlepszy u mnie w kolejności. Czysta rozrywka, ale doskonale zagrana, ze świetnym scenariuszem. Z innych - The Crown. Początek mało wciągający, ale warto przebrnąć. The Suits, Designated Survivor, 13 powodów, Wikingowie - to są te, które najbardziej mi się podobały. Orange is the new Black tez, ale była już tu o nim mowa Jak zdarza mi się obudzić w nocy to oglądam Żonę Idealną - szału nie ma, ale jakoś czasem się pogapię. Odpowiedz Link Zgłoś
tryggia Re: Serial na Netflix 20.01.18, 08:42 Polknęłam Black Mirror (i się przygnebiłam), Dark, ST. Ale ostatnio przeżywam The Fall. Mimo, że czasem się dłuży, to niektóre odcinki oglądałam dwa razy! Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: Serial na Netflix 20.01.18, 09:29 Ja właśnie skończyłam Intruza-wciągnął mnie,na jednym oddechu obejrzałam-polecam i zaczęłam (z polecenia) Telefonistki .Ciekawie się zaczął,niekonwencjonalny pomysł i sceneria. Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: Serial na Netflix 23.01.18, 13:54 Oglądam czwarty odcinek Telefonistek i czystym sumieniem polecam. Świetny,niesztampowy,z cudnym klimatem dwudziestolecia (Madryt w dodatku).Dla kontrastu-muzyka współczesna. Bardzo mi się podoba. Kryminały już mi się trochę znudziły. Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Serial na Netflix 20.01.18, 09:44 Ja jestem zła, bo gdy jestem zagranicą, na netflixe pojawia się dużo innych filmów i seriali, zaczynam coś oglądać i figa, w Polsce nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
troompka Re: Serial na Netflix 20.01.18, 10:50 Dark najbardziej mnie wciągnął, w tydzien obejrzalam go 3 razy, bo cos tam musialam jeszcze wyłapac, co wczesniej mi umkneło....ale to juz ogladalas. Podobal mi sie OA, a z mocniejszych Narcos i niedawno obejrzany w podobnym klimacie El Chapo (nie zniechecaj sie po 1 odcinku, potem jest tylko lepiej), serial naprawde mocny. Z lekkich Dobre miejsce, Holistyczna agencja (oba sezony fajne), Atypowy. Wczoraj zaczęlam Modliszkę (francuski o seryjnym mordercy), ale nie wiem czy wart polecenia, bp pierwszy odcinek zaledwie lekko obiecujący. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Serial na Netflix 20.01.18, 11:11 > Dark najbardziej mnie wciągnął, w tydzien obejrzalam go 3 razy, bo cos tam musialam jeszcze > wyłapac, co wczesniej mi umkneło.... ja wczoraj skonczylam dark, czekam na drugi sezon bardzo klimatyczny, choc "naukowe gadanie" czasem mnie wkurza, zwlaszcza o bozonach higgsa zwiekszajacych mase czarnej dziury (czy cos takiego) - masakra dla kogos z moim wyksztalceniem, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Serial na Netflix 22.01.18, 20:03 Właśnie skończyłam szósty odcinek i gdyby mężowi się nie spodobał to bym sobie odpuściła. Z jednej strony intryguje z drugiej nudzi, dziwny serial. I ci ludzie dziwacznie jak dla mnie wyglądają kobiety jak mężczyźni, mężczyźni jak kobiety. Czasem potrzebuję kilku sekund żeby zajarzyć kto to. Oglądam tylko ze względu na b.dobre recenzje, no nic może w końcu coś się wydarzy, coś zaskoczy. Odpowiedz Link Zgłoś
purchawkapuknieta Re: Serial na Netflix 20.01.18, 11:06 Wczoraj i przedwczoraj obejrzałam 13 powodów. Jeszcze nie jestem pewna, ale chyba nie zmarnowałam kilkunastu godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
tryggia Re: Serial na Netflix 20.01.18, 11:19 Dałam radę i obejrzałam 5 odcinków. Plastik fantastik, Bevery Hills 2010 "a teraz zróbmy, że będzie poważnie". Nie. Odpowiedz Link Zgłoś
purchawkapuknieta Re: Serial na Netflix 20.01.18, 11:27 Wiesz, jakoś nie zwracałam uwagi na te aspekty w serialu dla "dorosłych" nastolatków. Całkiem niedawno uświadomiłam sobie, że jestem matką nastoletniej kobiety, o której w zasadzie nic nie wiem. I mnie sie ten serial przydał. Odpowiedz Link Zgłoś
karotka_plus Re: Serial na Netflix 20.01.18, 13:33 Ja polecam The Good Place, Grimm, Ania nie Anna, Seria niefortunnych zdarzeń, Kroniki Shannary, Pod kopułą, W garniturach, Pełna chata, Pełniejsza chata, Jane the Virgin, Tropiciel. Ostatnio dodali tez Przyjaciół.Obecnie oglądam Brooklyn-99. Odpowiedz Link Zgłoś
jollyvonne Re: Serial na Netflix 23.01.18, 19:55 Pelna Chate ogladalam jako dziecko, Pelniejsza Chate oglada malzonek, a ja nie moge na to patrzec... Ania nie Anna mi Netflix poleca, co to takiego jest? Seria niefortunnych zdazen to ciekawy tytul, poczytam chyba recenzje. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Serial na Netflix 23.01.18, 20:02 Ania nie Anna - to luźna wariacja na temat Ani z Zielonego Wzgórza. Obejrzałam ze 3 odcinki i jednak to nie to. Odpowiedz Link Zgłoś
inka40plus Re: Serial na Netflix 23.01.18, 20:50 Zaczęłam W pułapce zapowiada się fajnie klimat taki norweski niby nudno a lekko mrocznie mi się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
inka40plus Re: Serial na Netflix 24.01.18, 22:08 Po 3 odcinkach nadal polecam. Akcja fajnie się rozwija. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Serial na Netflix 30.01.18, 16:31 Fuller House rani mnie okrutnie... Próbowałam i nie mogę... Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Serial na Netflix 16.02.18, 11:36 Seria niefortunnych zdarzeń jest na podstawie książek warto przeczytać. co ciekawe - polski wydawca miał problem ze sprzedażą Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Serial na Netflix 20.01.18, 19:12 Oczywiście Narcos, El Chapo - jak się komuś podobał Narcos, to i ten mu się spodoba, bardzo podobnie zrobione seriale. The Crown, Czarne Lustro. Na Netfliksie jest mój ukochany serial, czyli Most nad Sundem, jeśli chodzi o kryminalne, tylko Forbrydelsen może się z nim równać moim zdaniem. Top of the Lake ku mojemu rozczarowaniu w ogóle mi nie podszedł. Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: Serial na Netflix 18.02.18, 07:50 Mnie el chapo wciągnął nawet bardziej, bo słabiej znałam historię, to raz. Dwa to charakter i umysł guzmana - sama historia jest ciekawsza i bardziej przerażająca, szczególnie gdy zdasz sobie sprawę, że to nie jest historia z przeszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
jollyvonne Re: Serial na Netflix 20.01.18, 22:27 Bardzo juz stary Breaking Bad. Kiedy zaczelam ogladac pierwszy odcinek, to myslalam ze ten kto to poleca, musial miec wykonana trepanacje czaszki, i nie wylaczylam przed koncem tylko dlatego, ze mi pilot upadl i nie mialam ochoty sie schylac... W ostatnich minutach pierwszego odcinka zdecydowalam, ze ogladam z Malzonkiem, a jak juz prawie cala serie przerobilam, to jeszcze mamie polecilam Nie wiem czy na polskim Netflixie jest, ale podpowiem, bo moze umiecie znalezc: norweski serial Vikingane (Norsemen). Napewno jest Lilyhammer, dowiedzialam sie na ematce. Odpowiedz Link Zgłoś
anatefka Re: Serial na Netflix 21.01.18, 11:38 Poza takimi oczywistymi oczywistościami, jak (must see) „House of Cards”, „Dexter”, „Breaking bad”, „Kochane kłopoty”, „Przyjaciele” ( Netflix właśnie zamieścił wszystkie serie), „Mad Men”, „Good Wife”, „Black Mirror”, „Narcos” itd mam swoją listę Netfliksowych hitów oraz filmów, na które zdecydowanie warto zarwać nockę. Brytyjskie kryminalne „Broadchurch”, świetny brytyjski kryminał. Małe miasteczko, piękne widoczki, urocze uliczki i masa zła kryjącego się wszędzie. Doskonała obsada, dobre tempo, zaskakujące rozwiązanie, świetnie zbudowane postacie. Ostatni sezon wręcz wspaniały. „Happy Valley”. I znów Brytyjczycy pokazują, że umieją w seriale. Akcja zbudowana wokół głównej bohaterki, policjantki, z osobistymi problemami. Bardzo dobre kino. Uwielbiam u Brytyjczyków to, że są tak blisko życia, prawdziwego. Z całym jego syfem i brutalnością. I że główne bohaterki nie muszą wyglądać, jak miss. Że uroda nie wchodzi z zakres ich środków aktorskich, przez co muszą napracować się bardziej i to „bardziej” daje niesamowite efekty. „Luther”. Czarny glina, który ma w odwłoku zasady, także, a może przede wszystkim te obowiązujące w policji. A do tego Ruth Wilson podkręcająca emocje w życiu i tak już srogo pokręconego detektywa. „Sherlock”. No wiadomo, że koniecznie, o ile istnieje jeszcze ktoś, kto nie oglądał. „River”. Jak się chce czegoś brytyjskiego, a już się wszystko wyoglądało. Niezły. Europejskie kryminalne „Modliszka”. Kino francuskie, z właściwym dla niego sposobem narracji ( ja lubię). Kryminalna sprawa, detektyw postawiony w trudnej sytuacji: wspomagać w sprawie ma jego matka, odsiadująca dożywocie za bestialskie zbrodnie. „Lód”. Kto czytał kryminał „Bielszy odcień śmierci” Bernarda Minier ten będzie lekko rozczarowany, bo serial jednak nie jest tak dobry, jak książka. Ale warto obejrzeć, bo okoliczności ( także przyrody) i sama historia dobre. „Most nad Sundem” ( funkcjonujący na Netflixie nie wiedzieć, dlaczego, pod tytułem „The Bridge”). W moich rankingu seriali skandynawskich top of the top, chyba ex aequo z „Forbrydelsen”. Postać Sary – absolutne mistrzostwo. No i klimat, dla którego oglądają skandynawskie produkcje ci, którzy je kochają. Intruz (La trêve). Niepozorny, belgijski serial, który naprawdę pozytywnie zaskakuje. Jak zwykle prowincja, czy to brytyjska czy inna, nie zawodzi i daje wręcz duszny klimat niedopowiedzeń, kłamstw, cichych układów. Amerykańskie kryminalne/mafijne/ i okolice „Ozark”. O tym, jak działa mafia, ale pokazane od innej strony, powiedzmy – przeciętnej rodziny. Szybko się okazuje, że nie tak znowu przeciętnej, więc serial robi się jeszcze ciekawszy. „Better call Saul”. Dla tych, którzy oglądali „Breaking Bad” pozycja obowiązkowa, ale można obejrzeć i bez znajomości. Dla mnie – majstersztyk, od scenariusza, przez casting po dialogi i tempo. Postaci zarysowane w BB tu mają swoje pięć minut. I to jakie. „Top of The Lake”. Historia, klimat, krajobrazy, scenariusz. I brudy wyłażące zewsząd, jak zawsze w małej, zamkniętej społeczności. I 2 o podobnej tematyce. „Mindhunter” i „Manhunt: Unabomber”. Trudno je nazwać kryminałami, ale oba są właśnie o kryminalistyce. Oba oparte na faktach. Pierwszy o początkach profilowania w FBI. O tym, przez jakie ciernie trzeba było przejść, żeby profilerzy zaistnieli i stali się nieodłączną częścią śledztw, czasem ich gwiazdami. Plus znowu świetne oddanie realiów społecznych i politycznych. Drugi o głośniej sprawie Unabombera, ale pod kątem nieznanych faktów: o profilowaniu opartym o lingwistykę. Oba warto, bardzo warto! Obyczajowe „Easy”, „Love” Pierwszy – niespodzianka i zaskoczenie, jeśli chodzi o amerykańskie produkcje. Coś zupełnie innego. Formuła krótkich nowelek, powiązanych tematem, oglądanym z różnych perspektyw. W kolejnych odcinkach widzimy, że splatają się też, słabiej lub mocniej, życia bohaterów. O czym? Ogólnie mówiąc: o miłości, uczuciach, emocjach, seksie – bardzo współcześnie, bardzo „teraz”. Świeże, dające do myślenia, z bardzo dobrym scenariuszem, sprawiające, że patrzysz nieco inaczej na wiele spraw. A jednocześnie bez moralizowania, bez wskazywania, czy coś jest dobre czy złe. Bardzo warto. „Love” to historia o… miłości, relacjach, seksie – dziś, bardzo współcześnie. O tym, że to wszystko jest bardziej pokręcone, niż się wydaje. Dlatego zestawiłam seriale razem. Ale Love jest nieco inne. Ogólnie: para po nieudanych związkach, z problemami, z ogólnym życiowym niedostosowaniem, wiąże się ze sobą. LA i jego „zaplecze”. „The Affair”. Znowu o miłości, tym razem niszczącej. Patrzenie na to, jak się innym w życiu p..doli, bo się poddali pożądaniu, jest wciągające 😉. No i ciekawa formuła, opowiadanie tych samych wydarzeń z perspektywy każdego z bohaterów. Plus dobra obsada, z Ruth Wilson, stworzoną do ról kobiet o skomplikowanej konstrukcji psychicznej. „Masters of Sex”. Serial prawie historyczny 😉 O początkach badań nad seksualnością. Tym ciekawszy, że na faktach. Nie wiedziałam, że tyle potu wylano ( dosłownie), żebyśmy teraz tak swobodnie mogli o tym gadać i tyle o tym wiedzieć. I że tak stosunkowo niedawno za badania nad seksem chciano palić na społecznym i towarzyskim, a nawet politycznym stosie. Okoliczne wątki o homoseksualizmie, a także genialny przegląd przez dekady pod kątem mody, stylów w architekturze, przede wszystkim wnętrz, mnóstwo ikon designu, muzyka – twórcy się przyłożyli, naprawdę. SF i okolice. „OA”, „Stranger Things”, „Dark”. Czyli półka coś pomiędzy mystery, fantasy, fikcja „nadprzyrodzona”. Kompletnie nie moja bajka, a obejrzałam z wielką przyjemnością. „OA” dopiero pierwszy sezon, ale wielki apetyt na drugi, bo finał pierwszej serii był – mało powiedzieć – wielce intrygujący. „Dark” to moje kolejne niemieckie olśnienie ( na równi z „Babylon Berlin”, ale to nie na Netflixie, za to GENIALNE). Jak się przebrnie przez początkowy dystans, a nawet niechęć do niemieckiej maniery opowiadania, dialogów i budowania postaci, to wciąga i intryguje. Podobnie, jak ST i Dark bazuje na nieletnich bohaterach i to bardzo dobrze wybranych do ról. I na koniec – to wprawdzie nie serial, a film – ale bardzo dobry i nie amerykański, ani brytyjski, tylko hiszpański. The Invisible Guest. Naprawdę zaskakujące zaskoczenie, dobrze zagrany, wyjątkowy klimat. Kino przez duże K, rozrywkowe wprawdzie, ale z wyższej półki tejże rozrywki. Dobrych filmów jest tu zresztą całkiem niemało, choć Netlix serialami stoi. Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: Serial na Netflix 17.02.18, 13:24 Dzięki Tez uwielbiam happy valley, normalni ludzie z „normalnymi” problemami, bohaterka popełnia błędy, nikt nie jest ładny, ani rozsądny. Nam alergie na te plastikowe seriale typu Lucyfer itp, wole prawdziwych bohaterów Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Serial na Netflix 23.02.18, 15:50 anatefka napisała: > I na koniec – to wprawdzie nie serial, a film – ale bardzo dobry i nie amerykań > ski, ani brytyjski, tylko hiszpański. The Invisible Guest. Naprawdę zaskakujące > zaskoczenie, dobrze zagrany, wyjątkowy klimat. Kino przez duże K, rozrywkowe w > prawdzie, ale z wyższej półki tejże rozrywki. Super zestawienie! Może zerknę na tego niewidzialnego gościa Odpowiedz Link Zgłoś
silenta Re: Serial na Netflix 21.01.18, 13:36 Nie wiem czy jest na Netfliksie a właśnie skończyłam na Showmaksie i bardzo polecam jeśli jest - Siostra Jackie. Odpowiedz Link Zgłoś
szeera Re: Serial na Netflix 21.01.18, 14:47 Nie wiem czy jest w Polsce, ale mi ostatnio podobał się "Godless". Taki ciepły i z klimatem. Odpowiedz Link Zgłoś
niu13 Re: Serial na Netflix 24.01.18, 22:20 MINDHUNTER!! Objawienie, po latach depresji spowodowanej odstawieniem Breaking Bad. Serial o profilowaniu seryjnych morderców, w końcówce lat 70, para głównych bohaterów, klimat, muzyka, scenografia, po prostu majstersztyk!! A finalna scena serii, w której agent Hold doznaje załamania nerwowego przy In The Light Zeppelinów jest mistrzostwem świata. I- uwaga- jest to serial zrobiony przez Finchera, więc chyba dalsze reklamy są zbędne. Kiedy druga seria?!! Odpowiedz Link Zgłoś
marianna1960 Re: Serial na Netflix 30.01.18, 19:26 To obejrzyj Manhunt: Unabomber bardziej mi się podobał Odpowiedz Link Zgłoś
ginger.ale Re: Serial na Netflix 16.02.18, 20:48 Mnie też Unabomber lepiej podszedł. Odpowiedz Link Zgłoś