Dodaj do ulubionych

Wrastające paznokcie

31.01.18, 20:33
Córka skarży się od jakiegoś czasu, ale teraz jest już zdesperowana i muszę jej jakoś pomóc.

Są jakieś domowe sposoby, czy konieczny podolog?
Obserwuj wątek
    • ga-ti Re: Wrastające paznokcie 31.01.18, 21:06
      Ale wrastają jej bo? Moja wycina, czy nawet wygryza za bardzo, tłumaczę i tłumaczę i mało to daje, czasem jej wrasta, na dużym paluchu u stóp. Domowo na stany zapalne pomogły okłady z aloesu (mam w doniczce).
      Ja się uporałam z wrastającym na paluchu (bo też obcinałam za bardzo wycinając, młoda byłam i głupia) podpiłowując go odrobinkę, tylko tyle, by nie bolał, za to co dziennie, po kawalunteczku. Gdy urósł to już obcięłam na prosto, bez wycinania. U mnie pomogło.
      Są jakieś nakładki, podkładki na paznokcie, ale czy to działa to nie wiem.
    • capa_negra Re: Wrastające paznokcie 31.01.18, 21:15
      Sposób który podam jet taki przaśny, ale mi pomógł. Zwijałam kawałki papieru w mini rulonik i codziennie wieczorem podkładałam pod róg paznokcia z tendencją do wrastania, najlepiej po kąpieli bo paznokcie są wtedy miększe i łatwiej podważyć. Trzymałam przynajmniej 15 minut. I tak codziennie, aż zauważyłam, że paznokieć rośnie normalnie
    • bib24 Re: Wrastające paznokcie 31.01.18, 21:20
      jak jest zdesperowana poszukaj gabientu, który robi zabieg kostką arkady. jest w zasadzie bezbolesny, można robić nawet przy robić, dzikim mięsie i innych atrakcjach w tym typie.
    • default Re: Wrastające paznokcie 31.01.18, 21:42
      Smarowalam codziennie "plynem na wrastajace paznokcie". Nie ma nazwy, tylko tak jest napisane na etykiecie. Mala buteleczka 15 ml. Produkcji Zakladow Farmaceutycznych UNIA. Bardzo skuteczny, tzn. mnie pomogl.
      • grey_delphinum Re: Wrastające paznokcie 31.01.18, 21:45
        Dziękuję za wszystkie rady ☺
        • mysz1978 Re: Wrastające paznokcie 31.01.18, 22:47
          Mi pomagal plyn Schol ale nie wiem czy jest jescze dostepny. synowi kupilam jakis zwyklejszy i tez mu pomogl. Smarowalismy po namaczaniu w wodzie z mydlinami
          • default Re: Wrastające paznokcie 08.07.18, 20:08
            Jeszcze GEHWOL -płyn zmiękczający skórki jest bardzo skuteczny. Wyprobowalam na sobie ostatnio, ulga natychmiastowa niemal.
    • liliawodna222 Re: Wrastające paznokcie 04.07.18, 12:09
      Wrastanie jest bardzo bolesne. Radzę lecieć do podologa, bo działając na własną rękę, można pogorszyć sprawę.
      • rosapulchra-0 Re: Wrastające paznokcie 08.07.18, 19:06
        Popieram. Zapytaj w aptece o płyn/maść na wrastające paznokcie. W większości są skuteczne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka