grey_delphinum 31.01.18, 20:33 Córka skarży się od jakiegoś czasu, ale teraz jest już zdesperowana i muszę jej jakoś pomóc. Są jakieś domowe sposoby, czy konieczny podolog? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ga-ti Re: Wrastające paznokcie 31.01.18, 21:06 Ale wrastają jej bo? Moja wycina, czy nawet wygryza za bardzo, tłumaczę i tłumaczę i mało to daje, czasem jej wrasta, na dużym paluchu u stóp. Domowo na stany zapalne pomogły okłady z aloesu (mam w doniczce). Ja się uporałam z wrastającym na paluchu (bo też obcinałam za bardzo wycinając, młoda byłam i głupia) podpiłowując go odrobinkę, tylko tyle, by nie bolał, za to co dziennie, po kawalunteczku. Gdy urósł to już obcięłam na prosto, bez wycinania. U mnie pomogło. Są jakieś nakładki, podkładki na paznokcie, ale czy to działa to nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
capa_negra Re: Wrastające paznokcie 31.01.18, 21:15 Sposób który podam jet taki przaśny, ale mi pomógł. Zwijałam kawałki papieru w mini rulonik i codziennie wieczorem podkładałam pod róg paznokcia z tendencją do wrastania, najlepiej po kąpieli bo paznokcie są wtedy miększe i łatwiej podważyć. Trzymałam przynajmniej 15 minut. I tak codziennie, aż zauważyłam, że paznokieć rośnie normalnie Odpowiedz Link Zgłoś
bib24 Re: Wrastające paznokcie 31.01.18, 21:20 jak jest zdesperowana poszukaj gabientu, który robi zabieg kostką arkady. jest w zasadzie bezbolesny, można robić nawet przy robić, dzikim mięsie i innych atrakcjach w tym typie. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Wrastające paznokcie 31.01.18, 21:42 Smarowalam codziennie "plynem na wrastajace paznokcie". Nie ma nazwy, tylko tak jest napisane na etykiecie. Mala buteleczka 15 ml. Produkcji Zakladow Farmaceutycznych UNIA. Bardzo skuteczny, tzn. mnie pomogl. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Wrastające paznokcie 31.01.18, 21:45 Dziękuję za wszystkie rady ☺ Odpowiedz Link Zgłoś
mysz1978 Re: Wrastające paznokcie 31.01.18, 22:47 Mi pomagal plyn Schol ale nie wiem czy jest jescze dostepny. synowi kupilam jakis zwyklejszy i tez mu pomogl. Smarowalismy po namaczaniu w wodzie z mydlinami Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Wrastające paznokcie 08.07.18, 20:08 Jeszcze GEHWOL -płyn zmiękczający skórki jest bardzo skuteczny. Wyprobowalam na sobie ostatnio, ulga natychmiastowa niemal. Odpowiedz Link Zgłoś
liliawodna222 Re: Wrastające paznokcie 04.07.18, 12:09 Wrastanie jest bardzo bolesne. Radzę lecieć do podologa, bo działając na własną rękę, można pogorszyć sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Wrastające paznokcie 08.07.18, 19:06 Popieram. Zapytaj w aptece o płyn/maść na wrastające paznokcie. W większości są skuteczne. Odpowiedz Link Zgłoś