hedna 02.02.18, 18:47 Jak na złość drugi dzień ,co jakiś czas drga mi powieka .Dolna jakby co Mogę co poradzić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ela.dzi Re: Powieka 02.02.18, 19:11 Dokładnie, najlepiej i najszybciej działa chelatowany magnez. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Powieka 02.02.18, 19:16 łykam jakiś magnez,jak nie zapomnę ,a i kawy piję sporo Odpowiedz Link Zgłoś
ela.dzi Re: Powieka 02.02.18, 20:46 Wiem po sobie, że kawa niestety wypłukuje sporo magnezu. Żeby to zrównoważyć jem orzechy, banany, makrelę, natkę pietruszki, koperek i doraźnie piję magnez w płynie - sprzedawany jest w ampułkach (szortach). Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Powieka 02.02.18, 19:19 Kawa wyplukuje magnez. Pogryzaj do kawy gorzka czekolade, to uzupelnisz Odpowiedz Link Zgłoś
leni6 Re: Powieka 02.02.18, 20:56 Nie tylko niedobor magnezu daje takie objawy, może być też niedobor wapnia. Odpowiedz Link Zgłoś
misoune Re: Powieka 02.02.18, 21:49 Przede wszystkim niedobór potasu. Nie powtarzajcie tych legend o magnezie. Odpowiedz Link Zgłoś
ela.dzi Re: Powieka 02.02.18, 22:59 Aha czyli jak miałam wielokrotnie takie same objawy jak autorka i pomogło zwiększenie ilości magnezu w diecie, to tylko mi się przyśniło ? Odpowiedz Link Zgłoś
black-cat Re: Powieka 02.02.18, 23:33 Dlaczego sądzisz, że to legendy. Potas mam zawsze w górnej granicy normy a drżenia powiek, brody, skurcze mięśni przechodzą po końskich zwykle dawkach (300-500 mg) magnezu i wapnia. Odpowiedz Link Zgłoś
bombalska Re: Powieka 03.02.18, 00:27 Niedobor potasu ma wplyw na cisnienie krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Powieka 03.02.18, 03:51 Akurat potas ma największy wpływ na rytm pracy serca. Niedobór potasu prowadzi do tachykardii, częstoskurczu, a nawet migotania komór. Natomiast nadmiar do bradykardii i w końcu asystolii. Bardzo niebezpieczne jest takie samodzielne dawkowanie sobie potasu bez kontrolowania poziomu elektrolitów. Natomiast na skurcze magnez jak najbardziej działa a i krzywdy sobie nie zrobisz. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Powieka 03.02.18, 05:47 Niedobor potasu, moze swiadczyc o niedoborze magnezu Odpowiedz Link Zgłoś
black-cat Re: Powieka 23.02.18, 17:17 Przy czym przedawkowanie magnezu skończy się co najwyżej w toalecie a przedawkowanie potasu może się skończyć na cmentarzu. Bez zrobienia badań potas najbezpieczniej jest przyjmować w postaci soku pomidorowego i bananów. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Powieka 02.02.18, 23:06 Najbezpieczniej będzie zapytać lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia1999 Re: Powieka 03.02.18, 10:46 A u mnie mniej mainstreamowo ;P niedobory żelaza. Sprawdzone laboratoryjnie w toku bardzo uporczywego drgania powieki właśnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Powieka 13.02.18, 10:30 a bardzo uporczywo to dla Ciebie długotrwałe? Myślałam ,w niedzielę,że w końcu to c... przeszło,wczoraj wróciło. Łykam magnez z potasem i dalej nic Odpowiedz Link Zgłoś
jatojagodnik Re: Powieka 13.02.18, 10:45 Gorzka czekolada (magnez) i sok z pomidorów (potas). Jedno i drugie w dużej ilości. Sok z pomidorów z kartonu, lub w wersji ekstremalnej pomidory z puszki zmiksowane na pulpę. Żeby było smaczniejsze na dużą szklankę soku wyciskam sok z ćwiartki cytryny, kilka kropli sosu worchester, szczypta soli i cukru, łyżeczka oleju lnianego i jest pycha. Duża szklanka + pół tabliczki czekolady codziennie i w ciągu 2-3 dni powieka przestanie dokuczać. Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Powieka 13.02.18, 13:58 Lykasz lykasz i nic . Polknij cos na uspokojenie to ci przejdzie bo to moze byc tzw. Tik nerwowy. Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Powieka 13.02.18, 17:22 Musisz dłużej łykać. Niedobory nie uzupełniają się od jednego łyknięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Powieka 13.02.18, 19:00 tak też czynię,dołożyłam jeszcze magnezu.Długo to trwa. Odpowiedz Link Zgłoś
ela.dzi Re: Powieka 15.02.18, 14:07 A wiele szybciej przyswaja się magnez w płynie. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Powieka 23.02.18, 16:16 Jeszcze nie przeszło całkiem. Moja lek.mówi,że to nie niedobory magnezu czy potasu tylko nerwy.... Niemniej jednak Mg i potas łykam. Odpowiedz Link Zgłoś
black-cat Re: Powieka 23.02.18, 17:14 Wypij wapń (najlepiej Calcium Sandoz - to lek i dobrze przyswajalny), razem z wapniem wit C (200 mg) wystarczy i po 2-3 dniach minie. Możesz sobie też walerianę zapodać. A magnez w dawkach ok 400 -500 mg dziennie przez kilka dni, później zgodnie z ulotką. Teraz pojawił się lek Magne B6 forte. Odpowiedz Link Zgłoś