Dodaj do ulubionych

Po której stronie TV

12.02.18, 17:06
Przerabiamy dom i kuchnie przenosimy do salonu. Czesc salonowa ma 40 m czeac kuchenna 15.
I teraz nie wiem po której stronie dac kanape a po ktorej TV zeby sprzety kuchenne nie przeszkadzaly (albo przeszkadzaly jak najmniej), zwlaszcza wentylator. Czy kanapa po stronie sprzetow i wtedy szumi w ucho, czy tv po stronie sprzetow i wtedy szumi po stronie TV.

Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Po której stronie TV 12.02.18, 17:30
      może jeszcze przemyślcie tę przeróbkę?
    • aamarzena Re: Po której stronie TV 12.02.18, 18:10
      Przy takiej powierzchni da się chyba odsunąć z kanapa i telewizorem os sprzętów kuchennych. Pomiędzy częścią roboczą a wypoczynkową i tak zazwyczaj wstawia się stół z krzesłami.
      • aamarzena Re: Po której stronie TV 12.02.18, 18:11
        A tv i sofę ustaw tak, żeby Ci słońce nie świeciło w ekran lub oczy.
        • kolpik124 Re: Po której stronie TV 12.02.18, 18:44
          Kuchnia z salonem? Były takie tryndy 20 lat temu. Zapach kapuchy przy upojnych kominkowych wieczorach, albo mąż słucha wyrafinowanego ambientu, a żona ubija kotlety big_grin
      • hopsi-daisy Re: Po której stronie TV 12.02.18, 19:03
        aamarzena napisała:

> Przy takiej powierzchni da się chyba odsunąć z kanapa i telewizorem os sprzętów
        > kuchennych. Pomiędzy częścią roboczą a wypoczynkową i tak zazwyczaj wstawia si
        > ę stół z krzesłami.

No wl2asnoe tutaj nie. Jest tak: wejscie i po prawej kuchnia z wyspa a po lewej czesc jadalna. Jak kuchnia i czesc jadalna sie konczy - zaczyna sie salon i wtedy po jednej - obok kuchni bedzie wypoczyn ze stolikiem a po drugiej - za stolem, tv i ksiazki albo odwrotnie. Slonce zachodzace swieci w tv jesli ten bylby po stronie kuchni.
        • aamarzena Re: Po której stronie TV 12.02.18, 20:12
          Może pomyśl o rozdzieleniu kuchni z salonem kawałkiem ściany? Trudno coś doradzić jeśli nie widzi się planu pomieszczenia. Juz sam pomysł przechodzenia przez kuchnie do części wypoczynkowej jest taki sobie. Wpadnie ci nagle znajoma, sąsiadka czy ktokolwiek i będziesz go prowadzić obok gotujacych się ziemniaków, a potem popijając kawkę będzie na te kipiace ziemniaki patrzeć. Albo dzieci zostawią kipisz, bo postanowia zrobic obiad/śniadanie niespodzianke i pierwsze co zobaczysz po wejsciu do czesci dziennej to ten syf. Dodatkowa ścianka nie tylko przesłoni nieco cześć robocza domu jaką jest kuchnia, ale też trochę wygłusza dźwięki.
          • chocolate-cakes Re: Po której stronie TV 12.02.18, 20:41
            U mnie wyspa częściowo to wszystko zasłania i do tego jest kawałek jakby wnęki, nie widać z salonu kuchenki i garnków, tylko zabudowę. Tak jest faktycznie ok.
          • hopsi-daisy Re: Po której stronie TV 13.02.18, 07:53
            ale mi tak pasuje razem. Lubie siedziec w kuchni i tym sposobem bede miala dzieciaki i TV z mamusiowym serialem na oku. Robie dom dla siebie a nie dla sasiadki, wiec trudno. Jak bedzie chciala kawe ze mna wypic to przy ziemniakach big_grin
    • muchy_w_nosie Re: Po której stronie TV 12.02.18, 18:50
      Kanapa dalej, przecież tv nie przeszkadza dźwięk wentylatora, tylko tobie gdy siedzisz na kanapie. Co do słońca świecacego w tv, raczej w dzień tv się nie ogląda, kicha jak promienie zachodzącego słońca będą świecić na tv, bo poblask czerwieni jest niefajny, co nie zmienia faktu, że w domu najczęsciej są: okiennice, rolety zewnętrzne, żaluzje, role wewnętrzne czy też zasłony wiec słońce to mała przeszkoda.
    • a1ma Re: Po której stronie TV 12.02.18, 19:21
      Ja miałam telewizor na ściance kuchennej, po drugiej stronie była zamontowana zmywarka i nic nie huczało. Ale chyba wolałabym odwrotnie, żeby nie patrzeć cały czas na gary.
    • chocolate-cakes Re: Po której stronie TV 12.02.18, 19:29
      Na początku miałam tv w dużym salonie z kuchnią. Pomiędzy telewizorem a częścią kuchenną był stół z krzesłami, a kawałek dalej kuchenna wyspa z szufladami. Mimo wszystko gdy ktoś gotował wodę w czajniku albo chodziła zmywarka, bardzo to przeszkadzało. Telewizor wylądował w osobnym pokoju na końcu domu. Mamy tam kino domowe, można się zamknąć i nikomu nie przeszkadzać. Tak jest znacznie lepiej niż tv w salonie z otwartą kuchnią, nawet jeśli salon jest duży.
    • agata_abbott Re: Po której stronie TV 12.02.18, 20:36
      Ja mam telewizor od strony kuchni, plus 4 głośniki (dwa na ścianie za kanapą).
      • hopsi-daisy Re: Po której stronie TV 13.02.18, 07:55
        tak chyba zrobimy, tym bardziej ze teraz wiekszosc filmow przystosowanych jest to kina domowego i musze przestawiac dzwiek na zwykly bo mi przerywa. Wiec pewnie jak sie ogarniemy to kupimy te glosniki
    • ga-ti Re: Po której stronie TV 12.02.18, 23:01
      Ustaw kanapę tak, by siedząc na gary nie patrzeć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka