20.02.18, 18:12
wstyd sie przyznac, ale dowiedzialam sie o istnieniu tych perfum dopieroco. I jestem zaintrygowana. Dziewczyny, podzielcie sie doswiadczeniami (jesli ktoras takowe posiada z tym zapachem/zapachami). Podobno duzo moga zdzialac...

www.fragrantica.pl/perfumy/Escentric-Molecules/Molecule-01-845.html
Obserwuj wątek
    • rosapulchra-0 Re: molekuly 20.02.18, 18:18
      Nie znam, ale na tyle na ile Cię znam, to w ciemno biorę.
      • konwalka Re: molekuly 20.02.18, 18:20
        kurna, rosa, tym razme nie ryzykuj- one ponoc zdradliwe sa
        ale ludziska mowia cos o domu skrzata, w ktorym dzieki temu zapachowi mozna sie znalezc smile
        • domowapani Re: molekuly 20.02.18, 18:33
          Aż se próbkę zamówiłam 😂 jak przyjdzie, to napiszę jak było wink
          • konwalka Re: molekuly 20.02.18, 19:59
            Dobra smile
    • ykke Re: molekuly 20.02.18, 19:46
      Zapach unikalny, nie ma takiego drugiego choc odrobinę podobnego. Dziwny, ciekawy, fajny po prostu, ale raczej "dzienny." Nie dla wszystkich wyczuwalny. Moja znajoma nie czuła tego zapachu w ogóle.
      • konwalka Re: molekuly 20.02.18, 19:58
        A jakoś gdzieś przybliżysz? Mówią ze spodoba się tym, co wielbią terre. Prawda to?
        • ykke Re: molekuly 20.02.18, 20:56
          Poczytaj opinie na wizażu. Rozpiętość ogromna. I tak, jak mamy nadzieję, że Molecules zadziałałaja jak feromony, tak możemy ją o kant du...y rozbić, bo właśnie dla wielu facetów są nijakie smile Któryś porównał je nawet do zapachu tektury czy coś takiego, he, he.
        • iwi.k1 Re: molekuly 20.02.18, 22:32
          Kupiłam sobie próbkę na iperfumy. Dziwne, ale fajne - trochę mech, trochę drewno, leśne. Porównanie z domem skrzata trafne moim zdaniem smile Niestety baaaaaaaaardzo nietrwałe, może to tylko na mnie tak. I tak jak pisze ykke, nie wszyscy je czują. Kup sobie próbkę i sprawdź, bo IMO nie warto tak od razu wydawać tyle kasy na cały flakonik.
          • konwalka Re: molekuly 20.02.18, 22:37
            Czy jeśli ja, kiedy czuje ziemie, runo, zbutwiałe liście, dostaje szajby z emocji, to znaczy ze rokuje z molekularni?
            • iwi.k1 Re: molekuly 20.02.18, 23:06
              Myślę że tak, pod warunkiem, że je wyczujesz smile Nie jest to zapach jak inne, taki bardziej wytrawny, pojedynczy, inaczej się go odbiera niż zwykłe mieszanki. Ja byłabym zachwycona, gdyby nie fakt, że jak już pisałam na mnie był totalnie nietrwały. No i nie jest to zapach damski, więc nie mdli mnie tak jak inne stworzone specjalnie dla kobiet.
              Mimo wszytko warto spróbować, bo inaczej się nie dowiesz jak byłoby z Tobą smile
        • kasiamat00 Re: molekuly 22.02.18, 18:39
          Terre to w 55% Iso E Super big_grin Poivre Samarkande (tez Hermes, tez Ellena) nawet 70%. Tylko akurat Iso E Super mozna kupic duzo taniej niz w tej ladnej butelce, nie ma potrzeby przeplacac.
    • damartyn Re: molekuly 20.02.18, 23:59
      Moje ulubione ale tylko 01. Zużywam własnie fafnastą butelkę i pewnie na tym nie koniec. Do innych tez czasem dodaję dwa psiknięcia molekuł. Parę razy ktoś mnie pytał, a co to za zapach?
      • kk345 Re: molekuly 21.02.18, 00:11
        Testowałam Molecule 01,02 i 03- tylko jedynka miała dla mnie jakikolwiek zapach, wydawało mi sie, ze nietrwaly, ale na ciuchach pozostawał kilka dni- tylko, ze był taki znikający, były dni, kiedy znikał do zera natychmiast po aplikacji, a czasem utrzymywał się dlużej. Intrygujący ale niewart tej ceny. Pozostałe dwa dla mnie były totalnie bez zapachu, pewnie mam niewłaściwy rodzaj skórybig_grin Co ciekawe wąchałam tę 01 na kimś i to był totalnie inny niż na mnie, trwały zapach...
    • domowapani Re: molekuly 22.02.18, 16:59
      Dobra. Psiknelam narazie na nadgarstek i kawałek bluzy.
      Kiedyś pisałam tu o zapachu, reklamowanym jako zapach wnętrza promu kosmicznego. Nie wiem kto z kogo zeznał, ale zapach jest prawie identyczny.
      forum.gazeta.pl/forum/w,567,164439758,164439758,Zapach_wnetrza_promu_kosmicznego.html

Tamten to methaldone.
      Czuje wyraźnie metal i smar. Ale też faceta w kombinezonie pilota i zapach ciała po imprezie albo po seksie. To nie jest świeży zapach, chociaż jest w nim coś kwasnego, co od biedy może uchodzić za cytrusowe. Na plus - w porównaniu do methaldone - nie jest płaski. Tak wibruje, że raz czuć ten kwasek, raz ci jakby slodszy.
      No i wydaje się nie być tak przytlaczajacy jak methaldone. Tamtego czułam aż za bardzo i szybko męczył. Ten czuje tylko jak przyloze nadgarstek blisko nosa.
      Fajny jest.
    • domowapani Re: molekuly 22.02.18, 18:27
      Update - teraz czuję zapach wrześniowego wieczoru na tarasie. Zapach palonych liści i chłód.
      Jezu - właśnie pomyślałam, że tak musi pachnieć w zamku Elsy 🤔
      • konwalka Re: molekuly 22.02.18, 19:51
        Resume poproszę - będziesz z nim?
        • domowapani Re: molekuly 22.02.18, 20:03
          Jutro zamierzam go zmiksować z obecnie używanymi chanel l'eau 5, a pojutrze z black orchid, żeby przetestować te opinie o podbijaniu zapachow.
          Same w sobie są w tej chwili na moim pierwszym miejscu planowanych zakupów.
          W sobotę dopiero co kupiłam Chanel, więc co najmniej do marca i tak zaczekam z zakupem.
          Ale... TAK, CHCĘ JE MIEĆ smile
          • domowapani Re: molekuly 22.02.18, 20:04
            Są zdecydowanie ciekawsze i TAŃSZE od "wyszukancow" od mojego ukochanego, ale przedrożonego zdecydowanie TF.
          • konwalka Re: molekuly 22.02.18, 20:17
            Dzięki smile
    • tanebo2.0 Re: molekuly 22.02.18, 18:33
      A co sądzicie o facecie spryskanym tymi perfumami?
      • iziula1 Re: molekuly 22.02.18, 18:40
        tanebo2.0 napisał(a):

> A co sądzicie o facecie spryskanym tymi perfumami?

Jesteś jak mój kot. Nachalnie domagasz się zauważenia. W każdej sytuacji (wątku).
        • tanebo2.0 Re: molekuly 22.02.18, 18:47
          To tylko twoja projekcja. I zostaw kota w spokoju. On chce tylko karmy a nie drapania po brzuszku!
          • iziula1 Re: molekuly 22.02.18, 19:09
            Jak chce karmy musi dać mi brzuszek.
        • domowapani Re: molekuly 22.02.18, 18:59
          O nie, to o mallardzie bym tak prędzej napisała wink
          • rosapulchra-0 Re: molekuly 22.02.18, 20:23
            To chyba nie zwróciłaś uwagi na wpisy tanebo.
    • domowapani Re: molekuly 23.02.18, 19:16
      Update - dziś z l'eau 5 Chanel.
      Idealnie się związały. I poczułam wyraźny zapach pieprzu. Przyjemny. Po kilku godzinach czuje już chybactylko chanel, ale zdziebko zmienione.
      Dziś oznajmilam mężowi, że kupimy je sobie na spółę.
      Dzięki za coś, czego szukałam. Inne, ciekawe, pierwsze o których wiem że można mieszać i nie zabijające cena, a do tego niepopularne.
      • konwalka Re: molekuly 23.02.18, 19:57
        smile))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka