kotomama 16.03.18, 20:40 Morawiecki = Nikodem Dyzma minus Charyzma. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
livia.kalina Re: Morawiecki to Dyzma 16.03.18, 21:28 Tak sobie właśnie o nim ostatnio myślałam: taki zdolny, wykształcony i pracowity, że przez ostatnie lata zarobił 33 miliony. To przecież ewenement na skalę ludzkości przez w całej historii człowieka na ziemi. No ilu było takich ludzi? A w Polsce? I ten absolutnie wyjątkowy pod każdym względem człowiek zostając premierem Polski nie osiąga żadnego sukcesu a zalicza najgorszą sytuację Polski na arenie międzynarodowej rujnując budowane przez dekady relacje z Izraelem i USA? A gdzież te sukcesy, opłacanego niegdyś milionami człowieka? Nie jest wam trudno uwierzyć, w te warte miliony ,walory naszego premiera? Odpowiedz Link Zgłoś
piepe Re: Morawiecki to Dyzma 16.03.18, 21:38 To jest tylko człowiek banków w rządzie, nic więcej. Art. 227 Konstytucji mówi, że "Ustawa budżetowa nie może przewidywać pokrywania deficytu budżetowego przez zaciąganie zobowiązania w centralnym banku państwa", zatem Polska aby pokryć deficyt budżetowy musi zaciągać kredyty w bankach komercyjnych. Jest zatem uzależniona od nich i musi wiele dla tych banków robić, aby pozyskać kredyty na korzystnych warunkach. Bankster jako premier RP jest widocznie jedną z cen, jakie Polska musiała zapłacić bankom, aby pokryć deficyt budżetowy i zmartwię was, inna sila polityczna także umieściłaby w rządzie bansktera, bo Polska jest zakładnikiem instytucji finansowych. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Morawiecki to Dyzma 16.03.18, 21:57 Kiedy patrzę na jego rozliczne talenty to bardziej widzę w nim słupa (zawodowego) niż bankstera. Odpowiedz Link Zgłoś
piepe Re: Morawiecki to Dyzma 16.03.18, 22:54 Słup jak najbardziej, jako człowiek, który "jeszcze ujdzie" na tym stanowisku, a wybitnie służy precesowi lobbowania odpowiedniego prawa antykonsumenckiego, a służącego jednocześnie interesom banków. Bankster o tyle, że kłamie w żywe oczy o kredytach pseudofrankowych, a jesli kłamie, to maczał w tym palce i czerpał profity. Nie wiem co jeszcze może wyczerpywać definicję bankstera. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Morawiecki to Dyzma 16.03.18, 23:03 Bankster to dla mnie ktoś, kto ma moc sprawczą i jest mózgiem swego działania. A Morawiecki to dla mnie słup banksterów. Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Morawiecki to Dyzma 16.03.18, 22:00 Jeśli bankowcy zrobili go premierem, żeby sobie zapewnić bezpieczeństwo inwestycji to muszą sobie dzisiaj pluć w brodę. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Morawiecki to Dyzma 16.03.18, 22:43 Sęk w tym, że my nie wiemy, po co oni go tym premierem zrobili. Odpowiedz Link Zgłoś
piepe Re: Morawiecki to Dyzma 16.03.18, 23:06 livia.kalina napisała: > Sęk w tym, że my nie wiemy, po co oni go tym premierem zrobili. No i doczekaliśmy się momentu, że ematka czegoś oczywistego nie wie. Tak jak pisałam wyżej, Polska jest uzalezniona od banków komercyjnych, w 99% zagranicznych zresztą, by móc kredytować deficyt budżetowy. Zatem w polskim interesie jest, aby zachodnim akcjonariuszom banków robić dobrze, inaczej kredytu nie otrzymamy, albo na słabych warunkach. Na czym bankom zalezy? Na prawie obchodzącym lichwę - a premier bankier ma za zadanie wmówić Polakom, że takie prawo jest OK. Głównie zatem pan M ma za zadanie wpływać na opinię publiczną - bo banki rząd mają już oczywiście kupiony. Mamy 2 razy droższe kredyty niz w Niemczech, nie mamy atrakcyjnego kredytu ze stałym oprocentowaniem, tak jak u nich - on też jest tańszy 2 razy niż nasz uzależniony od WIOBORu. Jednocześnie Polak nie może wziąć fajnego taniego kredytu ze stałym oprocentowaniem w niemieckim banku na nieruchomość w Polsce - zgadnijcie dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Morawiecki to Dyzma 16.03.18, 23:31 cio cio cio? A skąd te wiadomości o kredytach w Niemczech? W Polsce banki kredyty wciskają, a tu w Niemczech, to bank do mnie zadzwonił, jak mi się zrobiło ciasno w portkach z podniecenia, że mi na konto wpłynęło 40.000 euro i chcieli mi zaproponować lokaty u nich, ale jako kredytobiorcy? ZAPOMNIJ, nie ta forma prawna. Jako osoba prywatna w Niemczech tylko cudem dostałam kredyt mieszkaniowy, oczywiście nie na 100 procent, a najśmieszniejsze, że byłam już wtedy właścicielką spłaconego innego mieszkania, więc jest co zajmować. Odpowiedz Link Zgłoś
piepe Re: Morawiecki to Dyzma 17.03.18, 00:08 Nie wiem zupełnie jakie jest twoje pytanie. Powtarzam zatem, kredyty w Niemczach są 2 razy tańsze i do tego mają stałe oprocentowanie. Nie wiem nic o wymogach - pewnie w normalnym kraju gołodupiec kredytu na mieszkanie nie dostanie. Nie to co u nas, a to są te same banki, tyle że na terenie bolandii. Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: Morawiecki to Dyzma 17.03.18, 12:55 > kredyty w Niemczach są 2 razy tańsze Oprocentowanie mojego kredytu wynosi aktualnie 1.2% w skali roku. To NIE JEST dwa razy mniej niż 4%. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Morawiecki to Dyzma 17.03.18, 00:46 Nie będę się kreować na ekspertkę od bankowości ale posiadanie innej nieruchomości w Polsce na zdolność kredytową też nie wpływa. Po prostu banki mówią, że nie są biurami obrotu nieruchomościami i to dla nich zbyt kłopotliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Morawiecki to Dyzma 16.03.18, 21:45 > A gdzież te sukcesy, opłacanego niegdyś milionami człowieka? Brak sukcesów? toż to prawdziwa gratka dla opozycji. Czy Petru już wykorzystał szanse i złapał wiatr w żagle? A może Schetyna po dwóch latach namysłu sformułował jakiś punkt programowy? Kojarzycie w ogóle Schetynę? Wiecie, lider opozycji. Podobno ma swoją partię. > I ten absolutnie wyjątkowy pod każdym względem człowiek zostając premierem Pols > ki nie osiąga żadnego sukcesu a zalicza najgorszą sytuację Polski na arenie mię > dzynarodowej rujnując budowane przez dekady relacje z Izraelem i USA? Gdyby ktokolwiek Wam wierzył, opozycja miałaby już spore poparcie. Tymczasem ma mniejsze niż w dniu wyborów. A przecież podobno dzieją się Straszne Rzeczy. Jaki z tego wniosek? Po prostu ludzie Wam nie wierzą. To za biedny, to za bogaty, opozycja zawsze niezadowolona. Morawiecki ma dowieźć przewagę pisu do wyborów - mówicie, że nie ma charyzmy? Masz ci los. Czyli pis strzelił sobie w kolano, a opozycja już otwiera szampona? Buhahaha. Lubię te wybuchy frustracji na opozycji. Na poprawę humoru to lepsze niż sondaże CBOS-u. Odpowiedz Link Zgłoś
piepe Re: Morawiecki to Dyzma 16.03.18, 21:53 Brak charyzmy jest chyba najmniejszą z wad Morawieckiego - główną jest to, że jest okropnym kłamczuszkiem. W oficjalnej wypowiedzi stwierdził, że bank BZWBK nie udzielał kredytów "we frankach" za jego prezesury, a jest dokładnie odwrotnie - to za jego prezesury bank BZWBK zaczął tych kredytów udzielać. Tzw frankowicze chcą teraz powoływać premiera na świadka w toczących się z bankiem BZWBK procesach, no bo skoro bank udzielał, to widocznie bez wiedzy prezesa, zatem umowy są nieważne. Ta wypowiedź plus skany umów "frankowych" z tego okresu to powinna być natychmiastowa dymisja, ale jak widać nawet (albo nawet aż) pisowski troll nie jest w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Morawiecki to Dyzma 16.03.18, 21:59 Jest w temacie i dlatego najbardziej w swej obronie Morawieckiego, skupia się na Petru. Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Morawiecki to Dyzma 16.03.18, 22:03 No właśnie, co on ma z tym Petru? Odpowiedz Link Zgłoś
piepe Re: Morawiecki to Dyzma 16.03.18, 23:08 spanish_fly napisała: > No właśnie, co on ma z tym Petru? Chyba szwindle z frankami. Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Morawiecki to Dyzma 16.03.18, 21:46 Wjechał do biznesu ze względu na układy, to chyba oczywiste. Miał kompetentnych podwładnych, reguły korporacyjne i jakoś to szło. Ale bycie premierem to jednak zupełnie co innego, szczególnie bycie premierem w rządzie PIS. Wystarczy, że jest kiepski w wystąpieniach publicznych i samo to ma ogromny wpływ na ocenę jego urzędu, bo musi często przemawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
larrisa Re: Morawiecki to Dyzma 17.03.18, 12:49 livia.kalina napisała: > Tak sobie właśnie o nim ostatnio myślałam: taki zdolny, wykształcony i pracowit > y, że przez ostatnie lata zarobił 33 miliony. To przecież ewenement na skalę lu > dzkości przez w całej historii człowieka na ziemi. No ilu było takich ludzi? A > w Polsce? No już bez przesady. Przecież zarobki prezesów banków w Polsce sięgają nawet uwaga...12 milionów rocznie. 5 - 3 miliony rocznie to "normalna" pensja z nagrodami za wyniki na tych stanowiskach. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Morawiecki to Dyzma 17.03.18, 14:32 No przecież ja tego nie neguję. Tylko, że takie pensje płaci się ludziom szczególnym- z wyjątkowymi uzdolnieniami, zdolnymi osiągnąc sukcesy, o jakich inni mogą tylko marzyć. Dostrzegasz jakieś wyjątkowe uzdolnienia, a co za tym idzie sukcesy u naszego premiera? Ostatnio najwięcej zajmuje się polityką zagraniczną i poprawą wizerunku Polski i Polaków w oczach świata. Jak twoim zdaniem mu to wychodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
abasia0 Re: Morawiecki to Dyzma 17.03.18, 14:45 O tak, niezły ideolog z premiera wyszedł, snując swoje dość kontrowerysyjne historyczne wizje rozjątrzył pół świata. A dla odmiany cisza o realizacji cudownego dla gospodarki " planu Morawieckiego". Odpowiedz Link Zgłoś
larrisa Re: Morawiecki to Dyzma 17.03.18, 15:20 O czym ty mówisz? Mieszasz dwie rzeczy. Przecież on tyle zarabiał gdy nie był premierem i nikomu się raczej nie śniło, że nim zostanie. Za jego kadencji BZ WBK stał się 3 co do wielkości bankiem w Polsce, nikt mu nie płacił za piękne oczy, nawet Wyborcza nie neguje jego sukcesów podczas zarządzania bankiem. Rozumiem potrzebę krytykowania, ale krytykujmy to co faktycznie jest do kitu a nie wszystko jak leci z zasady bo łączy się z PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Morawiecki to Dyzma 17.03.18, 20:40 Odpowiedź jest poniżej. Nie wiem, czemu się tak podpięła. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Morawiecki to Dyzma 16.03.18, 21:56 kotomama napisał(a): > Morawiecki = Nikodem Dyzma minus Charyzma. Ale w czym problem? Dla Was to chyba dobrze, że nie ma charyzmy, bo przecież z charyzmą pis miałby 50% poparcia. A może to problem dla charyzmatycznych liderów opozycji, którzy chcieliby zwrócić na siebie uwagę i nie mają szans? Może jakieś dofinansowanie z Unii na wyrównywanie szans dla polityków opozycji? Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Morawiecki to Dyzma 16.03.18, 22:02 Może Ci się to nie mieści w głowie, ale wcale mnie nie cieszy, że premier robi z mojej ojczyzny pośmiewisko na cały świat. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Morawiecki to Dyzma 16.03.18, 22:04 Pośmiewisko to najmniejszy problem. Niszczenie relacji z naszymi strategicznymi partnerami to pozostawianie nas na pastwę Putina. Odpowiedz Link Zgłoś
pani-noc Re: Morawiecki to Dyzma 16.03.18, 23:12 Wyższa matematyka. Nie ogarniasz to trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Morawiecki to Dyzma 16.03.18, 22:13 kotomama napisał(a): > Morawiecki = Nikodem Dyzma minus Charyzma. Super wątek na dziś, jakoś trzeba zapełnić czas antenowy do jutra, a jutro mam nadzieję, że znowu pogadamy o zakazie handlu w związku ze zbliżającą się drugą niedzielą bez handlu, i że będą emocje jak w zeszłym tygodniu - 1500 wpisów w wielu wątkach. Ale to jutro. Dzisiaj jedziemy po Morawieckim. Tylko ostro, z ogniem! PS Zaplanowaliście już, czego jutro nie kupić, żeby w niedzielę okazało się nieodzownie potrzebne? Ja chyba jutro późnym wieczorem zgubię klapka i stłukę wazon. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Morawiecki to Dyzma 16.03.18, 23:38 isa_bella1 napisała: > Uwielbiam cię Kogo? Morawieckiego czy Dyzmę? Odpowiedz Link Zgłoś
isa_bella1 Re: Morawiecki to Dyzma 17.03.18, 10:22 Mialo być...uwielbiam cie czytac a poza tym drzewko i wszystko jasne... Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Morawiecki to Dyzma 17.03.18, 10:30 a wartość życia tych np. tych dzieci: www.siepomaga.pl/weronikaibartek wg krzywoustego mateusza i jego partyjnych kolegów wynosi okrągłe ZERO. Idź, pisis trollu, popatrz matce tych dzieci w oczy i powiedz, że jest super, w pisim państwie! Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: Morawiecki to Dyzma 16.03.18, 22:47 wiecie..jak patrzyłam na tę nabzdyczoną wiecznie posępną kukiełkę Kaczyńskiego Szydło, stającą na głowie jak piesek by zadowolić pana, wymyślającą w tym celu coraz bardziej absurdalne obelgi wobec Europy, to myślałam, ze gorzej już być nie może. ktokolwiek po tej wypełnionej nienawiścią i złością wójtowej przyjdzie, to będzie krok w górę. a potem wszedł Mateuszek cały na biało... Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Morawiecki to Dyzma 16.03.18, 23:08 > wiecie..jak patrzyłam na tę nabzdyczoną wiecznie posępną kukiełkę Kaczyńskiego > Szydło, stającą na głowie jak piesek by zadowolić pana, wymyślającą w tym celu > coraz bardziej absurdalne obelgi wobec Europy, to myślałam, ze gorzej już być n > ie może Gdyby jeszcze społeczeństwo poznało się na niejakiej Szydło. Tymczasem miała duże poparcie, w swoim elektoracie była ceniona i lubiana, więc opozycji frustracja wylewa się uszami. > ktokolwiek po tej wypełnionej nienawiścią i złością wójtowej Jak widać, uszami i nosem. Wy tam na opozycji nie wstydzicie się tak publicznie wylewać emocji najgorszego sortu? I to na kobietę? Mogę Cię pocieszyć, że Szydło jeszcze wróci - ma za duże poparcie, żeby tak ją schować. Jedna z najbardziej lubianych polityków pisu, i jest to konkretna sympatia, na którą pani premier zapracowała. Duża część społeczeństwa chętnie widziałaby ją jako prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Morawiecki to Dyzma 16.03.18, 23:20 >Jedna z najbardziej lubianych polityków pisu, Hehe- pewnie dociągała do połowy poparcia i lubienia Marcinkiewicza Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: Morawiecki to Dyzma 16.03.18, 23:23 och tak. poparcie w niedouczonym, zawistnym i ksenofobicznym elektoracie to jest faktycznie miara, która na mnie zrobi wrażenie Szydło wróci? jak pan zechce, to wróci. jako narzędzie do kolejnej intrygi, on jest mistrzem przeciez takich personalnych rozegrań. Szydło jest nikim, była wyłącznie narzędziem i choć tak bardzo się starała być bardziej pisowska od samego prezesa, dostała bezceremonialnego kopa w dupę. kolejny dowód, że Prezes jest dość bezwzględny i nawet nie wynagradza za bezgraniczną lojalność, on patrzy na ludzi wyłącznie przez pryzmat aktualnej rozgrywki. no ale takiego sobie satrapę wybraliście, to musicie jakoś likwidować ten dysonans poznawczy. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Morawiecki to Dyzma 17.03.18, 08:03 claudel6 napisała: > och tak. poparcie w niedouczonym, zawistnym i ksenofobicznym elektoracie to jes > t faktycznie miara, która na mnie zrobi wrażenie > Szydło wróci? jak pan zechce, to wróci. jako narzędzie do kolejnej intrygi, on > jest mistrzem przeciez takich personalnych rozegrań. Szydło jest nikim, była wy > łącznie narzędziem i choć tak bardzo się starała być bardziej pisowska od sameg > o prezesa, dostała bezceremonialnego kopa w dupę. kolejny dowód, że Prezes jest > dość bezwzględny i nawet nie wynagradza za bezgraniczną lojalność, on patrzy > na ludzi wyłącznie przez pryzmat aktualnej rozgrywki. no ale takiego sobie satr > apę wybraliście, to musicie jakoś likwidować ten dysonans poznawczy. Nie jest prawdą Że wyborcy PO skończyli podstawówkę .Przed reformą tylko gimnazjum .Fajny hejt tu uprawiasz. Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Morawiecki to Dyzma 16.03.18, 23:26 Nie wątpimy, że Szydło nie da się łatwo odspawać od koryta. Kto jej da większą premię niż ona sobie sama Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Morawiecki to Dyzma 17.03.18, 00:47 PiS się naprawdę postarał, zamiast typowego pisowskiego janusza z wąsami wynalazł znakomicie przygotowaną, doświadczoną, kompetentną, obytą w polityce, mającą na koncie kilka sporych sukcesów kobietę, naprawdę niemal idealną kobietę jak z lewackiej czytanki, PiS naprawdę chciał nawiązać do europejskich ambicji zwiększania roli kobiet w polityce i co otrzymuje w zamian na kobiecym form obrończyń wartości europejskich? Aplauz i afirmację? Bynajmniej. Pewnie też się mocno tutaj nie podoba, że Beata Szydło została premierem w drodze zwykłej konkurencji z mężczyznami (przecież w Polsce to niemożliwe!), bo po prostu była najlepsza, a nie w ramach przymusowych europejskich kwot posad dla kobiet, jakie należy narzucić temu zacofanemu krajowi, gdzie kobiety są ciemiężone. Opozycyjne opowieści walą się jak domek z kart. Pewnie też dlatego, że słabo hulała narracja "rząd Szydło prześladuje kobiety". Z Morawieckim Wam łatwiej pójdzie, dlaczego się nie cieszycie? Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Morawiecki to Dyzma 17.03.18, 07:49 To czemu ją wyrzucili z urzędu zaledwie po dwóch latach skoro taka była znakomita? I to jeszcze w tak bezceremonialny sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Morawiecki to Dyzma 17.03.18, 09:44 No właśnie, pozbyli się takiego diamentu jak śmiecia. Mimo że płakała "dlaczego chcecie mnie odwołać?". Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Morawiecki to Dyzma 17.03.18, 09:38 tiszantul napisała: > PiS się naprawdę postarał, zamiast typowego pisowskiego janusza z wąsami wynala > zł znakomicie przygotowaną, doświadczoną, kompetentną, obytą w polityce, mającą > na koncie kilka sporych sukcesów kobietę, naprawdę niemal idealną kobietę Ha ha ha ha ha Fajne! Takie wpisy poprawiają wszystkim nastrój. Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Morawiecki to Dyzma 17.03.18, 14:20 I biedaczka musiała sobie sama jeszcze premię przyznać! A teraz to głupie społeczeństwo jej wypomina, a przecież wszyscy ją lubili, nawet opozycja! Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Morawiecki to Dyzma 17.03.18, 00:34 claudel6 napisała: > wiecie..jak patrzyłam na tę nabzdyczoną wiecznie posępną kukiełkę Kaczyńskiego > Szydło, stającą na głowie jak piesek by zadowolić pana, wymyślającą w tym celu > coraz bardziej absurdalne obelgi wobec Europy, to myślałam, ze gorzej już być n > ie może. ktokolwiek po tej wypełnionej nienawiścią i złością wójtowej pamiętacie unijno-lewackie tezy, że udział kobiet w życiu publicznym, m.in. w polityce, to samo dobro? Jak widać, ambitna oraz postępowa teza nie wytrzymuje pierwszej konfrontacji z realem: nawet według najbardziej postępowych europejskich ematek na tym forum udział kobiet w życiu publicznym nie jest dobrem absolutnym, czego przykładem jest Beata Szydło. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Morawiecki to Dyzma 17.03.18, 00:49 Naprawę ktoś lansował tezę, że same jajniki dają kwalifkacje do bycia premierem? To pewnie zwolennicy aborcji i zwolennicy islamizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Morawiecki to Dyzma 17.03.18, 08:07 livia.kalina napisała: > Naprawę ktoś lansował tezę, że same jajniki dają kwalifkacje do bycia premierem > ? To pewnie zwolennicy aborcji i zwolennicy islamizacji. Zawsze się dziwiłem dlaczego kobiety nienawidzą kobiet w polityce.Teraz wiem.Bo się od nich wyróżniają.Inteligencją.Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
pani-noc Re: Morawiecki to Dyzma 17.03.18, 09:22 Ewę Kopacz, Barbarę Nowacką, Katarzynę Lubnauer itd. lubimy. Wystarczy, że polityk płci żeńskiej nie ma siana zamiast mózgu i nie kieruje się zasadą TKM Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Morawiecki to Dyzma 17.03.18, 12:20 pani-noc napisał(a): > Ewę Kopacz, Barbarę Nowacką, Katarzynę Lubnauer itd. lubimy. Wystarczy, że poli > tyk płci żeńskiej nie ma siana zamiast mózgu i nie kieruje się zasadą TKM Piekny zestaw. No cóż, wszystkim od dawna wiadomo, że lewactwo ceni prawdę - zwłaszcza jezeli jest ona zakopana na metr w głąb. Co do TKM - to nie żartuj , nikt tak wspaniale nie broni swoich wiernych towarzyszy, jak gorliwi "Obroncy demokracji" tfu "stołków" miało być. Wtedy zapominacie co to jest honor i godność,. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Morawiecki to Dyzma 17.03.18, 13:47 pani-noc napisał(a): > Ewę Kopacz, Barbarę Nowacką, Katarzynę Lubnauer itd. lubimy. Wystarczy, że poli > tyk płci żeńskiej nie ma siana zamiast mózgu i nie kieruje się zasadą TKM Rozumiem ,że mamy różne przekonania pani noc.Ty bierzesz udział w każdym idiotycznym wątku przeciw PIS.Więc nie pogadamy. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Morawiecki to Dyzma 17.03.18, 10:08 Dobrze zdiagnozowałeś- zdecydowanie wyróżniam się inteligencją na tle takich osób ( obojga płci) jak Szydło. A kobiet w polityce nienawidzą mizogini, bo odbierany im jest jedyny argument, dzięki któremu czują się lepsi- męskie narządy rozrodcze. Pozostali nienawidzą w polityce głupców (obojga płci), szkodzących ich ojczyźnie i pazernych złodzieji, którzy ich okradają poprzez przyznanie samemu sobie nagrody. Odpowiedz Link Zgłoś
pani-noc Re: Morawiecki to Dyzma 17.03.18, 09:30 Nawet nie wiesz jak seksistowskie jest stwierdzenie, że kobiety nie powinny krytykować kobiet polityków, bo są kobietami. Od mężczyzn też wymagasz by lubili wszystkich mężczyzn polityków? Rozumiem, że sam stosujesz się do tej zasady i lubisz np. Petru, Zandberga i Niesiołowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
folsom_prison_blues Re: Morawiecki to Dyzma 17.03.18, 12:42 Mam pytanie - czy autorka wątku czytała „Karierę Nikodema Dyzmy” i czy wie cokolwiek o tej postaci😀bo mnie porównywanie akurat tych dwóch osób kojarzy się raczej z lekturą memôw😀 Odpowiedz Link Zgłoś
gris_gris Re: Morawiecki to Dyzma 17.03.18, 13:32 Alez bardzo dobre porownanie. Dyzma udawal kogos, kim nie byl, i jego otoczenie mu wierzylo, interpretujac opacznie wszystkie sygnaly swiadczace o tym, ze nie jest tym, kogo udaje. Dokladnie tak, jak tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Morawiecki to Dyzma 17.03.18, 13:59 gris_gris napisała: > Alez bardzo dobre porownanie. Dyzma udawal kogos, kim nie byl, i jego otoczenie > mu wierzylo, interpretujac opacznie wszystkie sygnaly swiadczace o tym, ze nie > jest tym, kogo udaje. Dokladnie tak, jak tutaj. Jeśli ktoś naprawdę uważa, że Morawiecki trafił do BZ WBK i zarządzał nim tak, jak Dyzma trafił do Banku Zbożowego i nim zarządzał, to tak, analogia jest wspaniała. Ogólnie, jak widzimy, są tu osoby skłonne bronić stanowiska, że przygotowanie i doświadczenie Morawieckiego są na poziomie Dyzmy. Nie takie spiny widzieliśmy na opozycji. "Bezrobotny Nikodem Dyzma, prowincjusz z Kresów, przebywa w Warszawie szukając pracy. Niegdyś miał pracę na poczcie w rodzinnym Łyskowie, ale został zwolniony. W Warszawie dorabiał grając na mandolinie w barach i knajpach, ale miał z tego niewielkie dochody. Nie może znaleźć pracy w charakterze fordansera". Jak widać, będzie trochę roboty z rozpropagowaniem błyskotliwego spina "Morawiecki to Dyzma". Jeśli chcecie się w to pchać, proszę bardzo, jednak świadczy to głównie o krańcowej desperacji - nawet na ultraopozycyjnej grupie wonskich specjalistek to nie przejdzie. Ja w polityce widziałbym innego kandydata na Dyzmę - byłby nim Ryszard Petru, przy czym szczególnie jego sposób wypowiadania się. Ale nie będę się upierał. Część społeczeństwa nabija się z ignorancji Petru, część z ignorancji Morawieckiego i te proporcje mnie zupełnie zadowalają. Zresztą lider opozycji Petru chyba odszedł z polityki, więc nie ma o czym mówić. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Morawiecki to Dyzma 17.03.18, 14:01 > Mam pytanie - czy autorka wątku czytała „Karierę Nikodema Dyzmy” i czy wie coko > lwiek o tej postaci😀bo mnie porównywanie akurat tych dwóch osób kojarzy się ra > czej z lekturą memôw😀 przecież to jest krejzi wątek, z założenia bez sensu, dyskutujemy tylko pro forma, dla treningu. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Morawiecki to Dyzma 17.03.18, 14:04 kotomama napisał(a): > Morawiecki = Nikodem Dyzma minus Charyzma Ty lepiej napisz, czy w albercie jest coś jadalnego oprócz czekolady studenckiej, czy jednak po cichu jeździsz na zakupy do Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Morawiecki to Dyzma 17.03.18, 20:18 Kotomama po takiej ripoście już się raczej nie pozbiera... Odpowiedz Link Zgłoś
kotomama Re: Morawiecki to Dyzma 19.03.18, 06:52 Odkąd Czesi ograniczają sprowadzanie żywności z Polski jakość produktów bardzo się podniosła. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Morawiecki to Dyzma 17.03.18, 20:38 "Nikt mu nie płacił za piękne oczy" Tym bardziej, że piękne nie są Powtarzam- nie znam się na bankowości ale na styku polityki i biznesu widzę wielkie pole do nadużyć (i wielkich) pieniędzy. W 2000 roku rozpoczynałam pracę na UAM i pamiętam, że wtedy wszystkie pensje i stypendia mogły być przlewane tylko na jedne konta- specjalnie dla każdego utworzone w WBK. Aktualnie pracowników UAM jest prawie 5 TYS astudiujących 40 tys. Gratka dla banku, co? Pojęcia nie mam jak bank był wyłaniany, kto i jak decydował. UAM podlegał ministerstwu szkolnictwa wyższego, pewnie decydowali politycy. Wtedy wPolsce rządził AWS. Gdyby premier po objęciu premierostwa odniósł spektakularny sukces i posprzątał burdel po Szydło- pewnie pomyślałabym- człowiek warty miliony- potrafi nie jedno. Ale on spie...ł wszystko do kwadratu. Już nawet nie piszę, że gdybym premierem została ja to nie mogłoby być gorzej ale nawet moje trampki do biegania gdyby zostały premierem to wyników gorszych niż Morawiecki by mieć nie mogły. Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Morawiecki to Dyzma 18.03.18, 11:33 livia.kalina napisała: > Gdyby premier po objęciu premierostwa odniósł spektakularny sukces i posprzątał > burdel po Szydło- pewnie pomyślałabym- człowiek warty miliony- potrafi nie jed > no. Ale on spie...ł wszystko do kwadratu. Może w bankowości był sprytny, pewno potrafił podjąć szybką decyzję i gasić pożary. W zarządzaniu państwem on nie ma pomysłu na całość, pływa i próbuje na bieżąco łatać dziury. Przy tym ma dziwne zamiłowanie do anarchii, dziwne, bo bankierowi to szczególnie nie przystoi. Tak więc, to nie jest człowiek od jakiegoś systemu, tylko chłopak na chwilę, nie wart tych pieniędzy, które dostaje. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Morawiecki to Dyzma 18.03.18, 11:59 > W 2000 roku rozpoczynałam pracę na UAM i pamiętam, że wtedy wszystkie pensje i stypendia mogły być przlewane tylko na jedne konta- specjalnie dla każdego utworzone w WBK. To było oczywiste łamanie praw pracowniczych przez UAM. Pracownik sam sobie wybiera bank, do którego ma być wpłacane jego wynagrodzenie i to pracownik podaje pracodawcy numer konta, a nie odwrotnie. Ciekawe, dlaczego nikt nie zapytał, na podstawie jakiego paragrafu Kodeksu pracy UAM wprowadził taką procedurę? Jakieś związki zawodowe wtedy na tym UAMie były? Bank, moim zdaniem, jest tu akurat bez winy. Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Morawiecki to Dyzma 19.03.18, 07:39 Jak to moja mama powiedziała :"Zamienili szydło na dratwę" . I tak dla mnie jego brak charyzmy, to najmniejszy z grzechów. Jest beznadziejny- i dokładnie wpisujący się w kanon pisowca- brak własnego rozumu, zaślepiony ideologicznymi przekazami. I hipokryta. I tak jak Petru zarzucano, jaki on to jest niewykształcony , jak chrzani głupoty, to co można powiedzieć o tym banksterze? Niby taki wykształcony, obyty w świecie, a tak schrzanić nasze relacje? P.S. nie przemawia do mnie jego świętojebliwe życie- to że w piątek nie je pierogów z mięsem, nie czyni go prawym człowiekiem Odpowiedz Link Zgłoś
argentea Re: Morawiecki to Dyzma 19.03.18, 11:38 Jest nieudany ale jeszcze bardziej Dyzmą jest Duda. Odpowiedz Link Zgłoś