Dodaj do ulubionych

Co Wam pomogło

26.03.18, 14:29
Na wypadanie włosów i słabe paznokcie w trakcie i po karmieniu piersią? Jakieś tabletki, czy dieta?
Dziękuję 🙂
Obserwuj wątek
    • werdipurke Re: Co Wam pomogło 26.03.18, 15:10
      kasza gryczana
      wcierki radical
      szampon i odzywka radical
      cala seria radical ta do włosów wypadających
    • izjaa Re: Co Wam pomogło 26.03.18, 15:29
      Zakończenie karmienia wink
      • kariwitch00 Re: Co Wam pomogło 26.03.18, 16:26
        Woda ma duze znaczenie,musze myc włosy w miękkiej wodzie lub płukać je przegotowana.
      • jeszcze_blizniaki Re: Co Wam pomogło 26.03.18, 17:58
        O tym zaczynam poważnie myśleć. Bo jeszcze waga mi poleciała w dół za dużo.
    • sanrio Re: Co Wam pomogło 26.03.18, 18:04
      szczerze, to nic. Jem biotynę 1000 mcg, cynk, wcieram różne cuda, piję olej lniany, olejuję włosy, odżywiam się hiper zdrowo a włosy są w objętości 1/3 tego co kiedyś. Jedynie paznokcie rosną mi w szaleńczym tempie. Myślę, że dopóki karmię włosy się nie poprawią, hormony robią swoje.
    • nangaparbat3 Re: Co Wam pomogło 26.03.18, 18:29
      Na paznokcie zdecydowanie pomaga kasza jaglana.
      • sanrio Re: Co Wam pomogło 27.03.18, 11:13
        e tam. Jem kaszę jaglaną kilka razy w tygodniu i jej wpływu na paznokcie nie zauważyłam
    • bombalska Re: Co Wam pomogło 26.03.18, 23:36
      B complex w wiekszej dawce + tabletki z drozdzy piwnych i krzem w tabletkach z bambusa (bambus ma duuuzo wiecej krzemu niz skrzyp).
      • jatojagodnik Re: Co Wam pomogło 27.03.18, 11:22
        Zaczęłam łykać drożdże piwne miesiąc temu i dorobiłam się potwornej mega/giga zgagi. A że nigdy na nic takiego nie cierpiałam, po 2 tygodniach życia z piłką pingpongową w gardle zaczełam podejrzewać jakąś poważną chorobę. Dopiero po przemyśleniu i powiązaniu faktów wymyśliłam, że to od tych cholernych drożdży. Odstawiłam 3 dni temu i wracam do żywych smile Nigdy więcej drożdży piwnych!
    • mika_p Re: Co Wam pomogło 27.03.18, 00:55
      A ile to karmione piersią dziecko ma? (wyszukiwarka się zbiesiła)
      Jak kilka miesięcy, to to jest skutek ciązy, nie karmienia. W ciązy włosy prawie nie wypadają (hormony), zaczynają jakieś 3-4 miesiace po porodzie i wtedy hurtem lecą te, którym cykl zycia powinien się skończyć w czasie ciąży - w krótkim czasie te, które powinny wypaść w poprzednim roku.
      Odrastają.
      Btw, przeciętnie włosy zyja około 3 lat, dlatego po tym czasie spodziewaj się kolejnego zwiększonego wypadania, ale już nie tak spektakularnego.
      I jeszcze, włosy reagują wypadaniem po około 3-4 miesiacach od tego, co im zaszkodziło (w tym: stres), więc jak dziecko starsze, to przede wszystkim zrób rachunek sumienia, co się działo jakiś czas temu w zakresie ogólnej higieny zycia (wspomniany stres, dieta, niedobory snu, etc)
      • jeszcze_blizniaki Re: Co Wam pomogło 27.03.18, 06:51
        Małe ma 16 miesięcy 😉

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka