nangaparbat3 30.03.18, 11:28 Zawetowal ustawę degradacyjną. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamma_2012 Re: chwała dudzie 30.03.18, 11:31 Bez przesady, jeśli ktoś 100 razy wpycha staruszkę pod tira, to jak ją raz wyciągnie nie jest bohaterem. Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: chwała dudzie 30.03.18, 11:41 Myślałam, że chodzi o to, że podpisał poprawioną ustawę o myśliwych. Bo podpisał. A tu masz, druga sprawa, chociaż, z drugiej strony, takie weto nawet nie oznacza wyciągnięcia staruszki spod tira- po prostu na razie nie pchnął. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: chwała dudzie 30.03.18, 13:17 No słusznie, ale jak ktos wpycha co chwile, a nagle jednej nie pchnie, chociaż może - chwala. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: chwała dudzie 30.03.18, 12:10 a teraz leć rowinąć mu jeszcze czerwony dywanik z wdzięczności. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: chwała dudzie 30.03.18, 12:34 Tak, już raz chwała była, jak zawetował, a potem wielkie rozczarowanie. Słupki trzeba ratować, to i Anżej wetuje. Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: chwała dudzie 30.03.18, 12:44 Zawetował, bo elektorat PiS to w większości ci sami ludzie, którzy uważali Jaruzelskiego za bohatera, bo był zdecydowany i rozumiał, ze "porządek musi być". Czyli robił to, co wielu zwolenników PiS-u uważa za największy atut swojej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: chwała dudzie 30.03.18, 13:19 Jasne. Ja troche żartuję, ale z drugiej strony naprawdę się ciesze - to nie jest do końca tak, że im wieksze glupoty oni robią, ty lepiej - czego nie zrobią, przykleja się i do nas. Z daleka nie widać, że to PiS - z daleka widać, ze to Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: chwała dudzie 30.03.18, 13:24 A ty źle mylisz o Węgrach, albo o Amerykanach? Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: chwała dudzie 30.03.18, 13:25 Biorąc pod uwagę ówczesny stan łączności i technologii, stan wojenny był wyjątkowo sprawnie przeprowadzoną operacją, praktycznie do godziny 0 utrzymaną w tajemnicy. Nie wiem dlaczego Duda zawetował, czy dlatego, że głupio degradować akurat Hermaszewskiego, czy z chęci utarcia nosa Macierewiczowi, czy z powodu wyników jakichś wewnętrznych PiS-owskich badań opinii publicznej. Niemniej, bdb., że zawetował. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: chwała dudzie 30.03.18, 17:53 verdana napisała: > Zawetował, bo elektorat PiS to w większości ci sami ludzie, którzy uważali Jaru > zelskiego za bohatera, bo był zdecydowany i rozumiał a ja myśle że tu chodzi głównie o Hermaszewskiego Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: chwała dudzie 30.03.18, 19:37 ja myśle że tu chodzi głównie o Hermaszewskiego Owszem, tak jak pomysłodawcom tej ustawy chodziło o Jaruzelskiego i Kiszczaka. Dopóki osiołki nie zrozumieją, że tworzenie prawa pod konkretne sprawy/nazwiska jest złe z definicji, dopóty czeka nas jeszcze niejeden podobny bubel. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: chwała dudzie 30.03.18, 13:35 Sądzę, że słupki to właśnie polecą w dół, kiedy twardy suweren zobaczy kolejne pęknięcie w monolicie "Biało- Czerwonej Drużyny". Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: chwała dudzie 30.03.18, 18:29 > Słupki trzeba ratować, to i Anżej wetuje. to mówicie, że SLD-owskie stare komuchy głosują na Dudę, czy może prezydent dopiero zamierza przejąć ten elektorat? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: chwała dudzie 30.03.18, 18:37 Tego nie wiem, ale bardzo zabawne są wyrzuty zawiedzionego suwerena wypisywane na jego Twitterze. Coś nie macie szczęścia w tym miesiącu, codziennie coś Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: chwała dudzie 30.03.18, 19:32 Ja tradycyjnie polazłam na niezależną poczytać komentarze - czasy błogosławionego łona Adrian ma zdecydowanie za sobą Odpowiedz Link Zgłoś
panterarei Re: chwała dudzie 02.04.18, 09:24 Stare komuchy teraz w pierwszej lawce w kościele siedzą, ginekolodzy aborcjonisci to teraz obrońcy życia.. nie jest to wiedza tajemna Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Spoko 30.03.18, 18:38 Co się odwlecze to nie uciecze .Pagonów zbrodniarzom nie ma co jeszcze przypinać. Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: chwała dudzie 30.03.18, 19:38 Jaka chwała. Długopis jest do pisania jak wszyscy wiedzą co do czego. Kazali - nie podpisał. Dooobry dudus, dooobry, naści czekoladkę. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: chwała dudzie 30.03.18, 19:54 Ach ta pomroczność, jaka bywa czasem użyteczna. Jak to przez dwa lata zdążyło się zapomnieć, jak poprzedni, pożal się Panie boże, prezydent, bezkrytycznie podpisywał ustawy przygotowane przez swojego zwierzchnika znanego jako "słońce Peru"? Dzisiaj prezydent miał rzeczywiście podstawy do takiej a nie innej decyzji. Ustawa rzeczywiście zawiera błędy, ale tak to jest jeżeli chce się szybko naprawić to, co przez ćwierćwiecze było psute na skutek zmowy lewicy postkomunistycznej z lewicą solidarnosciową. Nie pozwolono na proces naprawy państwa i zdecydowane odcięcie się od spuścizny PRL - teraz za to płacimy. Rządzący zapominają dzisiaj o jednym. Tylko Herkules był w stanie wyczyścic stajnię Augiasza bardzo szybko. Niestety, ale proces likwidowania spuścizny III RP musi trwać o wiele dłużej, tym bardziej że wielogłowa hydra lewactwa znowu podnosi głowę, a dzisiaj nie da się szybko zrobić tego, czego nie zrobiono 25 lat temu. Taka okazja już się nie powtórzy - teraz ten proces musi być starannie przygotowany i musi trwać lata. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: chwała dudzie 31.03.18, 10:32 Elcia, ale inaczej miało być, nie tak samo. Miało być lepiej, a nie gorzej. Nic nie potraficie zrobić bez słów "a no peło, a bo Tusk, a bo Komorowski to". I robicie jeszcze gorzej niż było. Tylko kasę zgarniać do siebie potraficie lepiej. Ale wam się należy, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: chwała dudzie 31.03.18, 10:48 Wielki Piątek, godz. 19.54. Troll podający się za głęboko zaangażowanego w wiarę katolicką grzeszy przeciw ósmemu przykazaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: chwała dudzie 30.03.18, 20:54 Za to podpisał program "rada nadzorcza +". Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: chwała dudzie 30.03.18, 22:10 Założyłam wątek o tym, ale przepadł Odpowiedz Link Zgłoś