1matka-polka 06.04.18, 13:29 Macie jakies sposoby na przyspieszenie gnicia? Bakterie, grzyby? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martishia7 Re: Kompost - do ogrodniczek 06.04.18, 13:52 Moja mama kupiła dżdżownice wysyłkowo Działają pięknie, zimują jak należy, tylko muszą mieć odpowiednio zabezpieczony kompostownik, żeby się krety od spodu nie podkopały i nie wyjadły, a z góry od ptaków. Podobno jak przyszły i otworzyła pudełko to było to OBRZYDLIWE, ale warto. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Kompost - do ogrodniczek 06.04.18, 13:54 😁Ja mam tyle kretow i ptakow, ze chyba dlugo by te dzdzownice nie zabawily... Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Kompost - do ogrodniczek 06.04.18, 14:08 1matka-polka napisała: > 😁Ja mam tyle kretow i ptakow, ze chyba dlugo by te dzdzownice nie zabawily... > Ale jaka przyjemność dla kretów i ptaków... Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Kompost - do ogrodniczek 06.04.18, 14:25 Gnojówka z pokrzyw, i są jakieś przyspieszacze ekologiczne- czyli gnojówki, które możesz kupić a nie robić samej. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Kompost - do ogrodniczek 06.04.18, 14:25 www.google.pl/search?q=przyspieszcz+kompostu&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl=pl-pl&client=safari Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Kompost - do ogrodniczek 06.04.18, 16:09 Obrotowy kompostownik. Na pryzmie mam kupie dżdżownice. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Kompost - do ogrodniczek 06.04.18, 16:52 W obrotowym to kompost szybko się robi. Można tez gnojówkę spuszczać z niego. Odpowiedz Link Zgłoś