Dodaj do ulubionych

Ostrzegam przed filmem

11.04.18, 10:18
Byłam na pokazie przedpremierowym, więc może zdążę was ostrzec. "Życzenie śmierci", remake klasyki z Bronsonem. Tym razem z Brucem Willisem, który jakoś nie może odnaleźć się w obecnych rolach. Tu się też nie odnalazł. Grał strasznie. Większość aktorów też. Film pełen stereotypów, łącznie z policjantem, który oczywiście jest na diecie. Sceny strzelanin i przemocy na granicy pastiszu, po jednej akcji wszyscy wybuchnęli śmiechem. Ogólnie nędza i rozpacz. Straconego czasu nikt mi nie odda, ale może wam się uda smile
Obserwuj wątek
    • loola_kr Re: Ostrzegam przed filmem 11.04.18, 10:21
      szkoda. Właśnie obejrzałam kolejny raz "Szklaną pułapkę" i miałam nadzieję, ze zobaczę Bruca w fajnym filmie...
      • morgen_stern Re: Ostrzegam przed filmem 11.04.18, 10:24
        Pewnie sporo ludzi będzie się na tym dobrze bawić, ja też amerykańskiej sensacji daję pewną taryfę ulgową, ale jednak są jakieś granice. Dla mnie ten film je przekroczył smile
    • agata_abbott Re: Ostrzegam przed filmem 11.04.18, 10:37
      A tak się napalałam na ten film...uncertain
      • alaveda Re: Ostrzegam przed filmem 11.04.18, 10:45
        I tak lepszy niż smutne, szarobure, skandynawskie kryminały dla "inteligentnych", w których akcja ciągnie się jak smark z nosa.
        • morgen_stern Re: Ostrzegam przed filmem 11.04.18, 11:02
          Przecież go nawet nie widziałeś, więc po co się produkujesz?
          • alaveda Re: Ostrzegam przed filmem 11.04.18, 11:09
            Ale wystarczy, że ty widziałeś, a gust masz specyficzny.
    • kropkacom Re: Ostrzegam przed filmem 11.04.18, 11:20
      To przykre. Mam nadzieję, że się mylisz smile
      • morgen_stern Re: Ostrzegam przed filmem 11.04.18, 11:24
        Sprawdź i koniecznie napisz smile
    • lellapolella Re: Ostrzegam przed filmem 11.04.18, 12:24
      Dzięki, chociaż pewnie bym nie poszła, bo "Życzenie śmierci" z Bronsonem stało się u nas w domu kultowe w niekoniecznie chwalebny sposób (nadmiar kontynuacji) i kusząco nie działawink Za to ostrzeżenie kinowe chętnie przyjmę każde, bo mam daleko, jeżdżę rzadziej niż bym sobie życzyła i ewentualna wtopa by mnie przygnębiła. (BTW. wybieram się teraz na "Czwartą władzę"- ktoś, coś?)
      • rosapulchra-0 Re: Ostrzegam przed filmem 11.04.18, 12:28
        O właśnie. Podpinam się do prośby, bo też się zbieram do obejrzenia.
      • morgen_stern Re: Ostrzegam przed filmem 11.04.18, 12:31
        Byłam, film nie dla każdego. Mnie się akurat podobał, lubię takie nieśpieszne kino z wątkami politycznymi, ale ktoś oczekujący zwartej akcji i tempa może się zanudzić.
        • lellapolella Re: Ostrzegam przed filmem 11.04.18, 12:40
          Dziękismile Czy on jest w klimacie i tempie zbliżony do "Spotlight"?
          • morgen_stern Re: Ostrzegam przed filmem 11.04.18, 12:44
            Tak, coś w tym stylu!
            • lellapolella Re: Ostrzegam przed filmem 11.04.18, 13:46
              Supersmile
    • chocolatemonster Re: Ostrzegam przed filmem 11.04.18, 14:14
      Ech...a tak luie B.W. Dajcie, dobrzy ludzie, tytul jakiegos dobrego filmu bo mam ochote na wieczor filmowy. Ostatnio zachwalany przez Was 'Wind River' bardzo mi sie podobal.
      • agata_abbott Re: Ostrzegam przed filmem 11.04.18, 14:40
        Ale w stylu BW? smile)
        • chocolatemonster Re: Ostrzegam przed filmem 11.04.18, 14:42
          Niekoniecznie. Ostatnio wrazenie zrobil wlasnie 'Wind River' i 'Najlepszy' a wlasciwie szczatkowa rola Magdy Cieleckiej.
          • agata_abbott Re: Ostrzegam przed filmem 11.04.18, 14:55
            Hitman's Bodyguard, Deadpool, Agentka (z Melissą McCarthy wink), Baby Driver, Whiplash, Once, Begin Again, Hidden Numbers (świetny!!!)? smile

A w ogóle - wynudziłam się ostatnio na La La Landzie, a to twór autora Whiplasha, który mi się bardzo podobałuncertain
            • chocolatemonster Re: Ostrzegam przed filmem 11.04.18, 15:56
              Deadpool i Whiplash widzialam-swietne. I Hidden Numbers tez! Reszte obczaje.
              No wlasnie ja do 'La La Land' robie podchody ale co rusz czytam, ze ktos sie wynudzil. A widzialas jak M.McCarthy robi lip syn battle ?Plakalam ze smiechu jak zrobila 'Colors of the wind'.
              • agata_abbott Re: Ostrzegam przed filmem 11.04.18, 16:09
                Nie widziałamsmile ale jeśli nie widziałaś Agentki, to film jest super - a juz w ogóle świetny tam jest Statham (ktorego uwielbiam!), grający parodie swoich normalnych rólsmile)
                • agata_abbott Re: Ostrzegam przed filmem 11.04.18, 16:12
                  No i Raynolds z Samuelem L Jacksonem w Hotman’s Bodyguard (tytuł w zasadzie wyjaśnia fabulewink) tez są świetni. Pozostałe w pozostałych filmach główna role gra muzykasmile
                  • agata_abbott Re: Ostrzegam przed filmem 11.04.18, 16:13
                    A w sumie soundtrack do Hitman’s Bodyguard tez jest super, łącznie z piosenka śpiewana przez jednego z głównych bohaterówsmile))
                  • chocolatemonster Re: Ostrzegam przed filmem 11.04.18, 16:14
                    Musze obejrzec. Ja trafilam na serial 'the Alienist' ('this is us' wciagnelam w czasie choroby) i polecam. Wlasnie czytam ksiazke.
                    • agata_abbott Re: Ostrzegam przed filmem 11.04.18, 16:31
                      Kostiumowyuncertain ale sprawdzę!
                      Z seriali ostatnio obejrzeliśmy Tabula Rasa, no i teraz drugi sezon La Casa de Papelsmile
                      • chocolatemonster Re: Ostrzegam przed filmem 11.04.18, 18:44
                        Krwawy i zapowiada sie drugi sezon. La Casa nie ogladalam ale slyszalam, ze dobry.
                        • agata_abbott Re: Ostrzegam przed filmem 11.04.18, 19:18
                          Dobry, chociaż mnie coraz bardziej drażni. Głupota ludzi w tym serialu mnie drażni.
    • znowu.to.samo Re: Ostrzegam przed filmem 11.04.18, 19:14
      Ja tak samo nacięłam sie na inny film z Brucem Willisem i Sigouerny Weaver. "Zimne światło dnia" to to sie nazywało. Zachęcona taką obsadą postanowiłam obejdzeć i...szczena mi opadła że można skopać film gdzie grają gwiazdy takiego formatu. Idiotyczny tytuł oddaje całą fabułe tego filmu. Oglądanie tego to była czysta męka.
    • bei Re: Ostrzegam przed filmem 11.04.18, 19:59
      Dzięki za ostrzezenie😊

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka