Dodaj do ulubionych

Telefon mi padł - jak odzyskać dane?

09.05.18, 19:47
Samsung S7. Dziś padł, najpierw sie resetowal, potem sie wylaczyl i juz nie włącza...A ja mam tam zdjecia, z których czesc nie zdazylam zgrac...
Czy jest jakas opcja zeby te pliki odzyskac?
Seris Samsunga mi powiedzial, ze oni czyszczą dysk do zera jesli telefon sie nie włącza...
Obserwuj wątek
    • pani-noc Re: Telefon mi padł - jak odzyskać dane? 09.05.18, 19:49
      Próbowałaś robić wipe'a?
      • ofelia1982 Re: Telefon mi padł - jak odzyskać dane? 09.05.18, 19:56
        nie wiem co to jest
        • ofelia1982 Re: Telefon mi padł - jak odzyskać dane? 09.05.18, 19:57
          ok to inna nazwa na hard reset chyba? Ale to przecież usuwa wszystkie dane...
          • pani-noc Re: Telefon mi padł - jak odzyskać dane? 09.05.18, 20:05
            Są dwa rodzaje: twardy i nie twardy. Ja robiłam ten, który wymusza zrestartowanie systemu, ale nie usuwa danych.
          • kasiamat00 Re: Telefon mi padł - jak odzyskać dane? 09.05.18, 20:06
            Tak, wipe ci usunie wszystkie dane.

Jeszcze jeden pomysl - sprobuj przemrozic ten telefon. Po prostu wloz go na kilka godzin do zamrazalnika, a potem sprobuj go wlaczyc, to czesto pomaga. Tzn. nie pomoze na stale, ale byc moze wystarczy do zgrania danych.
            • ofelia1982 Re: Telefon mi padł - jak odzyskać dane? 09.05.18, 20:13
              kurcze to ktory to jest ten co nie usuwa danych??
              • kasiamat00 Re: Telefon mi padł - jak odzyskać dane? 09.05.18, 20:22
                A ten Samsung ma wyjmowana baterie? Bo jesli tak, to ja po prostu wyjmij na chwile. Mozesz tez sprobowac, czy wlozenie nowej/dzialajacej nie pomoze.

Sprawdz jeszcze, czy nie masz automatycznego backupowania "w chmurze" (czy to w Google Drive czy jakims samsungowym cudzie), nie wiem czy to jest domyslnie wlaczone.
    • asia-loi Re: Telefon mi padł - jak odzyskać dane? 09.05.18, 19:57
      ofelia1982 napisała:

> Samsung S7. Dziś padł, najpierw sie resetowal, potem sie wylaczyl i juz nie włącza...

Spróbuj go zresetować trzymając trzy przyciski równocześnie, trzymaj tak długo aż pojawi się na czarnym tle napis Galaxy. Przycisk ten od włączania i te dwa z drugiej strony od głośności.
      Jak "wstanie" trzeba będzie wpisać pin. Będzie wstawał kilka minut (jeżeli wstanie). Mój samsung tak wstał. Też się wysypał i nie chciał się za nic włączyć. Pomogło równoczesne przyciśnięcie tych trzech przycisków i jak na czarnym tle pojawił się napis Galaxy to wstał.
      • ofelia1982 Re: Telefon mi padł - jak odzyskać dane? 09.05.18, 19:59
        OK ale czy usunely sie dane - zdjecie i tak dalej?
        • asia-loi Re: Telefon mi padł - jak odzyskać dane? 09.05.18, 20:05
          ofelia1982 napisała:

> OK ale czy usunely sie dane - zdjecie i tak dalej?

Nic nie straciłam. Wszystko było. Padła tylko dodatkowa karta pamięci, bo z nią wcześniej chyba było już coś nie tak, ponieważ jak przesuwałam zdjęcia, które były na tej karcie, to było czarne tło. Nie dało się przesuwać tylko w każde zdjęcie musiałam klikać osobno. Zdjęcia mało ważne, ale były zapisane w chmurze, więc mam. Wysypał się jak chciałam do niego podłączyć słuchawki bezprzewodowe (nie te od telefonu).
        • milka_milka Re: Telefon mi padł - jak odzyskać dane? 09.05.18, 20:05
          Nie powinny. Mnie kiedyś S6 padło i takie włączenie pomogło, nic mi nie skasowało.
        • pani-noc Re: Telefon mi padł - jak odzyskać dane? 09.05.18, 20:06
          To jest ten wipe, o ktorym pisałam. Nie, nic nie skasuje. To wymuszenie restartu systemu. U mnie pomogło gdy telefon zdechł i nie chciał sie włączyć.
          • leyre2 Re: Telefon mi padł - jak odzyskać dane? 09.05.18, 20:16
            Przetrzymac jednoczesnie przyciski power, volume up i home, powinien sie wlaczyc. To nie powoduje utraty czegokolwiek bo do tego trzeba doprowadzic wybierajac odpowiednie opcje.
            Zdjecia mam na Google photos.
            • ofelia1982 Re: Telefon mi padł - jak odzyskać dane? 09.05.18, 20:22
              no i doopa. Martwy. Zimny. Nie reaguje. Zerosad Włożylam go do zamrażalnika, to chyba ostatnia szansa
              • asia-loi Re: Telefon mi padł - jak odzyskać dane? 09.05.18, 20:26
                ofelia1982 napisała:

> no i doopa. Martwy. Zimny. Nie reaguje. Zerosad Włożylam go do zamrażalnika, to
                > chyba ostatnia szansa

Trzymałaś te trzy przyciski z boku: od włączenia, i te dwa z boku z drugiej strony (lewej).
                Trzeba trzymać dłuższą chwilę.
                • ofelia1982 Re: Telefon mi padł - jak odzyskać dane? 09.05.18, 20:29
                  tak, dluugo trzymalam. Trup
    • ofelia1982 Re: Telefon mi padł - jak odzyskać dane? 09.05.18, 20:35
      Aaaaa! Mialam jednak wlaczona synchronizacje z Google Zdjecia i teraz na kompie mam w chmurze to czego potrzebuje. UFFFFF. szkoda mi jeszcze tylko kontaktów
      • asia-loi Re: Telefon mi padł - jak odzyskać dane? 09.05.18, 20:42
        ofelia1982 napisała:

> Aaaaa! Mialam jednak wlaczona synchronizacje z Google Zdjecia i teraz na kompie
        > mam w chmurze to czego potrzebuje. UFFFFF. szkoda mi jeszcze tylko kontaktów

Może jak go wyciągniesz z zamrażalnika to wstanie?
        • ofelia1982 Re: Telefon mi padł - jak odzyskać dane? 09.05.18, 21:03
          wyciagnelam ale nie wstajesad
          • asia-loi Re: Telefon mi padł - jak odzyskać dane? 09.05.18, 21:11
            ofelia1982 napisała:

> wyciagnelam ale nie wstajesad

Niech poleży całą noc poza lodówką i spróbuj jeszcze rano go zresetować.
      • ewolajda88 Re: Telefon mi padł - jak odzyskać dane? 09.05.18, 21:26
        Nie masz zsynchronizowanych kontaktow z kontem google? Gmailem?
      • kasiamat00 Re: Telefon mi padł - jak odzyskać dane? 10.05.18, 22:28
        Jak masz wlaczona sychronizacje z Google Photos, to na 99% masz tez synchronizacje kontaktow. contacts.google.com/
    • beata985 Re: Telefon mi padł - jak odzyskać dane? 09.05.18, 21:16
      Syn znalazł moje zdjęcia na stronie Samsung...chyba miałam coś skonfigurowane....jak chcesz to zapytam Ale jutro dopiero i musiałabyś przypomnieć...
    • muchy_w_nosie Re: Telefon mi padł - jak odzyskać dane? 09.05.18, 21:20
      Połóż go na dzień, dwa, może naładuj przez kilkah, nie dotykaj, niech leży i odpoczywa. Spróbuj jutro go włączyć dopiero.
    • asia-loi Re: Ofelia 10.05.18, 19:06
      jak tam telefon? Wstał?
      • asia-loi Re: Ofelia 10.05.18, 20:29
        asia-loi napisała:

> jak tam telefon? Wstał?

>
        Ofelia, zapytałam jak się ustawia, żeby nie stracić danych z tel.

Najpierw trzeba założyć sobie konto/pocztę na Gmailu
        a później w ustawieniach telefonu skonfigurować telefon z kontem na Gmailu.
    • mikams75 Re: Telefon mi padł - jak odzyskać dane? 10.05.18, 21:44
      a ten telefon ma oddzielna karte pamieci?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka