Dodaj do ulubionych

Chwale sie !!!

05.06.18, 01:08
Pierwszy raz od ulalala sama nie pamietam pewnie jakies 8 lat dzisiaj godzine temu, poczulam autentyczna ochote cos zjesc. Nie ze musze , chce, wzielam z lodowki paczke sera zoltego 150 gr. I serio cala ja zjadlam. Moj maz widzac to plakal ze szczescia i wiecie co zero mam wyrzutow sumienia. Moze nadal to o niczym nie swiadczy a moze to jednak cos.
Wiem ze glupie ale u mnie w domu dzisiejszy wieczor to swieto. Tak chcialam podzielic sie tym bo gdzies w glebi jestem z siebie dumna.
Obserwuj wątek
    • thank_you Re: Chwale sie !!! 05.06.18, 01:14
      Ser PACZKOwany?
      • chocolatemonster Re: Chwale sie !!! 05.06.18, 01:16
        Ojtam.ojtam. Najwazniejsze, ze poczula glod i zjadla.
      • jola-kotka Re: Chwale sie !!! 05.06.18, 01:19
        Paczkowany smile cicho nieistotne jaki smile
    • chocolatemonster Re: Chwale sie !!! 05.06.18, 01:15
      I super!😁 Jedz na zdrowie! Wiem, ze dla Ciebie to duzy krok i ciesze sie z Toba!
      • jola-kotka Re: Chwale sie !!! 05.06.18, 01:19
        Dziekuje smile
    • eliszka25 Re: Chwale sie !!! 05.06.18, 01:23
      super! ja trzymam za ciebie kciuki smile
      • 3-mamuska Re: Chwale sie !!! 05.06.18, 01:26
        Miło Jola miło, świętuj oby wiecej takich chwila az staną sie codziennością.
        • jola-kotka Re: Chwale sie !!! 05.06.18, 01:32
          Oby, dziekuje smile
        Dzieki.
    • rosapulchra-0 Re: Chwale sie !!! 05.06.18, 01:29
      Jestem z ciebie dumna, jolu smile
        Dzieki Rosa smile
    • chocolatemonster Re: Chwale sie !!! 05.06.18, 01:43
      Przypomnialas mi teraz pierwszego zjedzonego kotleta mojej corki. Moja corcia ma spora nadwrazliwosc na zapachy, smaki i konsystencje niektorych pokarmow co skutkowalo dosc ograniczonym repertuarem zywieniowym do 4 roku zycia. I wlasnie wtedy, pewnego dnia moje dziecko zjadlo dwa pulpeciki z miesa indyczego w sosie pomidorowym. Plakalysmy z tesciowa jak bobry a moj maz (byl w pracy) przez telefon tez wyl. Dzis doszlismy do punktu, w ktorym nie musimy gotowac osobnych obiadow dla nie i dla nas.
      • jola-kotka Re: Chwale sie !!! 05.06.18, 01:53
        smile. Serio placz usprawiedliwiony . Dzisiaj nawet sie nie dziwilam mojemu mezowi tzn. On wogole mega uczuciowy wrazliwiec ale to on zaplacil najbardziej za ta moja chorobe on najwiecej poswiecil, on blagal, karmil, prosil itd . To pilnuje terapii , warsztatow. On dzwoni co 4 godziny. " kochanie zjadlas? " Teraz ja sie wzruszylam.
        • jola-kotka Re: Chwale sie !!! 05.06.18, 01:54
          To on*
          • chocolatemonster Re: Chwale sie !!! 05.06.18, 02:03
            Taki maz to skarb!
            • jola-kotka Re: Chwale sie !!! 05.06.18, 02:12
              Oj tak skarb.
      • 3-mamuska Re: Chwale sie !!! 05.06.18, 01:54
        Jak ja to znam... niestety u nas większość posiłków tak wyglada.
        Ograniczenie i wybiórczości nasza codzienność.
        Juz 9 lat. Wiec wiem co czujesz bo jak młody zje cos z nami to tez sie wgapiam i przeżywam.
        • chocolatemonster Re: Chwale sie !!! 05.06.18, 02:09
          Teraz pracujemy nad swiezymi warzywami bo z gotowanymi i z zupami nie ma problemu. Na szczescie je wszystkie owoce i uwielbia orzechy, je jajka, ryby (bez szalu) i mieso (nie je wedlin ale to juz najmniejszy problem). Moja corka bardzo chce miec dlugie wlosy (teraz ma do szyi) i robie propagande 'chcesz miec dlugie, piekne wlosy? To trzeba jesc...'. Ech...lacze sie w bolu...U nas duzo sie poprawilo gdy przestalismy dawac Mlodej odczuc, ze jej wybiorczosc jest problemem tzn przez 6 mcu jadla to, co chciala a potem bardzo ostroznie probowala nowych rzeczy az doszlo do 'a czemu moj kurczak nie jest przyprawiony?!' (dosyc dlugo i mieso i ryby mogly byc tylko pieczone we folii z dodatkiem masla bez zadnych przypraw).
      • pruszynkaaa Re: Chwale sie !!! 06.06.18, 00:01
        U mnie też masakra z jedzeniem u starszego... aktualnie 138cm i tylko 23kg wagi - szczypior straszny. Je dokładnie 12 rzeczy sad już nie wiem co robić... ma 8 lat i widze, że zamiast lepiej, to jest coraz gorzej z nim - ogranicza coraz więcej rzeczy. Z mięsa tylko parówki (tak wiem, że masakra, ale zawsze to jakieś białko) i raz na jakiś czas pierś z kurczaka panierowaną. Je trochę warzyw - marchew, brokuły, kalafior. Z owoców jabłka i winogrona. 1 rodzaj wędliny, chleb bez masła, kopytka, pesto z konkretnym rodzajem makaronu. I to w zasadzie wszystko, a no i lubi gorzką czekoladę. Już nie wiem co robić sad. Potrafi się na talerz wyrzygać, jak trafi na coś nieznanego, jesli próbuje coś przemycić. Ma ADHD, ale nie jest nadaktywny, ma problemy z koncentracją itp i niestety ten brak apetytu to też może być wynik uboczny ADHD. Liczę, że któregoś dnia przyjdzie i powie mi, że zjadłby coś innego nić dotychczas...
        • jola-kotka Re: Chwale sie !!! 06.06.18, 03:30
          Nic nie robic, zdrowe dziecko sie nie zaglodzi a zmuszanie moze tylko zaszkodzic.
        • ambree Re: Chwale sie !!! 06.06.18, 18:46
          Oj.. mój ma 3 lata i takie samo praktycznie menu..bez parówek...indyk szynka jedna jedyna bulka brokuł ryż makaron czekolada jabłko suszone i tyle ...i to od dawna, a do picia tylko sok winogronowy z woda nic innego nie tknie...jak mu to zostanie to sie chyba załamie...co dzień to samo...
          • chocolatemonster Re: Chwale sie !!! 06.06.18, 18:58
            Moja corka b.dlugo pila tylko herbate z mlekiem i miodem. Nie chciala w ogole pic wody. Teraz ma prawie 6 lat i bez wody nie ruszamy sie z domu. Bedzie dobrze!
      • jola-kotka Re: Chwale sie !!! 06.06.18, 03:32
        Jeszcze raz dzieki tak ogolnie bo padam juz.
    • tomato.soup Re: Chwale sie !!! 05.06.18, 02:20
      Brawo! To znak, że terapie działają i że zmierzasz w dobrym kierunku. Oby tak dalej smile
      • jola-kotka Re: Chwale sie !!! 05.06.18, 02:33
        smile
    • tiszantul Re: Chwale sie !!! 05.06.18, 02:56
      > Pierwszy raz od ulalala sama nie pamietam pewnie jakies 8 lat dzisiaj godzine t
      > emu, poczulam autentyczna ochote cos zjesc. Nie ze musze , chce, wzielam z lodo
      > wki paczke sera zoltego 150 gr. I serio cala ja zjadlam

Przyłączam się do gratulacji. Może zjedz od razu coś jeszcze?
      • minniemouse Re: Chwale sie !!! 05.06.18, 03:09
        tez gratuluje i zycze wiecej apetytu, moze teraz pora na media4.s-nbcnews.com/j/newscms/2017_15/1206946/grilled-cheese-ham-today-170411-tease_2b8383ef006f363558f25c8c168ecbc9.today-inline-large.jpg
        , ale mozna spytac o co chodzi? czemu takie swieto?

Minnie
        • jola-kotka Re: Chwale sie !!! 05.06.18, 03:13
          Mozna smile od kilku lat lecze sie z anoreksji.
          • lalkaika Re: Chwale sie !!! 05.06.18, 06:40
            o 2 w nocy ten ser zjadlas ..ile litrow wina bylo zeby uczcic?
            Trzymaj sie ,zeby nie bylo,ze w samo poludnie bedziesz chciala popelnic sepuku,bos gruba i po co zyc
            Sciskam kciuki
            • jola-kotka Re: Chwale sie !!! 05.06.18, 13:03
              Nie bylo wina.
          • minniemouse Re: Chwale sie !!! 05.06.18, 21:55
            a, to otwieramy szampana przy dźwiękach orkiestry ! smile

Minnie
    • tojamarusia Re: Chwale sie !!! 05.06.18, 06:29
      Oby takie chwile stały się codziennością😊
      Cieszę się razem z tobą
    • kropkacom Re: Chwale sie !!! 05.06.18, 06:55
      Oby tak dalej. smile
    • werdipurke Re: Chwale sie !!! 05.06.18, 07:01
      chorujesz na anoreksję?
    • maadzik3 Re: Chwale sie !!! 05.06.18, 07:05
      Jolu cieszę się, gratuluję i dumna jestem z Ciebie! Brawo!
    • bei Re: Chwale sie !!! 05.06.18, 07:06
      Super👍😘 cieszę się z Wami😊💋💋
    • butch_cassidy Re: Chwale sie !!! 05.06.18, 07:20
      Fajnie smile
    • mirkad Re: Chwale sie !!! 05.06.18, 11:37
      Super!!!!! Oby tak dalej. Wyobrażam sobie tą radość - moja córka jako głęboki wcześniak prawie zupełnie nie odczuwała głodu, i przekonaliśmy się na własnej skórze że powiedzenie, że dziecko jak ma dostęp do pełnej lodowki, z pewnością z głodu nie umrze, niestety nie sprawdza się w naszym przypadku. Aż pewnego dnia (chyba gdy miała około 5 lat) usłyszałam: mamo, chyba jestem głodna, bo jakoś mnie tak brzuszek boli. Może coś zjem?
    • kkalipso Re: Chwale sie !!! 05.06.18, 11:49
      Oby tak dalej bravo. Zgłodniałam idę śniadanie zjeśćsmile
      • karme-lowa Re: Chwale sie !!! 05.06.18, 11:58
        Super Jola! Gratuluję i oby tak dalej☺.
    • aj.riszka Re: Chwale sie !!! 05.06.18, 11:58
      Super smile
      (Po urodzeniu dziecka intensywnie zaczelam odchudzac sie - bo jako osoba, szczupla od urodzenia - czulam sie fatalnie majac przy 162cm wzrostu i 72 kg.
      Zawzielam sie i bylo: albo schudne albo... smile
      W pewnym momencie na wadze mialam 47kg, i chyba otarlam sie o cos na ksztalt anoreksji bo pamietam, jak wkladajac spodnie o rozm.34 czulam sie nadal gruba i myslalam :"jeszcze te 5kg w dol a bede mogla spokojnie rurki wlozyc...nie wiem czy w anoreksji tez tak jest...?)

• jola-kotka Re: Chwale sie !!! 05.06.18, 13:01
      Dzieki wszystkim smile.
      • aqua48 Re: Chwale sie !!! 05.06.18, 14:56
        Ja też gratuluję, i jestem z Twojego sukcesu dumna, zapamiętaj sobie to uczucie chęci na jedzenie i hoduj starannie. Będę za Ciebie nadal trzymać kciuki!
    • padme.a Re: Chwale sie !!! 05.06.18, 15:02
      Jolu, mało się udzielam, ale często czytam forum i Cię kojarzę smile
      Gratuluję. I trzymam kciuki, teraz będzie już tylko lepiej.
      • jola-kotka Re: Chwale sie !!! 06.06.18, 03:38
        Dziekuje . Ciesze sie ze zechcialas napisac .
    • tt-tka Re: Chwale sie !!! 05.06.18, 15:08
      Rozumiem twoja radosc i ciesze sie z niej smile
    • ewa_mama_jasia Re: Chwale sie !!! 05.06.18, 15:32
      No i dobrze, tak trzymaj.
    • la_mujer75 Re: Chwale sie !!! 05.06.18, 16:06
      Cieszę się z Tobą smile
    • ewekub Re: Chwale sie !!! 05.06.18, 22:02
      Super, teraz to już będzie z górki! smile
      To ogromny przełom, gratulacje!!!
      • ambree Re: Chwale sie !!! 06.06.18, 19:28
        Sama pamiętam moj pierwszy posiłek bez wyrzutów sumienia na drodze do zdrowia...to jest duzy sukces🙂
        Gratulacje!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka