Dodaj do ulubionych

Depilator laserowy

06.06.18, 18:48
Dziewczyny, ma któraś z Was, używa i jest zadowolona? Poradźcie jakiego szukać, co wybrać. Chodzę teraz na depilację laserową do kosmetyczki ale moja obfitość owłosienia, które chciałabym usunąć, doprowadzi mnie do bankructwa. Taniej wyszłoby mi kupić taki laser do użytku domowego, ale czy będzie on równie skuteczny, co ten profesjonalny? Polecacie jakiejś konkretnej firmy w jakimś przedziale cenowym? Czy szarpnąć się na taki za 1800 PLN czy taki z Biedry czy Lidla za 500 PLN też daje radę?
Obserwuj wątek
    • pani_tau Re: Depilator laserowy 06.06.18, 19:03
      Oj, wątpię czy taki domowy da radę, bo to chyba cos w rodzaju IPL jest, czyli włosy odrastają w komplecie. Koleżanka robiła sobie pachy IPLem i to nic, ale to nic dało.
      Ja się poddałam torturom zadawanym przez Lightsheer i efekt jest spektakularny, choć minęło dwa lata i na nogach mam już osiem włosów. Ale ja mam/miałam takie owłosienie jakbym była blisko spokrewniona z yeti.
      • silenta Re: Depilator laserowy 06.06.18, 19:22
        O masz sad Szkoda by było. Ja też mam bujne, ciemne owłosienie, i po pierwszym razie u kosmetyczki spod pach zniknęło mi 80% włosów. Ale jakbym chciała zrobić całe nogi po 10 zabiegów to jest już bardzo duży koszt.
        • pani_tau Re: Depilator laserowy 06.06.18, 22:31
          Ja miałam trzy zabiegi. Te osiem włosów mam na piszczelach, wyżej nic nie rośnie (niezmiennie zachwycają mnie golutkie pachwinki).
          • bialeem Re: Depilator laserowy 07.06.18, 08:00
            Gdzie robiłaś? Możesz wysłać na priv jak co. Chyba chciałabym na zimę w to zainwestować. Marzy mi się chodzenie na basen tak z miejscatongue_out
            • pani_tau Re: Depilator laserowy 07.06.18, 19:53
              Ważny jest rodzaj lasera, w moim przypadku to light sheer. Robiłam w Krakowie.
              To jest naprawdę duża ulga, nie muszę się już maltretować goleniem z wszystkimi konsekwencjami typu wypryski, które zwłaszcza w pachwinach genialnie wyglądają.
              • bialeem Re: Depilator laserowy 07.06.18, 20:11
                Wiem. Mam jasną cerę i ciemne, grube kłaczyska. jest lepiej od kiedy odkryłam, że depilator ma funkcję trymera i golarki, ale to wciąż upierdliwe kilkanaście - kilkadziesiąt minut zapie... wystarczającego na max kilka dniuncertain
                • pani_tau Re: Depilator laserowy 07.06.18, 20:26
                  A dej mi spokój z depilatorem, ja mam niski próg bólu, bym się wściekła osiemdziesiąt razy jakbym to na całych nogach miała robić i to regularnie.
                  • bialeem Re: Depilator laserowy 07.06.18, 20:41
                    Ja akurat próg bólu mam wysoki, ale mam też zapalenia mieszków włosowych w pachwinach (wosk domowo) i od kolan w dół (debilator)uncertain Golarka, jednorazówka i krem zostawiają czarne kropy i tarkę wieczorem. Dlatego pytam gdzie robiłaś, że jesteś zadowolona, ale chyba jednak z Waw do Krakowa mi się jechać nie chcesmile
                    • pani_tau Re: Depilator laserowy 07.06.18, 22:23
                      No to light sheer rozwiąże ci wszelkie problemy związane z nadmiernym owłosieniem. Ten, kto to wymyślił powinien być wyniesiony na ołtarze.
                      • bialeem Re: Depilator laserowy 07.06.18, 22:49
                        Jako niejako feministka stwierdzę, że nie jest "nadmierne". Jest normalne. Jako osoba rozumiejąca i niestety dostosowująca się do obecnej kultury stwierdzę - siet - idę na laser tej zimy.
                        • pani_tau Re: Depilator laserowy 08.06.18, 14:51
                          Sorry, sprojektowalam smile własne odczucia. Chociaż myślę, że gdybyś zobaczyła moje w pełnej krasie, to określenie "nadmierne" uznalabys za niewystarczające 😀
    • mari.sol Re: Depilator laserowy 06.06.18, 19:40
      Mam IPL Remingtona, jeden z tańszych chyba. Świetnie sprawdza się pod pachami i w okolicach bikini. Na nogach mam mało włosów i raczej jasne - tu jadę zwykłym depilatorem bo lepiej się sprawdza.
      IPL najbardziej nadaje się do osób z jasną cerą i ciemnym owłosieniem. Fakt, trzeba powtarzać zabiegi co jakiś czas, ale ja np. od miesiąca mam spokój z pachami.
      Nie jest też tak do końca bezbolesny. Im bardziej gruby i ciemny włos, tym bardziej boli.
      Ja sobie go chwalę bo nie lubię kosmetyczek/fryzjerek i innych dotykających mnie osób.
    • seba.orlik Re: Depilator laserowy 07.06.18, 10:32
      Moim zdaniem nie ma co kupować takiego taniego. Myślę, że nie będzie skuteczny.
    • anorektycznazdzira Re: Depilator laserowy 07.06.18, 21:27
      Używam, jestem zachwycona, fakt że się "szarpnęłam"wink
      Pierwsze parę razy nie widać jeszcze efektu, ale u mnie po może 4-5 czas odrastania włosków wydłużył się chyba więcej niż 10x. Wygoda, czystość, w każdym miejscu można użyć. Super.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka