mama303 11.06.18, 19:31 To jakis święty jest? Juz mnie wkurza ta cała historia. Nie zagra, to nie zagra. To juz nie ma innych zawodników w kadrze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
morekac Re: Kamil Glik 11.06.18, 19:41 Rzadko która reprezentacja ma teoretycznie równorzędnego zmiennika na miejsce kontuzjowanego podstawowego gracza. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Kamil Glik 11.06.18, 19:47 morekac napisała: > Rzadko która reprezentacja ma teoretycznie równorzędnego zmiennika na miejsce k > ontuzjowanego podstawowego gracza. to by było jakieś kuriozum, biorą kupę kasy i grac nie potrafią na odpowiednim poziomie? Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: Kamil Glik 11.06.18, 19:50 A po co mają grać, skoro zarabiają kupę kasy? Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Kamil Glik 11.06.18, 20:12 Wystarczy, że jest mniej zgrany z resztą zespołu. A poza tym podejrzewam, że Glik zarabia znacznie więcej kasy niż jego potencjalni zmiennicy. Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: Kamil Glik 11.06.18, 20:00 mama303 napisała: > To jakis święty jest? Juz mnie wkurza ta cała historia. Nie zagra, to nie zagra > . To juz nie ma innych zawodników w kadrze? Też w kółko trafiam na to nazwisko i to chyba jest jakiś piłkarz, ale kompletnie nie wiem, o co z nim chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Kamil Glik 11.06.18, 20:00 Dołączam. Nie mogę już słuchać wiadomości na ten temat. Media go skutecznie obrzydziły, choć i tak jest mi obojętne, czy zagra. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Kamil Glik 11.06.18, 20:04 Tez tego niw rozumiem Jakby jeszcze Lewandowski byl kontuzjowany...ale Glik? Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Kamil Glik 11.06.18, 20:15 Drużyna złożona z 11 Lewandowskich nie zapewni sukcesu, gdyż piłka nożna jest grą zespołową. Trzeba podawać takiemu Lewandowskiemu, mądrze grać w obronie i naharować się czasem na tyłach. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Kamil Glik 11.06.18, 20:22 Toz ja wiem o tym Ale nie wiedzialam, ze Glik taki niezastapiony Jakos z Chile zagrali bez niego i co? Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Kamil Glik 11.06.18, 20:35 Stracili dwie bramki, bo im sie przestalo chciec (i ok, moglo, bo to mecz o pietruszke). No i dlatego, ze Cionek wszedl na boisko Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Kamil Glik 11.06.18, 20:48 Cionek "podal" Chilijczykowi przy jednym ich golu. Wiem, widzialam, na tego chlopaka "mam oko", bo gra zawsze jakby go przeciwna druzyna oplacila Odpowiedz Link Zgłoś
tsaria Re: Kamil Glik 11.06.18, 20:40 Glik jest szefem formacji obronnej w naszej kadrze. To ważny zawodnik i bez niego tyły trochę są pogubione, choć z chile bednarek dawał radę. Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: Kamil Glik 11.06.18, 20:27 Glik gra na pozycji libero. Nie jest to tak efektowna pozycja jak napastnik, ale dobry libero to filar obrony drużyny. A Glik jest świetnym libero, który często włącza się w akcje ofensywne. Sprawdził się w czołowych ligach świata (był gwiazdą w Torino, a teraz jest filarem obrony AS Monaco). Grał też w LM. Ma zatem duże doświadczenie w grze z najlepszymi, a to bezcenne. Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Kamil Glik 11.06.18, 20:33 Chyba jednak ta: 'Gorgoń zyskał światową renomę, bali się go najlepsi napastnicy świata, ale też wspomnieć koniecznie trzeba, że... bał się i on sam. Często przed najważniejszymi grami zgłaszał trenerom drobne dolegliwości (jak dziś jego następca na pozycji libero w kadrze - Łapiński).' Odpowiedz Link Zgłoś
agata_abbott Re: Kamil Glik 11.06.18, 21:47 Ok, ale nikt obecnie tak nie mówi... Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: Kamil Glik 11.06.18, 22:50 Agato, nie obraź się, ale o piłce nożnej masz nikłe pojęcie. Odpowiedz Link Zgłoś
agata_abbott Re: Kamil Glik 12.06.18, 09:48 janja11 napisał(a): > Agato, nie obraź się, ale o piłce nożnej masz nikłe pojęcie. Się nie obrażam, bo faktycznie mam nikłe pojęcie Niemniej jednak obecnie bardzo rzadko (jeśli w ogóle) ktokolwiek używa tego określenia w stosunku do obrońcy w meczu piłki nożnej. Szukałam artykułów z "libero" w tym kontekście i znalazłam praktycznie tylko takie opisujące piłkarzy grających przed ponad trzydziestoma latami. Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Kamil Glik 12.06.18, 19:57 A to już tylko problem z dziennikarzami, że nie bardzo mają pojęcie o czym piszą. Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Kamil Glik 11.06.18, 20:37 Obym się myliła, ale mam wrażenie, że przygotowują sobie teren pod ewentualna porażkę - będzie na co zwalić. Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Kamil Glik 11.06.18, 20:44 O tym samym pomyślałam, gdy pierwszy raz usłyszałam o Gliku. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Kamil Glik 11.06.18, 20:52 aguar napisała: > Obym się myliła, ale mam wrażenie, że przygotowują sobie teren pod ewentualna p > orażkę - będzie na co zwalić. może Ty masz rację... Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Kamil Glik 11.06.18, 22:08 Sukcesem jest że w ogóle będziemy na tych MŚ wiec przestańcie krakać. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Kamil Glik 11.06.18, 22:06 Chłopak sobie na to zapracował - dopadła go kontuzja (niestety) dajmy lekarzom i Nawałce oceniać, mi go strasznie szkoda taka piękna szansa przed nim a tu ból rehabilitacja ....niech wraca do zdrowia i zagra. Odpowiedz Link Zgłoś
roks30 Re: Kamil Glik 11.06.18, 22:53 Dajcie już spokuj. Możliwe że to już ostatnia szansa dla niego na udział w Mundialu. Mam nadzieję że zagra. Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: Kamil Glik 11.06.18, 23:04 Piłka mnie nie kręci, ale wokół mam mnóstwo osób, które będą żyć meczami i rzeczywiście ponoć ten facet to równie ważny zawodnik jak Lewandowski. Trzymam za niego kciuki, bo udział w Mundialu to pewnie spełnienie marzeń kiedyś małego chłopca, który ćwierć wieku na jego spełnienie pracował. Odpowiedz Link Zgłoś