Dodaj do ulubionych

Kamil Glik

11.06.18, 19:31
To jakis święty jest? Juz mnie wkurza ta cała historia. Nie zagra, to nie zagra. To juz nie ma innych zawodników w kadrze?
Obserwuj wątek
    • morekac Re: Kamil Glik 11.06.18, 19:41
      Rzadko która reprezentacja ma teoretycznie równorzędnego zmiennika na miejsce kontuzjowanego podstawowego gracza.
      • mama303 Re: Kamil Glik 11.06.18, 19:47
        morekac napisała:

> Rzadko która reprezentacja ma teoretycznie równorzędnego zmiennika na miejsce k
        > ontuzjowanego podstawowego gracza.
        to by było jakieś kuriozum, biorą kupę kasy i grac nie potrafią na odpowiednim poziomie?
        • szarsz Re: Kamil Glik 11.06.18, 19:50
          A po co mają grać, skoro zarabiają kupę kasy?
          • morekac Re: Kamil Glik 11.06.18, 20:12
            Wystarczy, że jest mniej zgrany z resztą zespołu. A poza tym podejrzewam, że Glik zarabia znacznie więcej kasy niż jego potencjalni zmiennicy.
    • 45rtg Re: Kamil Glik 11.06.18, 20:00
      mama303 napisała:

> To jakis święty jest? Juz mnie wkurza ta cała historia. Nie zagra, to nie zagra
      > . To juz nie ma innych zawodników w kadrze?

Też w kółko trafiam na to nazwisko i to chyba jest jakiś piłkarz, ale kompletnie nie wiem, o co z nim chodzi.
    • jolie Re: Kamil Glik 11.06.18, 20:00
      Dołączam. Nie mogę już słuchać wiadomości na ten temat. Media go skutecznie obrzydziły, choć i tak jest mi obojętne, czy zagra.
    • fornita111 Re: Kamil Glik 11.06.18, 20:04
      Tez tego niw rozumiem wink Jakby jeszcze Lewandowski byl kontuzjowany...ale Glik? tongue_out
      • morekac Re: Kamil Glik 11.06.18, 20:15
        Drużyna złożona z 11 Lewandowskich nie zapewni sukcesu, gdyż piłka nożna jest grą zespołową. Trzeba podawać takiemu Lewandowskiemu, mądrze grać w obronie i naharować się czasem na tyłach.
        • fornita111 Re: Kamil Glik 11.06.18, 20:22
          Toz ja wiem o tym wink Ale nie wiedzialam, ze Glik taki niezastapiony tongue_out Jakos z Chile zagrali bez niego i co?
          • morekac Re: Kamil Glik 11.06.18, 20:25
            A jakoś stracili 2 gole, prawda?
            • fornita111 Re: Kamil Glik 11.06.18, 20:27
              Z powodu braku Glika? Serio? big_grin
              • morekac Re: Kamil Glik 11.06.18, 20:31
                A dlaczego nie z tego powodu?
                • fornita111 Re: Kamil Glik 11.06.18, 20:35
                  Stracili dwie bramki, bo im sie przestalo chciec (i ok, moglo, bo to mecz o pietruszke). No i dlatego, ze Cionek wszedl na boisko big_grin
                  • maniaczytania Re: Kamil Glik 11.06.18, 20:43
                    Cionek wszedł w drugiej połowie
                    • fornita111 Re: Kamil Glik 11.06.18, 20:48
                      Cionek "podal" Chilijczykowi przy jednym ich golu. Wiem, widzialam, na tego chlopaka "mam oko", bo gra zawsze jakby go przeciwna druzyna oplacila tongue_out
                      • maniaczytania Re: Kamil Glik 11.06.18, 21:02
                        aż się przypatrzę następnym razem wink
              • tsaria Re: Kamil Glik 11.06.18, 20:40
                Glik jest szefem formacji obronnej w naszej kadrze. To ważny zawodnik i bez niego tyły trochę są pogubione, choć z chile bednarek dawał radę.
    • janja11 Re: Kamil Glik 11.06.18, 20:27
      Glik gra na pozycji libero. Nie jest to tak efektowna pozycja jak napastnik, ale dobry libero to filar obrony drużyny.
      A Glik jest świetnym libero, który często włącza się w akcje ofensywne. Sprawdził się w czołowych ligach świata (był gwiazdą w Torino, a teraz jest filarem obrony AS Monaco). Grał też w LM. Ma zatem duże doświadczenie w grze z najlepszymi, a to bezcenne.
      • agata_abbott Re: Kamil Glik 11.06.18, 20:29
        Libero? To chyba nie ta gra... smile
        • nickbezznaczenia Re: Kamil Glik 11.06.18, 20:33
          Chyba jednak ta:
          'Gorgoń zyskał światową renomę, bali się go najlepsi napastnicy świata, ale też wspomnieć koniecznie trzeba, że... bał się i on sam. Często przed najważniejszymi grami zgłaszał trenerom drobne dolegliwości (jak dziś jego następca na pozycji libero w kadrze - Łapiński).'
          • agata_abbott Re: Kamil Glik 11.06.18, 21:47
            Ok, ale nikt obecnie tak nie mówi...
            • janja11 Re: Kamil Glik 11.06.18, 22:50
              Agato, nie obraź się, ale o piłce nożnej masz nikłe pojęcie.
              • agata_abbott Re: Kamil Glik 12.06.18, 09:48
                janja11 napisał(a):

> Agato, nie obraź się, ale o piłce nożnej masz nikłe pojęcie.

Się nie obrażam, bo faktycznie mam nikłe pojęciesmile Niemniej jednak obecnie bardzo rzadko (jeśli w ogóle) ktokolwiek używa tego określenia w stosunku do obrońcy w meczu piłki nożnej. Szukałam artykułów z "libero" w tym kontekście i znalazłam praktycznie tylko takie opisujące piłkarzy grających przed ponad trzydziestoma latami.
                • nickbezznaczenia Re: Kamil Glik 12.06.18, 19:57
                  A to już tylko problem z dziennikarzami, że nie bardzo mają pojęcie o czym piszą.
    • aguar Re: Kamil Glik 11.06.18, 20:37
      Obym się myliła, ale mam wrażenie, że przygotowują sobie teren pod ewentualna porażkę - będzie na co zwalić.
      • jolie Re: Kamil Glik 11.06.18, 20:44
        O tym samym pomyślałam, gdy pierwszy raz usłyszałam o Gliku.
      • mama303 Re: Kamil Glik 11.06.18, 20:52
        aguar napisała:

> Obym się myliła, ale mam wrażenie, że przygotowują sobie teren pod ewentualna p
        > orażkę - będzie na co zwalić.

może Ty masz rację...
      • maniaczytania Re: Kamil Glik 11.06.18, 21:02
        tak, tak, na pewno to dlatego
      • kkalipso Re: Kamil Glik 11.06.18, 22:08
        Sukcesem jest że w ogóle będziemy na tych MŚ wiec przestańcie krakać.
    • kkalipso Re: Kamil Glik 11.06.18, 22:06
      Chłopak sobie na to zapracował - dopadła go kontuzja (niestety) dajmy lekarzom i Nawałce oceniać, mi go strasznie szkoda taka piękna szansa przed nim a tu ból rehabilitacja ....niech wraca do zdrowia i zagra.
      • roks30 Re: Kamil Glik 11.06.18, 22:53
        Dajcie już spokuj. Możliwe że to już ostatnia szansa dla niego na udział w Mundialu. Mam nadzieję że zagra.
    • mamma_2012 Re: Kamil Glik 11.06.18, 23:04
      Piłka mnie nie kręci, ale wokół mam mnóstwo osób, które będą żyć meczami i rzeczywiście ponoć ten facet to równie ważny zawodnik jak Lewandowski. Trzymam za niego kciuki, bo udział w Mundialu to pewnie spełnienie marzeń kiedyś małego chłopca, który ćwierć wieku na jego spełnienie pracował.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka