Dodaj do ulubionych

dziękuję polskiej reprezentacji w piłkę kopaną

25.06.18, 15:18
za dostarczenie nam od wczoraj wielu radoścismile).
Co wejdę w internet to płaczę ze smiechu.
Był już ten komentarz?
kobieta.gazeta.pl/kobieta/7,107881,23591643,feministka-o-przegranej-mezczyzni-w-ciazy-i-z-malymi-dziecmi.html#MTstream
Obserwuj wątek
    • kkalipso Re: dziękuję polskiej reprezentacji w piłkę kopan 25.06.18, 15:48
      Ja bym powiedziała że bogaci i grający w zagranicznych klubach nie powinni grać w reprezentacjitongue_out Choć jakoś innym nie odbiera to ambicji.
    • bei Re: dziękuję polskiej reprezentacji w piłkę kopan 25.06.18, 18:13
      To piłka, nie mogą wszyscy wygrywać, jak widać inni są lepsi. Kibic jest zawsze ze swoją drużyną, nawet wówczas gdy przegrywa.
      • lodomeria Re: dziękuję polskiej reprezentacji w piłkę kopan 25.06.18, 18:24
        Raczej chodzi o to, jak i dlaczego daliśmy się wpuścić w maliny megalomanii, niczym nieuzasadnionych nadziei - wbrew racjonalnym analizom, opiniom ekspertów.
        • oqoq74 Re: dziękuję polskiej reprezentacji w piłkę kopan 25.06.18, 18:30
          Kto się dał wpuścić to się dał wpuścićsmile
          • heca7 Re: dziękuję polskiej reprezentacji w piłkę kopan 25.06.18, 18:33
            Dokładnie. Ja tam nie miałam złudzeń.
          • lodomeria Re: dziękuję polskiej reprezentacji w piłkę kopan 25.06.18, 18:39
            Gratuluję, ale pisałam o ogóle.

Czy jakikolwiek dziennikarz sportowy choć próbował przebić nadymany balonik? Czy jakiekolwiek medium nie włączyło się w podbijanie bębenka?

Nawet tu na emamie, nie kibicowano z sentymentu słabej/nieistniejącej drużynie, tylko klimat był raczej optymistyczny...
            • oqoq74 Re: dziękuję polskiej reprezentacji w piłkę kopan 25.06.18, 18:42
              Ale w dmuchaniu balonika, to my jesteśmy the bestsmile
              • lodomeria Re: dziękuję polskiej reprezentacji w piłkę kopan 25.06.18, 18:48
                A propos, to mam do czynienia z całymi czeredami dzieciaków, które zupełnie nie rozumieją co się stało. Jak to, ich Lewandowski nie wygrał? O co chodzi, że taka najlepsza drużyna, że czy pani jest Polką, skoro pani nie kibicuje naszym, a tutaj tak przegrali.
                • oqoq74 Re: dziękuję polskiej reprezentacji w piłkę kopan 25.06.18, 18:55
                  Spokojnie, nie tylko dzieci tak mają. U mnie była mała prywatna strefa kibica( ponad 20 osób). Ja już przed pierwszym meczem obstawiłam przegraną naszych 2:0 dla Senegalu. No i prawie mi się udało. Tak się złożyło, że wróciłam z pracy na początek drugiej połowy i jak powiedziałam panom jak obstawiłam, to słyszałam pełne wyrzutu, no co Ty, jak możesz... co z Ciebie za patriotka.smile
                  A potem już nic nie mówili.

We wczorajszym obstawiłam, 2:1 dla Kolumbii. Trafiłam ilość brameksmile niewiele się pomyliłam.
                  • lodomeria Re: dziękuję polskiej reprezentacji w piłkę kopan 25.06.18, 19:05
                    No ale chyba starsze pokolenie to jeszcze do pisowsko-kościelnej szkoły nie chodziło.
                    Miałam niestety okazję oglądać z bliska podobną zmianę w innym kraju: zamiast ciekawych, dobrze wykształconych ogólnie, czytających, myślących studentów, nagle zrobili się ksenofobi, o niczym nieuzasadnionym mniemaniu o ważności swojego kraju, zadziwieni, że nie słyszałam o jakimś trzecioligowym pisarzu, podczas gdy oni w ogóle o historii sztuki czy literatury poza swoim krajem nie mieli pojęcia, uważający swoje kobiety za najpiękniejsze, siebie za najlepszych samców, itp. itd. A potem im runęła gospodarka i do dziś nie wiedzą dlaczego.
                    • oqoq74 Re: dziękuję polskiej reprezentacji w piłkę kopan 25.06.18, 19:19
                      A po co do tego mieszasz politykę?
                      • lodomeria Re: dziękuję polskiej reprezentacji w piłkę kopan 25.06.18, 19:29
                        Nie mieszam polityki tylko strategie edukacyjne, głównie w zakresie uczenia krytycznego myślenia.
                        • oqoq74 Re: dziękuję polskiej reprezentacji w piłkę kopan 25.06.18, 19:31
                          I dzieciaki, i reszta kieruje się emocjami. Krytyczne myślenie zostaw na inne okazje.
                          • lodomeria Re: dziękuję polskiej reprezentacji w piłkę kopan 25.06.18, 19:37
                            Emocjami zbudowanymi na pewnych, rozdmuchiwanych przy pomocy faktów nie mających pokrycia w rzeczywistości, oczekiwaniach.
                            Z nikąd się nigdy emocje nie biorą.
                            • oqoq74 Re: dziękuję polskiej reprezentacji w piłkę kopan 25.06.18, 19:40
                              Owszem, rozdmuchane oczekiwania, marzenia, niczym nieuzasadnione... Nie wszystko w życiu trzeba brać śmiertelnie poważnie. No bez przesady.
                              • lodomeria Re: dziękuję polskiej reprezentacji w piłkę kopan 25.06.18, 19:51
                                Czym innym jest wierzyć wbrew rozsądkowi, mieć nadzieję na cud (jednocześnie będąc gotowym na porażkę), a czym innym jest autentyczne zagubienie i niemożność wytłumaczenia sobie, co się stało, kiedy rzeczywistość przeczy naszemu obrazowi rzeczywistości.
                                • oqoq74 Re: dziękuję polskiej reprezentacji w piłkę kopan 25.06.18, 20:10
                                  Ale o co ci chodzi? Po co te pseudoanalizy? Nie pierwszy raz polska drużyna przegrała na ważnej imprezie i zagrała wg schematu: mecz otwarcia, mecz o wszystko i mecz o honor. Skądś to powiedzenie się wzięło. I wcześniej wielokrotnie balonik był podobnie dmuchany i pękał z hukiem. Tyle, że wtedy były inne media i nieco inaczej to wyglądało. A teraz oprócz tradycyjnych mediów jest net, socialmedia i inne i jeszcze bardziej to działa na ludzi.
                  • arwena_11 Re: dziękuję polskiej reprezentacji w piłkę kopan 25.06.18, 20:07
                    Wczoraj po pierwszych 15 minutach mój mąż powiedział - że jak to się skończy wynikiem 3:0 - to powinniśmy się cieszyć.
                    Nie mam pojęcia co się z nimi stało. Normalnie dwóch podań bez straty nie umieli zrobić.
                    • memphis90 Re: dziękuję polskiej reprezentacji w piłkę kopan 25.06.18, 20:24
                      A kiedykolwiek było inaczej...?
                      • arwena_11 Re: dziękuję polskiej reprezentacji w piłkę kopan 25.06.18, 20:32
                        No jednak na ME czy w ostatnich eliminacjach - grali całkiem nieźle.
                  • huexido Re: dziękuję polskiej reprezentacji w piłkę kopan 25.06.18, 20:47
                    Nic mnie tak nie wkurza, jak pomiar patriotyzmu miłością do piłki kopanej...
                    • gulcia77 Re: dziękuję polskiej reprezentacji w piłkę kopan 25.06.18, 20:58
                      No nie? Ciekawe, ile z tych wielkich patriotów wie, kim jest Sebastian Kawa. big_grin
                      • beneficia Re: dziękuję polskiej reprezentacji w piłkę kopan 25.06.18, 21:37
                        Ja nie jestem sportową patriotka ale wiem☺ Dziwne, że jego osiągnięć nie naglasniają. I szkoda.
        • jolie Re: dziękuję polskiej reprezentacji w piłkę kopan 25.06.18, 18:34
          Dokładnie tak. Zresztą pamiętam dyskusje na ematce po meczach Euro, gdy ośmieliłam się zauważyć, że Polacy figę osiągnęli, a radocha z remisu 0:0 z Niemcami jest to jakiś żart. Polska drużyna jest słaba i tyle, co tu roztrząsać.
        • tiszantul Re: dziękuję polskiej reprezentacji w piłkę kopan 25.06.18, 21:45
          lodomeria napisała:

> Raczej chodzi o to, jak i dlaczego daliśmy się wpuścić w maliny megalomanii, ni
          > czym nieuzasadnionych nadziei - wbrew racjonalnym analizom, opiniom ekspertów

lodomeria, Twoich ekspertów to jeszcze długo nikt nie będzie słuchał. Jako samozwańcza ambasadorka racjonalizmu też nie jesteś zbyt przekonująca. Społeczeństwo w końcu dorosło i przestało łykać dowolne bzdury opieczętowane jako "racjonalne" i "opinie ekspertów", tym bardziej że zdążyło się już wielokrotnie przekonać, jak to działa. Straciliście monopol medialny, a odbudować go nie będzie łatwo, szczególnie że już dawno dominuje internet, gdzie niestety, niestety jest cała masa źródeł i ludzie sami je sobie porównują, zamiast słuchać wykładni monopolu medialnego. Zresztą na mocny naturalnej reakcji ludność najbardziej ciekawią źródła zaprzeczające przekazowi reliktów monopolu medialnego.
      • fornita111 Re: dziękuję polskiej reprezentacji w piłkę kopan 25.06.18, 19:06
        bei napisała:

> Kibic jest zawsze
        > ze swoją drużyną, nawet wówczas gdy przegrywa.
        A dajciez ludziom kibicowac, jak lubia. Jeden niech przeklina, drugi placze, trzeci niech utula pilkarzy w zalu. A czwarta niech patrzy tylko na fryzury pilkarzy wink To juz nie tylko na "prawdziwegopolaka" trzeba spelniac warunki, ale tez na "prawdziwegokibica"? tongue_out
      • woman_in_love kibic to frajer, to dawca kasy dla wyżelowanych 25.06.18, 19:36
        i ich wagsów big_grin.
      • taki-sobie-nick Nie jestę kibicę :-P 25.06.18, 20:38
        i zastanawiam się, czy jeśli wrócimy z takim wynikiem, to dyskusje postmundialowe będą tak samo długie i upierdliwe i czy tak samo zdominują media jak wtedy, gdy nam lepiej idzie.
        • astrum-on-line Re: Nie jestę kibicę :-P 25.06.18, 21:17
          Przecież już się analizowanie zaczęło. To teraz media będą to męczyć do bólu. Jest o czym pisać, gadać.
          A akurat polska machina footballu toczy się ostatnio niezależnie od wyników drużyny.
          • taki-sobie-nick Re: Nie jestę kibicę :-P 25.06.18, 21:22
            astrum-on-line napisała:

> Przecież już się analizowanie zaczęło.

Ja nie pytam, czy ono nastąpi, tylko jak długo potrwa.
    • pani-noc Re: dziękuję polskiej reprezentacji w piłkę kopan 25.06.18, 20:12
      Zgadzam się z panią feministką, piękny tekst.
    • mamolka1 Re: dziękuję polskiej reprezentacji w piłkę kopan 25.06.18, 21:39
      To ja się jeszcze popastwię nad kopanymi i wkleję takie -
      analiza gry😁 ( swoją drogą uwielbiam gościa czytać i tu i na Użyj wyobraźni)
      m.facebook.com/story.php?story_fbid=2192396194110167&id=100000194240391

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka