Dodaj do ulubionych

powrót ze szkoły autobusem 7 klasa

• joaz Re: powrót ze szkoły autobusem 7 klasa 05.07.18, 09:58
      Moje dziecko wraca ze szkoły autobusem MZK od 4 klasy podstawówki. Od przystanku także musi dojść około 1 km do domu. Nigdy problemem nie były jakieś prześladowania. Raczej tłok w autobusie i spóźnienia.
    • slonko1335 Re: powrót ze szkoły autobusem 7 klasa 05.07.18, 09:58
      Moja dwunastolatka dzisiaj musi wrócić sama z półkolonii za miastem...trasa z dwoma przesiadkami autobus-tramwaj-autobus nigdy nią nie jechała dotychczas. Pokazałam po drodze przystanki gdzie ma wysiadać i wsiadać, dałam wydrukowany rozkład i rozpiskę autobusów. Jedyny zgrzyt to przejście jakichś 500 metrów przez las, no ale środek dnia będzie i będzie pewnie ktoś też tamtędy szedł i przejeżdżał...
    • meursalut Re: powrót ze szkoły autobusem 7 klasa 05.07.18, 10:03
      Od połowy IV klasy syn dojeżdża ze wsi do szkoły w Poznaniu (autobus + tramwaj). Babcia histeryzowała, szajki pedofilów na niego polowały - w jej wyobraźni.
    • mirkad Re: powrót ze szkoły autobusem 7 klasa 05.07.18, 10:24
      Córka od II semestru 4 klasy wraca sama. Zwyczajowo do babci, teraz dostała klucz. Cała trasa to 5 przystanków, do domu 5 min. piechotą. Odpukać, wszystko ok.
    • fraudes Re: powrót ze szkoły autobusem 7 klasa 05.07.18, 10:35
      ??? Moje dziecko wraca autobusem od piątej klasy. Tylko w zimie, jak jest ciemno, ktoś wychodzi po niego na przystanek, bo trzeba iść 500m prze ciemny park.
    • 45rtg Re: powrót ze szkoły autobusem 7 klasa 05.07.18, 10:39
      sanrio napisała:

> czy uważacie, że powrót ze szkoły autobusem dziecka 12-letniego (przywożone będ
      > zie autem) to zbyt odważna decyzja? Około 10 km, z przystanku docelowego musi d
      > ojść około 1-1,5 km do domu.

Moje 9-letnie jeżdżą podmiejskimi busami, a od niedawna nawet pociągiem.
    • leni6 Re: powrót ze szkoły autobusem 7 klasa 05.07.18, 10:44
      20 lat temu uparlam się pójść do gimnazjum do innej dzielnicy, więc musiałam tam sama dojeżdżać w obie strony, z przesiadka. Komunikacja po Warszawie jeździłam już wcześniej. Nie widzę nic dziwnego w tym by dziecko w tym wieku samo wracalo autobusem do domu.
    • maadzik3 Re: powrót ze szkoły autobusem 7 klasa 05.07.18, 11:10
      Mój jeździł od drugiego semestru III klasy. Fakt, zwłaszcza zimą czekałam na niego na przystanku i rano go tam odprowadzałam
    • ichi51e Re: powrót ze szkoły autobusem 7 klasa 05.07.18, 11:15
      Jak najbardziej jest to wiek kiedy dzieciak moze wracac sam
    • tryggia Re: powrót ze szkoły autobusem 7 klasa 05.07.18, 11:25
      Mój jeździ sam od 4 klasy. Siodmoklasista nieporuszający się sam po mieście musi być dzieckiem specjalnej troski, innej wersji nie ma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka