ewa_2009 06.07.18, 11:26 Jak radzicie sobie z zakupem zwykłych t-shirtów, noszonych na wierzch (nie wkładanych do spodni)? U mnie jeśli w biuście w miarę ok, to u dołu opięty. Jak u dołu luźny, to u góry wyglądam jak w worku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania-z-lasu Re: Pytanie do prawdziwych "gruszek" 06.07.18, 13:15 Tak sobie radzimy : www.trackingsoftwarereviews.com/plein-sud-tshirt-%C3%A9vas%C3%A9-91703-femme-v%C3%AAtements-authenticit%C3%A9-garantie-p-27.html Bardzo fajny, kobiecy krój. W kolor nie wnikam. To tylko przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaad Re: Pytanie do prawdziwych "gruszek" 06.07.18, 13:54 Prawdziwa gruszka może mieć w talii 60 cm i ramię, które można palcami obiąć i szerokie biodra na co nic nie poradzi Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Pytanie do prawdziwych "gruszek" 06.07.18, 14:38 Powiedz to mojej koleżance, która górę ma w rozmiarze 36 a dół 42/44. Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Pytanie do prawdziwych "gruszek" 06.07.18, 14:38 A dodam, że bmi ma prawidłowe. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Pytanie do prawdziwych "gruszek" 06.07.18, 15:53 Zdradź mi, jak schudnąć, żeby nie być gruszką? Odpowiedz Link Zgłoś
zasiedziala Re: Pytanie do prawdziwych "gruszek" 06.07.18, 18:59 Może dieta jabłkowa? Odpowiedz Link Zgłoś
rysiowa85 Re: Pytanie do prawdziwych "gruszek" 12.07.18, 22:56 ha ha a w kwestii wątku, nie da się zmnienic typu budowy, jak sie ma bardzo szerokie biodra. Raz spotkałam ekstremalna gruszkę, ale dziewczyna miała wyczucie stylu wiec nie zwracało sie uwagi na budowe, tylko na strój Odpowiedz Link Zgłoś
kotoholiczka Re: Pytanie do prawdziwych "gruszek" 06.07.18, 16:06 Ja jestem gruszką w rozmiarze 34 Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Pytanie do prawdziwych "gruszek" 12.07.18, 22:17 nie dziala trzeba przytyc - wowczas sie bardziej wyrownuje. Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: Pytanie do prawdziwych "gruszek" 06.07.18, 14:01 Spróbuj powiesić zwykły t-shirt na sznurku przypięty tylko w dwóch miejscach na dole. Mi kiedyś ojciec powiększył w ten sposób dolne obwody 5 t-shirtow o dobre 10 cm. Niestety nie jestem gruszką. Odpowiedz Link Zgłoś
kotoholiczka Re: Pytanie do prawdziwych "gruszek" 06.07.18, 14:03 Nie mam żadnych problemów z tshirtami Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Pytanie do prawdziwych "gruszek" 06.07.18, 15:39 Kupuję koszulki do talii, nie do bioder. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Pytanie do prawdziwych "gruszek" 06.07.18, 15:46 Taliowane, ewentualnie z wolantami, albo lekko ściągnięte pod biustem. Z tym sobie można poradzić, ale kupowanie spódnicy i spodni to już niezła jazda. Wszystko za luźne w talii. Odpowiedz Link Zgłoś
zabka141 Re: Pytanie do prawdziwych "gruszek" 06.07.18, 18:51 Nie za bardzo rozumiem pytanie, poniewaz typowa gruszka ma waska talie i szerokie biodra. Nie ma brzucha, wiec nie wiem gdzie ci sie cos opina? Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Pytanie do prawdziwych "gruszek" 06.07.18, 19:03 zabka141 napisał(a): > Nie za bardzo rozumiem pytanie, poniewaz typowa gruszka ma waska talie i szerok > ie biodra. Nie ma brzucha, wiec nie wiem gdzie ci sie cos opina? Masz słabą wyobraźnię. Ja jestem przeciwieństwem gruszki, bo mam duży biust nie pasujący do rozmiaru talii i bioder, ale widzę od razu o co chodzi. Jak masz na górze 34, a na dole 40, to bluzka poniżej talii będzie się zwijać i w żadym wypadku nie dasz rady zaciągnąć ją w okolicę tyłka, bo jest tam po prostu za ciasno skrojona. Chyba, że bluzka ma sporo strechu, ale takie naciągnięte (znam z autopsjii na biuście) też nie zawsze wygląda dobrze. Wtedy należy kupować bluzki, u których na biuście sporo się dzieje (marszczenia, raczej bez zaszewek, ale za to paski w talii, dekolty carmen z falbankami itd) i brać górę jednak rozmiar więcej. To nawet korzystniej dla proporcji, taka wąsko opięta wątła góra do sporego tyłka nie wygląda dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Pytanie do prawdziwych "gruszek" 06.07.18, 19:12 Góra rozmiar większa fatalnie wygląda przy wąskich ramionach. Ja mam ramiona z rozmiaru 34-36 i już niektóre rzeczy w rozmiarze 38 źle się układają na ramionach (są za duże). Poduszek nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Pytanie do prawdziwych "gruszek" 06.07.18, 19:19 Do mnie takich tekstów puszczać nie musisz, bo ja noszę na górze wymuszone biustem 40, albo nawet 42, a wystarczyłoby mi ramionowo 38, a i w 36 spokojnie bym weszła. Więc nie zawsze moża mieć co się chce, kupujesz 38 w odpowiednim fasonie, by szerokie ramiona jak najmniej przeszkadzały, podwijasz rękawy (jak ja na przykład) i już. Masz inne rzeczy do podkreślenia i odwrócenia odwagi od braków. Ja zwykle wkładam spodnie rurki, by zwrócić uwagę na szczupłe nogi i zgrabny tyłek, ty możesz podkreślać paskiem wąską talię. Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Pytanie do prawdziwych "gruszek" 06.07.18, 20:18 A dlaczego odpowiadasz tak zaczepnie? Pisałam już kilka razy, że jestem niewymiarowa i trudno mi znaleźć coś sensownego w sklepach. Mam figurę w kształcie litery A, ale nogi (uda, łydki) szczupłe, biodra to najszerszą część mojego ciała, nic na to nie poradzę. A z talią u mnie mogłoby być lepiej, bo mam biodra kwadratowe (miednica jakby podniesiona do góry) i to psuje wcięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Pytanie do prawdziwych "gruszek" 06.07.18, 21:24 jolie napisała: > A dlaczego odpowiadasz tak zaczepnie? Pisałam już kilka razy, że jestem niewymi > arowa i trudno mi znaleźć coś sensownego w sklepach. A ty coś taka przewrażliwiona? I przyszłaś się wyżalać, czy co? Każda z nas ma jakiś problem, moim jest na przykład duży biust, co bardzo utrudnia zakup garderoby. Na dziś nie mam ani jednego pasującego żakietu. Ale trzeba sobie radzić, szukać marek, które produkują na nasz typ sylwetki, kombinować i robić kompromisy, a nie jęczeć, że każde 38 spada ci z ramion. To szukaj takiego, które nie spada. Ja wiem, że 40-tka z Esprit dla mnie ujdzie, więc często tam kupuję, w Desigual szyją za to na gruszki z małym biustem i nie mam co tam szukać, chyba, że chodzi o fason prostej kurtki dżinsowej, wtedy może rozmiar 42 się nada. Próbuj, chodź, szukaj, mierz, albo szyj na miarę, innej rady nie ma. Nie ma takiego ciucha, który by pasował na każdą. Odpowiedz Link Zgłoś
zabka141 Re: Pytanie do prawdziwych "gruszek" 06.07.18, 21:09 Ok. Rozumiem teraz, ale nie zczailam bo raczej nie nosze bluzek ktore tak maja jako gruszka. Nosze sukienki, zwykle w A formie. Jak nosze bluzki to dzianinowe - czesto w stylu lat 50tych - lub koszulki - a to sa rozciagliwe lub wcale nie tak dlugie by siegac bioder. Lub nosze cos co wkladam do spodnicy czy spodni. Szczerze uwazam ze tak jako gruszka trzebs sie ubierac. Zadne tam tuniki czy koszule wylozone na spodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_2009 Re: Pytanie do prawdziwych "gruszek" 12.07.18, 20:42 Ale moje pytanie dotyczyło zwykłych t-shirtów. Takich bawełnianych. Nie włożę ich sobie do getrów/spodenek i nie podkreślę talii paskiem. Długość "do pasa" też odpada, bo (w moim przypadku przynajmniej) podkreśla dysproporcję. Odpowiedz Link Zgłoś
nowel1 Re: Pytanie do prawdziwych "gruszek" 13.07.18, 14:11 Ja po prostu nie noszę T-shirtów o długości do bioder. Nie da się tego pogodzić z gruszką i tyle. T-Shirty krótsze, a dłuższe - bluski lekko rozszerzane do dołu, jak tunika. Odpowiedz Link Zgłoś
nowel1 Re: Pytanie do prawdziwych "gruszek" 13.07.18, 14:12 nowel1 napisała: > bluski Nagroda dla tej pani Bluzki. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Pytanie do prawdziwych "gruszek" 12.07.18, 23:19 Z t-shirtami nie mam problemu. Problem mam z talią i biodrami, a raczej proporcjami tychże w spodniach. Odpowiedz Link Zgłoś