Dodaj do ulubionych

Co ma 6 metrów?

08.07.18, 21:15
metrowarszawa.gazeta.pl/metrowarszawa/7,141637,23650501,trwaja-poszukiwania-blisko-6-metrowego-weza-sluzby-ostrzegaja.html#MT2 swoją drogą to sam taki w Polsce nie urósł. Nie lepiej zrobić przegląd lokalnych hodowców?
Obserwuj wątek
    • wkurzo-namama Re: Co ma 6 metrów? 08.07.18, 21:23
      Masakra jakaś. W komentarzach piszą że to umie świetnie pływać i już dawno może być o wiele dalej.
      • tanebo2.0 Re: Co ma 6 metrów? 08.07.18, 21:26
        Węże są zimnokrwiste. Czyli mało się ruszają. Pewnie zaszył się w ciemnym i ciepłym miejscu. Szukałbym rano na jakiejś drodze.
        • berdebul Re: Co ma 6 metrów? 08.07.18, 22:05
          Albo wlasnie zjadł jakiegoś pijaczka w krzakach i trawi. Koszmar.
    • wheels.of.fire Re: Co ma 6 metrów? 08.07.18, 21:28
      Pytanie, czy to od hodowcy legalnego, jeśli w ogóle akurat ten gatunek w ogóle można w Polsce hodować legalnie.
      Dużych krokodyli czy ogromnych węży nie można mieć w domu, podobnie jak np. niedźwiedzi, wielkich kotów i większych małych kotów.
      • wheels.of.fire Re: Co ma 6 metrów? 08.07.18, 21:29
        A i wiem, że PiS się ma brać za tych, co mają pumy i lwy, bo zarejestrowali sobie działalność cyrkową.
        • tanebo2.0 Re: Co ma 6 metrów? 08.07.18, 21:39
          Za oceloty też?
          • wheels.of.fire Re: Co ma 6 metrów? 08.07.18, 22:26
            Nie. Oceloty można mieć bez żadnego pozwolenia. Za to karakal już jest na liście zwierząt niebezpiecznych i niestety mieć go nie wolno.
            • tanebo2.0 Re: Co ma 6 metrów? 08.07.18, 22:30
              Ten symbol męskości?
              • morekac Re: Co ma 6 metrów? 10.07.18, 00:58
                Pyton mógłby być symbolem męskości. Zostawia falliczny ślad.
        • tanebo2.0 Re: Co ma 6 metrów? 08.07.18, 21:53
          www.strefazwierzat.pl/uroczy-szympans-dla-dobrego-domu,o5016 szympansy bawiące się z dziećmi? Chyba że bez "z". Albo kawałkami dzieci...
          • maadzik3 Re: Co ma 6 metrów? 08.07.18, 22:14
            co za (c)h...j sprzedaje pojedyncze szympansy? inteligentne, rodzinne zwierzęta. w ogóle trzymanie ich w niewoli mi się nie podoba a w ten sposób to już groza!!!! Poza tym oczywiście masz rację, że szympansy potrafią być agresywne (acz raczej w stadzie) ale tutaj jest to dla mnie wtórny problem wobec samego faktu
            • wheels.of.fire Re: Co ma 6 metrów? 08.07.18, 22:26
              Szympansa mieć nie wolno w Polsce.
            • majenkir Re: Co ma 6 metrów? 10.07.18, 17:46
              Maadzik, czy Ty naprawde wierzysz we wszystko, co widzisz w internetach? big_grin
    • antyideal Re: Co ma 6 metrów? 08.07.18, 21:32
      Lepiej zamknij okna na noc..tongue_out
      www.rmf24.pl/fakty/polska/news-2-metrowy-waz-w-mieszkaniu-na-7-pietrze-wpelznal-przez-okno,nId,2411390

• wkurzo-namama Re: Co ma 6 metrów? 08.07.18, 21:43
        Ty się śmiej, ale nie zazdroszczę ludziom pod namiotami w okolicy Wisły ....
        • mallard Re: Co ma 6 metrów? 09.07.18, 08:35
          wkurzo-namama napisał(a):

> Ty się śmiej, ale nie zazdroszczę ludziom pod namiotami w okolicy Wisły ....

Będą musieli wartę wystawić... 😉
    • ertyla Re: Co ma 6 metrów? 08.07.18, 22:02
      Piszą, że niewykluczone, iż jakiś dowcipny hodowca podrzucil to nad Wisłę....
      Oby.
      • kota_marcowa Re: Co ma 6 metrów? 08.07.18, 22:24
        Ja bym raczej stawiała, że ktoś sobie kupił małego pytonka, pytonek żarł i urósł i albo hodowca nie dawał sobie z nim rady albo np urodziło mu się dziecko i węża wyrzucił. Brrr mam nadzieję, że jak go nie znajdą to może w zimie sam zdechnie.
        • wkurzo-namama Re: Co ma 6 metrów? 09.07.18, 06:43
          Jak mnie tacy debile wkurzają. Jak tak to odważny, s jak trzeba ponieść konsekwencje to pi.da.
          Ojciec chodowal nielegalnie jakiegoś tam małego dusiciela. Jak ojciec zmarł, a chętnych do opieki nie było, to wzięłam i zawiozłam gada do sklepu zoologicznego. Pomarudzili i wzięli. Jakby go w najbliższym sklepie nie chcieli, zawiozlabym do zoo.
      • unaragazza.bionda Re: Co ma 6 metrów? 09.07.18, 07:38
        Uaktualniali artykuł - znaleziono ślady na pisaku świadczące, że wąż się poruszał, czyli to nie żart.
        • ertyla Re: Co ma 6 metrów? 09.07.18, 07:39
          O kurcze.... a już myślałam, że faktycznie ktoś tę wylinkę podrzucił...
          • mallard Re: Co ma 6 metrów? 09.07.18, 08:40
            ertyla napisała:

> O kurcze.... a już myślałam, że faktycznie ktoś tę wylinkę podrzucił...

Jak się zna na wężach, to i te ślady mógł "spreparować". 😉
            • ertyla Re: Co ma 6 metrów? 09.07.18, 09:44
              Najlepiej by było. Jeszcze nam dziś potrzeba tylo informacji, że pod Warszawą zaginęło dziecko, a jutro znalezionego węża z wypchanym brzuchem...
              Świat staje na głowie.
              • eliszka25 Re: Co ma 6 metrów? 09.07.18, 23:50
                wez nawet tak nie pisz...
                • ertyla Re: Co ma 6 metrów? 10.07.18, 07:51
                  Pisanie, albo nie, nie czaruje rzeczywistości... niestety....
                  Z miesiąc temu gdzieś w Azji taki wąż pozarł kobietę
                  www.google.pl/amp/s/www.rmf.fm/magazyn/amp,17151,waz-polknal-kobiete-w-ciele-pytona-znaleziono-cialo-54-latki.html

Było o tym głośno w mediach.
                  • eliszka25 Re: Co ma 6 metrów? 10.07.18, 17:30
                    ertyla napisała:

> Pisanie, albo nie, nie czaruje rzeczywistości... niestety....

nie no, oczywiscie masz racje. choc najlepiej byloby, gdyby okazalo sie, ze jakis debil zrobil glupi zart.
                    • bistian Re: Co ma 6 metrów? 10.07.18, 17:46
                      eliszka25 napisała:

> najlepiej byloby, gdyby okazalo sie, ze jakis debil zrobil glupi zart.

Wygląda na to, że to nie jest tego typu żart. Ten wąż tam jest i nie siedzi w jednym miejscu.
                      Ludzie od lat wypuszczają obce zwierzęta, jest już kilka gatunków obcych ślimaków w Wiśle, są ryby egzotyczne w pobliżu zrzutów ciepłej wody z elektrowni, masowo są wyrzucane żółwie, sam widziałem dwa razy w jeziorze. Z rok temu wędkarz złowił piranię, szczęśliwie, u nas jest im za zimno, ale przy zrzucie ciepłej wody może dałyby radę?
                      To nie jest pierwszy wąż, zgłoszenia są systematycznie. Tylko, ten wąż jest wyjątkowo duży. Jeden silny facet sobie z nim nie poradzi, jeśli wąż zaatakuje, kobieta tym bardziej nie.
                      • eliszka25 Re: Co ma 6 metrów? 10.07.18, 17:50
                        no niestety, debili, ktorzy po prostu wywalaja do rowu/lasu/w krzaki czy gdzie tam jeszcze rozne zwierzeta nie brakuje. mam nadzieje, ze znajda tego weza zanim zdazy pozrec czlowieka i ciekawe, czy dotra do wlasciciela. powinien za to niezle beknac, bo przeciez taki waz w polsce sam z siebie nie urosl.
    • muchy_w_nosie Re: Co ma 6 metrów? 10.07.18, 08:25
      Mówili że z paralotni? Ktoś widział jak 3 mężczyzn nioslo coś długiego w przybliżonym czasie do znalezienia wylinki węża.
      • antyideal Re: Co ma 6 metrów? 10.07.18, 10:08
        3 miesiące temu. Miło ze strony węża, że ujawnił się akurat w sezonie ogórkowym, przynajmniej dziennikarze nie muszą nic wymyślaćsmile
        • muchy_w_nosie Re: Co ma 6 metrów? 10.07.18, 17:00
          No miło ... moszesz jechać z dziećmi pod namiot w tamte okolice, żeby udowodnić swoje przypuszczenia.
    • tanebo2.0 Re: Co ma 6 metrów? 10.07.18, 16:56
      natemat.pl/243333,gdzie-jest-pyton-tygrysi-znaleziono-nowe-slady-weza-w-okolicach-gassow

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka