Dodaj do ulubionych

Studia- który kierunek wybrać?

09.07.18, 11:50
Proszę o radęsmile
Córka dostała sie na Politechnike Poznanska na inzynierie bezpieczeństwa. Gdzies od półtora roku ciągle mówiła, ze chce iść na gospodarkę przestrzenną. W Poznaniu niestety tego kierunku nie ma na PP, więc zapisała się na UAM. Nie ma jeszcze wyników rekrutacji ale jest duze prawdopodobieństwo, ze sie dostanie. No i mloda od soboty, kiedy to PP oglosila listę zakwalifikowanych, snuje sie po domu i ryczy co ma zrobic jesli dostanie sie tez na UAM. Czy sa tu może emamy po którymś z tych kierunkow? Jak z pracą?
Obserwuj wątek
    • anahera Re: Studia- który kierunek wybrać? 09.07.18, 16:09
      Maz siostry ciotecznej jest inzynierem bezpieczenstwa, z tego co wiem to calkiem niezla kariere robi.
    • mildenhurst Re: Studia- który kierunek wybrać? 09.07.18, 16:47
      Inżynieria bezpieczeństwa : obszar zarezerwowany dla bhpowców. Robią to samo praktycznie, a są tańsi. Gospodarka przestrzenna: w tym obszarze lepiej porusza się geodeta nawet po technikum, poza tym to rewir bardziej budżetowy. Kasy nie zarobisz a i etatu nie dostaniesz. Niech szuka czegoś bardziej konkretnego.
    • zielonaherbata72 Re: Studia- który kierunek wybrać? 09.07.18, 17:00
      Niech przejrzy przedmioty na stronie uczelni i wtedy będzie miała jakiś większy ogląd. Ważniejsze co ona woli bo z postu wynika, że woli gospodarkę niech posłucha. Zresztą najwyżej zmieni studia jak jej sie nie spodoba. Chociaż fakt inżynieria bezpieczeństwa jest konkretniejszym i lepiej płatnym kierunkiem.
      • mildenhurst Re: Studia- który kierunek wybrać? 09.07.18, 17:16
        Najczęściej w adm pub za bezpieczeństwo odpowiadają byli wojskowi. To ich się zatrudnia.
    • makurokurosek Re: Studia- który kierunek wybrać? 09.07.18, 17:28
      To zależy czym interesuje się twoja córka i jakie ma predyspozycje. Rzuciłam tylko okiem na wykładowców ( raczej nie są to ci z górnej półki) , wydział wyodrębniony z budowy maszyn, tak więc twoja córka musi mieć świadomość że będzie miała rysunek techniczny, budowę maszyn, wytrzymałość materiałów.
      Ja kończyłam wydział technologii chemicznej i mi te przedmioty odpowiadały, ale my mieliśmy zajęcia ze swoimi wykładowcami, forma tych zajęć w wydaniu BM kompletnie by mi nie odpowiadała

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka