naggina 13.07.18, 17:32 tak mi się rzuciło w oczy, wczoraj i przedwczoraj. duże miasto, nie pipidówka. i bardzo dużo dzieci, niemowlaków. młódki. oj działa wzrost gospodarczy i 500+ w sumie- dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
spirit_of_africa Re: co druga kobieta w ciąży! 13.07.18, 17:34 Eee to normalka latem. Ze widać sporo kobiet w ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
naggina Re: co druga kobieta w ciąży! 13.07.18, 18:59 cóż, dla rozwoju, zwiększenia/dynamiki PKB trzeba pracowników. jak sami starzy będą- nie będzie miał kto pracować. gospodarka/kraj się zwiną. trzeba albo dzieci, albo emigrantów. Odpowiedz Link Zgłoś
leyre2 Re: co druga kobieta w ciąży! 13.07.18, 20:29 Trzeba mniej ludzi na tej planecie. Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze-w-drodze Re: co druga kobieta w ciąży! 13.07.18, 20:36 A to zależy gdzie. W Bangladeszu i innej Somalii - tak. W Europie, w tym w Polsce - wręcz przeciwnie. Starzejemy się. Wiec to dobrze, że Polki rodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
leyre2 Re: co druga kobieta w ciąży! 13.07.18, 20:41 Wszedzie. Na tej planecie jest coraz mniej miejsc do zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze-w-drodze Re: co druga kobieta w ciąży! 13.07.18, 20:57 Oj tam, oj tam. Niekontrolowany rozród i problemy z miejscem do życia to nie tu. To tam. A tam wystarczy jedna czy druga epidemia i problem się rozwiąże. A idealistyczne smuty o zrównoważonym rozwoju opowiadaj w Bangladeszu. A nie, czekaj. Tam nikt tego nie będzie słuchał. Odpowiedz Link Zgłoś
leyre2 Re: co druga kobieta w ciąży! 13.07.18, 21:28 Aj aj tam, masz okazje dozyc czasow, w ktorych twoimi sasiadami na ulicy, w budynku beda ludzie z Azji, Afryki czy poludniowej Europy i nie bedziesz miec wyboru. Bedzie ciasno, glosno, niebezpiecznie itd. To sie juz zaczelo zreszta, ale oczywiscie mozesz zaklinac rzeczywistosc i wierzyc ze Polacy powinni sie rozmnazac bo to dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze-w-drodze Re: co druga kobieta w ciąży! 13.07.18, 22:47 Nope. Nic się nie zaczęło. Po prostu kolejna próba podboju. Nieudana. A Polacy powinni sów rozmnażać. To dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze-w-drodze Re: co druga kobieta w ciąży! 13.07.18, 22:49 PS. Ty się nie musisz rozmnażać. Przymusu nie ma. Może nawet lepiej nie. Odpowiedz Link Zgłoś
leyre2 Re: co druga kobieta w ciąży! 14.07.18, 06:56 zawsze-w-drodze napisała: > Nope. Nic się nie zaczęło. > Po prostu kolejna próba podboju. Nieudana. > A Polacy powinni sów rozmnażać. To dobrze. Tiaaaa, ignorancja nie boli... Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: co druga kobieta w ciąży! 14.07.18, 21:12 >>>A Polacy powinni sów rozmnażać. To dobrze. Sowy sobie poradzą bez Polaków Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: co druga kobieta w ciąży! 14.07.18, 22:02 Nie, tu chochlik zjadł słowo "nie". Powinno być "Polacy nie powinni sów rozmnażać". W zasadzie pomylony trochę szyk, prawidłowo byłoby "Polacy nie powinni rozmnażać sów". Chocią nie wiem, dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
super_hetero_dyna Re: co druga kobieta w ciąży! 14.07.18, 08:48 leyre2 napisał(a): > Wszedzie. Na tej planecie jest coraz mniej miejsc do zycia. To co Ty tu jeszcze robisz? Zacznij depopulacji od siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: co druga kobieta w ciąży! 13.07.18, 17:42 Miasto wojewódzkie, nie widuję kobiet w ciąży. I co teraz? Obalam twoje spostrzeżenia czy może ustalamy, że każdy widzi to, czego wypatruje? Odpowiedz Link Zgłoś
przystanek_tramwajowy Re: co druga kobieta w ciąży! 13.07.18, 17:45 Miała przekaz z Nowogrodzkiej, żeby napisać, że suweren szczęśliwy, rozmnaża się na potęgę, przemyciła wzmiankę o wzroście gospodarczym i dostanie pół zeta za wpis. Może stary nie przepije. Ja w największym mieście w tym kraju prawie nie widuję kobiet w ciąży. Widocznie wolą się zająć wychowywaniem tych dzieci, które już mają i zarabianiem pieniędzy niż liczeniem, że im dobra zmiana coś ze swojego koryta rzuci. Odpowiedz Link Zgłoś
zlababa35 Re: co druga kobieta w ciąży! 13.07.18, 18:00 A ja widuję, także panie mające już po trójce maluchów... I myślę, że w tym kraju nie da się zrezygnować z pincetplusa, bo chyba jakieś zamieszki wybuchną. Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: co druga kobieta w ciąży! 13.07.18, 19:02 Z 500+ nikt nie zrezygnuje tylko z czasem będzie coraz mniej wart. Jeszcze pamiętam czasy gdy 5000 kosztowała paczka ciastek. Odpowiedz Link Zgłoś
naggina Re: co druga kobieta w ciąży! 13.07.18, 18:55 "Miała przekaz z Nowogrodzkiej, żeby napisać, że suweren szczęśliwy, rozmnaża się na potęgę, przemyciła wzmiankę o wzroście gospodarczym i dostanie pół zeta za wpis." PORABAŁO CIĘ???? Ot, moje spostrzeżenie- opatrzone emotikonem mieszanych uczuć. i wiem z czego wynika- ze szczytu cyklu koniunkturalnego, który jest efektem tego co było 5-7 lat temu Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: co druga kobieta w ciąży! 13.07.18, 17:49 To u mnie jeszcze lepiej: wieś zabita dechami i ani jednej ciężarnej. Jak żyć? Odpowiedz Link Zgłoś
spirit_of_africa Re: co druga kobieta w ciąży! 13.07.18, 18:24 Statystycznie najwiecej dzieci rodzi sie we wrześniu (nie tylko w Polsce) wiec siła rzeczy w lipcu te ciaze są zaawansowane i widoczne, zwłaszcza ze jest ciepło i brzuchy nie kryją sie pod płaszczami. Nie dopatrywałabym się tu wpływu rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
mamolka1 Re: co druga kobieta w ciąży! 13.07.18, 20:02 Ty blondynka jesteś ? 😜 Statystycznie to najwięcej dzieci rodzi się w dziewiątym miesiącu a nie we wrześniu Odpowiedz Link Zgłoś
blimsien Re: co druga kobieta w ciąży! 13.07.18, 20:09 mamolka1 napisała: > Ty blondynka jesteś ? 😜 > Statystycznie to najwięcej dzieci rodzi się w dziewiątym miesiącu a nie we wrze > śniu > www.livescience.com/32728-baby-month-is-almost-here-.html w USA najwiecej w sierpniu, ale od lipca do pazdzienika zauwazalnie duzo wiecej. EOT mądralko. Odpowiedz Link Zgłoś
spirit_of_africa Re: co druga kobieta w ciąży! 13.07.18, 20:43 Mamolka - dane GUSu za 2017 mówią o wrześniu. Jak przejrzysz wcześniejsze lata to tez największy odsetek urodzeń przypada na miesiące VI-IX Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: co druga kobieta w ciąży! 14.07.18, 12:41 Ale o co wy się spieracie właściwie? Przecież wrzesień jest dziewiątym miesiącem Odpowiedz Link Zgłoś
blimsien Re: co druga kobieta w ciąży! 14.07.18, 12:44 lellapolella napisała: > Ale o co wy się spieracie właściwie? Przecież wrzesień jest dziewiątym miesiące > m > To w USA jest i wysyp wcześniaków, i ciaz przenoszonych o miesiąc lub dłużej Odpowiedz Link Zgłoś
muchy_w_nosie Re: co druga kobieta w ciąży! 14.07.18, 13:03 Jakoś w szkołach tego nie widać, w klasach znajomych dzieci 80% urodziny obchodzi do czerwca, te ostatnie 20% to niedobitki z reszy miesięcy. Moja siostra jest z grudnia i jej 3 najlepsze przyjaciółki są z grudnia. Ja jestem z września i zawsze w klasie byłam samotna urodzinowo, a klas miałam w sumie 4 (licząc studia) w pracy w wydziale też tylko ja z września. Ja slyszałam że najwięcej dzieci to teraz rodzi się kwiecień/maj, bo świadomie kobiety planują termin na cieplejsze dni. U mnie kobiet w ciąży i dzieci masa, ale jesteśmy pod Wroclawskim miastem w odleglosci 10km od centrum wrocka i po prostu młodzi ludzie się wyprowadzają do nas z uwagi na ceny mieszkań, u nas metr to 4900 zł we Wrocławiu ponad 6 tysięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
blimsien Re: co druga kobieta w ciąży! 14.07.18, 13:17 U mnie w LO i SP w klasach najwięcej było albo z wiosny albo wczesnej i środkowej jesieni. Na studiach w wiekszosci wiosna/lato (niekoniecznie wrzesien). Z planowaniem terminu porodu też wychodzi na to, że w kręgu rodziny i znajomych ostatnie kilka lat dzieci rodzą się od maja do lipca/sierpnia Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: co druga kobieta w ciąży! 13.07.18, 17:53 Może sama chcesz być w ciąży? Jak miałam parcie na drugie dziecko - to też wszędzie widziałam kobiety w ciąży i niemowlaki. Były wszędzie. Normalnie z lodówki wyskakiwały. Od 16 lat nie widzę nadmiaru Odpowiedz Link Zgłoś
kotoholiczka Re: co druga kobieta w ciąży! 13.07.18, 17:56 Może dlatego, że od 1 stycznia 2019 podobno mają przestać obowiązywać standardy opieki okoloporodowej? Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: co druga kobieta w ciąży! 13.07.18, 17:57 Też wczoraj wyglądałam przez chwilę, jakbym była w ciąży Dziś rano już nie. Może się obżerają do wypęku Odpowiedz Link Zgłoś
ginger.ale Re: co druga kobieta w ciąży! 13.07.18, 18:29 Może w IKEI byłaś? Tam chodzą tabunami.. Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: co druga kobieta w ciąży! 13.07.18, 19:05 Nie widzę tego jakoś specjalnie. Ja mam dwójkę sprzed 500+. Wszyscy bliźsi i dalsi znajomi przeważnie albo mają dwójkę, albo drugie jest w drodze albo niedawno urodziło się pierwsze. Jedna dziewczyna coś o trzecim przebąkuje ale jeszcze nie wiadomo czy się zdecydują. Odpowiedz Link Zgłoś
zasiedziala Re: co druga kobieta w ciąży! 13.07.18, 19:54 Ja też nie widuję, praktycznie w ogóle. Moi bliscy znajomi mają w sumie 1 dziecko (na jakieś kilkadziesiąt osób). Dalsi znajomi, głównie z pracy 2 lub 3. Nikt (poza tymi jednymi bliskimi znajomymi) nie ma 1 dziecka, co mogłoby mnie doprowadzić do wniosku, że dzieci rodzą się parami lub stadami Odpowiedz Link Zgłoś
naggina Re: co druga kobieta w ciąży! 13.07.18, 22:16 "Moi bliscy znajomi mają w sumie 1 dziecko (na jakieś kilkadziesiąt osób)." wsród moich tych z którymi dorastałam, wsród krakowskiej elity wszyscy po jednym, tylko ja dwójkę. element napływowy ze studiów, a pracy- dwójka lub więcej. w sumei dobrze, że ktos te dzieci rodzi Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze-w-drodze Re: co druga kobieta w ciąży! 13.07.18, 23:22 Czyli element napływowy przykryje was (te krakowska elitę) czapkami. Ewolucja. Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: co druga kobieta w ciąży! 13.07.18, 19:57 Pewnie sama w ciazy jestes. Mi sie juz nie rzucaja w oczy od lat. Odpowiedz Link Zgłoś
naggina Re: co druga kobieta w ciąży! 13.07.18, 22:14 ja już zaprzestałam rodzenia tfu, tfu, tfu- wypluj te słowa ale ja ponad średnią- bo dwójkę i tak mi sie nasunęło- wśród moich znajomych ze szkoły (elytarne liceum) tylko ja mam dwójkę- reszta po jednym. napływowe dziewczęta ze studiów co najmniej dwójka, lub nawet trójka, a i więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze-w-drodze Re: co druga kobieta w ciąży! 13.07.18, 23:26 Czyli napływowe dziewczęta w ostatecznym rozrachunku górą. Ich dzieci zdecydują o losach twoich. Przegłosują je po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
vasaria Re: co druga kobieta w ciąży! 13.07.18, 20:01 Dawno żadnej kobiety w ciąży nie widziałam. I czego to dowodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: co druga kobieta w ciąży! 13.07.18, 20:14 Gdzie to tak ?ja nie widze w Szczecinie . W Wawie bylam w weekend tez nie . Odpowiedz Link Zgłoś
blimsien Re: co druga kobieta w ciąży! 13.07.18, 20:21 jola-kotka napisała: > Gdzie to tak ?ja nie widze w Szczecinie . W Wawie bylam w weekend tez nie . musialabys udac sie np na plac zabaw na jakimś mlodym osiedlu, na szczescie omijasz z daaaaaleka takie miejsca Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: co druga kobieta w ciąży! 14.07.18, 01:54 A nie prawda bywam mam duzo kolezanek co maja dzieci a one uwielbiaja sie umawiac na placach zabaw Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: co druga kobieta w ciąży! 13.07.18, 20:26 jola-kotka napisała: > Gdzie to tak ?ja nie widze w Szczecinie . W Wawie bylam w weekend tez nie . W Castoramie i IKEA w Warszawie ostatnio tez co chwilę rzucały mi się w oczy ciężarne . Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: co druga kobieta w ciąży! 14.07.18, 01:58 Jak jade do Wawy to nie chodze po Ikea pije wino na starym miescie i widzialam jedna kobiete w ciazy z ktora sie tam min. umowilam. Kurde slepa jestem czy nie zwracam uwagi? Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_topesto Re: co druga kobieta w ciąży! 13.07.18, 20:38 To logiczne, że w dużym mieście, to tych kobiet w ciąży trochę będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze-w-drodze Re: co druga kobieta w ciąży! 13.07.18, 20:39 No wychodzi, że prawdę widzisz. www.gloswielkopolski.pl/wiadomosci/wielkopolska/a/po-raz-pierwszy-od-5-lat-mamy-w-polsce-dodatni-przyrost-naturalny-przybywa-min-wielkopolan,13158084/ Supcio. Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: co druga kobieta w ciąży! 13.07.18, 20:53 Tylko, że to są ostatnie podrygi wyżu demograficznego. Parę lat temu widziałam dane, z których wynikało, że nastoletnich dziewcząt (w przedziale 12-16 lat) jest bodaj o połowę mniej, niż 20 lat temu. Biorac pod uwagę to oraz fakt, że kobiety decydują się na dzieci coraz później za jakieś 10 lat wieszczę duży spadek demograficzny. Chyba, że jakość slużby zdrowia bardzo się poprawi i zmniejszy się śmiertelność starszych Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze-w-drodze Re: co druga kobieta w ciąży! 13.07.18, 20:59 A te poprzednie podrygi? Z ostatnich pięciu lat? Skoro to ostatnie podrygi - gdzie był ten wyż 2, 3, 4 lata temu? Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: co druga kobieta w ciąży! 13.07.18, 23:11 Wiek urodzenia pierwszego dziecka się wydłuża. Kobiety mają poczucie, że mają jeszcze duuużo czasu na rozród. W związku z tym te dwa czy pięć lat temu kobiety z wyżu korzystały z życia, szukały odpowiedniego partnera albo robiły karierę. Ja nie twierdzę, że 500+ nie ma żadnego związku z wyżem bo pewnie niejedną decyzję o posiadaniu drugiego dziecka przyspieszył. Na pierwsze dzieci raczej wplywu nie ma a w moim bliższym otoczeniu w tym roku urodziło się czworo pierwszych dzieci, drugie będzie tylko jedno. Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: co druga kobieta w ciąży! 13.07.18, 23:24 Tak własnie będzie - świadczy o tym liczba osób w wieku 15 - 24 lata. W połowie 2004 roku liczba obywateli naszego kraju w tym przedziale wiekowym wynosiła blisko 6,0 mln. Po III kwartale 2017 r. liczba ta spadła do poziomu zaledwie 3,8 mln osób (-37 proc.). Najzwyczajniej w Polsce nie ma tylu kobiet w wieku efektywnej rozrodczości, żeby zmienić trend. Pouczający wykres ONZ szacuje, że w perspektywie najbliższych 30 lat ludność nad Wisłą zmniejszy się o ponad 15 proc. (32,4 mln osób), a z końcem wieku doświadczymy spadku o prawie 45 proc. Wówczas w Polsce będzie mieszkało mniej ludzi niż w 1950 r., kiedy nasza populacja liczyła niespełna 25 mln osób. Odpowiedz Link Zgłoś
naggina Re: co druga kobieta w ciąży! 13.07.18, 22:11 dokładnie- a Kraków w tym prym wiedzie "Po latach spadku, a potem zastoju w stolicy Małopolski rodzi się znów coraz więcej dzieci (w 2015 r. – 8 tys., w zeszłym – 9,2 tys.). Dzieje się tak m.in. dlatego, że krakowianki, zachęcone poprawiającą się sytuacją ekonomiczną (niskie bezrobocie, rosnące płace oraz zasiłki na dzieci) dużo częściej decydują się na macierzyństwo oraz kolejne potomstwo." + migracje brak szkół, przedszkoli, żłobków....... Odpowiedz Link Zgłoś
tsaria Re: co druga kobieta w ciąży! 13.07.18, 20:42 Ja widzę dużo w ciąży, niemowlaczków, ale pewnie zwracam większą uwagę, bo sama mam roczniaka. Odpowiedz Link Zgłoś
naggina jednak mam rację. 13.07.18, 22:10 plus.dziennikpolski24.pl/magazyn/a/o-3231-wiecej-dzieci-w-malopolsce-w-tym-3221-w-samym-krakowie-boom-gospodarczy-zacheca-do-rodzenia-coraz-chetniej-robia-to,13235013 "Po latach spadku, a potem zastoju w stolicy Małopolski rodzi się znów coraz więcej dzieci (w 2015 r. – 8 tys., w zeszłym – 9,2 tys.). Dzieje się tak m.in. dlatego, że krakowianki, zachęcone poprawiającą się sytuacją ekonomiczną (niskie bezrobocie, rosnące płace oraz zasiłki na dzieci) dużo częściej decydują się na macierzyństwo oraz kolejne potomstwo." choć migracje też ogromne......... Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaad Re: co druga kobieta w ciąży! 13.07.18, 22:16 Ostatni prawdziwy wyż demograficzny to był w latach 80. Teraz to mało znaczące wahnięcia Odpowiedz Link Zgłoś
blimsien Re: co druga kobieta w ciąży! 13.07.18, 22:19 zetkaad napisał(a): > Ostatni prawdziwy wyż demograficzny to był w latach 80. Teraz to mało znaczące > wahnięcia teraz rodza sie kolejne/ostatnie dzieci kobiet z poczatku i 1szej polowy lat 80 Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze-w-drodze Re: co druga kobieta w ciąży! 13.07.18, 22:54 I dlatego przez ostatnie 5 lat był minus, a teraz jest plus. Konsekwencji odrobine i logiki. Jak bozie kocham. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: co druga kobieta w ciąży! 14.07.18, 07:47 Wśród moich znajomych pojawiły się ostatnio nieplanowane dzieci. Wiem, że nieplanowane, bo sami mówili. Być może 500+ dało taki efekt, że przesunelo grupę "nie chcę kolejnego dziecka" w stronę "jak się trafi, to będzie" i ci rozluźnili dbanie o antykoncepcję. Odpowiedz Link Zgłoś
madami Re: co druga kobieta w ciąży! 14.07.18, 09:54 Osobiście nie znam żadnej kobiety w aktualnej ciąży, w ubiegłym roku pojawiło się czworo maluchów w moim otoczeniu ( a jest ono bardzo różnorodne wiekowo, te urodzenia to dwie 40 - latki pierwsze i drugie dziecko, jedna trzydziestolatka - pierwsze dziecko i jedna mniej więcej trzydziestolatka, nie wiem dokładnie bo to sąsiadka - drugie dziecko). Częstotliwość widywania obcych kobiet w ciąży chyba się nie zmieniła, latem wiadomo są bardziej widoczne. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: co druga kobieta w ciąży! 14.07.18, 13:18 Te statystyki nieznacznie wzrosły, ale nie na tyle. przypuszczam, że tylko w części to efekt 500+ ale też zaostrzenia ustawy antyaborcyjnej, no ale żeby co druga w ciąży o nie zauważyłam Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: co druga kobieta w ciąży! 14.07.18, 13:20 saszanasza napisała: > Te statystyki nieznacznie wzrosły, ale nie na tyle. przypuszczam, że tylko w cz > ęści to efekt 500+ ale też zaostrzenia ustawy antyaborcyjnej, no ale żeby co dr > uga w ciąży o nie zauważyłam > Zresztą ta dzietność wzrosła tylko w konkretnych przedziałach wiekowych i należałoby sprawdzić, czy te przedziały nie zawierają przypadkiem "większej grupy kobiet" niż dwa, trzy czy 4 lata temu. Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze-w-drodze Re: co druga kobieta w ciąży! 14.07.18, 16:20 Jakiego zaostrzenia ustawy aborcyjnej? Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: co druga kobieta w ciąży! 14.07.18, 17:54 Kto mialby usunac to by usunal niezaleznie od ustawy. Zaostrzenia nie bylo a ustawa obowiazuje od lat wiec zwiazku nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: co druga kobieta w ciąży! 14.07.18, 16:06 u nas w rodzinie pokolenie moje/męża i nieco młodsi/starsi zostali z jednym, góra dwójką dzieci młodzi po ślubach właśnie wkroczyli w etap powiększania rodzin i wszędzie tam gdzie już jest dwójka maluchów szykują się do kolejnych poczęć. wszyscy mówią o czwróce. pokukpowali wielkie chałupy w polach kapusty, wielkie suvy i jakoś tak optymistycznie patrzą w przyszłość moja kuzynka rocznik 85 też już ma czwrókę nastukaną rok temu. Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: co druga kobieta w ciąży! 14.07.18, 21:10 Tacy bogaci czy tacy bezmyślni? Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: co druga kobieta w ciąży! 14.07.18, 21:51 Wielkie chałupy i suvy sugerują, że jednak bogaci. Moi znajomi to zazwyczaj kilkuletnie toyoty i m4 więc dzieci najwyżej 2. Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: co druga kobieta w ciąży! 14.07.18, 18:00 A to akurat jest dobra wiadomość. Też zauważyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: co druga kobieta w ciąży! 16.07.18, 16:12 500+ powiadasz i wzrost gospodarczy? Co druga w ciąży? A statystyki mówią co innego, dostępne są co prawda na razie tylko z pierwszego kwartału 2018, ale jak w styczniu było ciut więcej niż rok temu (2%), tak luty i marzec, to -7% i -8% w stosunku do roku wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś