Dodaj do ulubionych

stresa mam

21.08.18, 19:23
plan był i w zasadzie jest taki, że zaraz za niedługo przenoszę swoje hobby na grunt zawodowy i zarabiam na nim. trzy dni temu umówiłam się na jutro z kimś, kogo traktuję jak wspólnika w celu domówienia ostatnich szczegółów.
dziś dostałam propozycję pracy w pokrewnej branży i zaproszenie na rozmowę. zaproszenie przyjęłam. i teraz zamiast cieszyć się, że mam takie szczęście w życiu, że samo dobro na mnie spływa big_grin to ja się stresuję jak wypadnę. i kombinuję, że może i to i to wypali.
jutro w totka zagram.
Obserwuj wątek
    • sumire Re: stresa mam 21.08.18, 19:35
      A to facet czy kobieta, ten wspólnik?
      • luvyana Re: stresa mam 21.08.18, 19:46
        big_grin kobieta. potencjalny szef to też kobieta.
        poprzedni szef to też kobieta. płakała, jak odchodziłam big_grin
      • luvyana Re: stresa mam 21.08.18, 19:47
        ja lubię kobiety. faceci są strasznie łatwi.
    • iwoniaw Re: stresa mam 21.08.18, 20:18
      No to powodzenia i w totku i w biznesach! smile
      • luvyana Re: stresa mam 21.08.18, 20:34
        dzięki wielkie smile
    • zasiedziala Re: stresa mam 21.08.18, 20:54
      Nie wiem co to za branża, ale w tych, które znam taka kombinacja to świetna opcja na początek. Tj. praca w zawodzie + własna działalność na boku (pod warunkiem, że w umowie nie ma zakazu konkurencji). Póki działalność jest w fazie "rozruchu" praca gwarantuje jakiś tam dochód + zdobywanie doświadczenia. Alternatywnie możesz też zagadać z przyszłym pracodawcą o możliwości podjęcia współpracy na dg i masz dwie pieczenie na jednym ogniu. Jeden minus - może to być czasochłonne, jeśli wszystko wypali. Zdradzisz co za branża? wink
      • luvyana Re: stresa mam 21.08.18, 21:09
        niedługo zdradzę w nicku wink
        • iwoniaw Re: stresa mam 21.08.18, 21:23
          zdradzę w nicku wink

Jednak masz skłonności samobójcze big_grin No nic, szybko się dowiesz zapewne, dlaczego to najbardziej beznadziejna branża świata big_grin
          • grrru Re: stresa mam 21.08.18, 21:25
            Zgaduję: zostałaś rzęsarką?
            • iwoniaw Re: stresa mam 21.08.18, 21:30
              Jaką rzęsarką? big_grin
            • zasiedziala Re: stresa mam 21.08.18, 21:49
              Ja widzę luvyanę jako wedding plannerkę, ale zupełnie nie potrafię tego uzasadnić big_grin
              • luvyana Re: stresa mam 21.08.18, 21:52
                naoglądałaś się za dużo filmów z dżejloł wink
                • zasiedziala Re: stresa mam 21.08.18, 21:56
                  E, filmy to ja głównie stare polskie widziałam, to nie stąd wink
              • wieczorny-motyl Re: stresa mam 21.08.18, 21:59
                zasiedziala napisała:

> Ja widzę luvyanę jako wedding plannerkę, ale zupełnie nie potrafię tego uzasadn
                > ić big_grin
                >
                -stylistka/personal shopperka
                -brokerka uslug med estetycznej
                -dekoratorka wnetrz (tego tez nie potrafie uzasadnic)
                • luvyana Re: stresa mam 21.08.18, 22:15
                  nieeee smile
                  • wieczorny-motyl Re: stresa mam 21.08.18, 22:16
                    powodzenia smile
            • luvyana Re: stresa mam 21.08.18, 21:54
              no teraz to cię pogięło smile
              autentycznie podziwiam rzęsiarki, ale zbyt narowista jestem, żeby dziergać przez 1,5 godziny włosek do włoska.
              nieee no co ty....
              • katja.katja Re: stresa mam 22.08.18, 11:00
                Ha ha, napisałam o rzęsach niżej i myślałam, że będę jedyna big_grin
          • luvyana Re: stresa mam 21.08.18, 21:56
            smile ematka jest doskonałym środkiem marketingowym.
            gdyby nie ematka nie wiedziałabym o wielu zjawiskach, firmach, książkach itd.
            • grrru Re: stresa mam 21.08.18, 21:59
              A swoją drogą zabrałaś mi genialny pomysł na nick, jak będę znowu zmieniać to skorzystam.
            • iwoniaw Re: stresa mam 21.08.18, 22:09
              To prawda, ale ja np. w życiu bym na ematce nie ujawniała branży, w której bym zakładała działalność, w nicku czy nie w nicku. Większość forumek jest normalna, ale po co Ci tropiące świry?
              • grrru Re: stresa mam 21.08.18, 22:12
                Jak napiszesz, że masz budę z kebabem to myślisz, że Cię ktoś zidentyfikuje?
                • iwoniaw Re: stresa mam 21.08.18, 22:33
                  Nie, ale nie chciałoby mi się czytać "argumentów" na temat beznadziejnych bud z kebabem jako dyskwalifikujących w wątku na temat hodowli rybek akwariowych/wyboru sandałów na urlop w kurorcie/zapraszaniu teściowej na śniadanie wielkanocne.
              • luvyana Re: stresa mam 21.08.18, 22:16
                bo liczę na darmową reklamę smile
        • lady-z-gaga Re: stresa mam 21.08.18, 22:44
          >niedługo zdradzę w nicku wink

Mam nadzieję ( i życzę Ci tego), że praca zawodowa, jaka by nie była, spowoduje mniejszą potrzebę wywnętrzania się na ematce. Dość już głupstw narobiłaś, nie jesteś tu anonimowa.
      • luvyana Re: stresa mam 21.08.18, 21:11
        no właśnie zaczynam przypuszczać, że to właśnie idealne rozwiązanie (a o takie się ostatnio modlę). z drugiej strony -dwa dni temu podjęłam ostateczną big_grin decyzję, że robię biznes.
    • grrru Re: stresa mam 21.08.18, 20:59
      Jak tylko podjęłam decyzję, że rezygnuję z etatu i chcę być tylko na swoim dostałam dwie oferty. Zajście w ciążę ułatwiło mi podjęcie decyzji, ale nie mówię, że Tobie polecam big_grin
      • luvyana Re: stresa mam 21.08.18, 21:08
        weź wypluj big_grin
    • bergamotka77 Re: stresa mam 21.08.18, 21:07
      Nie stresuj się! Powodzenia i lap dwie sroki za ogon 😅💪😄
    • kosmos_pierzasty Re: stresa mam 21.08.18, 21:14
      Masz całkiem fajny ten stres smile
      Życzę, żeby wyszło po Twojej myśli!
    • nenia1 Re: stresa mam 21.08.18, 21:20
      A działalność niepewna na tyle, że musisz starać się o etat. Łączenie jednego z drugim to najczęściej harówka, i kończy się tym, że ani tu ani tam dobrze się nie działa.
      • luvyana Re: stresa mam 21.08.18, 21:57
        nie. nie muszę się starać o etat. to wyszło przypadkiem. nie szukam etatu.
      • beverlyja90210 Re: stresa mam 21.08.18, 21:57
        Nie wyobrażam sobie ze pracuje tak jak teraz na swoim i to samo na etacie No nie da się zupełnie,chyba ze jakieś paznokcie będziesz robić albo zdjęcia ale bardziej wymagający zawód to nie widzę tego
      • katja.katja Re: stresa mam 22.08.18, 10:59
        Ona ma bogatego męża, więc spokojnie może pozwolić sobie na ryzyko biznesowe.
        Myślę, że chodzi o doklejanie rzęs albo wizaż wink
        Uchyl rąbka tajemnicy Shellerko wink
    • ginger.ale Re: stresa mam 21.08.18, 21:59
      Powodzenia w obu sprawach. Nad ujawnianiem czegokolwiek w nicku mocno się zastanów. Wiesz jak jest, po co Ci to.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka