Dodaj do ulubionych

Mamy pierwszaków SP

27.08.18, 12:32
Jak to u was jest?Wiecie już w jakiej klasie będzie wasze dziecko?A,B,C?Jaką ma wychowawczynię?Kiedy u was będzie jakaś lista?U nas pod koniec tygodnia lub mówią,że dopiero na 3 września.Mamy starszych dzieci niech napiszą jak u nich było.
Obserwuj wątek
    • pani-noc Re: Mamy pierwszaków SP 27.08.18, 12:39
      Ja nie mama pierwszoklasisty, ale napiszę, że u nas też nic nie wiadomo. Nie ma listy wychowawczyń, nie ma przyporządkowania klas do sal, nie ma planu i poza godziną rozpoczęcia roku szkolnego nie wiadomo nic.
    • mama-ola Re: Mamy pierwszaków SP 27.08.18, 12:39
      Wszystkie klasy pierwsze mają na tę samą godzinę, więc nie ma obaw, że się coś przegapi.
      Listy klas wiszą na tablicy - trzeba odnaleźć swoje dziecko na jednej z takich list i już wszystko wiadomo. wink
    • princy-mincy Re: Mamy pierwszaków SP 27.08.18, 12:41
      My już przed wakacjami wiedzieliśmy, że klas jest 13, przed wakacjami było pierwsze spotkanie z wychowawcą, wiedzieliśmy też, który oddział klasy (A czy B czy jeszcze inna litera)
      Teraz idzie do innej szkoły, do IV klasy, nazwisko wychowawcy też już znane. Czekamy tylko na plan lekcji.
      • mamma_2012 Re: Mamy pierwszaków SP 27.08.18, 13:05
        13 pierwszych klas? Nieźle😀
        Zawsze tak mieliście czy to dobra zmiana was dopadła?
        • princy-mincy Re: Mamy pierwszaków SP 27.08.18, 13:09
          To było 3 lata temu, więc kumulacja rocznikow. 4 klasy 7-latków i 9 klas 6-latkow.
          Bardzo popularna gmina ościenna dużego miasta, sporo rodzin z dziećmi tu mieszka.

Podobno w Warszawie byla szkoła z 18 oddziałami wink
          • profes79 Re: Mamy pierwszaków SP 27.08.18, 13:13
            W Łodzi (fakt, że ze 30 lat temu) miałem podstawówkę, w której po przeniesieniu dzieciaków z klasy 5 jednej szkoły do 6 drugiej, w tej drugiej literacja klas 6-8 była a-n...(przenosiny były wmuszone małymi rozmiarami pierwszej szkoły - było w niej po pięć klas od 1 do 5 i zerówka szkolna).
    • triss_merigold6 Re: Mamy pierwszaków SP 27.08.18, 12:42
      Szczerze mówiąc, nie bardzo się tym interesowałam. Nowe klasy, wychowawczynie nowo zatrudnione więc ich nazwiska nic mi nie mówią. Do tej pory dyrektorka miała dobrą rękę do zatrudniania, zakładam, że będzie ok. Najważniejsze, że młodsza idzie do innej szkoły niż starszy, tamtej miałam po kokardę.
    • alaveda Re: Mamy pierwszaków SP 27.08.18, 12:44
      Och, suwaczek, jakie to słodkie....
    • dziennik-niecodziennik Re: Mamy pierwszaków SP 27.08.18, 13:37
      U nas lista byla w lipcu. Corka jest w 1a, u wychowawczyni ktora chcialam, z bodajze szesciorgiem dzieci z grupy przedszkolnej. Plan lekcji maja powiesic na stronie do piatku. Wszystko już mamy przygotowane (poza podrecznikiem do religii, bo caly czas sie waham).
      Jest ok.
    • agnes_topesto Re: Mamy pierwszaków SP 27.08.18, 13:40
      w poprzednich latach, taka losta byla mniej wiecej dopiero po 20 sierpnia .
      w tym roku, byla juz na przelomie czerwca/lipca.
    • aamarzena Re: Mamy pierwszaków SP 27.08.18, 13:56
      U nas spotkanie z wychowawcami było pod koniec czerwca. Wiem w której klasie i z którym ze znajomych dzieci jest corka i na którą zmianę będzie chodzic.
    • aerra Re: Mamy pierwszaków SP 27.08.18, 14:43
      U nas klasa na rocznik jest tylko jedna, więc A B i C nie wchodzi w grę. Wychowawczynie są znane już w czerwcu, rodzice przyszłych pierwszaków mają jeszcze w czerwcu pierwsze zebranie z przyszłą wychowawczynią.
      Tydzień temu dostałam maila ze szkoły z godzinami rozpoczęcia roku i pierwszym zebraniem, plan lekcji będzie 3 września.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka