Dodaj do ulubionych

Henry Cavill jako Żebrowski

04.09.18, 19:08
tzn. Geralt wink. Ja aktora nie kojarzę, wizualnie po charakteryzacji może się prezentować dobrze, a Wy co myślicie?
Obserwuj wątek
    • agata_abbott Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 19:12
      Przystojniaksmile zobaczymy jak go zrobią. Wystarczy, ze będzie lepszy od Zebrowskiegp, to juz będę zadowolonasmile)
      • nolus Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 19:24
        agata_abbott napisała:

> Przystojniaksmile zobaczymy jak go zrobią. Wystarczy, ze będzie lepszy od Zebrowsk
        > iegp, to juz będę zadowolonasmile)
        >
        On jest mega. Wyjątkowo mi się podoba - jest jednocześnie ładny i po prostu przystojny. A nie zawsze jedno z drugim się łączy. Wiem,że dla niektórych jest własnie zbyt "gładki",ale na pewno nie jest to uroda typu "picuś - glancuś",bez przesady.

Trzymam za niego kciuki i mam nadzieję, że ta rola przyniesie mu jeszcze większa sławę smile Wg mnie gość ma niezły potencjał na przyszłość, żal by go było nie wykorzystać.
        • strasznymruk Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 19:45
          nolus napisała:
          Wyjątkowo mi się podoba - jest jednocześnie ładny i po prostu prz
          > ystojny.

Za ładny na wiedźmina.
          No i jak tu taką ładną buzię oszpecić bliznami? big_grin
          https://img-ovh-cloud.zszywka.pl/1/0223/1156-henry-cavill.jpg
      • 45rtg Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 20:30
        agata_abbott napisała:

> Przystojniaksmile zobaczymy jak go zrobią. Wystarczy, ze będzie lepszy od Zebrowsk
        > iegp, to juz będę zadowolonasmile)

Żebrowski był zupełnie dobrym Geraltem. Podobnie jak Wolszczak całkiem niezłą Yennefer. To był film, w którym dość przyzwoite aktorstwo w poszczególnych scenach zostało zmontowane w monstrualnie bezsensowną kupę jako całość.
        (Oczywiście Mumin Richardson i król Apaczy z giermkiem drapiącym się na konia to była klasa porażki sama w sobie, tak z drugiej strony)
        • joanna05 Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 20:34
          No tak, a już Jaskier i muza Ciechowskiego wręcz genialne były! Też mam sentyment, ech! Szkoda, że zmarnowali, to co było w nim dobre, a sporo dobroci było.
          • 45rtg Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 20:48
            joanna05 napisała:

> No tak, a już Jaskier i muza Ciechowskiego wręcz genialne były! Też mam sentyme
            > nt, ech! Szkoda, że zmarnowali, to co było w nim dobre, a sporo dobroci było.

Znaczy, to, to miała być ironia, tak?
            • joanna05 Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 21:13
              Nie. Ja serio lubię tamte piosenki, śpiewane przez Zamachowskiego, a co?
          • mdro Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 21:24
            Jaskier był straszny. Tzn. nie Zamachowski jako taki, ale na Melitele! Jaskier był przystojny! Rwał panny, mężatki i wdowy, bo był urodziwy nad podziw i jeszcze pięknie śpiewał. W powieści jest jasno powiedziane, że podejrzewano go o elfie pochodzenie - a elfy u Sapkowskiego były piękne (a nie te dziady borowe w serialu wink).
            • joanna05 Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 21:35
              No to się akurat zgadza: zobacz na powodzenie Zamachowskiego u pań (trzecia żona już, tak? I mówi się o wielu innych...) Dla mnie był idealny - zabawny, ciut tchórzliwy, z wdziękiem łobuziaka. A że niepiękny? Nieistotne.
              • minniemouse Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 23:25
                joanna05 napisała:
                > No to się akurat zgadza: zobacz na powodzenie Zamachowskiego u pań (trzecia żona już, tak? I mówi się o wielu innych...) Dla mnie był idealny - zabawny, ciut
                > tchórzliwy, z wdziękiem łobuziaka. A że niepiękny? Nieistotne.

kazda pokraka byle slawna i z kasa ma powodzenie. nawet 100 letnia Buka.

Minnie
            • dziennik-niecodziennik Re: Henry Cavill jako Żebrowski 05.09.18, 09:47
              no właśnie to taki troche absurd, bo Zamachowski nijak do opisu Jaskra nie pasował. ale zagrał go brawurowo, idealnie, no urody brakuje, ale Zamachowski po prostu BYŁ Jaskrem.
              muza tez jest ok, "Zapachniało jesienią" zapada w pamięc i idealnie pasuje do sagi.
              • ewa_mama_jasia Re: Henry Cavill jako Żebrowski 05.09.18, 22:45
                Oj tam oj tam, Małym Rycerzem był jeszcze gorszym sad
        • jolie Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 20:35
          Błagam, Wolszczak grała strasznie. To była rola- pastisz. A między nią a Żebrowskim nie było w ogóle chemii.
          • conena Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 20:51
            Zgadzam się z tym, Wolszczak i Żebrowski - jak na szkolnym przedstawieniu 😆
            Z tamtej obsady to wg mnie broni się Maria Peszek, Anna Dymna, Maciej Kozłowski (❤️) i Jarosław Boberek, ale on się wszędzie obroni.
            Reszta to cudowny klasyczny polski pazdzierz, kanon.
            • conena Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 20:54
              Aha i ja jednak lubię Zamachowskiego jako aktora, wiec on mi na Jaskra pasował. Aczkolwiek żadnych logicznych podstaw ku temu nie ma, przyznaję.
              • jolie Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 20:58
                Może i pasował i był obsadzony po warunkach, ale słuchanie jego śpiewu to było wyzwanie... Do dzisiaj wybucham śmiechem na samo wspomnienie.
                • 45rtg Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 21:02
                  jolie napisała:

> Może i pasował i był obsadzony po warunkach, ale słuchanie jego śpiewu to było

Richardson? Ten konus? Po warunkach na Jaskra?
                  • jolie Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 21:10
                    A Jaskier był w oryginale wysoki i smukły? Nie pamiętam już. Ale głos miał na pewno lepszy od Zamachowskiego😉.
                    • joanna05 Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 21:14
                      Można nie lubić Zamachowskiego, ale przecież on doskonale śpiewa? Płyty nagrywa? No nie rozumiem...
                    • mdro Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 21:25
                      Jaskier w oryginale był bardzo urodziwy. Wiele dobrego może można o Zamachowskim powiedzieć, ale on i uroda?
                      • jolie Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 21:30
                        Nie pamiętam tego zupełnie. Ale faktycznie chyba miał powodzenie u kobiet w gospodach.
                    • 45rtg Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 21:30
                      jolie napisała:

> A Jaskier był w oryginale wysoki i smukły? Nie pamiętam już. Ale głos miał na p
                      > ewno lepszy od Zamachowskiego😉.

Jaskier bardziej wyglądał jak Jacek Wójcicki, pamiętam, że mi wtedy taka możliwość pasowała.
                    • tairo Re: Henry Cavill jako Żebrowski 05.09.18, 23:10
                      Szczupły i jasnowłosy, bywa mylony z elfem, czyli raczej delikatnej urody i wysoki.
        • agata_abbott Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 21:03
          Wolszczak jako Yennefer, która w książce miała wygląd nastolatki?
          A co do Zebrowskiego -grał wtedy we wszystkim. Raz Skrzetuski, raz Geralt, co film to to samo... może dlatego tak negatywnie go odebrałam.
          • 45rtg Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 21:29
            agata_abbott napisała:

> Wolszczak jako Yennefer, która w książce miała wygląd nastolatki?

Wzięłabyś nastolatkę i wyszłaby jakaś siusiumajtka. To musiała być dorosła kobieta, to się czuje. Wygląd nie musi być aż tak szczegółowo odtworzony, wątpię, żeby podczas czytania wiele osób widziało Yennefer jako na oko licealistkę.

• agata_abbott Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 23:12
              To mogli dać dwudziestolatkę. Wolszczak grała Yennefer mając 43 lata!
              No i ubrali ją w kolorowe kiecki, ale na to srednio juz miała wpływ.
              • joanna05 Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 23:22
                No i co z tego, że 43? To już mogiła? wink Była wtedy zachwycająco wręcz piękna, chciałabym tak wyglądać jak ona wtedy. Można się czepiać jej gry aktorskiej ewentualnie, ale wyglądała wg mnie zjawiskowo, zupełnie nie miała wieku, jak to magiczne istoty. 20-latka nie byłaby w stanie emanować taką dojrzałą mądrością, jaką powinna mieć stuletnia czarodziejka.
                • agata_abbott Re: Henry Cavill jako Żebrowski 05.09.18, 10:11
                  Ale ja nie mam nic do urody Wolszczak, jest piękna, ale po prostu mi do tej roli nie pasowała. Nie tak sobie Yennefer wyobrażałam.
                  A tekst, że dwudziestolatka nie dałaby rady zagrać "dojrzałej mądrości stuletniej czarodziejki" jest pewnie bardziej dyskryminujący, jak ten, że czterdziestolatka nie pasuje do roli kobiety o ciele nastolatki/dwudziestolatki wink
                  • joanna05 Re: Henry Cavill jako Żebrowski 05.09.18, 11:03
                    Bosze szumiący, zostawmy choć parę ról tym ciut starszym kobietom! Dwudziestolatki mają wzięcie w kinie, a "40" dostają role matek i dobrych cioć zwykle... Dobra aktorka pewnie zagra wszystko, niezależnie od wieku, ale fajnie, że to był przypadek, gdy rolę amantki i piękności dostała nie świeżutka absolwentka szkoły filmowej.
                    • agata_abbott Re: Henry Cavill jako Żebrowski 05.09.18, 11:31
                      Ale proszę Cię, pomiędzy świeżutką absolwentką a czterdziestolatką jest jeszcze sporo możliwości...
                      I napiszę jeszcze raz - nie mam nic przeciwko Wolszczak i w ogóle czterdziestoletnim (i starszym) aktorkom. Do roli Yennefer pewnie można było podejść dwojako - zatrudnić młodszą aktorkę, która zagra "doświadczenie" lub zatrudnić starszą, która "zagra" wygląd dwudziestolatki. Ja czytając książkę wyobrażałam sobie Yennefer inaczej - jako osobę, która wyglądała bardzo młodo (w końcu mogła sobie wyczarować, co jej się podobało), dlatego Wolszczak mi nie podpasowała. I tyle.
              • mdro Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 23:26
                Yennefer miała coś ze setkę wink i była dojrzałą kobietą, a młody wygląd (choć nie wybitną urodę - odśwież sobie "Ostatnie życzenie") załatwiała czarami. Tego nie odtworzy młodziutka aktorka.
          • mdro Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 21:41
            Grali jak drewno, bo reżyser był... (nie napiszę, bo mi moderacja wytnie). A warunkami bardzo pasowała, naprawdę nieprzypadkowo "growa" Yen ma wiele z Wolszczak wink (i nie przypominam sobie, by była opisywana jako nastolatka - możesz zacytować? Przy ich pierwszym spotkaniu jest mowa, że "ma figurę dwudziestolatki", a Geralt znajduje pewne wady w jej wyglądzie wink).
            • 45rtg Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 21:48
              mdro napisała:

> ak wink (i nie przypominam sobie, by była opisywana jako nastolatka - możesz zac

Było, Jaskier coś raz wspomina o wyglądzie 16-latki. Ale to nieistotne dla fabuły zupełnie.
              • mdro Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 23:27
                Jaskrowi bym w kwestii oceny wyglądu kobiet specjalnie nie wierzyła wink
              • dvdva Re: Henry Cavill jako Żebrowski 05.09.18, 09:17
                Piersi szesnastolatki miala miec bo sie smarowala wyciagiem z mandragory.
                • 45rtg Re: Henry Cavill jako Żebrowski 05.09.18, 09:55
                  dvdva napisał(a):

> Piersi szesnastolatki miala miec bo sie smarowala wyciagiem z mandragory.

Jako czarodziejka miała też w słoikach pewnie wiele innych ciekawych rzeczy.
    • pani-noc Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 19:13
      Oczywiście, że kojarzę aktora. Będzie gorąco.
      • katja.katja Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 20:09
        Chyba w tym przypadku panom wink
    • kropkacom Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 19:15
      Kojarzę aktora. Bez emocji.
    • jolie Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 19:16
      Dla mnie zbyt gładki, za mało mroczny. Ale może potrafi to zagrać.
      • pani-noc Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 19:21
        Nie jest zbyt gładki. Ja bardziej się obawiam, że wybrali najprzystojniejszego aktora by przyciągnąć żeńską widownię, a nie najlepszego aktora
        • joanna05 Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 19:29
          O matulu, fatalny wybór.
          Żeby Superman (czyli uosobienie najbanalniejszego amerykańskiego herosa i to jeszcze z fatalnej najnowszej odsłony DC, wyśmiewanej powszechnie jako żenada) grał mrocznego Geralta, co za koszmar. Przystojny to facet jest, i owszem, ale w taki kwadratowy, pustakowaty, amerykański znów sposób - mnie aż odrzuca, no mydłek niestety.
          I do tego wyjątkowo drewniany aktorsko, szkoda bardzo. Jakby nie mogli wziąć Fassbendera albo kogoś podobnie dobrego, "zdradzającego przejawy inteligencji", z krztyną talentu choć.
          • mdro Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 19:38
            No wiesz, Superman z definicji jest kwadratowy, drewniany i mydłkowaty, nie musi to oznaczać, że aktor grający tę postać też taki jest, może być też po prostu niezłym aktorem wink. I facet jest Brytyjczykiem, co IMO wróży lepiej niż Amerykanin.
            • joanna05 Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 19:43
              No nie jest, widziałam go w paru rolach i gra jak kłoda. Jeszcze w "Kryptonim U.N.C.L.E." wypadł jako-tako, ale nie miał tam za wiele do wykazania się. Wiem, że jest Brytyjczykiem, ale urodę ma w takim grzeczno-amerykańskim stylu, toteż dlatego tam się podoba i nadaje na najnudniejszego herosa z komiksów IMHO wink
              Geralt to wg mnie przeciwieństwo "grzecznego amerykańskiego chłopca". Może być słowiański, latino, ciemnoskóry - nieważne, ale powinien mieć w sobie mrok, tajemnicę, smutek - a nie kwadratową szczękę, uśmiech nr 6 i tępe spojrzenie, o nienienie.
              • nolus Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 19:58
                joanna05 napisała:

\Może być
                > słowiański, latino, ciemnoskóry - nieważne, ale powinien mieć w sobie mrok, taj
                > emnicę, smutek
                - a nie kwadratową szczękę, uśmiech nr 6 i tępe spojrzenie, o ni
                > enienie.

Ale on to wszystko w sobie ma smile Tzn. ok, z tym mrokiem może być trudniej, ale tajemnice i smutek ma w sobie na pewno i to mi się w nim bardzo (jak nie najbardziej) podoba. Kwadratowa sczęka to juz kwestia wyglądu,która nie wpływa nagę aktorską - co innego to, co można zauważyć w oczach,gesty,mimikę,emocje,itd. smile
                • joanna05 Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 20:24
                  Ni dydy nie widzę wink Żadnej tajemnicy, wyłącznie zadowolenie z siebie i optymizm samca Alfa. Nie mówię o nim oczywiście jako o osobie (bo nie znam faceta), ale taki wizerunek wyziera z jego ról. Emocji i mimimiki nie stwierdzono, bo jak pisałam, umiejętności aktorskie mizerne. Także czarno to się zapowiada, a mogło być pięknie.
                  Znacznie lepsi (wizerunkowo) byliby np. taki Josh Brolin (ma w sobie zdecydowanie jakąś ciemność, no Thanos, helloł), Tom Hardy, Michael Fassbender, no nie wiem, nawet i Alexander Skarsgård, no nawet i Jason Momoa by przeszedl - wybrałam tylko z listy najpopularniejszych na IMBD, jeśli już muszą być Ci popularni.
                  • jolie Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 20:43
                    Mroku nie widzę. Dla mnie Geralta mógłby zagrać Til Schweiger 10 lat temu,ale ja mam do niego słabość. On jest trochę mroczny (w moim odczuciu) i ma dzikie spojrzenie.
                    • maniaczytania Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 20:50
                      też lubię Schweigera smile
                      Oglądałaś "Jedyne wyjście"?
                      • jolie Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 21:01
                        Schweigera wielbię, ale obecnych zdjęć nie oglądam😊.Nadgryzł go ząb czasu i niewiele imo z tego dzikiego faceta zostało . "Jedynego wyjścia" nie widziałam.
                    • joanna05 Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 21:02
                      O, tak tak - bardzo trafnie!
                  • mdro Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 21:45
                    "Alexander Skarsgård"

O toto!
                    • nolus Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 22:38
                      mdro napisała:

> "Alexander Skarsgård"
                      >
                      > O toto!
                      >

Skarsgard ?! A w życiu...
                  • dziennik-niecodziennik Re: Henry Cavill jako Żebrowski 05.09.18, 09:54
                    hehe hehe

https://imagescdn.tweaktown.com/news/6/2/62738_02_henry-cavil-finishes-witcher-3-considers-role-geralt_full.png
            • nolus Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 19:56
              mdro napisała:

. I facet jest Brytyjczykiem, co IMO wróży lepiej niż Amery
              > kanin.
              >
              No właśnie. Brytyjczycy są lepszymi aktorami niż Amerykanie. Z zasady,a że wyjątki się oczywiście zdarzają to świadczy tylko o tym, że wyjątek i tak potwierdza regułę smile
          • pani-noc Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 19:43
            Ja go kojarzę głównie z Dynastii Tudorów i lubiłam go w tamtym serialu. Ostatnio grał w MI: Fallout, tym razem chyba czarny charakter (chyba, bo nie widziałam tego filmu).
            • kropkacom Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 20:29
              > Ostatnio grał w MI: Fallout, tym razem chyba czarny charakter

Grał w MI jak kłoda, ale miało to swój urok smile
              • maniaczytania Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 20:42
                taki miał być, 'młot' wink
        • nolus Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 19:38
          pani-noc napisał(a):

> Nie jest zbyt gładki. Ja bardziej się obawiam, że wybrali najprzystojniejszego
          > aktora by przyciągnąć żeńską widownię, a nie najlepszego aktora

Całkiem mozliwe. OStatnio zastanawiałam się dlaczego wśród aktorów czy dajmy na to muzyków mało jest naprawdę ładnych twarzy. Dla mnie on jest obiektywnie przystojny,chociaż idealny zapewne nie jest i doskonale wiem,że inne kobiety mogą myśleć inaczej smile

https://www4.pictures.zimbio.com/gi/Henry+Cavill+Justice+League+Los+Angeles+Premiere+yu--5gXhFlNl.jpg

https://cdn02.cdn.justjared.com/wp-content/uploads/headlines/2018/07/henry-cavill-me-too-comments.jpg

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQWmGmJBWxdGntbYe-eVZBTKDhWcIn15NZFKjlZx58bA1du2Tj8
          • afro.ninja Re: Henry Cavill jako Żebrowski 05.09.18, 06:32
            Nie lubię tego typu aktorów. Oni są na maksa zapatrzeni w siebie.
    • conena Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 19:26
      Hahaha, właśnie trawię to info a ematka niezawodna jak zawsze 😆

No kurczę nie wiem. Jednak Geralt to Geralt, helloł, powinien go grać Mads Mikkelsen, ewentualnie Gary Oldman ale ja mam mega crush na Oldmana i jak dla mnie mógłby grać w każdym filmie.
      • conena Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 19:28
        PS. I śmiejcie się ile wlezie, ale ja mam mega sentyment do naszej paździerzowej ekranizacji 😂 zawsze oglądam z takim lekkim wzruszem, tak przaśnie, po naszemu, jeszcze nieśmiertelny Zebrowski, powinni ten serial pokazywać każdemu kto stara się o polskie obywatelstwo.
        • afro.ninja Re: Henry Cavill jako Żebrowski 05.09.18, 06:33
          Szacun! Ja nie wytrzymuję nawet pięciu minut.
        • dziennik-niecodziennik Re: Henry Cavill jako Żebrowski 05.09.18, 10:00
          moim zdaniem Żebrowski jest niesłusznie obsmiewany. moze to nie jest aktorstwo najwyzszych lotów, istotnie, ale świetnie pokazana jest ewolucja postaci - od młodego, "świeżego", pełnego idei Geralta - po Geralta znużonego życiem, wyczerpanego, bez nadziei, ktorego tylko Ciri moze przywrócic do życia. Żebrowski w ostatnim odcinku jest inną osobą niz w pierwszym.
          Tak naprawde film/serial straszliwie zepsuło wszystko POZA aktorami.
      • joanna05 Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 19:30
        No Oldman z 20 lat temu, albo i 30 byłby idealny. Mads też już chyba nie w tym wieku, niestety. Ale tak, to jest ten kierunek szukania aktora, zgadzam się - z potężną charyzmą i talentem, żeby samym spojrzeniem Geralt mógł gromić potwory wink
      • maj18-98 Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 19:31
        Matko Bosko! Tylko tego nie zepsujcie! Nie mordujcie nam Wiedźmina! Oby się nie okazało. ze JAskier jest homo a Ciri ciemnoskóra. błagam
        • 45rtg Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 20:32
          maj18-98 napisała:

> Matko Bosko! Tylko tego nie zepsujcie! Nie mordujcie nam Wiedźmina! Oby się nie
          > okazało. ze JAskier jest homo a Ciri ciemnoskóra. błagam

A odwrotnie może być? To by się w zasadzie zgadzało z książką.
          • dziennik-niecodziennik Re: Henry Cavill jako Żebrowski 05.09.18, 10:02
            Jaskier-gej by był zgodny z książką???
            • 45rtg Re: Henry Cavill jako Żebrowski 05.09.18, 11:58
              dziennik-niecodziennik napisała:

> Jaskier-gej by był zgodny z książką???

Piszę przecież, że odwrotnie.
      • pani-noc Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 19:45
        Obaj są za starzy do tej roli. Łatwiej postarzyć Cavilla o 5-10 lat niż odmłodzić Mikkelsena lub Oldmana o 20-30.
        • nolus Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 19:49
          pani-noc napisał(a):

> Obaj są za starzy do tej roli. Łatwiej postarzyć Cavilla o 5-10 lat niż odmłodz
          > ić Mikkelsena lub Oldmana o 20-30.

Prawda.
          • conena Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 19:56
            Ale Geralt nie był młodziakiem!
            Yen miała coś koło stówki, o ile mnie pamięć nie zawodzi.
            • agata_abbott Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 21:16
              Spoko, ale wyglądała jak nastolatka.
              • 45rtg Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 21:33
                agata_abbott napisała:

> Spoko, ale wyglądała jak nastolatka.

Ale była dojrzałą kobietą, nie załatwisz takiej roli nastoletnią aktorką. A to, czy wyglądała na 16, czy na 26, albo nawet 36, to nie miało nigdzie w książce żadnego znaczenia.
              • mdro Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 21:42
                Nie wyglądała. Miała figurę dwudziestolatki, a jej wiek trudno było odgadnąć.
    • maniaczytania Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 19:35
      Wizualnie podoba mi się od "Dynastii Tudorów" (dla mnie był przystojniejszy od Rhys Meyersa), niezły jest jako najnowszy Superman w DCU, chyba jedyny obecny przystojny mężczyzna, który nie traci, a może nawet zyskuje z wąsem wink (w najnowszym Mission Impossible), ale fajny aktorsko to był chyba tylko w "Kryptonim U.N.C.L.E.", choć i tam grał 'po warunkach'.
      Trudno więc wyczuć, czy stać go na więcej, ale może to właśnie będzie dobra okazja?
      • pani-noc Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 19:47
        > a może nawet zyskuje z wąsem

Słyszałam, a raczej czytałam wink
      • nolus Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 19:49
        maniaczytania napisała:

> Wizualnie podoba mi się od "Dynastii Tudorów" (dla mnie był przystojniejszy od
        > Rhys Meyersa), niezły jest jako najnowszy Superman w DCU, chyba jedyny obecny p
        > rzystojny mężczyzna, który nie traci, a może nawet zyskuje z wąsem wink (w najnow
        > szym Mission Impossible), a

Zyskuje z wąsem,zyskuje smile Jako jeden z nielicznych.

Tez mi się wyjatkowo podobał w "Tudorach" i oczywiście,że o niebo przystojniejszy od Rhys - Meyersa - zawsze mi się to rzucało w oczy,jak oglądałam ten serial smile Wg jak zobaczyłam w\Cavila w tym serialu,to to było lekkie olśnienie - skąd taka świetna twarz? ale nie zapamiętałam nazwiska i nie pamiętałam już tego aktora. Dopiero niedawno,od kiedy jego popularność wzrosła, zaczęłam się zastanawiać: "Czy ja go kiedyś już nie widziałam i to jakieś 10 lat temu w czymś innym?" I faktycznie,okazało się, że to chodziło o dynast wg mnie jest podobny do Christophera Reeve smile

https://i.imgur.com/f9SlPQu.jpg

https://i.pinimg.com/originals/02/6c/ab/026cabeca8da4c2323a7fb74e7ba2c34.jpg
    • mary_lu Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 19:48
      Żebrowski mi urodowo bardzo pasował... Nawet jego drewniana gra by przeszła, gdyby reszta filmu była lepsza.

To powinien być przystojny facet, ale mroczny, popie...ony i wiecznie coś przeźywający. A tu takiego uśmiechniętego śliczaska wzięli...
      • nolus Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 19:52

I dobrze wygląda w wąsach: smile

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQM_gtBuixx7IdK4rwwaL_4jF_I2NMVXlPNTehRQcZTJdPLQXXvKg
        • zla.m Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 20:02
          łeee tam taki mydłek udający Bohuna. Bessensu. I oczy jasne, nuda.
        • minniemouse Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 23:32
          nolus napisała:
          > I dobrze wygląda w wąsach: smile
          >
          > https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQM_gtBuixx7IdK4rwwaL
> _4jF_I2NMVXlPNTehRQcZTJdPLQXXvKg
          >

tak, jak chlop malorolny.

Minnie
      • strasznymruk Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 20:02
        mary_lu napisała:
        > To powinien być przystojny facet, ale mroczny, popie...ony i wiecznie coś przeź
        > ywający. A tu takiego uśmiechniętego śliczaska wzięli...

Ten by się nadał.
        https://icdn.2cda.pl/vid/oryginalne/36ef7b4af503620525bd36f1c13ef49eb4465334cbc0ab92f3ccfd4ba3888711-161.jpg
        • maniaczytania Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 20:14
          a gdzie tam, w ogóle nie pasuje
        • mdro Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 21:44
          A skąd. W ogóle nie pasuje (pomijając to, że w ogóle nie rozumiem zachwytów wink).
        • minniemouse Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 23:34
          strasznymruk napisał:

> Ten by się nadał.
          > https://icdn.2cda.pl/vid/oryginalne/36ef7b4af503620525bd36f1c13ef49eb44653
> 34cbc0ab92f3ccfd4ba3888711-161.jpg

a nie!, bo ten:
          i tylko ten

Minnie
      • katja.katja Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 20:10
        Taką panienkę.
    • kochamruskieileniwe Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 20:42
      Geralt dla mnie miał ostre rysy. Coś w stylu Kryszaka choć tego aktora nie widzę w roli Geralta. Za mała twarz.
      Ale chodzi mi o te ostrość rysów...
      Żebrowski absolutnie mi nie pasował. Ten też nie za bardzo, choć zobaczymy co z niego zrobi charakteryzacja.
    • woman_in_love tragedia, tylko Idris Elba by udźwignął tę rolę 04.09.18, 20:48
      i jego powinni byli wziąć. A ten chłystek powinien być co najwyżej Jaskrem.
      • joanna05 Re: tragedia, tylko Idris Elba by udźwignął tę ro 04.09.18, 21:03
        Idris byłby absolutnie doskonały. Ten głos... Ale obawiam się, że hejt by go zjadł, zanim jeszcze skończyłaby się produkcja.
        • jolie Re: tragedia, tylko Idris Elba by udźwignął tę ro 04.09.18, 21:07
          O co chodzi z tym Idrisem? On ma taką dobrotliwą twarz, w nim nie ma mroku nic a nic.
          • joanna05 Re: tragedia, tylko Idris Elba by udźwignął tę ro 04.09.18, 21:17
            Serio? To chyba "Pacific Rim" ani "Luthera" nie oglądałaś... No chodząca melancholia, tłumiona rozpacz, ciężkie przejścia nie pozwalające na uśmiech - wypisz-wymaluj Geralt.
            • joanna05 Re: tragedia, tylko Idris Elba by udźwignął tę ro 04.09.18, 21:18
              A, no i jeszcze Heimdall i jego tragiczna historia wink
            • jolie Re: tragedia, tylko Idris Elba by udźwignął tę ro 04.09.18, 21:25
              Oczywiście, że oglądałam "Luthera". Dla mnie on jest zbyt sympatyczny.
              • maniaczytania Re: tragedia, tylko Idris Elba by udźwignął tę ro 04.09.18, 21:28
                dla mnie też - za ładny, za miły, zbyt wzbudzający sympatię wink
                • jolie Re: tragedia, tylko Idris Elba by udźwignął tę ro 04.09.18, 21:31
                  To chyba przez te duże sarnie oczy.
    • ulla_cebulla Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 23:13
      Adam Driver. Jedyny aktor tej generacji, który mi pasuje.
      • maniaczytania Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 23:19
        Idealny!
      • joanna05 Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 23:24
        No jasne, że Adam tak. Idealnie brzydko-atrakcyjny, wiecznie wkurzony, niepokojąco nieobliczalny. Spokojnie by ogarnął wiedźmińskie szaleństwo.
        • mdro Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 23:32
          No chyba żartujecie... Atrakcyjny? Z której strony?

Poza tym Geralt nie był "wiecznie wkurzony" - wręcz przeciwnie. Był w końcu wiedźminem, i to wiekowym.
          • joanna05 Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 23:40
            Adam? Jeden z najbardziej pociągających aktorów młodego pokolenia, wg mnie. Ma w sobie prawdziwą pasję, gdy trzeba, umie zagrać wiele różnych ról. Gdzie tam wymoczkowi Cavillowi do niego. Wielki talent, charyzma, do tego prywatnie bardzo inteligentny facet, czego o Cavillu niestety nie można powiedzieć (patrz jego kompromitujące wypowiedzi o podrywaniu kobiet w czasach metoo). To on jest (na ekranie) wiecznie wkurzony, nie Geralt. Ale dzięki temu świetnie dałby radę z rolą Rzeźnika z Blaviken...
            • mdro Re: Henry Cavill jako Żebrowski 05.09.18, 22:47
              No ni huhu - w ogóle nie ten typ, i w dodatku za nowoczesny. Wkurzenie tu nic nie pomoże, raczej zaszkodzi - Geralt jest wiedźminem, oni miewają problemy z ekspresją wink. I, przepraszam, wkurzony jak Kylo Ren? No weź...
          • minniemouse Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 23:46
            najlepiej na Wiedzmina nadawalby sie Travis Fimmel
            cala reszta to nieudolne pokraki.

Minnie
            • minniemouse Re: Henry Cavill jako Żebrowski 04.09.18, 23:55
              no prosze wypisz wymaluj
              • dvdva Re: Henry Cavill jako Żebrowski 05.09.18, 09:21
                Tez za ladny na wiedzmina chociaz gra aktorska o niebo lepsza niz u tego mydlka, ktorego wzieli do roli.
                • minniemouse Re: Henry Cavill jako Żebrowski 05.09.18, 23:06
                  pokiereszuja mu troche gebe i bedzie idealny. poza tym on sie troche juz zestarzal i jest teraz perfekt, a ja wybralam takie zdjecia na ktorych patrzy dokladnie jak wiedzmin.

m
    • kanga_roo Re: Henry Cavill jako Żebrowski 05.09.18, 08:13
      za ładny, za okrągły, za mięsisty na twarzy. zdecydowanie nie ten typ urody, niestety.
      taki Craig, albo jakiś Skandynaw by pasował, ostre rysy, może jakaś nieregularna twarz, trochę bardziej zmęczona życiem. a nie ten budyń z soczkiem, kakao z pianką i ptyś.
      • kochamruskieileniwe Re: Henry Cavill jako Żebrowski 05.09.18, 08:21
        O, widzę, że mamy podobny odbiór Geralta. Pobrużdżona twarz o ostrych rysach. Widać na niej niełatwe życie.

• kanga_roo Re: Henry Cavill jako Żebrowski 05.09.18, 09:22
          i jeszcze ta wypielęgnowana broda....yyy, wypielęgnowane brody mnie nie wiem dlaczego brzydzą. takie zwykłe jakby mniej. a najlepszy jest trzydniowy zarost, i taki bym dała Geraltowi, jeśli już.
          • tairo Re: Henry Cavill jako Żebrowski 05.09.18, 23:21
            Książkowy Geralt nie miał brody, a że niekoniecznie miał zawsze warunki, żeby się ogolić, to zazwyczaj właśnie z takim trzydniowym chodził.
        • dvdva Re: Henry Cavill jako Żebrowski 05.09.18, 09:24
          Bo Geralt byl przeciez zniszczony zyciem, a tu znow daja kogos o urodzie modela. Braku charakteru ma wypisany na twarzy, na Supermana sie nadaje a nie na wiedzmina.

Starszy aktor moglby lepiej uniesc te role.
          • pani-noc Re: Henry Cavill jako Żebrowski 05.09.18, 11:52
            Słyszałyscie o charakteryzacji?
            • dvdva Re: Henry Cavill jako Żebrowski 05.09.18, 12:58
              tak, charakteryzacja rowniez sprawi, ze aktorskie drewno zacznie super grac
    • profes79 Re: Henry Cavill jako Żebrowski 05.09.18, 08:44
      Póki co nie mam zdania. Na Żebrowskim też od początku psy wieszano jak obsadzono go w roli Geralta po czym okazało się, że mimo wszystko to po włożeniu w rolę odpowiedniej ilości pracy był jednym z jaśniejszych punktów i filmu i serialu, a na pewno nie wywoływał bólu zębów w przeciwieństwie do Stępnia z 13 posterunku wołającego "Smoku! Wyzywam Cie na pojedynek!" w roli szlachetnego sir Eycka z Denesle...
    • maslova Re: Henry Cavill jako Żebrowski 05.09.18, 09:11
      Żebrowski również wyraził swoją opinię na temat nowego "Wiedźmina":

" Właśnie zobaczyłem, że nieziemsko przystojny aktor będzie grał Wiedźmina i pomyślałem sobie, że nie myliłem się.Amerykanie na pewno wybiorą odpowiednią osobę do tej roli. Jako polski Wiedźmin czekam na amerykańskiego.
      Żebrowski nie kojarzy Cavilla z amerykańskich produkcji. – Czytałem, że jest znany z roli superbohatera – powiedział WP. Po czym dodał: – Ale Amerykanie się w tej kwestii nie mylą. Jak już wybierają aktora, to dobrze."

"Zapytany, czy rola Geralta jest odpowiedzialna i czy na Cavillu ciążyć będzie presja, Żebrowski odpowiedział:

- To zależy, o czym będzie nowy "Wiedźmin". U nas był o gumowych wężach i plastikowych stworach, a być może oni zrobią swój serial o tym, o czym Sapkowski pisał. Czyli o nietolerancji i o złu, jakie toczy nasz świat. Jeżeli będzie to pogłębiona wersja, to być może Cavill poczuje się odpowiedzialny, by to dobrze zagrać" big_grinbig_grinbig_grin

film.wp.pl/michal-zebrowski-o-nowym-odtworcy-wiedzmina-nieziemsko-przystojny-6291794894555265a
    • dziennik-niecodziennik Re: Henry Cavill jako Żebrowski 05.09.18, 10:11
      nie ukrywam że miałam swój, inny typ...

https://i.pinimg.com/originals/49/b1/42/49b142580e716dae80aa94042bf9e13e.jpg
      • 123pik Re: Henry Cavill jako Żebrowski 05.09.18, 11:08
        kto to ?
        • dziennik-niecodziennik Re: Henry Cavill jako Żebrowski 05.09.18, 13:15
          Zachary McGovan. Absolutnie swietny kapitan Charles Vane w serialu Black Sails.
          • jolie Re: Henry Cavill jako Żebrowski 05.09.18, 14:31
            Coś w jego twarzy bardzo mi przeszkadza, coś w układzie oczy -nos-usta. I właśnie-ma brzydkie usta. I wygląda zbyt... indiańsko?
            • dziennik-niecodziennik Re: Henry Cavill jako Żebrowski 05.09.18, 17:39
              Bo on jest ogolnie brzydki big_grin Ale do Wiedzmina - jak znalazl. Bo w oczach potrafi miec wszystko. W "Black Sails" miał w oczach i czulosc, i obojetnosc, i wscieklosc, i zrezygnowanie. Samymi oczami by zagrał Geralta.
              I fajnie potrafi cedzic slowa przez zeby. I mowic cicho tak, ze slychac wylacznie jego.
              No ogolnie moim zdaniem pasuje bardzo smile
      • spanish_fly Re: Henry Cavill jako Żebrowski 05.09.18, 11:27
        Faktycznie, z wyglądu pasuje znacznie lepiej.
      • pani-noc Re: Henry Cavill jako Żebrowski 05.09.18, 11:51
        Ten aktor jest bardzo niski. Nie pasuje do roli.
        • dziennik-niecodziennik Re: Henry Cavill jako Żebrowski 05.09.18, 13:13
          ??
          Zach ma 183, Henry ma 185. Jak Cavill pasuje to McGovan tez.
    • spanish_fly Re: Henry Cavill jako Żebrowski 05.09.18, 11:26
      Kojarzę go z roli Supermana, gdzie grał jak kołek w płocie. Jeśli to jest szczyt jego możliwości aktorskich i faktycznie dostanie tą rolę to nie wróżę dobrze temu serialowi.
      • dvdva Re: Henry Cavill jako Żebrowski 05.09.18, 11:33
        Przystojne drewno wzieli by przyciagnac publicznosc.
        • spanish_fly Re: Henry Cavill jako Żebrowski 05.09.18, 11:39
          Nie jest w moim typie. Wolę, kiedy facet ma szyję węższą od głowy.
    • joann_80 Re: Henry Cavill jako Żebrowski 05.09.18, 12:09
      mnie się podoba 😍

http://i64.tinypic.com/2ecenm1.jpg
      • strasznymruk Re: Henry Cavill jako Żebrowski 05.09.18, 12:20
        joann_80 napisała:
        > mnie się podoba 😍
        >
        > http://i64.tinypic.com/2ecenm1.jpg
        >

Trochę inna charakteryzacja i mógłby grać Jezusa big_grin
      • agata_abbott Re: Henry Cavill jako Żebrowski 05.09.18, 12:52
        O, super! smile
        • minniemouse Re: Henry Cavill jako Żebrowski 05.09.18, 23:12
          Faktycznie Amerykance sie nie myla smile
    • janja11 Re: Henry Cavill jako Żebrowski 05.09.18, 12:58
      Nie, nie. Przykro mi, ale nie jest Wiedźmin.
    • nihiru Re: Henry Cavill jako Żebrowski 05.09.18, 15:04
      Nie rozumiem tych pretensji że "za ładny". Charlize Theron była za ładna do roli w "Monster", Jude Law do roli Watsona a Heath Ledger do roli Jokera?
      Ucharakteryzują go i będzie dobrze.
      Bardziej się boję o scenariusz i reżyserię. Polscy producenci, nie wiedzieć czemu wzięli rewelacyjny materiał źródłowy, z genialnymi dialogami i z niepojętych przyczyn w całości go przerobili na coś zupełnie niestrawnego.
      Choć w przypadku netfliksa to bardziej się boję, że będą bardziej się wzorować na grze niż na książce i wszystkie sapkowskie "smaczki" się rozpłyną.
      • nihiru Re: Henry Cavill jako Żebrowski 05.09.18, 15:05
        A w kwestii castingu, to mam tylko jedno życzenie: Eva Green jako Yenneferbig_grin
        I ewentualnie jeszcze Jude Law jako Jaskierbig_grin
      • profes79 Re: Henry Cavill jako Żebrowski 05.09.18, 15:34
        Angielskie tłumaczenie Wiedźmina i tak bardzo go spłyca; mam "Last Wish" - Ostatnie Życzenie, które sobie z ciekawości kupiłem w UK i o ile książka przetłumaczona jest poprawnie językowo to całkowicie pozbawiona jest ducha oryginału.
      • mdro Re: Henry Cavill jako Żebrowski 05.09.18, 22:42
        "bardziej się boję, że będą bardziej się wzorować na grze niż na książce i wszystkie sapkowskie "smaczki" się rozpłyną"

Tak z ciekawości, grałaś w grę? Zwłaszcza jedynkę i trójkę?
      • tairo Re: Henry Cavill jako Żebrowski 05.09.18, 23:35
        Ja się raczej nie boję, szefowa od serialu sama pisze tak:
        I think my favorite part of this article by @xoxogossipgita is all of the fan comments that remind other fans that this show is BASED ON THE BOOKS. And yes, Geralt hates having a beard. kotaku.com/the-internet-reacts-to-henry-cavill-playing-geralt-in-n-1828808268
        twitter.com/LHissrich/status/1037104474970501120
    • cosinuss Re: Henry Cavill jako Żebrowski 05.09.18, 15:22
      ładny czy nie to rzecz gustu. Dla mnie to największe drewno Dynastii Tudorów. Ale może się rozwinął.
    • chocolatemonster Re: Henry Cavill jako Żebrowski 05.09.18, 22:39
      Zbyt ladny na Geralta. Geralt powinien byc takim zbirem. Szlachetnym zbirem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka