Dodaj do ulubionych

First minute - nie ma co wybrać

12.09.18, 16:46
Oglądam oferty dwóch dużych biur podróży i widzę, że nie ma co wybrać dla rodziny 2+2.
Chcieliśmy wypocząć 14 dni w lipcu (ew. 9-11 dni) ale ciężko jest dostać większy apartament. W Grecji pokoje 18 m kw z dostawkami, Hiszpania, Włochy podobnie. Znalazłam apartament na Minorce dość duży ale klima tylko w salonie...no i jeden głęboki basen. Portugalia byłaby ok ale cena sporo wyższa i ocean zimny jak Baltyk. Znowu Bułgaria nam zostaje? Cypr?
Obserwuj wątek
    • krejzimama Re: First minute - nie ma co wybrać 12.09.18, 16:55
      To dopiero początek. Warto poczekać aż będzie pełna oferta.
    • ewcia1980 Re: First minute - nie ma co wybrać 12.09.18, 22:43
      bo to jest jeszcze takie właściwie przed first minute
      ja co roku zaczynam sie rozglądać dopiero w drugiej połowie września.
      w tym roku jeszcze się nie zabrałam.
      ale na początku października zawsze mam już zaklepane wakacje.
      • alfa36 Re: First minute - nie ma co wybrać 12.09.18, 23:31
        Wybrałaś kiedyś taki hotel, którego wiosną już nie było w ofercie?
        • kubek290713 Re: First minute - nie ma co wybrać 13.09.18, 07:11
          Ja w ubiegłym roku w październiku wykupiłam wczasy na sierpień w Bułgarii. Do końca oferta była tylko pojedyncze pokoje dwuosobowe. Pokoje dla 5-ciu osób skończyły się w listopadzie.
        • kosmos_pierzasty Re: First minute - nie ma co wybrać 13.09.18, 07:47
          Ja dwukrotonie. Nie wspominając o tym, że w ostatnim okresie dostępności był znacznie droższy. A pokoi z widokiem na morze to nie było już w styczniu (to akurat wiem od osób, które poznaliśmy na miejscu i się dziwiły, że taki mamy).
        • krejzimama Re: First minute - nie ma co wybrać 13.09.18, 10:02
          Ten rok. Wyjazd kupiony w październiku 2017. Już zimą w okresie wakacyjnym hotel był niedostępny.
          • alfa36 Re: First minute - nie ma co wybrać 13.09.18, 11:08
            Dziewczyny, jeśli możecie napiszcie na priv, jakie to hotele.
        • ewcia1980 Re: First minute - nie ma co wybrać 13.09.18, 21:43
          "Wybrałaś kiedyś taki hotel, którego wiosną już nie było w ofercie? "

Hotele rezerwowane przeze mnie jesienią w ofercie często bywają i wiosną ale:
          a) w dużo wyższej cenie
          b) zazwyczaj nie ma już wylotu z Wrocławia (bo samolot jest pełen) tylko np z Katowic gdzie lotnisko większe ale mam dużo dalej

A czasem bywa tak, że "mojego" hotelu już w ofercie wiosennej nie ma.

Po przeczytaniu tego wątku dziś odpaliłam "wakacje.pl" i znalazłam hotel, który spełnia moje kryteria i cenowo bardzo mi pasuje także .... smile
    • jusytka Re: First minute - nie ma co wybrać 12.09.18, 22:47
      Poszukaj u Niemców Oferta skierowana do nich jest znacznie bogatsza, a i pora na firsty jest u nich odpowiednia, bo u nas za wcześnie trochę
      • kosmos_pierzasty Re: First minute - nie ma co wybrać 13.09.18, 07:48
        Zapytam, bo o tym niemieckich biurach ciągle się tu pisze: skąd wtedy są wyloty i jak wyglądają płatności?
        • jusytka Re: First minute - nie ma co wybrać 13.09.18, 20:59
          Na ogół z Berlina, ale jak inne niemieckie lotnisko jest bliżej to tez warto sprawdzać Jednak u Niemców można kupić sam hotel a lot u nas o ile znajdziecie go w dobrej cenie. Mozna płacić u Niemców w dowolnym biurze jak ktoś mieszka blisko granicy lub w niektórych naszych biurach które współpracują z Niemcami np biuro podróży Ikaria w Szczecinie. Mozna też płacić przez internet ale mogą wtedy dojść koszty przellewu za granicę
    • werdipurke Re: First minute - nie ma co wybrać 13.09.18, 12:17
      ofert dla rodzin raczej nie spotkasz online, wybierz sie do biura. my zawsze tak kupujemy.
      • jusytka Re: First minute - nie ma co wybrać 13.09.18, 21:00
        Dlaczego nie znajdzie? Oczywiście ze znajdzie i to w ogromnym wyborze
        • werdipurke Re: First minute - nie ma co wybrać 15.01.19, 18:59
          jak chce sie kisic w jednym pokoju to moze ale najlepsze rodzinne studio sa dostepne tylko w biurach, rzadko sa wystawiane w sieci
    • miriam_73 Re: First minute - nie ma co wybrać 13.09.18, 12:27
      A musicie jechać z biurem podróży??? Po co, jeśli chodzi o Hiszpanię czy Włochy? DO Hiszpanii kupujesz bilety lotnicze (kupowane z wyprzedzeniem są tanie, np. Norwegian czy Ryanair latają do Malagi skąd masz dostęp do całego wybrzeża Costa del Sol), wynajmujesz apartament o gabarytach, jakie chcesz przez Airbnb lub innego operatora (wybór jest naprawdę bardzo duży), bliżej wyjazdu wynajmujesz sobie samochód. I jedziesz. W naszym rejonie (okolice Marbelli) zawsze jest mnóstwo ofert latem, "osiedla", w których są apartamenty są zawsze z basenami, klimatyzacja w tamtym rejonie jest standardem.
      Z kolei do Włoch np. w rejon Toskanii to tak naprawdę nawet nie samolot tylko lepiej własnym samochodem, wybór domów wakacyjnych jest również ogromny. Także z basenami.
      • kubek290713 Re: First minute - nie ma co wybrać 13.09.18, 19:51
        Już sprawdzałam, że z biurem podróży dla większej rodziny jest taniej. Porównywałam Teneryfę, Gran Canarię i Bułgarię.
        W Bułgarii sam hotel z wyżywieniem kosztuje tyle co ta sama oferta przez biuro podróży już z przelotami.
      • agnieszka_kak Re: First minute - nie ma co wybrać 13.09.18, 20:15
        Rozwala mnie wynajmowanie "apartamentów" przez Airbnb. Dla mnie "apartament" oznacza hotelowy suite, a autorka pewnie chce po prostu duże pokoje, z wyżywieniem na miejscu i basenami ze zjezdzalniami, a nie mieszkanie (może i ładne), bez chocby śniadania, z jednym basenem. Sama wytrzymuje w kompleksie hotelowym max 3 dni, ale rozumiem, że ludzie tak lubią, i proponowanie im Airbnb jest zupełnie nie na temat.
        • kubek290713 Re: First minute - nie ma co wybrać 13.09.18, 20:57
          Tak masz racje. Szukam większego pokoju, studia dla rodziny 2+2. Wyżywienie, baseny, zjeżdżalnie na miejscu maja być. Lipiec nie nadaje się na zwiedzanie tylko leniuchowanie. Zwiedzanie będę miała piza sezonem gdy temp będzie znośniejsza tj w styczniu i w kwietniu.
        • miriam_73 Re: First minute - nie ma co wybrać 13.09.18, 21:17
          Airbnb ma i podobne portale maja bardzo zroznicowana oferte. To co np u nas jest dostepne (wiem bo w bezposrednim sasiedztwie sa wynajmowane przez sasiadow), to apartamenty: dwupoziomowe, bdb wykonczone i w pelni wyposazone, z lazienkami, w pelni wposazona kuchnia, tarasem i miejcem parkingowym. To JEST APARTAMENT. Do dyspozycji gosci sa cztery baseny, jeden duzy, w sezonie strzezony, z ratownikiem i trzy male., mozna korzystac bez ograniczen. Ponizej jest finansowane przez wspolnote pole golfowe.
          Jak bylismy w tym roku w Austrii wiosna to tez bralismy apartament - w hotelu: odrebny budynek, odrebne wejscie, salon i sypialnia plus kuchnia i lazienka oraz taras. Dostep do termy hotelowej i pola golfowego. Odrebny parking. I to rozumiem przez apartament. Apartamentem bedzie tez wypasiona suita w hotelu ( bylismy w takich np. w LV i NYC), ale np w naszej okolicy w Hiszpanii wykonczenie i wyposazenie wielu apartamentow jest na bardzo wysokim poziomie i zapewnia nie mniejszy komfort. Plus praktycznie nie spotyka sie takich bez klimy.
          • szarsz Re: First minute - nie ma co wybrać 14.09.18, 06:18
            Fakt, byłam na Costa del Sol, dokładnie w taki sposób i to były jedne z moich lepszych wakacji. Wyznaczyły mi poziom, do którego zawsze się odnoszę, szukając ofert wakacyjnych. Zawsze mam w głowie, że jeśli ktoś chce więcej za gorszą ofertę, to mam to gdzieś. Chętnie wrócę na południe Hiszpanii.

Aquaparków nie szukam, wolę baseny o sporej powierzchni, za to puste (czyli mieszkanie w kompleksie zamieszkanym przez tubylców).
    • aguar Re: First minute - nie ma co wybrać 13.09.18, 20:41
      A ja sobie coś fajnego znalazłam we Włoszech na bookingu - na początku lipca przyszłego roku. Widzę, że ceny identyczne jak w maju, dopiero w sierpniu wyższe. Podobnie teraz we wrześniu ponad dwa razy wyższe. Trudno przewidzieć czy skorzystamy, ale mogę odwołać bez konsekwencji.
    • zabka141 Re: First minute - nie ma co wybrać 13.09.18, 20:50
      Popatrz na Grecje, apartamenty lub czesc willi. Bukuj osobno loty i gotowe.
    • janja11 Re: First minute - nie ma co wybrać 15.01.19, 11:04
      Tak. Też zajrzałam i jak zobaczyłam jak są zawyżane ceny, od których naliczane są rabaty, to stwierdzam, że poczekam i nie będę przepłacać.
      Prawie 5000zł za 7 dni w 4* w Turcji, albo w Bułgarii to nie jest cena , nazwijmy to, normalna.
    • lot_w_kosmos Re: First minute - nie ma co wybrać 15.01.19, 21:20
      N8gdy tak nie kupuje.
      Nie ma gwarancji, że cena jest niższa. To raz.
      Dwa, to czulabym się strasznie upupiona tymi wakacjami zaklwpanymi rok wcześniej.
      Kupujemy na 2 mce wcześniej i zawsze mamy co chcemy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka