montenegro 17.09.18, 10:58 W nawiązaniu do wątku o komputerach w domu - jestem ciekawa, jak postępujecie ze zdjęciami? Robicie już tylko telefonem i trzymacie w chmurze? Ktoś jeszcze zrzuca zdjęcia z aparatu na komputer? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
profes79 Re: Zdjęcia a komputer 17.09.18, 11:02 Ja. Przede wszystkim chmura to chmura; wystarczająco wk.wia mnie zarządzanie zdjęciami robionymi z telefonu które od razu mi się uploadują do dawnej picassy a obecnych zdjęć google. Inna sprawa, że zarządzanie zdjęciami robionymi aparatem a nie telefonem to też spory wysiłek bo to już nie czasy gdzie robiło się 20 zdjęć; teraz robi się i 2000 Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Zdjęcia a komputer 17.09.18, 11:05 No tak, zrzucam. Nic w zadnej chmurze nie trzymam. Odpowiedz Link Zgłoś
xantostrephomonas Re: Zdjęcia a komputer 17.09.18, 11:09 Ja zrzucam i z aparatu i z telefonu Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: Zdjęcia a komputer 17.09.18, 11:14 z aparatu to zgrywam na płyty CD. Odpowiedz Link Zgłoś
agata_abbott Re: Zdjęcia a komputer 17.09.18, 11:19 Trzymam i na komputerze i w chmurze Raz na pół roku - rok robię fotoksiążkę z wybranymi zdjęciami. Jedną trzymam w domu, po jednej dostają moje babcie. Reszta rodziny ma dostęp do zdjęć w chmurze. Odpowiedz Link Zgłoś
klerjeser Re: Zdjęcia a komputer 17.09.18, 11:26 Komputer i zewnętrzny dysk. Chmura nie bo za często zmieniają się zasady, no i chmury lubią znikać. Odpowiedz Link Zgłoś
agata_abbott Re: Zdjęcia a komputer 17.09.18, 12:01 Moja chmura jest płatna, więc raczej nie zniknie Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Zdjęcia a komputer 17.09.18, 12:32 może zostać zhakowana i na parę jeszcze innych sposobów zniszczona. Odpowiedz Link Zgłoś
agata_abbott Re: Zdjęcia a komputer 17.09.18, 12:55 Dom mi spłonie, komputer wybuchnie... Ale dlatego właśnie trzymam zdjęcia i w chmurze i na komputerze. Na wszelki wypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
klerjeser Re: Zdjęcia a komputer 17.09.18, 11:33 To zrzucaj na cos jeszcze. Parę lat temu padł nam dysk w domowym laptopie, odzysk danych kosztował coś 500 zł, a i tak to podobno niedużo, bo przy uszkodzeniach fizycznych, ceny potrafią iść w tysiące. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Zdjęcia a komputer 17.09.18, 12:35 "zrzucam" na papier. Do zdjęć w wersji cyfrowej nikt z nas nie nie zaglądał, w analogowej oglądane są dużo cześciej. Odpowiedz Link Zgłoś
same-old_mona Re: Zdjęcia a komputer 17.09.18, 12:43 Ja zrzucam na lapka i dysk zewnętrzny. Po tym jak mi kiedyś poszedł lapek i za odzyskanie danych musiałam płaciao kilka stówek wolę się zabezpieczyć :p Odpowiedz Link Zgłoś
rekreativa Re: Zdjęcia a komputer 17.09.18, 12:51 Ja zdjęcia zrzucam na komputer i na dysk zewnętrzny. Zdjęcia selekcjonuję - ze 100 fotek cykniętych na wycieczce wybieram ze 30 najładniejszych, resztę wypieprzam w kosmos. Te wybrane drukuję i wkładam do albumów. Odpowiedz Link Zgłoś