Dodaj do ulubionych

Meble BRW Possi Light

07.10.18, 16:12
Może ktoś posiada takie. Warte? Szukam czegoś w podobie.
Obserwuj wątek
    • asia06 Re: Meble BRW Possi Light 07.10.18, 20:41
      Nie znam ich, ale wyglądają fajnie. Jeśli nie planujesz mebli na dłużej niż 15 lat, to raczej każde powinny być ok.
      • mid.week Re: Meble BRW Possi Light 07.10.18, 20:45
        Dlaczego? Miałam kiedyś narożnik z BRW, był mega solidny. Zwierzęta i dzieci zajechały obicie, ale oprócz plam nic mu nie dolegało. I wygodny był do spania... Duuuużo wygodniejszy niż moja obecna kanapa z I....
        • milva24 Re: Meble BRW Possi Light 07.10.18, 21:10
          Brw kiedyś a brw dziś to nie to samo niestety. Z resztą Ikea też.
        • asia06 Re: Meble BRW Possi Light 07.10.18, 21:14
          A nie, ja nie mówię, że jakość kiepska, tylko, że nie znam tych mebli, więc wypowiadam się o trwałości. Wypowiedziałam się jedynie o wyglądzie.
          • mid.week Re: Meble BRW Possi Light 07.10.18, 21:38
            A fakt... Nie są ponadczasowe z całą pewnością smile
    • tairo Re: Meble BRW Possi Light 07.10.18, 21:08
      Tak na pierwszy rzut oka wyglądają jak ikeowa Besta, tylko więcej kolorów, a mniej opcji wyposażenia modułów.
      • asia06 Re: Meble BRW Possi Light 07.10.18, 21:16
        Zgadzam się, ale wyglądają lepiej wg. mnie. Mam Bestę właśnie, bo te meble są funkcjonalne i można rożnie je komponować, ale z jakości nie jestem zadowolona. No ale ja w Stanach mieszkam i tu kupienie fajnych mebli graniczy z cudem smile
        • tairo Re: Meble BRW Possi Light 07.10.18, 21:38
          Jak dla mnie BRW z tymi mocno zaokrąglonymi frontami wyglądają gorzej, ale to akurat kwestia gustu.
          Jakość Besty jest dobra jak na cenę, w odróżnieniu od wielu innych firm wiadomo, że wszystkie elementy mebla będą pasować, żadnych niespodzianek typu otwory na kołki centymetr za daleko, jedna półka płytsza itp.
          Wiadomo, że to nie lite drewno, ale za takie pieniądze litego drewna nie kupisz.
          • asia06 Re: Meble BRW Possi Light 07.10.18, 21:49
            No kwestia gustu, to racja smile Ale w meblach BESTA nie podoba mi się wykończenie, nie to, że nie są z drewna. Ale to też kwestia gustu, oczywiście. Składa się je rzeczywiście świetnie i są funkcjonalne, choć szuflady mogłyby być wyższe w środku. Bo tu jest tak, że szuflady z wierzchu wyglądają na pojemne, a w środku miejsca niewiele.
            • tairo Re: Meble BRW Possi Light 07.10.18, 22:07
              Zawsze można sobie kupić same szafki i dorobić do nich tylko fronty drewniane według swojego pomysłu, są nawet firmy, które z tego żyją.
              Szuflady akurat Besta nie są najgorsze, mają prawie pełnowymiarowe boki i tył i można to łatwo sprawdzić na stronie Ikei. Zauważ, że na stronie BRW np. bardzo ciężko znaleźć zdjęcie (a raczej wizualizację) mebla, na którym w ogóle widać szuflady. Zwykle mają one boki wysokości połowy frontu.
              • asia06 Re: Meble BRW Possi Light 07.10.18, 23:33
                A ja sobie Beste ogólnie chwalę. Akurat fronty sa dla mnie ok, do samych szafek mam zastrzeżenia. Ale nie takie, żeby kombinować ze stolarzem. Dla mnie rzeczy maja być użyteczne i estetyczne. No i Besta taka jest.
    • impala Re: Meble BRW Possi Light 08.10.18, 00:05
      mam sporo mebli BRW bo, rzeczywiscie, wygladaja fajnie.
      niestety, ich jakosc jest adekwatna do ceny.
      Np. szuflada spod łóżka nie daje sie wysuwać bo (qwertyuiop...) śruby wypadaja, wszystko ociera sie o podloge (= uszkodzony parkiet i łóżko) i...szlag człowieka trafia....na koniec
      Szuflady w komodach chodza 'jak sie da" (a jak sie nie da to nie chodza...) czyli...też się blokuja, ocierają o wuj wie co,
      Generalnie to wzornictwo fajne, o cenie nie wspomne, wykonanie...a właściwie materiały - do doopy.
      • impala Re: Meble BRW Possi Light 08.10.18, 00:11
        aaa...i o trwałości na 15 lat (jak ktos wyżej wspomniał) zapomnij. Najwyżej na 5 lat - jesli chodzi o newralgiczne elementy, np. szuflady. Cos co stoi i ma tylko "stać', oczywiście, nie ulegnie takiej degradacji.
        Moim zdaniem to Ikea jest lepsza bo tam to, co kosztuje "2 zł" jest tyle warte. Ale jeśli kosztuje 200 zl to jest warte 200 zl.
        Czyli - jest wiarygodniejsza bo oferuje chłam za darmo niemal, i produkty lepsze/drozsze na dłuzej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka