Dodaj do ulubionych

parkingo lotnisko Chopina

10.10.18, 10:26
Doradzicie mi parking do lotniska Chopina .Potrzebuję na 10 dni ekonomicznie. dziękuję
Obserwuj wątek
    • 45rtg Re: parkingo lotnisko Chopina 10.10.18, 10:45
      zosia_1 napisała:

> Doradzicie mi parking do lotniska Chopina .Potrzebuję na 10 dni ekonomicznie.
      > dziękuję

No to sprawdź na stronie lotniska.
      • nowaczek1 Re: parkingo lotnisko Chopina 10.10.18, 11:17
        Bez sensu rada, parkingi lotniskowe są koszmarnie drogie w porównaniu do okolicznych prywatnych z dowozem.
        • 45rtg Re: parkingo lotnisko Chopina 10.10.18, 12:01
          nowaczek1 napisał:

> Bez sensu rada, parkingi lotniskowe są koszmarnie drogie w porównaniu do okolic
          > znych prywatnych z dowozem.

A to kupa prawda jest, chyba że we Wrocławiu mamy taki wyjątkowo tani.
          • nowaczek1 Re: parkingo lotnisko Chopina 10.10.18, 13:17
            Ze strony Lotniska Chopina:

Wielopoziomowe parkingi P1 i P2 znajdują się bezpośrednio przed Terminalem.

Z atrakcyjnej oferty skorzystają osoby chcące zaparkować swój samochód na kilka lub kilkanaście dni.
            Opłata za postój od 6 do 10 dni wyniesie 220 PLN.
            Opłata za postój od 11 do 15 dni wyniesie 270 PLN.
            • 45rtg Re: parkingo lotnisko Chopina 10.10.18, 13:33
              nowaczek1 napisał:

> Z atrakcyjnej oferty skorzystają osoby chcące zaparkować swój samochód na kilka
              > lub kilkanaście dni.
              > Opłata za postój od 6 do 10 dni wyniesie 220 PLN.

A. Czyli jednak po prostu jak parkować przy lotnisku, to na cywilizowanym Śląsku.

• nowaczek1 Re: parkingo lotnisko Chopina 10.10.18, 13:35
                Zwłaszcza lecąc z Warszawy smile
                • 45rtg Re: parkingo lotnisko Chopina 10.10.18, 13:41
                  nowaczek1 napisał:

> Zwłaszcza lecąc z Warszawy smile

A to już człowiek jest sam sobie winny, że tam zaczyna podróż samolotem. Jakby w Radomiu nie było lotniska.
                  • nowaczek1 Re: parkingo lotnisko Chopina 10.10.18, 14:15
                    Czasem logistycznie lepiej z Warszawy. A z Radomia nie było wylotów w ciekawych kierunkach. W nieciekawych zresztą też. Hehe.
            • mia_mia Re: parkingo lotnisko Chopina 26.06.25, 09:01
              Najtańszy parking na lotnisku 10 minut piechotą to ponad 400 zł. Nie wiem skąd ten cennik
        • sineado Re: parkingo lotnisko Chopina 10.10.18, 14:57
          Nie są. Za 8 dni zapłaciłam 68zl, lotnisko w Katowicach.
          • nowaczek1 Re: parkingo lotnisko Chopina 11.10.18, 09:32
            Cóż, pisałem o cenach parkingów przy lotnisku w Warszawie, bo i pytanie wątkotwórcze dotyczyło Warszawy.
            To, że w Pyrzowicach jest taniej, to wiem, bo w zeszłym roku leciałem z Pyrzowic, i zapłaciłem za 8 dni dokładnie tyle samo co ty.
    • polny.kwiat87 Re: parkingo lotnisko Chopina 10.10.18, 11:02
      Ekonomicznie to parkingi wokół lotniska, w cenie parkowania masz dowóz na lotnisko. My korzystamy z takiego przy pomniku Lotnika, bo to wygodniejsze niż spacer z walizkami z długoterminowego przy lotnisku, ale w okolicy, zwłaszcza od strony Al.Krakowskiej jest sporo innych.
      • mia_mia Re: parkingo lotnisko Chopina 26.06.25, 08:56
        Ten już chyba nie istnieje
    • nowaczek1 Re: parkingo lotnisko Chopina 10.10.18, 11:16
      W internecie poszukaj parkingów w okolicy z dowozem. Lekka zmowa cenowa obowiązuje, wszystkie są mniej więcej w tej samej cenie, 10-20 zł różnicy. Ja znalazłem na 8 dni za 110 zł, inni średnio wołali 120-140 zł. Za 10 dni zapłacisz nieco więcej.
      • 45rtg Re: parkingo lotnisko Chopina 10.10.18, 12:04
        nowaczek1 napisał:

> W internecie poszukaj parkingów w okolicy z dowozem. Lekka zmowa cenowa obowiąz

Widzę, że do festiwalu paranoików dołączają jeszcze śledzący zmowy cenowe. Nie potrzeba żadnej zmowy cenowej, żeby koszt parkingu wychodził wszędzie w okolicy podobny, skoro wszyscy mają podobne koszty.

> uje, wszystkie są mniej więcej w tej samej cenie, 10-20 zł różnicy. Ja znalazłe
        > m na 8 dni za 110 zł, inni średnio wołali 120-140 zł. Za 10 dni zapłacisz nieco
        > więcej.

No to to są pieniądze, które trzeba zapłacić za parking pod samym portem we Wrocławiu i ma się komfort przejścia od razu od auta do terminalu. Może w Warszawie to jest jakoś droższe.
        • e-ness Re: parkingo lotnisko Chopina 10.10.18, 12:07
          ceny te same, sprawdzone i u nas i u znajomych. Pod samiuskim portem
        • impala Re: parkingo lotnisko Chopina 11.10.18, 10:33
          >No to to są pieniądze, które trzeba zapłacić za parking pod samym portem we Wrocławiu i ma się komfort przejścia od razu od auta do terminalu. Może w Warszawie to jest jakoś droższe.

no tak...JEST drozsze bo w Warszawie lotnisko jest niemal w środku miasta, szczególnie obecnie bo wszystko dookola obudowuje sie (w tym "atrakcyjne" osiedla domków) i parkingi są "malutkie" jak na potrzeby lotniska. Malutkie = brak miejsc = drogo, co w tym dziwnego?
          Wystarczy porównać na mapie, Wrocław ma lotnisko na obrzeżu miasta, Warszawa w środku miasta = Wrocław może parking powiększyć w razie potrzeby, Warszawa nie może. W dodatku obawiam sie, że potrzeby parkingowe Warszawy są jednak większe (większy popyt) bo jednak jest tu większy ruch. Wg statystyk :
          "Z wrocławskiego lotniska skorzystało we wrześniu br. prawie 350 tys. pasażerów
          Z warszawskiego Lotniska Chopina skorzystało w minionym miesiącu 1,8 mln pasażerów"

Co do parkingów okolicznych to trudno mi powiedzieć bo sama nie korzystam, z wiadomych względów - mieszkam w tym mieście więc na lotnisko albo ktoś z rodziny mnie odwozi, albo podjezdżamy taksówką.
          • impala Re: parkingo lotnisko Chopina 11.10.18, 10:48
            natomist znalazłam coś takiego, jak "parking okęcie 24h", z drugiej strony lotniska, blisko A2 i obwodnic. Można tam zaparkować samochód i oni sami dowożą (i przywożą) na lotnisko (w ramach ceny parkowania).
            Cena, z tego co widzę, mniej więcej, jak wyżej.
            Może taka opcja warta zastanowienia? choć ja nigdy z tego nie korzystałam więc szczegółów nie znam.
      • taki-sobie-nick Re: parkingo lotnisko Chopina 12.10.18, 01:43
        Lekka zmowa cenowa obowiązuje

Kiedyś to się "cennik" nazywało i w niektórych krajach, o zgrozo, obowiązuje nadal.
    • agnieszka_kak Re: parkingo lotnisko Chopina 10.10.18, 12:10
      Ekonomicznie to zaparkuj na p&r i stamtąd weź uber.
      • 45rtg Re: parkingo lotnisko Chopina 10.10.18, 13:33
        agnieszka_kak napisała:

> Ekonomicznie to zaparkuj na p&r i stamtąd weź uber.

I zapłać bitcoinami.
      • ichi51e Re: parkingo lotnisko Chopina 26.06.25, 09:20
        No właśnie też bym tak zrobiła. Uber na lotnisko ci 20 zeta wyjdzie w najgorszym wypadku
        • kanna Re: parkingo lotnisko Chopina 26.06.25, 15:22
          No, ale na ten parking już nie wróci, bo z Lotniska jeździ tylko uber lotniskowy. 150 zeta w nocy.
          • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: parkingo lotnisko Chopina 26.06.25, 21:55
            Taaa… Opowiadaj dalej te bajki
          • ichi51e Re: parkingo lotnisko Chopina 26.06.25, 21:58
            Czym jest uber lotniskowy? Normalny uber albo taryfy
    • shumari Re: parkingo lotnisko Chopina 10.10.18, 14:25
      Jest taki parking ok 10 min jazdy od lotniska. ( Gdzies na Alei Krakowskiej Parking ma swojego busa, który dowozi i przywozi o każdej (chyba) porze. Nie wiem jaki jest koszt tygodniowego postoju i nie pamietam dokładnie nazwy tego parkingu, ale jeśli nadal jesteś zainteresowana to mogę się zorientować.
    • summerfestival Re: parkingo lotnisko Chopina 10.10.18, 16:43
      Ja placilam 90 zl za 14 dni - Lider parking
    • lot_w_kosmos Re: parkingo lotnisko Chopina 11.10.18, 21:58
      A ja zawsze morzystam z Parking Szyszkowa 48.
      Wyguglaj sobie.
      Z dowozem i odbiorem.
      Od jakichś 5 lat wszystkie wyloty z Okęcia idą w parze z tym parkingiem.
      • ailia Re: parkingo lotnisko Chopina 11.10.18, 22:15
        Tylko ty chyba z Okęcia nie lataszwink
        • be.a Re: parkingo lotnisko Chopina 12.10.18, 05:13
          P12 Finałowa korzystałam 2 razy i było wszystko ok szybki transfer na lotnisko

• mia_mia Re: parkingo lotnisko Chopina 26.06.25, 09:04
      Jest dużo parkingów w okolicach lotniska tańszych niż parkingi lotniskowe, o tyle to wygodniejsze, że busik, zwykle w cenie, dowozi pod drzwi, bo z parkingu długoterminowego jest ładny spacerek z walizkami.
    • palacinka2020 Re: parkingo lotnisko Chopina 26.06.25, 09:32
      Zaparkuj na darmowym parkingu w Warszawie i dojedź taksówką. Uber na lotnisko w Warszawie to koszt 20-30zl.
    • czarna_sroka Re: parkingo lotnisko Chopina 26.06.25, 12:06
      Z tego co tutaj czytam to w Polsce parking w okolicach lotniska to tanioszka.
      Ja ostatnio za 7 dni na podrzędnym lotnisku w Memmingen w Niemczech zapłaciłam 129 euro, trzeba było jeszcze kawałek iść 🫤 zdzierstwa jakich mało. Parking to był większy koszt niż cena jednego biletu tam i z powrotem.😣😖🫤
      • palacinka2020 Re: parkingo lotnisko Chopina 26.06.25, 13:39
        Warszawskie lotnisko znajduje się w mieście. Zawsze możesz gdzieś za darmo zaparkować, jak w każdym mieście.
    • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: parkingo lotnisko Chopina 26.06.25, 21:57
      Jest parking długoterminowy na lotnisku, jest wiele parkingów wokół lotniska z dowozem na lotnisko, można też stanąć w mieście i dojechać uberem/taksówką, tylko uważaj na strefę płatnego parkowania.
    • elisabeth.nakatami Re: parkingo lotnisko Chopina 26.06.25, 22:15
      Polecam SKMkę. Bilet 90-minutowy na 1 i 2 strefę wynosi 7 zł.
      Te ca. 5 godzin, kiedy akurat SKMka w nocy nie jeździ, można przekimać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka