Dodaj do ulubionych

awantura to plecak

18.10.18, 19:47
syn kupil sobie za kieszonkowe plecak
www.snowbitch.pl/plecak-sprayground-305-jet-life000/d-230520/
taki chciał, taki wybral
ma fajne kieszonki i jest swietnie wyprofilowany
wychowawca protestuje i zabrania nosic do szkoly
ze niestosowny
ze golizna
pytam emam,
upierac sie, czy niech sie przepakuje?
szczerze - nie mam opinii
mlodziezy sie podoba, a walor uzytkowy ma
dla mnie wiec wystarczy smile
Obserwuj wątek
    • kouda Re: awantura to plecak 18.10.18, 19:48
      O plecak
      nie to plecak smile
      • nenia1 Re: awantura to plecak 18.10.18, 19:59
        To plecak brzmi bardziej intrygująco smile
      • nangaparbat3 Re: awantura to plecak 19.10.18, 17:40
        Ale im więcej razy czytam ten tytul, tym bardziej mi się podoba. "Awantura to plecak" - to jest poezja, serio smile
    • kropkacom Re: awantura to plecak 18.10.18, 19:57
      Oplułam monitor big_grin Wychowawca chyba ma problem. Współczują dzieciom w szkole.
    • alin9 Re: awantura to plecak 18.10.18, 19:58
      Nie wiem o co chodzi wychowawcy.Plecak funkcjonalny.Podoba się młodzianowi.Niech syn nosi i niech służy.
    • nenia1 Re: awantura to plecak 18.10.18, 19:58
      Fajny, taki komiksowy, wychowawca się nie zna.
    • bei Re: awantura to plecak 18.10.18, 20:00
      Plecak fajny, a wychowawca przesadza.
      • damartyn Re: awantura to plecak 19.10.18, 10:19
        bei napisała:

> Plecak fajny, a wychowawca przesadza.
        >

A ja myślę, że nie przesadza. Może i jest tu konwencja komiksowa ale jednak na samym wierzchu plecak eksponuje broń, co chyba nie jest najlepszym motywem dla szkolnego plecaka.
        • 45rtg Re: awantura to plecak 19.10.18, 11:23
          damartyn napisał(a):

> A ja myślę, że nie przesadza. Może i jest tu konwencja komiksowa ale jednak na
          > samym wierzchu plecak eksponuje broń, co chyba nie jest najlepszym motywem dla
          > szkolnego plecaka.

Dlaczego?
    • wilowka Re: awantura to plecak 18.10.18, 20:01
      Może Wychowawcy rzeźby Apolla pokazać? Plecak fajny smile Golizny musiałam w nim chwilę szukać big_grin
    • alpepe Re: awantura to plecak 18.10.18, 20:03
      Upierać się.
    • bei Re: awantura to plecak 18.10.18, 20:04
      Oglądam wnikliwie, czy jedna dam😊 na plecaku jest w stringach?? No do szkoły z gołą pupą nie uchodzi!😊
    • fifiriffi Re: awantura to plecak 18.10.18, 20:07
      niech nauczyciel spada...
    • andaba Re: awantura to plecak 18.10.18, 20:09
      Kto tam jest goły? Noga?
      Jeżeli JA nie widzę nic niestosownego, to znaczy, że pani przesadza.
    • agrypina6 Re: awantura to plecak 18.10.18, 20:13
      Nic niestosownego tutaj nie widzę. Może nauczyciel ma problem z oczami?
    • hummorek Re: awantura to plecak 18.10.18, 20:15
      Fajny plecak, wychowawca wydziwia.
    • z_lasu Re: awantura to plecak 18.10.18, 20:17
      No, ja bym miała zastrzeżenia co do stosowności, ale nie z powodu golizny jako takiej tylko ogólnej wymowy. Faceci z bronią w garniturach i półnagie kobiety - no, jakoś tak śmierdzi przemocą i uprzedmiotowieniem. Może wychowawcy też o to chodziło, tylko nie umiał zwerbalizować.
      • mrs.solis Re: awantura to plecak 19.10.18, 15:09
        Zgadzam sie. U nas w szkole pewnie ten plecak tez by nie przeszedl jako promowanie niewlasciwych tresci. Co roku mamy jakas strzelanine w szkole gdzie ginie pelno dzieciakow, a tu na pierwszym planie pan z karabinem maszynowym.
    • julita165 Re: awantura to plecak 18.10.18, 20:18
      Golizna ??? W sensie, że gołe nogi ??? Nauczyciel chyba się z choinki urwał, względnie jest imigrantem z Afganistanu 😁
    • mia_mia Re: awantura to plecak 18.10.18, 20:27
      Plecak jak plecak, ale nie nadaje się do szkoły i nie chodzi o goliznę, której w jako takiej nie ma.
      Uprzedziłabym o tym dziecko zanim go zakupiło w firmie... snowbitch z takim przeznaczeniem. A ile właściciel ma lat?
      • kouda Re: awantura to plecak 18.10.18, 20:39
        mia_mia napisał(a):

> Plecak jak plecak, ale nie nadaje się do szkoły i nie chodzi o goliznę, której
        > w jako takiej nie ma.
        > Uprzedziłabym o tym dziecko zanim go zakupiło w firmie... snowbitch z takim prz
        > eznaczeniem. A ile właściciel ma lat?

jest w piątej klasie
        • grey_delphinum Re: awantura to plecak 18.10.18, 20:46
          W piątej klasie???

Myślałam, ze rozmawiamy o licealiście...

Mam syna w szóstej klasie i uważam, że dla niego taki plecak byłby jak najbardziej niestosowny - nie tylko do szkoły, ale w ogóle.

• mia_mia Re: awantura to plecak 18.10.18, 20:50
          To zdecydowanie nie jest odpowiedni wiek na obnoszenie się po szkole z wizerunkami prostytutek i gangsterów z bronią.
          • edelstein Re: awantura to plecak 18.10.18, 23:34
            Gdzie ty tam prostytutki widzisz?
            • bergamotka77 Re: awantura to plecak 18.10.18, 23:38
              No te dziewoje wszak to uczennice są 😄
              • edelstein Re: awantura to plecak 18.10.18, 23:53
                Jakis obowiazek na plecakach jest przedstawiac uczennice. Rozumiem, ze ty chodzisz pozaslaniana,ale krotkie spodenki obcasy i top nie czynia z kobiety dziwki.Jestes ortodoksyjna muzulmanka?
        • piekna_remedios4 Re: awantura to plecak 18.10.18, 20:56
          łooo. Teraz to podejrzewam cię o trolololo.
          Naprawdę nic a nic w tym plecaku cię nie razi? Koleś z bronią i ogólna gangsterska wymowa tego obrazu?
          • piekna_remedios4 Re: awantura to plecak 18.10.18, 20:59
            dojrzałam suwaki w kształcie karabinów. No nie wiem. Dla mnie nieakceptowalne i wcale nie chodzi o szkołę.
            • profes79 Re: awantura to plecak 19.10.18, 08:46
              Cholera, pół szkoły przechodziłem z wojskową kostką z toną naszywek zespołów metalowych i rockowych oraz patchy militarnych (głównie amerykańskich), co nie należało do rzadkości - nikt nie zgłaszał protestów.
              • mia_mia Re: awantura to plecak 19.10.18, 08:51
                Kostki to były popularne wśród starszych klas i w liceum. Gdyby ten chłopiec chodził z kostką z prawie dowolnymi naszywkami nauczycielka też nie zwróciłaby uwagi.
              • piekna_remedios4 Re: awantura to plecak 19.10.18, 09:48
                Ale co to ma do rzeczy??
              • danaide Re: awantura to plecak 19.10.18, 14:15
                Stawiasz w jednym rzędzie symbole kontestacji i symbole półświatka?
        • andaba Re: awantura to plecak 18.10.18, 21:28
          A, to zmienia postać rzeczy. Myślałam, że to raczej 15-latek, nie 10-latek.

No to ja bym sama zawetowała zakup takiego plecaka.

Niemniej jednak dziwię się trochę, że pani się chce chandryczyć o plecak, który jednak bardzo skandaliczny nie jest.
      • grey_delphinum Re: awantura to plecak 18.10.18, 20:42
        Według mnie też jest niestosowny do szkoły i nie chodzi o goliznę (choć panie są mocno roznegliżowane i nie ma temu co zaprzeczać), ale właśnie o ogólną wymowę - obrazek wyraźnie promuje przemoc, dzięki której będziesz miał władzę, kasę i zaj......biste laski.

• bergamotka77 Re: awantura to plecak 18.10.18, 20:53
          Zgaszam się. Trzeba wiedziec co wypada, tym bardziej w podstawówce. Swoją drogą fajna stylistykę akceptujesz u małolata - jet life 😅 Czy to #instaboy?Myslalam, że to przynajmniej starszy nastolatek.
          • kouda Re: awantura to plecak 18.10.18, 21:00
            no nie, to podstawowka, ale ma starszych kolegów wink
            ten sklep jest dla snowboardzistow chyba, a moi są zafascynowani sportami zimowymi
            nie przyglądałam sie, szczerze mowiąc, plecak to plecak
            ramionka watowane, kieszonki są, wnetrze twarde, podręczników nie pogniecie
            prostytutek nie widziałam
            ja nie jestem z tych co wojują z panią dla zasady, moge odpuścić
            stąd moje pytanie wink
            • piekna_remedios4 Re: awantura to plecak 18.10.18, 21:04
              suwaków karabinków też nie widziałaś? Kouda, przestań pierdzielić
              • milka_milka Re: awantura to plecak 18.10.18, 22:01
                Suwaki karabinki nie przeszkadzałyby mi nic a nic. A plecak jest po prostu niestosowny, ale nie chodzi tu o karabinki.
              • hanusinamama Re: awantura to plecak 19.10.18, 10:07
                Ja patrzyłam i nie zauwazyłam....tez nie rozkminiam kazdego symbolu.
              • 45rtg Re: awantura to plecak 19.10.18, 11:25
                piekna_remedios4 napisał(a):

> suwaków karabinków też nie widziałaś? Kouda, przestań pierdzielić

A co jest złego w suwakach karabinkach?
                • kouda Re: awantura to plecak 19.10.18, 11:27
                  45rtg napisał:

> piekna_remedios4 napisał(a):
                  >
                  > > suwaków karabinków też nie widziałaś? Kouda, przestań pierdzielić
                  >
                  > A co jest złego w suwakach karabinkach?

nie wiem, ale moje dzieci bawią się nerfami, moze dlatego mnie nie gorszą wink
            • mia_mia Re: awantura to plecak 18.10.18, 21:18
              Jestem za legalizacją marihuany, ale nie kupiłabym dziecku w tym wieku plecaka z liściem.
              Świetnie jeśli Twój syn nie wie (tu udaję naiwną), że te panie w krótkich spodenkach to prostytutki, a panowie z bronią nie chodzą dla ozdoby, ale Ty jednak chyba powinnaś mu wyjaśnić znaczenie tego obrazka. Niestety to nie do obrony jako akcesoria dla dziecka i to jeszcze do szkoły, ani w Polsce ani poza.

• edelstein Re: awantura to plecak 18.10.18, 23:37
                Ja tez nie wiem? po czym poznalas, ze prostytutki? po szortach czy po okularach?
                • azsiezaloguje Re: awantura to plecak 19.10.18, 05:13
                  Brzytwa Ockhama. Panowie raczej nie są z tymi karabinami naukowcami lecącymi na konferencję ani ojcami którzy właśnie przywitali na lotnisku na swoje córki, raczej ich rekwizyty sugerują tzw. półswiatek. Zatem panie też najprawdopodobniej ów półswiatek reprezentują.
                  • edelstein Re: awantura to plecak 19.10.18, 10:37
                    widzialas kiedys ochroniarza bez broni?
                    • azsiezaloguje Re: awantura to plecak 19.10.18, 14:25
                      Nie widziałam ochroniarza który w samych majtkach i na qrwich butach siewyvina przy masce samochodu.
                      • edelstein Re: awantura to plecak 19.10.18, 22:47
                        buty na obcasach to qrwie buty? lol.
                        🤣😂
            • anilka Re: awantura to plecak 18.10.18, 21:48
              To niech jedzie z plecaczkiem uprawiać sporty zimowe. W szkole plecak jest częścią wizerunku ucznia i podobnie jak niestosowny strój, po prostu się nie nadaje.
              • edelstein Re: awantura to plecak 18.10.18, 23:38
                Ahahahahhahaha tzn, ze jaki niby plecak jest akceptowalny?😂
            • mrs.solis Re: awantura to plecak 19.10.18, 15:14
              No ale na tym plecaku nie ma nic co kojarzyloby sie z jakimkolwiek sportem zimowym tylko "gangsta life".
        • nenia1 Re: awantura to plecak 18.10.18, 21:20
          Dajcie spokój, to chyba jednak prawda, że kobiety nie czytają komiksów, to dość typowa kreska i przedstawienie postaci charakterystyczne dla komiksów, można się obruszać, ale w komiksach świat jest uproszczony, pełen przerysowanych postaci, taka konwencja, coś jak kino noir, uczmy dzieci bardziej abstrakcyjnego myślenia, niedosłownego rozumienia symboliki i uproszczeń a nie zaraz ciężkie działa, że wyrośnie przez plecak na gangstera, bo potem ludzie widzą fontannę Duchampa i stukają się w głowę, nie rozumiejąc o co w tym w ogóle chodzi.
          • bergamotka77 Re: awantura to plecak 18.10.18, 21:27
            Nenia chyba przesadzasz z liberalbym podejściem. To nie jest 16-latek na przyklad ale 10- czy góra 11-letnie dziecko. Co będzie za 5 lat na jego plecaku? Strach pomyśleć. I jeszcze to wnętrze w dolarach. Żenada.
            • nenia1 Re: awantura to plecak 18.10.18, 21:32
              16 latek miałby nosić twoim zdaniem taki plecak? To dopiero żenada, mając 16 lat powinno się mieć już trochę bardziej wyrobiony gust.
              Wybacz, ale to kolejny wątek w którym załatwiasz jakieś swoje wydumane problemy z forumkami i zaczynasz właśnie odlatywać w krainę absurdów, "strach pomyśleć" o rany, brzmisz jak słuchaczka radia Maryja.
              • bergamotka77 Re: awantura to plecak 18.10.18, 21:39
                Przystopuj kobieto bo komiksy i filmy animowane tez potrafią być dla dorosłych. Wlaśnie pokazujesz swoją ignorancjęw tym temacie. Do radia Maryja mi daleko ale fakt że mój 16-latek nie wpadłby by cos takiego nosić. Ale już prędzej bym to zaakceptowała u 14-16 -latka natomiast 10-latek czyli dzieciak z takimi upodobaniami wzbudziłby moj niepokój. Ale spoko promujmy dziwki broń handel ludzmi dragi i dolary oraz jet style. Mrauu!
                • nenia1 Re: awantura to plecak 18.10.18, 21:46
                  bergamotka77 napisała:

> Przystopuj kobieto bo komiksy i filmy animowane tez potrafią być dla dorosłych

No co ty nie powiesz? big_grin

> że mój 16-latek nie wpadłby by cos takiego nosić.

Och ty i twój cudowny 16 latek, to przecież oczywiste, nie mam najmniejszych wątpliwości.
                  • bergamotka77 Re: awantura to plecak 18.10.18, 21:55
                    Masz jakiś problem? Tak cudowny i to pod kazdym względem i życzę ci takiego syna. Ale cóż, czesto to tylko pobożne życzenia 😄
                    • kropkacom Re: awantura to plecak 18.10.18, 21:57
                      Boże jaka ty jesteś okropna. Przy twojej kreacji ten plecak jest stonowany i z gustem.
                    • nenia1 Re: awantura to plecak 18.10.18, 22:00
                      No widzisz, a ja ma wspaniałą córkę i nie muszę się w tym ciągle utwierdzać.
                      • bergamotka77 Re: awantura to plecak 18.10.18, 22:01
                        Tez utwierdzac się nie muszę, ja to wiem i cię tylko poinformowałam. Następna mamusia corusi, która nma problem z chłopcami.
                        • nenia1 Re: awantura to plecak 18.10.18, 22:45
                          Nie bredź i nie wplątuj mnie w swój obcy dla mnie świat.
                        • rosapulchra-0 Re: awantura to plecak 19.10.18, 04:58
                          bergamotka77 napisała:

> Tez utwierdzac się nie muszę, ja to wiem i cię tylko poinformowałam. Następna m
                          > amusia corusi, która nma problem z chłopcami.
                          >

Co ty znowu bredzisz? Szukasz zwady?
                          • danaide Re: awantura to plecak 19.10.18, 14:18
                            Dawno nie było żadnej. Już chyba dwa tygodnie spokojnie było. Czas odreagować presje macierzyństwabig_grin
                    • hanusinamama Re: awantura to plecak 19.10.18, 10:16
                      Tak wiemy masz najlepsze dziecko na świecie (moze mu byc cięzko życ z takim obciązeniem psychicznym być takim ideałem). Ale moze zrozum ze inne dzieci mają inny gust (nie kazdy ma taki idealny gust jak twoje dzieci), moze miec inne zdanie niż rodzic (wiem wiem twoje dzieci zdanie ma zawsze identyczne z twoim, jedynie prawidłowym tokiem myslenia). W sumie to przecież ty jesteś tak idealna ze jakże syn miałby nie być idealny.
                • mamtrzykoty Re: awantura to plecak 18.10.18, 21:59
                  I to wszystko promuje ten plecak??
                  Chyba ci jednak bardzopodrodze z tym radiem..., albo... w myśl zasady, głodnemu chleb na myśli...
              • bergamotka77 Re: awantura to plecak 18.10.18, 21:50
                Poza tym nenia nic nie wiesz o wydumanych lub nie problemach z forumkami więc się nie wypowiadaj. Bo ja dobrze pamiętam jak kouda ubolewala ze mam niezdrowe relacje z synem bo o nim za dużo piszę. No i fakt dzuiwek i broni na plecaku nigdy nie nosił. Śmieszą mnie laski, które tak wychowują dzieci a smia pouczać innych. Moj ma poukładane w głowie i nie fascynuje się gangsterka jak syn koudy.
                • nenia1 Re: awantura to plecak 18.10.18, 21:56
                  bergamotka77 napisała:

> Poza tym nenia nic nie wiesz o wydumanych lub nie problemach z forumkami więc s
                  > ię nie wypowiadaj. Bo ja dobrze pamiętam jak kouda ubolewala ze mam niezdrowe
                  > relacje z synem bo o nim za dużo piszę.

wiecznie masz przecież jakieś starcia z forumkami, litości, jak coś się komuś przytrafia więcej niż parę razy to problem zazwyczaj jest w nim, nie w świecie zewnętrznym.

Pamiętasz o jakiś bzdurach które ci tam kiedyś napisała forumka i teraz się rozkręcasz bo chcesz wziąć odwet, coś tam udowodnić, jedna baba drugiej babie, nie widzisz jakie to głupie, nie szkoda czasu i energii marnowanej na takie bzdety?

No pomyśl przez chwilę.
                  • bergamotka77 Re: awantura to plecak 18.10.18, 22:00
                    Ja właśnie myślę w przeciwieństwie do Ciebie.
                • kouda Re: awantura to plecak 18.10.18, 22:19
                  Gwoli ścisłości -syna fascynuje NBA wink
              • hanusinamama Re: awantura to plecak 19.10.18, 10:10
                10/10
              • hanusinamama Re: awantura to plecak 19.10.18, 10:12
                Nie ma co dyskutować. To nie bergamotki jecko jest najdoskonalsze na ćwiecie? Nie sprawia zadnych problemów, uczy sie wręcz doskonale, ma idealnie wyrobiony gust (to najnowsze info) a i słucha mamusi w kazdej kwestii bez mruknęcia okiem. Mysle ze też gra na lutni, prohketuje statki kosmiczne i pisze wiersze japońskie...
                • bergamotka77 Re: awantura to plecak 19.10.18, 13:06
                  hanusinamama napisała:

> Nie ma co dyskutować. To nie bergamotki jecko jest najdoskonalsze na ćwiecie? N
                  > ie sprawia zadnych problemów, uczy sie wręcz doskonale, ma idealnie wyrobiony g
                  > ust (to najnowsze info) a i słucha mamusi w kazdej kwestii bez mruknęcia okiem.
                  > Mysle ze też gra na lutni, prohketuje statki kosmiczne i pisze wiersze japońsk
                  > ie...

Przede wszystkim wypowiada się po polsku dużo składniej niż ty 😅
            • mamtrzykoty Re: awantura to plecak 18.10.18, 21:37
              Ale berdzisz!
              Gangsterzy, karabiny, dolary... - to jest tematyka akurat dla 11-latka.
              16-latek, by takiego plecaka na pewno nie kupił, bo by go uznał za badziew.
              • mia_mia Re: awantura to plecak 18.10.18, 21:45
                To jest tematyka, która może kręcić 11-latka, a rodzice są od tego, żeby tłumaczyć mu dlaczego tego nie popierają i dlaczego do w szkole jest to źle widziane.
                • mamtrzykoty Re: awantura to plecak 18.10.18, 22:04
                  A dlaczego rodzice mieliby tego nie popierać?
                  Sama w tym wieku oglądałam filmy o gangsterach.
                  To akurat odpowiedni do tego wiek, potem się z tego wyrasta.
                  • kota_marcowa Re: awantura to plecak 18.10.18, 22:21
                    Zależy jeszcze jakie. Przywołanego już tutaj Sin City bym 10/11 latkowi nie pozwoliła oglądać.
            • 45rtg Re: awantura to plecak 19.10.18, 11:35
              bergamotka77 napisała:

> Nenia chyba przesadzasz z liberalbym podejściem. To nie jest 16-latek na przykl
              > ad ale 10- czy góra 11-letnie dziecko. Co będzie za 5 lat na jego plecaku? Stra

Przecież to jest właśnie styl dokładnie na takiego dzieciaka. Licealista za taki plecak porąbałby rodziców i wyniósł w nim po kawałku.

> ch pomyśleć. I jeszcze to wnętrze w dolarach. Żenada.
              >
              Dwunastolatki uwielbiają taką żenadę.
              • kouda Re: awantura to plecak 19.10.18, 11:38
                no tez mi sie wydaje, ze jezeli o wiek chodzi, to wlasnie adekwatny w stylu
                moj gimnazjalista nosi cos innego wink
                • mia_mia Re: awantura to plecak 19.10.18, 11:50
                  Nawet firma produkująca plecak nie adresuje swojej oferty do dzieci w tym wieku.
                  • 45rtg Re: awantura to plecak 19.10.18, 11:53
                    mia_mia napisał(a):

> Nawet firma produkująca plecak nie adresuje swojej oferty do dzieci w tym wieku

A do kogóż to oni "adresują" tę porutę?
                    • mia_mia Re: awantura to plecak 19.10.18, 12:03
                      Nie potrafisz sam sprawdzić?
                      • 45rtg Re: awantura to plecak 19.10.18, 12:17
                        mia_mia napisał(a):

> Nie potrafisz sam sprawdzić?

Jprdl, sprawdziłaś, to chyba wiesz, nie? Tyłek Ci odpadnie jak sześć znaków z pamięci napiszesz? Jeszcze powinnaś mi rzucić standardowym "google nie gryzie", to już będziesz pro i advanced.
                        Boszsz, kompletnie nie ogarniam mózgów ludzi, którzy na proste pytanie nie mogą odpowiedzieć, tylko cztery razy dłuższym stukaniem po klawiaturze odsyłają do, kurde, samodzielnego szukania. Bo to takie straszne, że oni musieli, to niech inni też pocierpią.
                        Po wafla żeś w ogóle sprawdzała ten wiek, jak teraz robisz z niego tajemnicę?
                        • mia_mia Re: awantura to plecak 19.10.18, 12:36
                          Wszystkie modelki mają piersi, które chętnie eksponują, a modele się golą. Jaki to wiek?
                          Klimaty amerykańskich gett, czarnoskórych raperów, względnie zaawansowanych wiekiem skatów.
                          Po co zmuszać kogoś do opisów zamiast sprawdzić u źródła?
                          A oferta firmy jest na tyle bogata, że spokojnie można znaleźć coś fajnego i niekontrowersyjnego w tym samym, wygodnym modelu.
              • mia_mia Re: awantura to plecak 19.10.18, 11:53
                Przeciętny polski licealista nie jest targetem tej firmy. Proponuję nie robić z siebie naiwnego dziadka, a zajrzeć choćby na FB firmy, żeby upewnić się w jakich klimatach są jej klienci i czy rzeczywiście to klimaty odpowiednie dla 10 latków.
          • grey_delphinum Re: awantura to plecak 18.10.18, 21:34
            Teraz rozumiem - ten obrazek na plecaku ma pozytywny aspekt dydaktyczny, a chłopiec będzie niósł kaganiec oświaty wśród swoich rówieśników. Oczywiście, żaden z nich nie skojarzy postaci z prostytutkami i gangsterem, za to będzie rozwijał abstrakcyjne myślenie i wzbijał się na wyżyny rozumienia symboliki.
            O głupia ja, że też się nie poznałam!
            • nenia1 Re: awantura to plecak 18.10.18, 21:50
              Guzik rozumiesz, a ironia nawet nie zabawna. Plecak jest od noszenia rzeczy, a nie od noszenia pozytywnych aspektów dydaktycznych. I to nie plecak powoduje, że ludzie zostają gangsterami czy prostytutkami. Warto sobie zdać z tego sprawę, zamiast popadać w nadmierną ekscytację wpływu plecaka na dalsze życie i karierę.
              • grey_delphinum Re: awantura to plecak 18.10.18, 22:05
                Postawmy sprawę jasno - chłopiec, wybierając ten właśnie plecak, nie brał pod uwagę jego praktycznej strony, lecz do zakupu skusił go konkretny obrazek.
                Wysnułaś jakąś wydumaną teoryjkę, przedstawiając chłopca niemalże jako wyrafinowanego znawcę komiksowej estetyki, ale ja - jako matka praktycznie równolatka - napiszę prosto z mostu: musi go taka tematyka kręcić. I to jest przede wszystkim kwestia do przemyślenia dla rodziców.
                • bergamotka77 Re: awantura to plecak 18.10.18, 22:12
                  Zgadzam się grey delphinum. Mam 10-letniego bratanka z którym jestem blisko i kompletnie nie wyobrażam sobie, że by go cos takiego rajcowalo i to ku uciesze rodziców.
                • nenia1 Re: awantura to plecak 18.10.18, 22:15
                  No mnie bardzo kiedyś, jako dziecko, Colombo wciągał i Hans Kloss - ani nie zaczęłam mordować, ani nie zostałam szpiegiem.
                  • kouda Re: awantura to plecak 18.10.18, 22:22
                    Ja się zaczytywalam conan doylem i literatura obozową wink jestem przyzwoitym człowiekiem, wielodzietna matka i chodze na wybory oraz biore udział w charytatywnych akcjach - pieskom karmę kupuje i takie tam 😉
                    • danaide Re: awantura to plecak 19.10.18, 14:25
                      Może jesteś zbyt przyzwoitym, a przy okazji - nieco naiwnym. Plecak jak plecak, film jak film, program jak program... Watowane ramionka są, szczęśliwa księżniczka jest, miły prowadzący jest...
            • gaga-sie Re: awantura to plecak 18.10.18, 21:51
              No, teraz oświata rzeczywiście w kagańcu jest.
              • gaga-sie Re: awantura to plecak 18.10.18, 21:56
                A odnośnie plecaka-jestem na nie. Dobrze, że nie wybrał tego www.snowbitch.pl/plecak-sprayground-305-yacht000/d-215250/
                • aerra Re: awantura to plecak 18.10.18, 22:27
                  Ten jest wyprzedany, więc może chciał, ale nie mógł wink
                  Za to mógł wziąć jeszcze taki: www.snowbitch.pl/plecak-sprayground-99-problems-000000/d-292051/
                  • bergamotka77 Re: awantura to plecak 18.10.18, 22:30
                    Haha powinien był 🤣
          • anilka Re: awantura to plecak 18.10.18, 21:57
            No i mamy wytłumaczenie, kobieta pewnie komiksów nie czytała, czyli głupia jest big_grin
            • nenia1 Re: awantura to plecak 18.10.18, 22:10
              Ktoś, kto nie czyta komiksów, nie jest głupi, ale pomija pewien aspekt sztuki, kicz też zresztą pojawia się w sztuce i również można się nim świetnie bawić, co jednak bywa zazwyczaj wyższą szkołą jazdy. Ale niektórzy traktują każdą rzecz śmiertelnie poważnie zazwyczaj dlatego, że odbierają wszystko bardzo dosłownie. Dla takich osób film Hero będzie głupi, no bo jak ludzie mogą fruwać, ale bajki, a Monty Python to idioci bo kogo śmieszy martwa papuga itd. itd.
              • mia_mia Re: awantura to plecak 18.10.18, 22:14
                Zdecydowana większość dzieci, które będą w szkole oglądać ten plecak taką sztukę odbierać będzie śmiertelnie poważnie, a to o nie chodzi, a nie dorosłych.
                Nie bez powodu na zdjęciu reklamowym jest dorosły facet, a nie dzieciaczek z piątej klasy.
              • bergamotka77 Re: awantura to plecak 18.10.18, 22:24
                Totalnie odlecialas nenia odnoszac to coś do Monty Pythona.
                • nenia1 Re: awantura to plecak 18.10.18, 22:33
                  Wow, wywnioskowałaś że plecak = Monty Python?
                  Nie, przecież piszę dość prosto, jak działa dosłowne odbieranie świata. Z różnymi przykładami, a nie z próbą udowodnienia, że plecak to Hero a Hero czy plecak to Monty Python.

• bergamotka77 Re: awantura to plecak 18.10.18, 22:43
                    Nic nie zrozumiałaś niestety nenia. Już abstrahując od tego , że ten plecak jest w kategorii studenckie albo Men więc niekoniecznie został zaprojektowany dla 10-latka. Ale małolat naiwnej matce koudzie kazdy kit wciśnie wink Wiesz z pop-kultury też trzeba umieć korzystać. I dziwne ze skoro taki fan NBA to w tym klimacie nie szukal plecaka bo znani mi fani pilki nożnej w tym wieku noszą właśnie ulubione druzyny na plecakach .A nie dziwki, nawet w formie komiksowej. Przecież te plecaki reklamuja dorośli mężczyźni!
                    • hanusinamama Re: awantura to plecak 19.10.18, 10:18
                      Nie wiem jakos nie wybrazam sobie studenta albo dorosłego z takim plecakiem...moze masz doskonałego dzieciaka na stanie z bardzo wysmakowanym gustem ale o innych fecatach mało chyba wiesz. Dorosły facet z takim plecakiem? Poza tym to musi byc dziwka jak napisałaś? Bo ma krótkie szorty i szpilki? Poczytaj komiksy, tam nawet pani doktor jest w takiej stylizacji pokazywana...
              • anilka Re: awantura to plecak 18.10.18, 22:42
                Ale to przecież nie o to chodzi. Udajesz tylko, czy naprawdę nie widzisz. Plecak, ubior
                • anilka Re: awantura to plecak 18.10.18, 22:47
                  plecak to część ubioru, nadaje się na wypad z kolegami, na narty, na zajęcia sportowe. Do szkoły nie. Tak jak bluza w niestosowne napisy czy koszulka odsłaniająca brzuch. Plecak sam w sobie fajny, moje dziecko ma różne rzeczy pomimo, że mnie się nie podobały totalnie. Ale przecież nie wszystko jest do szkoły.
              • danaide Re: awantura to plecak 19.10.18, 14:31
                Nenia - przesadzasz w drugą stronę, jeśli uważasz, że sama komiksowa kreska broni przesłanie. Moja córka np. czyta komiksy, takie Trzy cienie czy Bar starego Francuza przeczytała już kilka razy, ale mówi jasno - podoba jej się, tylko niewiele rozumiewink
                Ciekawe czy kouda spytała dziecko - dlaczego wybrałeś ten plecak.
                Obcowanie ze sztuką - wszystko fajnie, ale tego też się uczy.
          • panterarei Re: awantura to plecak 19.10.18, 06:03
            Jasne. W związku z tym niech dzieciak zafascynowany mangą chodzi z koszulka przedstawiająca uczennice zdejmująca majtki, albo gwalcona przez kosmite ośmiornice. Młody narodowiec może mieć na koszulce ładny i barwny rysunek Auschwitz...
    • bei Re: awantura to plecak 18.10.18, 20:34
      Pani na węższym boku plecaka, ta czarnula najbliższa bagażnika ma chyba stringi....
      • kouda Re: awantura to plecak 18.10.18, 20:38
        tak, ma stringi na rajtuzach

• raczek47 Re: awantura to plecak 18.10.18, 20:49
          Niech wychowawca powie dokładnie co jest niezgodne w tym plecaku że statutem szkoły.
          Jeśli żaden przepis nie pasuje,to niech się ...😉
        • memphis90 Re: awantura to plecak 18.10.18, 21:26
          Jane Fonda...?
          • wilowka Re: awantura to plecak 19.10.18, 07:24
            big_grin
        • 45rtg Re: awantura to plecak 19.10.18, 11:37
          kouda napisała:

> tak, ma stringi na rajtuzach
          >
          To jak Superman, a Supermana wolno nosić.
          • z_lasu Re: awantura to plecak 19.10.18, 11:52
            Jestem dziwnie pewna, że jakby założył do tego buty na niebotycznych szpilach to już by nie było wolno.
    • jowita771 Re: awantura to plecak 18.10.18, 20:48
      Myślałam, że będzie ten plecak:
      www.google.pl/search?q=plecak+moszna&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=6F28JrO_kXh3vM%253A%252CnAA0qmT0A0POHM%252C_&usg=AI4_-kT1LZYsekSUopA5Tkz-hV_J88jkFQ&sa=X&ved=2ahUKEwiQ6PXB05DeAhWOwosKHX0ICcYQ9QEwAHoECAUQBA#imgrc=1nj4Lyvq9PjwRM:
      • kouda Re: awantura to plecak 18.10.18, 20:53
        o fuj big_grin
        • bergamotka77 Re: awantura to plecak 18.10.18, 20:56
          Nie smialabym sie, ze lubi kase dziwki i facetow z bronia. Gangstera hodujesz czy dilera? Zastanów się czy masz zdrowe wzory w domu i relacje z nim 😛
          • kouda Re: awantura to plecak 18.10.18, 21:03
            mamy niezdrowe wzory i beznaziejne relacje, dowartościuj się smile
            • bergamotka77 Re: awantura to plecak 18.10.18, 21:09
              To ty mnie pouczalas ze mam niezdrowe relacje z synem. Przyjrzyj się zatem swojemu dziubdziusiowi bo jak na ten wiek zwłaszcza ma dosc nietypowe zainteresowania i stylistykę. Ale moze u was to norma. Snowboardu ani gór tu nie widzę 😁
          • grey_delphinum Re: awantura to plecak 18.10.18, 21:06
            Super, nauczyciel, który najwyraźniej ma większą od matki chłopca świadomość tego, co promuje obrazek na plecaku, ma spadać lub się go straszy statutem.

A potem jak jest przemoc w szkole, bo jeden dziubdziuś z drugim uważają się za panów świata, którym wszystko wolno, to krzyki - szkoła nic nie robi, nie reaguje, nie pomaga w wychowaniu!

Zastanówcie się trochę...
            • kouda Re: awantura to plecak 18.10.18, 21:08
              sugerujesz, ze plecak ma jakis związek z przemoca w szkole?
              • grey_delphinum Re: awantura to plecak 18.10.18, 21:12
                Nie sugeruję, ale wręcz twierdzę, że treści, które dzieci otaczają (nieważne za pośrednictwem jakich mediów czy przedmiotów) mają wpływ na kształtowanie się ich postaw.

Uważasz inaczej?
                • mamtrzykoty Re: awantura to plecak 18.10.18, 21:40
                  Tak, ja uważam inaczej.
                  Treści komiksów, filmów, książek, rysunki na plecaku nie mają żadnego przełożenia na kształtowanie postaw.
                  Ten, kto twierdzi, że chłopak będzie stosował przemoc, bo go gangsterzy bawią, jak ma 11 lat, ten jest pacan.
                  • mia_mia Re: awantura to plecak 18.10.18, 21:49
                    Zastanów się dlaczego komiksy, filmy i książki z gangsterami i prostytutkami mają ograniczenia wiekowe. Taki plecak nie jest odpowiedni ani dla dziecka ani dla nauczyciela w pracy.
                    • mamtrzykoty Re: awantura to plecak 18.10.18, 22:12
                      Pewnie dlatego, żeby takie cudowne mamusie jak ty były zadowolone, i miały podstawę, aby swoim dzieciom nie pozwalać ich ogladać, choć wszyscy koledzy w klasie już dawno oglądali.
                      • kota_marcowa Re: awantura to plecak 18.10.18, 22:23
                        A jak wszyscy koledzy w klasie palą trawkę, to też trzeba pozwolić żeby nie odstawał?
                        • mamtrzykoty Re: awantura to plecak 18.10.18, 22:33
                          Jak tak nic nie bedziesz pozwalac, to na pewno te trawke będzie palił. Tak, abyś tego nie widziała.
                      • mia_mia Re: awantura to plecak 18.10.18, 22:30
                        Dzieciaki w pewnym wieku zaczynają kręcić pornosy, starsi koledzy już oglądają, ale czy to powód, żeby w sobotę zrobić sobie rodzinny seans, a tata pooglądał sobie z młodszym nastolatkiem stronki w internecie?
                        Można przymknąć oko na to, że widać w historii wyszukiwań co tam małolat ogląda w domu, ale czymś innym jest epatowanie tym w szkole.
                        To samo z fascynacją gansterką, co innego pozwolić pograć w grę od 18 lat, a co innego pozwolić na obnoszenie się z tą fascynacją wśród maluchów.
                    • edelstein Re: awantura to plecak 18.10.18, 23:47
                      Wikipedia Bonny and Clyde😂zero ograniczen wiekowych😂
                    • edelstein Re: awantura to plecak 19.10.18, 10:39
                      Ograniczenia wiekowe na ksiazkach, gdzie?😂
                  • grey_delphinum Re: awantura to plecak 18.10.18, 21:53
                    Treści komiksów, filmów, książek, rysunki na plecaku nie mają żadnego przełożenia na kształtowanie postaw.

Naiwna jesteś. Obserwuję zupełnie inną tendencję. To, co dzieci oglądają, czytają, z czym obcują na co dzień, bardzo wyraźnie wpływa na ich sposób myślenia i postrzegania świata.

• mamtrzykoty Re: awantura to plecak 18.10.18, 22:14
                      A ja obserwuję coś zupełnie innego, że te dzieci, którym mamusie wszystkiego zabraniają i je tak cudownie wychowują w nieświadomości istnienia przemocy, to te dzieci akurat najbardziej tę przemoc stosują.
                      • 3-mamuska Re: awantura to plecak 18.10.18, 23:57
                        mamtrzykoty napisała:

> A ja obserwuję coś zupełnie innego, że te dzieci, którym mamusie wszystkiego za
                        > braniają i je tak cudownie wychowują w nieświadomości istnienia przemocy, to te
                        > dzieci akurat najbardziej tę przemoc stosują.

BZDRURA w szkole w której pracuje jest chłopiec który po weekendzie u cudownego tatusia ,który z 8 latkiem gra i ogląda strzelanki zombi i mordowanie, 3 dni trzeba go nieustannie piłować hamować zapędy agresji jest tak nabuzowany.
                        Ciekawe jak dziecko nie zna przemocy ani w domu, ani w wirtualnym świecie to skąd taka przemoc stosuje?

Czyli wszystkie akcje stop przemocy wobec dzieci spowodują ze za 10 lat strach będzie na ulice wyjść, bo będą chodzić stada nieświadomych agresorów🤔
                    • edelstein Re: awantura to plecak 18.10.18, 23:49
                      Ciekawa rzecz, ze na droge gangsterki to z reguly schodza dzieci ktorych rodzice nie kupuja i dzieci sobie w wlasnym zakresie zalatwiaja kesh na nowe rzeczy.
                  • panterarei Re: awantura to plecak 19.10.18, 06:09
                    Absolutnie się mylisz
            • alin9 Re: awantura to plecak 18.10.18, 22:00
              Dlaczego uważacie plecak za drogę do gangsterski?Wazniejszy chyba charakter dziecka.Ten zna matka i nie zgodziłaby sie gdyby to był"gwóźdź do trumny".
              • mia_mia Re: awantura to plecak 18.10.18, 22:07
                Ale jeśli mama się zgadza niech go nosi na treningi, zabiera na wakacje u babci, wyjscia z kolegami.
                Ten plecak nie nadaje się do szkoły dla dziecka.
                • alin9 Re: awantura to plecak 19.10.18, 16:47
                  Wytłumacz mi różnice między szkołą a treningiem.Albo nie nadaje się do noszenia albo nadaje.Takie wybieranie co Ci wygodne?Nauczyciela może razić a babcię nie ma prawa?Podwójne standardy to nie moja bajka.
                  • mia_mia Re: awantura to plecak 19.10.18, 16:58
                    Na trening, do babci, na spacer dziewczynka, za zgodą rodziców może wystylizować się na panią z plecaka, a do szkoły nie. Na tym polega różnica. Co na to babcia czy trener to nie wiem. I to samo z plecakiem.
                    • alin9 Re: awantura to plecak 19.10.18, 17:07
                      Dla mnie ważniejsze zdanie babci niż trenera/nauczyciela.Jednak żadna z tych osób nie jest ważniejsza jako człowiek.Albo się zgadzam albo nie.
                      • mia_mia Re: awantura to plecak 19.10.18, 17:22
                        Ale babcia i trener mogą mieć swoje zdanie, a nauczyciel nie. Prywatnie może mu się ten plecak podobać, ale wypowiada się w imieniu szkoły.
                        • alin9 Re: awantura to plecak 19.10.18, 17:32
                          Nie rozumiesz ,ze oczywistym jest umiejętność zachowania się w różnych sytuacjach.Jeśli ktoś nie ma z tym problemu to wybierze rzecz(tu plecak),którą zaprezentuje wszędzie.Tu mowa o młodym człowieku,który jeszcze nie raz spotka takie sytuacje.Nauczyciel wyraził zdanie.Jest to sygnał dla młodego by pomyślał.Lepsze takie sytuacje teraz niż potem u starego chłopa.Pytanie jaka naukę na przyszłość z tego wyciągnie.
          • hanusinamama Re: awantura to plecak 19.10.18, 10:21
            Bergamotka moze byc skonczyła z pouczaniem wszystkich matek tutaj o wzorcach i o wychowaniu. Wszyscy wiemy jak doskonale syna wychowałas oraz jakim wspaniałym młodym człowiekeiem bez skazy jest....jak widzę wpis bergamotki to wiem co bedzie napisane. Zaraz tu któraś napisze ze kot jej sika na buty a wyskoczyć o wzorcach w domu i relacjach.
            • bergamotka77 Re: awantura to plecak 19.10.18, 13:01
              hanusinamama napisała:

> Bergamotka moze byc skonczyła z pouczaniem wszystkich matek tutaj o wzorcach i
              > o wychowaniu. Wszyscy wiemy jak doskonale syna wychowałas oraz jakim wspaniałym
              > młodym człowiekeiem bez skazy jest....jak widzę wpis bergamotki to wiem co bed
              > zie napisane. Zaraz tu któraś napisze ze kot jej sika na buty a wyskoczyć o wzo
              > rcach w domu i relacjach.

Naucz się polskiego i dopiero wtedy wypowiadaj się bo z tego bełkotu niewiele można zrozumieć.
      • nangaparbat3 Re: awantura to plecak 18.10.18, 21:59
        fuj, chociaz uważam go za mniej szkodliwy niż ten z wątku.
    • heca7 Re: awantura to plecak 18.10.18, 21:03
      Golizna wychowawcy przeszkadza? A pan z kałachem na środku już nie ? wink
      Zresztą zapytaj Fogito czy dziecko może taki plecak nosić. Ona jest specjalistką od ABW suspicious
      • kouda Re: awantura to plecak 18.10.18, 21:04
        zazwyczaj barzo cenię opinie fogito smile
        będę wdzięczna, jeśli tu zawita
    • mamtrzykoty Re: awantura to plecak 18.10.18, 21:04
      O matko, czego to ludzie nie wymyślą!
      Ten wychowawca to nawiedzony katecheta?

Choć, jak się tak dobrze przyjrzeć, to może ma rację?
      Taki falliczny kształt,... tak całkiem gołego samolotu... - to musi go strasznie rajcować, tego wychowawcę...

• kouda Re: awantura to plecak 18.10.18, 21:06
        tę wychowawcę smile
        to pani jest
        na ogół bardzo ok
        lubiępodpytać o rózne opinie
        jej nie lezy wybitnie
        powiedziala, ze jak jutro znow przyniesie, to go w reklamowkę przepakuje big_grin
        • piekna_remedios4 Re: awantura to plecak 18.10.18, 21:09
          no boki zrywać, zatrzymaj tę karuzelę śmiechu kouda. kompletnie mi się obraz twojej osoby nie pokrywa z tym, co tu wypisujesz. Trolujesz, przyznaj się.
        • anilka Re: awantura to plecak 18.10.18, 21:21
          To podpytaj dziecko, co mu się podoba w plecaku, dlaczego taki właśnie obrazek wybrał.
          Bo gdyby się tak przyczepić, to oprócz fajnych kolorów i komiksowej konwencji to treść tego rysunku taka sobie jest.
          A gdyby chciał kupić koszulkę z np liściem marychy i durnym hasłem, też by się nadawała do szkoły?
        • mamtrzykoty Re: awantura to plecak 18.10.18, 21:49
          Ona widocznie też taka oświecona ematka, która dziubdziusiowi nie pozwala sie bawić karabinami, ani patrzeć na panie w krótkich gaciach, bo to dziubdziusia zdeprawuje i zrobi z niego gangstera.

A to może ta sama pani, co dzieci na przerwie na różaniec ciągnie? Czy o tamtej kto inny pisał?

Przesadza, zdecydowanie, ale jak nie chcesz z nią wojować i dziecko narażać na konsekwencje tej wojny, to odpuść.
          Choć niby głupcom nie należy odpuszczać, bo w ten sposób głupota wygrywa, ale co zrobić innego?
    • lily_evans11 Re: awantura to plecak 18.10.18, 21:05
      Jak dla takiego małolata (5 klasa to ile? 10? 11?), to strasznie tandetny i z deka wulgarny, niespecjalnie fajna wymowa tych obrazków. Odradzałabym przed zakupem - nie tylko do szkoły. To coś jak te durne koszulki z napisem F*CK, niby zabawne, ale...
      • kouda Re: awantura to plecak 18.10.18, 21:07
        mmm, koszulki z fuckiem nikt z nas nie nosi wink
        • lily_evans11 Re: awantura to plecak 18.10.18, 21:25
          To tylko przykład. Niestety jak sobie przypomnę niektóre moje stroje i ozdoby z czasów VI klasy, to szczerze żałuję, że matka mnie z lekka nie ukróciła - w końcu od tego chyba między innymi była. Małolaty w tym wieku za mądre nie są.
    • iberka Re: awantura to plecak 18.10.18, 21:17
      Cóż, być może nauczyciel użył dosadnych słów, ale sama nie kupiłabym dziecku takiego plecaka
    • tsaria Re: awantura to plecak 18.10.18, 21:17
      Plecak jest ok, ale bardziej dla licealisty niż smarka w podstawówce, ale jak już kupił to niech chodzi.
    • same-old_mona Re: awantura to plecak 18.10.18, 21:18
      Nie no, dla piątoklasisty to zdecydowanie nie jest odpowiedni plecak, serio tego nie widzisz? To mu jeszcze Sin City puść, prawie jak kreskówka...
    • memphis90 Re: awantura to plecak 18.10.18, 21:30
      Hmm, grupa obrońców przyrody czynnie chroni ocelota przed ematkiem, który koniecznie chce go hodować w domu...?
      • lily_evans11 Re: awantura to plecak 18.10.18, 21:48
        O kurła, faktycznie, ocelota w klatce jeszcze zamknęli!
        Nie no... big_grin
        • iwoniaw Re: awantura to plecak 18.10.18, 22:30
          Ocelot w klatce, a w tle wielbłąd luzem - pewnie te dziewczyny to w ogóle w Dubaju big_grin
          • kota_marcowa Re: awantura to plecak 18.10.18, 22:34
            A w samolocie już czeka napalony szejk big_grin
            • iwoniaw Re: awantura to plecak 18.10.18, 22:35
              No sama widzisz, jakiego rodzaju byłby to komiks, gdyby z tego obrazka pociągnąć dalej historię big_grin
              • kota_marcowa Re: awantura to plecak 18.10.18, 22:44
                Ale coby nie powiedzieć, faktycznie wyzwala kreatywne myślenie big_grin
                • ailia Re: awantura to plecak 18.10.18, 23:00
                  Jeszcze nie kliknęłam w linka, za to czytam komentarze i umarłam ze śmiechu.
                  Ciekawe, czy plecak wygląda tak, jak to sobie wyobrażam wink
          • iwoniaw Ad meritum jednak: 18.10.18, 22:34
            też uważam, że taki plecak jest kompletnie niestosowny do szkoły. Albowiem gdyż niesie on niezbyt odpowiednie dla dziatwy szkolnej przesłanie (tak, plecak również może być powierzchnią propagującą rozmaite treści).
            • lily_evans11 Re: Ad meritum jednak: 18.10.18, 23:04
              "Hajs, du... y, dolce vita" big_grin
              • memphis90 Re: Ad meritum jednak: 19.10.18, 17:45
                No ale jak, skoro wyraźnie promuje ochronę przyrody i ekologię?
                • iwoniaw Re: Ad meritum jednak: 19.10.18, 18:05
                  Jaką ochronę przyrody? Gatunek chroniony w mikroklatce, cała ekipa się ładuje do paliwożernych aut, zamiast jechać zbiorkomem - niepożądane wzorce jak nic!
                  • danaide Re: Ad meritum jednak: 19.10.18, 20:52
                    I to na pewno prywatny odrzutowiec. Jakby nie mogli polecieć LOTem!
              • kira02 Re: Ad meritum jednak: 19.10.18, 18:08
                big_grin i ocelot. A pozniej dziwicie sie, ze naszemu joziowi tylko jedno w glowie 😱
                • danaide Re: Ad meritum jednak: 19.10.18, 20:53
                  Znaczy co sugerujesz tym ocelotem? On symbolizuje jakieś fapowe treści?
                  • danaide Re: Ad meritum jednak: 19.10.18, 20:54
                    Kouda, weź zapodaj focię z drugiej strony, bo nie wiemy jak się tam akcja rozkręca!
          • lily_evans11 Re: awantura to plecak 18.10.18, 23:05
            Chyba w Dupaju big_grin
            • kota_marcowa Re: awantura to plecak 18.10.18, 23:13
              big_grin
          • mia_mia Re: awantura to plecak 19.10.18, 08:14
            A to akurat niewykluczone, bo z drugiej strony plecaka szejk pod palmami dosiada wielbłąda, czyli gdzieś w tych okolicach mapy autor próbuje umiejscowić akcjębig_grin
            • mia_mia Re: awantura to plecak 19.10.18, 08:18
              Przyjrzałem się panoramie, akcja dzieje się w samiutkim Dubajuwink
              • iwoniaw Re: awantura to plecak 19.10.18, 08:44
                No toż mówię - kto nie rozpoznaje wieżowców, to specjalnie dla niego na lotnisko sprowadzono tego nieszczęsnego wielbłąda big_grin
                • danaide Re: awantura to plecak 19.10.18, 14:43
                  Poczekajcie - na dalszych planach jest helikopter i chyba policyjne wozy ze świecącymi kogutami. Wszyscy bohaterowie noszą torby (pełne kasy rzecz jasna, bagaż się nadaje), ale nie widać, by było między nimi jakieś porozumienie. Czyli - każdy sobie rzepkę skrobie: handlarz bronią / żywym towarem / call girls... Nazwa plecaka: jet life - życie elity. Po piętach depcze im policja...
                  No toż to ironia jest i w ogóle wielce moralne przesłanie - nosił wilk razy kilka!
                  O kurczę, zaczyna mi się podobaćbig_grin
                  • mia_mia Re: awantura to plecak 19.10.18, 14:59
                    Nie wiem jak w Dunaju, gdzie dzieje się akcja, wyglądają układy między szejkami i policją. Może policja pilnuje, żeby nikt im nie przeszkadzał do czasu przyjazdu szejka, który nadciąga z drugiej strony plecakasmile
                    • same-old_mona Re: awantura to plecak 19.10.18, 16:01
                      Jak już wylądował w Dunaju to chyba miał nienajlepsze układy :p
                      • iwoniaw Re: awantura to plecak 19.10.18, 16:36
                        Jak już wylądował w Dunaju

Znaczy jednak to mafia na pograniczu bułgarsko-rumuńskim, a wielbłądy są dla zmyły?
                      • danaide Re: awantura to plecak 19.10.18, 20:50
                        Co nie znaczy, że tu ma złesmile
                        Przekonuje mnie wersja mii mii, a skoro dorzucamy korupcję w kręgach władzy wniosek nasuwa się jeden: nie, no, ten plecak to jedno wielkie dno i zgnilizna moralna.
                        I nawet spalić nie można, bo smog wygeneruje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka