Dodaj do ulubionych

Do posiadaczek cieni MAC

19.10.18, 21:22
Mogłybyście mi polecić cienie w kolorze zimnego brązu? I jakiś hit, bez którego nie możecie się obejść. Satin taupe mam, naked lunch i sable równieżsmile
Obserwuj wątek
    • pade Re: Do posiadaczek cieni MAC 20.10.18, 11:04
      Nikt nie ma?smile
      • joanna05 Re: Do posiadaczek cieni MAC 20.10.18, 14:30
        ma, ma... Kika palet leży i głównie się kurzy, zapełnianych przeze mnie samodzielnie. Ale już dawno mnie nie kręcą, niestety. Kiedyś Mac to byli nowatorzy, ciekawe pomysły, innowacyjne formuły. Teraz - nie nadążają za tym, co się dzieje. Wolę dziś cienie innych firm.
        Niemniej - jeśli musi być Mac, to pamiętam, że kiedyś wielbiłam np. Smut - zimny, ciemny buras, niezły do smoky. Warto mieć Omegę - taki beżoszarobrąz, to mój kolor do brwi, idealny jako przejściowy. Podobny, bardziej szarawy jest Coquette. Raczej nieutralny brąz to np. Brun.
        Zdecydowanie więcej w Macu mają ciepłych, przepięknych brązów, typu Woodwinked czy Mulch.
        Dobre foty są np. na pintereście: www.pinterest.co.uk/pin/147070744054649500/
        • pade Re: Do posiadaczek cieni MAC 20.10.18, 18:22
          Woodwinked i Mulch mamsmile
          • joanna05 Re: Do posiadaczek cieni MAC 20.10.18, 19:27
            No masz ładne cienie smile Z obowiązkowych kolorów w Macu dodałabym jeszcze cudowny, szarometaliczny Smoke & Mirrors, ale to limitka była, ile ja na ten cień polowałam po świecie wink
            Z twarzowych, zimniejszych cieni zobacz sobie paletki od ABH - Norvina czy Sultry teraz wejdzie lada dzień do stacjonarnych Sephor. Piękne zestawienia kolorów, fenomenalne maty i cienie z połyskiem. A z mniejszych paletek cudowne ma np. Tom Ford, drogawe nieco, ale każdy kolor śliczny. Ładne pojedyncze są od Burberry czy Bobbi Brown też.
            • joanna05 Re: Do posiadaczek cieni MAC 20.10.18, 19:29
              Smoke & Diamonds, tfu! Tak się nazywał. A tak wygląda: www.makeupalley.com/product/showreview.asp/ItemId=108915/Smoke--Diamonds-[DISCONTINUED]/MAC-Cosmetics/Eye-Shadow
              • pade Re: Do posiadaczek cieni MAC 21.10.18, 11:52
                A jaki masz kolor oczu?
            • pade Re: Do posiadaczek cieni MAC 21.10.18, 11:50
              Norvina to kompletnie nie moja kolorystyka. W Sultry jest za dużo cieni o wykończeniu metalicznym. Mnie się MAC podoba za satynę, za miękkie wykończenie, które na moich niemłodych już powiekach wygląda całkiem atrakcyjnie.
              Kiedyś zachwyciło mnie Tarte i generalnie nic do nich nie mam, bo jakość i tekstura są genialne, ale kolorystyka jakaś taka ziemista, a ja potrzebuję czegoś odświeżającego spojrzenie. I tak trafiło na MAC. Wiem, że są już passesmile ale mnie nie chodzi o makijaż zgodny z trendem, tylko o makijaż, który doda urody moim niebieskim oczom w ciemnej oprawie.
              No i nie mam ochoty bulić jak za zboże za paletę z dziesięcioma cieniami, z których trzy przypadną mi do gustu.
              Poza tym, kupiłam sobie pro palette i brakuje mi trzech cieni do wypełnienia, stąd moje pytaniesmile
      • majenkir Re: Do posiadaczek cieni MAC 20.10.18, 21:47
        pade napisała:
        > Nikt nie ma?smile

Ja kiedys uzywalam i byly dobre, ale od jakiegos czasu staram sie uzywac kosmetyki nie testowane na zwierzetach (cienie mam Urban Decay - polecam)
    • snakelilith Re: Do posiadaczek cieni MAC 20.10.18, 21:18
      A może być bardzo ciemny? Kiedyś bowiem wizażystka w Douglasie wymlowała mi smokey eyes cieniem Bobbie Brown Essentials w kolorze smoke, to taki bardzo, bardzo ciemny brąz, prawie czarny, aksamitno-matowy. To podobno jest ich bestseller.

https://i.pinimg.com/originals/39/57/4a/39574a32924dbac68c14da2b3fd2ab7c.jpg
      • pade Re: Do posiadaczek cieni MAC 21.10.18, 11:51
        Ładne te brązy, ale teraz potrzebuję z MAC, do uzupełnienia paletysmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka