Dodaj do ulubionych

korektor pod oczy

21.10.18, 19:25
Specjalistki od kamuflażu, polećcie, proszę, dobry korektor pod oczy. Wyglądam ostatnio jak panda, a jakoś muszę do ludzi. Co mnie trochę zamaskuje? Byle bez drobinek rozświetlających, bo wiek już nie ten i nie chcę, żeby się w kurzych łapkach zbierałosmile
Obserwuj wątek
    • melam1 Re: korektor pod oczy 21.10.18, 19:30
      Ja kupiłam ostatnio korektor w kremie Catrice Camouflage i jest boski! Kosztuje jakieś grosze, a to najbardziej skuteczny korektor jaki kiedykolwiek miałam.
      • lot_w_kosmos Re: korektor pod oczy 21.10.18, 20:17
        Niestety pięknie zbiera się w kurzych lapkach, a na cerze, ktora nie widziała jakiś czas pillingu warzy się niczym serwatka. I mówię to ja, posiadaczka suchej skóry. Nie chcę wiedzieć co robi się z nim na skórze tłustej...
        • princesswhitewolf Re: korektor pod oczy 21.10.18, 20:41
          musisz uzywac lzejszej konsystencji lot w kosmos jesli masz kurze lapki
        • snakelilith Re: korektor pod oczy 21.10.18, 20:57
          To spróbuj nie klajstrować skóry pod oczami, a uzyskać tylko optyczne rozświetlenie używając odpowiedniego koloru. W zależności od cery możesz spróbować korektora błękitego, filoletowego, jasnoróżowego albo bananowego. Innym kolorem możesz uzyskać przy minimalnym użyciu fenomenalny efekt.
        • princesswhitewolf Re: korektor pod oczy 21.10.18, 21:19
          Primer pod oczy Becca
          • princesswhitewolf Re: korektor pod oczy 21.10.18, 21:20
            lot w kosmos, rozwaz ten primer pod oczy bo czyni cuda i ten korektor inaczej sie potem uklada tez
            • lot_w_kosmos Re: korektor pod oczy 21.10.18, 21:27
              Dziękuję, popatrzę.
              Choć ja rzadko używam korekty pod oczy, jak muszę i chcę, to podkładem estee lauder to zalatwiam.
              • princesswhitewolf Re: korektor pod oczy 21.10.18, 21:38
                no ale o korektor zadalas pytanie w tym watku. Jaki ma sens zatem mowienie ze jednak uzywasz tylko podkladu do tego celu w swietle pierwszyego pytania?
                • lot_w_kosmos Re: korektor pod oczy 22.10.18, 05:48
                  Ale to nie ja wink kto iny założył wątek wink
                  • princesswhitewolf Re: korektor pod oczy 22.10.18, 11:15
                    a faktycznie. Od tego kataru mozg mi sie szatkuje. jezu o ktorej ty kobieto wstajesz! albo...mieszkasz w innej strefie czasowej
      • vivyan Re: korektor pod oczy 21.10.18, 20:25
        Ja też go mam, używam od dłuższego czasu, jest super. Może się zbierać na suchej skórze, jeśli go nałożysz zbyt dużo, ja nakładam najpierw krem pod oczy, jest ok.
    • woman_in_love Re: korektor pod oczy 21.10.18, 20:21
      Ja mam PUPA Luminys Tuch.
    • lot_w_kosmos Re: korektor pod oczy 21.10.18, 20:22
      Bez drobinek to jest rimmel match perfection, w tubce z pędzelkiem.

Ja używam innego sposobu : mieszam podkład estee lauder double wear z lżejszym podkladem, którego aktualnie używam trzyma się cały dzień i nie zbiera w zmarszczkach. Ale double wear może wysuszyć skórę koło oczu, więc należy uważać.

Jakbym szukała dobrego korektora, to poszlabym na twoim miejscu do jakiejś dużej sephory i popatrzyła na wysoką półkę. Dobry korektor nie będzie kosztował 2 dychy, nikt mi nie powie.
      • snakelilith Re: korektor pod oczy 21.10.18, 20:43
        A dlaczego nie? Ja mam znakomity korektor niemieckiej drogeryjnej marki Alverde Cream to Powder Concealer. Cena jakieś 3 euro. Jedyną jego wadą jest, że go już nie produkują, bo Alverde bardzo często zmienia asortyment. A szkoda, bo to był rewelacyjny kosmetyk, mam nadzieję, że znowu go będą robić. Mam jeszcze 2 pudełeczka w zapasie. A jeżeli będą musiała szukać nowego, bo właśnie coś takiego, w kremie, który po nałożeniu wtapia się w skórę i zostawia aksamitne wykończenie. Większość korektorów jak zauważyłam, jest w lekkiej, niemalże płynnej konsystencji, która zastyga na sucho, a potem roluje się i włazi w zmarszczki. Horror. I to niezależnie od ceny produktu, te z wysokiej półki w ogóle nie są lepsze.
    • araceli Re: korektor pod oczy 21.10.18, 20:38
      Tańsze:
      Maybelline Instant Anti Age Eraser w kolorze 'neutralizer'
      Catrice Liquid Camouflage High Coverage Concealer
      Makeup Revolution Conceal and Define Concealer
      Korektor pod oczy marki własnej Sephory
      Droższe:
      NARS Radiant Creamy Concealer
      TOO FACED Born This Way Super Coverage Concealer
      • antyideal Re: korektor pod oczy 21.10.18, 21:39
        U mnie Revolution, a Catrice jeszcze bardziej, robią pustynię pod okiem i podkreślają wszystkie zmarszczki. Maybelline jest leciutki i bardzo dobry.
    • princesswhitewolf Re: korektor pod oczy 21.10.18, 20:40
      Lancome ten w tubce albo Tarte Shape jesli lubisz rzadsze a jak gestsza konsystencje to Kevin Aucoin moim zdaniem ma najlepszy, potem Two Faced Born Naked
      • princesswhitewolf Re: korektor pod oczy 21.10.18, 20:41
        sorry. Born This Way a nie Born Naked.
    • jollyvonne Re: korektor pod oczy 21.10.18, 20:42
      Na mnie dziala zwykly korektor w proszku (tak sie to nazywa?) L'oreala (true match minerals). Tylko, ze mi wystarcza to + puder, innych rzeczy ani nie umiem, ani nie potrzebuje.
      Skoro z warstwami masz problemy, to moze korektor rozswietlajacy w kolorze fioletu? Fiolet odpowiada za rozjasnienie, tylko nie przesadz smile
      Kiedys w Sephorze widywalam wizazystki na dyzurach, bywaja jeszce? Jesli tak, mozesz pojsc i poprosic o dobranie i wyprobowanie czegos, a poetm wyjdziesz na dwor i poogladasz sie w dziennym swietle, czy jest dobrze.
      • snakelilith Re: korektor pod oczy 21.10.18, 20:51
        jollyvonne napisała:

> Skoro z warstwami masz problemy, to moze korektor rozswietlajacy w kolorze fiol
        > etu? Fiolet odpowiada za rozjasnienie, tylko nie przesadz smile

Trzeba bardzo uważać. Przy ciepłym kolorze cery, nawet jak jest bardzo blada, fiolet albo błękit, nie rozjaśnia, a poszarza. U mnie coś takiego się robi. Lepiej wtedy użyć jasnoróżowego. U mnie funkcjonuje korektor w kolorze ciut jaśniejszym i ciut chłodniejszym od reszty cery.
        • jollyvonne Re: korektor pod oczy 21.10.18, 21:02
          Dobrze ze napisalas, bo teraz autorka moze sobie dostosowac rady do wlasnej kolorystyki.
          Ja bym chciala znalezc swoje alter ego, zeby moc zgapiac makijazowe tricki smile Niestety, nie jest latwo. Probowalam sie dopatrzec tu na forum, ale z tych co pisza "tak jak ja lubie", to niestety ale nie wypatrzylam kandydatki.
    • daisy Re: korektor pod oczy 21.10.18, 20:59
      Provoke od Eris, bardzo mile mnie zaskoczył. Płynny, w pędzelku, wydajny, łatwo się nakłada i rozprowadza, potem żadnych niemiłych niespodzianek.
    • agonyaunt Re: korektor pod oczy 21.10.18, 21:40
      Dzięki, zrobię listę i będę szukać.

Swoją drogą jestem zaskoczona, że nikt mi nie kazał zmarszczek prasować. Szacunsmile
      • princesswhitewolf Re: korektor pod oczy 21.10.18, 21:42
        no koniecznie. Zelazkiem codziennie kazda ematka prasuje zmarszczki a ty jeszcze nie? ojej!
    • chocolatemonster Re: korektor pod oczy 21.10.18, 22:40
      To ja jeszcze polece klasyk YSL touche eclat. Nie zbiera sie w zmarszczkach i rozjasnia.
      • hungaria Re: korektor pod oczy 21.10.18, 23:18
        Nie na duże cienie.
    • konsta-is-me Re: korektor pod oczy 21.10.18, 22:56
      Korektory nie zawieraja raczej brokatu, z tzw. rozswietlaczami ci sie pomylilo?
      (Niektore rozswietlacze maja drobiny ale nie wszystkie).
      Pigmenty odbijajace swiatlo sa akurat stworzone dla dojrzalej skory, ze zmarszczkami.
      Polecam Liren, wlssnie z takimi pigmentami, jest leciutki i odmladza wizualnie.
      • agonyaunt Re: korektor pod oczy 21.10.18, 23:59
        No właśnie na tych korektorach często pisze "rozświetlający" - nie widziałam jeszcze nic rozświetlającego bez drobinek, więc już na starcie jestem zniechęcona. Nawet jeśli to nie są drobinki-drobinki, to i tak nie podoba mi się efekt i po prostu nie chcę. Już się parę razy nacięłam na coś, co fajnie wyglądało w jednym świetle, a potem w innym sprawiało, że wyglądam jak tancerka z nocnego klubuuncertain
        • konsta-is-me Re: korektor pod oczy 22.10.18, 05:28
          No to tlumacze ci, ze rozswietlajacy kotektor nie ma nic wspolnego z drobinkami i nie polyskuje...
          Zreszta, kup co chcesz.
    • simply_z Re: korektor pod oczy 21.10.18, 23:12
      Niezłe są korektory bobby brown.
      Catrice lubi podkreślać zmarszczki..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka