Dodaj do ulubionych

Czy khaki to niekobiecy kolor?

28.10.18, 22:34
Mam na myśli kolor szarozielony. Zdaje się, że za taki uchodzi, nie tylko u nas (w Polsce), a szkoda.
Obserwuj wątek
    • stephanie.plum Re: Czy khaki to niekobiecy kolor? 28.10.18, 22:41
      no co Ty.
      jest wspaniały; dla niektórych typów urody, cudownie podkreśla karnację i kolor oczu.

a poza tym świetnie się komponuje z niektórymi kolorowszymi kolorami (rudy, błękit...)
      • jak_matrioszka Re: Czy khaki to niekobiecy kolor? 28.10.18, 22:45
        Ewentualnie świetnie podkreśli trupia bladość, i bez makeupu można na Halloween iść 😁
        Nie ma niekobiecych czy niemeskich kolorów, byle pasowały do danej osoby i umiar wskazany smile
        • stephanie.plum Re: Czy khaki to niekobiecy kolor? 28.10.18, 22:51
          no ja jestem blada, a mi jakoś super pasuje; prawda, że noszę tylko latem...
      • 3-mamuska Re: Czy khaki to niekobiecy kolor? 29.10.18, 03:15
        Nienawidzę tego koloru bury, nic nie podkreśla.
        Zieleń szarość brąz tak ale nie taki nijaki pomieszany.
        • snakelilith Re: Czy khaki to niekobiecy kolor? 29.10.18, 11:55
          Khaki to nie jest bury. W kategorii khaki znajdziesz wiele odcieni, wystarczy wrzucić do googla i wychodzą odcienie od jasnego, prawie piaskowego (z dużą ilością brązu) do prawie żołnierskiej zieleni. Oczywiście, nie każdemu w tym kolorze ładnie, ale są typy, który w tym wyglądają bosko. Mnie jest w niektórych bardzo dobrze, szczególnie w tym z dużą ilością złamanej zieleni wyglądam wręcz jak milion dolarów, dlatego lubię styl safari, czy militarny, które można kombinować z bielą, czarnym, granatem, czerwienią, żółtym i innym kolorami. Kobieco wyglądam przy tym zawsze, ciuchów w kolorze dla khaki dla kobiet jest bowiem zatrzęsienie, nie bardzo wiem dlaczego trzebaby było kupować męskie.
          • mama-ola Re: Czy khaki to niekobiecy kolor? 29.10.18, 15:32
            > dlaczego trzebaby było kupować męskie

"trzebaby" pisze się osobno, wryło mi się to w pamięć, od kiedy word (lata temu) podkreślił mi to jako błąd i... zaproponował poprawkę: "trze baby" smile
      • klaviatoorka Re: Czy khaki to niekobiecy kolor? 29.10.18, 18:34
        Święta racja.
        Ja wyglądam i czuję się w nim genialnie, bardzo mnie odmładza.
        Pełne tego koloru style: militarny i safari powracają co kilka lat jak bumerangi i zawsze są kojarzone jako wysublimowane i luksusowe.
        Warunek: nie noszę pogniecionego lnu i podkoszulkowej bawełny w tym kolorze: jakoś zawsze kojarzą mi się z brudną ścierką.
    • konsta-is-me Re: Czy khaki to niekobiecy kolor? 28.10.18, 23:07
      Pierwsze slysze.
      Nie ma kolorow "niekobiecych" chyba ze przyjmujesz, ze jedyny sluszny to rozowy 😉
    • 21mada Re: Czy khaki to niekobiecy kolor? 28.10.18, 23:11
      Najbardziej niekobiecy kolor ro czarny. Kazdy wyglada w nim trupio blado, a jakos ludzie nosza. Zima to jakies 90%.
      A khaki to bardzo twarzowy kolor.
    • mmoni Re: Czy khaki to niekobiecy kolor? 28.10.18, 23:35
      https://www.gofugyourself.com/photos/royal-tour-day-12-invictus-ends/invictus-games-closing-ceremony-sydney-australia-27-oct-2018-4
    • mrs.solis Re: Czy khaki to niekobiecy kolor? 28.10.18, 23:45
      Nie interesuje mnie czy jest kobiecy czy nie. Ja go uwielbiam i mam bardzo duzo rzeczy w tym kolorze.
      • taki-sobie-nick Chodziło mi raczej o to, 28.10.18, 23:47
        że znana firma budrysówkowa produkuje męskie budrysówki khaki, a damskie nie.

• taki-sobie-nick Re: Chodziło mi raczej o to, 28.10.18, 23:48
          taki-sobie-nick napisała:

> że znana firma budrysówkowa produkuje męskie budrysówki khaki, a damskie nie.
          >
          I że, owszem, można dostać damski ciuch khaki, ale wtedy kolor będzie niejako zrekompensowany bardziej kobiecym fasonem.

A w fasonach basic trudno o khaki.
          • alicia033 Re: Chodziło mi raczej o to, 29.10.18, 00:09
            fason basic, kolor khaki:
            www.patriziapepe.com/pl/pl/shop/parka-pro-8J0752-_A4BQ

taniej:
            www.regatta.pl/saffira-waterproof-insulated-jacket-dark-khaki/
            jeszcze taniej:
            www.regatta.pl/sherlyn-waterproof-insulated-jacket-dark-khaki/

jakiś problem jeszcze?
            • taki-sobie-nick Re: Chodziło mi raczej o to, 29.10.18, 00:12

> jakiś problem jeszcze?

Napisałam "budrysówka". Miałam na myśli budrysówkę z wełny, a nie parkę z nie wiadomo czego.
              • napolnoc Re: Chodziło mi raczej o to, 29.10.18, 02:20
                Pasuje tylko rybakom, siedzącym w zaroślach, tzn im tez nie pasuje, ale pasuje do otoczenia.
                • 3-mamuska Re: Chodziło mi raczej o to, 29.10.18, 03:16
                  🤣🤣🤣🤣
                • joanna266 Re: Chodziło mi raczej o to, 29.10.18, 16:37
                  Rybacy to ci co wyciągają sieci na kutrach. W zaroślach w mającym khaki czują się wędkarze wink
                  • joanna266 Re: Chodziło mi raczej o to, 29.10.18, 16:38
                    "W maskującym khaki czają się wędkarze " miało być.Ten słownikwink
                    • alicia033 Re: Chodziło mi raczej o to, 29.10.18, 17:42
                      joanna266 napisała:

> "W maskującym khaki czają się wędkarze "

jak już to partyzancismile Albo sługusy reżimu, zwalczający partyzantkę ale w każdym razie ludzie przeciwko ludziom. Bo dla ryb kolor ubrania wędkarza nie ma znaczenia, może być i fluo-pink.
              • alicia033 Re: Chodziło mi raczej o to, 29.10.18, 07:23
                za to ja odpowiadałam na twój post o tym, jakoby w klasycznych fasonach trudno było o kolor khaki.
                A otóż na budrysówce klasyczne fasony się nie kończą.

>Miałam na myśli budrysówkę z wełny,

i tak na taką cię nie stać, więc kolor jest bez znaczenia.

> a nie parkę z nie wiadomo czego.
                nie umiesz składu przeczytać?
        • mrs.solis Re: Chodziło mi raczej o to, 29.10.18, 03:20
          Nie mam problemu z kupowaniem meskich rzeczy smile
    • mikams75 Re: Czy khaki to niekobiecy kolor? 29.10.18, 11:16
      nie wiem czy kobiecy, czy nie, bo nie musze miec wszystkiego kobiecego a kolor khaki bardzo lubie.

Budrysowke taka mialam kiedys, byla piekna smile
    • spanish_fly Re: Czy khaki to niekobiecy kolor? 29.10.18, 11:41
      Najbardziej twarzowy w moim przypadku, i bardzo go też lubię, szczególnie latem.
    • alpepe Re: Czy khaki to niekobiecy kolor? 29.10.18, 11:43
      Ładnemu we wszystkim ładnie, moim córkom bladym ciemnym blondynkom jest ładnie w khaki.
    • janja11 Re: Czy khaki to niekobiecy kolor? 29.10.18, 11:57
      Khaki to jest kolor wymagający i nie każdemu pasuje.
      Miałam w LO przyjaciółkę, która prezentowała się w tym kolorze genialnie. Rudowłosa, ale żadna klasyczna piękność, raczej oryginalna, niebanalna uroda.
      Ja byłam (no i jestem) zupełnie innym typem, słowiańskiej, drobniutkiej blondynki, którą dopiero ostatnio przestano prosić o dowód przy rozmaitych okazjach.
      No generalnie do mnie ten khaki kompletnie nie pasował i w podobnych do kumpeli wyglądałam jakbym w mało atrakcyjnym lumpeksie się ubrała. Tak samo zresztą czarny to u mnie porażka.
      Do mnie pasowały wszelkie pastele i winne czerwienie.
    • kosmos_pierzasty Re: Czy khaki to niekobiecy kolor? 29.10.18, 11:57
      Nawet jeśli, to mam to w nosie - jest jednym z moich ulubionych i bardzo dobrze się w nim czuję.
    • solejrolia Re: Czy khaki to niekobiecy kolor? 29.10.18, 12:05
      Uchodzi? Chyab żart. Akurat taką mam urodę, że khaki jest dla mnie bardzo twarzowy, a ja tam czuję się kobieco.

Budrysówka, nie szukając długo w necie:
      np. domodi.pl/odziez/odziez-damska/kurtki-i-plaszcze-damskie/kurtki-damskie/kurtka-budrysowka-z-kapturem-bpc-collection-szary-bonprix_30719376
      tu bardziej w zielony, za to dłuższy, fajniejszy fason:
      www.bonprix.pl/style/kurtka-budrysowka-z-kapturem-356643078/
      • alicia033 Re: Czy khaki to niekobiecy kolor? 29.10.18, 12:33
        ale jaśnieksiężniczka życzy sobie wełnę, a nie takie coś nie wiadomo z czegowink
        • taki-sobie-nick Re: Czy khaki to niekobiecy kolor? 29.10.18, 16:12
          alicia033 napisała:

> ale jaśnieksiężniczka życzy sobie wełnę, a nie takie coś nie wiadomo z czegowink
          >
          Z poliestru w większości, a wiskozy w mniejszości.
    • hanusinamama Re: Czy khaki to niekobiecy kolor? 29.10.18, 12:06
      Nie ma czegoś takiego jak niekobiecy kolor. Bo co kobiecy to czerwony? Czarny? Różowy???!!! Ja np bardzo dobrze wyglądam w tym kolrze, podobnie w morskim. To jest mój kolor, Ostatnio kupiłam sobie mega kobiecą kiecke khaki
    • jolie Re: Czy khaki to niekobiecy kolor? 29.10.18, 14:22
      Niekoniecznie niekobiecy, ale mnie absolutnie nie pasuje, gasnę w nim. Ale w pastelowej oliwce jest już ok. W każdym razie - unikam tego koloru przy twarzy, spodnie mogą być.
    • swinka-morska Re: Czy khaki to niekobiecy kolor? 29.10.18, 16:28
      Sam w sobie nie jest niekobiecy.
      Natomiast fatalnie komponuje się z polskim, mysio-bladym typem urody.
      • alicia033 Re: Czy khaki to niekobiecy kolor? 29.10.18, 17:47
        swinka-morska napisała:

> Natomiast fatalnie komponuje się z polskim, mysio-bladym typem urody.

a ja powiedziałabym, że wręcz przeciwnie, tylko trzeba umieć umieć docenić delikatność urody tych "mysich" typów.

• kikki123 Re: Czy khaki to niekobiecy kolor? 29.10.18, 18:55
      Podoba mi się u/na innych, sama jednak nie noszę, bo wygladam w nim od źle po tak se. Ale to raczej moja wina a nie domniemanej niekobiecosci tego koloru smile
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Czy khaki to niekobiecy kolor? 29.10.18, 19:06
      Kobiecy czy nie, będę nosiła bo bardzo dobrze w nim wyglądam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka