Dodaj do ulubionych

Zatkane ucho

29.10.18, 17:12
Zatkało mi się ucho. Woskowiną. Na amen sad
Acustone nie działa.
Teraz się nieco odblokowało, ale nadal to czuję. Już nie mówiąc, że źle słyszę, ale jak to wkurza, rany boskie!
Pomóżcie, nie chce mi się znowu po lekarzach latać uncertain co wy robicie, jak wam się tak robi, ematki?
Obserwuj wątek
    • taki-sobie-nick Re: Zatkane ucho 29.10.18, 17:15
      Niestety lekarz niezbędny.
    • zle_emocje Re: Zatkane ucho 29.10.18, 17:18
      Idź do laryngologa, przepłucze ci uszy tzw. żanetą i będziesz mieć spokój na długi czas. Doraźnie można jeszcze zalać uszy wodą utlenioną, to rozpulchni woskowinę i ułatwi pracę lekarzowi.
    • thaures Re: Zatkane ucho 29.10.18, 17:23
      Jeżeli wiesz, ze to woskowina to się ciesz. Pójdziesz do lekarza i za moment będziesz miała z głowy. Mnie dwa razy zatkało się ucho- zero zapalenia, zero bólu,zero woskowiny. Raz czekałam 9 miesięcy, by się odetkalo, raz 3. Na szczęście to zatkanie dzieliło ok 25 lat, więc może kolejnego nie doczekam
    • bo1 Re: Zatkane ucho 29.10.18, 17:55
      Skoro acustone nie zadziałało, to trzeba do laryngologa. Możesz jeszcze spróbować ciekłej parafiny z apteki (kilka złotych). Wpuść ze dwie, trzy krople. W każdym razie nie chodź z zatkanym uchem zbyt długo, bo zapalenie sobie wyhodujesz. Ucho musi się wietrzyć.
      • 3fanta Re: Zatkane ucho 29.10.18, 20:06
        Ja niedawno poszłam z takim uchem do rodzinnego lekarza.Kazał pielęgniarce przepłukać,Wyleciało kupę woskowiny do nerki,którą trzymałam sobie przy szyi.Po przepłukaniu ucho trochę bolało ale niedługo mi przeszło.Odzyskanie słuchu bezcenne
    • mamalgosia Re: Zatkane ucho 29.10.18, 20:19
      Woda utleniona do ucha, polezec z tym. Potem ciepla woda z duzej strzykawy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka