Dodaj do ulubionych

19+ jak postąpić

30.10.18, 10:51
Nie sądziłam,że mnie to spotka,żyję w innym świecie.Do sedna.Syn przychodzi bez zapowiedzi z dziewczyną (ma 16 lat za miesiac 17 syn 19) znają się 3 tyg.Zamyka się z nią swoim pokoju.Sytuacja dla nas niezręczna.Robią tam wiadomo co.Nie byłam tego do wczoraj świadoma.Nie poznaję wasnego dziecka.Tłumaczę mu klucz zabrałam z pokoju.I mowie nie bedziesz robil z mojego mieszkania burdelu.On na to wy jestescie nienormalni staroświeccy.Jak mnie dziewczyna zostawi to sie zabije itp.Stałam wryta.Niby dorosly a tak nieodpowiedzialny.Naukę ma gdzieś,o maturze nie myśli,wieczorami pracuje,spotyka sie z nią zaniedbujac nauke,obowiazki,itp.Co byscie zrobily w takiej sytuacji gdyby wasze dziecko niby dorosle a tak glupio postepowalo.Słusznie zabrałam mu klucze do jego pokoju zeby nie zamykal sie?
Obserwuj wątek
    • dziennik-niecodziennik Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 10:57
      czy Ciebie powaliło???
      • dyzurny_troll_forum Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:00
        dziennik-niecodziennik napisała:

> czy Ciebie powaliło???

a skąd ten pomysł właśnie dziś!?
        • dziennik-niecodziennik Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:03
          bo nie kojarze nicku. to trolliszcze?
          • 35wcieniu Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:17
            Wpis na to wlasnie wskazuje big_grin
          • edelstein Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:51
            Ja kojarze,ta pani slynie z weza w kieszeni i zainteresowania cudzymi wydatkami i przychodem.
          • black_magic_women Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:42
            dziennik-niecodziennik napisała:

> bo nie kojarze nicku. to trolliszcze?
            >

Skąd! Wieloletni nick, np. z oszczędzania.
    • alicia033 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:01
      ale co myślałaś, że "takie rzeczy" to tylko po ślubie?
      Skoro do wczoraj nie byłaś świadoma, że twoje dziecko prowadzi życie seksualne, to znaczy, że problemu z zachowaniem dyskrecji przy tym nie mają.
      Przeproś i oddaj synowi klucz do pokoju (skoro pracuje to możesz sobie darować pytanie, czy ma pieniądze na prezerwatywysmile).

Jak nie myśli o nauce to nie myśli i awanturami go do tego nie zmusisz.
      • milka_milka Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:05
        Nie, skandalicznie zachowuje się 19-latek, przyprowadzając pannę do domu i w czasie obecności rodziców uprawiając seks. Jak jest taki dorosły, że chce seksu, to niech sobie zorganizuje tak, żeby nie obarczać tym innych.
        • triss_merigold6 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:08
          Dokładnie.
        • alicia033 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:09
          a jak on innych tym obarcza, hę?
          • arwena_11 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:14
            Krępuje ich? Gdyby syn mi taki numer wywinął - musiałby szukać innego mieszkania. Moje mieszkanie to nie hotel na godziny. Chce się bzykać - niech sobie zarobi na hotel.
          • cauliflowerpl Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:14
            Może łóżko stuka rytmicznie w sciane i przeszkadza TV ogladac wink
            A serio, to krepujace wiedziec, ze ktos sie wlasnie bzyka w tym samym mieszkaniu.
            • dyzurny_troll_forum Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:26
              cauliflowerpl napisała:

> A serio, to krepujace wiedziec, ze ktos sie wlasnie bzyka w tym samym mieszkani
              > u.

Rozumiem, że ta zasada obowiązuje we wszystkie strony. Czyli rodzice nastoletnich dzieci też tylko pod ich nieobecność ewentualnie auto w lesie?
              • cauliflowerpl Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:30
                Wiesz co, slyszalam moich rodzicow nie raz w nocy i tez to bylo krepujace. No ale co ja poradze, ze mam sen lekki... wolalabym serio spac jak susel.
                No ale przynajmniej oni mysleli, ze spie.
                Pewnie syn autorki tez mysli, ze nie slysza.
                • dyzurny_troll_forum Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:34
                  cauliflowerpl napisała:

> Pewnie syn autorki tez mysli, ze nie slysza.

Może nie słyszą, a cały wątek powstał w oparciu o wyobrażenia i urojenia*.

* nie, zasadniczo w to co piszę to sam nie wierzę, ale może się tak zdarzyć, że panna głęboko wierząca i czekają do ślubu, a w pokoju to sobie filmy oglądają.
                  • grrru Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 13:51
                    Między "czekają do ślubu" a "bzykają się jak rodzice są w domu" jest naprawdę ogrom możliwości.
                • kornelia_sowa Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 17:40
                  "Pewnie syn autorki tez mysli, ze nie slysza."

Hmmm ciekawe,
                  a rozmowa matki z nim na ten temat podczas której powiedział jej zę są zacofani odbyła sie poza jego świadomością?
                  On olewa to, ze im to przeszkadza.
            • kornelia_sowa Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:49
              Moja kolezanka miala identyczną sytuacje. Dodatkowo dziewczyna syna wydawala z siebie glośne okrzyki.

Kolezanka zwracala uwage synowi ze to krepujace, ze rozumie ze seks itd ale u nich w domu w czasie gdy sa inni domownicy to nie za bardzo.
              Uslyszala ze sa staroswieccy. Dokladnie tak samo.

Pewnego razu wparowala wiec w trakcie z tejstem:-głowa mnie boli od tych wrzaskow-moze sie kneblujcie albo co....
              Pomoglo

Skoro oni MAJA prawo do seksu to ona do spokoju we wlasnym domu. Tak czy nie?

Ps. Syn zachowuje sie jak pajac. Troche kultury nie zaszkodz. I szacunku do rdzicow
            • grrru Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 13:49
              Przecież tu nie było żadnych dowodów na to, że oni uprawiają seks. Nie było tak, że rodzice wchodzą, a młodzież naga. Po prostu mamusia sobie coś ubzdurała, bo tak.
          • milka_milka Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:15
            Przyprowadza pannę do domu, zamyka się w pokoju w czasie obecności matki w domu, i uprawia tam seks. Matka ma prawo sobie tego nie życzyć i czuć się niezręcznie.
            • alicia033 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:30
              milka_milka napisała:

> Przyprowadza pannę do domu, zamyka się w pokoju w czasie obecności matki w domu
              > , i uprawia tam seks.

raz uprawia, raz nie.
              Jak ktoś ma same takie "brudne" myśli w głowie, gdy dziecko z dziewczyną/chłopakiem przychodzi mu do domu to powinien się leczyć. Najlepiej na koszt kościoła katolickiego, bo znikąd mu się taka obsesja nie wzięła.
              • dyzurny_troll_forum Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:35
                alicia033 napisała:

> Najlepiej na koszt kościoła
                > katolickiego, bo znikąd mu się taka obsesja nie wzięła.

10 000/10
              • milka_milka Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:13
                Nie mam brudnych myśli, oparłam się na tym, co napisała autorka wątku, że uprawiali seks i do tego się odniosłam.
                Kto wie, może robili co innego, wtedy niecwidzę problemu.
                • grrru Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 13:50
                  Ona nie napisała, że uprawiali seks. Tylko, że "robią nie wiadomo co". Skąd ten wniosek o seksie?
                  • iwoniaw Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 13:54
                    Gwoli ścisłości, napisała, że "robią wiadomo co", a zaraz potem o swoich obawach nt. niechybnej ciąży.
                    • lily_evans11 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:00
                      Nie, potem było, że synus inteligentny inaczej potwierdził, że jest seks big_grin. Wątek pewnie trollolollo, ale problem niewątpliwie bywa. I jak dla mnie rodzice mają prawo oczekiwać od młodego człowieka, że w czasie ich obecności w domu tego seksu nie będzie i mają prawo czuć się skrępowani.
                      • spanish_fly Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:02
                        Ale nie mają prawa znieważać tegoż syna i jego dziewczyny, ani odbierać mu prawa do prywatności i przyjmowania gości w jego własnym pokoju.
                        • iwoniaw Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:11
                          Otóż to - nie chodzi o to, że nie mogą sobie czegoś nie życzyć i wymagać dostosowania się pełnoletniego dziecka, tylko o to, w jaki sposób o tym mówią i w ogóle jak to dziecko traktują. Zakaz zamykania drzwi pokoju (mówimy o 19-latku, przypomnę), zabieranie kluczy, tudzież teksty o burdelu są daleko poza granicami jakiejkolwiek przyzwoitości. Matka popisała się tu wyjątkowym chamstwem i naruszaniem wszelkich granic.
                          • rosapulchra-0 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 19:04
                            Zgadzam się z każdym twoim słowem, iwoniaw.
                          • milka_milka Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 19:30
                            No owszem, matka powinna była postąpić delikatniej, ale pewnie była wzburzona i zareagowała emocjonalnie.
                            • sea.sea Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 19:33
                              A jematka sie dziwi, że syn, mający co najmniej o 20 lat krótszy życiowy trening panowania nad emocjami niż mamusia, też się wzburzył i zareagował emocjonalnie... big_grin
                      • grrru Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:11
                        Serio wierzysz w to, że syn mówi: tak, uprawialiśmy seks? Ten wątek się dziwnie nagle pojawił, jak kilka osób wyraziło wątpliwości, skąd wiadomo co robili. Dlatego wygląda mi na ostre trollowanie.
                        • iwoniaw Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:15
                          Serio wierzysz w to, że syn mówi: tak, uprawialiśmy seks?

No ja w sumie wierzę, jestem sobie w stanie wyobrazić, że powiedział tak - niezależnie od tego, jaka była prawda - zwłaszcza wtedy, gdy matka z tekstami o robieniu z domu burdelu zabrała mu klucze do pokoju i zaczęła się dopytywać, co właściwie robią tacy zamknięci. Jak ktoś wyżej napisał - głupie pytanie, głupia odpowiedź. Zwłaszcza w trakcie awantury. Jeśli padła też choć połowa tych tekstów autorki o niezdanej maturze, narkotykach i samobójstwach, to w sumie nie zdziwiłabym się, gdyby "przyznał się" również do żywienia się dragami, zapijania denaturatem i do tego, że dziewczyna jest już dawno w ciąży bliźniaczej.
                          • grrru Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:20
                            Zakładając taki wariant to jasne. Ale nadal - w żaden sposób to nie dowodzi, że istotnie ten seks był.
                            • iwoniaw Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:26
                              A to fakt, całkiem możliwe, że mamusia miała tu najbardziej z całego towarzystwa kosmate myśli. Co nie zmienia faktu, że niezależnie od zaistnienia czy też nie owego seksu, autorka wątku zachowała się beznadziejnie, prawdę mówiąc - jak jakaś kompletna wariatka. W sumie dokładny przepis "jak nastawić przeciw sobie własne dziecko i utracić resztki jakiegokolwiek zaufania i szacunku", dlatego nie dziwi mnie, że część dyskutujących od razu podejrzewa mocny trolling.
                              • spanish_fly Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 15:08
                                Nie wiem. Szczerze powiedziawszy to mając zakochaną młodzież w tym wieku w pokoju za zamkniętymi drzwiami uznałabym, że prędzej czy później do seksu między nimi w jakiejś formie niechybnie dojdzie. Mnie bardziej dziwi ten nagły wybuch matki porażonej tym przewidywalnym wydarzeniem.
                                • spanish_fly Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 15:11
                                  Cytuję "Nie sądziłam,że mnie to spotka,żyję w innym świecie". W innym świecie? W jakim świecie trzeba żyć, żeby człowiek nie sądził, że jego dziecko kiedyś zaprosi sobie sympatię do swojego pokoju i będą się tam migdalić???
                                  • grrru Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 15:15
                                    Bez przesady. Znakomita większość moich znajomych czekała na wolną chatę, pomijając tych co mieli niekrępujący pokój np. na poddaszu dużego domu. Naprawdę nie każdy pobyt w zamknięrtym pokoju z rodzicami za ścianą to seks.
                                    • spanish_fly Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 15:33
                                      Nie każdy, ale też nie jest to nic niespodziewanego.
                                    • rosapulchra-0 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 19:06
                                      No to ja jestem matka z zupełnie innego świata.
                                • memphis90 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 16:34
                                  No wiesz, pewnie autorka zawołała "napijecie się herbaty, chcecie ciasta?", w odpowiedzi usłyszała "tak, tak, TAAAAAK!", autorka nagotowala wiadro herbaty, ukręcila pyszny jagielnik - a młodzi w końcu nie przyszli...
                                  • daisy Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 20:22
                                    big_grin big_grin
                                  • claudel6 Re: 19+ jak postąpić 01.11.18, 01:55
                                    big_grin
                    • grrru Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:00
                      A widzisz, źle przeczytałam. Tylko nadal nie wiem, na jakiej podstawie wiadomo.
            • edelstein Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:32
              Slowa w poscie nie bylo, ze uprawiali seks.Robia "niewiadomoco" wg autorki.Czyli ona nie wie co.
              • dziennik-niecodziennik Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:35
                no wlasnie wiadomo co smile
                • edelstein Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:52
                  Autorka nie wie,ale forumki wiedza, ze seks uprawia.Materacem byly?
                  • alicia033 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:11
                    edelstein napisała:

> Autorka nie wie,ale forumki wiedza, ze seks uprawia.
                    >

nie idź dalej tą drogą, edel.
                    Dla wątku akurat zupełnie nieistotne jest, czy syn korniz seks za tymi drzwiami uprawiał, czy to tylko wyobraźnia korniz.
                    A przyjmujemy, że uprawiał, dlatego, z tym ma problem korniz. "Bycie materacem" jest do tego nie potrzebne, łapiesz?
                    • edelstein Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:20
                      wg mnie jest dosc istotne.Awantura o robienie burdelu, zabieranie klucza na podstawie domyslow?serio?
                      • kornelia_sowa Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 16:40
                        Akurat w poscie startowym bylo ze robia tam "wiadomo co"
                        Czyli pewnie byly odglosy ktore pozwalaja wysnuc wniosek o seksie.

Chyba ze sobie takie odglosy wydaja czytajac Lesnuana. No to szurnieci.
        • dyzurny_troll_forum Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:20
          milka_milka napisała:

> to niech sobie zorganizuje tak, żeby nie obarczać tym innych.

ale w jaki sposób obarcza? mama mu pomaga wkładać? panienkę przytrzymuje? czy jak?
          • rosapulchra-0 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 19:09
            Też mnie to obarczanie zastanawia.
        • grrru Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 13:47
          A skąd wniosek o tym uprawianiu seksu?
          • alicia033 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 13:57
            grrru napisała:

> A skąd wniosek o tym uprawianiu seksu?

kolejna...
            Tę zabawę już tu przerabialiśmy, patrz niżej.
        • milamala Re: 19+ jak postąpić 31.10.18, 16:22
          milka_milka napisała:

> Nie, skandalicznie zachowuje się 19-latek, przyprowadzając pannę do domu i w cz
          > asie obecności rodziców uprawiając seks. Jak jest taki dorosły, że chce seksu,
          > to niech sobie zorganizuje tak, żeby nie obarczać tym innych.

A kogo mianowicie obarcza ow 19 latek seksem we wlasnym domu, we wlasnym pokoju.
          Jakiez to obarczenie jest dla rodzicow.
          Jedynie porozmawiac o zabezpieczeniach i tyle, wiecej nic robic nie powinna.
          • lily_evans11 Re: 19+ jak postąpić 31.10.18, 16:27
            Mogą sobie tego nie życzyć we własnym domu, tym bardziej w czasie, gdy w nim są. Co w tym jest niejasnego?
      • filga Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 13:23
        W rękę nie musi pocałować?
    • aqua48 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:04
      korniz napisała:

> klucz zabrałam z pokoju.I mowie nie bedziesz robil z mojego mieszkania burdelu.

I sądzisz że tymi kilkoma prostymi słowami i jednym gestem zbudowałaś sobie niezachwiany rodzicielski autorytet, zaufanie, wdrożyłaś synowi na całe jego życie swoje wartości i nakłoniłaś go do porzucenia wszystkiego prócz nauki...
      • korniz Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:09
        a co gdyby to bylo wasze dziecko?Tez byscie gadali a najwyzej bede za niego placila alimenty,niech mi pyskuje obraza klnie w domu przeciez to 21 wiek?
        • triss_merigold6 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:13
          Nie rób z siebie głupiej, za 19-latka nie będziesz płaciła.
          • arwena_11 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:15
            No wiesz, jak cwana panna - a on nie ma kasy - to do dziadków wystąpi o alimenty - a w obliczu debilizmu syna, bzykającego się przy rodzicach - obawy uzasadnione.
            • cosmetic.wipes Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:46
              Tak się zastanawiam arwenciu czy aby twój syn jest porządnie przykuty do kaloryfera i pod okiem kamery przez 24 godziny, gdyż w innym przypadku może bzykać pannę w szkolnej toalecie i w 30 sekund uczynić cię babcią 😁
              • arwena_11 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:08
                Mój syn wie co to antykoncepcja - podobnie jak wie - że jak sobie zafunduje dzidziusia - to marzenia o studiach za granicą - pozostaną tylko marzeniami. I ze zamiast na studia - to pójdzie do pracy - żeby mieć na utrzymanie dziecka. Zapewniam cię - że to najlepiej wpływa na wzrost jego zdolności myślenia w tym temacie tongue_out
                • cosmetic.wipes Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:11
                  arwena_11 napisała:

> Mój syn wie co to antykoncepcja -

Antykoncepcja czasem zawodzi, a poza tym katolikowi nie wypada jej używać.

> Zape
                  > wniam cię - że to najlepiej wpływa na wzrost jego zdolności myślenia w tym tema
                  > cie tongue_out

Zapewnić mnie będziesz mogła dopiero jak syn bezdzietnie (a właściwie bezciazowo, bo usunąć zawsze można) przetrwa do ukończenia studiów.
                  • arwena_11 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:23
                    Wiesz, ale jak będzie dorosły - to nie będzie to mój problem. Ja tylko zakręcę kurek finansujący studia.
                    • cosmetic.wipes Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:34
                      Tak napisałaś: No wiesz, jak cwana panna - a on nie ma kasy - to do dziadków wystąpi o alimenty. Była to odpowiedz na powątpiewanie triss, że rodzice będą płacić za 19-latka alimenty.

Więc uważaj, bo po zakręceniu kurka synek może nie zechcieć iść do roboty, a matura nie daje mu wybitnych zdolności zarobkowych. Natomiast panna może być cwana 😁
                      • arwena_11 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:40
                        A od czego jest McDonald czy inna biedronka - gdzie pracować jest - więc sam zarobi. Ja nie widzę powodu do finansowania jego bezmyślności.
                        • cosmetic.wipes Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 15:12
                          Zmusisz go do pracy, jeśli nie będzie chciał? Batem? Kałachem przystawionym do głowy? 😁
                • sumire Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:23
                  Kiedy przecinki wyszły z mody?
                • rosapulchra-0 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 19:23
                  arwena_11 napisała:

> Mój syn wie co to antykoncepcja - podobnie jak wie - że jak sobie zafunduje dzi
                  > dziusia - to marzenia o studiach za granicą - pozostaną tylko marzeniami. I ze
                  > zamiast na studia - to pójdzie do pracy - żeby mieć na utrzymanie dziecka. Zape
                  > wniam cię - że to najlepiej wpływa na wzrost jego zdolności myślenia w tym tema
                  > cie tongue_out

Coś mi się widzi, że te marzenia o studiach to raczej twoje są, nie syncia.. big_grin
            • araceli Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:27
              arwena_11 napisała:
              > No wiesz, jak cwana panna -

I wyszła Arwenka z Arwenki big_grin
        • aqua48 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:13
          korniz napisała:

> a co gdyby to bylo wasze dziecko?Tez byscie gadali a najwyzej bede za niego pla
          > cila alimenty,niech mi pyskuje obraza klnie w domu

Jako reakcję na obrażanie i przekleństwa stosujesz zabranie klucza od pokoju?
          • korniz Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:19
            zabieram klucze bo nie mieszka sam a poza tym ta dziewczyna jest niepelnoletnia a jej rodzice o niczym nie wiedza,
            • dziennik-niecodziennik Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:24
              jak ma 16 skonczone to juz moze...
            • dyzurny_troll_forum Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:24
              korniz napisała:

> zabieram klucze bo nie mieszka sam a poza tym ta dziewczyna jest niepelnoletni
              > a a jej rodzice o niczym nie wiedza,

wiek przyzwolenia w Polsce wynosi ile lat?
            • aqua48 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:31
              korniz napisała:

> zabieram klucze bo nie mieszka sam a poza tym ta dziewczyna jest niepelnoletni
              > a a jej rodzice o niczym nie wiedza,

A nie prościej normalnie i spokojnie porozmawiać z synem? Wytłumaczyć mu bez zachowań pasywno-agresywnych, że rozumiecie jego uczucia, ale sytuacja jest dla Was krępująca i że obawiacie się konsekwencji? Przedstawić mu te konsekwencje?
              • korniz Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:45
                przestawilam i tak jestesmy zacofani
                • cosmetic.wipes Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:47
                  Zabieraniem klucza przedstawiasz? Bo przepisczyni pisała o spokojnej rozmowie.
                  • kornelia_sowa Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 17:38
                    No, pisze Ci przecież, że przedstawiła konsekwencje i guzik to daje- dalej chłopak twierdzi, ze są zacofani.
                    Naprawdę sądzicie, ze najpierw zabrała klucz a potem była rozmowa dopiero? Proszę,...

Dla mnie abstrakcja- to, co tu czytam.

Pomijając możliwe konsekwencje, to jest po prostu buractwo. Chłopak nie jest samodzielny zdaje się- mieszka u rodziców, czyli de facto jest na ich utrzymaniu i skoro tak, to powinien stosować się do zasad panujących w domu.

I nie ma znaczenia czy te zasady się podobaja ematce- jeśli własciciele mieszkania nie życza sobie kopulacji syna z nieletnią podczas gdy oni są w mieszkaniu/ a nawet gdy ich tam nie ma, to on ma zakichany obowiązek to uszanowac.
                    Jak nie- niech wynajmie mieszkanie i sie seksi tam. Droga wolna.

I szantażyk jest- bo się zabije jak ona mnie rzuci.
                    A dziewczyna- szok.

• sea.sea Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 17:41
                      Szantażyk się zapewne wziął z wejścia w afekcie na wysoką nutę. Jak matka nie rozmawia normalnie, tylko na poziomie "nie będziesz mi robił burdelu z domu", to na takie stwierdzenia trudno nie zareagować równie histerycznie.
                    • lily_evans11 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 17:55
                      No, wreszcie ktoś rozsądny się wypowiedział, bo przecieram oczy ze zdumienia...
                      • lily_evans11 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 17:56
                        Tzn. Kornelia, bo drzewko na telefonie dziwnie mi posty podpina.
                    • spanish_fly Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 18:01
                      Jestem z opcji, że nasze mieszkanie to także mieszkanie mojego dziecka i zamiast wydawać rozkazy staramy się raczej wspólnie ustalać zasady, które wszystkim będą odpowiadać. Chcę żeby nasze dziecko czuło się w domu swobodnie i u siebie. A że jest na naszym utrzymaniu? A na czyim ma być? W końcu to była nasza decyzja, że przyjdzie na świat.
                      • rosapulchra-0 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 19:59
                        No co ty. Bocian je przyniósł. Kto by tam pomyślał o seksie!
                      • arwena_11 Re: 19+ jak postąpić 31.10.18, 12:05
                        Czyli dziecko ma się czuć swobodnie - a rodzice już nie?
                        • sumire Re: 19+ jak postąpić 31.10.18, 12:14
                          Dziewiętnastoletnie dziecko zapewne doskonale zdaje sobie sprawę z tego, co robią rodzice w sypialni, nawet jeśli nigdy niczego nie słyszało. Dlatego szacunek dla intymności powinien działać w obie strony.
                          • grrru Re: 19+ jak postąpić 31.10.18, 14:59
                            Może zakłada, że po tylu latach to już niczego nie robią big_grin
                            • lily_evans11 Re: 19+ jak postąpić 31.10.18, 15:12
                              Po tylu latach to jak kazirodztwo tongue_out
                    • bergamotka77 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 20:09
                      Święte słowa Kornelia. Jeśli już muszą nie da się tego zrobić pod nieobecność domowników? 😲
                    • lauren6 Re: 19+ jak postąpić 31.10.18, 11:31
                      Ja bym się wprowadziła od takich rodziców i pozwala ich o alimenty w wysokości umożliwiającej utrzymanie się w wynajętej na ich koszt kawalerce.

Dorosły człowiek ma pełne prawo do realizowania swojego popędu seksualnego, a sztuczne hamowanie go jest niezdrowe, szczególnie dla mężczyzn. Jeśli rodzice nie chcą seksu za ścianą to niech płacą za osobne mieszkanie.
                      • lily_evans11 Re: 19+ jak postąpić 31.10.18, 12:04
                        Wiesz co też mogę nie hamować swojego popedu i bzykac się w godzinach wczesnopopoludniowych tuz za ścianą pokoju córki, kiedy młoda jest w domu, bo mieszkam w mieszkaniu i ściany oraz rozkład są jakie są. Nie zrobilabym tak, bo uważam, że to spore skrępowanie, świadomość cudzego seksu tu i teraz, za drzwiami obok. I mam nadzieję, że moja "młoda dorosła" też będzie umiała taktownie zachować się w przyszłości. I wreszcie, co do są za dorośli, którzy mają same prawa, a obowiązek utrzymywania ich to już tylko rodzice? Człowiek finansowo niesamodzielny rąk naprawdę nie jest dorosły, bo nie jest w stanie brać odpowiedzialności za swoje decyzje.
                        • spanish_fly Re: 19+ jak postąpić 31.10.18, 13:10
                          >>>Człowiek finansowo niesamodzielny rąk naprawdę nie jest dorosły, bo nie jest w stanie brać odpowiedzialności za swoje decyzje.

Kobieta wychowująca dzieci na utrzymaniu męża też? Małżonek, który się dokształca albo rozkręca działalność i czasowo jest utrzymaniu drugiej połówki też? Gadasz bzdury.

Jeśli rodzice się uprą to młody człowiek może rzucić studia i iść do pracy. Tylko czy naprawdę o to chodzi, żeby osoba, która chce skończyć studia traciła prawo do decydowania o sobie do momentu aż zacznie zarabiać?
                          • lily_evans11 Re: 19+ jak postąpić 31.10.18, 14:51
                            Jeżeli ta osoba co rusz sprowadza sobie do domu nowe osoby do bzykania, to rodzice mogą czuć się zniesmaczeni. Bo chyba nie mówimy o stałych parach z perspektywami. Wątpię, żeby mojej córce było miło, jakbym co parę tygodni przyprowadzala nowych panów, których towarzystwo ona by musiała znosić w mieszkaniu, a w jej obecności zamykalabym drzwi do swojego pokoju i robilabym wiadomo co. I ja też oczekuje jakiegoś kulturalnego, przyzwoitego, niekrepujacego mnie zachowania, przynajmniej pod moją obecność. Zapraszanie chłopaków na fiku miku, kiedy jestem w domu, jest dla mnie po prostu nieakceptowalne, i bardzo nuekulturalne wobec rodziców.
                            • sumire Re: 19+ jak postąpić 31.10.18, 15:08
                              W poście założycielskim jest mowa o jednej dziewczynie. Jednej.
                              Tymczasem chłopak w oczach zgorszonych jest już nieomal nienasyconym seksoholikiem, a dziewczyna córą Koryntu. Pięknie się nakręcacie.
                              I zaraz się okaże, że mamusia ma zespół stresu pourazowego wymagający terapii z powodu tej strasznej traumy, jaką jest uświadomienie sobie, że 19-latek może zamykać się z dziewczyną w pokoju nie dlatego, że zamierzają oglądać Świnkę Peppę.
                              • lily_evans11 Re: 19+ jak postąpić 31.10.18, 15:14
                                Ależ niech się zamyka, byle nie pod obecność rodziców, bo jest to po prostu niesmaczne. I oprócz tolerancyjny h na wszystko światłach emateczek są też rodzice, którzy, sobie takich zachowań w swojej obecności nie życzą.
                                • sumire Re: 19+ jak postąpić 31.10.18, 15:46
                                  Ale jakich zachowań? Autorka wątku nigdy nie napisała, skąd wie, że robili "wiadomo co". Nie wiemy, czy zastała syna nago, czy słyszała jęki i/lub skrzypienie łóżka, zobaczyła podłogę usłaną kondomami et cetera.
                                  Jak wspominałam, skoro rzeczony syn ma 19 lat, to zapewne nie raz i nie dwa sprawiał sobie przyjemność, gdy rodzice byli za ścianą. Jak wiele innych dzieci.
                                  I skoro rzeczony syn ma 19 lat, to wychowywanie go za pomocą zabierania kluczy jest raczej śmieszne. A co najważniejsze, on mógł zamykać się w pokoju w celach znacznie gorszych niż seks, który w tym wątku urósł do rangi co najmniej kradzieży rodzinnych sreber, żeby mieć na narkotyki.
                                • biala_adelajda Re: 19+ jak postąpić 31.10.18, 15:53
                                  Ale to zamykanie w pokoju jest niesmaczne? Pełnoletnia osoba może przyjmować gości tylko przy otwartych drzwiach? I spać z rękami na kołdrze?
                                  • arwena_11 Re: 19+ jak postąpić 31.10.18, 15:56
                                    Chodzi o zamykanie na klucz.
                              • arwena_11 Re: 19+ jak postąpić 31.10.18, 15:31
                                Od całych 3 tygodni. Pytanie kto będzie za tydzień
                                • sumire Re: 19+ jak postąpić 31.10.18, 16:13
                                  Jeśli ktoś po 3 tygodniach migdali się z dziewczyną, to znaczy, że po tygodniu będzie miał kolejną?
                                  W mordeczkę. Znam pary, co po miesiącu już mieszkały ze sobą.
                      • arwena_11 Re: 19+ jak postąpić 31.10.18, 12:06
                        Już ja widzę sąd przyznający alimenty na garsonierę big_grin
        • alicia033 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:22
          serio uważasz, że w jakikolwiek sposób jesteś w stanie skutecznie zakazć mu uprawiania seksu?
          • milka_milka Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:16
            Ale ty nie chodzi o zakazanie seksu, tylko o nie uprawianie go w domu przy matce.
            • martialis Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 13:15
              No więc czytając niżej - jednak chodzi o zakazanie smile
              • milka_milka Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:07
                Niżej nie czytałam.
                Mnie chodziło o miejsce i czas.
                • martialis Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:57
                  A autorce o zakazanie.
        • dziennik-niecodziennik Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:23
          moze należało z nim pare ladnych lat temu porozmawiac o antykoncepcji??...
        • dyzurny_troll_forum Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:28
          korniz napisała:

> a co gdyby to bylo wasze dziecko?Tez byscie gadali a najwyzej bede za niego pla
          > cila alimenty,niech mi pyskuje obraza klnie w domu przeciez to 21 wiek?

Dla niego będzie najlepiej jak się wyprowadzi. Jak najszybciej. Nawet do pokoju we współdzielonym mieszkaniu z normalnymi ludźmi. Ale zapewne brakuje mu do tego kroku odrobiny odwagi - musisz go ośmielić!
          • dziennik-niecodziennik Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:28
            no przeciez robi co moze!!...
        • spanish_fly Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:44
          >>>niech mi pyskuje obraza klnie w domu przeciez to 21 wiek?

Przecież Ty go obraziłaś pierwsza określając jego relację z tą dziewczyną, jako robienie burdelu.
        • edelstein Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:55
          1.o antykonceocji rozmawia sie pare lat wczesniej
          2.by zistac babcia wystarczy 39sekund w dyskotekowej toalecie/parku/u unajomych na imprezie
          • katriel Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 13:39
            > 39sekund

Co za precyzja.
            • dyzurny_troll_forum Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:10
              katriel napisała:

> > 39sekund
              >
              > Co za precyzja.

Może kiedyś zakosztowała dokładnie tak długiego seksu....
              • edelstein Re: 19+ jak postąpić 31.10.18, 16:10
                Duzo prosciej, zero jest kolo 9 i sie kliknelo.Woedzialam,ze ktos sie doczepi.
        • kai_30 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:28
          korniz, mój najstarszy syn ma lat 20. Po maturze wyprowadził się z domu, do dziewczyny (taki fuksiarz, że sobie dziewczynę z własnym mieszkaniem znalazł). Mieszkają pod miastem, więc na wszelkie okazje typu święta czy rodzinny obiad, albo po prostu wspólny weekend zostają u nas na noc. Zapewne robiąc "wiadomo co", aczkolwiek nie wiem, bo nie podsłuchuję pod drzwiami, tak samo, jak mam nadzieję moi synowie nie słyszą, co robię w sypialni z mężem. I po pierwsze - nie uważam, żeby robił mi z domu burdel. Ma stałą dziewczynę, normalna rzecz, że uprawiają seks. Po drugie - nie wpadam w panikę, że wpadną, o antykoncepcji rozmawialiśmy lata temu (w gimnazjum? albo nawet wcześniej), a dziewczyna bierze tabletki, sama jej ginekologa polecałam, dzieci nie planują. No ale my mamy normalne relacje, nikt się przed nikim zamykać na klucz nie musi i rozmawiamy ze sobą jak ludzie.

Owszem, różnica jest taka, że oni już studiują i pracują, utrzymują się sami, ale to nie ma znaczenia. Nie stosuję przymusu ekonomicznego pt. póki cię utrzymuję, nie masz prawa do własnego życia, gó...arzu. Gdyby nadal mieszkał w domu i był na naszym utrzymaniu, a dziewczynę miał "dochodzącą", sytuacja wyglądałaby identycznie - sama wymagam poszanowania mojego prawa do prywatności (zamknięte drzwi oznaczają, że się nie wchodzi do czyjegoś pokoju) i tak samo szanuję prywatność moich dzieci, nawet ośmiolatka. Życzy sobie, żeby do niego pukać przed wejściem, to pukam, jeśli drzwi są zamknięte.
          • kai_30 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:29
            A co do obrażania - wiesz, to też działa w dwie strony. Ty go też obraziłaś, imputując, że jego dziewczyna jest qrwą.
          • grrru Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 13:56
            A po cholerę mają robić "wiadomo co", jak zostają u Was na noc, jak mają ku temu na co dzień znakomite warunki? Gospodarze jak na co dzień są sami to też niekoniecznie uprawiają seks, jak akurat mają nocujących gości za ścianą.
            • kai_30 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:32
              No toż napisałam, że nie wiem. Może mają takie potrzeby, żeby się bzykać codziennie, nie wnikam. Tak jak i oni, mam nadzieję, nie wnikają w moje. I w ogóle nie o to chodzi, czy ten seks jest, czy go nie ma, a o poszanowanie prywatności.
    • triss_merigold6 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:06
      Dorosły facet, jeśli nie uczy się i nie pracuje, to wypad.
      A panienke możesz wyprosić sama, grzecznie, uprzejmie.
      • triss_merigold6 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:07
        A nie, pracuje. To niech sobie coś wynajmie.
        • korniz Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:10
          pracuje dorywczo
      • profes79 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:08
        I potem się dziwić skąd są wątki "moje dziecko mnie nienawidzi, co zrobiłam źle".
        • triss_merigold6 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:10
          To już nie takie dziecko...
          • profes79 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:16
            Dziecko pozostaje dzieckiem podobno do końca dni swoich. Natomiast z wątku autorki widzę tylko zacietrzewienie, że 19-latek ośmiela się mieć coś na kształt własnego życia. Owszem, rozumiem niechęć do spotkań i bliższych kontaktów z 17-latką ale metody wychowawcze jedyne co mogą spowodować to ośli upór i zacięcie się w sobie.
            • grrru Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 13:58
              Litości, dwa lata różnicy, w czym problem? Jak świat światem były normalne randki między licealistami. Przecież to nie jest 14-letnie dziecko tylko dziewczyna dwie klasy niżej.
          • iwoniaw Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:19
            No właśnie, to już nie dziecko, a autorka się zachowuje jak niespełna rozumu. Zabieranie kluczy do pokoju, hasła o robieniu z domu burdelu? To już nie można normalnie powiedzieć, że wizyty znajomych to do godziny XXX, aby nie krępować reszty domowników? I nie warować 19-latkowi z uchem przy ścianie, by się upewniać, że z dziewczyną za zamkniętymi drzwiami "robią wiadomo co", tylko - skoro już autorka zaniedbała to przez ostatnie 10 lat - uświadomić młodzieńca, że dyskrecja w tej dziedzinie jest cenna i niezbędna, bo chyba sam też niekoniecznie by chciał mamunię i tatusia w jednoznacznych sytuacjach widzieć i słyszeć, nawet jeśli podejrzewa, iż tak zaawansowani wiekiem starcy w swej sypialni mogą robić "wiadomo co" big_grin
            • triss_merigold6 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:20
              Prawda.
            • spanish_fly Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:48
              Ależ on był nad wyraz ostrożny - nawet się na klucz zamykał. Tylko mamusia nie może znieść, że syn jest zakochany, ze wszelkimi tego konsekwencjami.
              • profes79 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:57
                Mi się przede wszystkim w głowie nie mieści dom rodzinny gdzie w drzwiach wewnętrznych są zamki...A to już samo w sobie dużo mówi o stosunkach panujących w tej rodzinie...
                • dyzurny_troll_forum Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:59
                  profes79 napisał:

> Mi się przede wszystkim w głowie nie mieści dom rodzinny gdzie w drzwiach wewn
                  > ętrznych są zamki...A to już samo w sobie dużo mówi o stosunkach panujących w t
                  > ej rodzinie...

Hmm, mam takie drzwi w standardzie, od dewelopera....
                • dziennik-niecodziennik Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:02
                  alez czemu? kazdy ma prawo do prywatnosci. jak skonczyłam 15 lat poprosilam zeby mi tata wstawil wkładke z dziurką do klucza, wstawil i sie nie dziwił.
                • spanish_fly Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:20
                  Że co? Wystarczy, że w rodzinie są/były np. małe dzieci i wtedy zamki w drzwiach bardzo się przydają.
      • edelstein Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:47
        Sorry, ale autirka nie napisala ,ze oni uprawiaja seks, ona nawet nie wie co oni robia.Zamykanie sie w pokoju = robienie z domu burdelu?serio? widzac co mamuska sobie roi nic dziwnego, ze 19latek sie zamyka.
        • grrru Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 13:59
          Moja miała gorsze obsesje, bo jej przeszkadzało, że jak koleżanki przychodzą to zamykam pokój i sobie "nie życzyła". Nie wiem, może lesbijskie orgie podejrzewała.
    • eowen Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:07
      Bardzo niesłusznie.

I radzę popracować nad swoim podejściem do pełnoletniego dziecka, młodsze nie będzie.
      • korniz Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:12
        mieszka z nami wiec jakies granice musze postawic,
        • la_mujer75 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:18
          Granice tak, ale nie traktuj go jak małe dziecko.
          Ja bym powiedziała tak :"Synu, rozumiem, że hormony buzują (ja pamietam, jak mnie wzięło, gdy poznałąm męża), rozumiem, że macie problem z trzymaniem rąk przy sobie, ale nas (mnie i ojca) to krępuje . Ludzie dobrze wychowani nie uprawiają seksu na oczach innych. My (ja i ojciec) was nie stawialiśmy w tak krępującej sytuacji, więc proszę cię, zachowuj się jak dorosły człowiek".
          I przypomniałąbym o antykoncepcji, o maturze i odpowiedzialności.
          • iwoniaw Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:25
            Otóż to.

Zresztą nawet będąc rodzicem na wskroś pryncypialnym, uważającym, że żaden seks "pod moim dachem" i "dopóki u nas mieszkasz, masz przestrzegać naszych zasad, choćby były najsurowsze i wydawały ci się kompletnie bez sensu" i "ucz się do matury" jest najważniejsze, niekoniecznie trzeba od razu być rodzicem chamem, który wyzywa własne, pełnoletnie dziecko, obraża jego dziewczynę, a ich relację porównuje z marszu do klimatów z półświatka. W sumie to ten chłopak naprawdę jest w pełni usprawiedliwiony, jeśli po takiej akcji mamuni znienawidzi ją na dobre.
          • edelstein Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:56
            Ale ina nie wie co oni robia, wiec po co teksty o hormonach itp.?
            • alicia033 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:06
              edelstein napisała:

> wiec po co teksty o hormonach itp.?

bo to dziewiętnastolatek z krwi i kości, a nie bezcielesny anioł.
              • edelstein Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:08
                W przypadku gdy matka nie wie czy oni uprawiaja seks?poza tym na teksty o hormonach byl czas gdy chlopak zaczal dojrzewac.Sorry moj 9latek wie dlaczego mu wlosy na nogach rosna
                • alicia033 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:23
                  edelstein napisała:

> poza tym na teksty o hormonach byl czas gdy chlopak zaczal dojrzewac.

masz problemy z językiem polskim? "Hormony buzują" to zwyczajne, eufemistycznesmile wyrażenie na określenie tego, co się z nastolatkami dzieje, w tym również (a może zwłaszcza) popędu seksualnego u nich.

>Sorry moj 9latek wie dlaczego mu wlosy na nogach rosna
                  dziewięciolatka to w to nie mieszaj. Dzieciak jest albo dopiero będzie na etapie polucji nocnych i masturbacji. W porównaniu ze zdrowym dziewiętnastolatkiem to hormony dopiero zaczynają mu się wątle tlić.
                  • edelstein Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:25
                    Zdaje sie,ze ty masz i to powazne
            • la_mujer75 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:19
              Jakby mój 19 letni syn zamykał się w pokoju z dziewczyną, to raczej bym też się domyślała, że nie uczą się do matury, tylko co innego im jest w głowie wink
              • edelstein Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:21
                Tez zamykalam sie i nie uprawialam seksu.
                • alicia033 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:23
                  edelstein napisała:

> Tez zamykalam sie i nie uprawialam seksu.
                  >
                  no i co z tego.
                • dyzurny_troll_forum Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:28
                  edelstein napisała:

> Tez zamykalam sie i nie uprawialam seksu.

Uczyłaś się do matury?
                  • iwoniaw Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:55
                    No, ja się także i uczyłam do matury - to takie dziwne? I rodzice jakoś nie mieli problemu z zapukaniem do drzwi, jeśli czegoś chcieli akurat wtedy - obojętnie, czy gościem była akurat koleżanka, chłopak, czy towarzystwo mieszane. Nikt też dziwnym trafem nie miał pierwszego skojarzenia z wizytą dowolnego kolegi jako "robienie z domu burdelu". No ale ja mam normalnych rodziców.
                • la_mujer75 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:39
                  Ja nie zamykalam, bo nie miałam zamka wink
                  Ale zawsze miałam zamknięte drzwi do pokoju, jak ktokolwiek do mnie przychodził. Nawet koleżanki...
                  Moi synowie teraz też zawsze zamykają drzwi, bez klucza. Gdyby jednak zamknęli się na klucz, a w środku z nimi byłaby ich "koleżanka" na pewno lampka by mi się zapaliła. I nie rwałabym sobie włosów z głowy. Dla mnie to normalna (w pewnym wieku) rzecz.
                  I wolałabym aby synowie bzykali się nawet w naszym domu, niż na imprezach, gdzie dookoła stado pijanych kumpli.
              • grrru Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:02
                No popatrz, ja się zamykałam w pokoju, a nigdy nie uprawiałam seksu, jak rodzice byli za ścianą.
          • sabciasal Re: 19+ jak postąpić 31.10.18, 15:32
            a co jesli ojciec i matka uprawiają seks w swoim pokoju, a za scianą syn?
            • lily_evans11 Re: 19+ jak postąpić 31.10.18, 16:15
              Na miłość Jowisza, nie odwracajmy pewnej naturalnej hierarchii w rodzinie, wynikającej z relacji między jej członkami. Poza tym normalni rodzice zrobią wszystko, żeby dzieciaka nie krepowac...
              • spanish_fly Re: 19+ jak postąpić 31.10.18, 16:19
                Ale ta hierarchia, o której piszesz jest naturalna tylko kiedy dzieci są małe. Do dorosłych to się po prostu nie stosuje. To idiotyczne traktować 19-latka tak samo jak 12-latka.
                • lily_evans11 Re: 19+ jak postąpić 31.10.18, 16:35
                  Ale ten 19-latek z kolei nie jest zarabiającym na dom i rodzinę 40-latkem i najczęściej mu się tylko jeszcze wydaje, że coś wie o życiu.
                  A nie krepowanie innych swoim życiem erotycznym to zresztą jedna z elementarnych zasad kultury osobistej. Choć sądząc z wypowiedzi i reakcji matki syn po kimś właśnie ten brak kultury odziedziczył.
                  • spanish_fly Re: 19+ jak postąpić 31.10.18, 16:48
                    Zdarzyło mi się mieszkać przez pewien niedługi okres u moich rodziców w składzie: ja z mężem i dzieckiem, moja siostra z narzeczonym, brat + narzeczona dochodząca, i moi rodzice oczywiście. My z mężem uprawialiśmy wtedy czasem seks, tak samo jak zapewne reszta towarzystwa, a mimo to jakoś nikt nigdy nie poczuł się skrępowany niczyim życiem erotycznym. Wystarczyło zamknąć drzwi, włączyć telewizor i starać się za bardzo nie hałasować.

Jak Ty sobie w ogóle radzisz w życiu z takim przewrażliwieniem na tym punkcie? Nocujesz czasem u znajomych? Nigdy nie wynajmowałaś z żadną znajomą parą apartamentu wakacyjnego na spółkę? Domku w górach? Przejście przez pole namiotowe nocą musi Ci sprawiać fizyczny ból, bo przecież w każdym namiocie może być para uprawiająca właśnie seks.

Z czego to się bierze? Nie jesteś w stanie przyjąć do wiadomości, że ludzie uprawiają seks i najmniejsze podejrzenie, że tak się dzieje, gdzieś w pobliżu wytrąca Cię z tej nieświadomości? To dotyczy wyłącznie Twoich dzieci czy wszystkich ludzi? Czy jak Twoje dzieci założą swoje rodziny i przyjadą z wizytą będziesz im ścielić w osobnych pokojach, żeby przypadkiem nie zbezcześciły Twojej prywatności wzajemnymi czułościami?

• lily_evans11 Re: 19+ jak postąpić 31.10.18, 16:50
                      Nie, jak dzieci będą miały stałych partnerów, to zupełnie co innego. Nie widzę natomiast potrzeby krepowania się potrzebami erotycznymi g... niarzy z liceum.
                      • spanish_fly Re: 19+ jak postąpić 31.10.18, 16:51
                        Dlaczego wtedy to będzie co innego? Chciałabym zrozumieć mechanizm.
                        • spanish_fly Re: 19+ jak postąpić 31.10.18, 16:53
                          Co jeśli miałabyś, tak jak moi rodzice troje dzieci, na różnych etapach związkowych. Jedno już po ślubie, drugie po słowie, trzecie dopiero na etapie chodzenia. Czy wtedy to pierwsze miałoby prawo do seksu podczas przebywania w Twoim domu, a trzecie nie mogłoby nawet drzwi do swojego pokoju zamknąć???
                          • szeera Re: 19+ jak postąpić 31.10.18, 17:16
                            "Co jeśli miałabyś, tak jak moi rodzice troje dzieci, na różnych etapach związkowych. Jedno już po ślubie, drugie po słowie, trzecie dopiero na etapie chodzenia. Czy wtedy to pierwsze miałoby prawo do seksu podczas przebywania w Twoim domu, a trzecie nie mogłoby nawet drzwi do swojego pokoju zamknąć???"

Wiem, że tak było kiedyś praktykowane w niektórych rodzinach. Wspólny pokój w gościnie u rodziców dopiero po ślubie, nawet jeśli para mieszkała ze sobą od wielu lat.
                            • spanish_fly Re: 19+ jak postąpić 31.10.18, 17:20
                              Różne rzeczy były kiedyś praktykowane, łącznie z paleniem wdów na stosie.
                      • sumire Re: 19+ jak postąpić 31.10.18, 17:04
                        A od kiedy zaczyna się stały partner? Wiem, że już zadawałam to pytanie i wiem oczywiście, że tylko lubieżne buhaje sprowadzają kochanki znane od 3 tygodni.
                        I czy 19-latek nie może chcieć stworzyć poważnego związku? Bo jest g**niarzem? Really?
                        Gdybym miała rodziców z takim podejściem, poznaliby mojego partnera w dniu ogłoszenia im, że bierzemy ślub.
              • szeera Re: 19+ jak postąpić 31.10.18, 16:23
                "Na miłość Jowisza, nie odwracajmy pewnej naturalnej hierarchii w rodzinie, wynikającej z relacji między jej członkami. Poza tym normalni rodzice zrobią wszystko, żeby dzieciaka nie krepowac..."

Jaka jest naturalna hierachia? Wiele dzieci brzydzi/krępuje seks rodziców. Uświadomienie sobie, że rodzice musieli TO robić, żeby się dziecko urodziło, jest dla niektórych szokiem. Jak widać wielu rodziców ma tak samo z dziećmi. Jedyne co nam zostaje to zaakceptować, że zarówno nasi rodzice (w tym bardzo starsi rodzice) jak i dzieci to istosty seksualne.

Rodzice starają się dzieci nie krępować, a i tak dzieci "przyłapują" ich na seksie i często się nawet do tego rodzicom nie przyznają. 19-latek może być słabszy w niekrępowaniu innych niż przeciętny 40-latek, trudno się dziwić. Ale nie wyobrażam sobie co miłaby robić syn autorki żeby usprawiedliwić jej reakcję.
                • lily_evans11 Re: 19+ jak postąpić 31.10.18, 16:31
                  Naturalna hierarchia jest taka, że to jednak rodzice wyznaczają pewne zasady i skoro się starają nie wywoływać np. w dzieciach dyskomfortu, to powinno to działać w obie strony. Osoba dorosła z kolei i uprawiająca na tyle aktywne i regularne życie seksualne, że nie może obejść się bez domowego łóżka, powinna mieć swój dom i żyć zgodnie ze swoimi zasadami.
                  Co do reakcji, szkoda mi wręcz się na jej temat wypowiadać, bo ja jeśli mi się coś nie podoba czy czegoś sobie nie życzę, to po prostu normalnie się wypowiadam i tyle.
                  • sumire Re: 19+ jak postąpić 31.10.18, 16:36
                    Ale na razie wygląda na to, że u wątkodajki dyskomfort wywołała sama myśl, że jej syn ma życie seksualne. Bo słowem nie zająknęła się o tym, co to za krępujących scen była świadkiem.
                    • lily_evans11 Re: 19+ jak postąpić 31.10.18, 16:45
                      We mnie z kolei dyskomfort wywołuje myśl, że dziecko ma to życie seksualne w moim domu i pod moją obecność. I owszem, jestem w prawie, żeby sobie tego nie życzyć.
                      • szeera Re: 19+ jak postąpić 31.10.18, 16:50
                        "We mnie z kolei dyskomfort wywołuje myśl, że dziecko ma to życie seksualne w moim domu i pod moją obecność. I owszem, jestem w prawie, żeby sobie tego nie życzyć."

Możesz sobie nie życzyć. 19-latka możesz spokojnie wyrzucić z domu, płacąc tylko stosowne alimenty jeśli się uczy. Tylko pytanie, czy to Twoje nieżyczenie sobie jest mądre? Co dzięki temu zyskujesz, a co tracisz i czy na pewno warto?
                        • grrru Re: 19+ jak postąpić 31.10.18, 16:55
                          Nie może. Procedura eksmisyjna jest skomplikowana.
                          • szeera Re: 19+ jak postąpić 31.10.18, 17:11
                            "Nie może. Procedura eksmisyjna jest skomplikowana."

Ale po tej skomllikowanej procedurze i tak będzie eksmisja. Nie ma obowiązku mieszkania z dorosłym dzieckiem. A jeszcze jeśli rodzic opłaci takiemu dziecku inne miejsce zamieszkania (w ramach alimentów) to ta procedura robi się całkiem sprawna i szybka.
                        • arwena_11 Re: 19+ jak postąpić 31.10.18, 16:59
                          Ale już może nie pozwolić przychodzić panienkom.
                        • lily_evans11 Re: 19+ jak postąpić 31.10.18, 17:08
                          19-latek to idzie na studia i spokojnie może sobie mieszkać z wybrancem/wybranka serca w akademiku, jak to załatwi.
                      • triss_merigold6 Re: 19+ jak postąpić 31.10.18, 16:52
                        Podczas obecności rodziców- jakoś rozumiem, aczkolwiek nie krążylabym pod drzwiami nasłuchujac.
                        Podczas nieobecności- a Bóg z Tobą, dziecko, byle wpady nie zaliczyć. Po to bywa wolna chata, żeby z niej korzystać.
                        W pewne rzeczy lepiej nie wnikać.
                  • lauren6 Re: 19+ jak postąpić 31.10.18, 16:37
                    > skoro się starają nie wywoływać np. w dzieciach dyskomfortu, to powinno to działać w obie

W obie strony powiadasz. Czyli w sobotni poranek syn arweny może zapukać do sypialni rodziców: wasze zachowanie wzbudza we mnie dyskomfort, nie życzę sobie seksów za ścianą?
                    • lily_evans11 Re: 19+ jak postąpić 31.10.18, 16:44
                      Wybacz, ale jako dorosła i utrzymująca dom mam jednak więcej do powiedzenia w kwestii zasad w nim panujących niż np. nastolatka.
                      • lily_evans11 Re: 19+ jak postąpić 31.10.18, 16:46
                        I żeby rozwinąć, dzieci nie mają pewnych obowiązków rodziców, ale też nie mają pewnych ich przywilejów. Nawet starsze rodzeństwo bądź co bądź powinni być bardziej uprzywilejowane niż mlodszaki, a co dopiero rodzice.
                        • spanish_fly Re: 19+ jak postąpić 31.10.18, 16:49
                          Jak w wojsku. Cudownie.
                    • triss_merigold6 Re: 19+ jak postąpić 31.10.18, 16:48
                      No niezbyt.
        • kanga_roo Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:19
          rozumiem, że Twoim celem jest, żeby się szybko wyprowadził?
        • maadzik3 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:47
          z pewnością. ja bym od dorosłego dziecka mieszkającego ze mną oczekiwała współudziału w prowadzeniu domu (zakupy, zmywanie, sprzątanie itp.), informowania gdzie idzie i kiedy wróci ze względów bezpieczeństwa (wymagam od wszystkich, sama też mówię: idę na kawę ze znajomą wrócę za 4 godziny), oraz takich oczywistości jak niepalenie w domu (chyba że wolno) i nieupijanie się. Trzymanie otwartych drzwi żeby rodzice mieli kontrolę nad przyjmowaniem znajomych nie wchodzi w zakres wymagań
    • spanish_fly Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:10
      Syn zakochany - nic na to nie poradzisz. Możesz najwyżej przypominać o szkole, obowiązkach, ponowić rozmowę o antykoncepcji, ustalić godziny wizyt w domu itp. Nie ma się co awanturować, syn nad tym nie panuje.
    • milva24 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:10
      Trollujesz.
    • la_mujer75 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:11
      Wyjmij drzwi. I przychodź do nich, bo musisz cos sprawdzić na jego komputerze.

• korniz Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:15
        złożmy że ta 16 latka zachodzi w ciażę to dopiero bedzie dla nas wszystkich cios i konsekwecje PRAWNE
        • triss_merigold6 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:18
          Dla Was nie. Chłopiec jest dorosły, może iść do pracy na cały etat, bezrobocia nie ma.
        • profes79 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:18
          Nie; konsekwencje prawne będą dla Twojego syna, który w świetle prawa jest osobą pełnoletnią i sam odpowiada za własne czyny.
        • szeptucha.z.malucha Re: 19+ jak postąpić 01.11.18, 18:05
          Ale przecież seks z odobą powyżej 15 r. ż. nie jest karany.
          Ciąża - wiadomo - stąd potrzeba rozmów o a tukoncepcji.
      • gaskama Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:17
        Jak w samych swoich, wyjęcie drzwi jest jedynym wyjściem w tej sytuacji.
      • kanga_roo Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:17
        "a teraz...."
        "a teraz wejdzie dziadek i będzie naprawiał radio"

wolałabyś, żeby znikał z panną z domu na całe popołudnia albo i noce?
        czy żeby zachował czystość do ślubu?
        a może ma sobie radzić sam?

ojp, dorośnij może big_grin
        • triss_merigold6 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:24
          No, w wypadku dorosłego chłopca zdecydowanie bym wolała, żeby załatwiał swoje potrzeby na mieście.
          • kropkacom Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:26
            Czyli gdzie? U koleżanki? Czy w parku?
            • arwena_11 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:29
              Jak taki dorosły - to niech hotel sobie wynajmie. Nie widzę powodu do tego, aby miał to robić przy nas.
              • kropkacom Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:33
                Serio? W hotelu na godziny? big_grin
                • arwena_11 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:40
                  A to już nie mój problem gdzie - może być na łące pod lasem, może w samochodzie. Nie moja sprawa. Nie u mnie w domu.
                  • kropkacom Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:46
                    Jak potem młody będzie płacił mandat za twoja kasę to będzie cię interesowało. Zresztą doszliśmy już do tego co jest optymalnym rozwiązaniem i nie jest to hotel.
                    • arwena_11 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:10
                      Nie - nie za moją. Dorosły, zarabia - to za swoję
                      • kropkacom Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:14
                        Skro ma własne pieniądze to za własne. Punkt dla cie smile Tylko tyle.
                        • arwena_11 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:37
                          Nawet jak nie ma - to mandat idzie na niego - i z niego będą ściągać.
                          • kropkacom Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:45
                            No ale jakby nie miał to nie pomogłabyś mu zapłacić?
                            • arwena_11 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 13:33
                              Kiedyś będzie miał - to zapłaci.
                  • memphis90 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 16:46
                    Aha, ale w sensie, że w Twoim domu NIKT nie może uprawiać seksu czy że to nie jest dom dziecka, więc nie wolno jemu wybiórczo?
              • 35wcieniu Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:52
                A dopiero byl watek z gorzkimi zalami jak to latwo o nieszczescie bo mlodziez lazi nie wiadomo gdzie. Ale jak 19latek, ktory sie uczy i pracuje chce sie spotkac z dziewczyna w domu to olaboga, coz za brak kreatywnosci, niech gdzies ja zabierze, byle tych bezecenstw pod rodzinnym dachem nie robili!
            • triss_merigold6 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:32
              Nie wnikam, skoro potrafi wyrwać panienke, to powinien i miejsce znaleźć. Moje pokolenie sobie radziło, dobry plener nie jest zły.
              • kropkacom Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:36
                Ja bardzo dobrze pamiętam jak sobie radziło moje pokolenie big_grin Jeszcze nie cierpię na zanik pamięci w tym temacie. Tak, dobry plener jest ok, ale nie zawsze jest dobry. Mieszkanie rodziców to jednak, kiedy tych rodziców nie ma, jest jednak sytuacją dla takiego wieku optymalną. Nie każdy mieszka w bursie szkolnej smile
                • triss_merigold6 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:40
                  Też uważam, że najlepiej polować na wolną chatę.
                • arwena_11 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:41
                  Ale kluczowe to "jak rodziców nie ma w domu".
                  • kropkacom Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:42
                    O rany, no tym pisze. Autorka wątku jest na sto procent, ze młodzi uprawiali seks?
                • dziennik-niecodziennik Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:41
                  a przypominasz sobie zebys kiedykolwiek wynajmowala hotel na godziny? big_grin
                  • kropkacom Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:43
                    Nie.
                  • arwena_11 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:45
                    A bzykałaś się przy rodzicach?
                    • dziennik-niecodziennik Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:12
                      przy - nigdy.
                      u siebie w pokoju, za zamknietymi na klucz drzwiami, jako pelnoletnia osoba - owszem.
                • spanish_fly Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:54
                  Mnie się zdarzało również uprawiać seks w moim pokoju, podczas obecności rodziny w domu. Wystarczy nie hałasować za bardzo, włączyć muzykę.
                  • kropkacom Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:55
                    Jednak najczęściej ograniczało się do całowania i pieszczot. Prawda?
                    • dyzurny_troll_forum Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:57
                      kropkacom napisała:

> Jednak najczęściej ograniczało się do całowania i pieszczot. Prawda?

Znaczy wszystko jest w porzo, dopóki jej nie włoży!? A w pupe można, żeby zachować dziewictwo do ślubu?
                      • kropkacom Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:58
                        No ja nie pieje tu z oburzenia. Dla mnie optymalnie (dla wszystkich), kiedy rodziców nie ma w domu.
                    • spanish_fly Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:02
                      Hm... Nie prowadziłam statystyk. To nie trwało długo, może z rok, bo ja się szybko wyprowadziłam z domu, ale akurat wtedy miałam narzeczonego, z którym prowadziliśmy bardzo intensywne życie seksualne.
              • sumire Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:38
                Zwłaszcza w listopadzie.
                • triss_merigold6 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:40
                  Życia nie znasz chyba...
                  • sumire Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:47
                    Znam. Wolę łóżko niż park z przymrozkiem, tak już mam. Zresztą ja akurat bardzo szybko wyrwałam się z domu rodziców i każdemu polecam.
                • arwena_11 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:41
                  Grudzień też jest dobry tongue_out
              • spanish_fly Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:52
                >>Moje pokolenie sobie radziło, dobry plener nie jest zły.

W czasach kiedy Ty się bzykałaś w plenerze ludzie nie nosili przy sobie powszechnie urządzeń pozwalających na rejestrowanie obrazu.
                • dyzurny_troll_forum Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:54
                  spanish_fly napisała:

> W czasach kiedy Ty się bzykałaś w plenerze ludzie nie nosili przy sobie powszec
                  > hnie urządzeń pozwalających na rejestrowanie obrazu.

10/10
                  • kropkacom Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:57
                    Mogę się podpisać. Tu gdzie mieszkam jest wiele fajnych plenerów (tak sadzę wink), ale tam gdzie się wychowywałam wiele jest dzisiaj zagospodarowanych.
                • triss_merigold6 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:57
                  I chwała Panu! Od dawna twierdzę, że bardzo współczuję współczesnym nastolatkom.
                • szeptucha.z.malucha Re: 19+ jak postąpić 01.11.18, 18:08
                  Nie było też wszechobecnego monitoringu, w lesie teżwink
              • lauren6 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:13
                Seks w plenerze???

Ja bym jednak wolała, żeby moje dziecko przeżywało swoje pierwsze razy w dyskretnych warunkach, a nie tam gdzie każdy przechodzień może podejrzeć.
                • triss_merigold6 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:17
                  U 19-latka to chyba nie pierwsze razy, bez przesady.
                  • iwoniaw Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 13:38
                    Właściwie dlaczego nie? 19 lat to całkiem normalny wiek na "pierwsze razy", bez przesady.
                • spanish_fly Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:18
                  Dokładnie.
                • milka_milka Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:20
                  W mieszkaniu przy rodzicach to dyskretnie????
                  • spanish_fly Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:23
                    A nie? Ja z mężem uprawiamy seks w domu "przy" naszym dziecku i jakoś udaje się nam go nie gorszyć.
                    • milka_milka Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:34
                      Naprawdę nie rozróżniasz sytuacji - seks rodziców i dziecko śpiące bądź zajęte i nie mające o niczym pojęcia i 19-latek z panną za zamkniętymi drzwiami w dzień w obecności matki w mieszkaniu, która świetnie wie, co się dzieje i ma udawać, że nie i że jej to nie przeszkadza?
                      • spanish_fly Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:37
                        Przecież nie wiedziała, co się dzieje, bo musiała syna pytać. Najwyżej się domyślała. Dziecko śpiące i zajęte to jest jak ma 5 latek, a są tacy szczęśliwcy, którzy uprawiają seks, kiedy ich dzieci doskonale już wiedzą, co para może robić za zamkniętymi drzwiami i nie chodzą spać po dobranocce.

Nie odmawiam rodzicom prawa do bycia skrępowanym w tej sytuacji, ale to nie powód do awantur czy odbierania domownikowi klucza do jego pokoju.
                        • milka_milka Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:47
                          Ale rodzice mają prawo nie chcieć być skrępowani we własnym domu.
                          Skoro 19-latek chce seksu, niech sobie zorganizuje sprawę tak, żeby nie krępować nikogo.
                          • spanish_fly Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:56
                            Pewnie by sobie zorganizował - wystarczyłoby żeby matka normalnie z nim porozmawiała, zamiast robić scenę.
                            • milka_milka Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 15:01
                              No to o tym cały czas piszę. Że matka ma prawo sobie nie życzyć takich akcji w domu w czasie obecności rodziców.
                          • sumire Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 15:03
                            A myślisz, że nastolatka nie krępuje sama myśl o seksie rodziców, już nie mówiąc o sytuacjach, gdy odkrywa, że oni jednak go uprawiają?...
                            • milka_milka Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 16:12
                              No to rolą rodziców jest robić to tak, żeby nastolatka nie krępować.
                              • sumire Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 16:31
                                A skąd założenie, że omawiany tu nastolatek robił to inaczej? Bo na razie wiemy, że prawdopodobnie robił, ale twardych dowodów niet big_grin a matka, sądząc po jej wypowiedziach, byłaby mniej zgorszona, gdyby za tymi zamkniętymi drzwiami wciągał kreskę.
                                • milka_milka Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 19:20
                                  Matka twierdzi, że sam się przyznał.
                            • szeptucha.z.malucha Re: 19+ jak postąpić 01.11.18, 18:10
                              Zależy od wychowania. Jeżeli sprawy seksualności i seksu przedstawiane są jako część życia i związku, dziecko może traktować to zupełnie naturalnie.
                        • grrru Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:51
                          Reakcja Młodej na moją ciążę: Mam nadzieję, że TO się nie stało, jak byłam w domu big_grin
              • martishia7 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 13:23
                Pamiętam jak babcia wyjechała na dłużej na sanatorium i zostawiła starym klucze, żeby jej kwiatki podlewać. To były bardzo dobrze podlane kwiatki big_grin
                • kropkacom Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 13:36
                  Szczęściara smile
                  • martishia7 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:11
                    Łezka w oku big_grin Dobrze spożytkowaliśmy ten czas. babcia w ogóle często wyjeżdżała, jak nie sanatorium, to do cioci do innego miasta. A klucze były u nas na stałe. Luksus był! Jak się potem okazało motyw "na babci kwiatki", to już moje starsze rodzeństwo kilkanaście lat wcześniej rozpracowało big_grin
          • dziennik-niecodziennik Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:28
            triss, ale to bez sensu. on sie uczy do matury i pracuje dorywczo. gdzie mają sie bzykac poza domem? na hotel to im nie starczy...
            • arwena_11 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:29
              No to mają problem. Albo niech kombinują, kiedy rodziców nie ma. Teraz młodzież idzie na łatwiznę. Zero kreatywności tongue_out
              • kropkacom Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:38
                No, jak bym tylko tyle wymagała, ze nie mam być w domu. Poza zabezpieczeniem oczywiście.
              • black_halo Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 18:51
                arwena_11 napisała:

> No to mają problem. Albo niech kombinują, kiedy rodziców nie ma. Teraz młodzież
                > idzie na łatwiznę. Zero kreatywności tongue_out

Latem organeliby jakis plenerek ale jest koniec pazdziernika ...

Sadze, ze mamunia moze sie spodziewac, ze syn prysnie z domu zaraz po maturze i bedzie mogla sie cieszyc jak na urodziny raz do roku zadzwoni.
            • triss_merigold6 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:33
              No to ma problem.
              • rosapulchra-0 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 21:08
                Może trochę więcej kreatywności i jakaś podpowiedź małolatom?
                • arwena_11 Re: 19+ jak postąpić 31.10.18, 12:08
                  A tobie ktoś podpowiadał?
                  • rosapulchra-0 Re: 19+ jak postąpić 31.10.18, 17:35
                    Druga dulska broni pierwszej dulskiej big_grin
          • sumire Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:30
            Na mieście?
            A rodzice gdzie wychodzą na seks?
            • triss_merigold6 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:34
              Rodzice, cóż... rodzice utrzymują dzieci i pełnią jednak nieco inną rolę. Nie jestem zwolennikiem zaburzania elementarnej hierarchii.
              • dziennik-niecodziennik Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:39
                ale to ma znaczenie kto kogo utrzymuje w tej sytuacji??...
                • triss_merigold6 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:42
                  Przywilej dorosłości. Kiedyś chęć nieskrepowanego bzykania się była silnym motywatorem na rzecz usamodzielnienia się i wyprowadzenia od rodziców.
                  • spanish_fly Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 13:41
                    Przecież ten motywator cały czas działa, nawet jeśli się czasem bzyknie w pokoju w rodzinnym domu. Ciężko to uznać cichy, szybki seks z mamusią za drzwiami za nieskrępowany.
              • sumire Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:44
                Aha. Czyli jak utrzymują, to mogą się bzykać pod dachem. Logiczne big_grin

Ten wątek jaskrawo dowodzi, że dzieciaki powinny czym prędzej opuszczać dom rodzinny, niechby na rzecz akademika. Zwłaszcza jeśli rodzicowi trudno zaakceptować fakt, że dziubdziuś to dorosły człowiek i ma dorosłe potrzeby. Jeśli jednakże zaakceptować tego nie jest w stanie, to niech się dołoży do kaucji za wynajem i będzie miał z głowy.
                • dyzurny_troll_forum Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:49
                  sumire napisała:

> Ten wątek jaskrawo dowodzi, że dzieciaki powinny czym prędzej opuszczać dom rod
                  > zinny, niechby na rzecz akademika.

Amen córko!
                  • kropkacom Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:52
                    Czego oczy nie widzą... Co zabawne, przy wpadce, rodzicom będzie wszystko jedno gdzie wnuczek był poczęty.
                • triss_merigold6 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:50
                  Ależ ja jestem gorącą orędowniczka zdobywania doświadczeń przez nastoletnich chłopców, byle w sposób niekrępujący rodziców. Niech się młody człowiek wykaże inwencją i inicjatywą.
                  • sumire Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:59
                    Ale w jaki sposób on krępuje rodziców?
                    Matka potyka się o bat i kajdanki, sprzątając pokój? Jęki zagłuszają telewizor? Panna chodzi nago po mieszkaniu? Bo jeśli krępujący jest sam fakt, że człowiek zamyka się w pokoju z osobą płci przeciwnej, to hmmm. Przepraszam za obrazowość, ale zapewne po wielokroć masturbował się tam z rodzicami za ścianą, jak ogromna większość nastolatków płci obojga.
                    • milva24 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 13:38
                      Bo jeśli krępujący jest sam fakt, że człowiek
                      > zamyka się w pokoju z osobą płci przeciwnej, to hmmm. Przepraszam za obrazowoś
                      > ć, ale zapewne po wielokroć masturbował się tam z rodzicami za ścianą, jak ogro
                      > mna większość nastolatków płci obojga.

No coś Ty, przecież on nigdy by nie robił takich świństw kiedy rodzice nie śpią.
                    • spanish_fly Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 13:47
                      Czysta dulszczyzna. Po co ludziom taka hipokryzja, przecież to im tylko komplikuje życie? I do tego stopnia, żeby własnemu dziecku kazać uprawiać seks na dworze?
              • kosheen4 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:02
                triss_merigold6 napisała:

> Rodzice, cóż... rodzice utrzymują dzieci i pełnią jednak nieco inną rolę. Nie j
                > estem zwolennikiem zaburzania elementarnej hierarchii.

#lubięto
              • lily_evans11 Re: 19+ jak postąpić 31.10.18, 16:17
                Dokładnie triss. Obecnie przechodzimy od relacji wszystko wolno rodzicom do wszystko wolno dzieciom, a rodzice nadskakuja jak służba domowa bez prawa do wyrażenia dezaprobaty.
                • grrru Re: 19+ jak postąpić 31.10.18, 16:53
                  Elementem wychowania jest też nauczenie wyrażania dezaprobaty w kulturalny sposób.
            • arwena_11 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:36
              A rodzice robią to wtedy kiedy inni oglądają tv czy żeby nikogo nie krępować, w nocy?
              • kropkacom Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:41
                Obrotność nastolatka powinna polegać na tym w temacie aby nie robił tego kiedy rodzice są w domu.
                • arwena_11 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:42
                  No i to chyba jest sedno. Ale obecne pokolenie mało kreatywne. Dostają wszystko na tacy i nie chce im się kombinować. Byliśmy zdecydowanie bardziej obrotni i kreatywni.
                  • kropkacom Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:44
                    Nie, nie zamierzam biadolić na obecne pokolenie, bo pojawił się taki wątek. Zresztą nasze pokolenie też nie było tutaj idealne i ja też nie byłam tongue_out
                    • arwena_11 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:46
                      No jednak nie, nie wyobrażam sobie seksu z rodzicami za ścianą.
                      • kropkacom Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:49
                        Nie jest to sytuacja optymalna i nie reklamowałabym, ale na pewno wielu się zdarzyło. Nie ma co zaklinać rzeczywistości. Nasze pokolenie to nie tylko ty.
              • maadzik3 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:36
                zapewne różnie. może niektórzy tylko między 12 wieczorem i 5 nad ranem (chyba że nastolatek w weekend gra dłużej na kompie) ale jakoś nie sądzę żeby dotyczyło to wszystkich
          • kanga_roo Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:59
            triss_merigold6 napisała:
            No, w wypadku dorosłego chłopca zdecydowanie bym wolała, żeby załatwiał swoje potrzeby na mieście.

w hotelu na godziny? w szkolnej łazience? w krzakach? na klatce schodowej? w lesie? u kumpla?
            ojp, przecież nie mówimy o obcym facecie, tylko o synu. wolałabyś, żeby Twój syn kochał się ze swoją dziewczyną byle gdzie, czy w kulturalnych warunkach, w bezpiecznym miejscu?
            ustalenie, kiedy chata będzie wolna, nie powinno dla dorosłych osób (tu: matki i syna) stanowić problemu nie do przejścia. a nie wspomnę o tym, że zamykanie drzwi niekoniecznie oznacza seks.
            • lily_evans11 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:48
              Tych dziewczyn to pewnie co najmniej z kilka będzie jeszcze, więc nie roztkliwialabym się aż tak nad porywami młodzieńczych hormonów...
      • milka_milka Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:17
        Bardzo dobra rada!
    • mamusia1999 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:21
      Czyli miedzy wierszami wyszło, że aktywna seksualnie młoda kobieta to prostytutka. Serio w tym duchu syna wychowałaś?
      Owszem, odruchowo, instynktownie, można się oczywiście poczuć niezręcznie wiedząc, że za scianą własny dzieć uprawia seks. No ale to można objąć rozumem, wziąść byka za rogi: synu, jest nam łyso i już...zlituj się i celujcie w "wolną chatę" jak się da. Resztę to już tylko wyprzeć można...nasze dorastające dzieci też raczej zdawały sobie sprawę, że za drzwiami naszej sypialni odbywa się zapewne dość regularnie seks.
      • lily_evans11 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:50
        Panna, która jest malolatą, nie ma nawet 17 lat i przychodzi do chłopaka, żeby siedzieć za zamkniętymi drzwiami, kiedy jego starzy są w chalupie, jest co najmniej dziwna. A na pewno zdecydowanie hmmm... bardzo śmiała.
        • dyzurny_troll_forum Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:58
          lily_evans11 napisała:

> Panna, która jest malolatą, nie ma nawet 17 lat i przychodzi do chłopaka, żeby
          > siedzieć za zamkniętymi drzwiami, kiedy jego starzy są w chalupie, jest co najm
          > niej dziwna. A na pewno zdecydowanie hmmm... bardzo śmiała.

Serio!?
          • lily_evans11 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 13:03
            Serio, serio. Naprawdę przyszedłbyd jako uczeń liceum do panienki się ryćkać, a za ścianą jej starzy kolację właśnie jedzą? Oboje młodzi chamstwo, ale ona jeszcze bardziej w tym przypadku, bo to nie jest jej dom.
            • iwoniaw Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 13:43
              Naprawdę przyszedłbyd jako uczeń liceum do panienki się ryćkać

Co to w ogóle za określenia? Język jak z jakiejś meliny, zaskoczyłaś mnie, muszę powiedzieć O-O_O

Na serio nigdy nie przyjmowałaś gości, gdy byłaś nastolatką? Nie mogli powiedzieć uprzejmie "dzień dobry" rodzicom i wejść do twojego pokoju, gdzie mogliście bez nasłuchu i inwigilacji pogadać? Ty też nie odwiedzałaś nikogo, żeby nie było to odebrane jako "bardzo śmiałe"? Jednak forum wciąż potrafi zadziwić...
              • arwena_11 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 13:47
                Oczywiście, że przychodzą i przychodzili - ale nigdy nie w celu seksu. Nigdy nie zamykałam drzwi na klucz, nie raz czy moja mama czy mama osoby u której się było wchodziła z herbatą, kanapkami itd. Zdarzało się siedzieć u kumpli i do 24 - ale nigdy nie działo się nic - co by krępowało rodziców czy trzeba by ukrywać.
                • spanish_fly Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 13:53
                  Ale nie wszyscy są takimi zimnymi rybami jak Ty, niektórzy mają większy temperament.
                  • arwena_11 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:35
                    Mam duży temperament - ale mam też rozum.
                    • spanish_fly Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:39
                      big_grin
                    • dyzurny_troll_forum Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:43
                      arwena_11 napisała:

> Mam duży temperament - ale mam też rozum.

No widzisz, a mężczyźni, zwłaszcza w pewnym wieku, nie mają (rozumu).
                      • arwena_11 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:58
                        No nie wiem - bywałam u chłopaków i jednak rodzice za ścianą byli skutecznym hamulcem.
                        • dyzurny_troll_forum [...] 30.10.18, 15:01
                          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                          • arwena_11 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 15:11
                            Oj zapewniam cię, że nie tongue_out
                • dyzurny_troll_forum Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:14
                  arwena_11 napisała:

> Nigdy ni
                  > e zamykałam drzwi na klucz, nie raz czy moja mama czy mama osoby u której się b
                  > yło wchodziła z herbatą, kanapkami itd.

Znaczy, że matka miała wobec Ciebie normalne oczekiwania. To raczej nie jej wina, że tak ci się zrobiło na starość....
                  • grrru Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:21
                    Moja oczekiwała, że sama ruszę tyłek po herbatę i kanapki smile
                    • dyzurny_troll_forum Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:23
                      grrru napisała:

> Moja oczekiwała, że sama ruszę tyłek po herbatę i kanapki smile

Twoja może miała mniejszą potrzebę kontroli...
                      • grrru Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:25
                        A gdzie tam, obsesyjnie kontrolowała, ale nie szukała pretekstów. Robiła aferę, że zamykam drzwi, jak koleżanki przychodzą. Bo my dla odmiany "gadałyśmy nie wiadomo o czym".
                        • maadzik3 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:31
                          OMG
              • lily_evans11 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 13:47
                Ale chłopak przyznał się, że o seks chodzi. I na serio, Iwonia, widać, czy to przyszła znajoma, czy o coś innego chodzi...
                • spanish_fly Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 13:55
                  No i co z tego? Ja pierdzielę, facet dorosłych, dziewczyna też już nie dziecko. To jest ich prywatna sprawa, co robią za zamkniętymi drzwiami. Nawet jeśli Cię to tak strasznie krępuje to można tą sprawę załatwić z szacunkiem do dziecka, które przecież nie robi nic złego.
                • iwoniaw Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:04
                  Zaraz tam "przyznał się" - matka się dopytuje jak nawiedzona, to mógł tak głupio powiedzieć. Zresztą nawet jeśli rzeczywiście o seks chodzi, to przecież nie afiszował się jakoś, tylko został przyparty do muru - więc owszem, mógł powiedzieć, że powtarzali matematykę, tylko co to zmienia? Jak napisałam wyżej - ja naprawdę rozumiem pogląd, że ktoś nie chce żyć ze świadomością, iż dziecię pod jego dachem w czasie jego bytności w domu realizuje swe życie seksualne. Można jednak o tym powiedzieć w inny sposób niż wywrzaskując teksty o "robieniu burdelu" i zabierając klucze od pokoju. Zwłaszcza, że chłopak nie ma lat 15 czy 16, tylko 19, pracuje, naprawdę ma prawo do własnego życia. I niech się tu niektóre tak nie ekscytują tym, że pełnoletnie dziecko "mieszka u nich" więc "ma się dostosować" i nie snują wizji, jak to synuś w macu będzie musiał dorabiać i na studia nie pójdzie, jeśli nie położy uszu po sobie, bo póki co, dopóki się uczy, nie urządza awantur ściągających policję i nie skończył 25 lat, to nie może go taka "kochająca" mamusia ani wymeldować, ani odmówić środków na podstawowe utrzymanie.

Cały ten wątek jest dla mnie po prostu szokujący - zwłaszcza, że tak wiele matek jest gotowych dosłownie zgnoić własne dziecko, gdy tylko spróbuje ono mieć choć szczątkowe prywatne życie i nie prosić o zgodę na wszystko.
                  • maadzik3 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:29
                    mnie też. zdecydowanie zamykałam drzwi gdy przychodzili i znajomi i przyjaciele i chłopak. Wszystkie (chyba?) nastolatki tak robią. Jak do mojego syna przychodzi kolega też zamykają drzwi, żeby grać na kompie albo gadać. Nawet psa wypraszają smile
                • grrru Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:09
                  To, że przychodzi nie koleżanka tylko dziewczyna nie musi oznaczać od razu seksu. Jest wiele pośrednich form bliskości.
        • alicia033 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 13:18
          lily_evans11 napisała:

> jest co najmniej dziwna. A na pewno zdecydowanie hmmm... bardzo śmiała.

ależ nie krępuj się tak, liliy_evans.
          Ulżyj sobie i śmiało napisz, że masz ją za puszczalską patologię.
          • martialis Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 13:37
            Ty lepiej jej nie poduszczaj.
          • lily_evans11 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 13:48
            Owszem. No i co?
            • spanish_fly Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 13:55
              Najwięcej to mówi o Tobie.
              • lily_evans11 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:04
                Nie, najwięcej to mówi o 16-latce, która po 3 tygodniach znajomości z chłopakiem przesiaduje u niego w domu, żeby się bzykac i wprawia w zazenowanie gospodarzy, bo dzieje się to pod ich obecność. Już pomijam, że w tym wieku nie wpadłoby mi do łba testować w łóżku nawet nie miesięczna znajomość...
                • spanish_fly Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:24
                  Co to ma do rzeczy, że Tobie by nie przyszło to do głowy? Ty jesteś jakiś wzorzec, którym wszyscy mają się kierować? Lepsza jesteś, bo dłużej nogi skrzyżowane trzymałaś?
                  • lily_evans11 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:26
                    Tak wczesnie zaczęłaś, że tak się pienisz, bo nie rozumiem? big_grin
                    • spanish_fly Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:30
                      Zaczęłam jak wszyscy, ale jeszcze nie skończyłam, wyobraź sobie.
                      • grrru Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:39
                        big_grin
            • kanga_roo Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:07
              lily_evans11 napisała:

Owszem. No i co?

no i jak miałam lat naście to może też tak myślałam, teraz mam więcej i horyzonty jakby szersze, i nie uważam, że wczesne (czy 17 lat to wczesne?) rozpoczynanie życia seksualnego przesądza o byciu puszczalską patologią. że nie wspomnę, że seks niejedno ma imię, i niekoniecznie to, co robią opisani młodzi to to samo, o czym myśli sfrustrowana mamusia
              • dyzurny_troll_forum Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:19
                kanga_roo napisała:

> to to samo
                > , o czym myśli sfrustrowana mamusia

sugerujesz, że mamusi brakuje bolca? też o tym pomyślałem już na początku wątku, ale brakło mi śmiałości....
                • kanga_roo Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 15:01
                  może tak bym tego nie ujęła, może frustracje dotyczą życia jako takiego oraz faktu, że dziecko dorosło, ale śmiem twierdzić, że w aspekcie relacji uczuciowych dziecka mamusi tylko jedno w głowie. a dziecku pewnie niekoniecznie.
        • grrru Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:07
          A niby dlaczego? Też przychodziłam do chłopaków i oni do mnie. Dziwne to by było, jakby przychodziła tylko jak rodziców nie ma. To, że wszystkim się od razu z seksem kojarzy to ich problem.
        • hanusinamama Re: 19+ jak postąpić 31.10.18, 11:10
          NIgdy nie mgdaliłas sie za zamknietymi drzwiami jak rodzice byli w domu?
    • cauliflowerpl Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:22
      Ale problem polega na tym, ze on uprawia seks w ogole? Czy ze w domu?
      Bo jak ze w ogole to daj uswiadom go jakie uroki ma posiadanie niemowlecia w domu i pracy dorywczej i ze gumki wychodza taniej. Niewiele wiecej mozesz, jak nie w domu to w samochodzie beda to robic albo gdzie im tam jeszcze fantazja podpowie i duda nie zmarznie.
    • kropkacom Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:25
      To dziewiętnastolatek. I tak, wolałabym aby seks uprawiał kiedy nie ma rodziców w domu. Plus mam nadzieję, że się zabezpiecza.
      • dziennik-niecodziennik Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:27
        ale to sie da załatwic normalną rozmową, a nie tak jak autorka zrobiła.
        • arwena_11 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:30
          Normalnemu dzieciakowi - nie wpadł by nawet taki pomysł do głowy.
          • dyzurny_troll_forum Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:36
            arwena_11 napisała:

> Normalnemu dzieciakowi - nie wpadł by nawet taki pomysł do głowy.

Jaki pomysł!?
            19 letniemu chłopcu nie wpadł by do głowy pomysł aby lekko pociupciać?
            • arwena_11 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:43
              Żeby się bzykać przy rodzicach
              • milva24 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:46
                Ale on się nie bzykał przy rodzicach tylko w swoim pokoju, na dodatek zamkniętym.
                • dyzurny_troll_forum Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:47
                  milva24 napisała:

> Ale on się nie bzykał przy rodzicach tylko w swoim pokoju, na dodatek zamknięty
                  > m.

na dodatek nawet nie wiemy czy bzykał, bo mama nie trzymała...
                • edelstein Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:48
                  Nie wiadomo czy sie bzyknal,autorka tego nie wie
              • dyzurny_troll_forum Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:46
                arwena_11 napisała:

> Żeby się bzykać przy rodzicach

tak jak Ci ktoś odpisał, normalne dzieciaki widać wymarli....
          • aqua48 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:38
            arwena_11 napisała:

> Normalnemu dzieciakowi - nie wpadł by nawet taki pomysł do głowy.

Dlatego takie dzieciaki dawno wymarły...
          • edelstein Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:49
            By orzyproqadzuc kolezanke i pojsc z nia do pokoju?twojw dzieci gosci nie przyjmuja?lol
          • la_mujer75 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:25
            To ja widocznie byłam nienormalna. Bo zdarzało mi się bzykać, gdy matka była w domu. I też wtedy miałam 19 lat.
            Matka jednak była dyskretna, nie wchodziła pytać się, czy kolega może napiłby się herbaty, a ja nie wrzeszczałam na głos.
            Nie, nie stać nas było na hotel. Oboje mieliśmy po 19 lat i akurat mieliśmy zdawać maturę. I bez bicia się przyznaję- w ogóle nauka mi nie była wtedy w głowie. Tak mną rządziły hormony i pierwszy poważny związek.
            Bardzo miło wspominam tamten okres w życiu.
            • lauren6 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:52
              My się bzykaliśmy w mieszkaniu moim/chłopaka, gdy rodzice byli w pracy. Albo gdzieś wyjechali.
              Gdzie mieliśmy to robić? W krzakach w parku? W szkole w kiblu? No bez przesady...
              • lily_evans11 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:56
                Kluczowe: kiedy rodzice byli w pracy.
                • dyzurny_troll_forum Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:59
                  lily_evans11 napisała:

> Kluczowe: kiedy rodzice byli w pracy.

Podpowiadam: kiedy rodzice są w pracy dzieci zwykle są w szkole. W końcu chcemy żeby zdał tę maturę czy nie chcemy?
                  • lily_evans11 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 13:05
                    Ale potrzeby seksualne g... niarzy naprawdę nie muszą być priorytetem rodziców...
                    • la_mujer75 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 13:19
                      W tym wieku to człowiek ma największe potrzeby wink Wszystko jest nowe, fascynujące...
                      Zapomniał wół jak cielęciem byłsmile
                      • arwena_11 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 13:31
                        No właśnie nie zapomniał - dlatego nie pod okiem rodziców. Dla nikogo nie jest to komfortowe
                        • la_mujer75 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 13:38
                          Na ich oczach tego nie robili. To mamusia nerwicy dostała, że syn zamyka się w pokoju z dziewczyną.
                          I jak pisałam- lepiej w domu, gdy za ścianą rodzice, niż na imprezie w otoczeniu pijanego towarzystwa.
                  • triss_merigold6 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 13:17
                    Dadzą radę.
    • gaskama Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:25
      Ty się tylko dowiedz, czy się zabezpieczają. To jest najważniejsze.
    • edelstein Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:35
      Slyszalas, ze uprawiali sex czy tylko tak ci sie wydaje?
      • korniz Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:51
        mowil
        • milva24 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:57
          Czyli na pytanie "co ty tam synu z tą małoletnią dziwą robiłeś przy zamknietych drzwiach?" odpowiedział "seks uprawialiśmy"?
          • edelstein Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:02
            Ehehehehehe😉 dlatego autirka napisala" nie wiadomo co "w pierwszym poscie😀 jal jej sie ladnie historia rozwija. nie tak dawno temu bylam 19latka i bym tylko podczas tortur powiedziala mamie czy babci,ze sie byzkalam😀
            • kornelia_sowa Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 17:42
              Nie umiesz czytać?
              Napisała, ze robili tam "wiadomo co"
        • edelstein Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:59
          powiedzial ci,mamo uprawialismy seks?😂sorry nie wierze.
          • kornelia_sowa Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 17:44
            No sorry. Wnioski autorki jak mniemam powstały w oparciu o dogłosy dobiegające z pokoju.

Miał zgrywać totalnego głupia i powiedzieć -graliśmy w chińczyka dysząc przy tym i jecząc mamusiu.

Zastanów sie

Poza tym, ty byś się nie przyznała czemu?

• nangaparbat3 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 18:24
              Myślę, że raczej prowokacyjnie to powiedział, wkurzony wypytywaniem. I wcale seksu nie musieli uprawiać.
              • hanusinamama Re: 19+ jak postąpić 31.10.18, 11:11
                O toto. Tez tak mysle.
            • edelstein Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 21:59
              Bo to jest i byla moja prywatna sprawa.
    • makurokurosek Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:45
      "Niby dorosly a tak nieodpowiedzialny.Naukę ma gdzieś,o maturze nie myśli,wieczorami pracuje,spotyka sie z nią zaniedbujac nauke,obowiazki,i"

Jeżeli uczący się dziewiętnastolatek wieczorami pracuje to raczej nie jest nieodpowiedzialny. Trudno oczekiwać aby świetnie sobie radził z łączeniem obowiązków pracy i nauki w trybie dziennym. Trudno również oczekiwać aby w tym wieku był prawiczkiem
      • edelstein Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:50
        Skoro 19latek musi pracowac zamiast uczyc siw do matury to nieodpowiedzialni sa wylacznie rodzice.
        • dyzurny_troll_forum Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:53
          edelstein napisała:

> Skoro 19latek musi pracowac zamiast uczyc siw do matury to nieodpowiedzialni sa
          > wylacznie rodzice.

Nie przeginajmy w drugą stronę. Odrobina pracy wieczorem (czy w weekend) aby mieć trochę własnego piniądza jeszcze nikomu nie zaszkodziła!
          • edelstein Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:00
            Ale nie w dytuacji pelnej kontroli i tekstiw o utrzymywaniu
            • dyzurny_troll_forum Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:03
              edelstein napisała:

> Ale nie w dytuacji pelnej kontroli i tekstiw o utrzymywaniu

Myślę, że kolo czuje się lekko zgnębiony, coś jak tygrys w klatce. I szuka sposobu jak się z tej klatki uwolnić. Ale może się mylę... może po prostu ambitny.
        • korniz Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:02
          ja do pracy go nie wyganialam.Tylko że sobie życie spapra.Nie zda matury bo jak,jak nawet nie zajrzy do ksiażek. Kim bedzie w życiu robolem u koreańczykow za miskę ryżu. Oby tylko dziecko sie nie pojawiło bo całe życie będzie tyrał jak wół na alimenty.Bo jej ojciec na pewno nie odpuści i postawi jej warunki.Albo bedA sie tułać po noclegowniach albo surowo bedzie ich to kosztowalo i całe życie do d.I załamka a teraz jest plaga samobojstw u mlodych. Naiwnie sobie życie pokomplikują a potem nie umieją wyjść z bagna.
          • dziennik-niecodziennik Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:03
            no to moze sie z nią chajtnie po prostu i nie bedzie musiał placic alimentów?
          • edelstein Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:03
            Znajac twoje podejscie do finansow nir mial innego wyjscia.19lazek twoim zdaniem nie wie co to antykoncepcja?
          • sumire Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:17
            Ło panie...
            Jak sobie przypominam zachowania własne i moich kolegów z liceum czy pierwszych lat studiów, to aż dziwne, że:
            - nikt nie zaiwania za miskę ryżu
            - nikt nie trafił do noclegowni
            - nikt nie popełnił samobójstwa.
            Robisz patologię z naturalnego zachowania młodych ludzi i to jest bardzo niefajne.
            • nangaparbat3 Re: 19+ jak postąpić 31.10.18, 17:38
              Wydaje mi się, ze miska ryżu zdradza gazeciarza.
          • martialis Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:23
            Kobieto, mam nadzieję, że ty w takiej formie temu chłopakowi tego nie przedstawiałaś?? Informowanie go o tułaniu się po noclegowniach, aż do samobójstwa przekracza moje wyobrażenia o rozmowie o odpowiedzialności z obcym i obojętnym mi człowiekiem, a co dopiero mówić o kochającej rodzinie??
            Że do pracy poszedł też się nie dziwię, pamiętam twoje wątki sprzed lat, kilkunastu już nawet?
          • piekna_remedios4 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:15
            co ty pier..ilsz? współczuję twojemu synowi, i tak delikatnie cię podsumował. "staroświecka" big_grin , raczej psychiczna
          • rosapulchra-0 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 21:13
            korniz napisała:

> ja do pracy go nie wyganialam.Tylko że sobie życie spapra.Nie zda matury bo jak
            > ,jak nawet nie zajrzy do ksiażek. Kim bedzie w życiu robolem u koreańczykow za
            > miskę ryżu. Oby tylko dziecko sie nie pojawiło bo całe życie będzie tyrał jak
            > wół na alimenty.Bo jej ojciec na pewno nie odpuści i postawi jej warunki.Albo b
            > edA sie tułać po noclegowniach albo surowo bedzie ich to kosztowalo i całe życi
            > e do d.I załamka a teraz jest plaga samobojstw u mlodych. Naiwnie sobie życie p
            > okomplikują a potem nie umieją wyjść z bagna.

Ależ ty masz marzenia! Własnemu synowi tak życzysz? Współczuję mu takiej matki jak ty.
          • hanusinamama Re: 19+ jak postąpić 31.10.18, 11:13
            Ale siła do nauki w tym wieku go nie zagonisz. Wczesniej uczył sie sam czy ciągnełas za uszy całą szkołe. Bo moze tutaj jest pies pogrzebany a nie problem bo sexu mu sie zachciało.
    • bo_gna Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 11:57
      Jedynie co boli, że znają się 3 tygodnie i już... Możliwe, że niedługo będzie następna, bo jak już zaczął to będzie odważniejszy. Zabronić się nie da. Najlepiej aby znalazł dla siebie pokój/mieszkanie po liceum/technikum. Dziwne, że nie są skrępowani, ze tu za drzwiami rodzice.
      • dyzurny_troll_forum Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:00
        bo_gna napisała:

> Jedynie co boli, że znają się 3 tygodnie i już... Możliwe, że niedługo będzie n
        > astępna, bo jak już zaczął to będzie odważniejszy.

Znam 17-18 latków takich, którzy co tydzień uprawiają miłość z nową dziewczyną...
        • bo_gna Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:30
          Czy to oznacza, że tak powinno być?
          • martialis Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:33
            A nie może tak być? Jakieś normy są ustalone?
            • bo_gna Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:31
              Niektórzy norm nie mają, ale może autorka normy ma
              • martialis Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:48
                Tak, już napisała jakie. Bez matury nie ma seksu. A jak jest, to nie ma matury.
                • martialis Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:49
                  Aaaa... zapomniałam jeszcze o samobójstwach.
                • mikk25 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 15:28
                  Która wersja z doświadczeń korniz?
          • dyzurny_troll_forum Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:34
            bo_gna napisała:

> Czy to oznacza, że tak powinno być?

To zależy jak zdefiniujesz "powinno", wedle norm kulturowy zapewne nie, według norm przyrodniczych jak najbardziej, tego właśnie matka Natura od nich wymaga.
      • triss_merigold6 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:00
        A kiedy ma zmieniać panny jak nie teraz? Jak będzie zaliczał kryzys wieku średniego?
      • spanish_fly Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:22
        >>>>Dziwne, że nie są skrępowani, ze tu za drzwiami rodzice.

Są skrępowani, ale bardziej im się chce. Zauważ, że wiele kobiet radzi im ten seks uprawiać w plenerze, gdzie jeszcze trudniej o intymność i dyskrecję.
        • bo_gna Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:32
          Raczej mają tupet, bo pewnie są pory kiedy dom jest pusty
          • spanish_fly Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:35
            Pewnie są, ale oni wtedy są w szkole lub w pracy. Idiotycznie jest czepiać się 19-latka, że ma życie seksualne. To jest raczej powód do radości i dowód, że się dobrze rozwija.
            • bo_gna Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:55
              Tak, ale może niech pozostawi to dla siebie
              • la_mujer75 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 13:15
                Jak matka nie będzie podsłuchiwac pod drzwiami, to problem zniknie.
                • arwena_11 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 13:51
                  zależy gdzie te drzwi. Jak obok - to trudno nie słyszeć
              • spanish_fly Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 13:34
                Przecież sprawa wyszła wyłącznie dlatego, że matka jest nadmiernie wścibska i kontrolująca. Syn jej prawdę powiedział. Powinien skłamać, bo do mamusi jeszcze nie dotarło, że ma dorosłego chłopa w domu?
                • lily_evans11 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:05
                  Dorosły, niech żyje swoim dorosłym życiem, w swoim domu, a nie utrzymywany i zadbany jak dziecko, czyli przywileje wszystkie, obowiązki niekoniecznie.
                  • spanish_fly Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:26
                    Przecież chodzi do szkoły i jeszcze dorabia. Ma szkołę rzucić przed maturą bo się zakochał?
                  • memphis90 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 17:02
                    Rany, ostatnio byłam na wykładzie o anoreksji. Byłabyś sztandarowym rodzicem dziecka z anoreksją... sad
      • hanusinamama Re: 19+ jak postąpić 31.10.18, 11:14
        A skad wiesz ze 3 tygdnie. Matka wie od 3 tygodni....takiej histeryczce to sie raczej dziecko nie zwierza "wiesz mamus mam fajną dziewczynę"
        • potworia Re: 19+ jak postąpić 31.10.18, 12:13
          Według postu startowego autorkę "dopiero wczoraj" oświeciło. I nie to, że coś usłyszała, jakimś sposobem wyciągnęła informację od syna.
    • jola-kotka Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:00
      Hahaha a gdzie ma to robic? Zabranie klucza komiczne. Obudz sie juz czas.
      • korniz Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:07
        a musza to robic ?Nie lepiej skończyć szkoły i mieć jakies umiejetnosci zawodowe.Pojsc do pracy i byc kims.Teraz wszystko na opak.A potem narkotyki samobojstwa deresje.
        • edelstein Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:10
          A to seks przeszkadza w ukonczeniu szkoly?przeciez pracuje. Co jest na opak? ty bylas dziewica do 30?
        • dyzurny_troll_forum Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:11
          korniz napisała:

> a musza to robic ?Nie lepiej skończyć szkoły i mieć jakies umiejetnosci zawodow
          > e.Pojsc do pracy i byc kims.

Zanim zostanie kimś to już mu może przestać stawać, zwłaszcza od nadmiaru stresu.
        • spanish_fly Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:12
          >>>a musza to robic ?
          Kiedyś ludzie w tym wieku miewali już rodziny. 19 lat to jest zupełnie normalny i zdrowy, i piękny wiek na posiadanie życia seksualnego.

Na masturbację syna też reagowałaś tak nerwowo? Przecież to nie tak, że nagle mając 19 lat odkrył seks. W jakiś zastępczy sposób robił to od dawna, pod Twoim dachem i podczas Twojej obecności w domu.
          • korniz Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:14
            ale mieli szkoly pokonczone
            • spanish_fly Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:16
              Niekoniecznie. Mój ojciec jak skończył studia to miał już dwoje dzieci.
            • edelstein Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:22
              Nie,nie mieli
            • hanusinamama Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:43
              W wieku lat 18? No podstawówke pewnie tak. Dziewczyno siła go nie zaciągniesz do nauki. Nie zdziwałabym sie jakbys za uszy ciągneła do nauki przez cała szkołe. Natomiast takie hiteryczne zachowania tylko dosuną syna od ciebie.
            • la_mujer75 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 13:11
              Moi starzy poznali się, jak mieli odpowiednio 18 i 17 lat. Po 6 miesiącach zaczęli uprawiać seks. Ojciec był w III klasie topowego ogólniaka. Nie przeszkodziło im to w nauce (ojciec dostał się na elektronikę- był to wówczas prestiżowy wydział na polibudzie, a matka na polonistykę na UW). Ślub wzięli po II roku studiów (głównie po to, że ich już męczyło czyhanie na pustą chatę), ja się urodziłam po III roku. A gdy ojciec kończył studia- za chwilę rodził mu się mój brat.
        • lauren6 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:14
          A ty musialaś/musisz uprawiać seks? A twój chłop musi?
        • triss_merigold6 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:14
          Nie histeryzuj o szkole tylko powiedz konkretnie, co Ci przeszkadza. Intensywne życie seksualne nijak nie wpływa na zdanie matury czy zdobycie umiejętności zawodowych.
        • dziennik-niecodziennik Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:15
          ale serio obawiasz sie ze mu tak oczy seksem zarosną ze ksiązki nie dojrzy?? czy moze sie łudzisz ze wszyscy ludzie ktorzy cos osiagneli byli samotni az do momenty owych osiagniec?
          • edelstein Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:24
            Taa wszystkie ematki zyly w celibacie do momentu gdy kariera byla juz zrobiona😎
            • memphis90 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 17:05
              Ematki nie, ale forumowe męskie byty nadal czekają i na sukces, i na rozprawiczenie... Ciekawy przykład i wzór dla rodzonego synusia... W sensie - ja bym się pochlastała...
        • sumire Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:35
          Wstrzemięźliwość seksualna u młodych ludzi jako czynnik zapobiegający depresji, samobójstwom i narkomanii.
          Czuję trolling, bo nie wierzę, że można tak na serio.
          • spanish_fly Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:43
            10/10
          • triss_merigold6 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:56
            To chyba odwrotnie jest...
        • hanusinamama Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:38
          PO sexie te samobójstwa? a to ciekawe....przypominam chłopak ma 19 lat!!!! Trzeba było go rpowadzac na kółka rózancowe i swatac z pannami z katolickich domów moze (moze!!!) byłaby szansa na sex po slubie...tylko po co?
          • szeera Re: 19+ jak postąpić 31.10.18, 15:13
            "PO sexie te samobójstwa? a to ciekawe....przypominam chłopak ma 19 lat!!!! Trzeba było go rpowadzac na kółka rózancowe i swatac z pannami z katolickich domów moze (moze!!!) byłaby szansa na sex po slubie...tylko po co?"

E tam, kółka różańcowe to tylko zmniejszają ilość antykoncepcji, nie seksu - więc ryzyko jeszcze większe.
        • cauliflowerpl Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:05
          Ej, dwa fakultety na polibudzie skonczylam i brak blony dziewiczej mi w tym nie przeszkodzil, nie sprawdzali big_grin
          Bedzie watek roku, jak babcie kocham.
          • dyzurny_troll_forum Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:21
            cauliflowerpl napisała:

> Ej, dwa fakultety na polibudzie skonczylam i brak blony dziewiczej mi w tym nie
            > przeszkodzil, nie sprawdzali big_grin

Serio, nie sprawdzali na studiach!? Musi nie był to KUL wink

Anyway, 1000/10
            • cauliflowerpl Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:25
              Nie byl KUL, ale metrologii w sumie mialam ze trzy lata i nic z tych rzeczy nie mierzylismy... hahaha teraz mi sie wyobraznia dopiero rozbujała 😂😂😂
          • hanusinamama Re: 19+ jak postąpić 31.10.18, 11:15
            POplułam monitor kawą...o przypomniało mi się. Taki zart z łodzkiej polibudy: tam taki pomnik samolot stał (bez silnika). Mówiło sie ze jak studentka polibudy jako dziewica uczelnie skonczy to on odleci smile
        • piekna_remedios4 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:18
          trollujesz, nikt nie jest tak głupi
        • jola-kotka Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:33
          Jasne os seksu zaraz do narkotykow i sznura hahaha
        • angazetka Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 15:21
          A robią to 24/7, że przeszkadza to w skończeniu szkoły?
        • rosapulchra-0 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 21:16
          Korniz, a ty już zapomniałaś, jak się po kątach bzykałaś? Synusia bocian przyniósł, czy znalazłaś w rowie po jakimś kolejnym seksie z jego tatusiem?
    • lauren6 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:06
      Ciut za późno na rozmowy o pszczółkach i motylkach. Możesz mieć nadzieję, że syn sam się uświadomił i w najbliższym czasie nie zostaniesz babcią big_grin

Zachowałas się obrzydliwe porównując jego pannę do prostytutki. Powinnaś go za to przeprosić.

Jeśli się bzykają gdy was nie ma w domu to nie widzę problemu. Gdy jesteś możesz zaprosić dziewczynę na obiad czy kolację. Poznasz ją lepiej i będziesz mieć pewność, że nie uprawiają właśnie seksu.
    • alpepe Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:16
      Tak, niech w krzakach to robi, lub wydaje kasę na hotel. BEZ SENSU.
    • fornita111 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:29
      Zle go wychowalas. Na pytanie: co wy tam robiliscie w pokoju? Powinien odpowiedziec: nic zlego. I tyle. To nie twoja sprawa, co 19 latek robi z dziewczyna w swoim pokoju. Dopoki ich okrzykow godowych nie slyszysz big_grin
      • amast Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 13:43
        Ja myślę, że jakby mi w tym wieku matka zadała takie pytanie, to nawet jakbyśmy przez 3h non-stop rozwiązywali zadania, to bym odpowiedziała, że uprawialiśmy seks. Absurdalne pytania nasuwają mi absurdalne odpowiedzi...
      • cauliflowerpl Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:06
        "Ogladalismy znaczki" albo "sluchalismy plyt" sie mowi.
    • hanusinamama Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:36
      Jejusiu a moze sie zwyczajnie obsciskują....troche w histerie wpadasz. Trudnow ymagac aby dzieci w tym wieku nie miały zycia uczuciowego oraz tak seksualnego. No chyba ze wychowywałas na katolika..ale to tez niczego nie gwarantuje. Rozumiem ze sie martwisz nauką ale...w tym wieku juz siła do ksiazek nie zagonisz. No trudno. Co mgołas to nawkłądałąs do głowy. Takim zachowaniem jak teraz tylko go odstraszysz.
    • potworia Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 12:40
      Albo jesteś trollem, albo biedny ten twój syn. Przeproś, porozmawiaj, dziewczynę zaproś na kolację, może nie jest jeszcze za późno.
      • bo_gna Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 13:12
        3 tygodnie znajomości i 16latka uprawia sex, a syn się tym rodzicom chwali, nie ma co, dziewczynę trzeba na kolację zapraszać a chłopakowi postawić piwo, no i udostępnić największe łóżko żeby mieli wygodnie, a może by chcieli z kuchni skorzystać? tam taki fajny blat
        • la_mujer75 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 13:24
          Przecież nikt nie mówi, że pannę należy przedstawić babci.
          Ja bym się tylko bała, że zaliczą wpadkę. I nie miałoby dla mnie znaczenia, czy to dziecko "zrobili" pod moim bokiem, czy w hotelu na godzinę.
          • lily_evans11 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:11
            No ale po co na kolacje, takich szybkich panien to jeszcze z kilka będzie, nie popadajmy w przesade
            • spanish_fly Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:16
              Czemu nie okazywać uprzejmości wszystkim? Bo nie spełniają Twoich wymogów odnośnie wstrzemięźliwości seksualnej? Twoja postawa to syndrom zamykających się drzwi? Sama już swoją seksualność skutecznie zabiłaś więc innym też nie wolno czerpać z tego przyjemności?
              • grrru Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:27
                Raczej odwrotnie - jest nadmiernie rozseksualizowana dlatego wszystko jej się z jednym kojarzy. Nie przychodzi do głowy, że można przyjść do chłopaka i np. się z nim całować, bez żadnego ciągu dalszego.
              • lily_evans11 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:28
                Wszystko wolno, byle bez mieszania w to reszty otoczenia. No doprawdy, jakoś kiedyś nastolatki nie obnosily się aż tak przed rodzicami że swoim życiem seksualnym.
                • grrru Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:30
                  Ty naprawdę uwierzyłaś w wariant: syn przychodzi do matki i mówi - właśnie uprawiałem seks?
                  Jak ktoś wyżej napisał, bardziej prawdopodobne jest, że matka zrobiła aferę, zarzuciła robienie burdelu z domu to jej w złości odpowiedział: tak, właśnie że się bzykaliśmy i jeszcze ćpamy.
            • milva24 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:17
              Co rozumiesz pod pojęciem szybka panna?
              • milka_milka Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 15:00
                Taka, która mając niecałe 17 lat po trzech tygodniach idzie z chłopakiem do łóżka? No niestety, szybka.
                • spanish_fly Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 15:01
                  A on to nie szybki?
                  • milka_milka Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 15:02
                    Też, ale pytanie było o pannę.
                    • spanish_fly Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 15:31
                      Tak konkretnie Ciebie nikt o to nie pytał. Po prostu poczułaś potrzebę wypowiedzenia się na ten temat.
                      • milka_milka Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 19:26
                        A to na forum można odpowiadać tylko pytania skierowane personalnie?
                        • spanish_fly Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 19:28
                          Ależ skądże, ale na wszystkie przecież nie odpowiadasz.
        • grrru Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:12
          To chwalenie się syna mocno podważa wiarygodność całego wątku.
          • cauliflowerpl Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:14
            Oj cicho, fajny watek, zakrztusilam sie herbata juz w polowie big_grin
          • alicia033 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:19
            może to i trolling, ale z życia wzięty.
            Znam sporo osób, które zachowywały się, albo zaraz zaczną zachowywać się tak, jak autorka wątku wobec syna.
            • martialis Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 15:14
              I tylko dzieciaków żal.
              Swoją drogą, to i tak najbardziej oberwało się puszczalskim pannom, nie?
              Fuj, niektórzy nie powinni mieć dzieci, bo swoje fobie na nie przenoszą.
        • maadzik3 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:16
          uprawia seks bo zamyka drzwi do pokoju? wiesz ja zamykałam zawsze jak pogadać chciałam. Norma jak miałam naście lat.
          • grrru Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:22
            Hmmm... ja mam 35 i ostatnio zamknęłam się z przyjaciółką w sypialni smile Uznałam, że sprawy, o których chce pogadać nie nadają się do omawiania w otwartym salonie.
            • dyzurny_troll_forum Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:25
              grrru napisała:

> Hmmm... ja mam 35 i ostatnio zamknęłam się z przyjaciółką w sypialni smile

Orgia, lesbijska orgia! I to zapewne w tęczowy piątek! Księdza, pomocy, egzorcyzmy potrzebne!!! Szatan u bram!
            • milva24 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:25
              Jak tak możesz! Matka dzieciom i to jeszcze z osobą tej samej płci?
              • memphis90 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 17:08
                W malzenskiej sypialni w dodatku!
                • grrru Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 19:30
                  Konkubenckiej big_grin
        • jolie Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 17:09
          Przyznam, że z tym zaproszeniem obcej dziewczyny na kolację to ktoś pojechał. Zmęczona po pracy miałabym szykować kolację jaśniepanience? Jeszcze czego.
          • spanish_fly Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 17:22
            Ja zrozumiałam, że chodzi o zaproszenie kiedyś, przy okazji - żeby lepiej poznać dziewczynę syna. Wydawało mi się, że to dość standardowe zachowanie. A czemu od razu "jaśniepanience"? Czy ona się domaga jakichś usług ze strony rodziców chłopaka, żeby zasłużyła na takie epitety?
            • triss_merigold6 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 17:27
              3 tygodnie znajomości i już dziewczyna? Bez przesady, niech to chwilę dłużej potrwa, żeby zdążyć zapamiętać jak ma na imię.
              • spanish_fly Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 17:44
                Zainteresowany tak o niej mówi i chyba on wie najlepiej.
            • sumire Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 17:35
              Ona istnieje. Większego błędu nie da się popełnić, będąc wybranką dziubdziusia. Dziubdziuś ematkowy może poczuć zew natury dopiero po obronie doktoratu i objęciu stanowiska menedżerskiego, i oczywiście najpierw ślub, a dopiero potem jakieś figle, żeby nie było, że panna naciągnie na alimenty i biedak zdecyduje się na sznur wskutek depresji i zubożenia.
            • jolie Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 17:39
              No właśnie, nie domaga się, wręcz byłoby to dziwne. Zapraszanie takiej dziewczyny na kolację, znanej od 3 tygodni, na pewno nie mieści się w moich standardach - z jakiej racji miałabym obsługiwać takie dorosłe towarzystwo? Niech jej syn robi jedzenie.
              • spanish_fly Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 17:49
                Z takiej samej racji z jakiej kogokolwiek innego zapraszasz chcąc z nim spędzić trochę czasu. Ja tam jestem ciekawa znajomych mojego dziecka i jeśli tylko jest okazja to zapraszam do kuchni na kolację czy obiad. Nie wiedziałam, że to takie kontrowersyjne uncertain
                • jolie Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 18:23
                  Ale dopuszczasz, że Twój model to nie jest ten jedyny słuszny? I pomijam w tym momencie fakt, że nienawidzę gotować i mam wyliczone porcje😛.
                  • spanish_fly Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 19:09
                    Ja dopuszczam, ale Ty chyba nie skoro od razu wyskakujesz z jaśniepanienką.
                    • martialis Re: 19+ jak postąpić 31.10.18, 11:03
                      Oj nie bądź taka... Nie dodała przecież, że puszczalska jaśniepanienka. Łaskawa.
          • potworia Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 18:23
            Jeśli nie interesują Cię znajomi dzieci, a nawet ich pierwsi partnerzy, to możesz sobie jeść tę kolację sama.
            • jolie Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 18:34
              Dziękuję za pozwolenie.
            • lily_evans11 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 19:25
              Partnerzy to trochę za duże słowo w przypadku tej sytuacji. Chyba, że masz na myśli partnerów ściśle seksualnych.
              • potworia Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 19:46
                Uogólniam. O tej konkretnej sytuacji niewiele można powiedzieć na pewno, poza tym, że matka jest histeryczką o niewysokiej kulturze osobistej i wykrzywionym obrazie świata.
                Ale owszem, przypuszczam, że syn jest zakochany w swojej dziewczynie i jeśli matka swoimi chamskimi jazdami nie zrujnuje ich relacji, to miałaby ona szanse się pogłębiać, do poważnego związku włącznie.
                Osobiście chciałabym wiedzieć z kim moje dziewiętnastoletnie dziecko uprawia seks, nawet jeśli jest to "tylko" seks. A nawet gdyby to była koleżanka regularnie wpadająca na scrabble i oglądanie South Parku - też bym chętnie z nią pogadała nad zapiekanką. Lubię który nie akt z młodzieżąsmile
                • potworia Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 20:31
                  potworia napisał(a):

> Lubię który nie akt z młodzieżąsmile

Kontakt z młodzieżą, miało byćsmile
              • sumire Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 20:03
                O matkobosko, to kiedy można tego słowa używać, po roku? Po słowie? Po wspólnym kredycie?
                Z tego co pamiętam, dzieciaki bardzo lubują się w określeniach "mój chłopak", "moja dziewczyna" i używają ich po pierwszym buziaku na szkolnej dyskotece czasami. Ale czytając ten wątek, dochodzę do wniosku, że jako jedna z bardzo nielicznych pamiętam czasy własnej nastoletniości, część ematek urodziła się od razu jako zamężne czterdziestolatki smile
                • spanish_fly Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 20:08
                  Ewentualnie od razu jako cyniczne kobiety po przejściach.
    • rosapulchra-0 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 13:45
      Zwariowałaś? Chyba syna chcesz stracić.
    • maadzik3 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:14
      Klucz z pokoju zabrałaś? Dorosłemu człowiekowi?
      A jak do ciebie chłopak przychodził zostawiałaś drzwi na oścież? Bo ja zamykałam nawet jak przyjaciele przychodzili. Albo jak z sympatią siedzieliśmy i gadaliśmy. To się prywatność nazywa. A rodziców mam fantastycznych
      • grrru Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:28
        Swoją drogą to ja bym szału dostała, jakby nastolatka nie zamykała drzwi jak koleżanka przychodzi i musiałabym słuchać ich jutubów i chichotów.
        • hanusinamama Re: 19+ jak postąpić 31.10.18, 11:17
          A weż zamykam jak do mojej 6latki przychodzą kolezanki i spiewają (córka dostała mikrofon)
      • kosheen4 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:29
        > Klucz z pokoju zabrałaś? Dorosłemu człowiekowi?

numer z kluczem akurat adekwatny do zachowania tego 'dorosłego' człowieka, nie widzącego niczego niestosownego w gżeniu się pod okiem mamusi a potem straszącego samobójstwem.
        człowiek różne rzeczy wyprawiał w tym wieku, ale chyba bym się spaliła ze wstydu dowiadując się że rodzice mają świadomość co wyprawiam pod ich o b e c n o ś ć. dziwny to nastolatek, któremu to nie przeszkadza.
        • spanish_fly Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:34
          Co za różnica, czy rodzice są w mieszkaniu obok czy dwie ulice dalej, skoro nic nie widzą ani nie słyszą???
          • kosheen4 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:52
            no teraz już wiedzą - matka wie - i jej to przeszkadza. w tym momencie cała historia powinna się skończyć a szantaże emocjonalne zostać zignorowanymi.
            • spanish_fly Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 15:00
              Wie, że to się zdarzyło. Przeszłości się nie zmieni. A syn może jej przecież obiecać, że od tej pory seksu nie będzie, i po sprawie.
        • milva24 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:35
          Jak to mówią "jaka mać taka nać".
        • alicia033 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:44
          kosheen4 napisała:

> ale chyba bym się spaliła ze wstydu dowiadując się że rodzice mają świadomość co wyprawiam pod ich o b e c n o ś ć.

a skąd rodzice mają wiedzieć, co "wyprawiasz" pod ich obecność?
          Mają wzrok przenikający ściany, czy ty też z opcji, że zamknięte drzwi to seks i tylko seks musi być?
          Tak czy siak nie wiem, czemu, także będąc w okolicach późnonastoletnich, miałabym się wstydzić cichutko, za zamkniętymi drzwiami, uprawianego seksu, gdybym została na takim "przyłapana". Na szczeście moi rodzice wiedzieli i szanowali moje prawo do prywatności.
          • kosheen4 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 14:53
            > a skąd rodzice mają wiedzieć, co "wyprawiasz" pod ich obecność?

odnoszę się do postu założycielskiego, a z postu założycielskiego wynika, że się dowiedzieli (matka) i że im to przeszkadza (matka).
          • lily_evans11 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 18:01
            Ale ta późnonastoletnia młodzież uprawiając seks w domu właśnie wtedy, kiedy są w nim rodzice, jakoś ich prawa do prywatności nie szanuje - i to ma być w porządku?
            • sea.sea Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 18:04
              Ale można z nimi o tym POROZMAWIAĆ, a nie wyrażać niezadowolenie wrzaskiem "to nie burdel, oddaj klucze".
              • lily_evans11 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 19:23
                A to akurat nie ulega wątpliwości. Niemniej autorka chyba rozmawiała, synus powiedział, że jest zacofana. Po takim tekście to bym na następny raz tak miło przywitała pannę, że sama by już nie chciała przychodzić.
                • spanish_fly Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 19:31
                  Czemu zrobiłabyś afront dziewczynie, jeśli obraziłby Cię syn?
                • sortfort Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 19:55
                  Nie, no wypadało by opieprzyć syna za to że niepełnoletniej dziewczyny nie szanuje a nie wyżywać się na młodej sixie za to że syn jest burakiem.
                  • lily_evans11 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 21:03
                    Młoda siksa ma naprawdę bardzo dużo "odwagi", skoro jej takie relacje pasują. Nie przyszłabym mając lat 16 do chłopaka obsciskiwac się z nim ani uprawiać seksu z mamusia za ścianą, bo to po prostu chamskie jest.
                    • sumire Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 21:05
                      O, już awansowała na siksę.
                      Może pogadajmy o chłopaku dla odmiany? Jak go nazwiemy? O niej już wiemy, że jest łatwa, cwana i siksa.
                    • spanish_fly Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 21:09
                      To jak o niej piszesz też jest chamskie.
                    • kotekfelek Re: 19+ jak postąpić 01.11.18, 08:36
                      Masz corke, prawda? Mam nadzieje, ze nie przekazalas jej swojego obrazu kobiety i mezczyzny. Biedna dziewczyna, niedlugo sama bedzie pozna nastolatka. Chcialabys, zeby ktos o niej mowil tak, jak ty o tej nieznanej ci dziewczynie z watku? I serio, przepracuj moze swoje problemy z mezczyznami. Rowniez dla dobra corki. Masz dopiero troche po czterdziestce, to za wczesnie na bycie stara panna z kotami, ktora wszystkim ma cos za zle.
                      I tak, sama mam dorosla corke. I trzy koty big_grin
                • rosapulchra-0 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 21:21
                  Podejrzewam, że syn odpowiedział matce odpowiednio do jej poziomu wypowiedzi. Ot i cała rozmowa.
            • spanish_fly Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 18:13
              Zamknięci w swoim pokoju naruszają czyjąś prywatność???
              • lily_evans11 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 19:22
                Przecież to słychać... Albo "wymowną" ciszę słychać i jest żenada. Nie wszystkie emateczki mają domki, niektórzy ludzie mają zwykle mieszkania w blokach, 2-3 pokoje. Ja mam pokój córki za ścianą swojego. Ściany, wiadomo, deweloper płakał, jak budował.
                • spanish_fly Re: 19+ jak postąpić 31.10.18, 11:46
                  Ale to nie jest naruszenie prywatności przecież. Mylą Ci się pojęcia.
                  • lily_evans11 Re: 19+ jak postąpić 31.10.18, 12:12
                    Kreujące i wprawiajace kogoś w zazenowanie działania i zachowania naruszają jego prywatnośc w jakiś sposób. A myślę, że seks młodzieży za ścianą nie jest czymś równoznacznym dla rodziców z tym, że przyszli znajomi i oglądają tv albo się uczą.
    • nangaparbat3 Re: 19+ jak postąpić 30.10.18, 18:31
      A to pojechałaś!
      Jak duże jest mieszkanie? Bo może Wy na parterze w salonie, a syn u siebie na pięterku - wtedy nie bardzo jest się czego czepiać. Jak mniejsze, to faktycznie niezręczna sytuacja, o ile uprawiali seks, co nie jest oczywiste. Tak Ci powiedział? Bo go wypytywałaś. Moim zdaniem ze złości tak powiedział, prowokacyjnie. Nie miałaś 17 lat, nie całowałaś się z chłopakami godzinami? Pewnie, odgłosy "dorosłego" seksu byłyby nie na miejscu, ale zamknięte drzwi, a za nimi dwoje całujących się i obściskujących nastolatków - niby też seks, ale już inaczej, nie? A mogła i tak być. A mogło być i tak, że po prostu tulili się do siebie i gadali.
      Za "burdel " powinnaś go przeprosić. Klucz oddać. Przypomnieć, że dziewczyna niepełnoletnia, ze jest za nią w pewien sposób odpowiedzialny, a na pewno za skutki ewentualnego seksu. No i powiedzieć po ludzku, że seks własnego syna za ścianą jest dla Ciebie problemem, więc zeby to brali pod uwagę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka