Dodaj do ulubionych

Potrzebuje szafe

04.11.18, 22:43
Ale taka zwykla, biala, ale tyl i boki z drewna. Ladny mat, w srodku porzadne wyposazenie. Dobra jakosc, uchwyty z drewna. Nigdzie nie moge znalezc, zas zamownie na wymiar - boje sie ze to nie bedzie w moim stylu. Poradzicie cos?
Obserwuj wątek
    • thea19 Re: Potrzebuje szafe 05.11.18, 00:33
      no wlasnie jak zamawiasz na wymiar to ustalasz kazdy szczegol i bedzie taka jak chcesz
    • miss_fahrenheit Re: Potrzebuje szafe 05.11.18, 01:06
      Weź na wymiar - będzie taka, jak zechcesz.
      I, bez urazy, potrzebujesz szafy, nie szafę.
    • 35wcieniu Re: Potrzebuje szafe 05.11.18, 06:10
      Jak zamowiona na wymiar moze nie byc w twoim stylu?
      • juuuu7 Re: Potrzebuje szafe 05.11.18, 07:54
        Tez nie rozumiem. Szukasz w necie szafy ktora najbardziej Ci sie podoba. Dajesz stolarzowi, on robi projekt z wizualizacja. Akceptujesz i masz szafe dokladnie jaka chcesz.
      • mama-ola Re: Potrzebuje szafe 05.11.18, 09:54
        > Jak zamowiona na wymiar moze nie byc w twoim stylu?

Nigdy nie robiłyście czegoś na zamówienie, a potem Wam się nie podobało? Ja kiedyś zamówiłam sukienkę. Krawcowa uszyła dokładnie tak, jak chciałam, a jak włożyłam gotową, to mi się nie podobała. Od tamtej pory nic nie zamawiam - wolę obejrzeć gotowe i z nich wybrać.
        Wyobrażam sobie, że podobnie może być z szafą, i rozumiem, że ktoś woli wybrać z gotowych produktów.
        • mid.week Re: Potrzebuje szafe 05.11.18, 10:05
          w sukience najpiękniejszej na wieszaku można zwyczajnie źle wyglądać, ale szafy na siebie nie zakładamy.
          Jeśli jest projekt/ zdjęcie poglądowe i wybrany rodzaj płyty to tu nie ma miejsca na niespodziankę. Niemniej rozumiem - moja mama cierpi na kompletny brak wyobraźni, np póki nie przestawi kanapy to nie jest w stanie zwizualizować sobie jak będzie wyglądała w nowym miejscu. Z szafą pewnie jest podobnie. Zdjęcie i luźne płyty to jedno, a gotowa szafa to drugie.
          • abasia0 Re: Potrzebuje szafe 05.11.18, 10:18
            Pooglądaj szafy z Ikei, wybierz najbardziej zbliżoną do twoich potrzeb i taka zamów z drewna u stolarza.
            Taka usługa jest niewątpliwie nieco droższa niz meble że sklepu ale jakościowo lepsza moim zdaniem.
        • thea19 Re: Potrzebuje szafe 05.11.18, 10:20
          szafa to jest prosta sprawa - ma drzwi i boki, srodek ma byc funkcjonalny a nie ladny (co ladnego moze byc w polkach i szufladach? najpierw okreslamy srodek: dlugosc i ilosc drazkow, ilosc polek, szuflad. gabaryt szafy wtedy sam sie narzuca (o ile to szafa wolnostojaca).
          i musisz okreslic czy idziesz w te strone
          https://thumbs.img-sprzedajemy.pl/1000x901c/71/a5/ae/szafa-biala-sosnowa-z-lustrem-3d-belluno-meble-malopolskie-niepolomice-449600217.jpg
          czy w te strone
          https://www.wmrowisku.pl/img/min/764/419/76419339_stolar-bali-d4-szafa-z-lustrem-biala_547x424_FFFFFF_pad.jpg
          a moze jeszcze cos innego
          • zabka141 Re: Potrzebuje szafe 05.11.18, 21:30
            Zupelnie cos innego i wlasnie o to chodzi, ze trudno jest mi zaufac komus, ze nie zapoda mi kiczu. W Ikei bardzo mi sie szafy nie podobaja, online nie jest lepiej. Po roku poszukiwan, moze cos tam wyglada ok, ale nie pasuje wymiarami, itp.

Chodzi mi mianowicie o taki look:

www.whos-perfect.de/produkte/4-betten+und+schraenke/43-kleiderschraenke/detail/345-querini.html?utm_source=Criteo&utm_medium=Banner&utm_content=Actpl&utm_campaign=Criteo+Retargeting

Ewentualnie z drewnianymi uchwytami, cos w tym stylu, ale duzo lepszej jakosci i drewno w srodku:
            www.fashionforhome.de/produkt/sk-p-drehtuerenschrank-sk-p-i-mattglas-weiss-270-cm-6-tuerig-236-cm-basic
            • ruckola Re: Potrzebuje szafe 05.11.18, 21:35
              Ta druga to taka typowa ikea bym powiedziała...
              • zabka141 Re: Potrzebuje szafe 05.11.18, 22:06
                Zdziwilabys sie, bo nie da sie nic tak prostego znalezc w Ikei. I chcialabym by bylo to porzadniejsza szafa niz ta na zdjeciu, bo nie podobaja mi sie uzyte materialy. Ale jednak nie znam sie na materialach, wiec nie wiem jakbym miala stolarzowi to wszystko wyjasnic?
            • aerra Re: Potrzebuje szafe 05.11.18, 21:40
              A co w tych szafach (oprócz nietypowych uchwytów) jest takiego w co mógłby stolarz "wcisnąć kicz"?
              To bardzo, ale to bardzo proste modele.

Ja zamawiałam prawie wszystkie meble w mieszkaniu, przy czym projekty robiłam sama i stolarz zrobił dokładnie tak jak chciałam - a jak raz przy czymś błysnął swoją inwencją, to przerabiał potem na moje, bo się okazywało, że źle zapisał/odczytał notatki i jednak nie tak miało być, a zmiana nie była uzasadniona.
            • thea19 Re: Potrzebuje szafe 05.11.18, 22:15
              ta druga to najprostsza wersja z mozliwych. co tu zepsuc?
              • zabka141 Re: Potrzebuje szafe 05.11.18, 22:25
                Ok dziewczyny, chyba sie skusze na stolarza.

Tylko, jak tu dobrego znalezc? I takiego, ktory mi zrobi szafe w rozsadnej cenie?
                • juuuu7 Re: Potrzebuje szafe 05.11.18, 22:28
                  Z polecenia najlepiej.
                  • zabka141 Re: Potrzebuje szafe 05.11.18, 22:32
                    I tu wracamy do punktu zero - nie mam nikogo poleconego.
            • bei Re: Potrzebuje szafe 05.11.18, 22:27
              Szukaj w szafach konsimo

allegro.pl/szafa-komoda-skandynawski-bialy-drewno-konsimo-i7321903651.html
              • thea19 Re: Potrzebuje szafe 06.11.18, 08:51
                miala byc drewniana dobrej jakosci
                • abasia0 Re: Potrzebuje szafe 06.11.18, 10:20
                  To stolarz Ci wyjaśni, jakie ma materiały. Chciałam szafy bez uchwytów i takie zrobił, na blacie, który jest mocno używany dał bardzo wytrzymałą płytę, na której nie pojawią się rysy, tam gdzie nie trzeba tańszy materiał. Ale mój stolarz jest bardzo kreatywny i warto słuchać jego rad.
                  A dlaczego tył szafy musi być z drewna? Trzeba też pamiętać o porządnych zawiasach w meblach , w to warto zainwestować.
                  • thea19 Re: Potrzebuje szafe 06.11.18, 12:10
                    mi? ja wszystko wiem. z szafami nie mam problemu. ja mam problem z wyborem koloru szafek umywalkowych oraz samych umywalek nablatowych. to, co mam mi nie pasuje. jesli chodzi o zawiasy to teraz wszystko sie robi na blumie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka