nutella_fan 11.11.18, 18:39 Niesamowite przeżycia, cudowna atmosfera. Dobrze, że pokonałam lenia i pojechaliśmy z mężem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nutella_fan Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 18:40 Niech żyje wolna i niepodległa Polska 🇵🇱🇵🇱🇵🇱🇵🇱 Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 18:43 Warszawskiego? Bo w Krakowie piknik rodzinny Odpowiedz Link Zgłoś
maaria33 Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 18:50 I nie przeszkadzała ci obecnośc faszystów i palenie flagi UE? Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 18:59 Nie widziałam takich zdarzeń, całe rodziny szły. Hymn, rotę śpiewaliśmy, były okrzyki: cześć i chwała bohaterom. Odpowiedz Link Zgłoś
maaria33 Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 19:05 Acha...nie widzialaś. I nie wiedziałaś, że tam będą. Odpowiedz Link Zgłoś
alka7777 [...] 11.11.18, 19:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Wróciłam z marszu 13.11.18, 12:51 Oraz jak to było "morawiecki chcesz murzyna to go w mieszkaniu trzymaj"... Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 19:02 Czemu ma odpowiadać za pojedynczych chuliganów? Odpowiedz Link Zgłoś
maaria33 Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 19:06 Nie. Odpowiada tylko za to jakie towarzystwo sobie (i dzieciom!) dobiera Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: Wróciłam z marszu 13.11.18, 09:01 W stosunku do całego marszu ile to było? 0,5%? Ktoś biegły z matematyki mi wyliczy? Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Wróciłam z marszu 13.11.18, 12:52 Ja nawet za grupowych nie odpowiadam. Ale na marsz na ktorym beda faszysci nie ide. To jest w pewnym stopniu popieranie ich. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 19:11 maaria33 napisała: > I nie przeszkadzała ci obecnośc faszystów i palenie flagi UE? Przestań bredzić i wyzywac wszystkich od faszystów. Chyba nawet nie zdajesz sobie sprawy, że stosujesz typowo stalinowskie metody. Stalin swoich przeciwników politycznych, nawet trockistów, wyzywał od faszystów. Moze trochę poczytaj czym jest naprawdę faszyzm, bo na razie to bredzisz podobnie jak była minister edukacji która nie wiedziała nawet gdzie narodził się faszyzm. Poza tym przypominam, że ONR jest legalnie działającą organizacją. co znowu w Warszawie maszerowało 200 tysięcy faszystów? Odpowiedz Link Zgłoś
maaria33 Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 19:28 Nie, ale faszystów (zapowiedzianych ) było dużo. Organizatorzy (MW) chwalili się , że to dzięki renomie i ich kontaktom . bez odbioru elu, bo wszyscy wiedzą kim jesteś (na marsz faktycznie miałeś daleko! ) Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 19:47 Ba , wszyscy wiedza kim jestem i ilu nicków używam itd.. Typowe dla lewactwa manipulacje i kłamstwa. A na marsz miałam faktycznie dość daleko - ale warto było przyjechać, zwłaszcza po to aby zobaczyć jakże liczną reprezentację tzw. obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
zofijkamyjka Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 15:28 1elka26 napisał(a): > Moze trochę poczytaj czym jest naprawdę faszyzm, bo na razie to bredzisz podobn > ie jak była minister edukacji która nie wiedziała nawet gdzie narodził się fas > zyzm. najbardziej istotne jest rzeczywiście gdzie sie narodził Odpowiedz Link Zgłoś
purchawkapuknieta Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 19:44 Jakiś konkretnych? Bo podobno 250 tys. faszystów było w tym roku. ad spalenia flagi. Wszak Tusk Donald zapowiedział walkę i zwycięstwo nad współczesnym bolszewizmem, to chyba słusznie palili. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 20:42 Jakichś konkretnych. Włoskich. Bo chyba nie chcesz powiedzieć, że to była reprezentacja kółka różańcowego? Odpowiedz Link Zgłoś
purchawkapuknieta Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 21:04 Nie widziałam ich, a szłam w tej ekstremalnie faszystowskiej części marszu. A uprzedzając pytanie, jakąś płonącą szmatę na asfalcie widziałam i, gdyby córka mnie nie odciągnęła, to bym w nią wlazła. Może to była właśnie flaga mokrego snu Spinellego- nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 21:15 purchawkapuknieta napisała: > Nie widziałam ich, Wiadomo 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 08:24 Nawet w hymnie jest "z ziemi włoskiej do Polski". Odpowiedz Link Zgłoś
purchawkapuknieta Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 11:25 Bo hymn mamy faszystowski (co nie dziwi w kraju, gdzie ODRADZA się faszyzm). Dlatego gorąco optuję za ROTĄ jako nowym hymnem. Odpowiedz Link Zgłoś
maaria33 Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 11:32 To dobrze, że nie przeszkadza ci fakt, że jej autorka jest lesbijka. Odpowiedz Link Zgłoś
folsom_prison_blues Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 11:40 maaria33 napisała: > To dobrze, że nie przeszkadza ci fakt, że jej autorka jest lesbijka. Tobie za to chyba nie przeszkadzają żadne fakty, w szczególności te wystrugane z banana 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 23:15 A co? Z Dulębianką tylko haftowały patriotyczne sztandary, nucąc patriotyczne pieśni? Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: Wróciłam z marszu 13.11.18, 09:00 Jak na lesbijkę miała całkiem sporo dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 19:17 nutella_fan napisała: > Tak, warszawskiego. Ja się nawet zainteresowałam, co to za jedni ta Forza Nuova, ale strona oficjalna jest dostępna jedynie po włosku. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 19:34 Więc skoro ci to nie przeszkadza to albo jesteś ruskim trollem albo faszystką. Odpowiedz Link Zgłoś
gyubal_wahazar Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 19:45 Towarzyszu, nie szafujcie proszę tak lekko określeniami, które należą się mnie. Prócz nich jeszcze 'prawicowy kuc' i 'zdrajca Polski'. W razie wątpliwości, moje referencje może potwierdzić towarzyszka maaria33 Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 19:59 W odb...e mam prawicowców i ich nazwy. Faszyzm jest jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
gyubal_wahazar Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 20:14 Aha. A komunizm jest też jeden czy dwa ? Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 21:20 Znowu desant erotycznych frustratów, którzy figlarnie nazywają się narodowcami, na emamę. Bardzo dziękujemy ale mamy już józka a ty możesz wracać na forum samotnych misiów. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 20:05 Nie zaczyna się zdania od "więc". Odpowiedz Link Zgłoś
super_hetero_dyna Re: Wróciłam z marszu 13.11.18, 17:07 Wspaniałe by było, gdyby spalili wszystkie, a jak jedna, to tylko dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
kotomama Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 18:50 A może to? Maszerowanie wspolnie z włoskimi faszystami. Przypomnę, że Włochy podczas II WS były w sojuszu z tymi którzy zrównali Warszawe z ziemią. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 19:18 Wlasnie. Nie widzi, to nie ma. I marsz i swiat od razu piekniejszy! Odpowiedz Link Zgłoś
gyubal_wahazar Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 19:29 Setki tysięcy ludzi maszerowało z kilkunastoma. Frapująca konstrukcja stylistyczna Odpowiedz Link Zgłoś
gyubal_wahazar Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 19:55 Nie uwierzysz, jaką ja flagę widziałem: słoweńską. I szwedzką. I tysiące polskich. Z orłem i bez. I baner z Kraśnika. Tak, właśnie z Kraśnika. Odpowiedz Link Zgłoś
grrru Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 19:57 Jak z orłem to to na pewno nie była polska flaga. Jak zwykle co roku masa idiotów, którzy nie mają pojęcia o symbolice narodowej i biorą szmatkę, która producenci piwa rozdają do czteropaków Odpowiedz Link Zgłoś
gyubal_wahazar Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 20:16 W takim razie to na pewno była Papua Nowa Gwinea i jej fanatyczni wielbiciele Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 20:23 Nie, to pewnie była bandera marynarki wojennej. Albo kapitanatu portu. Prawdziwi patriocie nie odróżniają ich od flagi Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
super_hetero_dyna Re: Wróciłam z marszu 13.11.18, 17:10 Węgry też były w tym sojuszu. I nic przeciwko Polsce nie zrobił y Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 18:56 No proszę jak za dawnych czasów A Mateusz był? Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 19:06 asmarabis napisała: > A Mateusz był? > Morawiecki pewnie że był był, i Jarosław i cała pisiowa świta. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 19:18 I bardzo dobrze, że byli. A gdzie te rozróby oraz dewastacja Warszawy? Ponad dwiescie tysięcy godnie uczciło święto, nie udały sie próby prowokacji - a totalni moga tylko gryźć palce ze złości. Odpowiedz Link Zgłoś
malamaja7 Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 19:21 Dokladnie wsztstko odbylo sie na poziomie. Przypomnijcie sobie jak wygladal marsz niepodleglosci za rzadow peło. Odpowiedz Link Zgłoś
gyubal_wahazar Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 19:31 Potwierdzam. Zero jakiegokolwiek wandalizmu. Ale jak zwykle tefałen wbił się w te kilkanaście metrów z ponad kilometra gdzie ktoś jakoby palił flagę. Czy za rok nie wyleje się zupa, że była to tefałenowska ustawka, jak ta z urodzinami hitlera za 20 tysięcy ? Odpowiedz Link Zgłoś
super_hetero_dyna Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 20:00 Przecież to oczywiste, że to TVN-owska ustawka. Widzisz na MN kamerę TVN - możesz być pewny, ze za chwile zdarzy się jakaś prowokacja. Ubecka stacja kultywuje stare, sprawdzone, ubeckie metody. Odpowiedz Link Zgłoś
gyubal_wahazar Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 20:18 Dokładnie tak. Trudno przecież by przez lata niemiecka, a teraz będąca w rękach amerykańskich Żydów stacja, trzymała kciuki za Polskę Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 21:18 Osobiście chyba wolałabym, aby to nie była ustawka. Ideowo UE dąży do likwidacji państw narodowych, więc flaga jak najbardziej symbolicznie do spalenia właśnie na tym marszu. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia.stefa Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 07:34 I bardzo dobrze, że dąży, państwa narodowe to dość świeży wynalazek i wszystko wskazuje na to, że niezbyt dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
zofijkamyjka Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 15:37 babcia.stefa napisała: > I bardzo dobrze, że dąży, państwa narodowe to dość świeży wynalazek i ogólnie neologizm, masło maslane Odpowiedz Link Zgłoś
zofijkamyjka Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 21:05 maniaczytania napisała: > masło maślane to pleonazm no i właśnie "państwo narodowe" to taki neologizm-pleonazm Odpowiedz Link Zgłoś
zofijkamyjka Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 15:35 super_hetero_dyna napisał(a): > Przecież to oczywiste, że to TVN-owska ustawka. Widzisz na MN kamerę TVN - może > sz być pewny, ze za chwile zdarzy się jakaś prowokacja. Ubecka stacja kultywuje > stare, sprawdzone, ubeckie metody. mylisz się, śledziłam wczoraj relacje TVN, nic nie było o paleniu flagi UE. Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 08:25 O co chodzi z tymi urodzinami Hitlera? Nie znam sprawy? Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 11:31 Jakiś czas temu obiegła media wiadomość, że ONR świętował urodziny Hitlera ( z tortem itd ). Teraz wyszło na jaw, że była to ustawka dziennikarki TVN - zapłaciła aktorom 20000 pln. Wyszło to w toku śledztwa. No i cisza zaległa - TVN nie dementuje, nabrali wody w usta. Ciekawostką jest - dlaczego - mimo, że akcja miała miejsce w maju 2017 roku - nagrywający nie zgłosili sprawy do prokuratury ( przecież to było złamanie prawa ), a wyemitowali materiał dopiero w styczniu b.r. wiadomosci.wp.pl/urodziny-hitlera-pod-wodzislawiem-slaskim-ustawka-20-tys-zl-za-organizacje-6314681496602241a Odpowiedz Link Zgłoś
gyubal_wahazar Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 11:41 Jeśli już, to kłamią wiadomości.wp.pl. Tylko może wykaż to najpierw, bo samo tupanie, to słaby argument Odpowiedz Link Zgłoś
zofijkamyjka Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 15:43 gyubal_wahazar napisał: > Jeśli już, to kłamią wiadomości.wp.pl. nie wiadomo czy kłamią ale wiadomo że narazie brak dowodów a tymczasem jeden neonazista juz ma przedstawiony wyrok bo sie sam przyznał .... a drugi opowiada, że dostał reklamówkę pieniędzy. Niezła bajeczka, w swietle tego, że już znależiono u chłopaków nazistowskie mundury i gadżety po chałupach. Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 16:09 Oraz masę idologicznych materiałów. Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 11:55 > No i cisza zaległa - TVN nie dementuje, nabrali wody w ust Dlaczego kłamiesz? Była o tym mowa w Faktach, tu też zresztą zacytowano oświadczenie Superwizję ta: m.wirtualnemedia.pl/m/artykul/superwizjer-tvn-nie-zaplacilismy-za-organizacje-urodzin-hitlera-oskarzony-mogl-klamac Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 13:24 Czemu kłamiesz, Arwenka? TVN jak najbardziej zdementował. Odpowiedz Link Zgłoś
grrru Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 15:12 Nie ONR, tylko jakieś stowarzyszonko. Odpowiedz Link Zgłoś
grrru Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 15:36 Sprawdź sobie w krs, ja ich nie znam. Zresztą oczywiście dementują, że jako stowarzyszenie mieli z tym coś wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
zofijkamyjka Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 15:39 arwena_11 napisała: > Jakiś czas temu obiegła media wiadomość, że ONR świętował urodziny Hitlera ( z > tortem itd ). Teraz wyszło na jaw, że była to ustawka dziennikarki TVN - zapłac > iła aktorom 20000 pln. Wyszło to w toku śledztwa. to ciekawe, że w tym państwie cos wycieka w toku śledztwa neonazista cos chlapie, nawet nie pod przysięgą a arwenka łyka Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 15:47 Dziennikarka tvn przeniknęła do środowiska neonazistów, żeby zrobić reportaż. A śmieci produkują fakenewsy, żeby ją zdyskredytować a neonaziści pozostali bezkarni. A pożyteczne idiotki rozpowszechniają. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 20:28 I skomlą na forach z frustracji Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 19:53 Chodziło o Mateusza od puszek i faktur to chyba oczywiste Odpowiedz Link Zgłoś
zona_glusia Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 19:21 No cóż, przed 1989 rokiem ludzie podobne wrażenia wynosili z marszów pierwszomajowych. Nie było Ci głupio, że na czele patriotycznego marszu, w którym idziesz, maszeruje włoski faszysta? Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 19:24 zona_glusia napisał(a): > No cóż, przed 1989 rokiem ludzie podobne wrażenia wynosili z marszów pierwszoma > jowych. > Nie było Ci głupio, że na czele patriotycznego marszu, w którym idziesz, maszer > uje włoski faszysta? E? Marsz rządowy i marsz narodowców szły oddzielnie. Na czele marszu rządowego maszerowały nasze władze. Jeśli szła w rządowym, to nie masz racji. Odpowiedz Link Zgłoś
gyubal_wahazar Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 19:33 Dla komunistów, dowolny ich przeciwnik to faszysta. O ile więc jesteś komunistką, to zapewne uważasz mnie za faszystę Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 19:36 Sami stawiacie na konflikt. A kto mieczem wojuje od miecza ginie. Stawiam dolary przeciwko orzechom że za rok marszu nie będzie, Polski i ciebie też. Odpowiedz Link Zgłoś
gyubal_wahazar Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 19:57 Chciałabyś, ale tak jak zawodzisz się od 9 lat, tak zawiedziesz się i za rok, gdy pójdzie dużo więcej ludzi niż w tym roku. Oboje to wiemy, ale ty wierzysz w zaklinanie rzeczywistości. No to zaklinaj Odpowiedz Link Zgłoś
zofijkamyjka Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 15:48 gyubal_wahazar napisał: > Chciałabyś, ale tak jak zawodzisz się od 9 lat, tak zawiedziesz się i za rok, g > dy pójdzie dużo więcej ludzi niż w tym roku. to może idźcie sobie w jakims innym mieście a nie w stolicy,która tyle wycierpiała od faszyzmu. Jakieś 2/3 tych dziarskim "rodzin z dziećmi" zjechało tu spoza W-wy. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 20:30 A na czele to nie prezydent nasz szedł? Czyżbyś ty o nim mówiła takie obelgi? Odpowiedz Link Zgłoś
zona_glusia Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 22:43 Marsze się wymieszały a prezydenta już po 16 nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
zofijkamyjka Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 16:16 nutella_fan napisała: > A na czele to nie prezydent nasz szedł? niestety szedł i teraz znowu będzie sie musiał tłumaczyć na zagranicznych wyjazdach Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 19:24 Ja byłem rok temu z rodzina i dziećmi - najmłodszy poniżej 3 lat tez szedł (a raczej był niesiony) fajna atmosfera ! pozdrawiam Cie nutella Odpowiedz Link Zgłoś
zofijkamyjka Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 16:19 bywalec.hoteli napisał: > Ja byłem rok temu z rodzina i dziećmi - najmłodszy poniżej 3 lat tez szedł (a r > aczej był niesiony) fajna atmosfera ! pozdrawiam Cie nutella a mój mąż poszedł pod most Poniatowskiego 2 lata temu z córką i mało petardą nie zarobili a ile się wulgaryzmów nasłuchali.... Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Wróciłam z marszu 13.11.18, 12:56 Sól tej ziemi tak sie wysławia... Odpowiedz Link Zgłoś
zofijkamyjka Re: Wróciłam z marszu 13.11.18, 19:44 hanusinamama napisała: > Sól tej ziemi tak sie wysławia... moja koleżanka opowiadała mi, że słyszała na tegorocznym marszu wrzaski "wyp..... z PIS" Odpowiedz Link Zgłoś
gyubal_wahazar Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 19:27 Popieram, nutella. Bardzo fajnie było. A dla koleżanek złaknionych nazizmu jak kania dżdżu zawiadamiam, że widziałem szczerbatą nazistkę koszmarnie fałszującą hymn. Miała jakieś 4 lata i siedziała na nazistowskim baranie swego nazistowskiego taty. Jeśli koleżanki za chwilę usłużnie nie doniosą o wycięcie niniejszego, to mam w zanadrzu jeszcze kilka skrajnie rozwydrzonych aktów nazizmu Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 19:32 Fajnie było. Dzięki temu wiemy, ze nacjonalista i faszysta z Włoch to ludzie, z którymi idziemy w jednym kierunku. Nie przeszkadzają nam wcale ich hasła. Oni byli współorganizatorami marszu i idąc - czy ich widzimy czy nie - działamy na rzecz ONR i MJłodziezy Wszechpolskiej. Jesli ktoś popiera ich program, jeśli ktoś uważa, że Polska nie jest dla rodziny Pierwszej Damy - to OK. Ale iść bezmyślnie , nie zastanawiając sie, to naprawde hańba. Odpowiedz Link Zgłoś
gyubal_wahazar Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 19:37 Faszysta zostało tak wyświechtane, że dziś to każdy kto nie popiera komunizmu. Jeśli i ty taką definicję wyznajesz, to w twoich oczach z przyjemnością mogę być faszystę. Podobnie jak dla mnie określenie 'komunista' jest równoznaczne z 'bandyta' Odcieni nacjonalizmu jest kilka i niektóre bardzo ze sobą sprzeczne, więc warto doprecyzować którą masz na myśli Odpowiedz Link Zgłoś
grrru Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 19:47 Najwyraźniej dzisiejsza opozycja też nie ma nic przeciwko ONR i MW, bo przez tyle lat nic nie zrobili, żeby te organizacje zdelegalizować. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 19:59 Przypomnij, który to wasz ulubiony adwokat był współzałożycielem MW, jej pierwszym prezesem i wprowadził jej członków do sejmu z list swojej partii? Czyżby jakaś amnezja? Odpowiedz Link Zgłoś
grrru Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 20:01 Pozbądź się maniery zwracania per "wy", bo to od jakiś trzydziestu lat nieaktualne. Ja nie mam ulubionego adwokata. Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 20:32 arwena_11 już tak ma. Przyzwyczajenie? Odpowiedz Link Zgłoś
lily_evans11 Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 08:50 A moja ulubiona adwokatka, która poprowadziła mi sprawę o ustalenie pobytu dziecka przy matce, działała w Partii Kobiet, . Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 19:56 verdana napisała: > Jesli ktoś popiera ich program, jeśli ktoś uważa, że Polska nie jest dla rodziny Pierwszej Damy - to OK. Ale iść bezmyślnie , nie zastanawiając sie, to naprawde hańba. No i teraz ciekawostka - czy Pierwsza Dama uważa, że Polska nie jest dla jej rodziny, skoro też uczestniczyła w marszu? Odpowiedz Link Zgłoś
gyubal_wahazar Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 19:59 Aż mi dech zapiera na myśl, co tak wyrafinowana i wytrawna intelektualistka uważa Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 20:06 Pierwsza dama nic nie uważa i to jest największy jej problem. ONR uroczyście obchodził rocznice swojego założenia, nie odcinając sie od swoich korzeni. Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 20:13 verdana napisała: > Pierwsza dama nic nie uważa i to jest największy jej problem. Nie masz o tym zielonego pojęcia, ale obrazić bez powodu to już bez cienia refleksji potrafisz. Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 20:16 Ach, naprawdę? Pierwsza Dama zna historię ONR i popiera? To już większym komplementem jest sadzić, że nic nie uwaza. Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 20:26 Obraziłaś ją już w pierwszym wpisie. Stąd moje pytanie - czy Twoim zdaniem ona popiera, skoro idzie? Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 20:41 Uważam, że idzie, bo nie ma kręgosłupa. I to jest ta lepsza wersja. Odpowiedz Link Zgłoś
zofijkamyjka Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 16:21 verdana napisała: > Jesli ktoś popiera ich program, jeśli kt > oś uważa, że Polska nie jest dla rodziny Pierwszej Damy - to OK. Ale iść bezmyś > lnie , nie zastanawiając sie, to naprawde hańba. a właśnie, Pierwsza Dama nie poszła.... Odpowiedz Link Zgłoś
zofijkamyjka Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 21:07 maniaczytania napisała: > przecież szła w marszu a to sorry,jakos mi umknęła Odpowiedz Link Zgłoś
maaria33 Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 19:32 Forza Nouva nie widziałeś i nie wiedziałeś. W ogóle nic o nich nie wiesz. Palonych flag też nie. A to niespodzianka Zdrajca Polski. Ramię w ramię z Forza Nuova. Powodzenia w zakładaniu miliona wątków "radujmy się" Odpowiedz Link Zgłoś
gyubal_wahazar Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 19:40 Nie byłaś na tym marszu, a ćwierkasz te swoje tefałenowe bzdetki sądząc że ktokolwiek kto samodzielnie myśli się na to nabierze. Przypomnę ci, bo pewnie ci to umknęło: tak jak organizatorzy nikogo z zagranicy nie zapraszali, tak nie wyciągali z tłumu kogokolwiek kto niósł flagę która im się nie podobała. Prosili tylko by powstrzymać się od haseł skrajnie nazistowskich Odpowiedz Link Zgłoś
gyubal_wahazar Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 19:50 O trochę nazistowskie błagali ze łzami w oczach. Z tej półki widziałem takie 'Chwała Polsce', 'Kocham Polskę' i 'Niech Żyje Polska' - nazizm w pełnej krasie Odpowiedz Link Zgłoś
grrru Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 19:54 Ciekawa interpretacja, że chwała Polsce to hasło trochę nazistowskie. To coś jak słynny przypadek z Białorusi, gdzie facet został oskarżony o wznoszenie okrzyków antypaństwowych. Okrzyki brzmiały: Niech żyje Białoruś. Odpowiedz Link Zgłoś
gyubal_wahazar Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 20:00 Nie taję, że dostosowałem się do terminologii i sentymentu przeważającyh na tym forum, czyli lewackich. Stąd takie ich określenie Odpowiedz Link Zgłoś
grrru Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 20:02 Nikt nigdy na tym forum nie nazwał haseł propaństowych nazistowskimi, więc puknij się w łeb. Odpowiedz Link Zgłoś
gyubal_wahazar Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 20:09 Cały wczorajszy dzień byłem tu określany jako naziol, nazista, faszysta, zdrajca Polski i prawicowy kuc. Powyższe pisałem w kpiącej z lewackiej narracji stylistyce. Dlatego upewnij się najpierw czy chwytasz kontekst, nim kogoś ocenisz Odpowiedz Link Zgłoś
grrru Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 19:49 A takie troszkę nazistowskie były dozwolone? Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 01:13 Delikatnie nazistowskie moga byc Odpowiedz Link Zgłoś
zofijkamyjka Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 16:28 gyubal_wahazar napisał: > Nie byłaś na tym marszu, a ćwierkasz te swoje tefałenowe bzdetki sądząc że ktok > olwiek kto samodzielnie myśli się na to nabierze. Przypomnę ci, bo pewnie ci to > umknęło: tak jak organizatorzy nikogo z zagranicy nie zapraszali, tak nie wyci > ągali z tłumu kogokolwiek kto niósł flagę która im się nie podobała. Prosili ty > lko by powstrzymać się od haseł skrajnie nazistowskich ale miało być bez flag, tylko biało-czerwona miała być. Negocjowali, negocjowali i nie wynegocjowali Odpowiedz Link Zgłoś
gyubal_wahazar Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 17:18 Kto powiedział, że tylko biało-czerwona miała być ? Masz linkę do źródła ? Odpowiedz Link Zgłoś
zofijkamyjka Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 17:50 gyubal_wahazar napisał: > Kto powiedział, że tylko biało-czerwona miała być ? Masz linkę do źródła ? prezydent mówił na TT. i Spychalski Odpowiedz Link Zgłoś
gyubal_wahazar Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 19:41 I jak ci się podobało ? Widziałaś może palenie flagi unii europejskiej ? Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 19:44 Dlaczego moderacja nie zbanuje faszystki? I dlaczego ematki nie dają jej ignora? Odpowiedz Link Zgłoś
gyubal_wahazar Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 19:47 Fakt posiadania 13 letniej córki świadczy o faszyzmie czy zabranie jej na marsz ? Oj towarzyszy, tak się poddać jednemu reakcyjnemu wrogowi ludu ? Czas podszlifować dialektykę Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 20:14 Masz rację - Twoja córka powinna znać słowo "jeb..". Dla córki takiej matki to fundameentalne wykształcenie. Odpowiedz Link Zgłoś
gyubal_wahazar Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 20:21 Chodzi ci o moją córkę, czy córkę mojej matki ? Doprecyzuj proszę, bo rozrzut masz jak po grochówce Odpowiedz Link Zgłoś
lily_evans11 Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 22:41 Zna. Purchawka sama kiedyś pisała, że jej córka zachowuje się wygląda jak menelka, co było zresztą okraszone radosna emotką. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada I fajno 11.11.18, 19:50 Tu wszyscy się martwili .Czy będzie zadyma i ile ludzi będzie poturbowanych.200 tysięcy ludzi wzięło udział .Całe rodziny z dziećmi.Ale gdy ty maszerowałaś to polsko-języczne stacje prześcigały się kto znajdzie ,najwięcej nazistów i faszystów.🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
julita165 Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 19:58 Ja nie byłam. I żałuję. Uznałam że syn za mały a to będzie jednak długo trwało, trochę zimno, do domu też w 15 minut nie wrócimy. A gadanie o marszu faszystów to naprawdę piramidalna bzdura. W masie 250 tys ludzi znalazło się kilku którzy spalili 1 ( słownie : jedną ) flagę UE ( co też może jeszcze okazać się prowokacja ) plus może kilkunastu Włochów o niezbyt sympatycznych poglądach. A te trochę flag ONR...no cóż, to jest legalna organizacja więc nie widzę problemu z ich emblematami. Nie musze z każdym jednym poglądem każdego uczestnika imprezy się zgadzać żeby wspólnie uczcić taka rocznicę jak dzisiejsza. Co do "faszystowskich" haseł. Poczytajcie sobie choćby na TVN Warszawa co to był ! Bolszewika gon gon gon, raz sierpem itd, a na drzewach itd. Nic strasznego. No chyba że ktoś to bierze dosłownie i naprawdę myśli że to wezwanie do mordów ale w takim razie chyba ma problemy ze sobą, jakaś nerwica lękowa albo co. Odpowiedz Link Zgłoś
grrru Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 20:04 A co do czerwonej hołoty. W pewnej znanej pieśni śpiewanej przez internowanych było coś takiego: Nie chcemy komuny, nie chcemy i już ! Nie chcemy ni sierpa ni młota. Za Katyń, za Grodno, za Wilno i Lwów Zapłaci czerwona hołota. Też faszyści? Odpowiedz Link Zgłoś
julita165 Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 20:12 grrru napisała: > A co do czerwonej hołoty. W pewnej znanej pieśni śpiewanej przez internowanych > było coś takiego: > Nie chcemy komuny, nie chcemy i już ! > Nie chcemy ni sierpa ni młota. > Za Katyń, za Grodno, za Wilno i Lwów > Zapłaci czerwona hołota. Ja z takimi tekstami nie mam problemu, przeciwnie, zgadzam się w 100 % 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 20:13 Za Wilno? Serio? Zabieramy Litwie Wilno, a Niemcy nam Wrocław i będzie kwita? Odpowiedz Link Zgłoś
grrru Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 20:29 A nie wiem, pytaj się tych, co to śpiewali. Kuronia już nie zdążysz, ale Michnik nadal wśród żywych. To była jedna z najpopularniejszych pieśni tamtego okresu. Odpowiedz Link Zgłoś
julita165 Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 20:31 verdana napisała: > Za Wilno? Serio? Zabieramy Litwie Wilno, a Niemcy nam Wrocław i będzie kwita? No przecież nie dosłownie ! Nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie teraz nawoływał do zmiany granic. Co nie znaczy że nie może być szkoda Wilna i Lwowa. Bo mnie trochę szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 20:47 NI jak sobie zorganizują wielki marsz z pieśniami o zwrocie Wrocławia i Szczecina, to żadnego problemu nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
julita165 Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 21:11 tanebo2.0 napisał: > A Niemcom szkoda Breslau... Pewnie tak. Tylko co z tego ? Ważne jak z poczuciem tej "szkody" sobie radzimy. W tym konkretnym przypadku po prostu poprzez pogodzenie się z faktem że było minęło i nie ma już od tego odwrotu. Co nie znaczy że nie wolno wspominac. Niemcom tylko o tyle łatwiej że jednak oni sami ta wojnę wywołali więc niejako na własne życzenie to miasto utracili. Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 21:52 To tak gwoli historycznej ścisłości, przyłączenie Wilna do II RP zostało poprzedzone czymś, co dziś nazywamy akcją „zielonych ludzików”. Odpowiedz Link Zgłoś
julita165 Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 00:46 Jasne, tylko ilu wtedy było Litwinów w Wilnie ? Zdaje się kilka %. To były tereny etnicznie mieszane i był to okres właściwie jeszcze wojenny, czas kształtowania granic nowopowstalych państw. Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 08:29 Mogli się zastanowić zatem przed wrześniem 1939. Odpowiedz Link Zgłoś
zofijkamyjka Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 16:35 julita165 napisała: > No przecież nie dosłownie ! Nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie teraz nawoły > wał do zmiany granic. Co nie znaczy że nie może być szkoda Wilna i Lwowa. Bo mn > ie trochę szkoda. ale Lwowianom nie szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
bramstenga Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 11:39 Tak tak, a wezwanie "za Katyń" oznacza, że domagamy się przyłączenia do Polski okręgu charkowskiego. Niby elita intelektualna, a logika leży i kwiczy. Odpowiedz Link Zgłoś
renia266 Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 20:07 Powiem to z pewnym zaskoczeniem, ale uważam, ze te obchody PIS-owi wyszły. Rewelacyjny koncert na Stadionie, marsz z fenomenalną frekwencją, bez żadnych ekscesów- wbrew temu co mówi TVN. Te kilka przypadków (prowakacji??) to margines całości. Nawet jeżeli maszerował ONR to nie było rasistowskich haseł. Jedna flaga spalona? Cóż, nie sądze by jakikolwiek rząd utrzymał każdego w ryzach. To wszystko przy strajku policjantów, która znaczna część nie wróciła jeszcze z L4. Plus rewelacyjne sztuczne ognie na koniec. Było dobrze. Nie wiem w czym szukacie dziury w całym. Bo nie było rozróby?? Wtedy byście się cieszyły?? Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 20:12 Wyszło. Zdłali wyprowadzić ONR z marginesu i wprowadzić na salony. Witamy w nowej Polsce, która będzie wspaniała, tylko dla białych, tylko dla Polaków i poza Unią. Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 08:32 Nie histeryzuj, za PiS-u padła rekordowa ilość wniosków cudzoziemców o pracę w Polsce. Tak tu źle dla cudzoziemców... Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 20:09 Idąc w marszu współorganizowanym przez ONR popierasz ONR, choćbyś nie wiem jak się zaklinała,że nie. Skoro na 100 lecie niepodległośi uważasz hasła o wieszaniu za stosowne, to byc moze rzeczywiście słusznie poszłaś. Tylko radziłabym potem nie marudzić, jak ONR wprowadzi posłów do sejmu i będzie domagało sie białej Polski. No, ale moiże jesteś za białą Polską tylko dla Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 20:15 A nie przeszkadzało ci wprowadzenie do sejmu MW przez Giertycha? Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 20:16 Oczywiście, ze mi przeszkadzało! Skąd pomysł, ze nie? Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 20:25 Bo od dłuższego czasu Giertych jest bardzo tu na forum chwalony. Myślisz, że poglądy mu się tak zmieniły? Czy może zaczął się pilnować z ich wygłaszaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 20:43 Nie lubiłam nigdy Giertycha. Ale zdarza sie, ze ludziom poglady sie zmieniają. Tak było przed wojną z Wasiutyńskim (no, udowodnienie mu przed sadem, ze miał dziadunia Żyda trochę pomogło), tak było z Piaseckim, tak było nawet z Kuroniem. Co do Giertycha nie wiem - myślę, ze nieco zmienił poglądy, ale go nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
zofijkamyjka Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 16:41 arwena_11 napisała: > A nie przeszkadzało ci wprowadzenie do sejmu MW przez Giertycha? a kogo on z MW wprowadził? Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 08:33 Ale Polska jest biała jak Afryka czarna, a Chiny żółte. Krajów multikuturowych jest garstka. Dlaczego mamy dążyć do takiego modelu? Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 08:47 Zauważ że tak się jakoś składa że te państwa multikulti jak je nazywasz są najbardziej rozwinięte. I nie dlatego że imigranci tam przyjechali żeby korzystać z dobrodziejstw socjalu wypracowanego przez białych. Tak się jakoś składa że gdy człowiek ma zagwarantowaną wolność osobistą, wolność od białego faszystowskiego rednecka zaczyna myśleć o czymś innym niż ukrywanie się. Na przykład jak wynaleźć procesor. Zauważ też że nie ma teraz ani w historii ani jednej dyktatury która swoim charakterem spowodowałaby rozwój gospodarczy i naukowy. Odpowiedz Link Zgłoś
folsom_prison_blues Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 09:09 tanebo2.0 napisał: > Zauważ że tak się jakoś składa że te państwa multikulti jak je nazywasz są najb > ardziej rozwinięte. Chyba się rozpłaczę. Rozwinięte, bo przez całe stulecia kolonizowali Afrykę i Azję i wyrządzili tamtejszym mieszkańcom nieprzebrane morze krzywd. O żadnym multikulti mowy nie było pod batem białego człowieka. Do szkoły, geniuszu! Odpowiedz Link Zgłoś
folsom_prison_blues Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 10:01 Nie geniuszu, tego typu wynalazki migą pojawiać się w bogatych i wykształconych a do tego wolnych społeczeństwach. Dzięki przodkom wybalazcôw procesora serki milionów Afrykańczykôw, Azjatów i rdzennych Amerykanôw nie miały szans na jakikolwiek rozwój. Ale rozumiem, że dla Ciebie niewolnictwo to jest multikulti a ten cały Martin Luther King się czepiał nie wiadomo o co 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 16:56 Dziękuję, świętnie go wypunktowałeś/łaś Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 17:23 Tyle że twoje rozumowanie jest o kant potłuc. Czy Japonia miała kolonie? Nagle po wojnie i po wprowadzeniu demokracji technologi trysnęły. Czy Niemcy importowali murzynów? Czy Finlandia miała kolonie? Z drugiej strony niewolnicze imperia - Hiszpania i Portugalia nie rozwinęły się. Jak to wytłumaczysz? Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 19:08 Analogicznie Korea Południowa. Singapur. Odpowiedz Link Zgłoś
folsom_prison_blues Re: Wróciłam z marszu 13.11.18, 13:12 Jak rozumiem, Niemcy, Japonią i Finlandią to te kraje multikulti, o których mówisz wyżej. A, sorry, eksperymenty medyczne na żydowskich i polskich więžniach, tak, to stanowczo oznaka otwartości na inne kultury 😀 ogólnie super podajecie przykłady, to może dla odmiany coś o Francji, Belgii, UK, USA, Kanadzie? 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 10:25 Akurat te, które są najbardziej rozwinięte, nic nie kolonizowały. Odpowiedz Link Zgłoś
folsom_prison_blues Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 10:56 Mówisz o tych, co kolaborowały z Trzecią Rzeszą? 😎 Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 16:57 Oj tam, oj tam... Stare dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
ira_08 Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 21:42 NSDAP też było legalne. Niezbyt sympatyczne poglądy, TYLKO jedna flaga spalona, no luzik 😀Faszystowskie hasła też tylko tak dla żartów. Ciebie przecież nie dotyczą. No ale jak pokazuje historia - do czasu. Gratuluję więc dobrego humoru. To był marsz faszystów, nie ma co czarowac. Przyjmij własne poglądy na klatę. Odpowiedz Link Zgłoś
owmordke Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 23:51 SS tez bylo legalne. Ba, Holocaust tez byl legalny. Odpowiedz Link Zgłoś
karotka_plus Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 20:07 W mojej mieścinie jedna mieszkanka obchodzi właśnie dziś swoje 100 urodziny Jak dla mnie - coś pięknego, urodzić się w dniu odzyskania przez Polskę niepodległości i obchodzić 100-lecie tego wydarzenia Odpowiedz Link Zgłoś
martaesz Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 20:09 My też byliśmy ,stare naziole😁 z naszym 8 letnim faszystą ,może nawet pokażą nas w tefałenach jako typowych nazistów idących w marszu Polski Niepodległej. Było pięknie... Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 20:10 Pięknie było. Niech się dziecko uczy, ze biała siła górą. Moze potem zleje jakiegoś ciapatego i matka będzie z niego dumna. Że patriota. Odpowiedz Link Zgłoś
folsom_prison_blues Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 20:20 verdana napisała: > Pięknie było. Niech się dziecko uczy, ze biała siła górą. Moze potem zleje jaki > egoś ciapatego i matka będzie z niego dumna. Że patriota. Tak po prostu na co dzień wmawiasz rasizm przypadkowym osobom, czy może tylko przy święcie? Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 20:24 Jesli ktoś idzie na marsz współorganizowany przez ONR, który co roku niesie takie transparenty, to chyba robi to swiadomie. Albo jest zwyczajnie głupi i nie ma pojęcia na co idzie. Tak czy inaczej - niedobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
gyubal_wahazar Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 20:29 Powiedz to ponad 80-letnim nazistom idącym powolutku by choć przez chwilę pokazać że kochają ten kraj. Wytłumacz im że kochają go źle, bo wśród organizatorów jest ONR. Czujesz ponury absurd tego co piszesz, czy pomóc ci bardziej ? Odpowiedz Link Zgłoś
folsom_prison_blues Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 20:35 Owszem, mamy w Polsce problem z rôżnymi organizacjami głoszącymi hasła ze spektrum nazizmu. Nie jest to zresztą nic wyjątkowego w Europie - co oczywiście nie jest żadnym usprawiedliwieniem. Ale gorszy problem mamy z tymi, ktôrzy na tej podstawie dorabiają normalnym ludziom gębę nazioli i puszczają ją w świat. Sorry, zastanówcie się czy wasze dzieci wam to wybaczą. Odpowiedz Link Zgłoś
tsaria Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 09:01 Dokładnie jest tak jak piszesz. Marsz był udany, maszerowało ramie w ramie 250tys. Polaków z flagami biało czerwonymi, nawet dziś na tvn24 usłyszałam, że marsz był sukcesem. Pojedyncze zdarzenia były marginalne. Ale nasze tu forumowe znawczynie okrzyknęły, że te 250tys. to sami faszyści. Litości Odpowiedz Link Zgłoś
betty_bum Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 09:22 No rzeczywiście sukces, bo nie było ofiar. Wizerunkowo, marsz takich typów, prowadzony pod wodzą prezydenta i premiera, to porażka, o czym pisze dziś światowa prasa. Odpowiedz Link Zgłoś
tsaria Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 10:27 Ani ofiar nie było, ani spalonych witryn czy samochodów co przepowiadano przed marszem szumnie, szkoda nie? nie ma o czym pisać to masturbujecie się jedną słownie jedną spaloną flagą UE i kilkoma flagami, które nie powinny się pojawić. W maszu uczestniczyło 250tys. Polaków, często idąc całymi rodzinami z dziećmi, ale to wedle waszej ideologi sami faszyści i jak sama napisałaś "marsz takich typów". Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 10:34 > Ani ofiar nie było, ani spalonych witryn czy samochodów co przepowiadano przed marszem szumnie, szkoda nie? Też mam wrażenie, że niektórzy są rozczarowani. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 11:10 Oczywiście, że są rozczarowani. Z pewnością bardziej podobało się w Gdańsku, który zamiast flag polskich ma zawieszone flagi UE. Gdańsk ma problem z tożsamością narodową? Odpowiedz Link Zgłoś
paniusiapobuleczki Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 11:21 Jak to zamiast? Jeśli już to oprócz, chociaż na zdjęciach w gazecie Trójmiasto widzę tylko polskie. Pewnie kłamią... Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 11:49 Nie znam Gdańska - ale ulica, którą widziałam na zdjęciu - wygląda na jakąś główną. Nie było ani jednej polskiej flagi na latarniach. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 22:07 arwena_11 napisała: > Nie znam Gdańska - ale ulica, którą widziałam na zdjęciu - wygląda na jakąś głó > wną. Nie było ani jednej polskiej flagi na latarniach. Pokaż zdjęcie. Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 10:38 > Ale gorszy problem mamy z tymi, ktôrzy na tej podstawie dorabiają normalnym ludziom gębę nazioli i puszczają ją w świat. Dokładnie - ale widocznie tak definiują patriotyzm A.D. 2018. Odpowiedz Link Zgłoś
zofijkamyjka Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 16:50 folsom_prison_blues napisał(a): > Owszem, mamy w Polsce problem z rôżnymi organizacjami głoszącymi hasła ze spekt > rum nazizmu. Nie jest to zresztą nic wyjątkowego w Europie - co oczywiście nie > jest żadnym usprawiedliwieniem. Ale gorszy problem mamy z tymi, ktôrzy na tej p > odstawie dorabiają normalnym ludziom gębę nazioli i puszczają ją w świat. nikt w świat nie puszcza, w dobie internetu zdjecia obiegły poprostu świat. To nie był fotomontaz że wojsko polskie szło ramie w ramie z neofaszystowska orgaznizacją włoską! Nic wyjatkowego? a gdzie indziej 250 tys ludzi idzie za tymi organizacjami neonazistowskimi? i jeszcze sie cieszy? Odpowiedz Link Zgłoś
grrru Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 20:39 Z tego wniosek, że zarówno obecna władza, jak i poprzednia popierają rasizm. Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 20:49 Nie. Nie mają pomysłu, jak z nim walczyć. Choć przy obecnej władzy i straszeniu uchodźcami nie wiem, czy to nie zbyt łagodna interpretacja. Odpowiedz Link Zgłoś
grrru Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 20:56 To takie trudne zdelegalizować organizację, jeśli jest rasistowska i nazistowska? Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 11:14 Verdano poczytaj kiedy ONR zalegalizowano. Z całą pewnością wtedy PiS nie rządził. Rok 2003 Ile razy można było ich zdelegalizować od tamtej pory? A może nie ma podstaw, skoro nikt tego nie zrobił? Odpowiedz Link Zgłoś
maaria33 Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 11:31 arwena - a Twoim zdaniem ONR powinni być zdelegalizowane i dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 11:35 Nie, moim zdaniem nie powinni. Zakładam, że jeżeli by łamali prawo - to od 2003 roku można było ich już z milion razy zdelegalizować. Odpowiedz Link Zgłoś
maaria33 Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 11:36 A Twoim zdaniem łamali prawo głosząc swoje hasła? Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 11:51 A konkretnie które? Jeżeli twoim zdaniem złamali - dlaczego nie złożyłaś już doniesienia do prokuratury? Odpowiedz Link Zgłoś
maaria33 Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 12:18 Podżeganie do nienawisci, promowanie symboli faszystowkich. Odpowiedz Link Zgłoś
grrru Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 15:14 I dlatego właśnie piszę, że dzisiejsza opozycja jest żenująca w płaczach w stylu "rasiści, naziści na ulicach", bo jak rządzili to nie widzieli podstaw do delegalizacji? A może im się nie chciało? Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 15:24 Tak. Winna jest zawsze opozycja. Odpowiedz Link Zgłoś
grrru Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 15:31 Nie, winna jest władza. Dlatego po latach u władzy żenująco jest ronić krokodyle łzy nad problemem, którego nie chciało się rozwiązać Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 16:02 grrru napisała: > Nie, winna jest władza. Dlatego po latach u władzy żenująco jest ronić krokodyl > e łzy nad problemem, którego nie chciało się rozwiązać czyli przerasta cię przeczytanie ustawy Prawo o stowarzyszeniach. Odpowiedz Link Zgłoś
grrru Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 16:30 Czekaj, ale jeśli z prawa wynika, że wszystko jest ok to nie rozumiem oburzenia na legalnie działające organizacje. Odpowiedz Link Zgłoś
maaria33 Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 16:39 Uważasz, że oburzać się można tylko na nielegalne??? Odpowiedz Link Zgłoś
maaria33 Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 16:40 p.s. jak ktoś wczesniej napisał - Holocaust też był legalny Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Wróciłam z marszu 13.11.18, 13:00 Jak sie idzie ramie w ramie z neonazistami to trudno sie potem wyręcać od takiej ideologii... Odpowiedz Link Zgłoś
malamaja7 Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 20:22 Nie histeryzuj...to na prawde jest slabe. Odpowiedz Link Zgłoś
maaria33 Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 21:55 Moze potem zleje jakiegoś ciapatego i matka będzie z niego dumna. Że patriota. To jedno. Ale totalna głupota nie pozwala jej pomyśleć, że to jej córkę jakiś naziol zleje i wtedy będzie płacz. Zapewne jak kilka pan z forum uważa , że faszyzm jej nie dotyczy bo jest blondynką (tak były takie wypowiedzi na forum) Odpowiedz Link Zgłoś
zofijkamyjka Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 16:45 martaesz napisała: > My też byliśmy ,stare naziole😁 z naszym 8 letnim faszystą ,może nawet pokażą przeciez ten Twój dzieciak nic nie rozumie,matka zabrała to poszedł i jeszcze sie pewnie cieszył Odpowiedz Link Zgłoś
gyubal_wahazar Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 20:10 Nie każdy musi stosować twoje metody wychowawcze Odpowiedz Link Zgłoś
escott Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 20:19 A jak bardzo samodzielnie trzeba myśleć, żeby nie zauważyć Forza Nuova, falangi, ONR, zakazów pedałowania i innych homofobicznych haseł? Panie sfochane, że zadają się z naziolską hołotą a ktoś to jeszcze w ogóle śmie krytykować. Było nie iść w złym towarzystwie. A jak jesteście takie zachwycone sobą oraz atmosferą (co troszkę dziwi, ja kurczę nawet lubię stadionową atmosferę, wulgarne przyśpiewki i morze rac, ale na derbach Krakowa, raczej nie w wielotysięcznym tłumie z okazji państwowej rocznicy...), to skąd ta potrzeba udowodnienia wszystkim, jak było super? Jakoś mnie nie przekonałyście, obawiam się. NIe mam z patriotami z marszu absolutnie niczego wspólnego, a fakt, że właśnie ta impreza jako jedyna wyciąga w Polsce wiele osób z domu obrzydza mi doszczętnie obraz tego spoleczeństwa. Widać, co jest ważne, pohukiwanie kretynizmów i urojona wojna z urojonym przeciwnikiem wyciągniętym z zeszłego stulecia. Odpowiedz Link Zgłoś
gyubal_wahazar Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 20:26 Tak bardzo, że będąc przez 3h na marszu a potem wracając pod prąd przez ponad pół h nie widziałem ani jednej flagi ONR, falangi ani FOrza Nuova. Widziałem zaś setki jeśli nie tysiące polskich flag. Dlatego nie twierdzę, że tych pierwszych nie było, ale ich proporcja do flag polskich była marginalna. A to że ludzie spoza Polski chcieli świętować polskie święto to źle ? Źle też że nie byli to komuniści, a sympatycy prawicy ? Ciekawie kombinujesz Odpowiedz Link Zgłoś
escott Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 20:28 Z okazji stulecia Niepodległości "obaliły" TVN, jprdl. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 20:39 Mi homofobiczne hasła nie przeszkadzają. Nie muszę być poprawną politycznie wg waszych standardów. Inna sprawa, że tych haseł akurat dzisiaj nie widziałam. Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 20:46 Nie przeszkadzają Ci równiez hasła "Biała siła" i "Polska dla Polaków". Owszem, człowiek nie odpowiada za to, ze w marszu pare osób niesie faszystowskie sztandary czy rasistowskie czy ksenofobiczne hasła. Odpowiada jednak, jesli idzie na marsz zorganizowany przez kogoś, kto zawsze takie hasła głosi i organizuje marz, aby takie własnie poglady zademonstrować. Innymi słowy z okazji 100 lecia Polski poszłas na marsz, aby częśść Polaków z tego swięta wykluczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 20:50 Nie, poszłam aby uczcić 100 lecie odzyskania niepodległości. A wy ruskie trole możecie dalej miauczeć na forach Odpowiedz Link Zgłoś
escott Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 21:00 Moim zdaniem to ty jesteś zupełnie nieuświadomiona politycznie, na forum wielodzietni połowa ludzi w ogóle nie świętuje odzyskania niepodległości, gdyż uważa, że Polska aktualnie nie jest wolna (przypuszczalnie znajduje się pod okupacją Unii Europejskiej, ale nie jestem pewna). Ale jestem pewna, że jeszcze trochę rac przyniesie wyzwolenie i w końcu uciszy ruskie trole na forach. Które się czepiają o jakichś tam paru marginalnych naziolków Odpowiedz Link Zgłoś
babcia.stefa Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 08:47 No to w ramach ćwiczeń pohajluj jeszcze z rana do lustra, powinno być Ci do twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 10:41 > Innymi słowy z okazji 100 lecia Polski poszłas na marsz, aby częśść Polaków z tego swięta wykluczyć. Niektórzy chcieliby wykluczyć 99 %. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 12:52 To nie ma znaczenia, ile procent chce wykluczyć. Jeżeli program organizacji opiera się na wykluczaniu kogokolwiek, a ta organizacja współorganizuje imprezę (nie - pojawia się na niej, bo tego nie sposób uniknąć, ale współorganizuje) - to nie szłabym na to. Nawet, gdyby reszta poglądów była w miarę zgodna z moimi. To się po prostu jeszcze ani razu dobrze nie skończyło - popieranie ideologii opartych na wykluczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
azja001 Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 20:53 Ojp tobie nic nie przeszkadza byle atmosfera była fajna. Więc skoro była taka fajna jak dla pozostałych patriotów maszerujących dziarsko w tłumie z ludźmi o skrajnych i nienawistnych poglądach to możesz spokojnie spać, tylko proszę przestań już przelewać tę słodycz marszu na osoby, którym przeszkadza otwarty atak na drugiego człowieka. A hasła homofobiczne to również agresja ale tobie to nie przeszkadza...Brak słów co to za kraj i naród Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 20:57 Najlepiej stąd emigruj, tam są wyznawane takie wartości, za jakimi wrzeszczycie głośno. Odpowiedz Link Zgłoś
grrru Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 21:04 Jeśli pasują Ci hasła homofobiczne to też emigruj. Najlepiej do Rosji. Tam są wyznawane takie wartości. Odpowiedz Link Zgłoś
azja001 Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 21:09 Masz nierówno pod sufitem. To nie kwestia wartości tylko biologii. W każdym społeczeństwie jest określony procent osób homoseksualnych a skoro wartością jest gnojenie ich za to że są w mniejszości to oznacza że nie wyniosłaś z domu żadnych wartości. Za to możesz się chociaż nacieszyć śpiewaniem roty pod flagą. Łał Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 22:00 azja001 napisała: > Masz nierówno pod sufitem. To nie kwestia wartości tylko biologii. W każdym spo > łeczeństwie jest określony procent osób homoseksualnych a skoro wartością jest > gnojenie ich za to że są w mniejszości to oznacza że nie wyniosłaś z domu żadny > ch wartości. A żądanie wprowadzenia ślubów homo to kwestia wartości czy biologii? Odpowiedz Link Zgłoś
lily_evans11 Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 08:45 A teraz zastanów się uczciwie, w czym Ci osobiście te śluby mogą przeszkadzać? Odpowiedz Link Zgłoś
grrru Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 10:43 Ja też jestem zdania, że to niesprawiedliwe, żeby koszmar rozwodów był tylko dla heteroseksualnych Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 21:15 nutella_fan napisała: > Najlepiej stąd emigruj, tam Gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
escott Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 20:55 Brawo! Jesteś buntowniczką! Nie uginasz się przed minimalnym wymogiem przyzwoitości, tylko będziesz swobodnie krzyczeć, jakie rzeczy myśli sobie nutella_fan o życiu seksualnym innych ludzi i jak im wolno żyć, a jak nie. Haseł tego typu było oczywiście mnóstwo, uwiecznione, ale to na pewno wrogie fotomontaże jakichś agentów kogoś tam gdzieś tam (czy wy się w ogóle słuchacie czasem...). Jeśli chodzi o takie pewne źródła (ale może to prowokatorzy ubeccy, cudem aktywni jeszcze po 30 latach), to nawet na tym forum w relacji z poprzedniego marszu jedna z dumnych ematek nawet się chwaliła, że były homofobiczne i taka miła atmosfera Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada A jak tam HGW 11.11.18, 20:58 Schowała się do kąta i beczy.Marsz się odbył .I to piękny. Odpowiedz Link Zgłoś
escott Re: A jak tam HGW 11.11.18, 21:03 Przepiękny, wyglądał totalnie jak gigantyczny pochód kiboli. Ale pokazaliście tym w ogóle z PO wrogom Polski! Jejejej. KU... MAĆ POZIOM GŁUPOTY MNIE PO PROSTU PRZERASTA W TYM WĄTKU. Żyjecie w jakimś własnym świecie, autentycznie w świecie całkowicie urojonej wojny z całkowicie urojonym wrogiem. Którego nawet nie umiecie zidentyfikować. (Ja nie mam absolutnie NIC wspólnego z HGW pod względem polityki, poglądów, czegokolwiek, nigdy w życiu nie głosowałam na PO nigdzie ) Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: A jak tam HGW 11.11.18, 21:04 To prawda, to był piękny marsz. W przyszłym riku zabieram cała moją trójkę dzieci. Trzeba kultywować tradycję i patriotyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
grrru Re: A jak tam HGW 11.11.18, 21:09 Moim zdaniem patriotyzm to też szacunek do flag. Z flaga w ręce się nie klnie. Tak po prostu, z szacunku dla barw narodowych. Dlatego hasła o jeb.. to jest skandal i za to należałoby każdemu po prostu przylać w mordę, żeby się nauczył, jak się odnosić do naszej flagi. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: A jak tam HGW 11.11.18, 22:51 nutella_fan napisała: > To prawda, to był piękny marsz. W przyszłym riku zabieram cała moją trójkę dzie > ci. Trzeba kultywować tradycję i patriotyzm. Wierzę! rok temu było 60 tys. i był to piękny marsz. A teraz 250 tys. ! a komentarze ignorantów nalezy ignorować Odpowiedz Link Zgłoś
alka7777 Re: A jak tam HGW 11.11.18, 22:00 tia beczy bo wystawiła was na pole. Wszystko na was spadnie i te niziole co nie mogli na banerze wpisywać hasła, za to okrzyki wg was nikt nie pamięta. Mylicie się nie ma druku ale mądrzy pamiętają. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: A jak tam HGW 11.11.18, 22:03 alka7777 napisał(a): > tia beczy bo wystawiła was na pole. Wszystko na was spadnie i te niziole co nie > mogli na banerze wpisywać hasła ? Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 21:02 Mie wciskaj tęczy i homoseksualizmu do obchodów, nie damy zbrukać naszego święta. Bóg, honor i ojczyzna 🇵🇱 Odpowiedz Link Zgłoś
escott Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 21:12 Oj, chyba przesoliłaś, to już brzmi troszku karykaturalnie. Nawet jak na poziom tego wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 21:20 Żałosna jesteś. Wasze święto... No pięknie. Odpowiedz Link Zgłoś
wlazkotnaplot Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 21:21 Waszego święta? Myślałam że Polaków, wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
madi138 Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 21:35 Homoseksualisci to tez Polacy, a nad Polska w sezonie letnim co i rusz pojawia sie tecza. Mozecie probowac zastraszac ludzi i zmuszac ich do zycia wg waszych standardow, ale to nic nie da. Ludzie sa rozni, ale nikt nie jest gorszy i kazdemu nalezy sie szacunek. Nie wazne czy jest gejem czy czarnoskorym, czy bialym Polakiem. Paradoks polega na tym, ze ci ktorzy polegli w czasie wojen i ktorych pamiec dzis czccimy wlasnie o te rownosc i szacunek dla kazdego walczyli i gineli, a dzisiejsi 'patrioci' powolujac sie na pamiec o nich glosza rasizm i ksenofobie... Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 21:59 madi138 napisała: > Homoseksualisci to tez Polacy, a nad Polska w sezonie letnim co i rusz pojawia > sie tecza. > Paradoks polega na tym, ze ci ktorzy polegli w czasie wojen i ktorych pamiec dz > is czccimy wlasnie o te rownosc i szacunek dla kazdego walczyli i gineli, Szczerze wątpię, by ludzie urodzeni w latach 20. ubiegłego wieku walczyli przeciwko Niemcom z bronią w ręku właśnie o prawa gejów. A już zwłaszcza o ich śluby. Mam dla ciebie dobrą wiadomość, wielu z nich przeżyło, a niektórzy żyją do dziś. Możesz ich zapytać, czy istotnie to mieli na względzie. Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 08:36 Jak nikt nie jest gorszy to i faszyści nie są gorsi. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 08:42 Czyli hitlerowcy mieli rację rozwalając Warszawę? No bo skoro nie są gorsi to dlaczego nie? Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 09:29 Nie ja jestem autorką błyskotliwej myśli, że "nikt nie jest gorszy". Odpowiedz Link Zgłoś
lily_evans11 Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 08:48 Zmiłuj się, Polacy mogą być gejami, les, mogą być też troszku kolorowi z pochodzenia - czy też za Polaków uznajemy jedynie niebieskookich blond hetero, a dla reszty nie ma miejsca w takim marszu? To już było... Odpowiedz Link Zgłoś
danaide Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 23:20 Tobie, nutella_fan bicie, dzieci też nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 09:29 to ta od obsesyjnego pilnowania wagi córki? Co sama jest gruba i ma problem ze schudnięciem, więc schizuje na córce? Odpowiedz Link Zgłoś
owmordke Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 23:55 Bycie przeciwko homofobicznym czy rasistowskim haslom to nie jest poprawnosc polityczna tylko zwykla ludzka przyzwoitosc. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Wróciłam z marszu 13.11.18, 13:04 o to trzeba jeszcze wiedziec coś o historii, wiedziec co to Forza Nuova, co mówi ONR. A z drugij strony jak ci mówią, ze nie musisz nic konkrtetnego zrobić, wystarczy ze jesteś białym-katolickim-Polakiem i juz jesteś "the best" to widać niektorym bardzo pasuje. Jestem patriotką, dziecku tłumaczyłam czym jest to święto, co to patriotyzm ( nie chdozi jeszcze do szkoły) ale w zyciu bym nie zabrała na taki marsz...czemu? Bo dla isc w jednym marszu z neonazistami, z ONRem to popierać ich. Oni w niedziele bardzo urośli w siłę.... Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 21:22 Mieliście jakiś marsz rocznicy nocy kryształowej? Oryginalna, jakże rodzinna rozrywka. Odpowiedz Link Zgłoś
ira_08 Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 21:49 Duzo nowych nickow w wątku, siły rzucone 😀😀Ale spokojnie, faszole muszą mieć wrogów. Zawsze. Skończą się Żydzi, Unia i homoseksualiści, wezmą się i za was. Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Moja córka świętowała w Warszawie od 15.30 do 19 11.11.18, 22:06 i też ma bardzo pozytywne wrażenia. Będzie u mnie za godzinę, to ją wypytam o te tysiące włoskich faszystów i palenie flagi UE, bo z jej wstępnej relacji nic takiego nie wynika. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Moja córka świętowała w Warszawie od 15.30 do 11.11.18, 22:13 Bo to wszystko to kłamstwo. Byłam i widziałam. Koło mnie kobieta z wózkiem szła, młodzież obok idącą żartowała, że niemowlę w wózku to najmłodszy uczestnik marszu. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Moja córka świętowała w Warszawie od 15.30 do 11.11.18, 22:21 nutella_fan napisała: > Bo to wszystko to kłamstwo. Byłam i widziałam. To w końcu prezydent firmuje jedynie oficjalny marsz czy oba? Odnieś się do linkowanego tekstu www.tvp.info/39904663/to-juz-sto-lat-dzis-swietujemy-rocznice-odzyskania-niepodleglosci-relacja Odpowiedz Link Zgłoś
maaria33 Re: Moja córka świętowała w Warszawie od 15.30 do 11.11.18, 22:16 echtom - nie chodzi o to że było tysiące faszystów tylko o to, że byli oni tam oficjalnie. O to, że organizatorzy marszu z nimi współpracują na co dzień. I o to, że naszym władzom to nie przeszkadzało kiedy przystali na współpracę. Wiadomo, że trudno dopilnowac, żeby nikt nie przyłączył się do wielkiego marszu z dowolnymi hasłami. Ale MW wynegocjowała pozwolenie na te obecnośc faszystów z naszymi władzami. To nie był wypadek przy pracy. To było świadome działanie organizatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
maaria33 Re: Moja córka świętowała w Warszawie od 15.30 do 11.11.18, 22:19 Pomijając już szczegół techniczny, że władze taki marsz powinny zacząć organizowac i zgłosić co najmniej rok temu nie dopuszczac do sytuacji, w której muszą negocjować z faszystami. Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Moja córka świętowała w Warszawie od 15.30 do 11.11.18, 22:29 Czy to oznacza, że wszyscy, którzy nie popierają faszystów, powinni byli na znak protestu zostać w domu? Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Moja córka świętowała w Warszawie od 15.30 do 11.11.18, 22:40 Moim zdaniem właśnie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: Moja córka świętowała w Warszawie od 15.30 do 11.11.18, 22:42 A to już decyzja każdego. Czy uważa, że lepiej jest iść z faszolami w to stulecie, czy by sobie prędzej odgryzł obie nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
lily_evans11 Re: Moja córka świętowała w Warszawie od 15.30 do 11.11.18, 22:46 Nie jestem z Warszawy, ale w tym przypadku bym tak zrobiła. Po raz pierwszy, odkąd jestem na tym forum, czytam wątek i nie mogę zamknąć gęby że zdziwienia. Ten wątek pięknie pokazuje, kto kim jest, lepiej niż największa jatka o bidet czy czapeczki dziubdziusiów. A ile smrodu wylazlo pod nowymi nickami... Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Moja córka świętowała w Warszawie od 15.30 do 11.11.18, 23:24 Dokładnie Odpowiedz Link Zgłoś
danaide Re: Moja córka świętowała w Warszawie od 15.30 do 11.11.18, 23:29 Serio? Mnie jakoś pokrywa się to, co ludzie piszą na forum z tym, kto poszedł na marsz. Odpowiedz Link Zgłoś
lily_evans11 Re: Moja córka świętowała w Warszawie od 15.30 do 12.11.18, 07:43 Wieś co, aż tak tego nie śledzę, w wątki polityczne zazwyczaj nie wchodzę, nie analizuje korelacji między smietniczkiem w kiblu w domu a poglądami . I nie mówię tu o jakiejś lecę czy purchawce, czy tiszu, ich poglądy akurat mnie nie dziwią, zazwyczaj nie czytam ich wypowiedzi nawet. Tylko, jeśli osoby, które wydają się rozsądne piszą w stylu: byłam i nie zauważyłam. Albo to co, miałam nie iść (kiedy wiadomo, kto idzie, choćby to był jakiś znikomy procent) - to naprawdę witki mi opadają... Zaczynam się cieszyć, że mieszkam na peryferiach i prowincji i moje miasto nie jest atrakcyjnym celem wizyty panów z Forza Nuova. Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Moja córka świętowała w Warszawie od 15.30 do 11.11.18, 23:03 Dokładnie tak. Nie poszłam z mężem i dzieciakami, bo to wstyd iść w marszu organizowanym przez nacjonalistycznych fanatyków, do których dołączyła się władza mająca w dudzie demokrację i wolność. Wstyd! Wstyd! Wstyd!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sasha_m Re: Moja córka świętowała w Warszawie od 15.30 do 11.11.18, 23:16 echtom napisała: > Czy to oznacza, że wszyscy, którzy nie popierają faszystów, powinni byli na zna > k protestu zostać w domu? Według mnie tak. Moim zdaniem są pewne moralne zasady, których łamania nie usprawiedliwia nawet setna rocznica Niepodległej. Odpowiedz Link Zgłoś
danaide Re: Moja córka świętowała w Warszawie od 15.30 do 11.11.18, 23:24 Zostać w domu i przespać pół dnia Odpowiedz Link Zgłoś
ginger.ale Re: Moja córka świętowała w Warszawie od 15.30 do 12.11.18, 00:45 echtom napisała: > Czy to oznacza, że wszyscy, którzy nie popierają faszystów, powinni byli na zna > k protestu zostać w domu? > Niekoniecznie w domu, po prostu mogli świętoeać w zgoła odmiennym miejscu niż marsz pod egidą ONR. Odpowiedz Link Zgłoś
lily_evans11 Re: Moja córka świętowała w Warszawie od 15.30 do 12.11.18, 07:44 Dokładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Moja córka świętowała w Warszawie od 15.30 do 12.11.18, 09:55 Właśnie. Pół mojej rodziny wczoraj spędziło dzień na uroczystościach związanych z obchodami, ale nie uczestniczyło w marszu. Potem mieli problem wrócić do domu, bo drogę przeciął im marsz. Najmłodsza popłakała się, bo wokół było mnóstwo dymu z rac. I słychać było wrzaski. Pewno trafili na tę motyczna "garstkę" nazioli... Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: Moja córka świętowała w Warszawie od 15.30 do 12.11.18, 10:12 Jako osoba, która a) musiała przelecieć parę kilometrów równolegle do marszu, b) stojąca w grupie będącej dobrze oznaczonym przedmiotem nienawiści, oraz c)spędzająca resztę wieczoru w centrum śródmieścia zapewniam, że nie była to garstka. Odpowiedz Link Zgłoś
folsom_prison_blues Re: Moja córka świętowała w Warszawie od 15.30 do 12.11.18, 11:01 Wierzę, że zrobiliście wiele, aby wkurzyć i sprowokować kogo się tylko dało 🤣 przecież trzeba uprawdopodabniać przekaz o polskich nazistach. Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Moja córka świętowała w Warszawie od 15.30 do 12.11.18, 15:38 Fakt, że widok spokojnie i w milczeniu stojących ludzi, trzymających w rękach białe róże, może kogoś sprowokować tak bardzo, że nie może się powstrzymać od wrzasków, obelżywych wyzwisk i rzucania w ich kierunku racami, świadczy moim zdaniem o jego zaburzeniach psychicznych i niedostosowaniu do życia w społeczeństwie. Kogoś takiego należy przynajmniej czasowo odizolować i poddać terapii. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia.stefa Re: Moja córka świętowała w Warszawie od 15.30 do 12.11.18, 08:51 Tak, dokładnie tak. Idąc w marszu firmowanym przez nazioli legitymizujesz nazioli. Czego tu nie rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: Moja córka świętowała w Warszawie od 15.30 do 12.11.18, 08:56 Ciekawe czy maszerowałaby 1 maja? Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Moja córka świętowała w Warszawie od 15.30 do 12.11.18, 11:13 A jak sobie inaczej wyobrażasz? Jeżeli ktoś nie popiera faszystów, to po prostu nie idzie w marszu organizowanym przez faszystów. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Moja córka świętowała w Warszawie od 15.30 do 11.11.18, 23:41 Pokaz corce ten watek. Moze jej zachwyt opadnie. Trudno, czasem musi zabolec, zeby pewne rzeczy zrozumiec. (Tak, to wstyd isc w marszu, na ktory byli oficjalnie zaproszeni neofaszysci i neonazisci.) Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Moja córka świętowała w Warszawie od 15.30 do 12.11.18, 01:00 Już wie o tym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Moja córka świętowała w Warszawie od 15.30 do 12.11.18, 16:24 I jak się czuje z tym, ze legitymizowała marsze po Warszawie neonazistów z symboliką nazistowską, choć Powstańcy Warszawscy, prosili by tego nie robić? wiadomosci.wp.pl/apel-weteranow-ak-boli-nas-laczenie-kotwicy-z-falanga-6315112334739073a Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia1999 Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 22:11 Nie byłam, nie widziałam i wiem, że materiał do TV można pięknie skomponować. W dowolną stronę. Kilkanaście metrów na tyłach 200tyś. to faktycznie niedużo. Rozumiem, że burdę sprawnie ukrócono? Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Wróciłam z marszu 13.11.18, 13:06 NIe, nikogo nie złapano. Nie rozumiem co tam robili kolesie z racami i w kominiarkach. gdyby wyproszono banery Forza nuova, wyproszono ludzi w kominiarkach ( za zasadzie "pan moze isc dalej ale kominiarke proszę zdjac), wyproszoną ludzi z racami i faszystów z Włoch...ok. Super sprawa. Natomiast na przedzie prezydent, rząd, potem masa ludzi, rodziny...przerwa i ONR, faszysci w Łoch. Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 22:13 no tak cudowna atmosfera, noc krysztalowa (rocznica) i pogromy tez mialy fajna atomosfere, tyle ze nie dla wszystkich. Trzeba nie znac hstorii by obecnoscia na takich marszach legitymizowac ORN. I pisze to jako osoba ktorej rodzina miala ORNowskie korzenie, po wojnie doświadczeniach holokaustu nikt tak jak moja tesciowa nie wstydzila sie tego ze byla czlonkiem tej faszystowskiej organizacji. Ale to byla ososba myslaca, uczyla sie na bledach. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Wróciłam z marszu 13.11.18, 13:08 Ja nie rozumiem jak w PL mogą byc tacy ignornaci jak ONR. To co hitlerowcy zrobili z POlską,w jakiej ruinie zostawili...rozumiem, ze w Niemczech jest jakaś teksnota za nazistami (tak, tam moga myslec ze gdyby Hitler wygrał Nimecy byliby potęgą), we Włoszech...ale w PL? Czy ci panowie z ONR wiedzą cokolwiek o historii Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Wróciłam z marszu 13.11.18, 14:22 > Czy ci panowie z ONR wiedzą cokolwiek o historii Polski? Podejrzewam, że niewiele. Po prostu odpowiadają na bieżące potrzeby społeczne, które inni uparcie ignorują. Była zresztą o tym mowa w wątku Triss. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina "Morawiecki chcesz murzyna to go sobie w domu 11.11.18, 22:14 trzymaj" - śpiewali patrioci i rodziny z dziećmi dzisiaj na ulicach Warszawy. W głowę zachodzę, co to może znaczyć. Mam pewnie zbyt tępą lewacką głowę, żeby to ogarnąć. Czy panie wesoło śpiewające dziś na marszu, mógłby mi to wyjaśnić? www.facebook.com/portalstrajk/videos/483005558855262/UzpfSTUzNjgxOTg0NjM3NTIyNzoyMTQwMDcyODU5MzgzMjQz/ Odpowiedz Link Zgłoś
gyubal_wahazar Re: "Morawiecki chcesz murzyna to go sobie w domu 12.11.18, 11:32 Chętnie ci wytłumaczę. Otóż PIS wygrał wybory, bo jednym z ich haseł było nie wpuszczanie nachodźców. Morawiecki co najmniej od początku roku ich wpuszcza. I w dużej części są to muzułmanie, a więc religii wrogiej każdej innej, w tym chrześcijańskiej. Dlatego głosujący na PIS słusznie poczuli się oszukani i stąd ta piosenka. Jeśli coś jest nadal niejasne - pytaj Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: "Morawiecki chcesz murzyna to go sobie w 12.11.18, 12:31 Jasne! " prawdziwi patrioci" są tak twórczy, że trudno mi ich kreatywność ogarnąć. Wyjaśnij w takim razie proszę dlaczego Międlar we Wrocławiu kazał ludziom ( w tym , tym przebierańcom w pelerynach z podobizną Chrystusa) skandować "prostytutka"? Czyżby frustracja seksualna wyrwała się spod kontroli? Odpowiedz Link Zgłoś
gyubal_wahazar Re: "Morawiecki chcesz murzyna to go sobie w 12.11.18, 12:35 A skąd mam wiedzieć, że tak kazał, jeśli nie podajesz żadnej linki do źródła ? Mam ci wierzyć na słowo ? Odpowiedz Link Zgłoś
maaria33 Re: "Morawiecki chcesz murzyna to go sobie w 12.11.18, 12:40 W Forza Nouva też nie wierzyłeś. Ba, nie wiedziałeś kto to jest Odpowiedz Link Zgłoś
gyubal_wahazar Re: "Morawiecki chcesz murzyna to go sobie w 12.11.18, 12:49 Miałbym wierzyć w coś, co nie wiem czym jest ? Tylko ty tak potrafisz, gratulacje Odpowiedz Link Zgłoś
maaria33 Re: "Morawiecki chcesz murzyna to go sobie w 12.11.18, 13:08 No cóż, to świadczy tylko o Tobie, że nie wiesz czym jest Forza Nuova. Odpowiedz Link Zgłoś
folsom_prison_blues Re: "Morawiecki chcesz murzyna to go sobie w 12.11.18, 13:16 Ha ha 😂 ematki oczywiście o Forza Nuova wiedzą od lat 🤪 Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: "Morawiecki chcesz murzyna to go sobie w 13.11.18, 13:11 Nie ale wystarczy wpisać w "internety"...a nie udawać, ze skoro nie słyszałam to tego nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
gyubal_wahazar Re: "Morawiecki chcesz murzyna to go sobie w 12.11.18, 13:22 Nie wyjdziesz ze zdumienia ilu jeszcze rzeczy nie wiem. Jeśli sama wiesz wszystko, zdetronizuj gugla i Nobel w kieszeni Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: "Morawiecki chcesz murzyna to go sobie w 12.11.18, 13:26 A o czym konkretnie świadczy nieznajomość nazw ugrupowań ideologicznych w poszczególnych krajach? Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: "Morawiecki chcesz murzyna to go sobie w 12.11.18, 13:27 O braku orientacji. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: "Morawiecki chcesz murzyna to go sobie w 13.11.18, 13:10 Wiesz co...mnie by chyba było wstyd. Ja bym szybko (majac internet do dyspozycji) sprawdziła a nie sie somieszała taką ignorancją... Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: "Morawiecki chcesz murzyna to go sobie w 12.11.18, 15:37 Już to linkowałam. Myślałam, ze tak błyskotliwy umysł nie będzie miał problemów ze znalezieniem tego. Ale proszę: twitter.com/nietabeata/status/1061721459800838145 Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: "Morawiecki chcesz murzyna to go sobie w 13.11.18, 13:17 no jestem pod wrażeniem... Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 22:22 A ja stałam wśród tych, w których twoi współmarszowcy usiłowali wrzucić race. Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 09:29 A pewnie, że byłam. Spóżniona i musiałam przelecieć parę kilometrów, żeby się przedostać przez Aleje, ale byłam. Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 10:45 Czemu legitymizowałyście faszystowski marsz swoją obecnością? Odpowiedz Link Zgłoś
lily_evans11 Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 11:09 Jesteś wyjątkowo obrzydliwa i myślę, że doskonale to wiesz, echtom. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 12:59 echtom napisała: > Czemu legitymizowałyście faszystowski marsz swoją obecnością? > To sie nazywa prawdziwa manipulacja. One legitymizowaly postawe ANTYfaszystowska, a nie PRO. Trzeba mie w sobie ogromne poklady zlej woli, zeby pisac to co ty echtom. Mysle, ze jako matka, stoisz murem za corka, ktora sympatyzuje ze skrajna nacjonalistyczna mlodzieza. Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 13:15 Oczywiście, że one nabijały frekwencję ze szlachetnych pobudek, a cała reszta z sympatii dla faszyzmu. Przy okazji się dowiedziałam, że jestem faszystką, która wychowała faszystkę - muszę to powtórzyć córce, bo ona jeszcze o tym nie wie i określa swoje poglądy jako lewicowe. Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 13:38 Jakby ci to uprościć? Byłyśmy poza marszem, odgrodzone odeń szerokością ulicy, barierkami i najpierw trzema, a potem pięcioma rzędami policji (przegrupowanie nastąpiło mniej więcej wtedy, kiedy jeden z policjantów powiedział "teraz uwaga, bo kultura już przeszła). Odpowiedz Link Zgłoś
paniusiapobuleczki Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 14:09 Nie, nie jesteś faszystką, ani Twoja córka, po prostu naiwnie podpięła się pod marsz organizowany przez w/w środowiska, co zostało wykorzystane do poprawy tychże środowisk wizerunku. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan [...] 12.11.18, 14:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 14:20 Twój post za to jest przesiąknięty miłością i szacunkiem. Trochę wstydu. Odpowiedz Link Zgłoś
folsom_prison_blues Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 13:21 iwles napisała: > echtom napisała: > > > Czemu legitymizowałyście faszystowski marsz swoją obecnością? > > > > > To sie nazywa prawdziwa manipulacja. > One legitymizowaly postawe ANTYfaszystowska, a nie PRO. I bardzo dobrze. A te pozostałe tysiące osób legitymizowały ( to chyba nie jest dobre słowo) postawę radości z wolnej Ojczyzny. Jedni i drudzy na tej samej imprezie. Świetnie, że byliście tam razem ponad podziałami, tak trzymać 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 11:23 Paszczakowna, Olena- dzieki, ze bylyscie. Ja ze zeyklego tchorzostwa nie pojechalam. Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 13:40 A proszz, nie ma sprawy. Osobiście - kieyś, kiedy mnie zdrowo pogonił młody człowiek z pałą i zaczęłam się bardzo, bardzo bać, doszłam do takiej ściany, że zrozumiałam, że jeżeli się przed tym strachem ugnę, to nic ze mnie nie zostanie. Więc chadzam, można powiedzieć, w samoobronie. Oraz z szacunku dla przyzwoitych ludzi z przeszłości i teraźniejszości. Odpowiedz Link Zgłoś
purchawkapuknieta Re: Wróciłam z marszu 12.11.18, 11:29 Fju, fju, i nie namierzyłyście się w tym jałowcu na Smolnej? Odpowiedz Link Zgłoś
sasha_m Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 22:55 Maszerowanie w jednym szeregu ze spadkobiercami ideologii tych, którzy wymordowali setki tysięcy ludzi to powód do chwały? Jeśli coś pójdzie nie tak, historia może się powtórzyć. Sądząc po dzisiejszej frekwencji, jest to wysoce prawdopodobne. Część ludzi była zapewne nieświadoma, z kim będą szli ramię w ramię, bo bycie na bieżąco z wydarzeniami ich przerasta, ale reszta świadomych tego faktu dała na to przyzwolenie i swoją akceptację. Wstyd i hańba. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 22:58 Na ironię zakrawa że faszyzm i nazizm pochwalają ludzie których dziadkowie zostaliby przez faszystów przez komin przepuszczeni. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Wróciłam z marszu 13.11.18, 13:15 To mnie zadziwia. Jak w tym kraju mozna w takie coś wierzyć. Co innego np Niemiec. Nic do Niemców nie mam ale jestem w stanie zrozumiec, ze dla niektorych wizja zwyciestwa Hitlera to jest cos, ze ich kraj byłby megaimperium...ale w Polsce. To co spotkało ten kraj? Ja z historii orłem nie byłam (wolałam matemtyke i fizyke) ale oni totalnie nic nie wiedzą co sie działo w tym kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Wróciłam z marszu 13.11.18, 10:34 > Maszerowanie w jednym szeregu ze spadkobiercami ideologii tych, którzy wymordow > ali setki tysięcy ludzi to powód do chwały? Niezłe tu macie pomieszanie pojęć. Warto przypomnieć, że spadkobiercami niemieckich zbrodni są Niemcy, natomiast Polacy nie są spadkobiercami niemieckich zbrodniarzy, tylko ich ofiarami. Bezbronną, już wymordowaną i rozegnaną na cztery strony świata Warszawę też Polacy spalili i zrównali z ziemią, co? Niemcy unicestwili Warszawę dokładnie po to, żebyśmy przez setki lat codziennie to widzieli i pamiętali. No to widzimy i pamiętamy. Dlatego dajcie sobie siana z tą niemiecką propagandą. Byłem na marszu, piąteczka dla uczestników. Fajnie było iść z Wami. Myślę, że żałosna garstka kodziarzy na Smolnej wyraźnie zobaczyła, z jaką siłą społeczną ma do czynienia. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Wróciłam z marszu 13.11.18, 10:37 Spadkobiercami faszystów są faszyści. Fajnie było iść ze spadkobiercami tych, którzy niszczyli Warszawę, co? A ta wasza siła społeczna mnie przeraża. Nie sądziłam, że będę żyć w takim koszmarze. Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Wróciłam z marszu 13.11.18, 10:40 Kogo jak kogo, ale Ciebie o histerię bym nie podejrzewała. Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Wróciłam z marszu 13.11.18, 11:04 Albowiem zawsze uważałam Cię za osobę inteligentną i rozsądną, a teraz wchodzisz w narrację: "Dnia 11 listopada 2018 roku ulicami Warszawy przeszło 250 000 faszystów". Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Wróciłam z marszu 13.11.18, 11:19 echtom napisała: > Albowiem zawsze uważałam Cię za osobę inteligentną i rozsądną, a teraz wchodzis > z w narrację: "Dnia 11 listopada 2018 roku ulicami Warszawy przeszło 250 000 fa > szystów". > Nie. Wydźwięk jest taki, że w marszu szli neofaszyści oraz ci, którym neofaszyzm NIE przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
maaria33 Re: Wróciłam z marszu 13.11.18, 11:21 Plus ci, którzy wierzyli, że władze przejęły marsz w tym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Nie udawaj głupiej, echtom 13.11.18, 11:21 ona nie wchodzi w narrację, którą jej imputujesz, tylko całkiem trzeźwo zauważa, że - niestety - 11.11.2018 faszystów poparli, a na pewno legitymizowali, liczni z nimi maszerujący, nawet jeśli teraz niektórzy z nich usiłują zamykać oczy i twierdzić, że nie, nic podobnego, pójście pod jakimś sztandarem to absolutnie nie poparcie dla idei, jaka za nim stoi Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Nie udawaj głupiej, echtom 13.11.18, 11:31 I kto tu skłóca i dzieli naród? Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Nie udawaj głupiej, echtom 13.11.18, 11:46 No tak, na pewno ci, którym przeszkadza jednoczenie się z faszolami "skłócają i dzielą naród". A wszak mógłby być ein Volk, ein Reich... oh wait... Odpowiedz Link Zgłoś
lily_evans11 Re: Nie udawaj głupiej, echtom 13.11.18, 12:13 Und Morgen die ganze Welt... Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Nie udawaj głupiej, echtom 13.11.18, 12:35 Chwilowo nie mam dostępu do komentarza, który chciałam wkleić, więc wkleję inny: "Tolerancja, różnorodność, szacunek dla odmienności to piękne wartości i nie mam nic przeciwko ich promowaniu. Ale tak, jak Wigilia nie jest Wielkanocą, tak 11. listopada ma swoje znaczenie. Strach liberałów i lewicy przed dumą narodową – orzeł z czekolady; definiowanie patriotyzmu, jako płacenia podatków i wyrzucania śmieci; niechęć do epatowania biało-czerwoną flagą – doprowadziły do sytuacji, w której na potrzebę identyfikacji i tożsamości młodych ludzi odpowiedzieli nacjonaliści." Prawdziwe i bardzo smutne. Poprzednia ekipa przegrała wybory, bo straciła kontakt ze społeczeństwem, i niestety nie wyciągnęła z tego żadnych wniosków. Ideologom wciąż się wydaje, że mogą przyciągnąć ludzi, wyzywając ich od nacjonalistów i faszystów niedoceniających "uniwersalnych wartości". "Obrońcy demokracji" chcieliby obalić władzę, którą większość wybrała bez zewnętrznych nacisków (też mi się nie podoba, ale czy nie o to chodzi w demokracji?). Przy takiej krótkowzroczności rzeczywiście można się bać o układ sił politycznych w Polsce w następnych latach. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Nie udawaj głupiej, echtom 13.11.18, 12:44 Och i te wszystkie wielkie slowa to po to, zeby usprawiedliwic, ze corka brala udzial w marszu wspolorganizowanym przez ONR? Ryli? Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Nie udawaj głupiej, echtom 13.11.18, 12:52 Nie muszę niczego usprawiedliwiać i Twoje ironizowanie nic nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Nie udawaj głupiej, echtom 13.11.18, 13:00 Czytalas apel powstancow z AK, ktory ci wyzej dziewczyna wkleila? Nie wiem, jak ci nie wstyd- za corke, za siebie. Te falangi na marszu, to jest plucie na nasza historie. Ktora byla tragiczna. Kazdy, kto szedl w tym marszu, przyczynil sie do tej hanby, bo wczesniej bylo wiadomo kto jest zaproszony. Mozesz jeszcze tysiac postow nabredzic, zeby wyprzec prawde, ale mozesz tez zdobyc sie na refleksje. I nawet wiem co wybierzesz- bedziesz brnac. Na zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Nie udawaj głupiej, echtom 13.11.18, 14:25 > Mozesz jeszcze tysiac postow nabredzic, zeby wyprzec prawde, ale mozesz tez zdobyc sie na refleksje. Obawiam się, że refleksja bardziej by się przydała komu innemu. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Nie udawaj głupiej, echtom 13.11.18, 13:00 Czyli znowu wina PO. Oj, na womit się zbiera. Rzeczy, echtom, należy nazywać po imieniu. Dla mnie ludzie, którzy idą w marszu ramię w ramię z przedstawicielami Forza Nuova i innych takich, nie różnią się od nich zbytnio. To jest legitymizowanie ich obecności w przestrzeni publicznej i nie ma co rzewnie szlochać, że ideolodzy wyzywają. A co powinni robić, podawać znak pokoju?... Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Nie udawaj głupiej, echtom 13.11.18, 14:13 > Czyli znowu wina PO. Oj, na womit się zbiera. Mnie raczej chce się płakać, bo przez lata byłam ich wiernym wyborcą. > A co powinni robić, podawać znak pokoju?... Rozróżniać i rozumieć przyczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Nie udawaj głupiej, echtom 13.11.18, 14:22 Z samego rozumienia raczej niewiele wynika. Chyba że jesteś z frakcji "pochylmy się nad biednymi radykałami, los ich pokrzywdził". I nadal uważam, że jeśli ktoś z radykałami maszeruje, to nie ma czego rozróżniać za bardzo. Znaczy, że mu nie przeszkadzają. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Nie udawaj głupiej, echtom 13.11.18, 13:02 echtom napisała: > Strach liberałów i lewicy przed dumą narodową – orzeł z czekolady; definiowanie > patriotyzmu, jako płacenia podatków i wyrzucania śmieci; niechęć do epatowania > biało-czerwoną flagą – doprowadziły do sytuacji, w której na potrzebę identyfi > kacji i tożsamości młodych ludzi odpowiedzieli nacjonaliści." > > Prawdziwe i bardzo smutne. Echtom, sorry, ale co to ma być ? To są jakieś surrealistyczne wynurzenia kogoś, kto ma niemałe kłopoty z rozumem, serio ! Np. co ma oznaczać "niechęć do epatowania biało-czerwoną flagą"? I możesz wytłumaczyć, o co ci chodzi z tymi podatkami i śmieciami ? Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Nie udawaj głupiej, echtom 13.11.18, 13:09 iwles napisała: > Echtom, sorry, ale co to ma być ? To są jakieś surrealistyczne wynurzenia kogoś > , kto ma niemałe kłopoty z rozumem, serio ! odklepało babinie na starość po prostu. Chyba, że to guz mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Nie udawaj głupiej, echtom 13.11.18, 14:15 > I możesz wytłumaczyć, o co ci chodzi z tymi podatkami i śmieciami ? Definicja nowoczesnego patriotyzmu - "jestem patriotą, bo płacę podatki i segreguję śmieci" Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Nie udawaj głupiej, echtom 13.11.18, 14:24 Jedno i drugie jest dla kraju bardziej istotne niż wymachiwanie flagą raz czy dwa do roku, przyznasz chyba? ... Odpowiedz Link Zgłoś
danaide Re: Wróciłam z marszu 11.11.18, 23:28 Rozumiem, że nie widziałaś faszystów. Byłaś w innej części marszu i nie ogarniałaś całości. Tak to w marszach bywa. Gorzej, że przed wyjściem na marsz i po powrocie z marszu też ogarniasz inaczej. Nie ty pierwsza i nie ostatnia. Odpowiedz Link Zgłoś