Dodaj do ulubionych

Cejrowski w TVP

17.11.18, 21:27
Że Cejrowski ma nierówno pod sufitem to wiadomo, ale jednak w szoku jestem, że telewizja publiczna pokazuje jak ten burak pali flagę unii europejskiej na wizji. Prowadzący program Rachoń tylko się głupkowato usmiecha.
W którą stronę zmierza ten kraj? Pogrążamy się coraz bardziej i przekraczamy granice za którymi jest tylko dno

twitter.com/twitter/statuses/1063765601418702853
Obserwuj wątek
    • woman_in_love najwyraźniej to działanie jest celowe: Polexit 17.11.18, 21:50
      ma to pokazać suwerenowi, że UE jest zła i że trzeba z niej wyjść.
      A także oswoić go z tematem.
      • anilka Re: najwyraźniej to działanie jest celowe: Polexi 17.11.18, 22:05
        Tak, to pewnie też, ale mi chodzi też o granice bardziej ogólne - dla mnie nie do pomyślenia jest palenie jakiejkolwiek flagi w publicznej telewizji. Co się aż takiego stało w ostatnich latach, że ludzie dziczeją, bo inaczej już tego nie da się nazwać.
        • livia.kalina Re: najwyraźniej to działanie jest celowe: Polexi 17.11.18, 23:11
          Trudno powiedzieć, że Cejrowski zdziczał w ostatnich latach. Nigdy nie był normalny.
          • maadzik3 Re: najwyraźniej to działanie jest celowe: Polexi 19.11.18, 04:11
            no ale Cejrowski to jedno a brak reakcji kogokolwiek w TV to drugie (z prowadzącym na czele). Chyba o to chodzi. Nie wiem gdzie to się skończy i czym. Tragedią sad
            • sumire Re: najwyraźniej to działanie jest celowe: Polexi 19.11.18, 04:32
              Prowadzący nie tak dawno przebierał się za penisa, więc nie oczekiwałabym po nim jakiejkolwiek taktownej reakcji.
    • 35wcieniu Re: Cejrowski w TVP 17.11.18, 23:17
      Mam Cejrowskiego zablokowanego wink tak jak gazeciarzy i innych oblechów na forum. Nie oglądam z nim programów, nie czytam co napisał itd. Polecam big_grin
      • maaria33 Re: Cejrowski w TVP 18.11.18, 08:42
        Podpisuję się. Bojkotuję calkowicie. Łącznie z jego wydawcami.
    • tanebo2.0 Re: Cejrowski w TVP 17.11.18, 23:18
      Ciekawe czy ten f...t był taki odwarzny i mówił otwarcie w krajach muzułmańskich w których kręcił, co myśli o islamie...
      • taniarada Re: Cejrowski w TVP 18.11.18, 17:19
        tanebo2.0 napisał:

> Ciekawe czy ten f...t był taki odwarzny i mówił otwarcie w krajach muzułmańskic
        > h w których kręcił, co myśli o islamie...
        >
        Mój Boże czy ten i tu kropki . Dalej taki "odwarzny .To pisze facet co na tym forum zakłada mnóstwo wątków.
        • iwles Re: Cejrowski w TVP 19.11.18, 09:15
          taniarada napisał(a):

> Mój Boże czy ten i tu kropki . Dalej taki "odwarzny .

To pisze facet co na tym
          > forum zakłada mnóstwo wątków.

A to pisze facet, KTÓRY na tym forum trolluje.

Jak juz poprawiasz, to rob to dobrze 😀
    • dramatika Re: Cejrowski w TVP 18.11.18, 01:38
      Unia Europejska oficjalnie nie jest państwem, więc jej "flaga" jest tylko niczym więcej jak logiem. Nikt nie spalił flagi jakiegoś państwa na wizji - ktoś po prostu spalił logo. Równie dobrze można by wylać na podłogę puszkę Pepsi sprzeciwiając się się umieszczaniu kilku łyżeczek cukru w szklance popularnego napoju.
      A teraz zastanówcie się, dlaczego logo UE uważacie za flagę.
      • sumire Re: Cejrowski w TVP 18.11.18, 03:03
        A tak tutaj niedawno część pań broniła prawa Cejrowskiego do brylowania w mediach.
        Oto, czego broniła.
      • wheels.of.fire Re: Cejrowski w TVP 18.11.18, 07:55
        Dokładnie, flaga UE nie podlega ochronie prawnej.
        • sumire Re: Cejrowski w TVP 18.11.18, 08:03
          Flaga UE reprezentuje flagi państw członkowskich. Kwiczałbyś stąd do Chin, gdyby ktoś podpalił polską.
          • demodee Re: Cejrowski w TVP 18.11.18, 08:32
            > Flaga UE reprezentuje flagi państw członkowskich
            A czy zniszczenie flagi europejskiej jest przestępstwem? Jeśli tak to wg jakiego paragrafu?

> Kwiczałbyś stąd do Chin, gdyby ktoś podpalił polską.
            Kiedyś była taka historia, że ktoś wetknął biało-czerwoną flagę w psią kupę. Jak się skończyła ta historia?
            • maaria33 Re: Cejrowski w TVP 18.11.18, 08:44
              do ciebie, dramatiki vel piepe i józka. Oprócz prawa jest jeszcze coś Wam całkowicie obcego - przyzwoitość.
              • triss_merigold6 Re: Cejrowski w TVP 18.11.18, 08:49
                Tak, dlatego od ponad 20 lat nie oglądam i nie słucham Cejrowskiego w żadnej wersji. Programy podróżnicze nie są warte nadawania mu jakiekolwiek rozpoznawalności. Powinien być ignorowany, podobnie jak dziadzio Korwin czy panowie ruchów monarchistycznych.
              • demodee Re: Cejrowski w TVP 18.11.18, 08:49
                Ale o co chodzi? Jestem nieprzyzwoita, bo proszę o przypomnienie, jak został ukarany człowiek, który publicznie umieścił polską flagę w psiej kupie? Bo serio, nie pamiętam, jak to się skończyło...
        • olena.s Re: Cejrowski w TVP 18.11.18, 09:28
          Fiksowanie się na prawie (w sytuacji, kiedy o ile wiem, nikt nie chce stawiać Cejorwskiego pod sąd) jest idiotyczne. Prawo to bowiem tylko prawo - amerykańską flagę w Ameryce możesz sobie palić bezkarnie, możesz też palić japońską w Japonii, kanadyjską w Kanadzie, duńską w Danii, ale Duńczycy cię posadzą za spalenie flagi Unii, ONZ lub flag państwowych.
          Prawo to tylko prawo - ciekawsze są powody dla których coś chroni lub nie.
          • dramatika Re: Cejrowski w TVP 18.11.18, 10:07
            Cóż, ja bym nie miała nic przeciwko temu, aby została zarejestrowana religia UE, wtedy penalizowanie palenia symboli UE byłoby w pełni uzasadnione jako obraza uczuć religijnych. Bo teraz to serio nie wiadomo o co chodzi urażonym tongue_out

Żarty na bok - nie jesteśmy w USA czy Danii i w Polsce palenie flagi państwowej jest traktowane jak ideologiczny zamach na dane państwo i jest czymś niedopuszczalnym. Problem polega na tym, że UE nie jest państwem, niemniej reakcja niektórych na spalenie jej loga świadczy tym, że intuicyjnie uważają UE za państwo. Oznacza to, że mózgi zostały już wyprane, co jest warunkiem koniecznym, aby UE w końcu państwem rzeczywiście została. A czego brakuje Unii, aby w sensie formalnym została państwem? Tylko jednego - europejskiej armii:
            wiadomosci.wp.pl/angela-merkel-europa-potrzebuje-wspolnej-armii-buczenie-na-sali-6316536053958785a
            • olena.s Re: Cejrowski w TVP 18.11.18, 10:14
              A skąd ci się takie islamskie zapędy biorą żeby religie do tego mieszać?
              Osobiście nie miałabym nic przeciwko temu, żeby Unia miała armię - z dość oczywistego powodu (interesy państw NATO niekoniecznie są jak się okazuje trwale zbieżne, także militarnie), ale ani nie oznacza to dla mnie tworzenia państwa, ani mi to tworzenie/nietworzenie nie wadzi.,.
              Polecam twojej uwadze miły mojemu sercu wzorzec duński, ale także - całkiem inny i z innych powodów przyjemny - wzorzec USA.
              • dramatika Re: Cejrowski w TVP 18.11.18, 10:42
                Oczywiście wiem, że nie przeszkadza ci likwidacja państw narodowych i utworzenie jednego państwa Europa. Być może już traktujesz UE jak imperium, dlatego zrozumiałe jest, że nie podoba ci się palenie jego flagi.
                Niemniej większość osób pewnie nie zdaje sobie sprawy z federalistycznych dążeń UE pod wodzą Niemiec i że utworzenie państwa UE oznacza niemiecką dominację w Europie, a my jako Polacy zostaniemy po prostu już oficjalnie wchłonięci do de facto niemieckiego imperium. Po utworzeniu europejskiej armii następnym krokiem będzie likwidacja armii narodowych i jak się polaczkom rządy niemieckie nie będą podobać, to pałą w łeb.
                • olena.s Re: Cejrowski w TVP 18.11.18, 11:22
                  Iii tam. Co i jak ja traktuję to wybacz, pozostał łaskawie mi do decyzji.
                  Ja w ogóle nie widzę państwa jako jedynej, ani pierwszej, ani ostatniej formy organizacji społeczeństw. Ani też etniczności jako jedynej podstawy takiej organizacji. No i nie mam lękowego podejścia do Niemiec.
                  A biorąc pod uwagę mój pogląd na przyszłość polityczną (utworzenie się bloków wielkich interesów - blok chiński, amerykański) osobiście zdecydowanie wolę, żebyśmy tworzyli silny, nowoczesny, rozwinięty technologicznie blok europejski niż mikropaństwa, narodowe czy nie. A ponieważ w kontekście powyższego nie wierzę w długoterminowe bezpieczeństwo małych państw, to zdecydowanie wolę, żebyśmy trzymali z Brukselą niż z Moskwą. Zwłaszcza, że Moskwa może miec niezłą pozycję przetargową w tej rozgrywce, a my możemy być jednym z dań w karcie.
                  Co jednakowoż nie ma nic wspólnego z paleniem flag, czy to państwowych, czy wojskowych, czy organizacyjnych czy instytucjonalnych.
                  • dramatika Re: Cejrowski w TVP 18.11.18, 11:54
                    "Blok europejski", "trzymanie z Brukselą" to eufemizmy określające po prostu UE jako mocarstwo pod wodzę Niemiec. Po co się bawisz w te eufemizmy?
                    Z mojego punktu widzenia nie ma różnicy między byciem podbitym przez ruskich, a byciem podbitym przez Niemcy, bo do tego sprowadza się utworzenie Eurokołchozu, czego nikt nie ukrywa.
                    Nie tylko Polska ma problem z hegemonistycznymi zakusami Niemiec, bo po prostu mało które państwo chce własnej likwidacji. Dlatego od kilkudziesięciu lat przeprowadzana jest akcja prania mózgów obejmująca w zasadzie każdą część życia społecznego. Straszenie ruskimi, zresztą w sporej części słuszne, jest tylko częścią tej propagandy. Już nawet wielu Polaków uważa się przede wszystkim za Europejczyków, mimo że nie ma państwa Europa. Dlatego nawet pisowcy, podobno eurosceptycy, reprezentowani tutaj przez TVP, mają problem ze spaleniem emblemtau UE - już nawet oni uważają to za "przegięcie", choć przecież Cejrowski nie spalił na antenie żadnej państwowej flagi. Plan się powiódł w świadomości społecznej - teraz wystarczy go wprowadzić w życie.
                    • olena.s Re: Cejrowski w TVP 18.11.18, 12:03
                      >Po co się bawisz w te eufemizmy?
                      Ponieważ taki rozwój sytuacji o jakim mówię to nie przyszła jesień, tylko nabrzmiewanie przez kolejną dekadę - dwie, kto wie, może i dłużej. Podczas którego to czasu będą się działy różne rzeczy i formowały różne alianse - tyle, ze co do zasady będzie to moim zdaniem podział mniej więcej kontynentalny.

>nie ma różnicy między byciem podbitym przez ruskich, a byciem podbitym przez Niemcy,
                      Zieew.

>Już nawet wielu Polaków uważa się przede wszystkim za Europejczyków, mimo że nie ma państwa Europa
                      A wielu uważa się przede wszystklim za katolików, chociaz nie ma państwa Katolicyzm.
                      Masz państwową fiksację.

• dramatika Re: Cejrowski w TVP 18.11.18, 12:26
                        To jest scenariusz na maksymalnie 10 lat, niemniej nikt oczywiście nie może miec pewności ile jeszcze potrwa blendowanie "Eurpejczykom" mózgów, aby utworzyć formowalną papkę. I zgadzam się, to może potrwać dłużej niż dekadę, bo póki co państwa europejskie są dość nienowocześnie przywiązane do swojej państwowości, czego dowodem jest nieuznawanie przez nie wyższości prawa wspólnotowego nad ich konstytucjami. Nawet środowiska skrajnie antypolskie, czyli KODowcy czy jak oni tam teraz się nazywają, bronią konstytucji Polski jak, nomen omen, niepodległości.
                        • olena.s Re: Cejrowski w TVP 18.11.18, 13:20
                          Tia, tia, tak wiemy, zła Bruksela, wyprane mózgi, papka, pfe, pfe.
                    • bistian Re: Cejrowski w TVP 18.11.18, 12:15
                      dramatika napisał(a):

> "Blok europejski", "trzymanie z Brukselą" to eufemizmy określające po prostu UE
                      > jako mocarstwo pod wodzę Niemiec. Po co się bawisz w te eufemizmy?
                      > Z mojego punktu widzenia nie ma różnicy między byciem podbitym przez ruskich, a
                      > byciem podbitym przez Niemcy, bo do tego sprowadza się utworzenie Eurokołchozu
                      > , czego nikt nie ukrywa.

My musimy mieć stałe siły szybkiego reagowania, podzielone zadania i przećwiczoną współpracę różnych wojsk. To jest elementarny wymóg, chociaż przydałoby się dużo więcej, a wszyscy mają problem z wydatkami na wojsko rzędu 2% PKB.
                      Rosja ma nakłady na wojsko blisko 6% PKB, to jest bardzo dużo i to widać w technice wojskowej Rosji, oni na tym też świetnie zarabiają, ale dla samych zarobków tego się nie robi, jakiś większy cel za tym stoi. Niemcy, nawet wspólnie z Francją nie są obecnie w stanie zatrzymać Rosji, w razie agresji.
                  • super_hetero_dyna Re: Cejrowski w TVP 21.11.18, 07:38
                    > osobiście zdecydowanie wolę, żebyśmy tworzyli silny, nowoczesny, rozwinięty technologicznie blok europejski niż
                    > mikropaństwa

Z najlepiej rozwiniętą technologią budowy komunizmu. Związek Sowiecki - bis. Jak wszystkim wiadomo, ZSRR z całym swoim blokiem wielkich interesów, zwanym Radą Wzajemnej Pomocy Gospodarczej, z powodzeniem stawił czoło innym blokom wielkich interesów. I w ogóle wyszedł z tego jeden wielki interes. smile
                • bistian Re: Cejrowski w TVP 18.11.18, 11:40
                  dramatika napisał(a):

> Po utworzeniu europejskiej armii następnym krokiem
                  > będzie likwidacja armii narodowych i jak się polaczkom rządy niemieckie nie bę
                  > dą podobać, to pałą w łeb.

Albo kompletnie nie rozumiesz oczywistych powodów, albo robisz zamieszanie na zlecenie państw spoza Europy. Nie wiadomo, co gorsze?
                  • olena.s Re: Cejrowski w TVP 18.11.18, 11:53
                    O, druga opcja jest zdecydowanie obiektywnie gorsza. Pierwsza jest gorsza tylko dla piepe.
                  • dramatika Re: Cejrowski w TVP 18.11.18, 12:15
                    Powodów czego nie rozumiem? I o jakim zamieszaniu mówisz? Przecież to, jak UE reprezentowana przez Niemcy rozumie własną integrację to jest oficjalna wiedza, wystarczy po nią sięgnąć. Mamy już europejski rząd, wspólne prawo, terytorium europejskie, brakuje tylko armii. A wg programu na przyszłość UE, po utworzeniu europejskiej armii mają być zlikwidowane lub wcielone do armii UE armie poszczególnych "landów", co będzie końcem procesu integracji. Potem już tylko zostanie spisanie konstytucji europejskiej. My jako polaczki nie będziemy mieć wiele do gadania co do jej kształtu.
                    Taki scenariusz ma oczywiście wielu zwolenników w Polsce, którzy po prostu nie czują się Polakami, wstydzą się tego i wydaje im się, że po likwidacji Polski w końcu przestaną nimi być także formalnie.
                    • sumire Re: Cejrowski w TVP 18.11.18, 14:56
                      Ogranicz dawkę, bo teorie spiskowe zbyt mocno ci weszły...
                    • heca7 Re: Cejrowski w TVP 18.11.18, 17:33
                      Może ty jesteś polaczkiem jak to określasz. Ja jestem Polakiem tongue_out
                • natalia.nat Re: Cejrowski w TVP 20.11.18, 18:40
                  Jak już się wydarzy twój chory wyimaginowany scenariusz, to będziemy rozmawiać. A na razie są w Europie państwa narodowe i jest po prostu wspólnota, do której one dobrowolnie należą. I tyle.
                  Wspólnota będzie się rozwijać w taką stronę, jak będą chciały kraje członkowskie. Polska zresztą w każdej chwili może wystąpić, wystarczy jedna ustawa.
                  • dramatika Re: Cejrowski w TVP 20.11.18, 22:28
                    To nie jest "mój chory wyimaginowany scenariusz" tylko ideowy program na przyszłosc UE, oparty na manifeście włoskiego komunisty, którego nazwisko widnieje nad wejsciem do PE, któremu Merkel na grobie składa kwiaty, którego cytują w swoim dokumencie programowym i imieniem którego działa najprężniejsza grupa przy PE.
                    Posądzając mnie o chorą wyobraźnię karzesz posłańca - ja tylko rozpowszechniam ogólnie dostępna wiedzę, która z jakichś tajemniczych przyczyn jest przez wszystkich postępowców wypierana.
                    • natalia.nat Re: Cejrowski w TVP 21.11.18, 08:29
                      W takim wydaniu w jakim ty przedstawiasz program na przyszłość UE, to jest to tylko i wyłącznie twój chory wyimaginowany scenariusz. Owszem, wspólnota jest tworem dynamicznym, ona nigdy nie stała w miejscu i będzie się rozwijać z duchem czasu i potrzebami, ale będzie się to działo w takim kierunku jak zdecydują kraje członkowskie. I nikt na siłę nikogo w unii nie trzyma.
              • folsom_prison_blues Re: Cejrowski w TVP 19.11.18, 21:41
                olena.s napisała:

> A skąd ci się takie islamskie zapędy biorą żeby religie do tego mieszać?
                > Osobiście nie miałabym nic przeciwko temu, żeby Unia miała armię - z dość oczyw
                > istego powodu
                A tak z ciekawości, jak sobie wyobrażasz cywilną kontrolę nad taką armią? Jakie ciało miałoby ją sprawować, przez kogo wybierane? Jak to się ma do zapisów konstytucji ( na pewno polskiej, o innych nie wiem)? A jak do umowy z NATO - zrywamy ją, bo interesy członkôw paktu są odmienne? Oj, ucieszy się Władymir Władymirowicz....
                • tanebo2.0 Re: Cejrowski w TVP 19.11.18, 21:49
                  Putin się na pewno cieszy że takiej armii nie ma. Kontrolować powinna ją Unia.
                  • folsom_prison_blues Re: Cejrowski w TVP 19.11.18, 22:43
                    tanebo2.0 napisał:

> Putin się na pewno cieszy że takiej armii nie ma. Kontrolować powinna ją Unia.
                    >
                    O tak, by mu pokazała🤣
                    Do drugiego zdania się nie odniosę, jest tak infantylne, że gdybyś miał inne poglądy go ematki by cię rozjechały. Ale tu są podwójne standardy, więc prôżno na to liczyć.
                • olena.s Re: Cejrowski w TVP 19.11.18, 22:04
                  Nie, nie uważam, żeby należało zrywać z NATO.
                  Natomiast uważam, że kraje będące w NATO mają coraz bardziej sprzeczne interesy (Turcja, ale także Trumpowe USA), co może oznaczać, że NATO będzie niewładne w przypadku europejskich potrzeb obronnych.
                  • folsom_prison_blues Re: Cejrowski w TVP 19.11.18, 22:50
                    Hej, to co dopiero powiedzieć o Radzie Bezpieczeństwa ONZ....a to państwa Unii nie mają sprzecznych interesôw? Rusofilska Francja vs. Polska na przykład? A jeśli zajdzie potrzeba wykorzystania wojska w zamieszkach wewnątrz jakiegoś pañstwa ( nie wiem, Katalonia?)
                    • tanebo2.0 Re: Cejrowski w TVP 19.11.18, 22:53
                      Tyle że walcząc ze sobą nawzajem tylko pomagamy Putinowi.
                      • folsom_prison_blues Re: Cejrowski w TVP 20.11.18, 06:35
                        Niesforna pamięć przypomina dwa hasła - Teheran i Jałta. Wtedy też byliśmy wojuszu z państwami zachodnimi. I na mocy tego sojuszu Polska została zmuszona do współpracy z ZSRR. Jak ta współpraca wyglądała to wiemy, a jak nie wiemy, to proponuję doczytać. Naprawdę wierzysz, że Francją i Niemcy w razie czego nie będą zmuszać Polski do ustępstw wobec ZSSR...och przepraszam...Rosji...
                        • lodomeria Re: Cejrowski w TVP 20.11.18, 06:41
                          Dowiedz się w jakim stanie była Polska, jakie miała znaczenie na arenie międzynarodowej w czasie Teheranu czy Jałty. Z jakiej paki Francja czy Niemcy miały uważać ją za wiarygodnego partnera godnego nadstawiania karku?
                          Od kilkunastu lat mozolnie budowaliśmy swoją markę kosztem naprawdę wielkich wyrzeczeń. I wiesz co? Zgadnij, kto to wszystko w ciągu kilkunastu miesięcy w błoto wyrzucił.
                          • triss_merigold6 Re: Cejrowski w TVP 20.11.18, 06:47
                            Zdaje się, że podczas konferencji w Teheranie i Jałcie, Niemcy nie były akurat partnerem, ale może w ostatnich latach powstała jakaś wersja historii poprawnej politycznie.
                            • lodomeria Re: Cejrowski w TVP 20.11.18, 06:53
                              Odnoszę się do drugiej części wypowiedzi folsoma, ale meritum mojej wypowiedzi jest takie somo: nikt się nie liczy z krajem, z którym nie opłaca się liczyć.
                              • olena.s Re: Cejrowski w TVP 20.11.18, 08:53
                                O, i to jest niestety wielka prawda.
                          • folsom_prison_blues Re: Cejrowski w TVP 20.11.18, 20:20
                            Myślę, że masz dość wygórowane wyobrażenie na temat pozycji międzynarodowej Polski za poprzedniej władzy.
                        • triss_merigold6 Re: Cejrowski w TVP 20.11.18, 06:45
                          Ukraina lubi to. tongue_out (po rozpadzie ZSRR państwa zach.gwarantowały Ukrainie integralność terytorialna za rezygnację z baz z bronią atomową).
                          • maadzik3 Re: Cejrowski w TVP 20.11.18, 13:47
                            Rosja tez. Gwarantami byly USA (na ktorych PIS chce wspierac obronnosc), UK wlasnie wychodzace z Unii oraz Rosja ktora dokonala inwazji. Wiec NIE panstwa zachodnie a sojusz 2 z nich - obu spoza UE I Rosji
                        • olena.s Re: Cejrowski w TVP 20.11.18, 08:49
                          Aha. Czyli zachodnie sojusze - niedobre. Nie dość pewne. Bene.
                          Jakie więc sojusze proponujesz?
                          • mmoni Re: Cejrowski w TVP 21.11.18, 12:51
                            STAROSTA
                            Ja temu nie wierzę:
                            Polska nigdy się z nikim łączyć nie powinna,
                            Niech cicho siedzi, ale niech nie będzie czynna
                            A jeżeli koniecznie o przymierze chodzi,
                            Niech się z dalekim łączy, co jej nie zaszkodzi
                            Z Hiszpanią, Portugalią, nawet z Ameryką.
                            PODKOMORZYNA
                            Z Persami, Tatarami, albo z Siczą dziką.
                            STAROSTA
                            Pewnie że lepiej z nimi; pożytek stąd czysty,
                            Waćpani zawsze sprzeczna.
                            • olena.s Re: Cejrowski w TVP 21.11.18, 13:19
                              big_grin
                    • olena.s Re: Cejrowski w TVP 20.11.18, 08:56
                      > Hej, to co dopiero powiedzieć o Radzie Bezpieczeństwa ON<
                      I dlatego ONZ jest - jakby to wyrazić? umiarkowanie efektywne. I umiarkowanie obiektywne. I nie będe juz sie znęcac na temat niebieskich hełmów i ich przydatności w kryzysach.
            • maadzik3 Re: Cejrowski w TVP 19.11.18, 15:13
              Podobnie jak państwem nie jest Szwajcaria, jest konfederacją. Ciekawe czy mniejsze kantony też mówią że większe je wynarodawiają, akulturują i chcą wprowadzić państwo szwajcarskie?
            • claudel6 Re: Cejrowski w TVP 19.11.18, 16:42
              no i co z tego, że nie jest państwem? państwo to jakiś fetysz? dla mnie obywatelstwo UE jest ważniejsze niż obywatelstwo Polski, i co?
              • maadzik3 Re: Cejrowski w TVP 20.11.18, 13:49
                No dla mnie tez, ale to do wizji dramatiki ktora wyraznie uwaza ze Szwajcaria sluzaca najwiekszym kantonom wynaradawia te mniejsze
            • natalia.nat Re: Cejrowski w TVP 20.11.18, 18:08
              dramatika napisał(a):

>Problem polega na tym, że UE nie jest państwem, niemniej reakcja niektórych na spalenie jej loga świadczy tym, że intuicyjnie uważają UE za państwo. >

Tylko ty potrafisz takie manipulacje uprawiać.
              Czy jeżeli nie podoba mi się, że ktoś pali logo WSPA, to znaczy że intuicyjnie uważam tę organizację za państwo(?!), a nie po prostu to, że nie podoba mi się brak szacunku wobec organizacji działającej na rzecz poprawy warunków życia zwierząt?
              To takie nic w sumie, spalenie w publicznej TVP na wizji loga najważniejszej europejskiej organizacji międzynarodowej, do której Polska chciała przynależeć i której obywatele polscy bardzo dużo zawdzięczają w każdym aspekcie życia. Jak splunąć. Ważne, że nie ma konsekwencji prawnych. Kto by się tam przejmował tym, że telewizja publiczna, którą zarządza obecna władza, ten przekaz popiera i promuje, zamiast potępiać. Ale oni oczywiście nic do UE nie mają. To tylko wymysł opozycji przecież.

• olena.s Re: Cejrowski w TVP 18.11.18, 09:21
        Cóż, flagi narodowe też nie są niczym więcej, niż logiem. Tyle, że różne loga bywają w rozmaity sposób chronione prawnie w różnych krajach i różne grupy ludzi są do nich w różnym stopniu emocjonalnym przywiązane. A ty sobie lepiej rozważ, dlaczego Cejrowski, sympatyk u władzy PiS (z wzajemnoscią) i pieszczoch TVP uważa za słuszne pokazywać zwolennikom tejże palenie flagi unijnej. Co chce przez to powiedzieć.

• demodee Re: Cejrowski w TVP 18.11.18, 09:28
          > Co chce przez to powiedzieć.
          Może chce powiedzieć, że nie szanuje UE? Że nie należy do grupy ludzi, którzy są do UE emocjonalnie przywiązani? Zamiast wygłaszać na ten temat tyrady - robi performans?
          • olena.s Re: Cejrowski w TVP 18.11.18, 09:35
            No właśnie. I co to mówi planach PiS - jak widać odczytywanych przez opozycję właściwie?
            • maaria33 Re: Cejrowski w TVP 18.11.18, 09:39
              Ale jak plany mają się do wycięcia tego fragmentu z programu?
              • olena.s Re: Cejrowski w TVP 18.11.18, 09:42
                Tak, że nie chcą się na razie afiszować ze swoim poziomem niechęci.
                Ale ten poziom i ten kierunek jest doskonale odczytywany w różnych politycznych i społecznych kręgach.
                • maaria33 Re: Cejrowski w TVP 18.11.18, 09:47
                  To naprawdę bardziej skomplikowane niż sugerujesz, olena.

• olena.s Re: Cejrowski w TVP 18.11.18, 09:48
                    Jasne.
                    • maaria33 Re: Cejrowski w TVP 18.11.18, 09:53
                      Tak, wystarczy wyjśc poza polonocentryzm - mentalnie i w źródłach.
                      • olena.s Re: Cejrowski w TVP 18.11.18, 09:54
                        Jasne...
                        • maaria33 Re: Cejrowski w TVP 18.11.18, 09:58
                          tak, jasne olena. Kilka lat temu w dyskusji o tym czy emigranci sa u siebie itd. uparcie twierdziłaś, że UK nigdy nikogo nie wyrzuci to, otwarte cywilizowane panstwo, itd. Do głowy nie przyszedł Ci Brexit. Proponuję więcej pokory w przewidywaniu.

I mogę Cię wyręczyć i napisać za Ciebie - jasne.
                          • olena.s Re: Cejrowski w TVP 18.11.18, 10:01
                            Oj, juz tak się nie denerwuj z rana.
      • iwles Re: Cejrowski w TVP 18.11.18, 09:52
        dramatika napisał(a):

> Unia Europejska oficjalnie nie jest państwem, więc jej "flaga" jest tylko niczy
        > m więcej jak logiem

> A teraz zastanówcie się, dlaczego logo UE uważacie za flagę.

??? A flaga to jest TYLKO państwowa? Weź sie doucz.
      • maadzik3 Re: Cejrowski w TVP 19.11.18, 04:14
        gdyż reprezentuje konfederację, najważniejszą organizację międzynarodową do której Polska należy i która ma realny (pozytywny) wpływ na moje życie oraz organizację z którą czuję się (nie tylko ja) związana (jej istnienie i przynależność Polski do niej ma realny wpływ na moje prawa i swobody, w tym przemieszczania, pracy, osiedlenia, transferu kapitału itd.)
      • anorektycznazdzira Re: Cejrowski w TVP 19.11.18, 21:34
        Zdrastwujtie.
        Nie wysilajcie się tawariszcz, takije pierdy już byli, my uże słuszeli, ane tut nie rabotajet.
      • natalia.nat Re: Cejrowski w TVP 20.11.18, 17:25
        A jakie to ma znaczenie czy pali "flagę" czy pali "logo"? Widać, że ma unię w d... I że nie ma żadnego szacunku wobec UE, wspólnoty państw, do której należy jego kraj i której jego kraj bardzo wiele zawdzięcza. Słabe bardzo.
    • triss_merigold6 Re: Cejrowski w TVP 18.11.18, 08:23
      Cejrowski zawsze był wariatem mizoginem i miał zapędy do niesmacznej autopromocji. Nie uważam za stosowne pochylanie się nad nim w jakikolwiek sposób.
    • maaria33 Re: Cejrowski w TVP 18.11.18, 09:33
      Podobno TVP usunęła ten fragment big_grin
    • bei Re: Cejrowski w TVP 18.11.18, 09:34
      471 tysięcy- to kara za wyczyn pana J Wojewodzkiego
      • demodee Re: Cejrowski w TVP 18.11.18, 09:40
        > 471 tysięcy- to kara za wyczyn pana J Wojewodzkiego

Dzięki za przypomnienie, rzeczywiście, to K.Wojewódzki był.

Uiścił czy się odwołuje od odwołań?
        • 35wcieniu Re: Cejrowski w TVP 18.11.18, 10:30
          Program byl jego, ale flage wkladal Raczkowski. A kara byla dla stacji, nie dla osoby.
    • lauren6 Re: Cejrowski w TVP 18.11.18, 09:49
      Jeśli to tylko kawałek papieru to czemu Cejrowski nie spali flagi polskiej na wizji? Czyżby jednak nie o papier chodziło?

Debil, a prymitywna stacja telewizyjna tego debila promuje.
      • demodee Re: Cejrowski w TVP 18.11.18, 10:11
        Zniszczenie polskiej flagi kosztuje 474 tys.
        • kropkacom Re: Cejrowski w TVP 18.11.18, 10:26
          Nie stać go?
    • anilka Re: Cejrowski w TVP 18.11.18, 11:51
      Wiecie, ja nie mam pojęcia ile kosztuje spalenie flagi panstwowej Nie o to mi chodziło.
      Ja nie spaliłabym tej flagi, ani żadnej innej, tak jak np nie paliłabym krzyży.
      Cejrowski to dureń, ale granice przyzwoitości przesuwają się coraz to dalej.
    • taniarada Re: Cejrowski w TVP 18.11.18, 12:35
      Mój Boże .Podłapujecie jakieś fake newsy .I się niezdrowo podniecacie .To była kartka papieru i prowokacja.Niesamowite jak ludzie są podatni na takie pierdoły .
      • anilka Re: Cejrowski w TVP 18.11.18, 12:50
        Krzyż to kawałek drewna.
        Spalmy zatem krzyże.
        • livia.kalina Re: Cejrowski w TVP 18.11.18, 15:02
          Otóż to
        • maadzik3 Re: Cejrowski w TVP 19.11.18, 04:17
          prawda? Biblia to taka książka - to za co ścigano Nergala? Nawet jak się wierzy że to tekst natchniony to sama książka jest po prostu przedmiotem
          • folsom_prison_blues Re: Cejrowski w TVP 19.11.18, 18:15
            maadzik3 napisała:

> prawda? Biblia to taka książka - to za co ścigano Nergala?
            >
            Potwierdzacie zatem, co wyżej zarzucano, że macie do UE stosunek religijny 😂
            • maadzik3 Re: Cejrowski w TVP 19.11.18, 18:30
              następna która nie umie czytać. pisałam o tym że pomnik to kawałek metalu lub kamienia, plaga to kawałek płótna/ papieru, książka to papier, krzyż to patyczki. Chronimy to bo dla wielu ludzi to ważne i bliskie. A czasem niszczymy za obopólną zgodą (posągi Stalina, wysadzenie wielkiej cerkwi w Warszawie) bo symbolika jest dla większości nie do przyjęcia. Nie muszę podzielać zdania (o religii nie wspominając) żeby szanować symbole ważne dla wielu ludzi. Tak, symbole UE do której Polska należy i którą współtworzy są dla mnie i dla wielu innych ważne. I dokładnie dlatego tacy jak Cejrowski je atakują (czy niektóre tutaj foremki) i starają się poniżyć. Przecież nie zranią czy nie wkurzą symbolu czy UE. Podobnie jak nikt tym czy owym nie zrani/ wkurzy/ urazi państwa, religii, Boga, organizacji, ideologii czy co tam jeszcze dla ludzi ma znaczenie ani nieboszczyka którego pomnik pomaże. Chodzi o zranienie ludzi żyjących, dokopanie inaczej myślącym. I mimo że nie rani mnie spalenie flagi UE (wkurza tak, zwłaszcza w warunkach głupiego sporu) to jest to symbol dla mnie ważny. I nie mam upośledzonych funkcji społecznych. Wiem po co się takie gesty jak Cejrowski robi i po co się ich broni. Żeby wkopać rzeczywistym czy tylko wymyślonym oponentom. No skoro tak to po co różni świętojebliwi np. narzekają na nieuszanowanie pomnika/ figury/ symbolu religijnego/ książki? Żadne z tego nie jest prawnie chronione. Ano włąśnie dlatego że te symbole dla nich mają znaczenie.
              Dlatego nie podoba mi się (co napisałam) takie niszczenie z małpią radoiścią i satysfakcją ani w tę ani w tamtą stronę. Nawet jeśli dany symbol dla mnie nic nie znaczy. Bo jego znaczenie jest chęcią dokopania komuś. I tak tylko bardziej skłócamy się/ dzielimy/ wkurzamy a czasem ranimy tak że powrotu nie ma w tym nieszczęsnym społeczeństwie.
              Nie mam do UE stosunku religijnego, lubię ją i cenieę, i cieszę się że Polska (jeszcze) w niej jest. Chyba już niedługo.
              Rozumiem, że ty nie lubisz i nie cenisz a tacy jak ja cię drażnią i chętnie sobie popatrzysz jak zaboli. Przyjmuję (choć mnie nie boli, ale irytuje). Skoro chcesz myśleć że się modlę do niebieskiego materiału ze złotymi gwaizdkami myśl sobie. Na zdrowie. Ale tak podzielone na wykluczeniu i na małpiej złośliwości i satysfakcji ze zranienia "innego" społeczeństwo jest kompletnie bezbronne wobec jakiejkolwiek zewnętrznej siły. Ani w nim spójni na poziomie społecznym (choćby państwa i instytucji), ani szacunku dla innych i ich poglądów (nawet jak w niczym nie przeszkadzają) ani tolerancji ani zaufania.
              Doczytaj sobie moje pozostałe posty w tym wątku. Albo nie i miej tę satysfakcję że obok kultu potwora spaghetti jest kult UE, twój wybór.
              Chcesz wyśmiać, zranić, wyszydzić? Wyśmiewaj, rań i wyszydzaj. Przecież ani nie chcesz dyskutować ani przekonywać tylko dokopać "tym innym" a żadnej wspólnoty w tym kraju już dawno nie ma i nie będzie.
              • nenia1 Re: Cejrowski w TVP 19.11.18, 18:48
                maadzik3 napisała:

> I dokładnie dlatego tacy jak Cejrowski je atakują (czy niektóre tutaj foremki)
                > i starają się poniżyć. Przecież nie zranią czy nie wkurzą symbolu czy UE. (...)
                > Chodzi o zranienie ludzi żyjących, dokopanie inaczej myślącym.

Cejrowski może i chodzi boso, ale na koncie pieniądze mu się nie mieszczą wink
                Przecież to bardzo dobrze zarabiający człowiek, milioner, prowadzący liczne biznesy, właściciel wielu dochodowych nieruchomości, a mamy takie czasy, że chamstwo dobrze się sprzedaje. Żeby zrozumieć mądrego samemu trzeba coś mieć w głowie, no i poza tym mądry najczęściej spokojnym, wyważony, kulturalny czyli nudny.
                A Cejrowski w mig załapał, że prasa się rozpisuje o spalonej fladze UE na marszu, więc co robić, co robić, a no spalę sobie flagę tym razem na wizji i voila...znowu Cejrowski na topie, a jak mówią w tym biznesie, nie ważne co mówią, ważne, że mówią. Cejrowski nie myśli, według mnie, czy kogoś zrani, alby że chce kogoś zranić, chce wywołać szum medialny i to mu się udaje.
                • maadzik3 Re: Cejrowski w TVP 19.11.18, 19:03
                  może, a może jedno i drugie (co do jego bogactwa masz oczywiście rację, wiem o tym), ale wielu którzy to robią lub promują chodzi o zranienie.
                  A tym którzy tylko chcą z tego doraźnych osobistych korzyści (jak w Twoim, nie bezzasadnym przypuszczeniu Cejrowski) zwisa cokolwiek inni, jakaś wspólnota, jakiś kraj, jacyś ludzie. W końcu ma niepolski paszport i trochę nieruchomości po świecie rozsianych, jego chata z kraja. Śmiem twierdzić że doskonała większość popleczników Lenina, Stalina, Hitlera, Franco, Mussoliniego, Pinocheta itp. itd. była ideologicznie obojętne i robiła to albo koniunkturalnie albo ze strachu. Przecież wiemy. Tylko co to zmienia w wyrządzonej szkodzie? Ci którzy dwóch byłych premierów zamknęli w twierdzy brzeskiej z reguły wyznawali jako wyłączną ideologię TKM ale państwo się rozpadało coraz bardziej. Teraz mamy to samo.
                  • nenia1 Re: Cejrowski w TVP 19.11.18, 19:20
                    Oczywiście, że Cejrowskiemu zwisa. To człowiek, który myśli głównie o pieniądzach. Nie ma co do tego mieszać PIS czy PO, bo on wcale nie jest wierny politykom, tylko jest wierny mamonie, mówi i robi to co akurat daje mu korzyści i rozgłos, to zwykły cynik, a ludzie niepotrzebnie dodają jego wypowiedziom jakiś emocji, robią głębokie analizy, gazety go cytują, ludzie linkują, dyskutują, skaczą sobie do oczu, a Cejrowski zgrabnie wykorzystuje istniejące stereotypy i podziały by "zrobić dym".
                    A to spali flagę, a to nazwie buddystów wyznawcami Lucyfera i się kręci. Powiedzmy sobie szczerze - takie osoby, jak Cejrowski czy Pawłowicz istnieją i rosną głównie dzięki mediom i naszej skłonności do interesowania się tego typu wypowiedziami.
                    Bo one wywołują emocje.
            • mokotowianka1 Re: Cejrowski w TVP 19.11.18, 18:35
              Wytrzeszczam oczy w rozpaczy.
              Naprawdę? Tak ci z lektury wychodzi?
    • zofijkamyjka Re: Cejrowski w TVP 18.11.18, 18:48
      gamoń swoją flagę pali
      • livia.kalina Re: Cejrowski w TVP 18.11.18, 19:45
        Cejrowski lata temi zrzekł się polskiego obywatelstwa. I z tego co wiem, nie zamienił go na żadne europejskie a jakieś południowoamerykańskie.
        • kolibeer2 Re: Cejrowski w TVP 18.11.18, 22:47
          to niech sobie jedzie w pi... puszczę amazońską skoro mu się podatków w Polsce płacić nie chcialo
        • maadzik3 Re: Cejrowski w TVP 19.11.18, 04:16
          skoro tak to ma prawo pobytu w Polsce czy jest na wizie i jak ma się kwestia jego prawa pobytu jako obcokrajowca do niektórych jego wyczynów medialnych - czy obywatelowi np. San Escobar (no dobra, będę miłosierna, Ekwadoru) nie będęcemu Cejrowskim też by to przeszło???
        • taniarada Re: Cejrowski w TVP 19.11.18, 04:47
          livia.kalina napisała:

> Cejrowski lata temi zrzekł się polskiego obywatelstwa. I z tego co wiem, nie za
          > mienił go na żadne europejskie a jakieś południowoamerykańskie.
          Bzdety.www.radiowroclaw.pl/articles/view/5413/Cejrowski-mial-byc-Ekwadorczykiem-Nie-jest-Dlaczego-Zobacz
        • maaria33 Re: Cejrowski w TVP 19.11.18, 11:18
          Skutecznie? Jezeli tak to przynajmniej tyle tego, że nie może głosować. A nawet jeżeli nieskutecznie to trzeba wszystkim przypominac, że ten patriota wyraził chęć zrzeczenia się obywatelstwa.
          • arwena_11 Re: Cejrowski w TVP 20.11.18, 18:09
            Tak, jak PO była u władzy
            • sumire Re: Cejrowski w TVP 21.11.18, 08:32
              Haha. A potem nadszedł PiS, koleś poczuł kasę i szybko nawrócił się na Pierwszego Patriotę RP. Koniunkturalizm jednak wiele w życiu ułatwia.
    • super_hetero_dyna Re: Cejrowski w TVP 18.11.18, 22:39
      I dobrze, że pali. Są powody. Czy mielibyśmy pretensje, gdyby w latach 40. palił flagę III Rzeszy, a w 50. Związku Sowieckiego?
      • livia.kalina Re: Cejrowski w TVP 18.11.18, 22:44
        A jakież to analogiczne powody widzisz? Chciałbyś Polski poza UE?
        • super_hetero_dyna Re: Cejrowski w TVP 19.11.18, 07:53
          Powody właśnie analogiczne - totalitarna władza, narzucająca kolonizowanym krajom uciążliwe prawo i wysokie podatki, demoralizująca społeczeństwo i niszcząca jego tożsamość, tradycję i kulturę.
          • sumire Re: Cejrowski w TVP 19.11.18, 08:04
            Bla, bla, bla. Każdy kraj unijny zachowuje z powodzeniem swoją tożsamość, tradycję i kulturę. Ale to trzeba ruszyć ciężki zad ze swojego grajdołka, żeby zobaczyć.
            • maadzik3 Re: Cejrowski w TVP 20.11.18, 13:56
              Dokladnie. Tozsamosc I kultura nie sa funkcja panstwa
              • super_hetero_dyna Re: Cejrowski w TVP 20.11.18, 16:29
                Nie są? Szkoda, że dzieci wrzesińskie o tym nie wiedziały.
                www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwjAmIzcpOPeAhWBFiwKHcmfDgAQFjAAegQIAhAB&url=https%3A%2F%2Fpl.wikipedia.org%2Fwiki%2FStrajk_dzieci_wrzesi%25C5%2584skich&usg=AOvVaw0VPZYPnd-27xTfeAlbbeic
                • 45rtg Re: Cejrowski w TVP 21.11.18, 14:41
                  super_hetero_dyna napisał(a):

> Nie są? Szkoda, że dzieci wrzesińskie o tym nie wiedziały.

Dzieci jak to dzieci - dały się zmanipulować księdzu.
          • olena.s Re: Cejrowski w TVP 19.11.18, 08:50
            big_grin A od kogo bierze niższe podatki? Którego społeczeństwa nie "demoralizuje"?
            Nb. To po prostu przedziwne, że rozmaite kraje wieszają się u klamki, byle tylko się do tego klubu wykorzystywanych i demoralizowanych dostać, nie?
          • iwles Re: Cejrowski w TVP 19.11.18, 09:03
            Moj boze, dynka, UE zakazuje ci wypozyczyc z biblioteki Sienkiewicza? 😀
          • 45rtg Re: Cejrowski w TVP 19.11.18, 10:39

> Powody właśnie analogiczne - totalitarna władza, narzucająca kolonizowanym kraj
            > om uciążliwe prawo i wysokie podatki, demoralizująca społeczeństwo i niszcząca
            > jego tożsamość, tradycję i kulturę.

Co jest uciążliwego w prawie unijnym, i jak to jest niszczona ta kultura?
            O podatki nawet nie pytam, bo wiadomo, że zawsze będą za wysokie suspicious
          • semihora Re: Cejrowski w TVP 19.11.18, 15:43
            A teraz sobie pomyślcie, że rodacy łykają ten przekaz... Naprawdę łykają i naprawdę wierzą, że UE to zło. Cóż, widocznie Polak lubi rosyjski bat nad dudą.
            • super_hetero_dyna Re: Cejrowski w TVP 19.11.18, 16:21
              Nie muszą niczego łykać, bo to widać. A przynajmniej tacy jak ja, czy Cejrowski to widzą. A że Ty ślepa i głucha, albo zindoktrynowana lewacką propagandą, tego nie dostrzegasz, na to już nie poradzę.
              • iwles Re: Cejrowski w TVP 19.11.18, 17:00

No więc dobrze, przedstaw mi dowody, jak to zła UE niszczy twoją kulturę, tradycję i tożsamość narodową.
                Podaj minimum 10 przykładów, które dotknęły konkretnie ciebie, osobiście, w ciągu powiedzmy ostatniego roku.

• super.hetero.dyna Re: Cejrowski w TVP 20.11.18, 09:17
                  Twoja odpowiedź jest dowodem braku kwalifikacji intelektualnych do tej dyskusji, co czyni odpowiedzi bezsensownymi. Nie rzuca się pereł.
                  • iwles Re: Cejrowski w TVP 20.11.18, 11:15
                    super.hetero.dyna napisał:

> Twoja odpowiedź jest dowodem braku kwalifikacji intelektualnych do tej dyskusji
                    > , co czyni odpowiedzi bezsensownymi. Nie rzuca się pereł.

big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin

I to jest rzeczowa odpowiedź. Dziękuję, właśnie dowiodłeś, że nie masz nic do powiedzenia. NIC. ZERO, bo nie masz ani jednego argumentu. Co było do przewidzenia.

• super.hetero.dyna Re: Cejrowski w TVP 20.11.18, 14:34
                      TOBIE nie mam wiele do powiedzenia. Nie zasługujesz nawet na to, co już napisałem.
                    • owmordke Re: Cejrowski w TVP 21.11.18, 07:48
                      Przeciez dynia to ruski troll, nie jest w stanie napisac wiecej niz dostal w przekazie dnia.
              • livia.kalina Re: Cejrowski w TVP 19.11.18, 21:56
                Ty i Cejrowski. Pewnie też gwałciciel Ziemkiewicz.
                Kwiat narodu!
              • 45rtg Re: Cejrowski w TVP 19.11.18, 22:24

> Nie muszą niczego łykać, bo to widać. A przynajmniej tacy jak ja, czy Cejrowski
                > to widzą.

A słyszycie? Głosy też słyszycie?
            • maadzik3 Re: Cejrowski w TVP 19.11.18, 16:56
              najwyraźniej. no to pocośmy tę żabę jedli?
              Rację miał Kaczmarski
              www.youtube.com/watch?v=gAwm8GYzIcU
      • zofijkamyjka Re: Cejrowski w TVP 19.11.18, 20:34

> I dobrze, że pali. Są powody. Czy mielibyśmy pretensje, gdyby w latach 40. pali
        > ł flagę III Rzeszy, a w 50. Związku Sowieckiego?

a były jakieś referenda, ktos sie nas pytał czy chcemy być w Rzeszy albo zależeć z ZSRR?
        • maadzik3 Re: Cejrowski w TVP 19.11.18, 21:32
          O SHD twierdzi że przedstawiciele UE (do której sami należymy) nas mordują? Aha, to pewnie nasza policja czy wojsko bo one też unijne... Nie słyszałam ale przez okno wyjrzę i sprawdzę. Ja rozumiem że już UE wyrżnęła w pień 20% Polaków a oprócz tego zburzyła miasta, zrabowała dzieła sztuki i zapędziła w niewolę i do łagrów (pewnie w Irlandii i UK, dobrze że z tych brytyjskich łagrów niedługo wrócą, trzeba będzie szpitale szykować bo pewnie zawszeni i niedożywieni).
          W ramach złego UE zmusiła NFZ do finansowania operacji zaćmy w Czechach (straszne), nie kontroluje na granicach (okropne), pozwala na pracę poza Polską czy studia (niedopuszczalne), dopłaca rolnikom (kto to widział?), funduje granty naukowe (jeszcze czego!) czy np. rozwija program Erazmus (w głowach się poprzewracało). A ma być jeden kraj, jeden naród jeden wódz, prawda SHD?
        • super.hetero.dyna Re: Cejrowski w TVP 20.11.18, 14:38
          Sfałszowane referenda (w znaczeniu przedstawienia fałszywych perspektyw) nie mają żadnego znaczenia. Gdyby Żydów nie umieszczano przymusowo w obozach zagłady, tylko zjechali tam dobrowolnie, zwabieni fałszywymi obietnicami, to powiedziałabyś, że "sami chcieli"?
          • owmordke Re: Cejrowski w TVP 21.11.18, 07:50
            No to podaj przyklad jakiejs “falszywej perspektywy”.
            • super.hetero.dyna Re: Cejrowski w TVP 21.11.18, 14:37
              Na przykład obiecywano poszanowanie suwerenności państwowej, zachowanie kwestii prawa rodzinnego do wyłącznej kompetencji państw członkowskich, poszanowanie wolności osobistej, w tym wolności słowa.
    • 45rtg Re: Cejrowski w TVP 19.11.18, 10:38
      anilka napisała:

> Że Cejrowski ma nierówno pod sufitem to wiadomo, ale jednak w szoku jestem, że
      > telewizja publiczna pokazuje jak ten burak pali flagę unii europejskiej na wizj

Nihil novi. Mann (OIDP) kiedyś spalił książkę, bodajże Andrzeja Rodana.
    • maadzik3 Re: Cejrowski w TVP 19.11.18, 15:22
      Okropne.
      Tak czuję się Europejką. Cóz, już starożytni mówili że ibi patria ubi bene. I nic się nie zmieniło.
      A Unia daje gwarancję pokoju w Europie, swobody poruszania, respektowania przynajmniej części podstawowych praw. Działania mechanizmów prawnych.
      I najlepszą szansę rozwoju dla Polski.
      Zwracam uwagę, że państwem nie jest również Szwajcaria (jak UE jest konfederacją), że nie każde państwo zasługuje na szacunek a flag się jednak i innych symboli nie pali, że Polska Unię współtworzy.
      A skoro żeby nie palić i nie obrażać (posłanka mówiąca o fladze unijnej "szmata", premier usuwająca ją z gabinetu choć oboje z mężem pieniądze unijne przytulają, PIS-owski parteitag za unijne pieniądze na którym pluli na unię itd. itp.) trzeba aż prawa to nieśmiało mówię że spalona przez Nergala książka nie podlega ochronie (jak wydrukują partię z błędem idzie normalnie na przemiał), że krzyż to dwie złożone deseczki (to za co po sądach ciągano nauczycielkę która je ze ściany zdjęła i nic im złego nie zrobiła, ot, zdjęła?), że pomnik Kaczyńskiego czy JPII to kawałek kamienia czy metalu nie objęty ochroną prawną. Pewnie więc można nie tylko ubrać w T-shirt ale też spryskać farbą, odbić nos i dopisać sprayem komentarz zdaniem tych co dla nich flaga Unii to kawałek papieru bo nie ma ochrony prawnej.
      A jednak uważam, że nie, nie wolno tego robić, ale może wg nowych standardów można? Wobec tego najblizsza osoba która czerwonym spreyem potraktuje jakiegoś pomnikowego będzie miała świetny argument - przecież nie jest chroniony prawnie, prawda?
      BTW cmentarze Orląt, na Rosie, Ostra Brama i co tam jeszcze też nie są. Więc można spalić/ zburzyć/ wymazać?
      • dramatika Re: Cejrowski w TVP 19.11.18, 16:28
        Napiszę ci to samo co olenie - chcesz respektowania symboli UE na równi z Biblią czy krzyżem, załóżcie związek wyznaniowy tongue_out Będzie nawet pasować. Już wam całkiem odklepało na punkcie "europejskości".
        • maadzik3 Re: Cejrowski w TVP 19.11.18, 16:50
          nie, ludziom takim jak Cejrowski czy ty odklepało na punkcie tego że tylko symbole które szanujecie zasługują na szacunek, nieważne co ma znaczenie dla innych. Otóż ma. Napisałam że nie popieram akcji takich jak Nergal nie dlatego że ta czy inna książka to świętość, a dlatego że ta konkretna ma ogromne znaczenie dla wielu ludzi, po co ich ranić?
          Wy ranić lubicie. Nie wiem po co. Studia nad okrucieństwem mnie nie interesują, choć może powinnam się zainteresować zanim zrobicie obozy reedukacyjne. Nie dla tych co chcą PIS czy co tam innego zwalczać, ale którzy ich nie popierają.
          To już wszystko było.
          A jak chcesz inne niż religijne symbole ok. A flagę Szwajcarii wolno spalić? Jest taka jak logo McDonalda?
        • iwles Re: Cejrowski w TVP 19.11.18, 16:54

dramatika napisał(a):

> Napiszę ci to samo co olenie - chcesz respektowania symboli UE na równi z Biblią czy
          > krzyżem,

ale każdym krzyżem ? Swastyką też ?
        • maadzik3 Re: Cejrowski w TVP 19.11.18, 17:01
          napiszę że odniosłaś się do jednego zdania mojego i wyrwanego z kontekstu. znaczy pomnik który mi się nie podoba mogę już opluć/ spalić/ pomazać? wszak nie jest symbolem żadnej religii
          • dramatika Re: Cejrowski w TVP 19.11.18, 21:01
            Pomnik jak dla mnie możesz opluć/pomazać, ale to będzie akt wandalizmu.
            Serio, nie wiem jaką sieczkę trzeba mieć w głowie, aby czynić sobie za ojczyznę taki twór jak UE, identyfikować się z nim, chcieć likwidacji Polski i innych państw Europy, czyli przyłączenia do Niemiec - bo przecież do tego dąży UE. Cała walka przeszłych pokoleń o niepodległość Polski idzie do piachu. Cała duma Polaków, że mimo zaborów nie przestaliśmy istnieć jako naród - do piachu.
            Jan Zamoyski odpowiedział kiedyś na pytanie, po co komu państwo. Otóż państwo jest po to, "żebyśmy wolności naszych zażywali". W państwie Europa pod wodzą Niemiec to będziemy co najwyżej nawozem historii.
            • maadzik3 Re: Cejrowski w TVP 19.11.18, 21:11
              a ja nie wiem jaką trzeba mieć sieczkę w mózgu żeby uważać UE nie za konfederację do której należy Polska z własnej woli a za jakąś kolonię Niemiec. Ale godzę się z tą niewiedzą. A walka przeszłych pokoleń? Za UE opowiedziało się 80% w referendum, walczących w takim powstaniu styczniowym było może 1% i to tylko z Królestwa Polskiego. A że chcieli utrzymania pańszczyzny i braku uwłaszczenia chłopów większość, jak najbardziej rdzennych, żadnych rosyjskich, chłopów, w sumie pewnie z 80% ludności mieli przeciw sobie. Więc z tą walką pokoleń bym nie przesadzała, to zawsze był promil albo procent. Przed I kadrową okna zatrzaskiwano w ramach tej walki
              • maadzik3 Re: Cejrowski w TVP 19.11.18, 21:22
                Żeby nie było nie chcę likwidacji Polski, UE jest i długo pozostanie konfederacją (jeśli w ogóle przetrwa). O federalizacji UE powinni zadecydować mieszkańcy w referendum. Pewnie nie w najbliższym czasie. Więc to żaden zabór czy niewola tylko WYBRANA PRZEZ POLAKÓW organizacja międzynarodowa. Nie histeryzuj.
                A co do Warszawy, to daj Panie żeby miała takich prezydentów jak Starynkiewicz (rodowity Rosjanin).
                Wolałabyś żeby twoje dzieci jeśli je masz mieszkały w Warszawie zarządzanej przez Starynkiewicza czy kogoś do niego podobnego (rozwój miasta, dobre przepisy miejskie, higiena, wodociągi, oświetlenie gazowe) czy w Warszawie rozpieprzanej na rozkaz Antoniego Chruściela który roił o "rzekach krwi którymi spłyną ulice i przypomną sprawę polską w świecie" a jak krew 200.000 ofiar płynęła ulicami sam ukrywał się w konspiracyjnym mieszkaniu żeby potem w USA pisać piękne pamiętniki?
                • dramatika Re: Cejrowski w TVP 19.11.18, 21:59
                  "Nie histeryzuj" - ot, powiedziała, co wiedziała, czyli nic.
                  EU od początku dązy do federalizacji. Piętnaście razy już na tym forum przywoływałam Białą Księgę EU z 2017, gdzie przywoływany jest manifest z Ventotene - pomijając jego komunistyczny charakter wprost jest tam napisane, że państwa europejskie mają być zlikwidowane i jest to nadrzędny cel na przyszłość. Tydzień temu Merkel nawoływała do utworzenia europejskiej armii, zgodnie z tym manifestem. Następny krok to likwidacja armii narodowych.
                  Ja nie wiem czy to naiwność, czy głupota, czy wyprany mózg nie pozwala wam dostrzec co tu się odpierdziela.
                  Dlaczego Polacy nagle stali się faszystami i nazistami? Naród, który podczas II Wojny Światowej ucierpiał najbardziej - obok żydów - od niemieckich nazistów? To jest celowa propaganda, zakłamywanie historii, aby w razie czego nikt nie protestował, gdy tak czy inaczej będzie się chciało z nami zrobić porządek. Już w kolejce czekają jakieś szemrane organizacje żydowskie z USA ostrzące sobie zęby na bezspadkowe mienie pożydowskie z terenu Polski wartości 3-krotności budzetu Polski. Dlatego mamy zostać najgorszym ścierwem Europy odpowiedzialnym za Holocaust. Dlatego TVN kręci o polskich nazistach, a w marszu przeszło ich 250 tysięcy.
                  I w całym tym klimacie ktoś tu płacze nad emblematem UE.
                  Ludzie, ja rozumiem że bardzo ciężko w dzisiejszych czasach czuć jakieś resztki patriotyzmu, ciężko nie wstydzić się być Polakiem - co jeden rząd do gorszy, od `89 jesteśmy w zasadzie pod okupacją obcych służb robiących z naszym krajem co im się żywnie podoba. Afery za aferami, ale nikt nie idzie siedzieć - ani po jednej, ani po drugiej stronie. Szczerze, nie obwiniam tych, którzy wyjechali lub mentalnie się do Polski odcięli. Nie czujecie się Polakami - OK, ale to jest polskie forum. Pogardzając Polakami na polskim forum i żądając poszanowania dla ideologicznych symboli organizacji, która chce likwidacji Polski robicie po prostu oborę i z mojego punktu widzenia tego typu posty i wypowiedzi po prostu powinny być banowane jako siejące skrajny antypolonizm, tak samo jak uzasadnione jest banowanie postów antysemickich - jest to dokładnie to samo.
                  • tanebo2.0 Re: Cejrowski w TVP 19.11.18, 22:06
                    Wolę być Niemcem niż żyć pod rządami plebsu z Podlasia...
                    • nickbezznaczenia Re: Cejrowski w TVP 19.11.18, 22:07
                      Głupek z ciebie.
                  • maadzik3 Re: Cejrowski w TVP 19.11.18, 22:08
                    a co z tymi spośród nas którym na Polsce zależy tylko jej miejsce - podobnie jak 80% Polaków widzimy w UE? Przestaliśmy być Polakami? Co z tymi którzy uważają, że bezpieczniej i lepiej będzie się nam i naszym dzieciom żyło w UE? Co z tymi którzy wyjechali bo mogli - uznano ich dyplomy, nie musieli powtarzać studiów, przyjeżdżają na święta do domu zamiast jak ci co wyjechali w latach 70-ych i 80-ych siedzieć wpierw w obozach, potem powtarzać wykształcenie jak dobrze poszło a rodzinę obejrzeć po 1989 r. jak dożyła? Też jesteśmy zdrajcami? A złe rządy to mieliśmy w szczególności PRZED 1989 r. i niektóre tu je pamiętają (jeszcze w 1988 r. wsadzili faceta który kupił bułki w sklepie i w czasie przerwy śniadaniowej ciut drożej sprzedawał pod urzędem jako spekulanta. Coś ci się pomyliło, to DO 1989 r. byliśmy pod okupacją. Teraz nie jesteśmy choć obecny rząd robi dużo żeby wróciła. Ta sama
                    • dramatika Re: Cejrowski w TVP 19.11.18, 22:23
                      Ludzie, przeczytajcie w końcu tekst ideowy Unii Europejskiej. Nie będzie żadnej Unii, tylko państwo Europa.
                      Pierwszym zadaniem, bez rozwiązania którego wszelki postęp będzie tylko złudzeniem, jest ostateczne zlikwidowanie granic dzielących Europę na suwerenne państwa
                      Chodzi o stworzenie państwa federalnego, które stoi na własnych nogach i dysponuje europejską armią zamiast armiami narodowymi. Trzeba ostatecznie skończyć z gospodarczą samowystarczalnością, która stanowi kręgosłup totalitarnych reżimów. Potrzeba wystarczającej ilości organów i środków, żeby w poszczególnych państwach związkowych wprowadzić zarządzenia wydane w celu utrzymania porządku ogólnego
                      • tanebo2.0 Re: Cejrowski w TVP 19.11.18, 22:24
                        I co z tego? A czym była I RP?
                      • maadzik3 Re: Cejrowski w TVP 19.11.18, 22:26
                        tak tak, 70 lat już prawie tę federację wprowadzają, a ty się dziwisz że piszę "nie histeryzuj"? Prędzej dożyjemy powstania Szwajcarii niż Europy
                        • maadzik3 Re: Cejrowski w TVP 19.11.18, 22:28
                          ponadto to nie jest zły pomysł w sumie smile ale to już nierozstrzygalny konflikt wartości między nami i możemy tylko zgodzić się nie zgadzać co pewnie żadnej z nas nie ujmuje ani dobrej woli ani patriotyzmu, po prostu inaczej go rozumiemy
                        • dramatika Re: Cejrowski w TVP 20.11.18, 07:53
                          maadzik3 napisała:

> tak tak, 70 lat już prawie tę federację wprowadzają, a ty się dziwisz że piszę
                          > "nie histeryzuj"?

Wszyscy głeboko wierzymy, że zapędy federalistyczne UE są tylko mokrymi snami jakichś ogłupionych marksizmem idiotów. Póki co państwa europejskie bronią swoich konstytucji, co świadczy o tym, że dość wysoce cenią sobie własną suwerenność.
                          Nie histeryzujemy zatem, ale powinniśmy zdawać sobie sprawę z zagrożenia, zwłaszcza że sama Merkel sprzyja koncepcji imperium europejskiego pod wodzą Niemiec, nawołując do stworzenia europejskiej armii.
                          Póki co zatem federalna, zintegrowana Europa wg koncepcji komunisty Spinellego jest oficjalnym planem na przyszłość i choćby z tego względu obciachem jest traktowanie emblematu UE z takim nabożeństwem. Czym innym jest bowiem związek suwerennych państw, a czym innym Europa wg oficjalnej wizji i to właśnie tę wizję reprezentuje "flaga" UE.
                          • tanebo2.0 Re: Cejrowski w TVP 20.11.18, 07:56
                            Sio ruski trollu!!!!
                      • lodomeria Re: Cejrowski w TVP 19.11.18, 22:29
                        A Ty sobie poczytaj o Chinach, USA, Indiach, Afryce i Rosji, o handlu międzynarodowym, o coraz poważniejszych skutkach zmian klimatycznych i tym, co się z nimi wiąże.
                        • super.hetero.dyna Re: Cejrowski w TVP 20.11.18, 14:31
                          Faktycznie, skutki zmian klimatycznych są coraz dotkliwsze. W przyszłym roku energia elektryczna dla gospodarstw domowych może zdrożeć o 30%. Dla przemysłu jeszcze więcej, co znajdzie przełożenie na ceny wszystkiego. Krajobraz staje się tak zapaskudzony wiatrakami, jak trawniki psimi kupami.
                          Ciekawe, skąd klimat dowie się o tym, że biurokraci będą mieli więcej zrabowanych podatnikom pieniędzy do roztrwonienia np. na obieranie winogron z kiści i inne nie mniej ważne "działania". Bo jak się nie dowie, to skąd będzie wiedział, że ma się przestać zmieniać?
                        • zona_glusia Re: Cejrowski w TVP 20.11.18, 17:18
                          lodomeria napisała:

> A Ty sobie poczytaj o Chinach, USA, Indiach, Afryce i Rosji, o handlu międzynar
                          > odowym,
                          Małe państwa europejskie zdają sobie sprawę, że mają tyle ludność, co dzielnica chińskiego miasta. Może Polacy też powinni sobie uświadomić, że są prowincje chińskie, które mają liczbę ludności większą niż Polska, czy też dwukrotnie liczniejsi Niemcy. Wobec potęgi handlowej Chin czy Indii szansę konkurencji mam tylko UE.
                          • super_hetero_dyna Re: Cejrowski w TVP 20.11.18, 17:23
                            Śmiechu warte. UE, ze względu na horrendalne podatki i głupie regulacje ma niewielkie szanse na konkurencję z Chinami. I robi wszystko, żeby i te szanse pogrzebać.
                            • zona_glusia Re: Cejrowski w TVP 20.11.18, 18:07
                              Te głupie regulacje chronią nas przed zalewem chińskiej żywności.
                              Dzięki tym głupim regulacjom daje się narzucić cokolwiek gigantom z branży informatycznej takim jak Google, żadne państwo pojedynczo nie było w stanie.
                              Horrendalne podatki, jak mówisz zapewniają, dobre życie ludziom.
                              • zona_glusia Re: Cejrowski w TVP 20.11.18, 18:09
                                miało być: żadne pojedyncze państwo europejskie nie byłoby w stanie zrobić podobnie.
                              • super_hetero_dyna Re: Cejrowski w TVP 20.11.18, 19:36
                                Jak najbardziej. Te horrendalne podatki, rabowane ludziom pracowitym, zapewniają dobre życie leniom i obibokom, a nade wszystko komisarzom ludowym. Głupie regulacje odbierają ludziom wolność i obniżają konkurencyjność całej gospodarki, w interesie wielkich korporacji, potrafiących dawać wielkie łapówki komisarzom. A "narzucanie" czegokolwiek gigantom to tylko takie ustawki, jak "obalanie komuny" w Magdalence. Teatrzyk na użytek naiwnych.
                      • lodomeria Re: Cejrowski w TVP 19.11.18, 22:55
                        dramatika napisał(a):

> Ludzie, przeczytajcie w końcu tekst ideowy Unii Europejskiej.

To, że Ty dopiero wczoraj spadłoś z choinki, nie oznacza, że z nas są ignorantki.

Poczytaj sobie chociażby pisma ojców tego, co nazywasz "tekstem ideowym UE". Na przykład takiego już niedługo świętego Giorgio La Piry. I wtedy wróć z przemyśleniami.
                      • claudel6 Re: Cejrowski w TVP 20.11.18, 16:38
                        >Ludzie, przeczytajcie w końcu tekst ideowy Unii Europejskiej. Nie będzie żadnej Unii, tylko państwo Europa.

no ja jestem za. oraz za tym, żeby z Polski wydzielić część terytorium - najlepiej podkarpackie i ścianę wschodnią i zrobić tam suwerenne państwo narodowe, nie należące do Unii oraz drugą część zachodnią, która mogłaby być częścią tego planowanego Państwa Europa. każdy by się przeniósł tam, gdzie by mu pasowało i mielibyśmy z bańki tę wojnę dwóch plemion mówiących kompletnie różnymi kodami i niekończący się konflikt o imponderabilia.
                        • dramatika Re: Cejrowski w TVP 20.11.18, 16:44
                          Problem polega na tym, że ci, którzy nie czują się Polakami nie mają prawa do polskiego terytorium. Chcecie wyznawać religię UE i czcić jej symbole - granice są otwarte.
                          • maadzik3 Re: Cejrowski w TVP 20.11.18, 16:54
                            uważaj, jak wyrzucą całą polonię z krajów gdzie jest zagęści się (skoro nie chcą się uważać za Anglików/ Amerykanów/ Rosjan/ Norwegów/ Niemców/ Kanadyjczyków itp.itd.)
                            A że Polska ma niechlubne tradycje zmuszania do politycznej emigracji tych którzy się rządowi nie podobają też wiemy. Nawet dwóch premierów się załapało (i na więzienie i na przymusową emigrację polityczną, bynajmniej nie z powodu okupacji)
                            Póki co jednak (i mam nadzieję że tak zostanie) Polska w UE jest i ją współtworzy więc nigdzie nie ma powodu się przenosić aby zostać w konfederacji, za przynależnością do której głosowała dominująca większość
                            Co do kwestii etniczno-narodowych też uważaj. Dowódcą (doskonałym) obrony wybrzeża w czasie wojny obronnej był rodowity szlachnic pruski
                            • dramatika Re: Cejrowski w TVP 20.11.18, 17:00
                              Nie zauważyłam, aby polonia miała roszczenia terytorialne w stosunku do USA/Anglii/Rosji itd.
                              Tutaj natomiast widzę, że ci, którzy Polakami się nie czują chcą dzielić Polskę. Zaproponujcie Niemcom, że sobie wydzielicie kawałeczek i poczekajcie na reakcję.
                          • zona_glusia Re: Cejrowski w TVP 20.11.18, 17:05
                            dramatika napisał(a):

> Problem polega na tym, że ci, którzy nie czują się Polakami nie mają prawa do p
                            > olskiego terytorium. Chcecie wyznawać religię UE i czcić jej symbole - granice
                            > są otwarte.
                            Polska jest krajem europejskim. Zawsze była. Jej historia jest związana z Europą. I Polacy zawsze byli Europejczykami. Gdy ci się to nie podoba, granicę na wschód są otwarte. Ty i Super-hero-dyna świetnie czulibyście się w Rosji, gdzie prawa człowieka są ograniczane i jest silna religia państwowa.
                            • olena.s Re: Cejrowski w TVP 20.11.18, 17:15
                              Norman Davies napisał (ale to było daaaaaawno temu) że w Polsce panował konsensus, co do faktu, że Polska jest krajem zachodnioeuropejskim, , przypadkiem umieszczonym w Europie wschodniej.
                              Najwyraźniej my nadal trzymamy się tego rozumienia Polski, a drama i dyna nie zgadzają się z tą konstatacją.
                          • olena.s Re: Cejrowski w TVP 20.11.18, 17:17
                            Przesłodkie. A może to ci, którzy czują się ober-hiper-nadpolakami nie mają prawa do terytorium? A może po prostu wpadłaś w bełkot godny prawdziwej drama queen?
                            • dramatika Re: Cejrowski w TVP 20.11.18, 17:36
                              Taaa, przyznawanie się do bycia Polką i pogarda dla antypolonizmu to dramatyzowanie. Żydowi też powiesz, że dramatyzuje w reakcji na antysemityzm? Araba też będziesz pouczać co ma zrobić ze swoją religią?
                              • olena.s Re: Cejrowski w TVP 20.11.18, 17:51
                                Nie, powiem że ogólnie masz ostro histeryczny ton. Nie bardzo rozumiem, po cholerę wtykasz tu jeszcze religię, Arabów (dlaczego tylko ich? Persowie, Indonezyjczycy, Pakistańczycy sroce spod ogona wypadli? Religie monoteistyczne są ponadnarodowe, łącznie z judaizmem), nie dociera do ciebie, że człowiek może dokonywać wyborów politycznych nie łkając w ramach histerycznej czkawki emocjonalnej, nie dla wizji na drodze do Damaszku, tylko z uwagi na bilans potencjalnych strat i zysków?
                                I możesz się czuć nad-Polką, potomkinią Chrobrego w prostej linii, ale prawo do tego kraju i stanowieniu o jego losach masz takusienieńkie jak każdy jeden posiadacz obywatelstwa.
                                • dramatika Re: Cejrowski w TVP 20.11.18, 22:14
                                  Wytykam religię, bo pojawiło się tu koncepcja co zrobić z kościołem katolickim w Polsce - szkoda że mocni w gębie niektórzy są tylko wobec polskich katolików. Jedźcieie do Niemiec czy Francji i tam islamistom mówcie, co mają zrobić w waszej ukochanej Europie i tam sobie dzielcie terytorium, bo ponoć w pierwszej kolejności jesteście "obywatelami Europy". Z pewnością nie spotkacie się z żadnymi histerycznymi reakcjami, bo nie zdążycie.
                                  Żądacie poszanowania dla symboli UE, której ideologia federalnego państwa o ustroju socjalistycznym jest sprzeczna z polskim interesem - to jest właśnie antypolonizm i tylko specyfika cywilizacji, która nas ukształtowana nie pozwala na potraktowanie niektórych "europejczyków" maczetami.
                                  • olena.s Re: Cejrowski w TVP 20.11.18, 22:55
                                    Słodkie, ale przynajmniej jasno postawione.
                                    "Żądacie poszanowania dla symboli UE (...) ,to jest właśnie antypolonizm (...)".
                                    • dramatika Re: Cejrowski w TVP 21.11.18, 06:48
                                      Szczyt żenady - komentowanie cytatu, z którego wycięło się kluczową część.
                                      • 45rtg Re: Cejrowski w TVP 21.11.18, 14:44
                                        dramatika napisał(a):

> Szczyt żenady - komentowanie cytatu, z którego wycięło się kluczową część.

W tym cytacie nie było nic kluczowego, zwykłe patataj kuców.
                                  • maadzik3 Re: Cejrowski w TVP 20.11.18, 23:05
                                    OJP wymiękam. żądanie szanowania symboli organizacji do której Polska należy z wolnej woli swoich obywateli to antypolonizm?
                                    katolicy występują w Polsce jak żubry w rezerwacie? (bo już we Francji, Niemczech czy Belgii wyraźnie nie)?
                                    i chcesz te 80% popierających przynależność Polski do UE Polaków maczetami rąbać?
                                    wiesz co, z ludźmi chcącymi swoją chorą wizję narzucić innym i wyzywającym ich gdy jej nie podzielają chyba się nie dyskutuje.
                                    No chyba że to choroba albo ktoś cię tak przestraszył. w pierwszym wypadku współczuję w drugim jedź, zobacz Europę, to nie boli a jest ciekawe.
                                    • dramatika Re: Cejrowski w TVP 21.11.18, 07:33
                                      maadzik3 napisała:

> i chcesz te 80% popierających przynależność Polski do UE Polaków maczetami rąbać?

Obawiam się, że 99% Polaków nie ma świadomości do jakiej organizacji należy Polska.

Polska nigdy nie przystępowała do żadnej Unii Europejskiej. W 2004 r Polska przystąpiła do Wspólnoty Europejskiej Staliśmy się członkiem Unii Europejskiej w 2009 r. po przekształceniu Wspólnoty Europejskiej w Unię na mocy traktatu z Lizbony. Polacy zatem głosowali za przystąpieniem do Wspólnoty, choć oczywiście nawet pytanie referendalne zawierało wyrażenie Unia Europejska, którego ówczesne znaczenie nie miało nic wspólnego z obecnym, potraktatowym.
                                      Pomijam kto i w jakich okolicznościach podpisał traktat Lizboński, bo nie ma to znaczenia dla faktu, że Polacy - raz, nie mieli na to wpływu, dwa - nie zdawali sobie sprawy z konsekwencji podpisania tego traktatu, nawet jeśli taką świadomość miał ówczesny rząd.

Istnieje zasadnicza różnica między Wspólnotą Europejską a Unią Europejską - wspólnota była organizacją suwerennych panstw, natomiast unia jest strukturą ponadpaństwową o charakterze państwa federalnego, ograniczającą suwerenność państw członkowskich ze względu na wyższość prawa unijnego nad krajowym.

Natomiast maczetami należałoby rąbać tych, którzy mają pełną świadomość czym jest UE i do czego dąży, ale udają, że nie wiedzą. Dla ciebie zdaje się być jeszcze nadzieja, bo z tego co piszesz wynika po prostu, że sądzisz, ze Polska nalezy do faktycznej Wspólnoty, a nie Unii i nieświadomość stanu rzeczy wnika z niewiedzy, a nie ideologicznego spatologizowania.

Racją jest, że państwa należące do Unii zdają się strzec resztek swojej suwerenności, pisałam tu już wielokrotnie, że sprzeciwiają się np. uznania wyższości prawa unijnego nad ich konstytucjami. Wydawać by sie mogło zatem, że jesteśmy "bezpieczni" przed zakusami komunistycznych federalistów. Nic bardziej mylnego. Dążą oni - na czele z Merkel - obecnie do utworzenia europejskiej armii. Po jej utworzeniu zgoda czy niezgoda państw członkowskich na pełne uznanie prawa europejskiego, które już dzisiaj zakłada swoją wyższość nad konstytucjami, nie będzie miała żadnego znaczenia, dokładnie tak jak to opisał Spinelli w manifeście będącym programem ideowym Unii.
                                      www.historiasztuki.com.pl/strony/021-12-00-ANTYKULTURA-SYSTEM.html
                                      • sumire Re: Cejrowski w TVP 21.11.18, 08:46
                                        Z twoich histerycznych wypowiedzi dotyczące strasznej Unii pożerającej swe dzieci wyłania się bardzo klarowny obraz osoby, która Unię i jej kraje słabo zna. Czytać o komunistycznych federalistach można wiele, ale znacznie więcej się dowiesz i zrozumiesz, gdy sobie pojedziesz tu i tam, pogadasz z lokalsami, zobaczysz, jak żyją. Z doświadczenia wiem, że najwięksi antyunijni wojownicy to ci, co od lat nie ruszyli tyłka z własnej wsi. Z całym szacunkiem dla wsi.
                                  • zona_glusia Re: Cejrowski w TVP 20.11.18, 23:39
                                    > Żądacie poszanowania dla symboli UE, której ideologia federalnego państwa o ust
                                    > roju socjalistycznym jest sprzeczna z polskim interesem - to jest właśnie antyp
                                    > olonizm
                                    Niczego innego nie żądam jak pewnych standardów w telewizji publicznej, czyli nie urządzania na wizji palenia książek, flag państwowych, flag organizacji międzynarodowych, symboli stowarzyszeń i partii. (już niżej ktoś pisał, co by się działo, jakby spalono tak logo PiS)
                                    Jeżeli Cejrowski chce palić flagę UE na znak protestu proszę bardzo, ale nie za pieniądze podatników.
                                    Nie zgadzanie się z twoim puntem widzenia, co jest a co nie jest polskim interesem na pewno nie jest antypolonizmem.
                                    • olena.s Re: Cejrowski w TVP 21.11.18, 00:54
                                      W sensie politycznym antypolonizm - bez względu na to, jak chcielibyśmy okreslic jego kryteria - zakłada bowiem, moim zdaniem, że ktoś (Polsce, Polakom, obywatelom Polski) źle życzy.
                                      Tymczasem nasza histeryczna interlokutorka uważa po prostu, że "antypolonizm" przejawia ktoś, kto nie zgadza się z nią co do oceny bieżącej czy przyszłej sytuacji politycznej.
                                      Niełatwo byłoby przebić tę żenadę.
                              • maadzik3 Re: Cejrowski w TVP 20.11.18, 17:57
                                na razie do bycia Polakiem przyznają się tu chyba wszyscy (?) a antypolonizmu nie zauważyłam. Owszem, jest diametralna różnica zdań odnośnie tego co jest dla Polski i Polaków korzystniejsze. Przynależność Polski do UE czy wyjście z niej. Ale gdzie ten antypolonizm?
                                Wiesz, jak mówią gdzie 2 Żydów tam 3 partie wink a ja mam mnóstwo bliskich bardzo przyjaciół w Izraelu. Kłócą się o to co dla Izraela dobre z zapałem ale antysemityzmu w tym nie ma więc wybacz nie ten adres.
                                A dziwne przekonanie powszechne chyba tylko w Polsce (u niektórych) że społeczeństwo powinno tworzyć jakiś monolit poglądowo-polityczno-religijno-etniczny a jeśli go nie tworzy to nie jest się Polakiem istotnie mnie wkurza. I dziwi. Ale znów - widzisz w tym jakiś antypolonizm? Ty uważasz że dla Polski dobra przyszłość jest poza UE a ja że przyszłość Polski zwłaszcza dobra tylko w UE. Niewątpliwie się bardzo różnimy w poglądach. Może nawet skrajnie. Ale ktoś ci zarzuca przyznawanie się do bycia Polką? Gdzie?
                                • maadzik3 Re: Cejrowski w TVP 20.11.18, 18:01
                                  a już zdumiewające jest to o Arabie. Biorąc pod uwagę że spotkałam w życiu trochę Arabów bardzo różnych wyznań, w tym katolików, to pytanie: z którą religią? I dlaczego akurat Araba?
                        • zona_glusia Re: Cejrowski w TVP 20.11.18, 17:06
                          > no ja jestem za. oraz za tym, żeby z Polski wydzielić część terytorium - najlep
                          > iej podkarpackie i ścianę wschodnią i
                          Co ci podkarpacie i ściana wschodnia zrobiła, żeby im tak źle życzyć.
                  • lodomeria Re: Cejrowski w TVP 19.11.18, 22:12
                    Podyskutujmy jeszcze o tym, jaką tragedią antypatriotyczną jest NATO, jak cierpimy z powodu bycia w Schengen (już nikt nie pyta o paszport, a takie piękne mamy, z Dmowskim, Bogiem, honorem i ojczyzną), jak nas upadla respektowanie reguł UNESCO i w ogóle jakim bankructwem polskości są WHO, ONZ i w ogóle prawo międzynarodowe jako takie.
                    • maadzik3 Re: Cejrowski w TVP 19.11.18, 22:17
                      prawda? fatalnie też że jesteśmy w systemach płatniczych banków i mamy jakieś karty VISA i Mastercard zamiast polskie, z krzyżykiem, prymasem i Maryjką nie rozpoznawane nigdzie na złym świecie. Wszystko przed nami... Wracamy do smętnych panów szepczących na rogu ulicy: "dolary, dolary"? Pamiętam...
                    • lodomeria Re: Cejrowski w TVP 19.11.18, 22:20
                      I pamiętajmy o jednym Kościół Katolicki to jedyna międzynarodowa instytucja, która jako jeden z głównych celów ma dobro Polski i jej obywateli. I to wcale nieprawda, że stosują wobec naszego kraju taktyki kolonialistyczne!
                      • maadzik3 Re: Cejrowski w TVP 19.11.18, 22:21
                        a może by tak wyjść ze struktur kk? też przecież międzynarodowe i psują nam niepodległość....
                        • maadzik3 Re: Cejrowski w TVP 19.11.18, 22:21
                          rozmarzyłam się smile
                        • lodomeria Re: Cejrowski w TVP 19.11.18, 22:32
                          No właśnie, też nie rozumiem, dlaczego o tym nie rozmawiamy. Kościół ma swoje osobne prawo, finanse, a jeszcze do tego żeruje na naszych podatkach, wyciąga łapy po nieruchomości (i tak jest już właścicielem całkiem pokaźnego procenta terytorium Polski) i jeszcze mu się naszych dzieci zachciewa.
                  • claudel6 Re: Cejrowski w TVP 20.11.18, 16:33
                    >Nie czujecie się Polakami - OK, ale to jest polskie forum.

eee...a od kiedy to Agora jest polska? podobno to medium polskojęzyczne. chcesz mieć polskie fora idź na niezależną czy dorzeczy.
                    • super.hetero.dyna [...] 21.11.18, 14:45
                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                      • tanebo2.0 Re: Cejrowski w TVP 21.11.18, 14:49
                        A co złego w byciu żydem? Czyżbyś był antysemitą? Przecież w Polsce takich nie ma. Wg ustawy...
                        • olena.s Re: Cejrowski w TVP 21.11.18, 15:18
                          A naturalnie, że jest antysemitą, prezentuje się w ten sposób od dawna, a ta wypowiedź jest kolejną jaskrawą iliustracją tego faktu.
                        • super.hetero.dyna Re: Cejrowski w TVP 21.11.18, 15:35
                          A gdzie ja napisałem, że źle być Żydem? Żydem być jest całkiem fajnie. Nikt nie śmie nawet choćby tylko wspomnieć w nieprzychylny sposób, bo natychmiast chór starannie wytresowanych mikrocefali podniesie wrzask "antysemita!" Możesz robić, co chcesz, mówić co chcesz, kłamać jak bura suka, rzucać oszczerstwa. Całkowicie bezkarnie, bo patrz wyżej.
                          • olena.s Re: Cejrowski w TVP 21.11.18, 15:41
                            No właśnie.
                          • tanebo2.0 Re: Cejrowski w TVP 21.11.18, 15:43
                            Po pierwsze nie piszesz o konkretnym żydzie. Stosujesz odpowiedzialność zbiorową. Po drugie, przymiotnikiem "żydowski" określasz media które ci się nie podobają. Które są wg ciebie złe. Czyli nadajesz tej narodowości złe cechy. W ich redakcji pewnie nie pracuje żaden żyd. Po co więc nazywasz je żydowskimi? Robisz jednocześnie zbitkę z "okupantem niemieckim". W domyśle zrównujesz żydów i hitlerowców. Sorry ale nie polubię prymitywa z ogolonym łbem który mówi mi jak mam żyć!!!
                            • super_hetero_dyna Re: Cejrowski w TVP 21.11.18, 18:02
                              Po pierwsze - piszę o abstrakcie. Jaką "odpowiedzialność zbiorową"? Po drugie - przymiotnikiem "żydowskie" nazywam konkretne media - spółkę Agora S.A. Z powodu założycieli i akcjonariuszy. W redakcji pracuje bądź pracowało wielu Żydów, na przykład: Michnik, Łuczywo, Blumsztajn, Gebert, Bikont, Beylin, Milewicz.
                              Z Nowym Kurierem Warszawskim porównuję, ponieważ trudno znaleźć inną analogię do gazety stręczącej Polakom obcy punkt widzenia jako obiektywny. A to właśnie jest clue analogii. Gdyby GW przedstawiała żydowski punkt widzenia jako żydowski, byłaby w porządku. Czytelnicy mieliby jasność, że artykuły tam publikowane odzwierciedlają żydowski punkt widzenia i żydowskie interesy. Nie musieliby ich, jako Polacy, mający odmienne interesy i odmienny punkt widzenia, podzielać, ale dlaczego mieliby ich nie poznać?
                              Ty też, jak widać, przeszedłeś niezłą tresurę.
            • tanebo2.0 Re: Cejrowski w TVP 19.11.18, 21:19
              I co nam z tej "Polski"? Przychodzi do mnie cham, słoma mu z butów wystaje i mówi z kim mam uprawiać seks, co mam jeść i czym mam chodzić do kościoła. I wszystko to przykrywką patriotyzmu. Dlaczego mam się identyfikować z faszystą z demonstracji 11 listopada który mną pogardza?
            • iwles Re: Cejrowski w TVP 19.11.18, 21:28
              No to jeszcze wystąpmy z ONZ. Jak szalec to szalec !
              • maadzik3 Re: Cejrowski w TVP 19.11.18, 21:36
                i z systemów swift, nie będą nasze banki zależne od międzynarodowych organizacji. precz z kartami VISA i Mastercard.
            • olena.s Re: Cejrowski w TVP 19.11.18, 21:30
              No i se Zamoyscy pozażywali.
              • maadzik3 Re: Cejrowski w TVP 19.11.18, 21:34
                jak pies w studni. ale i tak lepiej było być arystokratą co w końcu wyjechał niż zażywać tych wolności w Berezie Kartuskiej (2 premierów Polski tam siedziało), na przymusowej politycznej emigracji, czy w ramach np. numerus clausus czy getta ławkowego
                • super.hetero.dyna Re: Cejrowski w TVP 20.11.18, 09:13
                  Numerus clausus to nic innego, jak ukochany przez lewicę PARYTET.
        • olena.s Re: Cejrowski w TVP 19.11.18, 17:10
          A, nie. Mi w zasadzie wystarcza kindersztuba.
          A do tego, jak wiadomo, batem się nie zapędzi.
          • maadzik3 Re: Cejrowski w TVP 19.11.18, 17:18
            no jak prawnie nie chronione to dla zwolenników opcji wyżej dyskutującej wszystko wolno. dlatego ciekawa jestem kiedy ochrona prawna dla jedynie słusznych pomników, jedynie słusznej ideologii, jedynego wodza i narodu i jedynej umiłowanej partii
            Mnie kindersztuba też wystarcza, dlatego razi i Nergal i Cejrowski, prawnie to prawie nic nie powinno być z symboliki chronione. Natomiast posłanka od sałatki krzycząca o "szmacie" po prostu nie ma ani kindersztuby ani szacunku dla innych ani empatii ani zrozumienia demokracji. Oczekiwania za to ho ho
        • anilka Re: Cejrowski w TVP 19.11.18, 18:52
          No dobrze, jeśli twój umysł nie jest w stanie myśleć abstrakcyjnie i trzeba ci podawać wszystko jak krowie na rowie to proszę - nie porównuj flagi do krzyża, weź sobie spal w telewizji portret panaprezesa, spal sobie razem z logiem pisu i poczekaj na reakcję. Nie rozumiesz , że chodzi o symbol?
      • super.hetero.dyna Re: Cejrowski w TVP 20.11.18, 09:07
        > A Unia daje gwarancję pokoju w Europie.

Bezedura. Naprawdę masz taką krótką pamięć? Przypominam więc, że Unia Europejska, a właściwie rząd IV Rzeszy Niemieckiej, wówczas reprezentowany przez kanclerza Helmuta Kohla ("dla mnie piwo, a dla Helmuta cola") doprowadził do krwawej wojny domowej w byłej Jugosławii, kiedy w następstwie niemieckich nacisków i obietnic Słowenia i Chorwacja ogłosiły niepodległość, a Niemcy natychmiast to uznały. To była już trzecia wojna w Europie wywołana przez Niemcy w XX wieku i podobnie, jak za poprzednią, Niemcy nie poniosły za nią sprawiedliwej kary. Bezkarność rozzuchwala, więc Niemcy już uwijają się wokół następnej wojny, którą rozpętają sprowadzając do Europy miliony obcych kulturowo i wrogich Europejczykom muzułmanów.
        Niemcy dają gwarancję WOJNY w Europie. Gwarancję pokoju dałaby dopiero LIKWIDACJA państwa niemieckiego.
        • sumire Re: Cejrowski w TVP 20.11.18, 10:04
          Jesteś głęboko zaburzony.
          • super.hetero.dyna Re: Cejrowski w TVP 20.11.18, 11:01
            Spostrzegawczość, pamięć i trzeźwe spojrzenie na świat to nie zaburzenie. Zaburzenie to lewicowość, dziecięca naiwność w wieku 18+ i nadmierna podatność na propagandę.
            • sumire Re: Cejrowski w TVP 20.11.18, 11:21
              Zaburzenie to twierdzenia o korzyściach płynących z likwidacji państw, świrze. Poza tym przypominam, że Polska to żadne wielkie mocarstwo.
              • super.hetero.dyna Re: Cejrowski w TVP 20.11.18, 11:24
                Nie z likwidacji państw, a z likwidacji jednego, konkretnego, państwa rozbójniczego.
                • sumire Re: Cejrowski w TVP 20.11.18, 14:29
                  A co z Niemcami proponujesz zrobić, dyniuś? W sensie z mieszkańcami Niemiec? Albo może lepiej nie odpowiadaj, znamy twoje wizje.
                  • super.hetero.dyna Re: Cejrowski w TVP 20.11.18, 14:32
                    Oko za oko.
                    • sumire Re: Cejrowski w TVP 20.11.18, 14:48
                      Oj dyńka, ktoś po pogotowie psychiatryczne w końcu zadzwoni i skończą się twoje rojenia.
                      • super_hetero_dyna Re: Cejrowski w TVP 20.11.18, 16:32
                        Uważasz, że domaganie się sprawiedliwej kary za ludobójstwo dowodzi choroby psychicznej?
                        • iwles Re: Cejrowski w TVP 20.11.18, 17:19

> Uważasz, że domaganie się sprawiedliwej kary za ludobójstwo dowodzi choroby psy
                          > chicznej?

Tak. Jestes chory z nienawisci, skoro chcialbys wybic caly narod, do kilku pokolen.
                          Ale ale.... czemu tylko Niemcow?
                          • super_hetero_dyna Re: Cejrowski w TVP 20.11.18, 17:24
                            Bla, bla, bla.
    • semihora Re: Cejrowski w TVP 19.11.18, 15:39
      Chciałabym zobaczyć, jak równie odważnie pali flagę Polski albo Biblię... Cienias i parafian.
    • tanebo2.0 Re: Cejrowski w TVP 20.11.18, 14:39
      Kościół to święta krowa. Dziwne że nie podlega żadnym podatkom. Nikt nie wie ile posiada. Raz jest to własność farosza a raz Kościoła.
    • sumire Re: Cejrowski w TVP 21.11.18, 13:37
      Kasa go trzyma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka