mamablue 21.12.18, 08:32 Samo regulowanie nie pomaga. Potrzebne silniejsze środki, bo brwi rosną bynajmniej nie jak angielski trawnik Makijaż premanentny nie pomoże na szalejące włoski. Co robić, lakier, żel, jakieś mazidło? Radźcie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chatgris01 Re: Okiełznać brwi 21.12.18, 08:42 forum.gazeta.pl/forum/w,567,166494874,166494874,Brwi.html Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Okiełznać brwi 21.12.18, 09:33 Jezeli chodzi o nadanie kierunku wloskom to sa zele w takim opakowaniu jak maskara. A za tzw. moich czasow dziewczyny jeszcze robily tak ze mialy umyta szczoteczke po maskarze, psikaly na nia zwyklym lakierem do wlosow i tym przeczesywaly brwi. Nigdy tego nie robilam ale mi sie przypomnialo wlasnie Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: Okiełznać brwi 21.12.18, 09:39 Jest taki sposób, że psikasz lakierem do włosów na szczoteczkę do zębów i sobie nią czeszesz brwi i "modelujesz" brwi a lakier je utrwala. Odpowiedz Link Zgłoś
mala_czajka Re: Okiełznać brwi 21.12.18, 17:50 Dokładnie tak Szczoteczka powinna być jak najprostsza (bez żadnych gumek, włosia o różnym kolorze czy długości), a lakier jak najmocniejszy (polecam czarny taft). Działa! Odpowiedz Link Zgłoś
joanna05 Re: Okiełznać brwi 21.12.18, 10:42 Idź do brow baru Polecam, niedawno odkryłam. Babeczki nadały mi kształt, jaki chciałam. Wyrysowały go wstępnie, potem wynitkowały zbędne włoski (świetna technika, no i usuwa na dłużej, bo rwie z cebulkami). Potem zrobiły hennę pomieszaną z fabką w wersji 3D czy tam ombre - czyli jaśniejsze u nasady, ciemniejsze na łuku i końcach, bardzo naturalnie i ładnie. Robią tam też inne zabiegi na brwi, typu laminowanie i czy "botox" (to tak naprawdę nie botoks, tylko odżywka ujarzmiająca włoski). Odpowiedz Link Zgłoś
mamablue Re: Okiełznać brwi 21.12.18, 11:45 O, to mi się podoba! A przez ile czasu utrzymuje się efekt? Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Okiełznać brwi 21.12.18, 11:49 "wynitkowały zbędne włoski (świetna technika, no i usuwa na dłużej, bo rwie z cebulkami)" Na dłużej niż co? Chyba nikt już brwi nie goli? Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Okiełznać brwi 21.12.18, 13:17 No dokładnie, przecież pęsetą też wyrywa się z cebulkami. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna05 Re: Okiełznać brwi 21.12.18, 15:33 Nitkowanie na dłużej ponoć starcza niż regulacja pęsetą czy woskiem, albo i golenie brzytwą (też tak kosmetyczki gdzieniegdzie robią). Tak, w Polsce, w Warszawie - są brow bary różnych firm. Ja już po dwóch zabiegach, będzie więcej, bo to fajne i jestem zadowolona. Na pewno efekt lepszy niż po zwykłej regulacji i hennie. Poza nitkowaniem przycinają za długie włoski nożyczkami, jeśli trzeba, oczywiście. Uczą też makijażu brwi pasującego do danej osoby. Zrobiłam tam też na święta tzw. laminowanie rzęs - czyli coś jakby podkręcenie własnych, a la trwała. Fajne, rzęsy uniesione niczym po zalotce, nic nie zniszczone. Oko wydaje się większe - efekt jak po zalotce, albo i mocniejszy. Ma się utrzymać przez 6-8 tygodni, czyli do czasu naturalnego wypadnięcia tych rzęs i odrośnięcia nowych (zalaminowane rzęsy już się nie wyprostują). Wydaje się, że jest ich więcej, teraz wystarczy tylko odrobina tuszu i mam piękne własne rzęsy, bez doklejania sztucznych, które niszczą te naturalne. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Okiełznać brwi 21.12.18, 15:46 joanna05 napisała: > Nitkowanie na dłużej ponoć starcza niż regulacja pęsetą czy woskiem, albo i gol > enie brzytwą (też tak kosmetyczki gdzieniegdzie robią). Ponoć, ale na to ponoć nie ma żadnego wytłumaczenia. Wyrywanie, to wyrywanie i nie ma znaczenia jaką metodą to zrobiłaś i czy użyłaś do tego wosku, pęsety, czy nitki. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Okiełznać brwi 21.12.18, 16:45 Jak nitkowane przez dziewice i własnorecznie przez nia spleciona nitka, to z pewnościa prawda! Jak nitka fabryczna a dziewica skalana, to włosy odrastaja w tym samym tempie co wyrywane innymi soosobami. Odpowiedz Link Zgłoś
tairo Re: Okiełznać brwi 21.12.18, 20:32 > Nitkowanie na dłużej ponoć starcza niż regulacja pęsetą czy woskiem Nie wystarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Okiełznać brwi 21.12.18, 13:15 Czasem samo regulowanie nie pomaga, a trzeba przyciąć włoski, których nie regulujesz. Ja mam właśnie gęste i długie. Za długie. Reguluję sama i do tego przyczesując brwi do góry wyrównuję ich linię przycinając maleńkimi nożyczkami. Takie włoski są lepiej ujarzmione, leżą na miejscu i nie wyginają się na wszystkie strony. Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Okiełznać brwi 21.12.18, 14:24 Brwi tez sie przycina, nie tylko reguluje. Zamiast zelu do brwi chwale sobie wosk w kredce. Odpowiedz Link Zgłoś