alfa36 06.01.19, 23:36 Podpowiedzcie, co można robić tam zimą, z wyjątkiem nart? Co warto zobaczyć? Jakaś wycieczka piesza do Czech? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arabelax Re: Zieleniec, Duszniki 06.01.19, 23:55 Duszniki są fajne, możesz iść napić się wody zdrojowej i kupić dzbanuszek okolicznościowy generalnie Polanica, Duszniki, Kudowa bardzo ładne i ciekawe miasteczka. lubię Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Zieleniec, Duszniki 07.01.19, 00:47 Rozumiem, że zimą również? Zrezygnowałam z Krynicy i miałam ferie spędzić w domu, ale... ciągnie mnie gdzieś. Miała być Piwniczna, ale jednak za daleko. Teraz Zieleniec, tylko ceny tam okrutne. Odpowiedz Link Zgłoś
tol8 Re: Zieleniec, Duszniki 07.01.19, 07:46 Muzeum papieru, gdzie można zrobić sobie samemu kartkę. Niedaleko muzeum zapałek, suuuuper. W Polanicy fajny tor saneczkowy, deptak i trasy spacerowe. W Kudowie deptak, park zdrojowy, dom zdrojowy, szachy zewnętrzne, basen, kaplica czaszek, przejście graniczne z Nachodem, szlaki...Blisko Kłodzko z twierdzą i podziemnym miastem. Góry Stołowe- Karłów, Szczeliniec, Błędne Skały, droga stu zakrętów. Wambierzyce o zmroku koniecznie! Tydzień to za mało. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Zieleniec, Duszniki 07.01.19, 14:20 A co da się zimą. Muzea, parki...., w góry to mam wątpliwości. Myślałam o przejściu do Czech z Zieleńca. Gdzieś czytałam o trasie spacerowej... Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Zieleniec, Duszniki 07.01.19, 14:31 Możesz zwiedzić kopalnię złota w Złotym Stoku, byłam kiedyś i całkiem fajna sprawa, niedaleko Złotego Stoku jest też bardzo ładny zamek tzw. zamek Marianny w Kamieńcu Ząbkowickim, tylko najlepiej tam zadzwonić wcześniej, ja zwiedzałam latem i parę lat temu, więc nie wiem jak jest teraz, ale ogólnie zamek zjawiskowy z ciekawą historią. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Zieleniec, Duszniki 07.01.19, 19:15 Ja bym po prostu łaziła po górach, po kolana w śniegu. Błędne skałki, strzeliniec - zimą w lodzie i śniegu są bajkowe. Z tym że Strzeliniec to już raczej z rakami na butach. Oba szlaki są wyłączane zimą, więc kasy biletowe są nieczynne Rezerwat torfowisko - tu jeszcze nie byłam ale jest na mojej liście "must have" visitduszniki.pl/torfowisko-pod-zielencem/ Pasterka - cudowna wioseczka na końcu świata, z górką do sanek pod którą stoi schronisko z pyszną zupą, ciepłą herbatą, grzanym piwem Snieżnicki Park Kraobrazowy W Kudowie, jeśli jedziesz z dziećmi, jest muzeum zabawek. W Międzygórzu - Wodospad Wilczki, Zapora Wodna Stamtąd już blisko do Jaskini Niedźwiedziej... Odpowiedz Link Zgłoś