Dodaj do ulubionych

Sylwester na Jurze

01.01.19, 18:35
Właśnie wróciłam i muszę przyznać, że jestem pozytywnie zaskoczona. Przez ostatnie parę lat odwiedzaliśmy paczką w sylwestrowym okresie głównie Dolny Śląsk (Kudowa, Duszniki, Świeradów, Polanica) ale w tym roku, ponieważ znajomym urodziło się dziecko, wyjazd z maluchem miał być jak najbliżej i padło na Jurę. Pomimo, że blisko to dawno nie byłam, pojechałam i jestem pod wrażeniem miło spędzonych paru dni wbrew słabej pogodzie. Polecam Chochołowy Dwór z przemiłą obsługą, klimatycznym wnętrzem, grzanym winem, herbatą z malinowym musem, bardzo dobrym jedzeniem (np. rosół z kołdunami - mniam) i deserami, polecam Piwnicę pod Nietoperzem ze świetnymi plackami, barszczem i pstrągami (smażony pstrąg a la nietoperz prześwietny), polecam wędzarnie pstrągów Pstrąg Ojcowski (prze-py-szne!) bardzo fajni właściciele - pasjonaci, polecam zwiedzanie Pieskowej Skały (całkiem przyzwoita kolekcja malarstwa), spacery po szlakach, pomniejsze zamki typu Zamek Korzkiew a nade wszystko spędzanie czasu w gronie przyjaciół, bo pomimo braku słońca czuję, że podłapałam sporą dawkę pozytywnej energii po serii wspólnej spędzonego czasu na jedzeniu, rozmowach i włóczeniu się po urokliwych okolicach. No i odkryłam nowe szlaki na cieplejsze dni na wyprawy rowerowe. Wszystkiego dobrego w Nowym Roku życzę smile
Obserwuj wątek
    • bei Re: Sylwester na Jurze 01.01.19, 19:55
      Nenia, mieszkam od wszystkich wymienionych przysłowiowy rzut beretem😊, w chocholowym od lat jadamy niedzielne obiady i Twoje pozytywne zaskoczenie polecam. Jeśli wybierzesz się jeszcze raz to zapraszam- mieszkam na przeciwko Skały Żytniej😊
      • faustine Re: Sylwester na Jurze 01.01.19, 20:39
        Bei, szczęściara jesteś że tam mieszkaszsmile To również moje ulubione okolice.
      • nenia1 Re: Sylwester na Jurze 01.01.19, 20:47
        O no to fajnie masz, świat jest jednak mały smile

Na pewno się wybiorę, to postanowione, obowiązkowo na rowery, bo z opisu wygląda, że fajne trasy rowerowe tam macie, a od mnie samochodem tylko godzina drogi. No i te pstrągi...u siebie takich nie kupię smile
        • bei Re: Sylwester na Jurze 01.01.19, 21:01
          Zapraszam każdą emamę😊
          • bei Re: Sylwester na Jurze 01.01.19, 21:03
            Wcześniej mieszkałam nad zalewem, właściwie to zatoką. Mieszkałam pomiędzy Szczecinem a Międzyzdrojami. Tu brakuje mi wody, ale jaskiń mam w bród.
      • kafana Re: Sylwester na Jurze 01.01.19, 23:34
        Też lubimy Chocholowy Dwórsmile
    • katja.katja Re: Sylwester na Jurze 01.01.19, 21:08
      Dzięki, może skorzystam.
      I nawzajem smile
    • danaide Re: Sylwester na Jurze 02.01.19, 00:09
      Wszystko ładnie pięknie - tylko skąd wziąć grono przyjaciół?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka