hedna 14.01.19, 13:25 Wyobraźcie sobie sytuację, że otrzymujecie obraźliwe ,wulgarne smsy od kogoś z kim znajomość stąd przeniosła w się jakiś czas temu na fb. Znajomosc od dawna,ale powiedzmy słaba.Co robicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwoniaw Re: Smsy 14.01.19, 13:28 Zgłaszam na policję nękanie i niech sobie z taką mendą już kto inny rozmawia. Jeśli mnie w sumie to mało obchodzi, a jedynie przeszkadza ilość tych sms-ów, to blokuję numer(y), z których przychodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Smsy 14.01.19, 13:29 Blokujemy jej numer i wywalamy znajoma z przyjaciol na fb. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Smsy 14.01.19, 13:36 I co mąż niby z tym zrobi lepszego niż ona sama może? Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Smsy 14.01.19, 13:45 Jeśli to groźby, to policja bezwzględnie IMO. Ale hedna pisała o "obraźliwych i wulgarnych", nie o groźbach - takie najlepiej zablokować i nie dawać świrowi pożywki do dalszych trollerskich zachowań, Odpowiedz Link Zgłoś
maaria33 Re: Smsy 14.01.19, 13:34 Jeżeli noszą znamiona nękania - policja. Jeżeli nie chcesz na policję - blokada tej oosby i usnięcie z grona tych, którzy mają dostęp do informacji o Tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Smsy 14.01.19, 13:35 Nie jestem w stanie tego sobie w ogóle wyobrazić. A nie możesz tej osoby wszędzie zablokować? Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Smsy 14.01.19, 13:44 Zgłoszenie nękania na policji i zablokowanie tej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Smsy 14.01.19, 14:07 Na fb kontakt usunięty kilka mies.temu. Nigdy nie spotkałyśmy się w realu,ale miałyśmy swoje nr telefonu. Treść smsów nie nadaje się do przytoczenia na forum.Poziom chamstwa i wulgaryzmów najwyższy level. To czym ta osoba się zajmuje,a to w jakiej formie się wyraża....No. Numer zablokowany,podejrzewam,że to dopiero był początek. Odpowiedz Link Zgłoś
anka_z_zielonymi Re: Smsy 14.01.19, 13:43 Czekaj, czy ja dobrze zrozumiałam? Jakaś emateczka wysyła Ci wulgarne smsy? Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Smsy 14.01.19, 14:05 Ostrzegłabym taką osobę, by zaprzestała nękania inaczej zgłaszam na policję. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Smsy 14.01.19, 14:07 Ja bym na pewno nie ostrzegła. Wchodzenie w jakiekolwiek interakcje z takimi osobami to woda na ich młyn. Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Smsy 16.01.19, 01:22 hedna napisała: > Tak, osoba stad. a jak to mozliwe ze ta osoba ma twoj prywatny numer? zdobyla jakos czy sama jej dalas? pytam z ciekawosci. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Smsy 16.01.19, 09:02 Matko boska co takiego dziwnego ze dala numer? Moze tamta chciala cos dac moze ona chciala sie z nia umowic na kawe? Numer dala prywatnie nie na forum jej sprawa. To ze ma sie czyjs numer nie znaczy ze ok jest czlowiekowi bluzgac - bo przeciez sam dal. Sami sobie ludzie swiadectwo wystawiaja. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Smsy 17.01.19, 11:19 Podważasz wszystko co "powiem" na forum, dlatego zaproponowałam Ci,żebyś się odezwała na priv , chętnie z Tobą porozmawiam.Żyjesz już trochę na tym świecie i wiesz,że słowo pisane można interpretować na 100 sposobów, zależnie od wielu rzeczy. Od samego początku masz o mnie złe zdanie, a ja nie mam nic do ukrycia, dlatego tak napisałam. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
vitreous [...] 17.01.19, 11:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Smsy 17.01.19, 13:59 Nie reaguj. Hedna, nie reaguj na te chamskie prowokacje. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Smsy 14.01.19, 14:27 Hmm, ja uważam, że jednak lepiej ostrzec lub po prostu poinformować- zgłaszam na policję. Po takim komunikacie blokuję numer. Odpowiedz Link Zgłoś
piekna_remedios4 Re: Smsy 14.01.19, 14:27 Hym, jakby too late. To jedna z ematek, już wie co hedna może zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Smsy 14.01.19, 14:21 Zależy czy groźby, czy tylko obelgi. Pierwsze, od razu na policję. Drugie, zablokować numer, nic nie kasować, trzymać jako dowód, bo jeżeli to stalker, to się jeszcze rozkręci, a wtedy na policję. Nie wchodzić w interakcje. Jeżeli osoba nadal aktywna na forum, tym wątkiem dałaś jej pożywkę. Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Smsy 14.01.19, 20:01 cruella_demon napisała: > Zależy czy groźby, czy tylko obelgi. > Pierwsze, od razu na policję. Drugie, zablokować numer > Jeżeli osoba nadal aktywna na forum, tym wątkiem dałaś jej pożywkę. Tym wątkiem ostrzegla ja, ze moze posluchac Twojej rady Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Smsy 14.01.19, 20:15 Pytanie jak duży poziom świra ma stalker. Na dwoje babka wróżyła albo się przestraszy albo rozsierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
wilan.an Re: Smsy 14.01.19, 14:23 W pierwszej chwili pomysłam że blokuję jej numer, ale po chwili sądzę że napisałabym na forum wątek o treści " XXX przesłań mnie prześladować smsami w życiu prywatnym, jeżeli otrzymam choćby jednego SMS nawet z przeprosinami zgłaszam sprawę o nękanie na policję." Wątek zaraz poleci, ale i tak zdarzy go przeczytać parę osób i wszystkie zaraz będą wiedziały. Potem faktycznie zablokowanie numeru i policja. Odpowiedz Link Zgłoś
wilan.an Re: Smsy 14.01.19, 14:39 Święta nie jestem, jak ktoś mnie rani, atakuje to oddaję, walczę lub się zemszczę. Podziwiam tak opanowane osoby które można zwyzywać a one nie zniżą się do odpowiedzi. Dlatego Jolu, bo więcej bym nie zniosła, gdyby się to komuś upiekło, skoro wywleka takie rzeczy to to forum ma dla niego jakaś wartość... Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Smsy 14.01.19, 14:42 Ok ale im wieksza reakcja tym wieksza zacheta dla takiego psychola dlatego lepiej olac. Chyba ze to jakies grozby to zglosic na policje bez opowiadania sie o tym. Policja taka poinformuje. Odpowiedz Link Zgłoś
wilan.an Re: Smsy 14.01.19, 16:07 Nie przeraża cię myśl że to któraś z obecnych, tak zapędziła się w moralnej wyższości że kogoś nęka?? Mnie tak😞😞 Dzisiaj cały dzień jest ogólnie do dupy. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Smsy 14.01.19, 18:35 Nie przeraża. Wkurza jak diabli. I uważam, że do nas Hedna może zachowywać dyskrecję, ale powinna przekazać SMS-y moderacji wraz z nickiem piszącej i to powinno się skończyć permanentnym banem. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Smsy 14.01.19, 18:38 Jak powiążesz nr telefonu z nickiem z forum. Chcesz banować ludzi na podstawie pomówień? Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Smsy 14.01.19, 18:53 Jeżeli numer telefonu jest powiązany z Facebookiem, to przez IP komputera? Podejrzewam, że wykonalne. Jeśli niepowiązany, rzeczywiście trudniej. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Smsy 14.01.19, 20:34 Dlaczego? Może jeszcze powinni tej mitycznej ematce zabrać paszport i anulować karnet na siłowni? Takie sprawy zgłasza się policji, jeśli jest podstawa do zgłoszenia, a nie odstawia dramę na forum, żeby o czymś "poinformowac" rzekomą prześladowczynię. Czy wasza naiwność ma jakieś granice? Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Smsy 14.01.19, 20:40 Owa DRAMA (ale Ci się musi nudzić) ma zwrócić uwagę,że należy zachować czujność w zawieraniu wirtualnych znajomości.Tylko tyle,albo aż. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Smsy 14.01.19, 20:44 Raczej skorzystałaś z okazji, żeby ocieplić swój wizerunek. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Smsy 14.01.19, 21:10 cruella_demon napisała: > Raczej skorzystałaś z okazji, żeby ocieplić swój wizerunek. ty swojego na pewno nie. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Smsy 14.01.19, 21:44 Nie potrzebuję ocieplać wizerunku cruello, a Ty masz taką silną potrzebę? Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Smsy 14.01.19, 21:06 hedna napisała: > Owa DRAMA (ale Ci się musi nudzić) ma zwrócić uwagę,że należy zachować czujność > w zawieraniu wirtualnych znajomości.Tylko tyle,albo aż. Hedna, wybacz, bardzo Ci współczuję sytuacji, ale tego się nie robi w ten sposób, sama na siebie ściągasz hejt i podejrzenia, że zamiast załatwić sprawę zgodnie z prawem, jak należy, chcesz się na kimś odegrać.. Po co to robisz? Po co ciągniesz wątki które kończą się zawsze tym, że w 100 ostatnich postach niepotrzebnie odgryzasz się innym i wychodzisz z takich dialogów z poczuciem klęski? Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Smsy 14.01.19, 21:57 aqua48, odpowiem Ci tak; bardzo jasno widać,że nie jestem tu lubiana. Spoko. Jest na forum grupa osób,które lubię i szanuję i z przyjemnością czytam.Jest też grupa osób,które prześcigają się w zawodach jak mi dokopać, czasem mnie to nawet bawi.Każdy może kreować w sieci obraz swojej osoby wg upodobań. Moje "fanki" chcą uchodzić za doskonałe, no cóż. Jeżeli komuś frajdę sprawia chamskie komentowanie czyichś zdjęć z fb itd to dla mnie świadczy wyłącznie o poziomie tej osoby. Czytałaś zapewne tamten niemiłożebnie długi wątek , konkurs kto głośniej skrytykuje. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Smsy 14.01.19, 22:11 Widac jak cie bawi, tak cie bawi, ze wyzywasz forumki od szm... i podajesz personalia Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Smsy 14.01.19, 22:17 Edel, przyganiał kocioł garnkowi. Zapomniałaś, ile twoich postów poleciało z powodu twojego chamstwa i agresji? Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Smsy 14.01.19, 22:36 Wyzwalam kogos od szm... albo podalam personalia?rosa, sa granice Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Smsy 14.01.19, 22:56 a Ty edel jak się zachowujesz? Nie wiesz kiedy powiedzieć sobie stop? Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Smsy 14.01.19, 22:16 Czyli masz jak kazdy tu i w zyciu nie ma tak zeby wszyscy nas lubili albo zeby wszyscy nie lubili Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Hedno 15.01.19, 08:48 hedna napisała: > aqua48, odpowiem Ci tak; bardzo jasno widać,że nie jestem tu lubiana. Jest też > grupa osób,które prześcigają się w zawodach jak mi dokopać Hedno ja po prostu kompletnie nie rozumiem dlaczego zakładasz prowokujące wątki i ciągniesz je w nieskończoność wchodząc w długą, niepotrzebną, a dodatkowo niesympatyczną dyskusję z osobami, które Cię krytykują. Co chcesz tym osiągnąć? Bo dla mnie jest oczywiste że na pewno w ten sposób: a/ niczyjej życzliwości nie osiągniesz b/ nie zyskasz szacunku do siebie, a tylko sama się niepotrzebnie zdołujesz c/ nie "naprawisz" nikogo, nie sprawisz by zaczął myśleć inaczej Dla mnie Twoje wątki, to działanie wybitnie autodestrukcyjne. Ogień parzy, a Ty wsadzasz weń rękę raz po raz. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Smsy 14.01.19, 14:27 Zgłosiłabym na policje, na wypadek gdyby sie miało rozkrecić, żeby potem nie było watpliwości kiedy i jaki był poczatek. A potem blokada numeru u operatora. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Smsy 14.01.19, 15:49 Przypuszczam,że ta osoba zaglądnie tu i przeczyta ten wątek. "Karma wraca już, wróci jeszcze" ....? Jeśli więc czyta, niech wie, że smsów nie kasuję, miarka się przebrała. Pamiętajcie, nie każdy jest w życiu dokładnie taki jak przedstawia siebie tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Smsy 14.01.19, 16:43 a po której spodziewałabyś się,że wyraża się w sposób - "za dużo szczekasz jak na taka zapchloną sukę........Spi.. żebrac na twoje łzawe historyjki nieudaczniku" itd,itd ? Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Smsy 14.01.19, 16:55 Szlachetność dużej wagi przebija z tych słów, ale moja znajomość nicków nie jest zbyt duża i w zgadywaniu nie jestem zbyt dobra. Ktokolwiek by to nie był, granica została przekroczona. Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Smsy 14.01.19, 17:01 hedna napisała: > a po której spodziewałabyś się,że wyraża się w sposób - "za dużo szczekasz jak > na taka zapchloną sukę........Spi.. żebrac na twoje łzawe historyjki nieudaczn > iku" itd,itd ? Ojp Odpowiedz Link Zgłoś
cichadziewuszka Re: Smsy 14.01.19, 17:03 Matko, jaki rynsztok! Skąd się w ludziach bierze taka nienawiść? Kurczę, trzymaj się dziewczyno, współczuję zetknięcia z psycholem. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Smsy 14.01.19, 17:19 Mój wątek pt" Finanse" pokazuje jaką mam opinię na forum Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Smsy 14.01.19, 22:10 hedna napisała: > Mój wątek pt" Finanse" pokazuje jaką mam opinię na forum Już nie bądź taka słodka, wywlekałaś tam cudze personalia. A co komu nawrzucałaś, to też zostało. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Smsy 14.01.19, 22:59 uważasz,że powinnam cichutko siedzieć ? ty byś tak postąpiła? Przytaczasz,że wywlekam czyjes personalia. Chwileczkę, ile z Was szczyciło się,że mnie znalazło w sieci? Że właziły na profil fb? Komentowały zdjęcia? To nie przegięcie??? Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Smsy 15.01.19, 21:05 hedna napisała: > uważasz,że powinnam cichutko siedzieć ? Wykręcasz kota ogonem. Istnieją możliwości pomiędzy "cichutko siedzieć" a "wrzucać innym jak popadnie". Nie wiem, jakich was, ja cię nie wyszukałam, a te, co wyszukały, NIE PODAWAŁY twoich personaliów. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Smsy 15.01.19, 21:28 a te, co wyszukały, NIE PODAWAŁY twoich personaliów. No, to akurat nie jest prawda, była taka, co podała otwartym tekstem i to z obelgą do kompletu. Odpowiedz Link Zgłoś
maaria33 Re: Smsy 14.01.19, 17:36 off top - po co w ogóle dajecie numer telefonu zupełnie obcym ludziom? Przecież zawsze jest ryzyko, że jakiś świr się przyczepi. Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Smsy 14.01.19, 17:43 maaria33 napisała: > off top - po co w ogóle dajecie numer telefonu zupełnie obcym ludziom? OT. mnie nękała wulgarnymi telefonami (czasy przedkomórkowe, liceum) najprawdopodobniej koleżanka. Najgorzej kiedy pojechałam z przyjaciółkami na weekend i telefon odebrał mój tata. Nasłuchał się wulgarnych opowieści, co rzekomo (w tej chwili) robię z klientami... Nękania skończyły się kiedy powiedziałam do słuchawki, że rozmowa jest nagrywana przez policję. A kontakt z podejrzaną koleżanką, u której zdiagnozowano (zupełnie niezależnie) zaburzenia psych. ucięłam. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Smsy 14.01.19, 17:47 Na wariata można niestety trafić wszędzie, natomiast łatwy dostęp do netu i pozorna anonimowość znacznie to prawdopodobieństwo zwiększa. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Smsy 14.01.19, 17:45 O to to. Równocześnie jest to doskonała odpowiedź dla dziwujących się w różnych ostatnio powstałych wątkach, dlaczego odradza się zawieranie bliższych relacji z przypadkowymi ludźmi poznanymi w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Smsy 14.01.19, 17:58 > off top - po co w ogóle dajecie numer telefonu zupełnie obcym ludziom? Przecież zawsze jest ryzyko, że jakiś świr się przyczepi. Numer telefonu? Był tu kiedyś wątek, w którym jemateczka się chwaliła, że na forum rowieśniczym ma 15 koleżanek, którym w razie choroby oddałaby swoje dziecko na kilka tygodni do zaopiniowania. Dzielenie się telefonami, kontami na fb itd. z obcymi ludźmi z netu to jak widać mały kaliber Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Smsy 14.01.19, 18:02 I z jakiego powodu uważasz, że te "15 koleżanek z grupy rówieśniczej" to "zupełnie obcy ludzie"? Każdy znajomy kiedyś był obcy, zanim go poznaliśmy. Jeśli ktoś pisał, że ma osoby, którym powierzyłby opiekę nad dzieckiem, to raczej tych ludzi poznał na tyle, że wie, czego się spodziewać. Jaka to różnica, że z kimś pierwszy kontakt nawiązało się w necie, a nie w pobliskim parku/w pracy/w szkole dziecka? Bez przesady z tą paranoją "w necie to możesz poznać tylko psychopatów". Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Smsy 14.01.19, 18:08 Coś mi się tamten wątek mgliście przypomina i to chyba były osoby, których tamta forumka w realu nigdy nie spotkała, dlatego wzbudził kontrowersje. A taka wieczna gosia to i chyba osobiście się z niektórymi forumkami spotykała Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Smsy 14.01.19, 18:14 Trudno mi się odnieść, skoro nie wiem, o jakim wątku mowa - wiadomo, że ja bym dziecka osobie nieznajomej nie powierzyła (ale niekoniecznie znana mi z widzenia głównie np. sąsiadka jest bardziej znana niż ktoś, kogo znam z netu, z drugiej strony patrząc), co nie znaczy, że nie można poznać ludzi przez internet i naprawdę się z kimś z nich zaprzyjaźnić. Większość ludzi jednak jest normalna, mimo wszystko (a co do wiecznej gosi, to o ile wiem, to przez lata pisała na forum nieprawdę nt. swojego życia (ilość dzieci itp.), ale nie słyszałam, żeby kogoś jakoś krzywdziła, naciągała, czy coś w tym guście, więc porównywanie jej do jakichś ubliżających w sms-ach hejterek jest jednak trochę nie fair). Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Smsy 14.01.19, 18:22 O tym wątku mowa: forum.gazeta.pl/forum/w,567,165632802,165632802,Czy_macie_grupy_wsparcia_.html I o obcych kobietach z FORUM, którym autorka powierzylaby swoje dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Smsy 14.01.19, 18:30 A, ten. W zasadzie mogłabym się podpisać pod swoim własnym postem stamtąd: forum.gazeta.pl/forum/w,567,165632802,165632802,Czy_macie_grupy_wsparcia_.html?p=165643070 czyli że generalnie rodzaj przysługi, którą byłabym gotowa komuś wyświadczyć, jak i takiej, o którą wypadałoby poprosić, zależy od rodzaju relacji z tą drugą osobą. No czasem i przez net się lepszą relację stworzy niż "po sąsiedzku", a i w realu można trafić na świnię/stalkera/chama - tego z reala trudniej się pozbyć z życia, więc w sumie wyzwiska sms-em i tak lepsze niż przez płot. Odpowiedz Link Zgłoś
maaria33 Re: Smsy 14.01.19, 18:17 To nie tylko o to chodzi. Autorka sugeruje, że ta osoba na forum odzywa się w podobny (rozpoznawalny) sposób. No więc jeżeli ktos tak się "przedstawił" na forum to po co? Odpowiedz Link Zgłoś
maaria33 Re: Smsy 14.01.19, 18:21 p.s. ostatnio widziałam na forum kilka razy teksty typu "wyślesz mi fotę" , "wysłałam/wysłałem fotę" itd. Skoro taka wymiana ma miejsce na forum a nie w mailach, to znaczy, że to są początki 'znajomosci" Nie chodzi o to, żeby nigdy nie przenieść żadnego kontaktu do reala, tylko, żeby nie przekazywać informacji o sobie przypadkowym osobom. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Smsy 14.01.19, 18:08 Mnie byś mogła oddać dziecko pod opiekę i wiadomo, że nic by mu się złego ze mną nie stało, więc nie wiem, o czym piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Smsy 14.01.19, 19:46 O kurka. Nie jestem fanka twojego postępowania hedna ale zglosilabym to na policję. Tym bardziej jeśli masz jej telefon- ustalenie personaliow jest banalne. Mnie tez groziła kiedyś jedna formuła a potem zniknęła albo zmieniła nick. Zdaniem moich synow przyciągam wariatów... Odpowiedz Link Zgłoś
fil.lo Re: Smsy 14.01.19, 15:54 OMG współczuję. Zrobiłabym pewnie to, co Ty: zachowałabym smsy i założyła taki wątek. Wywaliłabym z FB. Gdyby to nie wystarczyło - poszłabym na policję. Odpowiedz Link Zgłoś
ginger.ale Re: Smsy 14.01.19, 17:41 Jeszcze 1 sms (czyli po publikacji tego wątku) i zgłoś na Policję... Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Smsy 14.01.19, 17:50 Zgłaszamy na policję. Teraz to SMS, a moze byc wielki nóż. Nie ka co ryzykować ze świrami. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Smsy 14.01.19, 18:05 Blokuję numer. Jeżeli potrzebuję wsparcia, pokazuję mężowi, siostrze. Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Smsy 14.01.19, 18:44 Hedna, ale powiedz tak naprawdę, po co to tutaj piszesz? Chyba wiesz, że należy zgłosić na policję, jeśli jesteś pewna tego co piszesz. I skoro jesteś przekonana o niewłaściwości tych smsów, to albo zablokować osobę i się całkiem odciąć, albo opublikować na forum treść i autora. Mam wrażenie, że napisałaś tego posta w zupełnie innym celu, niż chęci zdobycia odpowiedzi na pytanie co teraz zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Smsy 14.01.19, 18:49 > Mam wrażenie, że napisałaś tego posta w zupełnie innym celu, niż chęci zdobycia odpowiedzi na pytanie co teraz zrobić. Nie tylko Ty. Czekam na ostatni element trójkąta dramatycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Smsy 14.01.19, 18:54 Na udane sprowokowanie owego nicka do agresywnego bełkotu na forum? Jest szansa, że się uda, w sumie jestem ciekawa, która tak błyszczy IQ. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Smsy 14.01.19, 19:00 Na serio wierzysz w te smsy?jakbym chciala kogos zbluzgac to nie ze swojego telefonu na boga,to jest przeciez glupie na maksa Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Smsy 14.01.19, 19:19 Z jednej strony też podejrzewam autorkę o niezbyt czyste intencje i pewnie sprawa ma jakieś drugie dno. Z drugiej takich przygłupów bluzgających pod własnym nazwiskiem i wariatów nie brakuje, wystarczy poczytać komentarze pod artykułami choćby ludzi z FB, pełne imię, nazwisko i często zupełnie otwarty profil. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Smsy 14.01.19, 19:28 Nie porownywalabym FB do ematki. Na marginesie smsy mozna spreparowac i sorry,ale jak sie jest nekanym to sie idzie na policje,a nie na ematke gdzie niby ta nekajaca siedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Smsy 14.01.19, 20:20 Przytoczyłam część wiadomości. Oczywiście ,gdybym czuła realne zagrożenie wynikające z takiej sytuacji na pewno zgłosiłabym to w odpowiednie miejsce. Czemu niektóre z Was zawsze dopatrują się drugiego dna, oszukiwania?? Każdy sądzi wg siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Smsy 14.01.19, 20:17 Ale to były wiadomości wysyłane jawnie. Pierwszy kontakt z ta osobą miał miejsce ponad 8 lat temu. Mieszkamy w różnych częściach Polski, osobiście nie spotkałyśmy się nigdy,ale w jakimś tam kontakcie byłyśmy sporadycznie. koleżeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
sortfort Re: Smsy 14.01.19, 22:39 i tak nagle zaczęła cię wyzywać? czy jednak to ty ją najpierw zwyzywałaś bo sobie uroiłaś że to ona do ciebie na forum pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Smsy 14.01.19, 23:00 Strasznie Cię to nurtuje, nie , ja otrzymałam smsa. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Smsy 15.01.19, 08:33 Nie,smsów jest kilka. Kwestia dotyczyła tego kto do kogo wysłał wiadomość. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Smsy 14.01.19, 20:26 Już wyjaśniłam konkretnie dlaczego, ale post poleciał w kosmos. Odpowiedz Link Zgłoś
piekna_remedios4 Re: Smsy 14.01.19, 18:49 Jak większość jej wątków. Ale nie zmienia to faktu, że jeśli ktoś pisze do niej tego typu smsy to jest zdrowo jebn...ęty. I niech to służy jako nauczka przed zawieraniem prywatnych znajomosci z ludźmi z forum, jeśli się na nim pisze wiele osobistych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Smsy 14.01.19, 18:54 Ano właśnie, trafiła kosa na kamień. Ktokolwiek to jest, chyba nie ma własnego życia. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Smsy 14.01.19, 18:58 Jak to po co,zeby skanalizowac uwage ematek na czyms innym niz nieudany ostatni watek "pomocowy". Teraz beda wszyscy sie zastanawiac ktora ematka moze pisac z Hedna,o ile jakies smsy wogole sa. Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Smsy 14.01.19, 19:03 Dlaczego nieudany tam bylo duuuzo rozwiazan sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Smsy 14.01.19, 19:04 A co do reszty watku nalezy zastosowac moja metode- bierz to co madre i potrzebne , hejt, chamstwo olewaj. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Smsy 14.01.19, 20:12 Tak jak pisałam ,sądzę,że ta osoba zaglądnie tu w najbliższym czasie. O ile już nie podczytuje.Numer zablokowałam, więc niech się stąd dowie,że smsy zostawiam.W razie jakiejkolwiek próby kontaktu zrobię z nich użytek. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Smsy 14.01.19, 20:36 Opisałam sytuację ,która ma miejsce w realu. Mylicie się moje kochane fanki, nie szukałam współczucia. Ileż Wy macie jadu w sobie, musicie skomentować każde moje słowo? Nie da się nad tym zapanować? Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Smsy 14.01.19, 20:57 Hedna. Nie odpowiadaj na te chamskie prowokacje. Proszę cię. Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Smsy 14.01.19, 20:55 hedna napisała: > Czemu mnie tak nie znosisz? hedna, sa 2 sposoby zeby czuc sie od kogos lepszym. 1. Wykazac sie wlasnymi sukcesami. 2. Zgnoic tego kogos. Te sadystki nie sa w stanie wykazac sie, pozostaje im wdeptanie Ciebie w bloto, one, taplajace sie we wlasnym blocie, beda (w ich miemaniu) o te 2-3 cm nad Toba. I juz blogo usmiechna sie - jestem lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Smsy 14.01.19, 22:16 Rozumiem, ze ty baltyk jak dostanuesz takie smsy to tez przyjdziesz na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Smsy 14.01.19, 22:22 Ty nie , on nie ale na sto osob pewnie znajdzie sie pare co przyjdzie. Kazdy inaczej czuje, kazdy inaczej ocenia sytuacje, czyli kazdemu wedlug potrzeb. Jaki jest problem ze przyszla z tym na forum? Niku tej osoby nie podala. To tylko jeden watek wiecej ktory spokojnie mozna ominac jesli kogos nie interesuje. No ale jak ktos musi bo sie udusi to potem mamy co mamy . Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Smsy 14.01.19, 23:12 sortfort napisała: > Przyjdzie nawet jak nie dostanie Czesio - Milcz jak do mnie mowisz... Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Smsy 14.01.19, 22:40 edelstein napisała: > Rozumiem, ze ty baltyk jak dostanuesz takie smsy to tez przyjdziesz na forum? > Jezeli bede podejrzewal, ze Ty je wysylalas - przyjde. Przyjde, zeby dac Ci szanse na bezpolicyjne wyjcie. Przyjde tu, a nie na policje, bo nie bedzie mi zalezalo na ukaraniu Ciebie. Przyjde z nadzieja, ze przestaniesz i osiagne cel (celem moj spokoj, a nie Ty - matka dzieciom za kratami). Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Smsy 16.01.19, 11:45 edelstein napisała: > Od kiedy za sms idzie sie za kraty?😂 > Wiedzialem, ze Cie "kraty" rozbawia, ale nie przypuszczalem, ze az do łez. )) Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Smsy 15.01.19, 08:38 Kolejny, który nie widział rzekomych smsów na oczy, ale już wie kogo należy wsadzić do więzienia (bo dozywotni van na ematce to za mało). Jesteś żenujący! Odpowiedz Link Zgłoś
biala_adelajda Re: Smsy 14.01.19, 22:51 Czy Hedna kiedyś zrobiła komuś coś złego, czy tylko ewentualna życiowa niezaradność wystarcza do mieszania jej z błotem? Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Smsy 14.01.19, 22:54 Też sobie zadaję to pytanie. Nie pojmuję tego fenomenu (mam na myśli regularne jazdy po niej na forum). Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Smsy 15.01.19, 09:12 chatgris01 napisała: > Też sobie zadaję to pytanie. Nie pojmuję tego fenomenu (mam na myśli regularne > jazdy po niej na forum). Moim zdaniem Hedna po prostu działa według ściśle określonego, powtarzalnego schematu, który mocno irytuje wiele osób. A mianowicie: 1/ zakłada watek o tym że jej źle z takiego czy innego powodu 2/ forumki udzielają jej mniej lub bardziej konstruktywnych rad, zadają dodatkowe pytania 3/ Hedna odpisuje że nie może ich wcielić w życie, a na dodatkowe pytania nie odpowiada 4/ ponaglana dlaczego nie odpowiada odpisuje, że tak, tak, wie że jest głupia i głupio postępuje 5/ część forumek zatem pisze, że jest wg nich niewiarygodna 6/ Hedna w odpowiedzi zaczyna się odgryzać i życzyć innym tego samego czego ona doświadcza, co powoduje eskalację zbrojeń i nasilenie hejtu 7/ Hedna pisze że nikt jej nie kocha i jest jej bardzo źle, bo chciała się jedynie wyżalić 8/ Forum dzieli się na tych co za Hedną i na tych co przeciw niej 9/ Hedna obraża się na wszystkich i żegna z forum 10/po jakimś czasie Hedna zakłada następny wątek wg identycznego schematu Doprawdy trudno by takie postępowanie wzbudzało sympatię, życzliwość, zrozumienie. Wzbudza irytację, niechęć, a u niektórych wręcz obsesyjne pragnienie zdemaskowania kogoś kogo bierze się za forumowego oszusta. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Smsy 15.01.19, 09:39 Aqua, poczułaś misję i kopiesz hednę w bardziej wysublimowany sposób od innych? I dzięki temu już czujesz się lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Smsy 15.01.19, 09:56 rosapulchra-0 napisała: > Aqua, poczułaś misję i kopiesz hednę w bardziej wysublimowany sposób od innych? Kopię? Bo wskazałam powielający się schemat jej wypowiedzi? Nie OCENIAM ani Hedny, ani nikogo innego. Nie wartościuję jej niewątpliwych problemów. Kto chce to wyciągnie z moich obserwacji wnioski, kto nie chce to nie. Najprościej napisać że wszystko co na temat wątków Hedny się pisze to kopanie. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Smsy 15.01.19, 11:05 aqua48, dziękuję za wnikliwą analizę mojego postępowania, motywów, zamysłów i podkreślam kolejny raz- jak to dobrze,że są ludzie ,którzy wiedząa o nas więcej i lepiej niż my sami Jesteś stuprocentowo pewna wszystkiego co napisałas na mój temat? Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Smsy 15.01.19, 11:28 hedna napisała: > aqua48, dziękuję za wnikliwą analizę mojego postępowania, motywów, zamysłów Hedno nie znam Twoich motywów ani zamysłów. I nie piszę o nich, zwróć proszę uwagę, piszę o tym w jaki sposób Twoje wątki moim zdaniem powielają pewien schemat. Dość przykro się zazwyczaj kończący. Ale uważam, że każdy kto w nich bierze udział powinien zdecydować czy chce w tę grę o z góry rozpisanych rolach grać. >Jesteś stuprocentowo pewna wszystkiego co napisałas na mój temat? Tak, na temat zakładania i prowadzenia przez Ciebie wątków mam takie zdanie jakie wyraziłam. Ty oczywiście możesz inaczej patrzeć na tę sprawę, zakładam też, że zupełnie odmienne są Twoje intencje, ale może warto byś tym razem zamiast obrażać się, jednak zastanowiła się nad tym jak i dlaczego jest odbierane Twoje zachowanie, jeśli ten odbiór Ci nie odpowiada, lub sprawia Ci przykrość. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Smsy 15.01.19, 12:36 Oceniasz. I kopiesz. I wskazujesz innym drogę do tego kopa. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Smsy 15.01.19, 12:40 Ty to tak odbierasz. Wczuwasz się, bo kiedyś robiłaś to samo, Roso. Ale w końcu wyszłaś ze schematu. Czego i Hednie życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Smsy 15.01.19, 11:44 Rosa, to nie kopanie. To jest podsumowanie zachowania Hedny na forum. Zupełnie dla mnie niezrozumiałego zresztą. Odpowiedz Link Zgłoś
piekna_remedios4 Re: Smsy 15.01.19, 10:32 aqua, pisz o sobie. We mnie nie wzbudza irytacji, niechęci itp., jeśli już cokolwiek wzbudza, to obojętność. I nie ma obowiązku korzystania z rad udzielonych przez forum. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Smsy 15.01.19, 11:43 Napisałam w wątku Hedny coś podobnego. Zgadzam się z Twoją opinią. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Smsy 15.01.19, 12:45 Zakładając nawet, że jest to wyjaśnienie, to nie jest to usprawiedliwienie do takiego traktowania jej osoby. Każdy z nas ma wolną wolę i każdy odpowiada za swoje zachowanie. Nie ma przymusu wypowiadania się w jej wątku, dogryzania, wchodzenia na konto na fb, opisywania wyglądu jej i całej jej rodziny. Można wątek pominąć, nie odpisywać, nie tworzyć grupowej nagonki. To wszystko można. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Smsy 14.01.19, 23:06 Nie czuję żebym zrobiła komuś krzywdę. Moim błędem była szczerość,otwartość. Nie wiesz jak jest? na kimś TRZEBA psy wieszać. Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Smsy 15.01.19, 06:38 Tez nie ma dowodow ze to niezaradnosc a nie taka sytuacja zyciowa. Ale tutaj od zawsze forum wiedzialo lepiej jak ktos zyje, co robi itd. Niz osoba ktora o sobie samej pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Smsy 15.01.19, 07:47 Jesli kogos wyzwala przez sms jak tutaj to i owszem Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Smsy 15.01.19, 08:35 edel, Ty masz ze mną ewidentnie wielki problem,. Nie czytasz ze zrozumieniem tylko podpinasz byle gdzie jakieś komentarze, swoje teorie spiskowe i wymysły.Zapytałabym po co, ale nie ma sensu. No przecież Wy wszystko wiecie najlepiej . Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Smsy 15.01.19, 08:26 Upublicznienie danych osobowych jednej z ematek, wyzwiska to mało? Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Smsy 15.01.19, 08:37 jeżeli dysponujesz nadmiarem wolnego czasu to prześledź tamten wątek jeszcze raz.Przemyśl swoje wypowiedzi,ale tak szczerze. Wypowiedzi koleżanek czy aby wszystkie są ok. Czy gdyby dotyczyły Ciebie , jak byś się zachowała? Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Smsy 15.01.19, 08:46 Czytałam tamten wątek na bieżąco. Nikt nie udostępnił twoich danych osobowych. Sama je podałaś. Ematki weszły na twój profil na fb, który był otwarty i wszystkie informacje, zdjęcia itd dostępne dla każdego z Internetu. Nikt ci się nie włamał na konto. Wchodzenie na czyjś profil na fb nie jest niemoralne: każdy korzystający z fb robi to codziennie. Dla odmiany ty w zemście podałaś dane osobowe jednej z ematek. Post oczywiście został skasowany przez moderację, bo w przeciwieństwie do nas ty złamałaś prawo. Nie masz prawa udostępniać cudzych danych na forum publicznym. Możesz zgrywać ofiarę, ale kto czytał wątek Finansowy ten wie kto tu ma najbardziej za uszami. Odpowiedz Link Zgłoś
biala_adelajda Re: Smsy 15.01.19, 14:43 > Czytałam tamten wątek na bieżąco Ja też. I widziałam ile wysiłku niektóre forumki wkładały w wątku na 1000 postów w wyprowadzenie Hedny z równowagi, a jej spokojne odpowiedzi jakby je nakręcały. Gdy w koncu się udało i Hedna wybuchła, te same forumki stwierdziły: no proszę, a nie mówiłysmy! Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Smsy 15.01.19, 14:55 Cieszę się,że nie tylko ja to zauważyłam. Prowokacje,prowokacje, a na końcu "o jaka ona jest zła!" Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Smsy 15.01.19, 19:41 Też czytałam na bieżąco i zgadzam się ze spostrzeżeniami bialej_adelajdy. Odpowiedz Link Zgłoś
vitreous Re: Smsy 15.01.19, 07:25 Ja zablokowałabym dany numer i osobę na fb. Ale jakoś nie ma we mnie zaufania do tej historii po Twoim wątku o finansach. . Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Smsy 15.01.19, 08:41 vitreous, przecież nie musisz mi wierzyć. Nikogo nie będę zapewniała.Zwróć uwagę na to,że podchodzisz do mnie tak jak znamienita większość- bez powodu. Nawet się nie znamy,a Ty już wszystko wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
vitreous Re: Smsy 15.01.19, 08:58 Nie muszę i nie wierzę. Nie oceniam, tylko wyraziłam swoje zdanie. Podchodzę do Ciebie obojętnie i nie interesuje mnie jakie i od kogo smsy dostajesz, a zdanie na temat twojego postępowania wyrobiłam sobie na podstawie 2 Twoich wątków i mam do tego prawo. Bez odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Smsy 15.01.19, 22:07 Znajdziesz, bo ma taki właśnie tytuł. Tradycyjnie wyszłam na oszustkę, naciągaczkę ,itd. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Smsy 16.01.19, 23:52 ichi51e napisała: > Czy ktos moglby zalinkowsc watek o finansach? > Nazywa się Finanse by hedna. Wyszukiwarka. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Smsy 17.01.19, 09:10 Tak juz znalazlam dziekuje. Jak juz znalazlam to mi sie przypomnialo. Watek w ktorym hednie sie wypomina ze jej corka jezdzi konno a kasy brak Odpowiedz Link Zgłoś
agrypina6 Re: Smsy 15.01.19, 10:09 A tak na marginesie, ten cały wątek jest wyjątkowy. Jeżeli Hedna dostaję wulgarne smsy czy też groźby, to zamiast iść na policję, tutaj o tym piszę, sugerując którąś z ematek. Ot tak, kogoś pomawia, bez dowodów, a co niektórzy wierzą i się nakrecaja. Wyjątkowo paskudne zachowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Smsy 15.01.19, 10:30 Nie pomawiam ,a z pełną odpowiedzialnością piszę,że to jedna z ematek.Bez najmniejszych wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Smsy 15.01.19, 11:09 agrypino, jesteś w wielkim błędzie,ale przypuszczam,,że po prostu musiałaś wtrącić swoje 3 grosze. Osoba o której piszę to ematka,która udziela się na forum sporadycznie. Miałam z nią kontakt równiez poza tym miejscem, więc nie zarzucaj mi,że pomawiam kogoś niewinnego. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Smsy 15.01.19, 11:38 Hedno, ale powtarzam, takich spraw nie załatwia się pisząc o nich na forum, w nadziei no właśnie, że hejter się zreflektuje, przeprosi Cię publicznie, czy co jeszcze? Załatwia się taki problem bez większego rozgłosu blokując taką osobę, zgłaszając problem z nią administracji forum, lub idąc z dowodami na policję. Jeśli nie robisz tego, tylko zakładasz wątek to część osób podejrzewa, że nie masz żadnych dowodów i sprawę wymyśliłaś. A Ty niepotrzebnie wdajesz się z nimi w dyskusję. Odpowiedz Link Zgłoś
agrypina6 Re: Smsy 15.01.19, 12:08 Jeżeli ktoś na publicznym forum zakłada wątek, to chyba chodzi o dyskusję? Opinie mogą być różne. Ja np. uważam, że faktycznie ktoś do kogoś może pisać chamskie smsy, bo świat jest pełen dziwnych ludzi. Ale pisać od tak, sugerować różne rzeczy? Zamiast iść na policję. Zresztą nie rozumiem, czemu ma służyć ten wątek? Poglaskania autorki po głowie? Zresztą na postawie czego? Na razie to, co robi Hedna, to pomówienie. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Smsy 15.01.19, 12:44 Prawie trzy lata temu miałam podobna sytuację. Ktoś wysłał mi wiadomości na fb. Chamskie, wulgarne, życzące najgorszego i ewidentnie nawiązujące do mojej bytności na emamie. Napisałam o tym na forum. Jednej forumce na priwa wysłałam screeny tych mailii, bo forum twierdziło, że kłamie. Potwierdziła moje słowa. Maile się skończyły. . Odpowiedz Link Zgłoś
agrypina6 Re: Smsy 15.01.19, 12:10 Czemu mam Tobie wierzyć? Nie znam Cię. Jesteś tylko nikiem z forum. Bo ja Cię po FB nie szukałam. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Smsy 15.01.19, 12:23 Muszę Ci przyznać rację, jesteśmy dla siebie wzajemnie obcymi osobami, nickami z forum. Nie musisz mi wierzyć- to jasne. Kolejny raz czytam o głaskaniu, a daj spokój. Wątek po raz enty powiem ma służyć temu,że należy zachowywać czujność w zwieraniu znajomości w sieci. Ktoś może kreować obraz swojej osoby całkowicie inny niż jest w rzeczywistości. Jeżeli wypowiadają się osoby,którym moje pisanie (czy ja) jest tak bardzo obojetne, to...[po co się wypowiadają? Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Smsy 15.01.19, 22:01 > Ktoś może kreować obraz swojej osoby całkowicie inny niż jest w rzeczywistości. Jako stała i wieloletnia bywalczyni ematki powinnaś zauważyć regułę, że pierwsze do rzekomej pomocy i wsparcia zgłaszają nicki, które są trollami lub po prostu osobami chorymi psychicznie. Normalne osoby są dużo bardziej powściągliwe. Tak, na tym forum jest sporo niefajnych, zaburzonych ludzi, dlatego się dziwię, że tak lekko dzieliłaś się z nimi swoimi danymi. Zawsze w necie trzeba zachowywać czujność, ale na ematce szczególnie. Odpowiedz Link Zgłoś