Dodaj do ulubionych

Jurek wraca

• nihil.novi75 Re: Jurek wraca 19.01.19, 21:31
      Super wiadomość. Ostatni tydzień normalnie odchorowalam,już dawno mnie nic tak nie ruszyło jak to plucie na Owsiaka.
      Dobrze ktoś napisał :może Jurek mieszkać w pałacu i należy mu się za to;co zrobił i robi
      Zawsze wrzeszcza ci,którzy nigdy w nic się nie angażowali spolecznie..nigdy nic dla nikogo .Boli mnie ten hejt jak cholera,i zła jestem i rycze,bo wylazla ze mnie tamta nastolatka,ktora co roku marzla z puszka,aby po latach,jej własne dziecko;zostalo zbadane sprzetem z logo Orkiestry. I to jest najważniejsze :kto ratuje jedno życie, ratuje cały świat.

Nie potrafie zrozumieć tych obelzywych komentarzy. I to często pisza ludzie starsi,ponoć katolicy,ponoc pelni miłości bliźniego. ..ale nue daj bogowie jesteś inny..wyrozniasz się albo chcesz coś zrobić. ..zjedzą cię, zniszczą i opluja.
      Przecież nie plujecie tylko na Jurka. ..ale na tych wszystkuch,ktorzy przez ostatnie 27 lat angazowali sie w Orkiestre...Napisalam to dziś juz chyba z trzy razy,ale jak trzeba będzie, napiszę jeszcze trzysta razy.
      Przepraszam za brak polskich znakow.. ja też teraz jestem daleko,ale nawet dwa tysiace km od kraju Orkiestra zagrała
      Pozdrawiam.
      • zlota.ptaszyna Re: Jurek wraca 19.01.19, 21:37
        Ale teraz nie trzeba marznąć, można pomagać elektronicznie przelewem albo sms, ta smierć to powinien być dla was znak żeby zmienić formule bo rozumiem ze jesteś pracownikiem WOŚP
        • nihil.novi75 Re: Jurek wraca 19.01.19, 21:54
          Marzlam bo kwestowalam z puszka,czesto na zewnatrz.Czytanie ze zrozumieniem nie boli.
          Co roku przelewam kase na Orkiestre,ale w tym roku przelalam dwa razy tyle
          Nie zniszczycie tej ideii,wierzę, że dobrych ludzi jest więcej, a jak trzeba będzie, to skrzyknie się stara ekipę i my na pewno nie damy sie zakrzyczec.Nie takie rzeczy się przeżyło, nie takie rzeczy robiliśmy razem.
          • zlota.ptaszyna Re: Jurek wraca 20.01.19, 09:54
            To ty czytaj ze zrozumieniem, bieganie z puszka bylo ok 20 lat temu, teraz swiat sie zmienil.
            Teraz pojawila sie szansa zeby zmienic formule wosp ale szanse jak widze zaprzepaszczono.
            • sumire Re: Jurek wraca 20.01.19, 10:39
              Bzdury gadasz, asma, jak to ty. Wszędzie na świecie nadal zbiera się także gotówkę.
            • woman_in_love Re: Jurek wraca 20.01.19, 11:54
              Nic nie zaprzepaszczono. Bieganie z puszką czy pójście na koncert, to 1000 raz większy fan, niż przy puszczaniu bezosobowego przelewu. Zaprzepaścili by WOŚP, gdyby zrezygnowali z biegania z puszkami na rzecz tego co ty proponujesz.
              I wiesz o tym świetnie, dlatego jako wyjątkowo zły, zawistny i złośliwy człowieczek to proponujesz big_grin.
        • woman_in_love Re: Jurek wraca 19.01.19, 22:34
          Lepiej marznąć, niż siedzieć przed kompem i hejtować.
          • araceli Re: Jurek wraca 20.01.19, 10:35
            woman_in_love napisała:
            > Lepiej marznąć, niż siedzieć przed kompem i hejtować.

1000/1000!
        • araceli Re: Jurek wraca 20.01.19, 10:36
          zlota.ptaszyna napisała:
          > Ale teraz nie trzeba marznąć, można pomagać elektronicznie przelewem albo sms,
          > ta smierć to powinien być dla was znak żeby zmienić formule bo rozumiem ze jest
          > eś pracownikiem WOŚP

Na WOŚP można bez problemu wpłacić przelewem - robię tak od lat. Hejterzy oczywiście tego nie wiedzą.
    • tryggia Re: Jurek wraca 19.01.19, 22:38
      Ale to oczywiste! Emocjonalnie zdymusjonował, ale nawet przez chwilę nie sądziłam, że na długo. Nawet się tą dymisją nie przejmowałam.
    • bazia8 Re: Jurek wraca 19.01.19, 22:52
      Ja też bardzo się cieszę.
    • czekoladazkremem Re: Jurek wraca 19.01.19, 23:13
      Kocham Cię, Juruś!
    • taki-sobie-nick Re: Jurek wraca 19.01.19, 23:59
      Jakoś mnie to nie dziwi. Nie gram.
    • sasha_m Re: Jurek wraca 20.01.19, 00:22
      Wiedziałam, że tak będzie. Jurek Owsiak jest bardzo impulsywnym człowiekiem, czasem szybciej robi/mówi niż myśli. Rozumiem powody jego rezygnacji, ale powinien przewidzieć, że mu na to nie pozwolimy. Cieszę się, bardzo ☺️
    • taniarada Re: Jurek wraca 20.01.19, 00:45
      Długo nie dał się prosić.Normalnie bajka wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/552143,jerzy-owsiak-finanse-wosp-ile-zarabia-pensja-owsiaka.html
    • mia_mia Re: Jurek wraca 20.01.19, 06:05
      Nie jestem zaskoczona, ale cieszę sięsmile
    • kropkacom Re: Jurek wraca 20.01.19, 08:51
      No i dobrze.

Zamachowiec sam powiązał śmierć Adamowicza z Orkiestrą. A Orkiestra to Owsiak. Nie rozumiem więc oburzenia, że obie sytuacje idą jedną ścieżką. Jednym czasem. Bądźmy też uczciwi: dla niektórych to co powie i zrobi Owsiak będzie zawsze nie w czasie i nie będzie takie jakie powinno być. Nie ściemniajmy sami przed sobą chociaż. Miłej niedzieli.
      • zlota.ptaszyna Re: Jurek wraca 20.01.19, 09:58
        O wlasnie a byla szansa zeby to zmienic. Wielu ludzi nie wspiera orkiestry ze wzgledu na osobe nia kierujaca.
        Na pewno wiec z nowym przywodca by wzrosly zbiorki i mozna byloby pomoc o wielu wiecej potrzebujacym
        • bistian Re: Jurek wraca 20.01.19, 10:21
          zlota.ptaszyna napisała:

> O wlasnie a byla szansa zeby to zmienic. Wielu ludzi nie wspiera orkiestry ze w
          > zgledu na osobe nia kierujaca.

> Na pewno wiec z nowym przywodca by wzrosly zbiorki i mozna byloby pomoc o wielu
          > wiecej potrzebujacym

Widzisz, sama sobie zaprzeczasz. To w końcu lider jest ważny, czy nie jest ważny? wink
          Ja Ci powiem, czemu jest, jak jest.

Ludzie wspierają WOŚP z Owsiakiem, bo daje gwarancję skuteczności. Ma mnóstwo wad, ale chowa je do kieszeni i działa, potrafi zmienić zdanie, przeprosić, gdy się myli, więc to nie jest żaden cynik, jakby go wielu chciało widzieć.

Za tak małe pieniądze, mamy tak wiele. To się widzi wszędzie, każdy coś daje, ale każdy też coś za to dostaje, to się widzi wokół, nie tylko w szpitalach.

WOŚP mogłaby mieć rolę wskaźnikową, pokazywać, w jakim kierunku i w jaki sposób działać skuteczniej za małe pieniądze. Szkoda, że tak nie jest traktowana.
          • zlota.ptaszyna Re: Jurek wraca 20.01.19, 10:35
            Jacy ludzie wspieraja?
            Gro ludzi wlasnie nie wspiera wosp bo maja za duzo zastrzerzen do osoby zarzadzajacej. Po tej szopce z odchodzeniem i wracaniem bedzie tych ludzi jeszcze wiecej. Dlaczego nie mozna sprobowac jakie beda wyniki fundacji jesli zmieni sie osoba stojaca na czele?

• araceli Re: Jurek wraca 20.01.19, 10:38
              zlota.ptaszyna napisała:
              > Gro ludzi wlasnie nie wspiera wosp bo maja za duzo zastrzerzen do osoby zarzadz
              > ajacej.

To niech wpłacą na co innego - są tysiące akcji charytatywnych do wyboru, tysiące potrzebujących.

Najwięcej do powiedzenia jak zwykle mają ci, którzy nie pomagają wcale.
            • bistian Re: Jurek wraca 20.01.19, 12:49
              zlota.ptaszyna napisała:

> Dlaczego nie mozna sprobowac jakie beda wyniki fundacji jesli zmieni sie os
              > oba stojaca na czele?

Spróbujcie zorganizować inną fundację, jeśli się wam nasza nie podoba, miejsca jest dosyć. Możecie wtedy wydawać na cokolwiek chcecie i sami mianować sobie szefa/szefową.
              Piszę "nasza", bo ja wspieram Orkiestrę od początku, czasem dam mniej, czasem więcej, czasem pomogę w organizacji, czasem liczę pieniądze w sztabie, czasami organizuję jakieś atrakcje. Teraz zrobiłem przelew, bo nie mogłem inaczej pomóc.
              Nadal uważam to za bardzo efektywną formę wspierania małych działań. Wszędzie pieniędzmi ktoś zarządza i zazwyczaj jest 2-3% od kwoty, nawet jeśli się nie robi żadnych operatów, planów, przetargów, pieniądze tylko leżą. Tutaj zyskuje się na przetargach i bardzo dobrych cenach za bardzo dobry sprzęt, to jest ciężko wypracowana bardzo sensowna zniżka.

Umiesz zrobić to lepiej, to działaj, może wam też coś dołożę, jeśli to będzie miało sens. Ale od naszych pieniędzy się odwal.
            • woman_in_love Re: Jurek wraca 20.01.19, 12:54
              "Gro ludzi wlasnie nie wspiera wosp "

Tak, wiemy, jest mnóstwo złych i podłych ludzi na świecie. Nie musisz przypominać.
        • barattolina Re: Jurek wraca 20.01.19, 11:24
          Tez tak uważam
        • morekac Re: Jurek wraca 20.01.19, 11:45
          zlota.ptaszyna napisała:

> O wlasnie a byla szansa zeby to zmienic. Wielu ludzi nie wspiera orkiestry ze w
          > zgledu na osobe nia kierujaca.

Ci, którzy nie wspierają Orkiestry i tak będą wszystkich przekonywać, że WOŚP jest nadal be, bo coś tam.
          Najczęściej nie dadzą też na nic innego, nawet na kościelną SzP czy inne zbiórki. Bo obdarowywani to banda roszczeniowych patoli albo coś tam innego. Na zwierzęta nie wpłacą, bo jest tyle chorych dzieci. Na dzieci nie wpłacą, bo po co takie chore leczyć. I tak można bez końca.
          • homohominilupus Re: Jurek wraca 20.01.19, 14:52
            Brawo Jurek. Świetna decyzja. Bardzo się cieszę.
    • sumire Re: Jurek wraca 20.01.19, 10:55
      Zdradzę ci sekret, asma - z drugiej strony internetu też siedzą ludzie, on się nie obsługuje za darmo, więc twój ból pupki jest próżny, bo w każdej fundacji zawsze będzie potrzebny ktoś, komu trzeba zapłacić.
      • zlota.ptaszyna Re: Jurek wraca 20.01.19, 11:08
        To ty jestes Dzidzia z WOSP?
    • sofia_87 Re: Jurek wraca 20.01.19, 11:16
      Ja przeczytałam, w sprawozdaniu finansowym, nie ma tam nic szokujacego.
      Odsyłam do źródeł, są ogólnodostępne, o ile potrafi się je przeczytać
    • cichadziewuszka Re: Jurek wraca 20.01.19, 11:31
      Cieszę się.
      Krytykanci WOŚP, skoro nie wspieracie fundacji, nic Wam do tego, kto jest jej prezesem.
    • lilia.z.doliny Re: Jurek wraca 22.01.19, 08:54
      uau
      troche jak nasz riki rzucajacy forum z hukiem
      i mnuej wiecej tylevsamo czasu minelo od do

ale dobrze, bez niego orkiestra to nie orkiestra

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka